فهرست مطالب

باغ نظر - سال شانزدهم شماره 75 (شهریور 1398)

نشریه باغ نظر
سال شانزدهم شماره 75 (شهریور 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسنیه هروی، محمد منصور فلامکی*، عطاالله طاهایی صفحات 5-14
    روان ناخودآگاه جمعی انسان ها متشکل از کهن الگوهایی است که از طریق انتخاب ها، آئین ها و رفتار آنها در قالبی نمادین بازتاب می شود. یکی از رسانه هایی که می تواند با بازتاب این نمادها عرصه تبلور کهن الگوهای روان ناخودآگاه باشد، معماری و از مهم ترین کهن الگوها، کهن الگوی مادر است.
    بیان مسئله
    مادر برای جنس مذکر بار نمادین بیشتری دارد. براساس آرای یونگ، مادر برای جنس مونث، جنبه واقع گرایانه بیشتر و برای جنس مذکر وجه نمادین موثرتر دارد. از آنجا که معماری تاریخی ایران ظاهرا عرصه ای مردانه است، می تواند بستر مناسبی برای بازتاب وجوه نمادین کهن الگوی مادر باشد. مسئله این پژوهش چگونگی بازتاب نمادهای کهن الگوی مادر در معماری تاریخی ایران است.
    ضرورت پژوهش
    بررسی آثار معماری تاریخی ایران غالبا شامل نقدهای سبک شناسانه، فنی، تاریخی و یا رمزگشایی از نمادهای تصویری مبتنی بر دانش نمادشناسی و فرهنگ دینی بوده است که بیشتر بنیانی خردمحور دارند؛ لذا خلا نقدهای روانکاوانه در معماری ایران مشهود است.
    هدف
    این پژوهش قصد دارد با اخذ رویکردی میان دانشی، به مفاهیم بنیادین در معماری تاریخی ایران بپردازد و با خوانشی روانکاوانه جنبه های جدیدی را ورای منظر کلی پژوهش هایی که تاکنون انجام شده است، فراهم آورد.
    پرسش
    معماری ایران چگونه از ناخودآگاه جمعی تاثیر پذیرفته است؟ مظاهر کهن الگوی مادر در معماری ایران کدام اند؟
    روش تحقیق
    تحقیق، کیفی و بنیادین و متکی بر روش توصیفی- تحلیلی است. داده ها براساس مطالعات اسنادی و کتابخانه ای گردآوری شده اند.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاکی است که انگاره زمین مادر در ناخودآگاه ایرانیان وجه تقدس داشته است. این انگاره در نشانه های یونگی کهن الگوی مادر در فضاهای معماری و از طریق آمیزش این فضاها با زمین و عوارض آن بروز یافته است.
    کلیدواژگان: معماری تاریخی ایران، کهن الگوی مادر، یونگ
  • کاوه منصوری*، محمد مسعود، محمد سعید ایزدی صفحات 15-32
    بیان مسئله
     گورستان های تاریخی محملی برای اجتماع نشانه ها به شمار می روند و تاریخ، فرهنگ، هویت و حافظه جمعی سکونت گاه های انسانی را در خود جای داده اند. علی رغم تاکید پژوهشگران علوم انسانی بر اهمیت وجودی این عرصه ها و انجام برخی مطالعات پایه، نه تنها تعریف مشخصی از مفهوم گورستان تاریخی در کشور وجود ندارد، بلکه به واسطه ضعف در شناخت این عرصه ها، سیاست مدونی در مواجهه با آنها دیده نمی شود؛ به گونه ای که این امر در کنار مرگ گریزی انسان معاصر، تصویب قوانین شهری مخرب و مداخلات غیرمسئولانه، توسعه شتابان سکونت گاه ها، وندالیسم و انفعال علوم حفاظت، شهرسازی و مدیریت شهری سبب از بین رفتن گورستان های تاریخی کشور شده است.
    هدف پژوهش
    هدف این پژوهش، شناخت ماهیت گورستان تاریخی و ارائه تعریف بومی از این عرصه های ویژه است. از همین رو، پژوهش می کوشد به این پرسش ها پاسخ دهد که مفهوم گورستان تاریخی چیست و چه پارامترهایی بر شکل گیری ساختار این محوطه های تاریخی موثر است؟
    روش پژوهش
    با توجه به کمبود منابع دردسترس که امکان شناخت متغیرهای پژوهش را دشوار ساخته است، پژوهش حاضر، چیستی گورستان های تاریخی را به مثابه متن قابل قرائت موضوع مطالعه خود دانسته و با بهره گیری از روش تحقیق نظریه زمینه ای (گراندد تئوری) و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به آنالیز داده های محیطی حاصل از بررسی گورستان های تاریخی ابن بابویه، امام زاده عبدالله، ارامنه دولاب و ظهیرالدوله در شهر تهران و انطباق آنها با اسناد کتابخانه ای پرداخته است.
    نتیجه گیری
    کدگذاری ها و آنالیز داده ها مشخص نموده است که می توان پارامترهای سازنده گورستان ها را در دو طبقه پارادایم های بیرونی و درونی و در شش مقوله بستر، بافت، ساختارهای فرهنگی-اجتماعی، تاریخ، کالبد و منظر مورد بررسی قرار داد. نتایج مطالعات نشان می دهد: گورستان های تاریخی به عنوان گونه ای از مناظر فرهنگی انسان ساخت، عرصه های تدفینی نشانه دار با قدمت بیش از 100 سال هستند که محدوده آنها مشخص بوده و دارای دوره های توسعه و گسترش هستند. ویژگی بارز این محوطه ها، ارتباط ساختاری محیط پیرامون و چیدمان درونی آنهاست که در منظرپردازی های طبیعی و انسان ساخت گورستان تجلی یافته و با نظام مشخصی از یادمان ها و نشانه های انتزاعی غنی شده اند. این گورستان ها، دارای جنبه های مختلف دینی- مذهبی، فرهنگی- اجتماعی و یادمانی بوده و به واسطه دفن مشاهیر جامعه مورد احترام شهروندان و محل رجوع آنها هستند.
    کلیدواژگان: گورستان تاریخی، منظر فرهنگی، پارادایم های سازنده، نظریه زمینه ای (داده بنیاد)
  • محمد آیینی، حسین ذبیحی*، زهراسادات سعیده صفحات 33-46
    بیان مسئله
     با توجه به ماهیت شهرهای جدید در ایران، اسکان مطلوب و دستیابی به سطح مورد انتظار ساکنان از زندگی باکیفیت شهری در این سکونتگاه ها با چالش های متفاوتی مواجه است.
    هدف
    هدف این تحقیق ارائه مدل ارزیابانه از چالش های مدیریت شهرهای جدید بر مبنای رویکرد مدل سازی ساختاری-تفسیری است.
    روش تحقیق
    در تحقیق حاضر از روش مدل سازی ساختاری-تفسیری برای ترسیم روابط سلسله مراتبی عامل های اصلی استفاده شده که در آن، قضاوت های گروهی از خبرگان منبع اصلی گردآوری اطلاعات است. بر مبنای این روش، در تحقیق حاضر ابتدا ماتریس خودتعاملی اولیه تولید و سپس ماتریس دستیابی نهایی ترسیم شد و براساس آن، متغیرها سطح بندی و روابط آنها با یکدیگر ترسیم و خوشه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    در دسته بندی متغیرها، عامل «زیست محیطی» در سطح اول، عامل «اجتماعی و فرهنگی» به عنوان دومین سطح، عامل «تسهیلات و خدمات» به عنوان سومین سطح، عوامل «اداری و نهادی» و «شهرسازی و معماری» به عنوان چهارمین سطح، عامل »مالی و بودجه« به عنوان پنجمین سطح و عوامل «برنامه ریزی و سیاست گذاری» و «قانونی و حقوقی» به عنوان ششمین سطح از عوامل دسته بندی شدند و در دیاگرام روابط علت و معلولی قرار گرفتند. همچنین براساس خوشه بندی عوامل، دو عامل «برنامه ریزی و سیاست گذاری» و «قانونی و حقوقی» به عنوان عوامل مستقل (محرک)، عامل های «شهرسازی و معماری»، «اداری و نهادی»، «مالی و بودجه» و «زیست محیطی» به عنوان عوامل واسط و عامل های «تسهیلات و خدمات» و «اجتماعی و فرهنگی» به عنوان عامل های وابسته مشخص شدند. هیچ کدام از عامل ها به عنوان عامل خودمختار خوشه بندی نشدند. نتایج این تحقیق ضمن یاری رسانی به برنامه ریزان و سیاست گذاران این بخش در بازنگری نظام مدیریت شهری شهرهای جدید، می تواند میزان موفقیت اصلاح ساختار این نظام را در ارتقای توان مقابله با چالش ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در این شهرها بالا ببرد.
    کلیدواژگان: مدل سازی ساختاری تفسیری، شهرهای جدید، نظام مدیریت شهری، چالش های مدیریت شهری
  • سهیلا نمازعلی زاده، اشرف سادات موسوی لر* صفحات 47-52
    بیان مسئله
    داستان عشق لیلی و مجنون حدیث دو دلداده است که علاوه بر شعر، در نگارگری ایرانی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و همواره حوادث گوناگون آن، در مکاتب مختلف نگارگری ایرانی نقاشی شده است. بر اساس مطالعات انجا م شده، صحنه لیلی و مجنون در مکتب خانه، برای نخستین بار در بشقاب سفالی سلجوقی ترسیم شده و پس از آن، در مکاتب مختلفی همچون هرات و شیراز و... بارها تکرار شده است. مقاله حاضر به بررسی جنبه های ساختاری و محتوایی اولین نمونه از تصویرگری «لیلی و مجنون در مکتب خانه» در سفالینه سلجوقی می پردازد. در بررسی هایی که تاکنون صورت گرفته، همگامی مثنوی نظامی با نگارگری مطرح می شود. اروین پانوفسکی اما برای تفسیر موضوعی آثار هنری، علاوه بر شناسایی متون ادبی، شیوه اندیشیدن یک ملت را در یک دوره خاص لازم می داند. بنابراین، دغدغه نگارندگان پاسخگویی به این پرسش است که الگوهای بصری و مفهومی نگاره «لیلی و مجنون در مکتب خانه» در سفالینه سلجوقی، علاوه بر مثنوی نظامی با کدام اندیشه حاکم در عصر سلجوقی ارتباط دارد؟
    هدف
    در عصر سلجوقی، احمد غزالی از اندیشمندان ایرانی (متوفی 520 هجری/ 1126 میلادی)، آرای خویش را در باب مفهوم عشق با تفسیرهای بدیعی ارائه کرد و تحولاتی چشمگیر در نگرش عارفانه ایرانی پدید آورد. از این رو، هدف اصلی این مقاله، کشف ارتباط میان اندیشه نوین احمد غزالی مبنی بر کمال عشق با تصویرگری اثر مورد پژوهش است. روش تحقیق:در این پژوهش، مطالب به طریق اسنادی و کتابخانه ای گردآوری شده اند و روش تحقیق، تاریخی-تحلیلی است. شناخت محتوای درونی تصویر از طریق رویکرد آیکونولوژی پانوفسکی و در سه مرحله توصیف پیش آیکونوگرافی، تحلیل آیکونوگرافی و تفسیر آیکونولوژی به انجام رسیده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد الگوهای بصری و مفهومی سفالینه سلجوقی با نقش لیلی و مجنون در کالبد دو کودک خردسال در مکتب خانه، تلفیقی از گفتمان ادبی نظامی و شیوه اندیشیدن نوین احمد غزالی در باب سرشت عشق لیلی و مجنون است.
    کلیدواژگان: لیلی و مجنون، آیکونولوژی، احمد غزالی، سفالگری سلجوقی
  • مرتضی میرزاحسینی، حسین سلطان زاده*، فریبا البرزی صفحات 53-70
    بیان مسئله
     آلمان همواره یکی از شرکای مهم اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران بوده است. در دوران حکومت پهلوی اول کشور آلمان نقش ملموسی در شکل گیری برخی مراکز دانشگاهی، اقتصادی و صنعتی در ایران داشت. از این رو عده ای متخصص و صاحب نظر آلمانی در حوزه های مختلف نظیر صنعت، اقتصاد و اساتید برجسته دانشگاه، زمینه را برای بنیان کردن کشوری مدرن فراهم کردند، بالطبع معماری نیز در کنار سایر پدیده های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دستخوش تغییرات اساسی شد و معماران آلمانی در این جریان نقش ویژه ای ایفا کرده اند.
    هدف
    پژوهش حاضر به دنبال بررسی نقش متخصصان آلمانی در معماری معاصر ایران است تا در نهایت به تبیین دستاوردها و ویژگی های آثار معماران و متخصصان آلمانی ای بپردازد که در ایران حضور داشته اند
    .چارچوب نظری تحقیق
    با قدرت گرفتن رضاشاه روابط ایران و آلمان به تدریج از مرحله سردی که جنگ جهانی اول موجبات آن را فراهم کرده بود خارج شد، و از طرف دیگر در سال های دهه سوم قرن بیستم آلمان دوباره درصدد برآمد تا روابط خود را با ایران گسترش دهد، از همین رو مراوده بین دو کشور، زمینه حضور متخصصان و مهندسان آلمانی را در ایران فراهم کرد.
    روش تحقیق
    در این پژوهش از روش تحقیق تاریخی تفسیری و همچنین روش توصیفی و تحلیلی به صورت آمیخته استفاده شده است. بر این اساس با بهره گیری از منابع تاریخی و منابع اسنادی به شناسایی و معرفی متخصصان آلمانی و نقش آنها در ایران و بازتاب آن بر جنبه های مختلف معماری معاصر پرداخته خواهد شد.
    نتایج تحقیق
      تاثیر مهندسان آلمانی بر معماری ایران را می توان در سه بخش دسته بندی کرد:1. افزایش کیفیت ساخت و تحول در روند معماری سنتی ایران از طریق به کارگیری مصالح نوین؛2. زمینه طراحی عملکردهای جدید؛ و 3. بخش زیبایی شناسی و نمادپردازی.
    کلیدواژگان: پهلوی اول، مهندسان آلمانی، معماری معاصر، معماری سنتی
  • امیرحسین صیاد، افرا غریب پور*، مهسا دلشاد صفحات 71-82
    بیان مسئله
     شاید بتوان یکی از وجوه تمایز انسان مدرن با انسان به سربرده در دنیای سنت را کثرت تجربه های فضا-مکان برشمرد. زیست انسان در پهنه طبیعی و اجتماعی، نه تنها دارای تاریخی معرفتی و نظری است، که دارای ادراک های متمایز و گوناگون در تجربه مکان های طبیعی و اجتماعی است. این تجربه متمایز در طول تاریخ، دارای روحی منحصربه فرد از یک سو و روحی مشترک در کالبد بشری از سوی دیگر است. لیکن در گفتمان های غالب معماری، بدن و ویژگی های جسمانی و کالبدی آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است و بدن صرفا به عنوان ابژه ای منفعل تلقی شده است.
    هدف
    این پژوهش بر آن است که به بررسی ادراک بدنی به مثابه منبع الهامی برای بازتعریف مفهوم فضا در تجربه معماری بپردازد. نمودهای خوانش فضا با واردکردن عنصر ادراکات بدنی و بررسی درهم تنیدگی حواس انسانی در ادراک از فضا از اهداف فرعی پژوهش است.
    روش تحقیق
    این تحقیق به لحاظ «ماهیت» پژوهش، از گونه تحقیقات کیفی با رویکرد فلسفی پدیدارشناسی هرمنوتیک و به لحاظ «قصد» از پژوهش، تفسیری است که به تولید بینش جدید می پردازد. بدین ترتیب یافته های آن در بهبود دانش موجود در باب موضوع مورد مطالعه به کار می آید (دانش افزایی)، لذا نتایج آن، خالص است. منطق پژوهش، استقرایی است. در پژوهش حاضر، از مصاحبه عمیق جهت استنباط و استخراج «امر ناخودآگاه» از بطن پاسخ مصاحبه شوندگان استفاده شده است. روش تحلیل داده ها، تحلیل محتوای کیفی و شامل کدگذاری باز و محوری است. نتیجه گیری:نتیجه پژوهش نشان می دهد که خوانش پدیداری از تجربه ادراک از فضا به سه رسته «ادراک تام، درک پویا از فضا به واسطه حواس»، «فضا، واسطه ای بر ادراک نوستالژی جمعی» و «فضا به مثابه امکان شهود و درک دیگری» قابل تفکیک است.
    کلیدواژگان: ادراک، بدنمندی، تجربه، حواس، فضا
|
  • Hosniye Heravi, Mohammad Mansour Falamaki *, Ataallah Tahae Pages 5-14
    The collective unconscious psyche of humans consists of archetypes represented through their choices, rituals and their behaviors in symbolic forms. Architecture is one of the media that can be the incidence area of unconscious psyche archetypes by reflecting these symbols, and mother is one of the most important archetypes.
    Problem Statement
    The mother is more symbolic for the male gender, and the Iranian historical architecture is apparently a masculine arena. So, the pursuit of the representation of this archetype in the architecture of Iran is meaningful. The issue of this research is a psychoanalytic reading of Iranian historical architecture by finding the representation of the mother archetype in the works of Iranian historical architecture. The study of the works of Iranian historical architecture often includes theological, technical, historical criticisms or decoding of visual symbols based on religious culture; whose foundations are mostly wisdom-oriented. Therefore, the gap of psychoanalytic criticisms is evident in Iran›s architecture.
    Aims
    The aim of this research is to investigate the fundamental concepts of the Iranian historical architecture by taking an interdisciplinary approach and providing new perspectives beyond the general view of the research so far done.Question: How has the Iranian architecture been influenced by the collective unconscious? What arerepresentations of the mother archetype in Iranian architecture?
    Methodology
    Qualitative and fundamental research is based on descriptive-analytic method. Data have been collected based on documentary and library studies.
    Conclusion
    The research suggests that the notion of the motherland is the source of holiness in the unconsciousness of Iranians and, the mother archetype in Jung’s signs have been appeared in the architectural spaces through the blending of these spaces with the earth and its complications.
    Keywords: Iranian historical architecture, Mother archetype, Jung
  • Kaveh Mansoori *, Mohammad Masoud, Mohammad Saeid Izadi Pages 15-32
    Problem Statement
     As everlasting places, cemeteries have the same history as the cities they are located. Historical cemeteries acts as collective memory of the society and represent the identity of their primitive participants. Although academic researchers and experts emphasis on different values lied in the burial landscapes and their important role in the society, there is no precise definition for the concept of historical cemeteries. This issue, added to other factors, like various attitudes of modernity facing the concept of life and death, destructive interventions and inappropriate urban legislations, rapid development of urban areas, modern vandalism and the passive approach of relative sciences like urban planning & management and conservation etc. caused historical cemeteries to face different perturbation.
    Aims
    Emphasizing on the importance of historic cemeteries as a principal component of human settlements, the present study tries to give an appropriate answer to these questions: What is the definition of a Historic Cemetery? Which elements are important in the formation process of these historical sites?Research
    Method
    Using hermeneutical approach to read the cemetery as a text, this research uses the Grounded Theory (GT) methodology (Open Coding, axial Coding & Selective Coding) to analyze the environmental data gathered from four case studies in Tehran (Ibn Babawayh, Emamzadeh Abdullah, Dulab Armenian Cemetery & Zahir-ol-Doleh).
    Conclusion
    Iran historic cemeteries are formed by six main components (context, urban fabric, socio-cultural factors, history, physical ingredients and landscape) and can be classified in two categories (Internal & External Paradigm). A data-based theory shows that historical cemeteries are, in fact, cultural landscapes. By definition, these cemeteries consist of sets dating back more than 100 years and having a designated area. The obvious characteristic of such a landscape is a fundamental connection between its internal layers with the surrounding context that is a combination of natural and manufactured elements itself. Enriched by monuments, sculptures and abstract motives, these places have different religious, socio-cultural & monumental aspects and are respected by various groups of the society (local, township, regional & country). Iranian historical cemeteries express a fundamental relation between urban landscape, historical factors, human organization power and undeniable role of water and plants, enriching the existing fabrics through architectural and artistic concepts. Presence of symbols and mythical believes, as well as architectural monuments and historic events occurred in such places, bring a new essence into the burial fields that is both culturally and historically prosperous. By adding a ‘historical’ adjective to cemetery, this could be a subject of a specified discipline entitled ‘the Eco-historical environments’ that needs to provide an appropriate platform to guarantee the constant life of cemeteries as collective memorials of the cities.
    Keywords: Historical Cemetery, Cultural landscape, Shaping Factors, Grounded Theory (GT)
  • Muhammad Aeeni, Hossein Zabihi *, Zahra Sadat Saeideh Pages 33-46
    Problem Statement
     Regarding the nature of the New Towns in Iran, the attempt to have a desirable habitation and an expected level of urban qualified life by residents in these settlements is faced with multiple challenges.
    Aims
    This research aims at presenting an evaluative model of the urban management challenges in New Towns based on the interpretive structural modeling approach.
    Methodology
    In the present study, the interpretive structural modeling is used to map the hierarchical relationships of the main factors. Hence, the main sources of data in this study are the opinions of a panel of experts in this field. In this method, the initial self-interaction matrix is created and the final reachability matrix is drawn. Thereafter, the variables are ranked and their relationships are clarified and clustered.
    Conclusion
    The results indicate that the factors are ranked in six groups that are included in the cause and effect diagram as follows: the “environmental” factors at the first level, the “social and cultural” factors at the second level, the “facilities and services” at the third level, the “administrative and institutional” factors and “urban development and architecture” factors at the fourth level, the “financing and budgeting” factors at the fifth level and finally the “planning and policy-making” and “legal” factors at the sixth level. Moreover, the clustering of factors showed that the two “planning and policy making” factors and “legal” factors are recognized as independent driving factors. In addition, “urban development and architecture”, “administrative and institutional”, “financing and budgeting”, and “environmental” factors were identified as intermediary factors. Finally, the “facilities and services”, and “social and cultural” factors were considered as dependent ones. None of the factors were clustered as autonomous. The results of this research can help planners and policy-makers to review the urban management system of New Towns for further improvement of the system structure and enhancing the ability of facing the challenges and improving the quality of life for citizens of these towns.
    Keywords: Interpretive structural modeling, New towns, urban management system, urban management challenges
  • Soheila Namazalizadeh, Ashraf Alsadat Mousavilar * Pages 47-52
    Problem Statement
    Layla and Majnun is a classic story of love most notably expressed by the great poets. In addition, various scenes of this love story have been painted by Iranian painters. According to researches, the first painting of Layla and Majnun at school illustrated on Seljuk pottery and then repeated in different Iranian schools such as Herat and Shiraz. This paper investigates the structural and conceptual aspects of the scene of Layla and Majnun at school painted on Seljuk pottery. Since, Erwin Panofsky interprets the subject of artworks by studying the literary texts and the thought of a nation during a particular era, this article attempts to answer this question: What is the relationship between the dominant Iranian thought during Seljuk era and the painting of Layla and Majnun at school illustrated on Seljuk pottery?
    Purpose
    Ahmad Ghazali (d. 520 AH/ 1126 AD) is a prominent Iranian thinker whose view about love had profound effect on Iranian mystical thought in Seljuk era. So, the main purpose of this research is to find out the relationship between Ahmad Ghazali`s thought and the painting of Layla and Majnun at school illustrated on Seljuk pottery. Research
    Methodology
    The data have been obtained through a documental and librarian method. In this research, information collected through documentary and librarian, historical-analytical method is based on the iconology of Panofsky`s approach.
    Result
    Visual and conceptual patterns of Layla and Majnun painting illustrated on Seljuk pottery reflect Ahmad Ghazali’s thought about the essence of love, in addition to Nizami poems.
    Keywords: Layla, Majnun, Ahmad Ghazali, Iconology, Seljuk pottery
  • Morteza Mirzahosseini, Hossein Soltanzadeh *, Fariba Alborzi Pages 53-70
    Problem statement
    Germany has always been one the most important economic, political and cultural partner of Iran. During the first Pahlavi government, Germany had had a tangible role in constructing some educational, economic, and industrial centers in Iran; hence some eminent German specialists and experts of different fields, such as industry and economy and eminent professors at universities, provided the background for the foundation of a modern country in Iran. Consequently, architecture, besides other social, political, and cultural phenomena, witnessed a substantial transformations and German architects had played a noticeable role in this process. The objective of this research is to analyses and explain the rank of German experts in Iran’s contemporary architecture, in order to find out the concealed Wisdom within German architects’ art pieces, and finally explain the features and criteria of the work, created by German experts and architect who were present in Iran. The hypothesis: (theory) of this research is that after Reza Shah consolidating of power, the relationship between Iran and Germany, changed from coldness, which was caused by the first world war, to become strong gradually. Furthermore, during the third decade of 20th century, Germany tried to recreate and extend their relationships with Iran. Therefore, so the connection between the two countries provided for the presence of German specialists and engineers in Iran.Research
    methodology
    This research uses and combines the historical interpretation, analytic and descriptive methodologies. Thus, by using the historical resources, and documents, identifying and introducing German experts and their role in Iran, and their reflection on different aspects of contemporary architecture.
    Conclusion
    German engineers influence on Iran’s architecture can be categorized into three sections: first, the increasing quality of Iranian traditional architecture constructions and transformations, by using modern materials. Then in new practical models design field, and finally in the aestheticism and symbolism which illustrated the concealed Wisdom in German architects’ constructions.
    Keywords: First Pahlavi, German Engineers, Contemporary Architecture, Traditional Architecture
  • Amirhossein Sayyad, Afra Gharibpour *, Mahsa Delshad Pages 71-82
    Statement of the problem
     The variety of space-place experiences can be regarded as a feature that differentiates modern men from traditional men. Man’s existence across natural and social realms, not only has a theoretical and epistemological history but also various distinctive perceptions of experiencing natural and social places. Throughout history, distinctive perceptions have had a unique spirit on one hand and a common spirit in human body on the other. Nevertheless, body and its corporeal and physical characteristics have not been given their due attention in dominant architectural discourses. Body has always been considered a passive object.
    Purpose
    The present study aims to investigate bodily perception as a source of inspiration for redefining the concept of space in architectural experience. The secondary purposes of the study include examining the manifestations of reading space by incorporating bodily perceptions, as well as scrutinizing the integration of human senses in space perception.
    Methodology
    The current study is qualitative and uses a hermeneutic phenomenological philosophical approach. The study is “interpretive” in terms of research “purpose”, and aims to produce new insights so as to use the findings to improve the existing knowledge about the topic of interest. Hence, the “results” are “pure”. The “logic” of the study is “inductive.” In the present study, a deep interview was conducted to infer and extract the “subconscious” from the responses of interviewees. The data analysis method includes qualitative content analysis via open and axial coding.
    Conclusion
    The results suggest that phenomenal reading of spatial perception experience can be categorized into three levels of complete perception, dynamic perception of space through senses; space as a medium for perceiving collective nostalgia, and space as the possibility of intuition and perception of the other.
    Keywords: embodiment, experience, Perception, senses, Space