فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 30 (بهار و تابستان 1398)

نشریه پلیس زن
پیاپی 30 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رعنا محمدزاده اسماعیلی، افسانه قنبری پناه*، پریسا تجلی صفحات 5-13
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان در دو دهه گذشته به عنوان یک مسئله اجتماعی مطرح شده است. پژوهشگران معتقدند که نگرش ها و باورهای که پایگاه و قدرت مردانه را تقویت می کنند می تواند، دلیلی برای اعمال خشونت مردان علیه زنان باشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه تنظیم هیجانی و عواطف مثبت و منفی با نگرش نسبت به خشونت علیه زنان در مردان متاهل شهر تهران اجرا شده است.
    روش
    این پژوهش کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی بود. جامعه پژوهش را مردان متاهل 55 ساله ساکن تهران که حداقل سه سال از زندگی مشترک آن ها گذشته باشد و دارای حداقل مدرک دیپلم باشند تشکیل داده اند و تعداد 384 نفر آن ها به شیوه نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه تنظیم هیجانی گروس و جان (آلفای کرونباخ 79/0)، پرسشنامه عواطف مثبت و منفی واتسون، کلارک وتلگن (آلفای کرونباخ عواطف مثبت 85/0 و عواطف منفی 84/0)، و همچنین پرسشنامه نگرش مردان نسبت به خشونت علیه زنان مقیاس تعدیل شده ساندرز و همکاران (آلفای کرونباخ 83/0) استفاده شد. داده های پژوهش نیز با کمک ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شده است.
    یافته ها و نتایج
    پژوهش نشان داد که عواطف مثبت با عدم نگرش مثبت نسبت به خشونت علیه زنان رابطه مثبت و معناداری داشته و عواطف منفی با عدم نگرش مثبت نسبت به خشونت علیه زنان رابطه معکوس و معنادار دارد و تنظیم هیجانی با نگرش نسبت به خشونت علیه زنان رابطه معناداری ندارد. عواطف مثبت به صورت ضعیف تر و عواطف منفی به صورت قوی تر، نگرش نسبت به خشونت علیه زنان را پیش بینی می کنند. بنابراین، با تقویت عواطف مثبت و کاهش عواطف منفی می توان خشونت علیه زنان توسط مردان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، عواطف مثبت و منفی، نگرش، خشونت، زنان
  • علی فلاحی*، مجید کفاشی صفحات 14-27
    زمینه و هدف
    وجود همبستگی و وفاق اجتماعی از پیش نیازهای ضروری توسعه و رشد جوامع در دنیای امروزی به ویژه کلان شهرها است که در جوامع جدید با مخاطرات جدی همراه است. یکی از عوامل اثرگذار بر وفاق اجتماعی وجود امنیت اخلاقی در جامعه است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر امنیت اخلاقی بر همبستگی و وفاق اجتماعی انجام شده است.
    روش
    شیوه اجرای این پژوهش پیمایش است. جامعه آماری پژوهش را شهروندان ساکن کلان شهر تهران تشکیل داده اند و بر اساس جدول کرجسی و مورگان، نمونه 384 نفری مورد پرسش قرار گرفته اند. داده ها با کمک پرسشنامه روا و پایا (آلفای کرونباخ 91/0) گردآوری و با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها و نتایج
    پژوهش نشان داد میانگین نمره امنیت اخلاقی در شهر تهران، کمتر از متوسط و میانگین نمره وفاق اجتماعی متوسط است و تاثیر امنیت اخلاقی بر وفاق اجتماعی معنادار است. بنابراین ضرورت دارد به دلیل پایین بودن احساس امنیت اخلاقی در شهر تهران، سیاست های مرتبط با این موضوع، بازنگری و با توجه به اهمیت وفاق اجتماعی، سیاست های مربوط به حوزه امنیت اخلاقی پیگیری شوند.
    کلیدواژگان: وفاق اجتماعی، همبستگی اجتماعی، امنیت اخلاقی، تهران
  • علی اصغر فیروزجاییان*، سیده هاجر رمضانی صفحات 28-44
    زمینه و هدف
    امروزه فردگرایی تاثیرات زیان باری را در حوزه های مختلف زندگی از جمله خانواده برجای گذاشته است. هدف این پژوهش، آسیب شناسی فردگرایی جوانان در خانواده های ایرانی و ارائه راهکارهایی برای کاهش آسیب است.
    روش
    این پژوهش از نوع کیفی است و به روش نظریه زمینه ای اجرا شده است. جامعه پژوهش را صاحب نظران حوزه خانواده و دین در دانشگاه ها، مراکز مشاوره خانواده و اورژانس اجتماعی بهزیستی در شهرستان ساری تشکیل داده اند و با کمک مصاحبه هدفمند با 17 نفر، اشباع نظری حاصل شده است. داده ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شده اند. برای اعتبارپذیری، از راهبرد «مثلث سازی» استفاده شده، یعنی سه پژوهشگر داده ها را مورد بازنگری قرار داده اند و برای قابلیت اطمینان نیز در مورد متن و دسته بندی ها، از نظرات خبرگان استفاده شده است.
    یافته ها و نتایج
    این پژوهش نشان داد که فردگرایی جوانان در خانواده در سه زمینه معنایی، تعاملی و کنشگری ظهور می یابد و سه دسته عوامل در سطح میانه، خرد و کلان موجب فردگرایی جوانان در خانواده می شود و با پنج پیامد: آسیب ساختاری، ارتباطی، فرهنگی، محیطی و اجتماعی همراه خواهد بود. راهکارهای کاهنده فردگرایی را نیز می توان در سه دسته راهکارهای برون خانواده، درون خانواده و برون خانواده- درون خانواده جای داده و حول مقوله «فردیت واگرا و متظاهرانه» تبیین نمود.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، فردگرایی، جوانان، خانواده ایرانی
  • محمد مهدی مظفری، کلثوم روشن قیاس* صفحات 45-55
    زمینه و هدف
    پیچیدگی و تنوع علل زیستی، روانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اعتیاد را به یکی از بغرنج ترین مسائل فردی، خانوادگی و اجتماعی عصر حاضر تبدیل کرده است. در این بین، زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه، نخستین قربانیان آسیب ها و انحرافات اجتماعی هستند.این پژوهش تاثیر مدیریت هیجان خواهی، حمایت و صیانت اجتماعی را در باورها و اعتقادات مرتبط با سوءمصرف مواد مخدر در بین زنان تحت درمان مراکز اقامتی شهر قزوین بررسی می کند.
    روش
    این پژوهش، توصیفی- تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه پژوهش را زنان معتاد تحت درمان در مراکز اقامتی شهر قزوین تشکیل داده اند و نمونه 100 نفری مورد پرسش قرار گرفته اند. اطلاعات با کمک پرسشنامه بک مربوط به عقاید و باروهای مربوط به مواد(آلفای کرونباخ 83/0)، پرسشنامه حمایت و صیانت اجتماعی فیلیپس(آلفای کرونباخ 84/0)، و پرسشنامه مدیریت هیجان خواهی زاکرمن(آلفای کرونباخ 79/0)، جمع آوری و به کمک آزمون های تی، اف و همبستگی و رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها و نتایج
    پژوهش نشان داد که بین مدیریت هیجان خواهی و نیز حمایت و صیانت اجتماعی ادراک شده از سوی زنان با باورها و اعتقادات مصرف مواد مخدر رابطه معناداری وجود دارد. بنابراین، با فراهم نمودن فرصت های تخلیه هیجانات افراد هیجان خواه و نیز افزایش حمایت اجتماعی از زنان، می توان برای پیشگیری از اعتیاد زنان تلاش نمود.
    کلیدواژگان: مدیریت هیجان خواهی، حمایت، صیانت اجتماعی، باورها و اعتقادات، مواد مخدر، زنان
  • سیدمحمدمهدی ساداتی*، زهرا محمودی صالح آباد صفحات 56-77
    زمینه و هدف
    تحولات سریع اجتماعی- اقتصادی و گسترش دسترسی به فضای مجازی، خانواده را در عصر حاضر با چالش ها و آسیب های فراوانی روبرو ساخته است؛ از مهم ترین این آسیب ها، بزه دیدگی اطفال در جهان و از جمله در ایران است. این پژوهش درصدد بررسی علل زمینه ساز بزه دیدگی اطفال در شهر شیراز به شیوه پیمایش است.
    روش
    این پژوهش پیمایش کمی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کودکان آزاردیده ای که بزه دیدگی آن ها در سال 1396 به اورژانس اجتماعی شهر شیراز گزارش شده تشکیل داده اند و نمونه 100 نفری به شیوه نمونه گیری در دسترس از طریق پرسشنامه روا و پایا مورد پرسش قرار گرفته اند. داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری «همبستگی وی کرامر» تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته ها و نتایج
    پژوهش نشان داد که متغیرهای سن، محل تولد، وضعیت کودکان(کار، خیابانی و محصل)، نوع مسکن، تحصیلات، میزان درآمد و اعتیاد مادر رابطه معناداری با بزه دیدگی اطفال دارند، اما در مورد متغیرهای قومیت، تعداد اعضای خانواده، وضعیت اشتغال والدین، تعامل والدین با کودک و میزان پایبندی به فرایض مذهبی این رابطه مشاهده نشد. با توجه به این که بر اساس یافته های این پژوهش، وضعیت اقتصادی تاثیر مستقیمی بر بزه دیدگی اطفال دارد و بیشترین میزان بزه دیدگی اطفال توسط پدران صورت می گیرد، آموزش پدران اطفال بزه دیده به ویژه در مناطق کمتر برخوردار، مناسب ترین راهکار برای مقابله با بزه دیدگی اطفال در شهر شیراز است.
    کلیدواژگان: بزه دیده، پیشگیری از جرم، کودک، شیراز
  • سعید عطازاده* صفحات 78-96
    زمینه و هدف
    ناهنجاری های اجتماعی و اعمال مجرمانه از هر فرد و گروهی که باشد برای جامعه مضر است، اما همان انحراف اجتماعی و ارتکاب جرم از سوی زنان و دختران پیامدهای زیان بارتری به همراه دارد. آمار جرایم زنان در اکثر کشورها از جمله ایران مبین آن است که بسیاری از جرایم زنان، به نقش جنسیتی آنان ارتباط دارد. این مطالعه، علل گرایش به بزهکاری و ارتکاب جرم و چگونگی اصلاح و بازپروری آنان را مورد بررسی قرار می دهد.
    روش
    این مطالعه بر پایه روشی که بیشتر پژوهش ها در حقوق کیفری در پیش گرفته اند، از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی - تحلیلی است و جمع آوری داده های آن اسنادی بود.
    یافته ها و نتایج
    مطالعه نشان داد اگرچه درصد بزهکاری زنان هنوز نسبت به مردان کمتر است، اما رشد آن در سال های اخیر نگران کننده است. پژوهشگران روند رو به رشد جرایم زنان را به اشتغال خارج از خانه، تضعیف نظارت های اجتماعی و مشارکت فزاینده زنان در بازار کار نسبت داده ‎اند.
    کلیدواژگان: زنان مجرم، ارتکاب جرم، اصلاح، بازپروری، زندان
|
  • Rana Mohammadzadeh Esmaeili, Afsaneh Ghanbari Panah *, Parisa Tajali Pages 5-13
    Background and Aim
    Violence against women has been discussed as a social issue in the last two decades. Researchers believe that the attitudes and beliefs that strengthen the base and the strength of the men can be a reason for the violence of men against women. The aim of this study was to investigate the relationship between emotional adjustment and positive and negative emotions with attitude towards violence against women in married men in Tehran.
    Method
    This applied research was a survey in terms of implementation. The research community consists of married men aged 55 to 25 years old, who have at least three years of their common life and have at least a diploma, and 384 were selected through available sampling. To collect data, Gross and John's questionnaire (Cronbach's alpha = 0.79), Watson's positive and negative affective questionnaire, Clark Valtgen (Cronbach's alpha, positive emotions of 0.85 and negative emotions of 0.84), as well as men's attitude toward Violence against women was used as a modified scale by Sanders et al. (Cronbach's alpha = 0.83). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression. Findings and
    conclusion
    The research showed that positive emotions have a positive and significant relationship with the lack of positive attitudes toward violence against women. Negative emotions have a negative and significant negative relationship with negative attitude toward violence against women and emotional regulation with attitude towards violence against Women have no meaningful relationship. The positive emotions are weaker and the negative emotions are stronger, they anticipate the attitude towards violence against women. Therefore, by reinforcing positive emotions and reducing negative emotions, violence against women can be reduced by men.
    Keywords: Emotional regulation, positive, negative emotions, attitudes, Violence, Women
  • Ali Fallahi *, Majid Kafashi Pages 14-27
    Background and Aim
    The existence of social solidarity is one of the prerequisites for the development and growth of societies in the modern world, especially metropolises, which is associated with serious risks in new societies. One of the factors affecting social consensus is the existence of moral security in society. This research has been done to investigate the effect of moral security on social solidarity and consensus.
    Method
    This paper utilizes a survey method. The population of the study consisted of citizens living in the Tehran metropolis. Based on the Krejcie and Morgan tables, 384 people were questioned. The data were collected using a valid and reliable questionnaire (Cronbach's alpha, 0.91) and analyzed using structural equation modeling technique. Findings and
    Results
    The research showed that the average moral security score in Tehran is less than average and the mean score of social consensus is moderate and the effect of moral security on social consensus is significant. Therefore, it is necessary to review policies related to this issue due to the lack of ethical sense of security in Tehran, and, with regard to the importance of social consensus, policies related to the field of moral security should be pursued.
    Keywords: Social Consensus, social solidarity, Ethical security, Tehran
  • Ali Asghar Firoozjaeiyan *, Syedeh Hajar Ramezani Pages 28-44
    Background and Aim
    Today, individualism has left harmful effects in different areas of life, including family. The purpose of this research is to identify the youth individualism in Iranian families and provide solutions to reduce their harm.
    Method
    This research is qualitative and has been implemented in the field of theory. The research community has been formed by experts in the field of family and religion in universities, family counseling centers and social welfare services in Sari, and the theoretical saturation has been achieved through a targeted interview with 17 people. The data have been analyzed over three stages of open, pivotal and selective coding. For validation, a triangulation strategy has been used, ie, three researcher reviewed the data and used expert opinions for reliability in the context of the text and categories. Findings and
    conclusion
    This research showed that individualization of young people in family occurs in three areas of semantic, interactive and action and three groups of factors in the middle, small and macro levels cause individualization of the youth in the family and with five consequences: structural damage, Cultural, environmental and social. Individualization diminishing solutions can also be found in three types of family, internal and external-family-family approaches, and explain the "divergent and promiscuous individuality."
    Keywords: Pathology, Individualism, Youth, Iranian Family
  • Mohammad Mehdi Mozafari, Kolsoum Roshan Ghiyas * Pages 45-55
    Background and Aim
    Complexity and diversity of biological, psychological, economic, social and cultural causes have made addiction one of the most difficult personal, family and social issues of the present day. Meanwhile, women as the first half of the population are the first victims of social harm and deviance. This research investigates the effect of emotional management, social protection and protection in the beliefs and beliefs associated with drug abuse among women in treatment centers of Qazvin.
    Method
    This research is descriptive-analytical study. The research population is composed of addicted women who have been treated in residential centers of Qazvin, and a sample of 100 people have been questioned. Data were collected using Beck questionnaire (Cronbach's alpha = 0.83), Philip's social support and social support questionnaire (Cronbach's alpha, 0.84), and Zuckerman's emotional management questionnaire (Cronbach's alpha = 0.79). T-test and correlation and regression tests were analyzed. Findings and
    conclusion
    The research showed that there is a meaningful relationship between emotional management and social support and social protection perceived by women with beliefs and beliefs about drug use. Therefore, it is possible to prevent women's addiction by providing opportunities for the excitement of excitement and increasing social support for women.
    Keywords: Management of excitement, support, social protection, Beliefs, beliefs, Drugs, Women
  • Seyyed Mohammad Mehdi Sadati *, Zahra Mahmoodi Salehabad Pages 56-77
    Background and Aim
    Rapid socioeconomic changes and the expansion of access to virtual space have left families with many challenges and injuries in the present age; the most important of these injuries is the tragedy of children in the world and including in Iran. This research attempts to investigate the causes of pedophilia in Shiraz in a survey method.
    Method
    This survey is a quantitative correlation. The statistical population of the study consisted of abused children whose reported miscarriages were reported to the social emergency department in Shiraz in 1396. A sample of 100 people was questioned through a valid and reliable questionnaire through available sampling. The data was analyzed using the statistical method "Correlation of Cramér's V. Findings and
    conclusion
    The results showed that age, place of birth, children's status (work, street and student), type of housing, education, income, and addiction were significantly correlated with child victimization, but in the case of ethnicity variables, The number of family members, the status of parental employment, the interaction of parents with the child and the degree of adherence to the religious orders of this relationship was not observed. Given that according to the findings of this study, the economic situation has a direct impact on the child victimhood and the highest rate of child offenders is committed by fathers, the education of pedophilic children's fathers, especially in less-favored areas, is the most appropriate solution for confronting the pedophile crime in Shiraz.
    Keywords: Victim, father, Crime Prevention, child support
  • Saeed Atazadeh* Pages 78-96
    Background and Objectives
    Social malformations and criminal acts are harmful for any individual and group, but the same social deviation and crime committed by women and girls have a more harmful effect. The statistics of women's crimes in most countries, including Iran, indicate that many women's crimes are related to their gender role. This study examines the causes of crime tendency to crime and crime, and how to reform and rehabilitate them.
    Method
    This study like most criminal law researches, in terms of purpose and in terms of its nature, is descriptive-analytical, and has been collecting data via library research. Findings and
    conclusion
    The study showed that although the percentage of women's delinquency is still lower than that of men, its growth is alarming in recent years. Researchers have attributed the growing trend of women's crimes to out-of-home employment, the weakening of social monitoring and the growing participation of women in the labor market.
    Keywords: Women offenders, crimes committed, correction, Rehabilitation, Prisons