فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 34، خرداد و تیر 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم فتاحی، ناهید رژه*، مجیده هروی، سید داوود تدریسی، شهروز یزدانی، کیارش ساعت چی صفحات 1-7
    مقدمه
    انفوزیون نیتروگلیسیرین، اغلب سبب ایجاد عارضه جانبی سردرد بیماران می شود. لذا از روش های مختلفی جهت تسکین آن استفاده می گردد. رفلکسولوژی پا سبب کاهش درد می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر رفلکسولوژی پا بر شدت سردرد ناشی از انفوزیون نیتروگلیسیرین انجام شد.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی 60 بیمار زن مبتلا به بیماری قلبی که تحت انفوزیون نیتروگلیسیرین بودند؛ پس از نمونه گیری به روش در دسترس، به صورت تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفری آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون، رفلکسولوژی پا طبق روش اینگهام در هردو پا به مدت 10 دقیقه (5 دقیقه برای هر پا) انجام شد. در گروه پلاسبو فقط لمس سطحی داده شد. با فاصله 15 دقیقه بعد از اولین مداخله، مجددا مداخله دوم به مدت 10 دقیقه (5 دقیقه برای هر پا به صورت جداگانه) انجام شد. درد 3 بار (قبل از مداخله و پس از هر بار مداخله) توسط پرستاری که از تخصیص نمونه ها در گروه ها اطلاعی نداشت ثبت شد. جهت جمع آوری داده ها از اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس سنجش درد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره تی مستقل، کای اسکوئر و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه داده ها با استفاده از 21 SPSS- انجام گردید.
    یافته ها
     شدت درد قبل از مداخله بین گروه ها تفاوت معناداری وجود نداشت (0/88>P)، اما بعد از مداخله بین دو گروه گروه آزمون و کنترل تفاوت معناداری داشت (0/001>P). رفلکسولوژی پا بر کاهش سردرد تاثیر متوسط داشت.
    نتیجه گیری
    اجرای رفلکسولوژی پا در کاهش سردرد بیماران دریافت کننده انفوزیون نیتروگلیسیرین از نظر عملی امکانپذیر و با بهبود آن همراه است.
    کلیدواژگان: سردرد، رفلکسولوژی پا، نیتروگلیسیرین، کارآزمایی بالینی
  • شیلان عزیزی، منیر نوبهار*، حسن بابامحمدی صفحات 8-19
    مقدمه
    جهت دست یابی به نظام آموزش پرستاری موفق، رفع مشکلات بهداشتی و ارتقاء سلامتی، هر کشور متعهد به بهبود سیستم آموزش پرستاری است. به این منظور مقایسه نظام های مختلف آموزشی، ارتقای محتوا و کیفیت برنامه آموزشی را در پی دارد. هدف این مطالعه مقایسه برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پرستاری دانشگاه های ایران با دانشگاه ویدنر امریکا بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-تطبیقی در سال 1397 داده های مورد نیاز علاوه بر سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه ویدنر امریکا، جهت دریافت آخرین برنامه درسی مدون دوره کارشناسی پرستاری، از طریق جستجوی مقالات مختلف مرتبط در اینترنت با استفاده از کلید واژه های کوریکولوم (برنامه درسی) پرستاری، کارشناسی پرستاری، آموزش پرستاری، ایران و ویدنر جمع آوری شد. با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه تجزیه و تحلیل انجام گرفت.
    یافته ها
     طبق مراحل الگوی بردی، در مرحله توصیف برنامه درسی کارشناسی پرستاری از سایت دو دانشگاه دریافت و عناصر آن یادداشت برداری شد. در مرحله تفسیر، این عناصر در دو دانشگاه به طور جداگانه مورد بررسی محققان قرار گرفت. در مرحله همجواری، اطلاعات مذکور، جهت ایجاد چارچوبی برای مقایسه کنار هم قرار داده شد. در مرحله مقایسه، بررسی و مقایسه اساسی از نظر شباهت ها و تفاوت های هر عنصر در دو دانشگاه و پاسخ به سوال های تحقیق براساس مقالات موجود انجام شد. نتایج مقایسه، نشان داد که ایران در آموزش مهارت هایی چون استدلال بالینی، تفکر انتقادی، عملکرد مبتنی بر شواهد، مدیریت و رهبری، حجم زیاد ساعات بالینی، نبود درس سالمندی، توجه به درس روش تحقیق و پیش نیاز دروس تخصصی، تقویت دانش داروشناسی ضعیف تر از ویدنر امریکا عمل کرده است. اما وجود کارآموزی در عرصه، شروع کارآموزی زودتر با مفاهیم ساده تر، دارا بودن دروس اصول و مهارت پرستاری، پرستاری مراقبت ویژه، پرستاری بحران و حوادث غیرمترقبه نقطه قوتی برای ایران محسوب می شود.
    نتیجه گیری
    استفاده از نقاط قوت و تجربیات آموزشی دانشگاه ویدنر امریکا و تاکید بر نقاط قوت موجود در ایران، موجب بهبود و ارتقاء کیفیت آموزش پرستاری در ایران خواهد شد. ضمنا، توجه ویژه به بحث آموزش و تقویت مهارت های ضروری در پرستاری همچون استدلال بالینی، تفکر انتقادی و عملکرد مبتنی بر شواهد، هم چنین انجام بازبینی هایی در سرفصل و ساعات دروس تئوری و بالین توسط برنامه ریزان آموزشی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کارشناسی پرستاری، کوریکولوم، ایران، امریکا
  • جهانبخش قاسمی، محسن گل پرور*، فلور خیاطان، محسن شهریاری صفحات 20-27
    مقدمه
    سرمایه گذاری جمعی عاطفی از زمره متغیرهایی است که می تواند بر سلامتی و بهره وری پرستاران اثرات مثبتی به جای گذارد. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش ارتقاء سرمایه عاطفی بر سرمایه گذاری جمعی عاطفی پرستاران اجرا شد.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و طرح پژوهش، دو گروهی با دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بود. از میان 120 پرستار یک بیمارستان دولتی در اصفهان در زمستان 1397، 30 پرستار بر مبنای ملاک های ورود و خروج به صورت هدفمند انتخاب و در گروه آزمایش (15 نفر) و گروه گواه (15 نفر) گمارده شدند. پرسشنامه سرمایه گذاری جمعی عاطفی در مراحل پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. گروه آموزش ارتقاء سرمایه عاطفی طی 10 جلسه تحت آموزش قرارگرفتند و گروه گواه هیچگونه آموزشی دریافت ننمود. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل گردید.
    یافته ها
     نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که بین سرمایه گذاری جمعی عاطفی در عاطفه مثبت، سرمایه گذاری جمعی عاطفی در احساس انرژی و سرمایه گذاری جمعی عاطفی در شادمانی بین گروه آموزش ارتقاء سرمایه عاطفی و گروه گواه تفاوت معناداری وجود دارد (0/01>P).
    نتیجه گیری
    در مجموع، یافته های این پژوهش نشان داد، آموزش ارتقاء سرمایه عاطفی در سطح فردی از زمره آموزش هایی است که می تواند سرمایه گذاری جمعی عاطفی را در پرستاران بالا ببرد و از این طریق موجب افزایش سطح نیرو و توان آن ها شود.
    کلیدواژگان: آموزش ارتقاء سرمایه عاطفی، عاطفه مثبت، احساس انرژی، شادمانی، پرستاران
  • محبوبه حاجی *، فاطمه ناهیدی، شیوا علی زاده، سمیرا گل عذار، فاطمه دبیری، سیده سمیرا مخلصی صفحات 28-36
    مقدمه
    مراقبت دوران بارداری فرصت مناسبی است تا ارائه دهندگان خدمات با حمایت از زنان باردار بتوانند در تامین سلامت مادر، جنین و خانواده آنها مشارکت داشته باشند. برای رسیدن به این مهم، ارائه دهندگان مراقبت بارداری می بایست توانایی های کافی و همه جانبه ای داشته باشند. هدف از این پژوهش، مروری بر مطالعات می باشد که نیازهای حرفه ای ارائه دهندگان مراقبت دوران بارداری در ایران را مورد ارزیابی قرار داده اند.
    روش کار
    در این پژوهش مروری روایتی، با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با نیازهای حرفه ای ارائه دهندگان مراقبت بارداری، مطالعات انجام شده در ایران که به زبانهای فارسی یا انگلیسی و با متن کامل، در محدوده زمانی 1376 تا 1396 چاپ شده بودند؛ در پایگاه های اطلاعاتی علمی معتبر Science Direct،PubMed، Web of Science،Scopus، Scholar Google، IranMedex، SID و Magiran جستجو شدند. مقالاتی که همراستا با هدف تحقیق نبوده و یا به صورت گزارش مورد و نامه به سردبیر چاپ شده بودند، از مطالعه حذف شدند. از 437 مقاله جستجو شده، 16 مقاله مرتبط با نیازهای حرفه ای ارائه دهندگان مراقبت بارداری انتخاب شدند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 16 مقاله مداخله ای و توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این مقالات نشان داد که نیازهای حرفه ای ارائه دهندگان مراقبت بارداری در حیطه های دانش و عملکرد، مهارت های ارتباطی، قوانین و مقررات حرفه ای و احکام دینی می باشند.
    نتیجه گیری
    ارائه دهندگان مراقبت بارداری، نیازهایی در حیطه های دانش و عملکرد، مهارت های ارتباطی، قوانین و مقررات حرفه ای و احکام دینی داشتند. به منظور برطرف نمودن نیازها و ارائه مراقبتهای موثرتر، برنامه ریزی آموزشی مناسب و اجرای صحیح آن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نیاز حرفه ای، مراقبت بارداری، زنان باردار، مرور روایتی
  • شراره خسروی، محبوبه سجادی، فاطمه مهرابی* صفحات 44-50
    مقدمه
    آموزش بالینی، بخش اساسی و مهم آموزش در علوم پزشکی می باشد که برای تربیت افراد کارآمد و شایسته ضروری می باشد. دانشجویان پرستاری با تنش های زیادی به خصوص در محیط بالین مواجه می باشند. این تنش ها می توانند مانع از تربیت پرستاران ماهر و خودکارآمد گردد. هدف از این پژوهش تعیین ارتباط عوامل تنش زای محیط بالین و خودکارآمدی بالینی دانشجویان پرستاری می باشد.
    روش کار
    این مطالعه همبستگی در سال تحصیلی 93-94 بر روی کلیه دانشجویان پرستاری سال چهارم (ترم 7 و 8) که به روش سرشماری انتخاب شدند (88 نفر)، در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد. ابزارگرد آوری داده ها شامل سه قسمت؛ اطلاعات فردی، پرسشنامه ارزشیابی تنش محیط بالین کک وکلی هامر و پرسشنامه خودکارآمدی بالینی بود. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 21 و آمار توصیفی و همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
     نمره خودکارآمدی دانشجویان پرستاری 21/19±152/8بود که در سطح بالا قرار می گیرد. بیشترین امتیاز مربوط به حیطه انجام برنامه مراقبتی (84/9±11/5) و کمترین امتیاز مربوط به ارزشیابی برنامه مراقبتی (80/11±16/5) بود. نمره تنش محیط بالین در آنها 12/13±54/46بود که "اولین تجربه بالین" به عنوان تنش زا ترین آیتم شناخته شد. بین عوامل تنش زای محیط بالین و خودکارآمدی بالینی دانشجویان عرصه پرستاری ارتباط آماری معناداری مشاهده نشد. اگرچه بین تنش محیط بالین و خودکارآمدی با جنسیت و معدل ارتباط آماری معناداری وجود داشت (P>0/05).
    نتیجه گیری
    طبق یافته اصلی این مطالعه، ارتباطی بین تنش محیط بالین و خود کارآمدی بالینی یافت نشد. اما با عنایت به اینکه محیط آموزش بالین مهم ترین بخش در آموزش پرستاری است و دانشجویان پرستاری بیشتر وقت تحصیل خود را در محیط بالین سپری می کنند، توجه به کاهش تنش در این محیط و به دنبال آن خودکارآمدی دانشجو اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، خود کارآمدی بالینی، تنش محیط بالین، دانشجویان پرستاری
  • فاطمه حسینی، علی اکبر راسخی*، می نور لمیعیان صفحات 51-57
    مقدمه
    تغذیه انحصاری به معنی تغذیه شیرخوار فقط با شیر مادر و بدون دریافت مایع و مواد غذایی جامد است. امروزه شیردهی انحصاری به عنوان یک راهبرد اساسی در تامین رشد و بقای کودک مورد توجه است. هدف مطالعه حاضر تعیین عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران است.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی، نمونه ای از زنان نخست زای واقع در سنین باروری و دارای کودک دو سال تمام تا پنج سال گرفته شد که در سال های 1394 و 1395 به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران مراجعه کرده بودند. برای اندازه گیری سواد سلامت از پرسشنامه ی سنجش سطح سواد سلامت جمعیت شهری ایران و به روش مصاحبه ای ساختاریافته استفاده شد که سواد سلامت را با 33 گویه 5 گزینه ای می سنجد. داده ها با مدل رگرسیون دو حالتی بیزی (Bayesian) و با استفاده از نرم افزار OpenBUGS تحلیل شدند.
    یافته ها
    تغذیه انحصاری با شیر مادر 5/50 درصد گزارش شد. متغیرهای سن مادر (OR=0.87, CI: (0.80, 0.97))و نمره سواد سلامت (OR=1.11, CI: (1.16, 2.01)) رابطه معنی دار آماری با تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند. روش زایمان با تغذیه انحصاری با شیر مادر تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد علاوه بر سن مادر، نمره سواد سلامت نقش مهمی در تغذیه انحصاری با شیر مادر دارد. بنابراین با توجه به اهمیت تاثیر سواد سلامت مادران در تغذیه انحصاری با شیر مادر پیشنهاد می شود که مادران قبل از بارداری توانایی کسب سطح بالای سواد سلامت مناسب را داشته باشند.
    کلیدواژگان: تحلیل بیزی، تحلیل رگرسیونی، سواد سلامت، شیردهی انحصاری، نخست زایی
  • یاسر سعید، سید طیب مرادیان، بتول نحریر، مرتضی خاقانی زاده* صفحات 58-64
    مقدمه
    با توجه به ماهیت حرفه پرستاری، فرایند آموزش مبتنی بر دو بخش تئوری و عمل می باشد. برای تربیت پرستاران توانمند جهت ارائه مراقبت اصولی متناسب با استاندارد های سلامت، توجه به هر دو بخش ضروری است. این در حالی است که شکاف بین تئوری عمل به عنوان یکی از چالش های مطرح شده در بحث آموزش پرستاری می باشد. به طوری که رویکردهای مطالعات در حوزه آموزش پرستاری نیز متمرکز بر آسیب شناسی این چالش و ارائه راهکار مناسب می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شکاف بین تئوری و عمل در آموزش پرستاری انجام شد.
    روش کار
    در این مرور یکپارچه (Integrative Review) با استفاده ازکلید واژه های آموزش پرستاری، تئوری، عمل، Nursing Education Theory, Practice جست و جوی وسیع منابع در پایگاه های علمیWOS, Pub med, Science Direct, Scopus , ,Iranmadex ,Magiran ,SID,و موتور جست جوی Google scholar از سال 2003 تا 2018، به زبان انگلیسی و فارسی انجام شد. در نهایت 7 مقاله وارد مطالعه شدند. داده ها بر اساس روش نافل و ویتمور (2005) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعات، بازنگری برنامه درسی، ایجاد انگیزه، صلاحیت فرهنگی، ارتباط مناسب اساتید و دانشجویان، افزایش مهارت های تفکر انتقادی اساتید و دانشجویان، افزایش مهارت بالینی اساتید و بهره گیری از روش های مختلف تدریس، از جمله موارد پیشنهادی برای کاهش شکاف تئوری و عمل در آموزش پرستاری بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعات، اصلاح برنامه درسی، افزایش مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان و اساتید، افزایش مهارت های بالینی اساتید و استفاده از روش های مختلف تدریس، در جهت کاهش شکاف بین تئوری و عمل پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، تئوری، عمل، راهبرد
  • سید مهدی حق دوست*، حمید اویسی، مجید منتظر صفحات 65-71
    مقدمه
    شیوع بالای پنومونی وابسته به ونتیلاتور در میان عفونت های بیمارستانی توجه به انجام اقدامات پیشگیرانه استاندارد را در طولانی مدت می طلبد تا سهم اثر برنامه های مدون و استاندارد بر کاهش شیوع این نوع عفونت به دقت بررسی شود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین بررسی تاثیر اجرای مراقبت های استاندارد راه هوایی بر میزان شیوع پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی که در بیمارستان امام رضا تبریز به مدت شش ماه در طول سال 1397 با مشارکت 70 بیمار که به صورت تصادفی (جدول اعداد تصادفی) در دو گروه 35 نفره تقسیم شده بودند، انجام شد. بیماران گروه مداخله استاندارهای مراقبت راه هوایی را که توسط پرستاران آموزش دیده دریافت کرده بودند، بر اساس چک لیست عفونت ریوی که دارای روایی و پایایی قابل قبول بود دریافت کردند و بیماران گروه کنترل نیز اقدامات روتین را دریافت نمودند. داده ها برای هر فرد پنج بار چک شدند و پس از وارد شدن به نرم افزار آماری SPSS ویراست 21 با آزمون های آماری آزمون تی مستقل و کای اسکوئر(در یک نوبت اندازه گیری شد) تجزیه شدند. سطح معنی داری برای تمامی آزمون ها کمتر از پنج صدم در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مقایسه مشخصات فردی-اجتماعی و بالینی بیماران دو گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معنی دار مشاهده نشد (0/05<P) حال آنکه نتایج حاکی از آن بود که میانگین و انحراف معیار عفونت پولمونر در گروه مداخله (روز سوم 0/65±2/29، روز چهارم 0/89±2/31 و روز پنجم 0/91±2/59) نسبت به گروه کنترل با بهبودی و کاهش همراه بوده است(روز سوم 1/3±6/03، روز چهارم 1/00±7/15 و روز پنجم 1/25±8/06) به این معنا که مقایسه نتایج آزمون های تی تست و کی اسکوئر به تفاوت آماری معنادار اشاره دارند (0/001=P) که موجب کاهش شیوع پنومونی شده است.
    نتیجه گیری
    اجرای استاندار های مراقبت راه هوایی توسط پرستاران موجب کاهش شیوع پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه شده است.
    کلیدواژگان: پیشگیری، شیوع، پنومونی وابسته به ونتیلاتور، آموزش مداوم، استانداردهای مراقبت راه هوایی
|
  • Maryam Fatai, Nahid Rejeh*, Majideh Heravi, Seyed Davood Tadrisi, Sharooz Yazdani, Kiarash Saatchi Pages 1-7
    Introduction
    Infusion of nitroglycerin often causes side effects including headache in patients. Therefore, various methods are used for patients’ relief of headache. Foot reflexology can reduce patients’ pain and suffering. The aim of this study was to examine the effect of foot reflexology on the severity of headache caused by the infusion of nitroglycerin.
    Methods
    In this randomized triple-blind clinical trial, 60 cardiac female patients undergoing nitroglycerine infusion after sampling by convenience method, randomly selected and assigned by random allocation method to 30 patients either the control or intervention groups were divided into intervention and control groups. In the intervention group, foot reflexology was performed in both legs for 10 minutes (5 minutes for each leg) according to the Ingham method. Only a superficial touch was provided to the patients in the placebo group. At intervals of 15 minutes after the first intervention, the second intervention was repeated for 10 minutes (5 minutes for each foot). Pain was recorded 3 times as before the intervention and after each intervention by nurses who were unaware about the allocation of samples into the groups. Data was collected using the demographic information and pain scale. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis using SPSS v.21 software.
    Results
    No statistically significant differences in the severity of pain before the intervention were found between the groups (P<0.88), but a statistically significant difference between the two groups after the intervention were found (P<0.001), as foot reflexology had a medium effect was found on headache.
    Conclusions
    Foot reflexology for reduction of headache in patients receiving nitroglycerin infusion was feasible and associated with improvement or modification of patients' pain.
    Keywords: Foot Reflexology, Headache, Nitroglycerin, Clinical Trial
  • Shilan Azizi, Monir Nobahar*, Hassan Babamohamadi Pages 8-19
    Introduction
    To achieve successful nursing education system, solving health problems and promoting health, each country is committed to improving nursing education system. The comparison of different educational systems leads to content promotion and educational program. The purpose of this study was to compare the nursing undergraduate education program in Iran and university of Widener of USA.
    Methods
    This descriptive-comparative study was carried out in 2019, the required data were collected to receive the latest syllabus for undergraduate nursing from the website of the Ministry of Health and Medical Education, university of Widener of USA and various related articles on the internet using the keywords of nursing curriculum, nursing undergraduate, nursing education, Iran, Widener. The analysis was carried out using Bereday’s four-stage model: description, interpretation, juxtaposition and comparison.
    Results
    According to the Beredy pattern, at the stage of description, undergraduate nursing curriculum was received through site from two universities and its elements were taken into consideration. At the interpretation stage, these elements were studied separately in two universities by the researchers. At the juxtaposition stage, the information was put together to create a comparative framework that each element with details in the tables, can be viewed separately and Pairwise. In the fourth stage, a main review and comparison of the similarities and differences between each element in the two universities and the answers to the research questions were carried out based on the available articles. The results of the comparison of the fourth stage showed that Iran seems weaker than Widener to be in the training of skills such as clinical reasoning, critical thinking, evidence-based performance, management and leadership, high amount of clinical hours, lack of elderly Science education, paying attention to the lesson of the research method, introducing prerequisite courses, strengthening the knowledge of pharmacology. But having a clinical course in the fieldwork, starting an earlier clinical course with simpler concepts, presence of basic nursing skills lesson, special nursing, and crisis nursing and incident are a strong point for Iran.
    Conclusions
    The use of the strengths and educational experiences of the university of Widener of USA and the emphasis on strengths in Iran will improve and promotion the quality of nursing education in Iran. Meanwhile, special attention is paid to the training and strengthening of essential nursing skills such as clinical reasoning, critical thinking and evidence-based practice, as well as reviewing the theoretical and clinical course and hours by educational planners.
    Keywords: Baccalaureate Nursing Education, Curriculum, Iran, USA
  • Mohsen Golparvar*, Floor Khayatan, Mohsen Shahriari, Jahanbakh Ghasemi Pages 20-27
    Introduction
    Affective-collective investment is one of the variables that can positively affect the health and productivity of nurses. The aim of this study was to determine the effectiveness of affective capital enhancement training on affective-collective investment among nurses.
    Methods
    The research method was semi-experimental, and research design was two groups with two stages include pre-test and post-test. Among 120 nurses at a government hospital in Isfahan in the winter of 2019, 30 nurses were selected based on criteria of entry and exit and then randomly assigned in an experimental group (15 nurses) and a control group (15 nurses). Golparvar (2018) affective collective investment questionnaire was used to measure the dependent variable in the pretest and post-test. The affective capital enhancement training received treatment in 10 sessions and the control group did not receive any treatment. The data were analyzed by multivariate analysis of variances.
    Results
    The results of multivariate analysis of covariance showed that, there is a significant difference between affective capital enhancement training and control group in affective collective investment in positive affect, affective collective investment in feeling of energy and affective collective investment in happiness (P < 0.01).
    Conclusions
    In sum, the findings of this study showed that training on the promotion of affective capital at the individual level is one of the courses that can raise affective-collective investment in nurses and thus increase their level of potency and power.
    Keywords: Affective Capital Training (ACT), Positive Affect, Feeling of Energy, Happiness, Nurses
  • Mahboubeh Hajifoghaha*, Fatemeh Nahidi, Shiva Alizadeh, Samira Golezar, Fatemeh Dabiri, Seyedeh Samira Mokhlesi Pages 28-36
    Introduction
    Prenatal care is a good opportunity for providers to support pregnant women in providing maternal, fetal and family health. To achieve this, prenatal care providers should have adequate and comprehensive capabilities. The purpose of this study is to review studies which have assessed the professional needs of prenatal care providers in Iran.
    Methods
    In this narrative review conducted, using the keywords related to professional needs of prenatal care providers, Iranian published studies in Persian and English journals were searched in scientific databases of Science Direct, PubMed, Scopus, Web of Science, Google Scholar, IranMedex, SID and Magiran from 1997 to 2017. The articles which were not consistent with the purpose of study and were case report or letter to editor articles were excluded. Out of 437 searched articles, 16 were selected which related to the professional needs of pregnancy care providers.
    Results
    In this research, 16 interventional and descriptive were reviewed. The result of the articles showed professional needs of prenatal care providers are presented in the knowledge and practice, communication skills, professional rules and regulations and religious orders domains.
    Conclusions
    Prenatal care providers had needs related to knowledge and practice, communication skills, professional rules and regulations and religious orders. In order to meet these needs and provide more effective care, appropriate educational planning and proper implementation are recommended.
    Keywords: Professional Need, Prenatal Care, Pregnant Women, Narrative Review
  • Sharareh Khosravi, Mahbobeh Sajadi, Fatemeh Mehrabi* Pages 44-50
    Introduction
    Clinical education is the essential part of medical sciences which is necessary to raise competent professionals. Nursing students are confronted with a lot of stressors specialy in their clinical education. These stressors can interfere with improving competency and self-efficacy in nursing students. So we decided to investigate the relationship between clinical education stressors and clinical self-efficacy in nursing students.
    Methods
    This is a correlational study which is done in 2015 on all nursing students in their last year of education (4th year: 7th and 8th terms). Samples were all nursing students (n=88) in Arak University of Medical Sciences which were selected by cencus sampling. Data was gathere using a questionnare consisted of three parts: Demographic information, jack and kleehammer clinical education stress test, and self-efficacy questionnare. Data was analysed bu SPSS 21 and descriptive, and correlational statistics.
    Results
    Self-efficacy score of nursing students was 152.8±21.19 which is in a high level. The highest score was in performing care program domain (11.5±84.9) and the lower score was in evaluation of care program domain (16.5±80.11). Nursing students` clinical education stress score was 12.13±54.46 in which “the first clinical experience” was the most important stressor. There was no significant correlation between students` clinical education stress and self-efficacy (P<0.05). Although there was a significant correlation between clinical education stress and self-efficacy, and students` sex and grades.
    Conclusions
    Results showed that there was no significant difference between clinical education stress and self-efficacy, but regarding the importance of clinical eduction for nursing students, reducing clinical environment stress and improving students` self-efficacy is of espacial importance.
    Keywords: Clinical Education, Clinical Self-efficacy, Clinical Education Stress, Nursing Students
  • Fatemeh Hoseini, Aliakbar Rasekhi*, Minoor Lamyian Pages 51-57
    Introduction
    Exclusive breastfeeding (EBF) is infant’s breast milk consumption without supplementation of any kind of food or drink. Nowadays, EBF has been considered as a key strategy for ensuring the growth and survival of the child. This study aims to investigate the factors affecting exclusive breastfeeding in primiparous women referring to Tehran health centers.
    Methods
    In this analytical study, the sample consists of primiparous women in reproductive age who referred to Tehran health centers in 2015-2016 having a child aged 2-5 years. Health literacy was measured by Health Literacy for Iranian Adults (HELIA) questionnaire which measures health literacy with 25 items graded on a 5-point scale. The data were analyzed by binary Bayesian regression model and using OpenBUGS software.
    Results
    EBF was reported 50.5%. The variables of maternal age (OR=0.87, CI: (0.80, 0.97)) and health literacy score (OR=1.11, CI: (1.16, 2.01)) had significant relationship with EBF. The method of delivery had no significant effect.
    Conclusions
    Results showed that health literacy score played an important role in exclusive breastfeeding besides maternal age. Therefore, considering the importance of the effect of health literacy on breastfeeding, it is suggested that mothers have the ability to obtain a high score of health literacy before pregnancy time.
    Keywords: Bayesian Analysis, Exclusive Breastfeeding, Health literacy, Regression Analysis, Primiparity
  • Yaser Saeid, Seyed Tayeb Moradian, Batool Nehrir, Morteza Khaghanizade* Pages 58-64
    Introduction
    According to the nature of the nursing profession, the education process is based on two parts of theory and practice. To educate nurses who can provide proper care by health standards, attention to both sectors is essential. However, the gap between the theories of practice is one of the challenges posed in nursing education. So that the approaches of studies in the field of nursing education are also focused on the pathology of this challenge and provide a suitable strategy. This study aimed to provide a solution to close the gap between theory and practice in nursing education.
    Methods
    This integrative review uses the key words of nursing education, theory, and practice, a wide search of resources at the WOS, Pub med, Science Direct, Scopus, Iranmadex, Magiran, SID and Google scholar from 2003 to 2018, in English and Persian. Ultimately, 7 articles were included. Data were analyzed based on whitehorse and Knafl (2005) strategy.
    Results
    Based on the results of the studies, reviewing of curriculum, Motivation, cultural competence, appropriate communication between instructors and students, increasing the critical thinking skills of faculty members and students, enhancing the clinical skills of faculty members and using various educational methods, among the effective factors in reducing the gap between theory and practice in nursing education.
    Conclusions
    According to the results of the study, reviewing of curriculum, increasing the critical thinking skills of students and faculty members, enhancing the clinical skills of faculty members and using various education methods in nursing recommended.
    Keywords: Nursing Education, Theory, Practice, Strategy
  • Seyed Mehdi Haghdoost*, Majid Montazer, Hamid Oveisi Pages 65-71
    Introduction
    The high prevalence of ventilator- associated pneumonia among hospital infections requires attention to standard preventive measures in the long run so that the contribution of the standardized and standardized programs to the reduction of the prevalence of this infection is carefully investigated. Therefore, the present study aims to determine the effect of implementation of standard airway care on the incidence of ventilator- associated pneumonia in patients admitted to the intensive care unit.
    Methods
    This clinical trial study was performed in Imam Reza Hospital in Tabriz for a period of six months during 1397 with the participation of 70 patients randomly divided into two groups of 35. Patients in the intervention group received airway care standards that were received by trained nurses based on the Pulmonary Infection Control checklist, which had acceptable and reliable validity, and patients in the control group received routine measures. The data were checked five times for each person and analyzed by SPSS version 21 and analyzed by independent t-test and Chi-square tests (measured at a single turn). The significance level for all tests was less than 0<0.05.
    Results
    There was no significant difference in the socio-clinical characteristics of the patients in the intervention and control groups (P>0.05). However, the results indicated that the mean and standard deviation of pulmonary infection in the intervention group (The third day 2.29±0.65, the fourth day 2.31±0.89 and the fifth day. 2.59±0.91) compared with the control group (The third day 6.03±1.3, the fourth day 7.15±1and the fifth day 8.06±1.25).This means that the comparison of the results between the two groups is statistically significant (P=0.001) and decreases the prevalence of pneumonia.
    Conclusions
    The implementation of nursing airway care standards reduces the incidence of ventilator- associated pneumonia in patients admitted to the intensive care unit.
    Keywords: Preventive, Prevalence, Ventilator- Associated Pneumonia, Continuing Education, Airway Care Standard