فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 36 (تابستان 1398)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 36 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا لطفی*، فرزانه حاتمی، فاطمه زیوری صفحات 17-34
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سطح مهارت الگو و تواتر بازخورد بر یادگیری تکلیف هدف گیری زنجیره ای ساده بود. بدین منظور، 48 دانشجوی دختر 19 تا 25 سال براساس نمرات زمان حرکت پیش آزمون در چهار گروه 12 نفری (الگوی ماهر با بازخورد 100 درصد، الگوی ماهر با بازخورد 50 درصد، الگوی مبتدی با بازخورد 100 درصد و الگوی مبتدی با بازخورد 50 درصد) جای گرفتند. پس از اجرای پیش آزمون، در مرحله اکتساب، هریک از گروه ها تکلیف هدف گیری زنجیره ای را براساس دستورالعمل ویژه هر گروه، 80 مرتبه اجرا کردند. به فاصله 15 دقیقه بعد از اتمام جلسه اکتساب، آزمون یادداری فوری و 24 ساعت بعد، آزمون یادداری تاخیری انجام شدند. نتایج تحلیل واریانس مرکب با اندازه های تکراری روی عامل بلوک های تمرینی در مرحله اکتساب نشان داد که در هر دو متغیر زمان حرکت و خطای فضایی، فقط اثر اصلی سطح مهارت الگو معنادار بود و گروه های مشاهده الگوی ماهر دارای زمان حرکت بیشتر و خطای فضایی کمتری بودند. نتایج آزمون تحلیل واریانس دوراهه در مراحل یادداری فوری و تاخیری نشان داد که در هر دو متغیر زمان حرکت و خطای فضایی، اثر اصلی سطح مهارت الگو معنادار بود؛ اما اثر اصلی تواتر بازخورد معنادار نبود. با مقایسه میانگین ها مشخص شد که گروه های مشاهده کننده الگوی ماهر نسبت به گروه های مشاهده کننده الگوی مبتدی، زمان حرکت طولانی تر و خطای فضایی کمتری داشتند.
    کلیدواژگان: سطح مهارت الگو، یادگیری مشاهده ای، تواتر بازخورد، تکلیف هدف گیری زنجیره ای، تکلیف ساده
  • علیرضا فارسی، عباس حق پرست، رسول رضایی، محدثه کاویانپور* صفحات 35-52
    پیش آماده سازی با فعالیت ورزشی باعث کاهش آسیب سکته مغزی می شود؛ بااین حال، اثر تمرین های هوازی تداومی و تناوبی بر حافظه پس از سکته مغزی سنجیده نشده است؛ ازاین رو، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شش هفته تمرین تداومی با شدت متوسط در مقایسه با تمرین تناوبی با شدت بالا قبل از ایسکمی مغزی بر حافظه فضایی و سطح پروتئین BDNF هیپوکامپ در موش صحرایی نر ویستار بود. بدین منظور، 75 سر موش نر ویستار دوازده هفته ای به سه گروه کنترل (تعداد = 25)؛ تمرین تداومی (تعداد = 25) و تمرین تناوبی با شدت بالا (تعداد = 25)تقسیم شدند و پروتکل تمرین تداومی با شدت متوسط (پنج جلسه در هفته) و تناوبی با شدت بالا (سه جلسه در هفته) را به مدت شش هفته انجام دادند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، حیوانات اکتساب حافظه فضایی را به مدت سه روز و 24 ساعت بعد از جراحی سکته مغزی به روش انسدادشریانمرکزیمغزیانجام دادند و هفت روز بعد آزمون یادداری گرفته شد. بلافاصله پس از آزمون، موش ها هوش بری و بافت هیپوکامپ برای سنجش تغییرات پروتئین BDNF استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که تمرین تداومی قبل از سکته مغزی سبب کاهش تخریب در حافظه و یادگیری شد (0.0002P =). همچنین، آزمون آماری یو من- ویتنی تفاوت معناداری (0.02P =) را در مقادیرBDNF  بافت هیپوکامپ گروه تداومی نسبت به گروه تناوبی نشان داد. فعالیت تداومی با شدت متوسط تاثیر چشمگیری بر جلوگیری از تخریب حافظه، یادگیری و میزان BDNF هیپوکامپ پس از سکته مغزی دارد. درواقع، فعالیت تداومی با شدت متوسط می تواند به کاهش آسیب های ناشی از سکته مغزی منجر شود.
    کلیدواژگان: حافظه فضایی، فعالیت تناوبی، فعالیت تداومی، سکته مغزی، BDNF
  • بهزاد محمدی اورنگی*، محمدتقی اقدسی، رسول یاعلی صفحات 53-66
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین ریتمیک ایروبیک با موسیقی بر تبحر حرکتی و هوش هیجانی در کودکان با اختلال هماهنگی رشدی و مقایسه ارتباط تبحر حرکتی با هوش هیجانی در این کودکان قبل و بعد از تمرین بود. نمونه پژوهش 30 کودک با اختلال هماهنگیرشدی بودند که به روش خوشه ایهدفمند انتخاب شدند. این افراد به مدت هشت هفته تحت تمرین های ایروبیک قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در پس آزمون، هوش هیجانی و تبحر حرکتی تحت تاثیر ورزش ایروبیک، پیشرفت معناداری داشتند. همچنین، ارتباط بین تبحر حرکتی با هوش هیجانی پس از تمرین نسبت به قبل تمرین پیشرفت کرد. ازآنجایی که تمرین ایروبیک به دلیل مشارکت گروهی، ایجاد شادی و هیجان در کودکان و افزایش هماهنگی نسبت به مداخلات تمرینی دیگر بهتر است، پیشنهاد می شود برای افزایش تبحر حرکتی و متغیرهای موثر درتبحر حرکتی مانند هوش هیجانی در کودکان با اختلال هماهنگی رشدی، از تمرین ایروبیک استفاده شود.
    کلیدواژگان: اختلال هماهنگی رشدی، هوش هیجانی، تبحر حرکتی
  • امیر دانا*، سیما اشگرف، سارا باقری صفحات 67-88
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر دست کاری کانون توجه بر اجرای ضربه فورهند تاپ اسپین بازیکنان ماهر و مبتدی تنیس روی میز در شرایط فشار روانی بالا بود. تعداد 30 نفر (15 ماهر و 15 مبتدی) در این پژوهش شرکت کردند. افراد در شرایط فشار روانی بالا و پایین و کانون های توجهی مختلف (حالت یک تکلیفی، تکیف دوگانه با توجه درونی، تکلیف دوگانه با توجه بیرونی نامرتبط و تکلیف دوگانه با توجه بیرونی مرتبط) ضربه تاپ اسپین را اجرا کردند. نتایج نشان داد که گروه مبتدی در حالتی که توجه آن ها به سمت درون هدایت شده بود، افت کمتری در شرایط فشار روانی بالا داشتند. در گروه ماهر، زمانی که توجه آن ها به سمت بیرون بود (مرتبط یا نامرتبط)، در شرایط فشار بالا افتی در عملکرد آن ها دیده نشد. این نتایج با توجه به اثر دوگانه فشار روانی و همچنین، بحث کنترل درجات آزادی توجیه شد.
    کلیدواژگان: کانون توجه، فشار روانی، تکلیف دوگانه، درجات آزادی
  • طیبه بنی اسدی*، مهدی نمازی زاده، محمود شیخ صفحات 89-104
    مطالعات قبلی نشان داده اند که کنترل قامتی می تواند با هدایت توجه اجراکننده به آثار حرکات خود (تمرکز خارجی) به جای حرکات بدن که ایجادکننده این آثار هستند (تمرکز داخلی)، بهبود یابد. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تاثیر تمرین تعادلی و تمرکز توجه اتخاذشده در تکالیف قامتی و فراقامتی بر کنترل قامتی بود. تعداد 20 مرد مسن (77/5 ± 27/59 سال) به صورت تصادفی انتخاب شدند و در یک طرح پیش آزمون-پس آزمون یک گروهی شرکت کردند. پروتکل تمرین تعادلی شامل 16 جلسه 30 دقیقه ای انجام آزمون رومبرگ تعدیل شده بود. مولفه های مرکز فشار، جابه جایی مرکزی- پیرامونی و قدامی- خلفی تعادل شرکت کنندگان، در دو تکلیف قامتی و فراقامتی در دو شرایط تمرکز توجه درونی و بیرونیدر مراحل پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از سیستم پایداری بایودکس (BSS) سنجیده شدند. تکلیف قامتی شامل ایستادن روی دستگاه بایودکس در حالت عادی و تکلیف فراقامتی شامل نگهداری ظرفی پر از آب و ایستادن روی دستگاه بایودکس بود. توجه نیز با متمرکزکردن توجه شرکت کنندگان به نقطه ای خارج از بدن و توجه به کاهش نوسان های بدن درحین انجام تکالیف، دست کاری شد. در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و آزمون پیگردی بونفرونی برای بررسی جایگاه تفاوت ها در سطح معناداری 0.05> P، ازطریق نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 22 استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر، تاثیر مثبت تمرین تعادلی بر تمامی مولفه های کنترل قامتی را نشان داد. همچنین، نتایج نشان داد که تمرکز توجه بیرونی نسبت به تمرکز توجه درونی به کاهش نوسان های قامتی در هر سه مولفه کنترل قامت منجر می شود. این مطالعه نشان داد که به کارگیری فرایندهای کنترل خودکار می تواند به سادگی با هدایت توجه اجراکنندگان به دور از حرکات بدن خود تسهیلشود.
    کلیدواژگان: تمرکز توجه، قامت، تکلیف فراقامتی، کنترل خودکار
  • حمید صالحی*، پریسا کلانتری صفحات 105-126
    در این پژوهش، تغییرپذیری های الگوهای پرتاب کودکان درنتیجه تغییر قیود تکلیف بررسی شد. روی هم رفته، 24 کودک (12 پسر و 12 دختر) پنج و شش ساله، داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. دست کاری های قیود تکلیف شامل تغییر در موقعیت هدف (حلقه های افقی و عمودی) و اندازه توپ (قطر 6 و 12 سانتی متر) به عنوان قیود اصلی درنظر گرفته شدند. الگوهای قابل مشاهده ای که کودکان استفاده کردند، ارزیابی شدند و تغییرات ویژگی های سینماتیکی مولفه های اصلی الگوی پرتاب ترجیحی شرکت کنندگان بررسی شدند. انتقال از الگوی پرتاب دو دست به یک دست و تغییر از پرتاب زیرشانه به بالای شانه در انگشت شمار کوشش های نخستین دیده شد (بیشتر در پرتاب توپ های بزرگ تر)؛ ولی پاسخ حرکتی ترجیحی الگوی پرتاب یک دست از بالای شانه بود. تحلیل سینماتیکی نشانگر حساسیت مولفه های تاب به عقب، بازو و ساعد الگوی پرتاب از بالای شانه درنتیجه اعمال قیود تکلیف موردنظر بود و بیشترین تغییرات در ویژگی های سینماتیکی مرتبط با مولفه ساعد رخ داد. یافته های پژوهش شواهدی تجربی برای توجیه تغییرات الگوهای حرکتی در رشد حرکتی برای نظریه سیستم های پویا فراهم می کنند. همچنین، درباره مزایای بالقوه کاربرد قیود برای بهبود فرایند اکتساب مهارت در زمینه های تربیت بدنی بحث شد.
    کلیدواژگان: قیود، نظریه سیستم های پویا، رشد حرکتی، الگوهای پرتاب
  • صدیقه سلامی*، مریم رحیمیان مشهدی، پروانه شمسی پور دهکردی صفحات 127-148
    هدف پژوهش حاضر، بررسی جنبه های روان سنجی (پایایی و روایی) مجموعه آزمونمهارت های حرکتی درشت اولریخ - نسخه سوم در کودکان هفت تا نه ساله تهرانی بود. روش پژوهش، توصیفی و طرح پژوهش، مقطعی بود. تعداد 234 کودک هفت تا نه ساله شهر تهران از سه منطقه غرب، مرکز و جنوب شرق تهران به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار این پژوهش مجموعه آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ - نسخه سوم بود. برای تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از تکنیک مدل بندی معادلات ساختاری (SEM)، آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی درون طبقه ای، ضریب همبستگی پیرسون و T زوجی استفاده شد. پایایی همسانی درونی خرده آزمون مهارت های توپی، جابجایی و کل آزمون برای دختران به ترتیب برابر با 74/0، 78/0 و 77/0، برای پسران به ترتیب برابر با 69/0، 85/0 و 78/0 و پایایی آزمون- آزمون مجدد برابر با 84/0، 73/0 و 79/0 به دست آمدند. ضرایب مربوط به پایایی درون ارزیاب خرده آزمون های توپی، جابجایی و کل آزمون به ترتیب برابر با 89/0، 92/0 و 91/0 و پایایی بین ارزیاب ها به ترتیب برابر با 85/0، 89/0 و 87/0 به دست آمد. روایی سازه، مدل دوعاملی اولریخ ازطریق تحلیل عاملی تاییدی تایید شد. ضرایب همبستگی بین متغیر سن و نمرات خرده آزمون ها معنادار بودند و در سطح متوسط قرار داشتند. ضرایب مربوط به پایایی سازه ای در خرده مقیاس های توپی و جابجایی به ترتیب برابر با 74/0 و 71/0 بود؛ بنابراین، آزمون و خرده مقیاس های آن از پایایی سازه ای خوبی برخوردارند. با توجه به تایید هر دو جنبه پایایی و روایی آزمون TGMD-3، می توان با اطمینان از این مجموعه آزمون برای ارزیابی و سنجش رشد مهارت های حرکتی درشت در کودکان هفت تا نه ساله شهر تهران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، مجموعه آزمون TGMD-3، رشد حرکتی
  • هاجر جهادیان سروستانی، الهه عرب عامری*، داود حومنیان شریف آبادی، فضل الله باقرزاده، فاطمه پسند صفحات 149-168
    هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل پویای موثر در حرکات درشت کودکان نه تا 12 ماهه بوده است. این پژوهش مطالعه ای توصیفی- پیمایشی است که با درنظرگرفتن نوع و اهداف آن در حیطه پژوهش های کاربردی است. تعداد 283 کودک به وسیله مقیاس مرحله- سن غربالگری شدند. مقیاس های مورداستفاده شامل فراهم سازه محیط خانه برای تکامل حرکت اطفال، دلبستگی والدین پس از زایمان، پرسش نامه فرصت محیطی، پرسش نامه فعالیت بدنی عادتی بک و پرسش نامه سلامت عمومی بودند. عوامل موثر در رشد حرکات در سه بخش عوامل فردی، عوامل مادر و عوامل محیطی کودک دسته بندی شدند. برای تجزیه وتحلیل داده های کیفی از تی مستقل و برای تحلیل داده های کمی از مانوا، رگرسیون خطی به روش گام های منطقی و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که عوامل فردی با ضریب اثر استاندارد برابر با 85/0 بیشترین تاثیر را بر رشد حرکات درشت داشتند و بعد از آن، عوامل محیطی با ضریب استاندارد برابر با 42/0- و عوامل مادر کودک با ضریب استاندارد برابر با 14/0 رشد حرکات درشت را پیش بینی کردند. نتایج رگرسیون نشان داد که در قسمت عوامل فردی، انگیزش و در قسمت عوامل محیطی، فراهم سازه محیط خانه سهم معناداری در پیش بینی حرکات درشت داشتند. نتایج پژوهش حاضر تاکیدی بر مدل برانفن برنر است. برانفن برنر ادعا می کند که رشد و تکامل طفل در ابتدا تحت تاثیر عوامل فردی و بیولوژیک او است و سپس، متاثر از عوامل محیطی طفل است.
    کلیدواژگان: حرکات درشت، عوامل فردی، عوامل محیطی، عوامل مادر، طفل
|
  • Gholamreza Lotfi *, Farzaneh Hatami, Fatemeh Zivari Pages 17-34
    The purpose of this research was to determine the effect of the model’s skill level and frequency of feedback on learning a simple serial aiming task. For this purpose, 48 female students aged 19 to 25 years old were selected as the sample. Based on pre-test movement times, they were divided into four groups of 12 subjects (expert model and 100% feedback, expert model and 50% feedback, novice model and 100% feedback, and novice model and 50% feedback). In the acquisition phase, the groups performed the serial aiming task 80 times according to specific instructions. The immediate retention test was conducted 15 minutes after completion of the acquisition phase, and the delayed retention test was conducted 24 hours later. The results of mixed analysis of variance with repeated measures on training blocks in the acquisition phase showed that the main effect of the model in both variables of movement time and spatial error were significant, and expert model observer groups had longer movement times and fewer spatial errors than other groups. The results of two-way analysis of variance in the immediate and delayed retention tests indicated that in both variables of movement time and spatial error, the main effect of the model is significant, but the main effect of the frequency of feedback is not meaningful. Comparing the means showed that the expert model observer groups had longer movement times and fewer spatial errors than other groups that observed novice models.
    Keywords: model’s skill level, Observational Learning, Frequency of Feedback, serial aiming task, simple task
  • Alireza Farsi, Abbasa Haghparast, Rasoul Rezaei, Mohadeseh Kavian Pour * Pages 35-52
    Pre-conditioning with physical activities reduces brain injuries caused by stroke. However, the effect of aerobic continuous and interval training on memory has not been measured after stroke. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of six weeks continuous and High intensity interval training before stroke on spatial memory and hippocampus BDNF levels in wistar rat brain. For this purpose, seventy-five 12-weeks-old wistar rats were randomly divided into three groups including Control (N=25), Moderate continuous training (N=25) and High intensity interval training (N=25) to do the moderate continuous (5 sessions per week) and the high-intensity interval (3 sessions per week) for six weeks. The acquisition of spatial memory was done for 3 days after 48 hours after the last training session and the surgery of cerebral ischemia was conducted after 24 hours. Then spatial memory test was taken after seven days later. Immediately after test, animals were anesthetized for measuring hippocampus BDNF levels. ANOVA results revealed MCT decrees destruction in memory and learning (P = 0.0002). In addition, Kruskal-Wallis statistical test indicated, that MCT increased the BDNF levels in the hippocampus rather than HIIT (P = 0.02). Moderate intensity continuous training plays a significant effect on preventing memory loss, learning, and the BDNF amount of hippocampus after brain stroke. Indeed, MCT can reduce brain tissue injuries that are cause of the brain stroke.
    Keywords: Spatial Memory, High Intensity Interval Training, continuous training, Stroke Model, BDNF
  • Behzad Mohammadi Oranghi *, Mohammad Taghi Aghdasi, Rasoul Yaali Pages 53-66
    The purpose of this study was to investigate the effect of rhythmic aerobic exercise on motor proficiency and emotional intelligence in children with developmental coordination disorder and to compare the relationship between emotional intelligence and motor proficiency in these children before and after exercise. The research sample size included 30 children with developmental coordination disorder. Participants were selected by purposeful cluster sampling. They went through an aerobic exercises program for eight weeks. The study results revealed that emotional intelligence and motor skills in post-test were significantly improved by aerobic exercise. Also, the correlation between motor skill and emotional intelligence increased after training compared to pre-exercise. In the aerobic exercise program, children experience a better team participation, which makes them happy and excited. Also, it was better in improving the coordination level rather than other exercises. Therefore, this study suggests that aerobic exercise could be used to increase the motor skills and effective motor triggers such as emotional intelligence in children with developmental coordination impairment.
    Keywords: Developmental Coordination Disorder, Emotional Intelligence, motor skills
  • Amir Dana *, Sima Eshgarf, Sara Bagheri Pages 67-88
    The purpose of this study was to examine the effect of manipulating attentional focus on performance of top-spine strike of skilled and novice table tennis players under high psychological pressure. Thirty (15 skilled and 15 novices) persons participated in this study. Participants performed top-spine strike under high/low psychological pressure and different attentional focus conditions (single task, dual task with internal focus, dual task with irrelevant external attention, dual task with relevant external attention). Results revealed that novice group experienced lower decrease during high psychological pressure when their attentional focus was directed internally. No decrease was observed in the performance of skilled group when their attention was directed externally (relevant or irrelevant) during high pressure. These results were explained according to the dual effect of psychological pressure and the notion of controlling degrees of freedom.
    Keywords: Attentional focus, Psychological pressure, degrees of freedom
  • Tayebeh Baniasadi *, Mahdi Namazi Zadeh, Mahmoud Sheikh Pages 89-104
    Previous studies have shown that postural stability can be enhanced by directing performers’ attention to the effects of their movements (external focus), rather than to the body movements producing the effect (internal focus). We examined whether the balance training and the attentional focus adopted on postural and supra-postural tasks have to influence postural control. Twenty elderly men (59.27 ± 5.77 years) selected randomly and participated in a single group pretest-posttest protocol. Balance training protocol consisted of 16 sessions of manipulated Romberg test for 30 min. Pretest and posttest components of the center of pressure, central-peripheral, and anterior-posterior displacement of participants’ balance were assessed by the Biodex Stability System (BSS) in postural and supra-postural tasks and also in 2 conditions of internal and external focus. The postural task included standing on the BSS in normal condition and the supra-postural task was standing on the BSS by holding a glass full of water. The attention manipulated by a focus on a point outside the body, and focus on decreasing the sway of the body during performing the tasks. Repeated measures of ANOVA with post-hoc Bonferroni test used at a p-value less than 0.05 and using by SPSS software (v. 22®). The present results showed the positive effects of balance training on all the components of postural control. Also, the findings indicated that external focus of attention in comparison with internal focus leads to a decrease in postural sway in all three components of postural control. This study suggests that the application of automatic control processes can be facilitated by simply directing performers’ attention away from their own body movements.
    Keywords: Focus Of Attention, Posture, Supra-postural task, Automatic control
  • Hamid Salehi *, Parisa Kalantari Pages 105-126
    In this investigation, the throwing patterns variations of children were examined as the resultants of changing in task constraints. A total of 24 children (12 males and 12 females), aged 5 and 6 years old voluntarily participated in the study. The manipulation of task constrains was done via changes in target orientations (horizontal vs. vertical hoops) and ball sizes (6 cm vs. 12 cm diameters) and were considered as the main constraints. The observable throwing patterns of children were evaluated, and the kinematic changes of the components of their preferred throwing pattern were analyzed. Though, transitions from two- to one-hand throws and switching from underhand to overhand one-hand throws were observed in the first few trials (mostly in throwing the bigger balls), yet, the preferred pattern was found to be one-hand overhand throwing. The kinematic analysis revealed the existence of sensitivity of the backswing, forearm, and upper arm components of overhand one-hand throwing pattern toward the imposed task constrains. It was also found that most changes took place in the kinematic properties related to the forearm component. The findings represent some empirical evidences for dynamical systems theory to explain changes of movement patterns in motor development. We discussed the potential advantages using constraints for appropriate skill acquisition processes in physical education settings.
    Keywords: constrains, dynamic systems theory, Motor development, throwing patterns
  • Sedigheh Salami *, Maryam Rahimian Mashhadi, Parvaneh Shamsipour Dehkordi Pages 127-148
    The purpose of this study was to investigate psychometric aspects (reliability and validity) of this test set in 7-9-year-old Tehrani children. The research method was descriptive and cross-sectional research design. A total of 234 children aged 7-9 from Tehran, Iran were selected randomly from three regions of western, central and southeast of Tehran. The tool for this study was the TGMD-3 test suite. For data analysis, the statistical methods of confirmatory factor analysis were used using structural equation modeling (SEM), Cronbach's alpha, intra-class correlation coefficient, Pearson correlation coefficient and paired t-test. The internal consistency of the subtest of ball test, displacement and total test for girls was 0.74, 0.78 and 0.77 for boys respectively 0.69, 0.85 and 0.78, respectively, and the reliability of the test-retest was 0.84, 0.73 and 0.79 respectively. The reliability coefficients within the evaluator of the hub, displacement and total test were 0.89, 0.92 and 0.91 respectively and the reliability of the evaluators was 0.85, 0.89 and 0.87, respectively. Structural validity, Ulrich's two-factor model was confirmed through confirmatory factor analysis. Correlation coefficients between age and scores of sub-tests were significant and moderate. Structural reliability coefficients for ball and displacement subscales were 0.74 and 0.71 respectively, so the test and its subscales have good structural reliability. Considering the confirmation of both the reliability and validity of the TGMD-3 test, it can be safely used to test and assess the development of large motor skills in 7-9-year-old children in Tehran.
    Keywords: Psychometric properties, TGMD-3 test set, Motor development
  • Hajar Jahadian Sarvestani, Elahe Arabameri *, Davoud Houminian Sharifabadi, Fazlollah Bagherzadeh, Fatemeh Pasand Pages 149-168
    The present study aims to investigate the Modeling dynamic factors affecting gross motor development milestone of 9- 12-month-old infants. The study was a descriptive- survey, that considering the type and aims of the research was considered as an applied research. To this end 283 infants were screened in regard with age and stage questionnaire. The applied measures were preparation of the home environment for the infant motor development, the parental postpartum attachment scale, Beak habitual physical activity questionnaire and General health questionnaire. Factors affecting motor activities were grouped into three sections including Individual, Environmental and Mother Factors. The related data were analyzed by independent T, MANOA, step by step regression and structural equation. The results of structural equation indicated that individual factors (0.85) has the most important effect on anticipation gross motor development, after that environmental factor (-0.42) and finally mother factor (0.15) has effects on anticipation gross milestone in 9-12 month old infants, Results of the regression showed that considering individual factors, motivation is significant and in regard with environmental factors, affordance is significant in anticipation of gross motor development milestone in 9-12 month old infants. Results of the present study were concentrated on Branfen bernner model. This model claims that development of the infants was first affected by individual and biological factors and then by the environmental factors of the infants.
    Keywords: gross motor development milestone, individual factor, environmental factor, Mother Factors, infant