فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 70 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین کریمی مونقی، شهلا خسروان، علی دلشاد نوقابی، مرضیه محرابی*، نسیم خواجویان صفحات 1-9
    مقدمه

    یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت، ارتقای سبک زندگی در افراد جامعه است. با اصلاح سبک زندگی می توان با بسیاری از عوامل خطر مقابله نمود. در این راستا، استفاده از روش آموزشی مناسب به عنوان مداخله از اولویت خاصی برخوردار است. با توجه به اهمیت بسیار سبک زندگی در دوران بارداری، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش بحث گروهی و بسته چندرسانه ای بر سبک زندگی مادران باردار انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه نیمه تجربی حاضر در سال 1397 در ارتباط با 78 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر گناباد انجام شد. آزمودنی ها به طور تصادفی در سه گروه کنترل، مداخله با بحث گروهی و مداخله با بسته چندرسانه ای قرار گرفتند. داده ها پس از تکمیل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی ارتقادهنده سلامت جمع آوری گردیدند و برای توصیف و تحلیل وارد نرم افزار SPSS 20  شدند. در این مطالعه از آزمون های آماری تی زوجی و ANOVA در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 7/5±9/27 سال بود. نتایج نشان دادند که قبل از مداخله، تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمرات سبک زندگی در سه گروه وجود نداشته است (05/0>P)؛ اما پس از مداخله آموزشی، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات سبک زندگی در سه گروه به وجود آمد (05/0<P). علاوه براین، میانگین نمره سبک زندگی در گروه مداخله با استفاده از روش بحث گروهی برابر با 56/21±53/168 بود و در گروه کنترل و گروه مداخله با استفاده از روش بسته چندرسانه ای به ترتیب معادل 80/19±77/144 و 23/21±08/144 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    به کارگیری روش آموزشی بحث گروهی و بسته چندرسانه ای موجب ارتقای نمره سبک زندگی در زنان باردار شد؛ از این رو توصیه می گردد برای آموزش سبک زندگی بهتر به مادران باردار از این روش استفاده شود.

    کلیدواژگان: بحث گروهی، بسته چندرسانه ای، تاثیر آموزش، سبک زندگی، مادر باردار
  • مژگان محمدی*، محمد مهدی حیات بخش، محمدحسین گذشتی، مجید آقاداوود صفحات 10-22
    مقدمه

    سندروم متابولیک در میان بزرگسالان بسیار شایع بوده و اصلی ترین علائم بالینی آن شامل: چاقی مرکزی، بالابودن قند خون، فشار خون و تری گلیسرید و پایین بودن سطوح چربی های فوق اشباع می باشد. عوامل ژنتیکی مختلفی در ایجاد سندروم متابولیک نقش دارند. در این راستا، مطالعه حاضر در ارتباط با بررسی رابطه بین دو پلی مورفیسم TNF-a-308 G>A و IL-6-174 G>C با سندروم متابولیک و اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مورد- شاهدی حاضر 250 نفر (شامل: 125 فرد مبتلا به سندروم متابولیک و 125 فرد سالم) مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی مردان در گروه بیماران و گروه کنترل به ترتیب معادل 5/54 و 44/39 سال بود. میانگین سنی زنان در گروه بیماران و گروه کنترل نیز به ترتیب معادل 05/53 و 69/33 به دست آمد. در پژوهش حاضر در گروه مورد 40 نفر (32 درصد) مرد و 85 نفر (68 درصد) زن بودند و در گروه شاهد، 43 نفر (4/34 درصد) مرد و 82 نفر (6/65 درصد) زن شرکت داشتند. شایان ذکر است که تفاوت معناداری در ارتباط با جنسیت بین دو گروه مشاهده نشد (842/0=P). در این مطالعه پس از استخراج DNA از خون با استفاده از روش مولکولی PCR-RFLP (Polymerase Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism) به بررسی دو پلی مورفیسمTNF-a-308 G>A و IL-6-174 G>A پرداخته شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان از وجود ارتباط معنادار بین پلی مورفیسم TNF-a-308 G>A و سندروم متابولیک داشتند (05/0>P). این درحالی است که هیچ گونه ارتباطی بین پلی مورفیسم IL-6-174 G>A و سندروم متابولیک مشاهده نشد. بین پلی مورفیسم های مطرح شده و تک تک اجزای تشکیل دهنده سندروم متابولیک نیز ارتباطی وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    مشاهدات نشان دادند که بین پلی مورفیسم -308 G>A در ژن TNF-a و سندروم متابولیک ارتباط وجود دارد.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، سندروم متابولیک، IL-6، TNF-alpha
  • علی وفایی نجار، حمیدرضا شعبانی کیا، محمد ناصر شفیعی، الهه هوشمند* صفحات 23-33
    مقدمه

    فراهم آوردن اطلاعات کافی در زمینه محتوای ادراک مشتری از کیفیت خدمات می تواند سازمان ها را در شناسایی زمینه ها و ابعادی که مزیت رقابتی سازمان را تحت تاثیر قرار می دهند، یاری نماید. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت ارائه خدمات در بخش جراحی قلب بیمارستان های دولتی و خصوصی شهر مشهد براساس مدل SERVUSE در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، 145 بیمار بستری در بخش جراحی قلب سه بیمارستان دولتی و چهار بیمارستان خصوصی شهر مشهد در سال 1397 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و توسط پرسشنامه SERVUSE مورد بررسی قرار گرفتند. این پرسشنامه شامل ابعاد ملموسات، قابلیت اعتماد، پاسخگویی، تضمین، همدلی و قابلیت استفاده می باشد. روایی این پرسشنامه از طریق روایی محتوا و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. در این مطالعه داده ها به صورت میدانی جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار SPSS 18 توسط آزمون های ناپارامتریک در سطح معناداری 05/0 تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    بیشترین شکاف در بیمارستان های دولتی مربوط به حیطه عوامل محسوس با نمره 52/0- بود و کمترین شکاف به حیطه همدلی با نمره 06/0+ اختصاص داشت. شکاف بین انتظارات و ادراکات کل نیز معادل 22/0- بود. شایان ذکر است که در بین حیطه های مختلف در بیمارستان های خصوصی، بیشترین شکاف با نمره 04/1- مربوط به حیطه همدلی بود. شکاف بین انتظارات و ادراکات کل نیز معادل 73/0- به دست آمد. علاوه براین، نتایج آزمون Wilcoxon حاکی از آن بود که شکاف و تفاوت به لحاظ آماری- چه در بیمارستان های دولتی و چه در بیمارستان های خصوصی- معنادار بوده است (05/0P<).

    نتیجه گیری

    مدیران برای کاستن از شکاف کیفی موجود باید به بهسازی محیط فیزیکی بیمارستان، به کارگیری تجهیزات مناسب، بهبود مدیریت منابع انسانی و ارتقای انگیزه و تعهد سازمانی توجه بیشتری نمایند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، جراحی قلب، مدل SERVUSE
  • فریده باستانی*، مهتاب جمالی مقدم صفحات 34-44
    مقدمه

    سالمندان در معرض تهدیدات بالقوه ای نظیر ناتوانی های جسمی و ذهنی هستند که استقلال عملکردی و فعالیت روزمره زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین استقلال عملکردی در سالمندان مراجعه کننده به مرکز بهداشت غرب تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- مقطعی می باشد. نمونه مورد بررسی در این پژوهش شامل 200 نفر از سالمندان مراجعه کننده به مرکز بهداشت غرب تهران در سال 1396 بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گشته و وارد مطالعه شدند. در این مطالعه داده ها توسط پرسشنامه های فرم کوتاه آزمون شناختی (AMT: Abbreviated Mental Test)، فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه بارتل (BI: Barthel Index) (به منظور بررسی استقلال عملکردی سالمندان) جمع آوری شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و ANOVA یک طرفه در نرم افزار SPSS 20 و نیز ضریب همبستگی Pearson و روش های آمار توصیفی و استنباطی در سطح معناداری (05/0P≤) تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که میانگین سنی سالمندان شرکت کننده در این مطالعه 95/3±53/64 سال می باشد (51 درصد زن و 49 درصد مرد). بر مبنای نتایج، حدود 5/95 درصد از سالمندان دارای استقلال کامل جهت انجام فعالیت های روزمره خود بودند، 4 درصد دارای وابستگی جزئی بودند و 5/0 درصد وابستگی متوسط داشتند. علاوه براین، نتایج نشان دهنده وجود ارتباطی معکوس بین سن و استقلال عملکردی بودند (001/0>P، 345/0-r=)؛ اما بین متغیر استقلال عملکردی با سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، پرفشاری خون و دردهای مفصلی ارتباط آماری معنادار و مثبتی مشاهده گردید (05/0>P).

    نتیجه گیری

    مطابق بانتایج، درصد قابل توجهی از سالمندان در انجام فعالیت های روزمره زندگی خود مستقل هستند؛ اما با افزایش سن، این استقلال کمتر می شود؛ بنابراین براساس مراقبت های پرستاری کل نگر در خدمات بالینی پرستاری، توجه و برنامه ریزی به منظور حمایت از سالخوردگان بسیار پیر در راستای ارتقای سلامت سالمندان و تحقق مفهوم "سالمندی سالم و فعال" ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: استقلال عملکردی، سالمند، فعالیت روزمره زندگی
  • امیر شمس، هدی آیت*، علی محمد احدی صفحات 45-58
    مقدمه

    کاریوتایپ یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین آزمون ها در آزمایشگاه های ژنتیک در سراسر کشور می باشد. در این مطالعه، روش تشخیصی کاریوتایپ و روش درمانی پلاسمای غنی از پلاکت (PRP: Platelet Rich Plasma) با یکدیگر ادغام شدند تا کیفیت انجام آزمون کاریوتایپ بهبود یابد. شایان ذکر است که این روش در آزمایشگاه های ژنتیک که نمونه خون مراجعه کنندگان به آن ها بسیار کم بوده و یا تعداد سلول های کمی برای انجام آزمون وجود دارد، حیاتی می باشد. با توجه به موارد بیان شده، مطالعه حاضر با هدف بهینه سازی کشت سلول های لنفوسیت برای انجام کاریوتایپ توسط روش پلاسمای غنی از پلاکت انجام شد.

    مواد و روش ها

    در پژوهش کاربردی حاضر که در دانشگاه دولتی شهرکرد و در سال 1394 در ارتباط با 30 نفر صورت گرفت، از روش پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) در جهت افزایش سلول های سفید (WBC: White Blood Cell) و کاهش سلول های قرمز (RBC: Red Blood Cell) و دیگر عوامل مزاحم و غیرضروری در محیط کشت سلولی به منظور بهبود کشت سلول های لنفوسیتی استفاده گردید.

    یافته ها

    لام های نهایی کاریوتایپ که با استفاده از این روش تهیه شدند، دارای کیفیت بسیار عالی و پس زمینه کاملا شفاف تر نسبت به روش معمول انجام کاریوتایپ بودند. لازم به ذکر است که در اسلاید نهایی، دسته های کروموزوم های بیشتری نسبت به روش معمول انجام کاریوتایپ وجود داشت.

    نتیجه گیری

    کیفیت بهتر کروموزوم ها در اسلایدهای کاریوتایپ، مطالعه در مورد ساختار کروموزوم ها را بسیار آسان تر و دقیق تر می نماید. از سوی دیگر کمیت بیشتر کروموزوم ها در اسلایدهای کاریوتایپ، آنالیز آن ها توسط نرم افزارهای مخصوص کاریوتایپ را بهبود بخشیده و تشخیص موزائیسم سلولی را دقیق تر خواهد ساخت.

    کلیدواژگان: آنالیز کروموزومی، پلاسمای غنی از پلاکت، کاریوتایپ، کشت سلول لنفوسیت، PRP
  • هدی خوشدل، سرکاریزی، راهله برادران، اسماعیل نورمحمدی، نسیم خواجویان، فهیمه وافی ثانی، سیده صالحه عطاری، مریم شقایی فلاح* صفحات 59-66
    مقدمه

    دود الکتروکوتر از تعامل بافت و کوتر تولید می شود. این دود شامل مواد خطرناکی است که عوارضی همچون اختلالات تنفسی، تهوع، استفراغ، تحریک چشم، سردرد، انتقال ویروس پاپیلوما (HPV: Human Papilloma Virus) و هپاتیت را به همراه دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی تیم جراحی از این عوارض در بیمارستان های آموزشی مشهد در سال 1393 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در سال 1393 در ارتباط با 140 نفر از کارکنان تیم جراحی که به روش سرشماری انتخاب شده بودند، در بیمارستان های آموزشی مشهد انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگرساخته ای با عنوان "سطح آگاهی تیم جراحی از عوارض دود کوتر" بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های Mann-Whitney و Kruskal-Wallis استفاده گردید. سطح معنا داری نیز معادل (05/0P<) در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که رابطه معناداری میان آگاهی و جنسیت تیم جراحی وجود دارد (02/0P=)؛ به طوری که آگاهی مردان در این زمینه بیشتر بود. شایان ذکر است که در این مطالعه میان آگاهی با سطح تحصیلات (591/0P=) و سابقه کاری (286/0P=) ارتباط معناداری وجود نداشت. بر مبنای نتایج، میانگین±انحراف معیار آگاهی تیم جراحی معادل 01/4±7/7 بود؛ به طوری که 75 درصد از آن ها آگاهی کمی نسبت به عوارض دود کوتر داشتند. باید خاطرنشان ساخت که کمترین آگاهی مربوط به زنان (7/55 درصد)، افراد با سابقه کار 10-0 سال (8/44 درصد) و شرکت کنندگان دارای مدرک کارشناسی (8/47 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه آگاهی تیم های جراحی از عوارض دود کوتر در بیمارستان های آموزشی مشهد کم است، توصیه می شود که سطح دانش آن ها توسط برگزاری کارگاه ها و یا پمفلت های آموزشی ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: آگاهی، تیم جراحی، دود کوتر، عوارض
  • زهرا عطایی، بیتا دادپور* صفحات 67-71
    مقدمه

    ترامادول داروی شبه مخدری است که دو مکانیسم اثر دارد: اثر بر گیرنده های مو و مهار بازجذب نوراپی نفرین و سروتونین. از عوارض شایع مسمومیت با ترامادول می توان به تشنج و رابدومیولیز اشاره کرد. در این ارتباط، در پژوهش حاضر دختر جوانی معرفی می شود که به دنبال مسمومیت با ترامادول دچار افزایش کراتینین و نارسایی حاد کلیه شده است.

    معرفی بیمار: دختر جوان 17 ساله ای به دنبال مصرف تعدادی قرص ترامادول با اختلال هوشیاری و نارسایی تنفسی در بخش مراقبت های ویژه بستری شد و تحت تهویه مکانیکی قرار گرفت. آزمون سم شناسی ادرار از نظر ترامادول مثبت بود و میزان اوره معادل 126 و برای کراتینین معادل 5/9گزارش گردید. این بیمار روزانه به مدت دو ساعت تحت دیالیز قرار گرفت؛ اما کاهشی در میزان اوره و کراتینین مشاهده نشد. دیالیز روزانه به مدت 5/3 ساعت افزایش یافت و به تدریج اوره و کراتینین کاهش پیدا کرد و پس از 11 روز کراتینین به 3 و اوره به 30 رسید. شایان ذکر است که تغییراتی در سی تی اسکن مغز مشاهده شد که به تدریج بهبود یافت. روز دوازدهم بستری، بیمار از ونتیلاتور جدا شد و به بخش منتقل گردید و پس از یک هفته با حال عمومی خوب و با توصیه به انجام اقدامات بازتوانی مرخص شد.
    نتیجه گیری

    ترامادول دارویی از گروه اوپیوئیدها است که بدون تجویز فروخته می شود. تشنج، رابدومیولیز، نارسایی کلیه و عوارض مغزی ناشی از هیپوکسی طولانی مواردی هستند که طی سال های اخیر تعداد آن ها افزایش یافته است؛ از این رو نظارت دقیق تر بر توزیع این دارو الزامی می باشد.

    کلیدواژگان: تشنج، ترامادول، نارسایی کلیه، همودیالیز، هیپوکسی مغزی
|
  • Hossein Karimi Moonaghi, Shahla Khosravan, Ali Delshad, Marzie Mehrabi *, Nassim Khajavian Pages 1-9
    Introduction

    One of the goals of the World Health Organization is to promote lifestyle in the community. Many risk factors can be counteracted through lifestyle correction. Having an appropriate teaching method as an intervention is of particular importance. In this regard, application of a suitable training method is of special priority as an intervention. On the other hand, lifestyle is of remarkable importance in pregnancy. Therefore, this study aimed to compare the effect of group discussion and multimedia package training on the lifestyle of pregnant mothers.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted on 78 pregnant women referring to the health centers in Gonabad city, Iran in 2018. The subjects were randomly assigned to three groups of control, intervention with group discussion, and intervention with multimedia package. The data were collected using the demographic characteristics and standard Health Promoting Lifestyle Profile II questionnaires. All the data were statistically described and analyzed by paired t-test and analysis of variance using SPSS software version 20. P

    Results

    The subjects under study were pregnant women with the mean age of 27.9±5.7 years. The results showed that there was no significant difference between the mean scores of lifestyle in the three groups pre-intervention (P>0.05). However, the three groups were significantly different post-intervention in terms of the mean lifestyle scores (P<0.05). It was revealed that the mean score of lifestyle in the group discussion intervention group was 168.53±21.56. Moreover, the mean scores were obtained as 144.77±19.8 and 144.08±21.23 for the control group and test group receiving multimedia package training, respectively.

    Conclusion

    According to the findings of this study, use of group discussion and multimedia package training method led to improved lifestyle score in pregnant women. Therefore, application of these methods is recommended for teaching lifestyle to the pregnant women.

    Keywords: education impact, Group discussion, lifestyle, multimedia package, Pregnant Women
  • Mojgan Mohammadi *, Mohammad Mahdi Hayatbakhsh, Mohammad Hossein Gozashti, Majid Aghadavood Pages 10-22
    Introduction

    Metabolic syndrome (MetS) is currently prevalent in adults. The main clinical symptoms of MetS include central obesity, hyperglycemia, high triglycerides, low high-density lipoprotein levels, and hypertension. Genetic factors play an important role in the development of MetS. The present study aimed to evaluate the correlation between two gene polymorphisms, including TNF-a -308 G>A (rs 1800629) and IL-6 -174 G>C (rs1800795) with MetS and its components.

    Materials and Methods

    This case-control study included 250 participants who were assigned into the case group with MetS (n=125) and control group (n=125). The mean ages of males in the case and control groups were 54.5 and 39.44 years, respectively. Moreover, the mean ages of females in the case and control groups were 53.05 and 33.69 years, respectively. In addition, the number of male and female in the case group was 40 (32%) and 85 (68%), respectively. Additionally, 43 (34.4%) and 82 (65.6%) males and females participated in the control group, respectively. There was no significant difference between the groups regarding gender (P=0.842). In this study, DNA was extracted from the blood, and Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) was employed to detect two gene polymorphisms, including TNF-a -308 G>A and IL-6 -174 G>C among participants.

    Results

    The results obtained from this study showed a significant association between TNF-a-308 G>A and MetS (P<0.05). However, there was no significant association between IL-6 174 G>C and MetS. Additionally, no association was observed between MetS components and the aforementioned polymorphisms.

    Conclusion

    According to the results, an association was observed between TNF-a-308 G>A gene polymorohism and MetS.

    Keywords: Genetic polymorphism, IL-6, Metabolic syndromes, TNF-alpha
  • Ali VafaeeNajar, Hamidreza Shaabanikia, Mohammad Naser Shafiee, Elaheh Hooshmand * Pages 23-33
    Introduction

    The collection of sufficient data regarding the customer perception of the quality of services can help organizations identify the areas and dimensions that affect the competitive advantage of the organization. Therefore, the present study aimed at evaluating the quality of services provided in the Department of Cardiac Surgery at the state and private hospitals in Mashhad, Iran, based on the SERVUSE model during 2018.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 145 patients hospitalized in the heart surgery departments of three public hospitals and four private hospitals in Mashhad, Iran, were evaluated using the servise questionnaire in 2018. The questionnaire consists of several dimensions, inlcuidng tangibility, reliability, accountability, assurance, empathy, and usability. The validity of the questionnaire was confirmed through content validity, and its reliability was evaluated using Cronbach's alpha coefficient. The data were collected in a field and analyzed in the SPSS software using nonparametric tests at a significant level of 0.05.

    Results

    In the public hospitals, the greatest gap was attributed to the tangible factors with a score of 0.52, while the lowest gap was related to the empathy domain with a score of 0.06. In addition, the gap between total expectations and perceptions was -0.22. In the private hospitals, the greatest gap with a score of -1.14 was related to empathy. Furthermore, the gap between total expectations and total perceptions was obtained as -0.73. The results of Wilcoxon test showed that the gap and difference were statistically significant between the public and private hospitals (P<0.05).

    Conclusion

    To reduce the existing qualitative gap, managers need to pay more attention to the improvement of the physical environment of the hospital, utilization of appropriate equipment, enhancement of human resource management, and promotion of organizational motivation and commitment.

    Keywords: Quality of Health Care, heart surgery, SERVUS model
  • Farideh Bastani *, Mahtab Jamalimoghaddam Pages 34-44
    Introduction

    Elderly people are exposed to potential threats, such as physical and mental disabilities, which overwhelm their functional independence and their daily activities. Therefore, the purpose of this study was to determine the functional independence of elderly patients referred to West Health Center in Tehran, Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive-cross sectional study was conducted on 200 elderly people referred to West Health Center in Tehran during 2017. The participants were selected using the convenience sampling method. The data were collected utilizing an Abbreviated Mental Test, a demographic form, and the Barthel index to investigate the elderly functional independence. The data were analyzed in SPSS software (version. 20) through one way ANOVA, independent t-test, and Pearson correlation coefficient. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.  

    Results

    According to the results, the mean±SD age of the elderly participated in this study was (64.53±3.95), and 51% of the participants were female. About 95.5% of the elderly had complete independence for their daily activities. However, 4% and 0.5% of them had partial and moderate dependencies, respectively. Moreover, there was a reverse relationship between age and functional independence (P<0.001, r=-0.345). However, functional independence correlated significantly with educational level, marital status, hypertension, and joint pains (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results, a majority of the elderly people has been independent in their daily activities; however, aging correlated with reduced levels of independence. Therefore, regarding holistic care in clinical nursing services, it is necessary to pay attention and develop programs to support the elderly in order to promote their health and provide the concept of "healthy and active aging".

    Keywords: Daily activities, Elderly, Functional independence
  • Amir Shams, Hoda Ayat *, Ali Mohammad Ahadi Pages 45-58
    Introduction

    Karyotype is one of the most popular and most widely used tests in genetic laboratories throughout the country. In this study, the karyotype diagnostic method and platelet-rich plasma therapy (PRP) have been integrated into each other to improve the quality of the karyotype test. This technique is essential in genetic labs where blood samples are deficient, or few cells are available for a karyotype test.  The aim of this study was to optimize lymphocyte cell cultures for performing a karyotype test using a platelet-rich plasma method.

    Materials and Methods

    This applied study included 30 cases from Shahrekord University in 2013. Platelet-rich plasma therapy was used to increase white blood cell and decrease red blood cells as well as other annoying and unnecessary factors in cell culture media to improve the lymphocyte cell culture.

    Results

    The final slides of karyotypes made with this method had excellent quality and a reasonably transparent background, compared to the conventional methods. It should be noted that in the final slide, there were more chromosomes than those in the conventional karyotype method.

    Conclusion

    The better quality of the chromosomes in the karyotype slides makes the study of the chromosomes' structure very convenient and more accurate. On the other hand, the more chromosomes are retained in the karyotype slides which improve their analysis using special karyotype software and make the detection of structural mosaicism more accurately in karyotype slides.

    Keywords: Chromosome Analysis, Karyotype, Lymphocyte Cell Culture, Platelet-rich plasma
  • Hoda Khoshdel, Sarkarizi, Raheleh Baradaran, Esmail Nourmohammadi, Nassim Khajavian, Fahime Vafisani, Seyedeh Saleheh Attari, Maryam Shaghaee Fallah * Pages 59-66
    Introduction

    The electrocauterization smoke is a plume that is produced from the interaction of tissue and electrocautery. This smoke consists of hazardous material that causes complications, such as respiratory disorders, nausea, vomiting, eye irritation, headache, and transmitting the viruses of human papillomavirus and hepatitis. The purpose of the present study was to determine the surgical team's knowledge of these complications in Mashhad educational hospitals, Mashhad, Iran, in 2014.

    Materials and Methods

    This was a descriptive-cross sectional study carried out on 140 members of the surgical team of Mashhad educational hospitals in 2012 by census method. Data were collected by a researcher-designed questionnaire titled “surgical team’s knowledge of electrocauterization smoke complications”. Obtained data were analyzed by SPSS software (version 16), Kruskal-Wallis test, and Mann-Whitney U test. The significant level was considered P

    Results

    Obtained results showed a significant relationship between knowledge and gender (P=0.02) so that the knowledge of the men was higher than that of the women. Also, there was no significant relationship between knowledge with the educational level (P=0.591) and work experience (P=0.286). According to the results, the mean score of the participants’ knowledge was 7.7±4.01 so that 75% of the participants had a low level of knowledge of electrocauterization smoke complications. The lowest levels of knowledge were related to women (55.7%), participants with a bachelor’s degree (47.8%), and individuals with work experience of 0-10 years (42.8%),

    Conclusion

    Regarding the fact that the knowledge level of the surgical team in Mashhad educational hospitals is low, it is recommended to upgrade the level of knowledge of the healthcare personnel by holding workshops or writing pamphlets.

    Keywords: Complications, Electrocautery smoke, Knowledge, surgical team
  • Zahra Ataee, Bita Dadpour * Pages 67-71
    Introduction

    Tramadol is an opioid with two differential mechanisms, including binding to the mu-opioid receptor and acting as a serotonin-norepinephrine reuptake inhibitor. Tramadol side effects are seizure and rhabdomyolysis. In this regard, the present report introduced a girl suffering from acute kidney injury and creatinine increase as a result of tramadol poisoning. Case Report: A girl was admitted to an intensive care unit with a diagnosis of tramadol overdose. Her symptoms included loss of conciseness and respiratory depression. She was intubated. Her urine toxicology test was positive for tramadol, and urea and creatinine levels were reported as 126 and 9.5 mg/dl, respectively. She underwent daily dialysis for 2 h; however, no decrease was observed in urea and creatinine levels. Daily dialysis increased to 3.5 h, and after 11 days, her creatinine and urea levels decreased to 3 and 20 mg/dl, respectively. The patient did not have any history of neurological diseases, and her brain computed tomography scan showed leukodystrophy. On the 12th day of hospitalization, the patient was separated from the ventilator and transferred to the ward. She was discharged after a week and recommended to continued psychiatric treatments.

    Conclusion

    Tramadol belongs to opioids and is usually sold without prescription. Seizure, rhabdomyolysis, kidney failure, and brain complications due to long hypoxia are the reported side effects, which are increasing in recent years. Therefore, higher control of tramadol legal and illegal distribution is required.

    Keywords: Acute kidney injury, Cerebral hypoxia, hemodialysis, rhabdomyolysis, Tramadol, Seizure