فهرست مطالب

جامعه شناسی آموزش و پرورش - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 12، بهار و تابستان 1398)

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 12، بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 16
|
  • سمانه عباسی، سارا خیرالله پور* صفحات 1-11
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین ابعاد شخصیتی و کمال گرایی با استرس شغلی در مربیان ورزش شهر تهران انجام گرفت.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش تمامی مربیان ورزش شهر تهران در سال تحصیلی 1398-1397 بودند.  حجم نمونه پژوهش حاضر بر اساس جدول کرجسی- مورگان  تعداد 278 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه ابعاد شخصیتی(درون گرایی، برون گرایی) آیزنگ(1975)، استرس شغلی فیلیپ ال رایس(1992) و کمال گرایی هیل(2004) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با استفاده از نرم افزار spss20 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که مقادیر همبستگی بین ابعاد شخصیتی (درون گرایی، برون گرایی) و کمال گرایی با استرس شغلی در مربیان بجز درون گرایی از نظر آماری معنی دار بود (0/05>p).  همچنین پیش بینی استرس شغلی در مربیان، بر اساس ابعاد شخصیتی (درون گرایی، برون گرایی) و کمال گرایی معنی دار بود و متغیر پیش بین ابعاد شخصیتی (درون گرایی، برون گرایی) و کمال گرایی قدرت پیش بینی متغیر ملاک (استرس شغلی) را داشت.

    نتیجه گیری

    ابعاد شخصیتی (درون گرایی، برون گرایی) و کمال گرایی با استرس شغلی در مربیان بجز درون گرایی ارتباط موثر دارد.

    کلیدواژگان: ابعاد شخصیتی (درون گرایی، برون گرایی)، استرس شغلی، کمال گرایی
  • زهرا ربانی* صفحات 12-21
    هدف

    هدف پژوهش حاضر رابطه شادکامی با رشد اجتماعی و یادگیری خودتنظیمی در دانش آموزان ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 1397 بود.

    روش شناسی

     طرح پژوهش حاضر بر حسب هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهر تهران بود که از این میان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 257 نفر به این صورت که ابتدا از بین مناطق 22 گانه شهر تهران 4 منطقه انتخاب و از هر منطقه 2 دبستان سپس از هر مدرسه کلاس های پنجم و ششم دبستان به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها بر اساس سه پرسشنامه استاندارد پرسشنامه شادکامی آکسفورد (1990)، رشد اجتماعی واینلند (1953) و پرسشنامه یادگیری خودتنظیمی پینتریچ و همکاران (1991) انجام گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS در دو بخش توصیفی  و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، و رگرسیون چندگانه) انجام پذیرفت. 

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که بین شادکامی با رشد اجتماعی در دانش آموزان ابتدایی رابطه مثبت معناداری وجود داشت(0/01>P). همچنین بین شادکامی با یادگیری خودتنظیمی در دانش آموزان ابتدایی  رابطه مثبت معنادار وجود داشت(0/01>P).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیان کننده اهمیت افزایش شادکامی در دانش آموزان با بهبود در میزان رشد اجتماعی و یادگیری خودتنظیمی است. می توان از این یافته ها برای تدوین برنامه هایی جهت افزایش شادکامی دانش آموزان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: شادکامی، رشد اجتماعی، یادگیری خودتنظیمی
  • مستوره صداقت*، کوثر سادات سید موسوی صفحات 22-31
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین رابطه عملکرد خانواده با سبک تفکر در مادران کودکان مهد کودک شهر قم انجام پذیرفت.

    روش شناسی

     روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی مادران کودکان مهد کودک شهر قم که زیر نظر سازمان بهزیستی شهر قم بودند، صورت گرفت. 141 نفر از مادران کودکان مهد کودک به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر(1992) و پرسشنامه استاندارد ابزار سنجش خانواده (1983) استفاده شد. داده ها با آزمون معناداری همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چند متغیره  با استفاده از نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد رابطه مثبت و معناداری بین متغیر عملکرد خانواده با سبک تفکر وجود داشت(0/01>p). سبک تفکر جزیی رابطه منفی و معناداری با عملکرد خانواده در سطح معنادار یک صدم داشت و بین سبک تفکر قضایی با عملکرد خانواده رابطه منفی و معنی داری برقرار بود. سبک های تفکر سلسله مراتبی، کلی، رابطه منفی و معنی داری با عملکرد خانواده برقرار کردند. سبک تفکر اولیگارشی، درونی، محافظه کار، آزاد اندیش، رابطه مثبت و معناداری را با عملکرد خانواده به ترتیب برقرار کردند.

    نتیجه گیری

    تربیت و عملکرد موجود در خانواده بر شکل گیری و پرورش سبک های تفکر افراد از زمان کودکی تایر بسزایی می تواند داشته باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، سبک تفکر، تربیت، کودک، مادران
  • مهناز اسدی*، سید علی حسینی المدنی صفحات 32-40
    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی رابطه استفاده از شبکه های مجازی با سلامت روان و انزوا طلبی در بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر تهران انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی و همبستگی بود. جامعه آماری  مورد مطالعه، شامل دانش آموزان دختر مدارس متوسطه منطقه 1 تهران در سال تحصیلی 95-96  بوده و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده از شبکه های مجازی و پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ(1976) و انزواطلبی اجتماعی وودورث(1920)، استفاده شده، که روایی آنها  از طریق روایی صوری بررسی شد و پایایی آنها  از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (86/0)، (88/0) و (90/0)  محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه تحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون از طریق نرم افزار "21  SPSS" استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین استفاده از شبکه های مجازی با انزواطلبی و هر چهار مولفه سلامت روانی (علایم جسمانی، اختلال خواب و اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی) در دانش آموزان دختر رابطه معنادار وجود دارد (0.01˂p)؛ همچنین این رابطه برای استفاده از شبکه های مجازی و علایم جسمانی در سطح 5 درصد (0.05˂p)، و برای سه متغیر دیگر در سطح 1 درصد معنادار بود (0.01˂p). 

    نتیجه گیری

    از آنجایی که استفاده از شبکه های مجازی در سلامت روانی و منزوی شدن دانش آموزان موثر است، می توان در جهت شناسایی دانش آموزان دارای مشکل در این زمینه، به آموزش های مرتبط به این حوزه در راستای افزایش سلامت روانی و جلوگیر از انزوا طلبی آنها اقدام کرد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، سلامت روان، انزواطلبی، دانش آموزان دختر
  • صغری یوسفی دوگوری*، مسعود عموپور صفحات 41-53
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی، کمال گرایی دانش آموزان و اهمال کاری تحصیلی بود.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری آن را تمامی دانش آموزان پسر سال ششم دوره ابتدایی ناحیه یک رشت (2218 نفر) در سال تحصیلی 1396-1397تشکیل دادند. از بین جامعه آماری، بر اساس جدول کرجسی و مورگان 240 نفر با استفاده از نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کمال گرایی چند بعدی هویت و فلت (1991)، پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ (1996)و پرسشنامه سولومون و راث بلوم (1984) بود. داده‎ها با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره با استفاده از نرم افزارspss21 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین مولفه‎های کمال گرایی (خویشتن مدار و کمال گرایی کل) با اهمال کاری رابطه وجود داشت (0/01>p). همچنین بین هوش هیجانی با اهمال کاری رابطه وجود نداشت (0/01<p).

    نتیجه گیری

    با افزایش کمال گرایی در دانش آموزان، اهمال کاری آن ها افزایش می یابد. از این رو لازم است که هوش هیجانی به عنوان یک مهارت در واحدهای درسی آنان گنجانده شود.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، هوش هیجانی، اهمال کاری، دانش آموزان
  • رسول کرد نوقابی*، شهریار مرادی، آرزو دلفان بیرانوند صفحات 54-65
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل پیش بینی کننده رجعت به بی سوادی در سواد آموختگان دوره ی سوادآموزی بود.

    روش شناسی

    جامعه آماری پژوهش شامل تمامی سواد آموختگان در سطح کشور بود. با استفاده  از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای ، نمونه ای با تعداد 486 نفر (سواد آموخته) انتخاب شده و موردمطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس پیشرفت تحصیلی محقق ساخته، پرسشنامه محقق ساخته ویژه ی نوسوادان، مقیاس انگیزش پیشرفت هرمنس (1970) و مقیاس اعتمادبه نفس روزنبرگ(1986) بودند. به منظور تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار spss21 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد متغیرهای موافقت خانواده با سوادآموزی، کیفیت برنامه های آموزشی، وجود افراد باسواد در خانواده، درآمد ماهیانه خانواده و انگیزش پیشرفت به صورت منفی؛ و تعداد فرزندان، مسئولیت خانه داری و باروری زنان به صورت مثبت عوامل اصلی پیش بینی کننده ی رجعت به بی سوادی در سواد آموختگان دوره سوادآموزی و معادل آن بوده اند (مجذور آر تنظیم شده = 267/0 ، 0/001P <  ، 567/15 = F).

    نتیجه گیری

    عوامل اجتماعی اقتصادی فرهنگی، بیشترین نقش را در میزان رجعت به بی سوادی نوسوادان داشته و عوامل مرتبط باکیفیت برنامه های آموزشی و انگیزش پیشرفت، پیش بینی کننده های بعدی رجعت به بی سوادی بوده اند.

    کلیدواژگان: رجعت به بی سوادی، سوادآموزی، نوسواد
  • لیلا جلال آبادی*، لیلی اویسی صفحات 66-77
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی برخی از عوامل اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی موثر بر نابرابری جنسیتی - آموزشی در شهر خاش بود.

    روش شناسی

     جامعه آماری تحقیق شامل تمامی والدین دارای فرزندان دختر و پسر بودند که ازمیان آنها 80 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. در قسمت آمار توصیفی از آزمون های میانگین، درصد، فراوانی، و در قسمت آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی و تحلیل اطلاعات استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بدست  آمده از پژوهش حاکی از آن است :1-  میانگین و انحراف معیار ایدیولوژی برابر با 41/6  و 95/1 می باشد. لذا تفاوت میانگین ایدیولوژی در نابرابری جنسیتی به لحاظ آماری معنی دار است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که عوامل فرهنگی، ایدیولوژی  و ازدواج در سنین پایین دختران ،عامل موثری در نا برابری جنسیتی - آموزشی شهر خاش است. 2- میانگین و انحراف معیار سواد مادر برابر با 77/1 و 96/0 می باشد ودر نتیجه میزان تحصیلات مادر عامل مهمی در ادامه تحصیل دختران محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    عوامل اقتصادی مانند درآمد با نابرابری جنسیتی - آموزشی رابطه مستقیمی دارند و جامعه پذیری جنسیتی از جانب والدین و تفکرات سنتی خانواده مبتنی بر بی فایده دانستن تحصیل دختران، نابرابری آموزشی را در منطقه مورد نظر به وجود خواهد آورد.

    کلیدواژگان: نابرابری جنسیتی - آموزشی، نظریات فیمینیستی، ایدیولوژی، شهرخاش
  • الهام فلاح منش* صفحات 78-88
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش خودنظم بخشی هیجانی بر ادراک شایستگی و رضایتمندی دانش آموزان انجام شد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر مقطع دوم متوسطه مدرسه ی جامی در منطقه 5 شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 بودند. گروه نمونه مشتمل بر 30  دانش آموز بود که به صورت تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند. گروه آزمایش در قالب 8 جلسه یک ساعته در 4 هفته(هر هفته دو جلسه)برنامه آموزش خودنظم بخشی هیجانی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با  مقیاس ادراک شایستگی هارتر (1985) و پرسشنامه رضایت از زندگی دانش آموزان هیوبنر (1994) جمع آوری و پس از بررسی و تایید پیش فرض ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره در نرم افزار SPSS-25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در مرحله پس آزمون ادراک شایستگی و رضایتمندی گروه آزمایش بهبود معنی داری داشت(p<0.05).  

    نتیجه گیری

    برنامه آموزش خودنظم بخشی هیجانی بر ادراک ادراک شایستگی و رضایتمندی تاثیرگذار بوده است که این یافته، توجه ویژه مسیولین در بخش آموزش و پروش را می طلبد.

    کلیدواژگان: خودنظم بخشی هیجانی، ادراک شایستگی، رضایتمندی
  • فاطمه خسروی* صفحات 89-101
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی با تاکید بر آموزه های دینی بر انگیزش پیشرفت و خودکارآمدی دانش آموزان انجام شد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش دختر مقطع دوره اول متوسطه دبیرستان پویا در منطقه 4 شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 بودند. گروه نمونه مشتمل بر 30  دانش آموز بود که به صورت تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند. گروه آزمایش در قالب 8 جلسه یک ساعته در 4 هفته(هر هفته دو جلسه)برنامه آموزش مهارت های مثبت اندیشی با تاکید بر آموزه های دینی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با  مقیاس انگیزش پیشرفت هرمنس (1970) و پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) جمع آوری و پس از بررسی و تایید پیش فرض ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره در نرم افزار SPSS-25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در مرحله پس آزمون انگیزش پیشرفت و خودکارآمدی گروه آزمایش بهبود معنی داری داشت(p<0.05). 

    نتیجه گیری

    برنامه آموزش مهارت های مثبت اندیشی با تاکید بر آموزه های دینی بر انگیزش پیشرفت و خودکارآمدی تاثیرگذار بوده است که این یافته، توجه ویژه مسیولین در بخش آموزش و پروش را می طلبد.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت های مثبت اندیشی، آموزه های دینی، انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی
  • محمدرضا اردلان*، اسماعیل رحمانی صفحات 102-113
    هدف

    پژوهش با هدف بررسی رابطه کانونی مدیریت دانش با استقرار مدیریت کیفیت فراگیر انجام شد.

    روش

    روش پژوهش کمی، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری شامل معلمان ابتدایی ناحیه دو شهر همدان بودند، که از این جامعه با روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر مبنای جدول مورگان نمونه ای به حجم 219 نفر انتخاب شدند. و ابزار پژوهش نیز پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش فونگ و چی (2009) و پرسشنامه مدیریت کیفیت جامع اسپینوال (1994)، بود. جهت تعیین پایایی و روایی ابزار، از تکنیک های آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد، جهت تحلیل داده ها از همبستگی کانونی و رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS 25 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که ابعاد مدیریت دانش دارای همبستگی کانونی مثبت و معنادار در آلفای 01/0 به مقدار 637/0 با ابعاد استقرار مدیریت کیفیت فراگیر بودند. ابعاد مدیریت دانش قادر به تببین 127%  واریانس متغیر استقرار مدیریت کیفیت فراگیر بودند. همچنین با توجه به ضرایب رگرسیونی استاندارد شده می توان گفت: ابعاد کسب دانش، ذخیره دانش و توزیع دانش دارای اثر مثبت و معنادار بر متغیر استقرار مدیریت کیفیت فراگیر درسطح 05/0 می باشند.

    نتیجه گیری

    ابعاد مدیریت دانش دارای همبستگی کانونی مثبت و معنادار با ابعاد استقرار مدیریت کیفیت فراگیر هستند

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، استقرارمدیریت کیفیت فراگیر، ابعاد، همبستگی کانونی
  • علی بهمنی*، ادریس محمودی صفحات 114-122
    هدف

     هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر سرمایه ی انسانی و فکری بر عملکرد کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف توصیفی، از نظر نوع استفاده کاربردی، از نظر بعد زمان مقطعی و از نگاه نوع داده ها کمی بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش کلیه کارکنان ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بود که بر اساس فرمول کوکران 340 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی ساده نمونه گیری گردیدند. داده های مورد نیاز برای تحقیق از طریق پرسشنامه های استاندارد سرمایه فکری بنتیس (1998) و عملکرد کارکنان هرسیوبلانچاردوگلداسمیت (1980) گردآوری شدند و توسط نرم افزار  SPSSو LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    براساس یافته ها در آزمون همبستگی پیرسون  مقدار ضریب همبستگی بین متغیر سرمایه فکری و عملکرد کارکنان برابر 0.781 در سطح معناداری 0.000 شد که این مقدار کمتر از سطح معناداری آزمون (0.05) می باشد، بنابراین نتیجه می گیریم که آزمون معنادار بود (p<0.05).

    نتیجه گیری

    سرمایه فکری بر عملکرد کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاثیر مثبت معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: آموزش و بازخورد عملکرد، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، سرمایه فکری، عملکرد کارکنان
  • آزاده سهرابی* صفحات 123-132
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر  پیش بینی کیفیت زندگی پناهندگان ایرانی بر اساس سرسختی روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده با میانجی گری امیدواری  بود.

    روش

    روش پژوهش همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر همه ی پناهدگان ایرانی ساکن در کمپ های پناهنگی کشور آلمان بودند. از بین این افراد 200 نفر به صورت در دسترس انتخاب شده و پرسشنامه های پژوهش روی آنها اجرا شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1996)پرسشنامه امید اشنایدر و همکاران (1991)،  پرسشنامه سرسختی روانشناختی کوباسا و همکاران (1979)، پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی زیمت و همکاران (1988) بودند. متناسب با سطح سنجش داده ها و مفروضات آماری، از روش تحلیل مسیر برای تحلیل داده ها استفاده شد.  

    یافته ها

    نتایج تحلیل آماری نشان داد که سرسختی روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده اثر مستقیمی بر امیدواری داشته اند. رابطه امیدواری  با کیفیت زندگی به صورت مثبت معنادار بود. اثر غیرمستقیم سرسختی روانشناختی بر کیفیت زندگی به واسطه ی امیدواری معنادار بود. همچنین اثر غیرمستقیم حمایت اجتماعی ادراک شده بر کیفیت زندگی به واسطه ی امیدواری معنادار بود(p<0.05).

    نتیجه گیری

    سرسختی روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده می تواند کیفیت زندگی را پیش بینی کند. همچنین امیدواری نیز به عنوان فاکتوری مهم بر پیش بینی کیفیت زندگی نقش ایفا میکند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرسختی روانشناختی، حمایت اجتماعی ادراک شده، امیدواری
  • احسان کشت ورز کندازی*، محمدجعفر شکوهی صفحات 133-145
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر زورگویی و تکانشگری دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهرستان شیراز بود.

    روش

    در پژوهش حاضر، از روش آزمایشی با طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر در حال تحصیل در هنرستان های ناحیه دو شهر شیراز در سال تحصیلی 98-1397 بودند که 30 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. ابتدا اعضای هر دو گروه با به کارگیری مقیاس تکانشگری (باس و پری، 1992) و مقیاس زورگویی (اولویوس، 1996) مورد آزمون قرار گرفتند (پیش آزمون). سپس، گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه تحت آموزش مهارت های اجتماعی قرار گرفتند درحالی که گروه گواه آموزشی دریافت نکرند. پس از اتمام جلسات گروهی، از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزار spss21 استفاده شد.

    یافته ها

     یافته های پژوهش نشان داد که پس از انجام مداخله، متغیر تکانشگری کلی و مولفه های آن (تکانشگری بدنی، تکانشگری کلامی، خشم و خصومت) و همچنین زورگویی و مولفه های آن (به خصوص شیوع زورگویی) در آزمودنی های گروه آزمایشی به نسبت گروه گواه کاهش معناداری داشت (01/0>P).

    نتیجه گیری

     آموزش مهارت های اجتماعی بر کاهش تکانشگری و زورگویی نوجوانان موثر و منجر به مدیریت هیجاناتی مانند خشم و پرخاشگری و... می شود.

    کلیدواژگان: تکانشگری، مهارت های اجتماعی، زورگویی، آموزش
  • مهسا میرزالو، زهره موسوی کاشی* صفحات 146-159
    هدف
    از پژوهش حاضر تعیین تاثیر مدیریت منابع انسانی اسلامی بر پیامدهای رفتاری کارکنان زن آموزش و پرورش  بود.
    روش
    روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی و همین طور از نظر نوع داده کمی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان زن آموزش و پرورش شهر تهران بود که با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای، 320 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از چندین پژوهش، استفاده شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، توصیف داده ها از طریق میانگین، انحراف معیار، درصد فراوانی و جدول از طریق نرم افزار SPSS و استنباط آماری داده ها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار Smart PLS 2 در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری انجام پذیرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که مدیریت منابع انسانی اسلامی و مولفه های آن بر اخلاق کار اسلامی، عدالت سازمانی و پیامدهای رفتاری کارکنان زن آموزش و پرورش تاثیر مثبت و معنی داری دارند. همچنین، اخلاق کار اسلامی و عدالت سازمانی نیز بر این پیامدهای رفتاری تاثیرگذارند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که هرچه به مدیریتمنابع انسانی از دید اسلامی بها داده شود، می توان شاهد بهبود عدالت سازمانی و پیامدهای مناسب رفتاری کارکنان بود.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی اسلامی، پیامدهای رفتاری، اخلاق کار اسلامی، عدالت سازمانی، کارکنان زن آموزش و پرورش
  • علیرضا خطایی*، سید آرش تقوی صفحات 160-171
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین خودقضاوتی با عزت نفس جنسی با نقش واسطه ای نشخوار خشم در زنان مبتلا به دیابت نوعA  تهران در سال 1396 انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و  از نظر هدف، کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنان مبتلا به دیابت نوع A مراجعه کننده به کلینیک انجمن دیابت شهر تهران بودند. تعداد 160 نفراز افراد واجد شرایط داوطلب با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از: عزت نفس جنسی زینا و اسچوارز (1996)، خودقضاوتی نف (2003) و پرسشنامه نشخوار خشم ساخودولسکی و همکاران (2001) که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در سطح معناداری 05/0 تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ضرایب استاندارد و غیر استاندارد مسیر مستقیم مدل فرضی از خودقضاوتی به نشخوار خشم، و نشخوار خشم به عزت نفس جنسی معنی دار شد؛ به عبارت دیگر بین خودقضاوتی با عزت نفس جنسی با نقش واسطه ای نشخوار خشم در زنان مبتلا به دیابت نوعA  تهران رابطه وجود داشت.

    نتیجه گیری

    ابعاد خشم و مهار خشم، گاه به صورت کامل و گاه به صورت جزیی، از طریق نشخوار خشم بر افزایش و یا کاهش سلامت جسمی تاثیر می گذارند.

    کلیدواژگان: خودقضاوتی، عزت نفس جنسی، نشخوار خشم، دیابت
  • ملوک طهماسبی، سید احمد احمدی* صفحات 172-184
    هدف

     مهدکودک محلی است برای مراقبت، شناخت استعدادها، پرورش عاطفی، جسمی، هوشی، رفتاری (اجتماعی) گفتاری و رشد خلاقیت کودکان در سن پیش از دبستان. امروزه آموزش وپرورش پیش از دبستان، بیش از هر زمان دیگری از ضرورت و اهمیت و حساسیت برخوردار گشته است.

    روش

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت ترکیبی بود، جامعه آماری این پژوهش شامل سه بخش بود یکی خبرگان و کارشناسان فرهنگی سازمان بهزیستی و قسمت دوم شامل کلیه مدیران و مربیان مهدهای کودک ایران و سوم خانواده های کودکان در سال 1394 - 1393 بودند. تعداد 15 نفر در قسمت کیفی تحلیل با استفاده از روش دلفی و در بخش کمی تعداد 384 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار اندازه گیری تحقیق، سه پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ (1982)، شادمانی فوردایس (1997) و سازگاری کودکان دخانچی (1377) بود که مورداستفاده قرار گرفت. برای اندازه گیری روایی پرسشنامه ها از روش محتوایی و برای تعیین پایایی آن آلفای کرونباخ محاسبه گردید که مقدار آن برای پرسشنامه والدین برابر 891/0، برای پرسشنامه مدیران و خبرگان برابر 841/0 و برای پرسشنامه مربیان برابر 926/0 برآورد گردید. تجزیه وتحلیل داده ها ها با استفاده از آزمون همبستگی و رگرسیون برای پاسخ به سوالات، آزمون t دو نمونه ای و تحلیل واریانس برای مقایسه میانگین پاسخگویی گروه های مستقل با استفاده از نرم افزار 23SPSS انجام شد.

    یافته ها 

    نتایج آزمون کولموگروف-اسمیرنوف نشان داد  داده ها پژوهش دار ای توزیع نرمال هستند . همچنین نتایج تحلیل واریانس و آزمون تی تست مستقل و همبستگی و رگرسیون نشان داد که عملکرد مربیان بر رضایت والدین و سازگاری کودکان به طور معنی دار تاثیر دارد؛ همچنین عملکرد مربیان بر عملکرد مهدکودک ها به طور معنی دار تاثیر دارد و درنهایت عملکرد مربیان بر سودآوری مهدکودک ها به طور معنی دار تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

     بر این اساس مدل مدیریت عملکرد مربیان طرحی جامع، کامل و جدید در مهدهای کودک ایران بوده که بر رضایت والدین، عملکرد مهدهای کودک، سودآوری مهدهای کودک و سازگاری کودکان با این محیط تاثیر مثبت می گذارد.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، عملکرد مربیان، رضایت والدین، سودآوری مهدکودک
|
  • Samaneh Abbasi, Sara Kheirallahpour * Pages 1-11
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship between personality dimensions and perfectionism with job stress in sports coaches in Tehran.

    Method

    The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study was all sports coaches in Tehran in the academic year 1398-1989. The sample size of the present study was 278 persons selected by simple random sampling based on Krejcie-Morgan table. Data were collected using Eyseng's personality dimensions (introversion, extraversion), Philip L. Rice (1992), and Hill's Perfectionism (2004). Pearson's correlation coefficient and stepwise regression were used to analyze the data using spss20 software.

    Results

    The results showed that the correlation coefficients between personality dimensions (introversion, extraversion) and perfectionism with job stress were statistically significant (p <0.05). Also, predictors of job stress in coaches based on personality dimensions (introversion, extraversion) and perfectionism were significant and the predictor variable of personality dimensions (introversion, extraversion) and perfectionism had predictive power of criterion variable (occupational stress).

    Conclusion

    Personality dimensions (introversion, extroversion) and perfectionism are associated with job stress in coaches except introversion.

    Keywords: personality dimensions (introversion, extroversion), job stress, perfectionism
  • Zahra Rabani* Pages 12-21
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of the relationship between happiness and social development and self-regulation learning in elementary school students in Tehran in 1397.

    Method

    The research method was descriptive-correlational according to the purpose of the research. The statistical population consisted of all elementary students in Tehran, among which 257 people were selected as sample size using available sampling method. The data collection method was based on three standard questionnaires: Oxford Happiness Questionnaire (1990), Social Growth Winland (1953), and Self-Regulatory Learning Questionnaire (Pintrich et al., 1991). The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha method and its value for all three questionnaires was higher than 0.7. Also, content validity was used to test the validity of the questionnaire, which for this purpose, the questionnaires were approved by the relevant experts. Data analysis was carried out through SPSS software using descriptive and inferential statistics (Pearson correlation test, multiple regression).

    Findings

    The results of this study showed that there is a significant positive relationship between happiness and social development in elementary students. There is also a significant positive correlation between happiness and self-regulation learning in elementary students. Therefore, social development and self-regulation learning are a significant predictor of happiness in students.

    Conclusion

    The findings of this study indicate the importance of increasing happiness in students with improvement in social development and self-regulation learning. These findings can be used to develop programs to increase the happiness of students.

    Keywords: Happiness, social development, self-regulation learning
  • Mastore Sedaghat*, Kosar Sadat Seyed Mousavi Pages 22-31
    Purpose

    The aim of this study was to determine the relationship between family function and thinking style in mothers of kindergarten children in Qom.

    Method

    The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study included all mothers of kindergarten children in Qom who were under the supervision of Welfare Organization of Qom. Three mothers of kindergarten children were selected by cluster random sampling. Sternberg and Wagner (1992) and standard questionnaires (1983) were used to collect data. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multivariate regression model using spss21 software.

    Results

    Findings showed that there was a positive and significant relationship between family functioning variable and thinking style (p <0.01). The partial thinking style had a significant negative relationship with family functioning at one hundredth level and there was a significant negative relationship between judicial thinking style and family functioning. Hierarchical, general thinking styles, negatively and significantly correlated with family functioning. Oligarchic, internalized, conservative, free-thinking, positive and meaningful relationship with family functioning, respectively.

    Conclusion

    Family education and performance can have a significant impact on the development and development of people's thinking styles from childhood.

    Keywords: Family functioning, Thinking style, Education, Child, Mothers
  • Mahnaz Asadi*, Seyyed Ali Hosseini Almadani Pages 32-40
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the relationship between the use of virtual networks with mental health and isolation among high school girl students in Tehran.

    Methods

    This research is descriptive-survey and correlation research. The statistical population of the study included high school female students in District 1 of Tehran in the academic year of 1995-96 and a multistage cluster sampling method was used for selecting the sample. Data were collected using a researcher-made questionnaire using virtual networks, and questionnaires (Goldberg's General Health, GHQ-28) and (Social Justice deductibility), whose validity was verified through face validity, and their reliability through coefficient Cronbach's alpha was calculated (0.86), (0.88) and (0.90), respectively. To analyze the data, Pearson correlation test was used through "SPSS 21" software.

    Findings

    The findings showed that there is a significant relationship between the use of virtual networks with isolation and all four components of mental health (physical symptoms, sleep disturbance, anxiety, social function and depression) in female students (p<01/0), The relationship was also significant for use of virtual networks and physical symptoms at 5% (p<05/0) level, and for the other three variables at 1% level (p<01/0).

    conclusion

    Based on these results, it can be said that since the use of virtual networks is effective in mental health and isolation of students, it can be used to identify students with problems in this field, to train related to this field in order to increase Mental health and prevent their isolation.

    Keywords: Virtual networks, mental health, isolationism, female students
  • Soghra Yousefi Doguri*, Masoud Amoopour Pages 41-53
    Purpose

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between emotional intelligence, student perfectionism and academic procrastination.

    Method

    This study was descriptive-correlational. The statistical population consisted of all male students of elementary school of Rasht region (2218 students) in the academic year 1396-1396. From the statistical population, according to Krejcie and Morgan table, 240 people were selected using cluster sampling. The research tools were Multidimensional Perfectionism Identity and Felt Questionnaire (1991), Shearing Emotional Intelligence Questionnaire (1996) and Solomon & Ruth Bloom Questionnaire (1984). Data were analyzed using Pearson correlation and multivariate regression using spss21 software.

    Results

    The results showed that there was a relationship between perfectionism (self-restraint and total perfectionism) with procrastination (p <0.01). Also, there was no relationship between emotional intelligence and procrastination (p <0.01).

    Conclusion

    With increasing perfectionism in students, their procrastination increases. Therefore, it is necessary to incorporate emotional intelligence as a skill in their courses.

    Keywords: Perfectionism, Emotional Intelligence, Neglect, Students
  • Rasool Kordnoghabi*, Shahriar Moradi, Arezou Delfan Beiranvan Pages 54-65
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the predictive factors of illiteracy in literacy learners.

    Method

    The statistical population of the study consisted of all literates in the country. Using multi-stage cluster sampling, a sample of 486 (learned literacy) was selected and studied. Research instruments included a researcher-made academic achievement scale, a newborn specialty researcher-made questionnaire, the Hermans Progress Motivation Scale (1970), and the Rosenberg Self-Confidence Scale (1986). For data analysis, regression analysis was performed using spss21 software.

    Results

    The results showed that variables such as family agreeableness, literacy, quality of educational programs, family literacy, family monthly income and progress motivation were negative; Literacy rates were similar to those who were literate (adjusted chi-square = 0.267, P <0.001, F = 15.556).

    Conclusion

    Socio-cultural factors have the greatest role in the rate of illiteracy return to education and the related factors to the quality of educational programs and motivation to progress have been the future predictors of illiteracy return.

    Keywords: illiteracy, literacy
  • Leila Jalal Abadi*, Lily Ovaisi Pages 66-77
    purpose

    The purpose of this study was to investigate some of the socio-economic and cultural factors affecting gender-educational inequality in Khash city.

    Method

    The statistical population of the study consisted of all parents with boys and girls, 80 of whom were randomly selected. Data were analyzed by SPSS software in two parts: descriptive statistics and inferential statistics. Descriptive statistics, mean, percentage, frequency, and inferential statistics were used to analyze the data.

    Results

    The results of the study show that: 1- The mean and standard deviation of ideology are 6.41 and 1.95. Therefore, the difference of mean ideology in gender inequality is statistically significant. Therefore, it can be concluded that cultural factors, ideology and marriage at an early age of girls are effective factors in gender-educational inequality in Khash city. 2. The mean and standard deviation of mother's literacy is 1.77 and 0.96, and as a result, maternal education is an important factor in girls' continuing education.

    Conclusion

    Economic factors such as income are directly related to gender-educational inequality, and parental gender socialization and traditional family-based thinking that girls' education is useless will create educational inequality in the region.

    Keywords: Gender-Educational Inequality, Feminist Theories, Ideology, Khash City
  • Elham Falahmanesh* Pages 78-88
    purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of emotional self-regulation training on students' perception of competence and satisfaction of students.

    Method

    The research method in this study was pre-test semi-experimental with control group. The statistical population of this study consisted of all male high school sophomore students of Jami School in the 5th district of Tehran in the academic year of 1398-98. The sample group consisted of 30 students who were randomly selected and divided into two groups of 15 each. The experimental group received 4 sessions of 1 hour 4 sessions (two sessions per week) of the emotional self-regulation training program and the control group received no intervention. Data were collected using Harter Competency Perception Scale (1985) and Huybner Student Life Satisfaction Questionnaire (1994) and analyzed by SPSS-25 software.

    Findings

    The results showed that in the post-test phase, the perception of competence and satisfaction of the experimental group was significantly improved (p <0.05).

    Conclusion

    Emotional self-regulation training program has influenced perception of competency and satisfaction perception.

    Keywords: Emotional self-regulation, Perceived competence, Satisfaction
  • Fatemeh Khosravi* Pages 89-101
    purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching positive thinking skills with emphasis on religious teachings on students' motivation for progress and self-efficacy.

    Method

    The research method in this study was pre-test post-test semi-experimental with control group. The statistical population of this study consisted of all female high school students of dynamic high school in district 4 of Tehran in the academic year of 1398-98. The sample group consisted of 30 students who were randomly selected and divided into two groups of 15 each. The experimental group received 4 one-hour sessions (4 sessions per week) of positive thinking skills training with emphasis on religious teachings and the control group received no intervention. Data were collected by Hermes Progressive Motivation Scale (1970) and Scherer et al (1982) Self-efficacy Questionnaire and analyzed by multivariate analysis of covariance in SPSS-25 software.

    Findings

    Results showed that in the post-test phase, the motivation for progress and self-efficacy was significantly improved in the experimental group (p <0.05).

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that positive thinking skills training program with emphasis on religious teachings has been effective on motivation for progress and self-efficacy.

    Keywords: Positive thinking skills training, Religious teaching, Academic achievement, Self-efficacy
  • Mohamadreza ardalan *, Esmail Rahmani Pages 102-113
    purpose

    The purpose of this study was to investigate the focal relationship of knowledge management with the establishment of inclusive quality management.

    Method

    The research method was quantitative, descriptive and correlational. The statistical population consisted of elementary teachers in the two cities of Hamadan, who were selected by simple random sampling method based on Morgan table with a sample size of 219. And the research tools were Fong & Chi Knowledge Standard Questionnaire (2009) and Spinwell Total Quality Management Questionnaire (1994). Cronbach's alpha and confirmatory factor analysis were used to determine the reliability and validity of the tool. Data were analyzed using focal correlation and multiple linear regression using SPSS 25 software.

    Findings

    The results of this study showed that knowledge management dimensions had a positive and significant correlation in alpha of 0.01 with the value of 0.637 with the dimensions of QM. Knowledge management dimensions were able to account for 127% of the variance of QA. Also according to standardized regression coefficients, it can be said that knowledge acquisition, knowledge storage and knowledge distribution have a positive and significant effect on the overall quality management deployment variable at 0.05 level.

    Conclusion

    Knowledge management dimensions have a positive and significant focal correlation with the dimensions of QM implementation.

    Keywords: Knowledge Management, Total Quality Management, dimensions, canonical correlation
  • Ali Bahmaee, Edris Mahmodi* Pages 114-122
    purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of human and intellectual capital on staff performance in Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences.

    Method

    This study was descriptive in terms of purpose, type of applied use, cross-sectional time dimension and quantitative data type. The statistical population of this study was all employees of central building of Ahvaz University of Medical Sciences. Based on Cochran formula, 340 people were selected and randomly selected. The data required for the research were collected through Bentis Standard Intellectual Capital Questionnaires (1998) and Hersioblanchardgoldsmith Staff (1980) questionnaires and analyzed by SPSS and LISREL software.

    Findings

    According to the results of Pearson correlation test, the correlation coefficient between intellectual capital and staff performance was 0.781 at the significant level of 0.000 which is lower than the significance level of the test (0.05), so we conclude that the test was significant. (p <0.05)

    Conclusion

    Intellectual capital has a significant positive effect on staff performance in Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences.

    Keywords: human-intellectual investment, employee performance
  • Azade Sohrabi Pages 123-132
    Purpose

    The aim of the present study was to predict the quality of life of Iranian refugees based on psychological hardiness and perceived social support through hopeful mediation.

    Method

    The research method of correlation is structural equation modeling. The population of the study was all Iranian refugees residing in German refugee camps. 200 people were selected from among them and the research questionnaires were administered to them. The instruments used in this study were World Health Organization Quality of Life Scale (1996) Hope Schneider et al (1991) questionnaire, Kobasa et al. (1979) psychological hardiness questionnaire, and Zimet et al. (1988) Multidimensional Perceived Social Support Questionnaire. Depending on the level of measurement of the data and statistical assumptions, the path analysis method was used to analyze the data.

    Findings

    The results of statistical analysis showed that psychological hardiness and perceived social support had a direct effect on hope. Hope-related relationship with quality of life was positively significant. The indirect effect of psychological hardiness on quality of life through hope was significant. The indirect effect of perceived social support on quality of life through hope was also significant(p <0.05).

    Conclusion

    Psychological stubbornness and perceived social support can predict quality of life. Hope also plays an important role in predicting quality of life.

    Keywords: Quality of Life, Psychological Hardiness, Perceived Social Support, Hope
  • Keshtvarz kondazi Ehsan *, Shokuhi Mohammadjafar Pages 133-145
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effect of social skills training on bullying and impulsivity in second grade high school male students in Shiraz.

    Method

    In this study, experimental method with pre-test and post-test semi-experimental design was used. The statistical population of the study included all male students studying in the two schools of Shiraz district in the school year of 1977. (15 patients in each group). First, members of both groups were tested using impulsivity scale (Bass & Perry, 1992) and bullying scale (Oliveus, 1996) (pre-test). Then, the experimental group received social skills training for 8 sessions while the control group did not receive any training. At the end of group sessions, posttest was taken from both groups. Data were analyzed by covariance analysis using spss21 software.

    Results

    Findings showed that after intervention, the overall impulsivity variable and its components (physical impulsivity, verbal impulsivity, anger and hostility) and bullying and its components (especially bullying prevalence) were significantly reduced in the experimental group compared to the control group. P<0/01).

    Conclusion

    Social skills training is effective in reducing impulsivity and bullying in adolescents and leads to the management of emotions such as anger and aggression.

    Keywords: Impulsivity, Social Skills, Bullying, Education
  • Mahsa Mirzalo, Zahra Mosavi Kashi* Pages 146-159
    Purpose
    The purpose of this study was to determine the impact of Islamic HRM on the behavioral consequences of female education staff.
    Method
    In terms of purpose, the research method was descriptive-correlational and quantitative in terms of data collection. The statistical population consisted of female staff in Tehran city that was selected as sample size using Morgan table and multistage cluster random sampling. In order to collect the data, two researcher-made questionnaires were used. After collecting the questionnaires, data were analyzed through descriptive part (means, standard deviation, percentage, frequency and table) by Spss software and statistical inference of data through structural equation modeling using Smart PLS 2 software. Measurement model and structural parts were performed in two parts.
    Results
    The findings showed that Islamic HRM and its components had a positive and significant effect on the Islamic work ethic, organizational justice and behavioral consequences of female education staff. Also, Islamic work ethic and organizational justice had an effect on behavioral consequences.
    Conclusion
    The results of the study showed that whatever the value of human resources management is from Islamic perspective, it can be seen to improve organizational justice and appropriate behavioral consequences of employees.
    Keywords: Islamic Human Resource Management, Behavioral Consequences, Islamic work ethic, organizational justice, Female Education Staff
  • Alireza Khataei*, Seyed Arash Taghavi Pages 160-171
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship between self-judgment and sexual self-esteem with the mediating role of anger rumination in women with type adiabetes in Tehran in 2017.

    Method

    The method of this study was descriptive-correlational and applied in terms of purpose. The statistical population of this study included all women with type diabetes referred to Diabetes Association clinic in Tehran. 160 eligible volunteers were selected by available sampling method. The research instruments were: Zina and Schwarz (1996), Self-Judgment (2003), and Sakhodolsky's Anger Rumors Questionnaire (2001), all of which had acceptable validity and reliability. Data were analyzed using Pearson correlation and multiple regressions at the significant level of 0.05.

    Findings

    The results showed that standard and non-standard coefficients of hypothetical direct model of self-judgment to anger rumination, and anger rumination to sexual self-esteem were significant; in other words, self-esteem with sexual self-esteem mediated the mediating role of anger rumination. Women with type diabetes in Tehran had a relationship.

    Conclusion

    Anger dimensions and anger control, sometimes completely or sometimes partially, increase or decrease physical health through anger rumination.

    Keywords: self-Judge, sexual self-esteem, anger rumination, diabetes
  • Molok Tahmasebi, Seyed Ahmad Ahmadi* Pages 172-184
    Purpose

    Kindergarten is a place for care, talent recognition, emotional, physical, intellectual, behavioral (social) speech development and development of children's creativity in preschool age. Today, preschool education has become more important and sensitive than ever.

    Methodology

    This study was applied in terms of purpose and combined in terms of method and nature. The statistical population of this study consisted of three parts: one by experts and cultural experts of the Welfare Organization and the second part included all managers and educators of kindergartens in Iran and the third children's families in 2015. - They were 2014-15. 15 people in the qualitative part of the analysis were selected using Delphi method and in the quantitative part 384 people were selected as the sample using Cochran's formula. The research measurement tools were three inrich family satisfaction questionnaires (1997), Fordais happiness (1997), and Dachanchi children's adjustment (1998), which was used. To measure the validity of the questionnaires, Cronbach's alpha was calculated from the content method and to determine its reliability, the value was estimated to be 0.891 for the parent questionnaire, 0.841 for the managers 'and experts' questionnaire and 0.926 for the teacher's questionnaire. Data analysis was performed using correlation and regression tests to answer the questions, t-test was two samples and analysis of variance was used to compare the mean responsiveness of independent groups using 23SPSS software.

    Results

    The results of Kolmogorov-Smirnov test showed that the research data are normal distribution. Also, the results of analysis of variance and independent t-test and correlation and regression test showed that the performance of educators has a significant effect on parental satisfaction and children's adjustment; also, the performance of educators has a significant effect on the performance of kindergartens, and finally, the performance of educators has a significant effect on the profitability of kindergartens.

    Conclusion

    Based on this, the performance management model of educators is a comprehensive, complete and new plan in kindergartens in Iran, which has a positive effect on parental satisfaction, kindergarten performance, kindergarten profitability and children's adaptation to this environment.

    Keywords: Performance Management, Teacher Performance, Parental Satisfaction, KindergartenProfitability