فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال چهل و نهم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجتبی اشراقی * صفحات 369-387

    به طور معمول، مسئولیت متصدیان حمل در مقابل صاحب بار، در پی عدم اتخاذ تدابیر لازم برای جابه جایی صحیح کالا به بار می آید. این در حالی است که ممکن است به موجب قرارداد، افزون بر عملیات فیزیکی جابه جایی کالا متصدی حمل مکلف به انجام تشریفات گمرکی باری باشد که حمل آن را عهده دار است و مسئولیت ناشی از اجرای نادرست این تشریفات کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این پرسش مطرح می شود که در صورت سکوت قرارداد حمل، آیا متصدی حمل اساسا متعهد به اجرای تشریفات گمرکی باری که حمل آن را به عهده گرفته، است و در صورت پاسخ مثبت، آیا مبنا، حدود و شرایط این قسم مسئولیت متصدی حمل از همان مفاد معاهدات حمل ونقل بین المللی تبعیت می کند یا آنکه به دلیل ماهیت نمایندگی فعالیت متصدی حمل در این زمینه از مقررات ویژه ای تبعیت می کند. این قسم مسئولیت متصدی حمل و شرایط آن در کلیه شاخه های حمل براساس معاهدات بین المللی حاکم و نیز قانون امور گمرکی ایران، مسئله ای است که در این نوشتار تجزیه وتحلیل شده است.

    کلیدواژگان: بار، تشریفات گمرکی، کارگزار گمرکی، متصدی حمل، مسئولیت
  • فاطمه سادات ایروانی، مرتضی نصیری*، محمود صادقی صفحات 389-407

    شناسایی و اجرای آرای خارجی حقوق مالکیت فکری به عنوان نتیجه سایر مباحث اساسی تعارض قوانین(دادگاه صلاحیت دار و قانون حاکم) در این دعاوی به شمار می رود. با توجه به افزایش روزافزون مراودات تجاری بین المللی به خصوص با موضوع حقوق مالکیت فکری تعداد این دعاوی نیز افزایش یافته است و ضرورت شناسایی و اجرای بین المللی آرای صادره در این حوزه به جهات مختلف احساس می شود. با توجه به پیشینه موضوع در اسناد بین المللی، این مسئله قدمت چندانی ندارد و تنها به تازگی اصول حقوقی غیرالزام آوری توسط برخی موسسات حقوقی خارجی در خصوص این موضوع به تصویب رسیده است. حقوق ایران در این خصوص ساکت است و تنها مقررات عام قانون مدنی و قانون اجرای احکام مدنی می تواند مورد استناد واقع شود. مسئله اصلی این مقاله بررسی تحلیلی این موضوع است که با توجه به ماهیت ویژه حقوق مالکیت فکری، آیا نظام سنتی موجود برای شناسایی و اجرای آرای خارجی مالکیت فکری کفایت می کند یا نیازمند تدوین قواعد خاص در این زمینه هستیم؟

    کلیدواژگان: آرای خارجی، تعارض قوانین، حقوق مالکیت فکری، شناسایی و اجرا، نفع عمومی
  • بهرام تقی پور*، حسین عابدینی صفحات 409-424
    «نظام اداره شرکت ها» با توجه به رویکردی که نظام های حقوقی مختلف برای مدیریت شرکت های سهامی برمی گزینند، ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد. مدل های «انگلیسی- آمریکایی» و «اروپایی»، از جمله مهم ترین رویکردها به «نظام اداره شرکت ها» هستند و بین آنها اختلافات جدی در مورد این سیستم دیده می شود که از نوع نگاه آنها به «شاخصه های کلیدی نظام اداره شرکت ها» نشات می گیرد؛ شاخصه هایی مانند «نسبت میان مالکیت و کنترل و میزان هزینه نمایندگی»، «ساختار هیات مدیره شرکت های سهامی»، «میزان افشای اطلاعات» و «میزان توجه به حقوق سهامداران اقلیت». رویکرد هر یک از نظام های حقوقی به این شاخصه ها سبب می شود که نظام منتخب اداره شرکت ها برای آنها متفاوت باشد. در حقوق ایران، قانون الزام آور ویژه ای در خصوص «نظام اداره شرکت ها» وضع نشده است و بررسی مقررات مختلف مرتبط با شرکت های سهامی عام، نظیر «لایحه قانونی 1347» و آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به «نظام اداره شرکت ها»، رویکرد ضعیف نظام حقوقی ایران را نسبت به اکثر این شاخصه ها نشان می دهد. ازاین رو لازم است که با رویکرد بومی گرایی، بر مبنای این شاخصه ها، به ویژه در زمینه تفکیک مالکیت از کنترل، کاهش هزینه های نمایندگی و حمایت جدی از حقوق سهامداران اقلیت قانونگذاری های لازم صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: حقوق ایران، شاخصه های کلیدی، شرکت سهامی، مالکیت و کنترل، نظام اداره شرکت ها، هزینه نمایندگی
  • علی تقی زاده*، غلام حسین عسگری صفحات 425-444

    صرف نظر از اینکه وصیت تملیکی عقد یا ایقاع دانسته شود، قابل رجوع بودن آن از جانب موصی در حقوق اغلب کشورها پذیرفته شده است. اما اینکه آیا موصی می تواند حق رجوع را به نحوی از خود اسقاط کند، محل اختلاف است. در حقوق مدنی ایران و فقه امامیه اگر چنین شرطی ضمن وصیت صورت گیرد، قطعا بلااثر است، اما اگر اسقاط این حق ضمن عقد لازمی شرط شود، بعضی آن را برخلاف شرع و باطل می دانند و بعضی صحیح و لازم الوفاء. در حقوق مصر شرط اسقاط این حق باطل دانسته شده است. در حقوق انگلیس نیز چون رجوع را می توان از عناصر ذاتی وصیت محسوب کرد، به نظر می رسد سلب آن امکان پذیر نباشد. این تحقیق درصدد تبیین این حق و مطالعه تطبیقی آن با حقوق مصر و انگلیس جهت اخذ ملاکات مشترک و انتخاب نظری است که بیشتر با موازین قانونی و فقه امامیه منطبق باشد.

    کلیدواژگان: اسقاط حق، رجوع از وصیت، شرط ضمن عقد لازم، عقد یا ایقاع، وصیت تملیکی
  • سیدمهدی دادمرزی*، محمد بافهم صفحات 445-462
    عقد صلح در فقه امامیه و حقوق ایران، قلمرو و جایگاه منحصربه فردی دارد که برای تحقق حاکمیت اراده فراهم آمده و جولانگاه آزادی اراده است؛ به گونه ای که از این نظر، نظام حقوقی ایران را از سایر کشورها متمایز می سازد. به ظاهر، قانونگذار اجازه داده است، اشخاص در قالب عقد صلح، در عین حال که از احکام آمره قانون که در مورد سایر عقود پیش بینی شده است، طفره روند، به مقاصد مطلوب خود نیز دست یابند. از همین نقطه، بحث «حیله و تقلب نسبت به قانون از طریق عقد صلح»، مطرح می شود. ممکن است در نگاه نخست، پذیرش این مطلب، به سادگی ممکن نباشد، چراکه قانون را با شبهه لغویت مواجه می سازد، اما فقه امامیه و حقوق ایران، اصل این موضوع را پذیرفته است. پژوهش حاضر در مقام بررسی و تحلیل قابلیت عقد صلح، به عنوان وسیله ای برای حیله و تقلب نسبت به قانون و قلمرو آن، است.
    کلیدواژگان: حاکمیت اراده، مشروعیت، نقض قانون آمره
  • مرتضی شهبازی نیا*، مجتبی همتی، صدیقه جوان صفحات 463-482
    دسترسی به دادگستری و عدالت را باید یکی از اصول بنیادین در دادرسی مدنی برشمرد. این اصل را می توان به اعتبار دسترسی عینی و دسترسی کیفی به دادگستری تحلیل کرد. منظور از دسترسی عینی، تخصیص صحیح امکانات و منابع از طریق نظام توزیع صلاحیت ها، توسعه نظام مند فضاهای فیزیکی و جز آن به منظور کارامدی ساختار قضایی است. مراد از دسترسی کیفی، دادرسی منصفانه در مدت زمان معقول و متعارف و بدون تاخیر ناروا، با هزینه متعارف و در نهایت دستیابی به جبران متناسب و قابل اجرا بودن نتیجه حاصله است. به عبارت دیگر، درصورتی که دستیابی به دادگستری ارزان و کیفیت آیین دادرسی و نتیجه آن در سطح بالایی باشد، می توان گفت که آن دادگستری در دسترس تر است. حال اینکه چگونه می توان دادگستری در دسترس را از غیرقابل دسترس تشخیص داد، از کاربران واقعی دادگستری سوال می شود تا تجارب و ارزیابی آنها از هزینه ها و کیفیت بررسی شود. بنابراین، تاکید پژوهش بر رویکرد کاربرمحور بوده و یافته ها براساس مصاحبه با کاربران واقعی دادگستری ارائه شده است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات علاوه بر کتابخانه ای و اسنادی، مراجعه به جامعه آماری به وسیله پرسشنامه است. نتایج حاصل از گردآوری داده ها حاکی از آن است که کیفیت آیین دادرسی و کیفیت نتیجه دادرسی از دید کاربران در حد مطلوب است، ولی هزینه های دادخواهی (اعم از هزینه مالی، هزینه فرصت و هزینه نامشهود) بالاتر از میانگین و نامطلوب است. کاهش مدت زمان رسیدگی و ارائه احکامی با کیفیت بالا و هزینه متعارف برای مردم از راه های تضمین اصل دسترسی به دادگستری در نظام دادرسی مدنی ایران است.
    کلیدواژگان: دسترسی به دادگستری، کیفیت آیین دادرسی، کیفیت نتیجه دادرسی، نظام دادرسی مدنی ایران، هزینه
  • نسرین طباطبایی * صفحات 483-502

    غایت هر سیستم ثبت مالکیت صنعتی است که ابزاری برای «ارائه اطلاعات صحیح و دقیق» و «حمایت» فراهم کند. از مجموع این دو کارکرد سیستم ثبت مالکیت صنعتی تحت عنوان «حق دسترسی به اطلاعات» یاد می شود. با توجه به تنوع سیستم های ثبت مالکیت صنعتی چه در مرحله ثبت اولیه و چه در مرحله ثبت تغییرات و تحولات صورت گرفته بعدی (ثبت ثانویه)، این سوال مطرح می شود که کدام یک از این سیستم ها بهتر می توانند دستیابی به حق مزبور را ممکن سازند؟ و در نهایت «حق دسترسی به اطلاعات» در نظام ثبت مالکیت صنعتی ایران تا چه حد تامین شده است؟ در پاسخ به این پرسش ها، پژوهش حاضر با نگاهی تطبیقی و تحلیلی، دو بعد حق مزبور یعنی «جمع آوری اطلاعات و حقایق» و «بازیابی اطلاعات» را مورد توجه قرار داده و به این نتیجه دست یافته است که از میان دو سیستم ثبت اعلامی و ثبت تحقیقی موجود در مرحله ثبت اولیه، سیستم ثبت تحقیقی به علت «فرض اعتبار اطلاعات» می تواند حق دسترسی به اطلاعات را تامین کند و در خصوص سیستم های ثبت ثانویه نیز با پذیرش مفهومی از «ثبت مالکیت صنعتی» که مبتنی بر فهم گسترده ای از کارکردهای ثبت است و به دو روش ایجادی و تاییدی اعمال می شود، حق مزبور تامین می شود. نظام ثبت ایران با پذیرش سیستم ثبت تحقیقی در مرحله ثبت اولیه و سیستم ثبت تاییدی در مرحله ثبت ثانویه در قانون ث.ا.ط.ع. 1386 حق دسترسی به اطلاعات را در بعد «جمع آوری حقایق و اطلاعات» تامین کرده است. لکن در خصوص بعد دوم یعنی «بازیابی اطلاعات»، با وجود تامین آن در این قانون، نحوه اعمال آن با توجه به آیین نامه اجرایی دارای ایراد است.

    کلیدواژگان: امنیت معاملات، بازیابی اطلاعات، حقوق مالکیت فکری، حقوق ثبت، سیستم ثبت تحقیقی، سیستم ثبت اعلامی
  • اصغر محمودی* صفحات 503-522
    ورود ارزهای مجازی به عنوان مولود فناوری اطلاعات به عرصه مبادلات و استقبال روزافزون از آنها، عکس العمل های متفاوتی از ممنوعیت مطلق تا تجویز کامل را در پی داشته است. مقاله حاضر می کوشد ارزهای مجازی را در بستر فقه، حقوق و مطالعه تطبیقی تحلیل کند تا از این رهگذر بخشی از ابهامات برطرف شود. از آنجا که این ارزها با ثروت، منابع مالی و به طور کلی اقتصاد جامعه ارتباط دارند، بررسی آنها در بستر فقه فردی و حقوق خصوصی کافی نیست و ضرورت دارد مسائل مربوطهدر پرتو حقوق عمومی و فقه حکومتی نیز تحلیل شوند.پژوهش حاضر با این رویکرد و نیز با توجه به اینکه در کنار معایب و تهدیدها، مزیت ها و فرصت هایی را برای ارزهای مجازی متصور است،سیاست تجویز یا نفی مطلق را توصیه نکرده و پیشنهاد می کند با استفاده از تجربه کشورهای دیگر، سیاستگذاری و تقنین لازم انجام گیرد. استفاده از رویکرد کشورهای مختلف در ایجاد ارز مجازی ملی در شرایط بین المللی حاضر می تواند به منظور مقابله با محدودیت ها یا تحریم ها برای ایران سودمند باشد. بهتر است برای چنین ارزی، پشتوانه لازم همچون تولیدات نفت و گاز در نظر گرفته شود تا استفاده و سرمایه گذاری با رغبت و اطمینان بیشتری همراه باشد.
    کلیدواژگان: ارز مجازی، پول، حقوق خصوصی، حقوق عمومی، زنجیره بلوک، فقه فردی، فقه حکومتی
  • عباس میرشکاری* صفحات 523-542
    اشخاص همیشه به دنبال خلوت گزینی و دوری از دیگران نیستند، گاه در پی این اند که در مقام تبلیغ و تایید یک محصول یا خدمت تجاری، نشانه های هویتی خویش را به جامعه عرضه کنند و در مقابل، منفعتی مالی به دست آورند. در نظام حقوقی آمریکا، به منظور حمایت از حق اشخاص برای بهره برداری تجاری از نشانه های هویتی خویش، حق ویژه ای شناسایی شده است که در این مقاله حق جلوت نامیده می شود. به استناد این حق، شخص می تواند از نشانه های هویتی خویش (مانند صدا، تصویر، نام و دیگر ویژگی های شخصیتی اش)، آن گونه که می خواهد، استفاده تجاری کرده و از بهره برداری بدون اجازه دیگران از این نشانه ها جلوگیری کند. در نظام حقوقی کشورهای اروپایی هیچ گاه حق مستقل و ویژه ای همانند حق جلوت پیش بینی نشده است، با این حال، تلاش می شود از سایر نهادهای نظام حقوقی برای حمایت از ارزش تجاری شخصیت اشخاص استفاده شود. نظام حقوقی ما نیز، وضعیتی کم وبیش این گونه دارد.
    کلیدواژگان: تصویر، خسارت، خلوت، شخصیت، هویت
  • محمدحسین وکیلی * صفحات 543-559

    در دیدگاه سنتی، دولت تضمین کننده انحصاری اجرای قرارداد قلمداد می شود، اما قرارداد خودالزام گر مبتنی بر نظم درون ساختاری و مکانیسم های پیش دستانه اجرای قرارداد را تضمین می کند، بی آنکه اجرای قرارداد نیازمند استفاده از نهادهای خارج از قرارداد باشد. چنین قراردادی مبتنی بر «کارکردگرایی حقوقی» و رویکرد روان شناسانه نسبت به حقوق قراردادها شکل گرفته است که با تبیین علل فرصت طلبی طرفین تلاش می کند از طریق افزایش هزینه های خروج از قرارداد و نظارت مبتنی بر مبادله، ضمانت اجرای موثر تعیین کند. این مقاله تلاشی است به منظور رفع ابهام از مفهوم قرارداد خودالزام گر، بررسی تئوری های توجیه کننده و زمینه های استفاده از آن در روابط قراردادی. می توان گفت گسترش چنین قراردادهایی مبتنی بر تمرکززدایی حقوقی مزایای فراوانی دارد، اما بهره مندی از این قالب نیازمند وجود شرایط و ملزوماتی است که فقدان آنها در ایران موجب شده استفاده از قرارداد خودالزام گر رواج چندانی نیابد و صرفا به عنوان مکمل ضمانت اجراهای سنتی حقوق قراردادها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الزام آوری، تئوری بازی، مدیریت قرارداد، مکانیسم های اجرای قرارداد، نظارت قراردادی، نظارت مبادله ای
|
  • Mojtaba Eshraghi * Pages 369-387

    In general, the liability of carriers towards the cargo owner arise out of an undue carriage of goods. Nevertheless, the carrier might be obliged to perform the customs formalities of the cargo and the liability arising out of it has been hardly considered by the authors in the field of transport law. This article tries to answer the question that whether the carrier has any obligation for performance of customs formalities in case of no specification in the contract and if the answer is positive what are the conditions for this kind of carrier liability, so that whether it is covered by the international carriage conventions or it is subject to particular regulations out of the conventions. Finally, this aspect of carrier’s liability has been analyzed as per the international conventions for carriage of goods and the Iranian Customs Act as well.

    Keywords: Carrier, Liability, customs formalities, Cargo, Broker
  • Morteza Nasiri *, Mahmoud Sadeghi, Fatemeh Alsadat Iravani Pages 389-407

    The recognition and enforcement of intellectual property foreign judgments as the result of other substantive issues of conflict of laws (jurisdiction and governing law) are in these cases. Due to the increasing international trade relations, especially with respect to intellectual property rights, the number of such claims has increased, and the need to internationally recognition and enforcement of the judgments issued in this area is felt in different ways. Given the background of the issue in international documents, this issue is not long ago, and recently some non-binding legal principles have been adopted by some foreign law institutes. Iranian law is silent in this regard and only the general provisions of Iran’s civil law and the law on the enforcement of civil judjments can be invoked. The main issue of this paper is that given the specific nature of intellectual property rights, is the existing system sufficient to recognise and enforce foreign intellectual property judjments, or does it require the formulation of specific rules in this regard?

    Keywords: Foreign Judjments, Conflict of Laws, Intellectual property Rights, Recognition, Enforcement, Public Interest
  • Bahram Taghipour *, Hossein Abedini Pages 409-424
    Corporate Governance may vary from one country to another, given the approach that different legal systems have for managing corporate companies. The "English-American" and "European" models are among the most important approaches to the Corporate Governance System, and there are serious differences between them as to the kind of "Key Indicators of the Corporate Governance System"; such as the ratio between ownership and control, and the amount of Costs of Agency, disclosure rate and the amount of attention paid to the rights of minority shareholders. The approach of each legal system to these indicators leads to a different corporate governance system for them. In Iran's law, there is no special statutory law regarding the "corporate governance system" and different regulations related to Joint Stock Companies, such as the "Legislative Bill of 1347" and the regulations and guidelines for the "Corporate Governance System" illustrates the weak approach of the Iranian legal system to all of these key indicators. Hence, it is necessary to take legislative measures based on the native-based approach, based on these characteristics, especially in terms of ownership separation from control, reduction of representation costs, and strong protection of the rights of minority shareholders.
    Keywords: Corporate Governance, key indicators, ownership, control, Cost of Agency, joint stock companies, Iran's law
  • Ali Taghizadeh *, Gholamhossein Asgari Pages 425-444

    Apart from that “Possession Will” which known as unilateral or bilateral contract it accepted as returnable or revocable by testator in the statutes of the most state. But the views are different that the testator has right forfeited his returning of possession will from himself or not. In Iranian Civil Law and Imamiyeh Jurisprudence if this clause included from within will certainly unreliable. If this right forfeited concluded with from within bilateral contract some lawyers know it null because it is contrary to spiritual law and some of them knows it correct. in Egyptian Law this clause is null. In English Law because returning of possession will is counted as essential elements of will, it is order not merely right and to take consideration forfeited this right is impossible. This research to describe this right and present a comparative study with Egyptian and English Law for this respect that to earn common basis and choice view that has most conformity with parallel to statute and Imamiyeh Jurisprudence.

    Keywords: possession will, the clause included within bilateral contract, returning of will, forfeited of right, bilateral or unilateral contract
  • Seyed Mahdi Dadmarzei *, Mohammad Bafahm Pages 445-462
    Transaction in Imamieh jurisprudence and Iran law has the unique status and place that is provided for the realization of the supremacy of will and liberty of contract. So for this it distinguishes Iran law from other countries. The legislator seem to have allowed persons by using their transactions to evade mandatory law, which has been anticipated about other transactions, while at the same time reaching out to their intended purposes. From this point of view the discussion "evade the net of law using transaction" is introduced. At first glance, the acceptance of this article is simply not possible, since it confronts the law with annulations doubt, but the Imamieh jurisprudence and the Iran law have accepted the principle. The present study examines and analyzes the applicability of the transaction as a means of evading the net of law and the scope of this feature.
    Keywords: Breach of law, Supremacy of will, Legitimate
  • Morteza Shahbazinia *, Mojtaba Hemati, Sedighe Javan Pages 463-482
    Access to justice should be outlined one of the fundamental principles in the Civil Procedure. It is an indicator of efficient judiciary and a measure of social justice Access to justice can be analyzed in terms of physical access and qualitative access. The purpose of physical access, the proper allocation of facilities and resources through the system of distribution of qualifications, the systematic development of physical spaces, and so on, in order to make the judicial system more efficient. Qualitative access is a fair trial within a reasonable time, without undue delay, with standard costs, and ultimately achieving the appropriate compensation and enforceability of the result. In the other words, if access to justice is inexpensive and quality of procedure and outcome is at a high level, it can be said that the justice is more readily accessible. But how can diagnose accessible justice from inaccessible, is questioning from real users to be examined their experiences of costs and quality. The measurement is done by examining three features of dispute settlement: costs, quality of procedure and quality of outcome. Therefore, research emphasis is on user-centric approach and the findings are presented based on interviews with actual judicial users. The research method is descriptive-analytical and methodology in addition to a library and documents search, referred to the survey population through questionnaires. The results of the data collection showed that quality of procedure and quality of outcome is desirable from perspective of users but costs (such as financial costs, opportunity costs and intangible costs) are undesirable. Effective and efficient services require investment in time and quality; reducing the length of the proceedings and providing high quality sentences and the usual cost to people is guaranteed the access to justice in Iran's civil justice system.
    Keywords: access to justice, Civil Justice System of Iran, Costs, Quality of procedure, Quality of outcome
  • Nasrin Tabatabaei * Pages 483-502

    The goal of any industrial property registration system is to provide a tool to “accurate information" and "protect". These two functions of the industrial property registration system are called "the right to information". Various systems exist in the initial stage of registration, as well as the recording of subsequent changes and transfers of industrial property rights which raises the questions: which one of these systems can better provide this right? And how much doees Iran's industrial property registration system provide the "right to information"? In response to these questions, the present study, with a comparative and analytical approach, considers the two aspects of the right: "collecting information and facts" and "information retrieval" and it concluded that the two systems of initial registration are “declarative” and “examination” system and The aforementioned system can provide access to information better. If we accept the broad concept of registration, the right of access to information will be provided in secondary registration systems. Iran's registration system has provided the right to information on "gathering information and facts" by accepting the examination registration system at the initial registration stage and the imposability system at the secondary registration stage. The second aspect of this right, "information retrieval", is provided in the law, but the issues of its implementation in the executive code is in error.

    Keywords: Data Recovery, Declarative Registration System, Intellectual Property LawSubstantive Examination Registration System, Registration Law, Securities Transactions
  • Asghar Mahmoudi * Pages 503-522
    The entrance of virtual currencies as the creature of information technology into the field of exchanges and the growing acceptance of them has led to different range of reactions from absolute prohibition to full permission. The present paper examines through analyzing virtual currencies in the context of jurisprudence, law and comparative study to resolve some of the ambiguities. Since these currencies are related to wealth, financial resources and generally the economy of the society, then their study in the context of individual jurisprudence and private law is not sufficient but it is necessary to analyze relevant issues in the light of public law and government jurisprudence. The present study, with the aforesaid approach and having regard to disadvantages and threats as well as advantages and opportunities of virtual currencies does not recommend the policy of absolute allowance or rejection and suggests that, using the experience of other countries, to establish the required policy and legislation.The use of different countries' approaches to the creation of a national virtual currency under present international conditions can be useful for Iran to confront with restrictions or sanctions. It is better to determine necessary backing for this currency, such as oil and gas production, to make the investment and utilizing of them more attractive and reliable.
    Keywords: Virtual Currency, Money, Blockchain, Iindividual Jurisprudence, Government Jurisprudence, Private Law, Public Law
  • Abbas Mirshekari * Pages 523-542
    Abstract People are not always looking for loneliness, Sometimes they are looking to use their identity for advertise a commercial product. Against this use, they can receive a appropriate amount. In the US legal system to identify this right, The word " The Right Of Publicity " is used. Based on this right ,The person has the right to Use your identity(e.g., name, likeness, picture, voice, persona, etc.) As it wants. Also,it protects against the unauthorized commercial appropriation of an individual’s identity. There is no unanimous approach to the right of publicity in the countries of the EU. However, Legal writers in these countries are trying to use other institutions for support from the Commercial value of a personality. Our legal system is the same. key words:Damage, Identity, Image, Personality, Privacy.
    Keywords: Damage, identity, Image, Personality, Privacy
  • Mohammad Hosein Vakili * Pages 543-559

    Traditionally, the state has been regarded as the sole actor guaranteeing contract performance. Self-enforcing agreements are based on private order which assures contractual performance by extra-legal governance and ex-ante mechanisms. This article considers the meaning of Self-enforcing agreements and outlines the basics. The reasoning behind of Self-enforcing agreements is found on legal functionalism and psychological approach of contract law. This viewpoint emphasizes on the opportunism of parties and seeks to assure contracts imposing of cost exit and relational governance. The findings of the study confirm the benefits of non-governmental performance, which improves the legal decentralism. These agreements are not well known in Iran and this topic is still a relatively unstudied area. As a result, it is safe to say the lack of requirements of Self-enforcing agreements constitute them as complementary and not substitute.

    Keywords: Binding, Contractual enforcement mechanisms, Contractual governance, Exchange governance, Game theory, Management of contract