فهرست مطالب

فصلنامه ایده های نوین روانشناسی
سال سوم شماره 6 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مسعود آهوان*، عاطفه قوتی، محمد یعقوبی صفحه 1
    پیش زمینه و هدف

     این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی طرحواره درمانی بر بهبود طرحواره های ناسازگار اولیه و تنظیم هیجان در افراد دارای اختلال شخصیت مرزی با رفتار خودزنی و خودکشی دختران نوجوان بین 14 تا 18 سال مشهد انجام شد.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش نیمه آزمایشی بوده که در آن از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. به منظور اجرای پژوهش، پس از هماهنگی های لازم با مرکز مشاوره، ابتدا جلسه ای جهت آشناسازی و جلب مشارکت دختران دانش آموز شامل رفتارهای آسیب به خود برگزار گردید. سپس پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره یانگ ، افکار خودکشی بک ، خودآسیب زنی سانسون و پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان  بر روی آنها اجرا شد و 30 نفر از دانش آموزان دختر که شرایط شرکت در پژوهش را داشتند، انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. به این ترتیب، طرحواره درمانی در قالب 10 جلسه 90 دقیقه گروهی اجرا شد و پس از اتمام جلسات، مجددا پرسشنامه های یادشده، توسط گروه آزمایش و کنترل تکمیل شد.پردازش داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره برای گروه ها انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که روش آموزش گروهی طرحواره درمانی، بربهبود طرحواره های ناسازگار اولیه و تنظیم هیجان تاثیر دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    آموزش گروهی طرحواره درمانی، به واسطه تاثیرات ناشی از تکنیک های شناختی منجر به بهبود طرحواره های ناسازگار اولیه و تنظیم هیجان  شده است که به این اعتبار میانگین نمرات طرحواره های ناسازگار حوزه بریدگی و طرد، خودگردانی و عملکرد مختل، حوزه محدودیت های مختل، حوزه دیگر جهت مندی و حوزه گوش به زنگی بیش از حد و بازداری و تنظیم هیجان گروه آزمایش افزایش پیدا کرده است.
     

    کلیدواژگان: خودزنی، خودکشی، اختلال شخصیت مرزی، طرحواره ناسازگار اولیه، تنظیم هیجان، طرحواره درمانی
  • محمدحسین جواهری، بهزاد شوقی*، اشرف باباخانلو صفحه 2
    پیش زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر عزت نفس جنسی و تعهد زناشویی زوجین با روابط آشفته شهر تهران در سال 1397 بود.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری کلیه زوجین با روابط آشفته شهر تهران بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای مداخله روان درمانی گروهی پذیرش و تعهد را دریافت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزار اندازه گیری مورداستفاده در پژوهش، پرسشنامه عزت نفس جنسی دوبل نها و اسچوارز (1996) و پرسشنامه تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) بود. تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار spss-v22 در دو بخش توصیفی و استنباطی (کوواریانس) انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان پذیرش و تعهد باعث افزایش عزت نفس جنسی زوجین با روابط آشفته شده است، همچنین نتایج نشان داد که درمان پذیرش و تعهد باعث افزایش تعهد زناشویی زوجین با روابط آشفته شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    بنابراین می توان گفت که روان درمانی گروهی پذیرش و تعهد روشی موثر به منظور بهبود عزت نفس جنسی و تعهد زناشویی زوجین است.

    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، عزت نفس جنسی، تعهد زناشویی
  • مینا قائدی* صفحه 4

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سلامت روان دانشجویان روانشناسی دانشگاه تهران بر اساس سرمایه های روانشناختی صورت گرفت. روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان روانشناسی دانشگاه تهران در سال 1398 بودند که از این میان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 270 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. جمع آوری داده ها بر اساس دو پرسشنامه استاندارد سلامت روان گلدبرگ (1972) و سرمایه روانشناختی مک گی (2011) انجام گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که مقدار آن برای هر دو پرسشنامه بالای 0.7 به دست آمد. همین طور از روایی محتوا به منظور آزمون روایی پرسشنامه استفاده شد، که برای این منظور پرسشنامه ها به تایید متخصصین مربوطه رسید. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS22 در دو بخش توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) انجام پذیرفت. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روانشناختی با سلامت روان در سطح 5 درصد رابطه معنادار دارند. این پژوهش به طور کلی دانشجویان را دارای سلامت روان مناسبی نشان داد و یافته ها گویای آن بودند که با افزایش سرمایه روانشناختی دانشجویان می توان سلامت روان آنها را ارتقا داد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، سرمایه های روانشناختی، دانشجویان
  • عاطفه قوتی*، جعفر طالبیان شریف، مسعود آهوان صفحه 5
    پیش زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی طرحواره درمانی بر کاهش رفتارهای خودزنی و خودکشی دختران بین 14 تا 18 سال مراجعه کننده به مرکز مشاوره آموزش و پرورش مشهد انجام شد.

    مواد و روش کار

     پژوهش حاضر از نوع پژوهش نیمه آزمایشی بوده که در آن از طرح پیش آزمون  پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. به منظور اجرای پژوهش، پس از هماهنگی های لازم با مرکز مشاوره، ابتدا جلسه ای جهت آشناسازی و جلب مشارکت دختران دانش آموز شامل رفتارهای آسیب به خود برگزار گردید. سپس پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره یانگ، افکار خودکشی بک، خودآسیب زنی بر روی آنها اجرا شد و 30 نفر از دانش آموزان دختر که شرایط شرکت در پژوهش را داشتند، انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. به این ترتیب، طرحواره درمانی در قالب 10 جلسه 90 دقیقه گروهی اجرا شد و پس از اتمام جلسات، مجددا پرسشنامه های یادشده، توسط گروه آزمایش و کنترل تکمیل شد.پردازش داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره برای گروه ها انجام گرفت.
     

    یافته ها

    نتایج نشان داد که روش آموزش گروهی طرحواره درمانی، برکاهش رفتارهای خودزنی و خودکشی تاثیر دارد.

     
    بحث و نتیجه گیری

     آموزش گروهی طرحواره درمانی، به واسطه تاثیرات ناشی از تکنیک های شناختی منجر به کاهش رفتارهای خودزنی و خودکشی شده است که به این اعتبار میانگین نمرات خودکشی و خودزنی گروه آزمایش کاهش پیدا کرده است.

    کلیدواژگان: خودزنی، خودکشی، طرحواره درمانی
  • آرزو صحتی یزدی*، جعفر طالبیان شریف صفحه 6

    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین اعتیاد به اینترنت ، اختلال های روانی (استرس، اضطراب و افسردگی) و بهزیستی روانی انجام شده است.جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه حکمت رضوی بود که تعداد آن ها برابر با 303 نفر می باشد. با استفاده از جدول مورگان 169 نفر به عنوان نمونه  و به شیوه ی داوطلبانه در دسترس انتخاب گردید برای جمع اوری اطلاعات از پرسشنامه های استرس DASS21  و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی  ریف  ، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ استفاده شد و داده ها با روش آماری تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین اعتیاد به اینترنت ، اختلال های روانی (استرس، اضطراب و افسردگی) و بهزیستی روانی رابطه معناداری وجود دارد(p>0.5)

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، اعتیاد به اینترنت، بهزیستی روانی
  • وجیهه هدایتی باویل*، جعفر طالبیان شریف، محمدسعید عبدخدایی صفحه 7
    هدف

    بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب اجتماعی دانشجویان بود.

    روش

    روش این پژوهش به شیوه ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه حکمت رضوی در سال 1398 بود که از بین آن ها 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15نفر) و گروه کنترل (15نفر) جای داده شدند. شرکت کنندگان گروه آزمایش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را طی 10 جلسه دریافت نمودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی اضطراب اجتماعی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اضطراب اجتماعی افراد شرکت کننده در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری کاهش یافته بود.

    کلیدواژگان: : درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • کوثرسادات بینش*، جعفر طالبیان شریف، زهرا حسین زاده ملکی صفحه 8

    در نوشتاری که پیش رو دارید، مولفه کارکردهای اجرایی در جوانان عادی و آسیب دیده بینایی شامل نابینا و کم بینا بررسی شده است.در این پژوهش،90 جوان با شرایط جسمی عادی و 90 جوان نابینا یا کم بینا، با شرایط تحصیلی مختلف در هردو جنس،به روش نمونه گیری دردسترس،ازطریق پرسشنامه کارکردهای اجرایی بارکلی مورد ارزیابی قرارگرفتند. نتایج پرسشنامه ها تفاوت معنادار این مولفه را در دو گروه فوق اثبات کرد. از آنجا که کارکردهای اجرایی مغز، علاوه بر ارتباط با زندگی فردی،از اجتماع نیز تاثیر پذیرفته و بر آن اثر دارد؛لذا برآن شدیم تا از جنبه های مختلف و در زمینه های گوناگون، نگاهی اجمالی به این مبحث بویژه در افراد آسیب دیده بینایی به عنوان قشری از جامعه که شاید کمتر مورد توجه قرارگرفته و کمتر دیده شوند؛ داشته باشیم.

    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، نابینایان، کم بینایان
  • محسن جدیدی، مهدی شریفی* صفحه 9
    پیش زمینه و هدف

    وابستگی رفتاری به اینترنت صرف نظر از اینکه یک آسیب روانی یا معضل اجتماعی در نظر گرفته می شود، پدیده است مزمن و عود کننده که با آسیب جدی جسمانی، مالی، خانوادگی، اجتماعی و روانی همراه است و در این خصوص عواملی چون عوامل روانی، شناختی، خانوادگی و اجتماعی دخیل هستند. بر این اساس هدف پژوهش حاضر مقایسه  تکانشگری و حساسیت بین فردی در دانش آموزان مبتلا به اعتیاد به اینترنت و دانش آموزان عادی بود.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی -مقایسه ای و جامعه آماری ، شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر گرگان بود که از بین آنها تعداد 20 دانش آموزان که در پرسشنامه اعتیاد به اینترنت نمره بالاتر از میانگین کسب کردند و 20 دانش آموز عادی انتخاب و به پرسشنامه های  تکانشگری بارات (1959) و مقیاس حساسیت بین فردی بایس و پارکر (1989) پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد تکانشگری و حساسیت بین فردی دانش آموزان مبتلاء به اعتیاد به اینترنت و دانش آموزان عادی تفاوت معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که تکانشگری و حساسیت بین فردی در نوجوانان مبتلا به اعتیاد به اینترنت در مقایسه با نوجوانان عادی  بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: تکانشگری، حساسیت بین فردی، اعتیاد به اینترنت
  • صنم حاج جباری*، حمید رضا وطنخواه صفحه 10

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی های حسی- حرکتی خانواده محور با عروسک‎های دستی بر مهارت های کلامی و مهارت های  اجتماعی کودکان اوتسیم انجام شد. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان پسر و دختر 6 تا 10 ساله با اختلال اتیسم در مرکز ندای عصر شهر تهران و نمونه گیری با روش تصادفی ساده 30 نفر(آزمایش 15 نفر، کنترل 15  نفر) انتخاب شدند. برنامه اثربخشی بازی های حسی- حرکتی خانواده محور با عروسک‎های دستی برنامه به مدت 21 جلسه 45 تا 60 دقیقه‎ای در طی دو ماه برای گروه آزمایش انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از آزمون تشخیصی اتیسم گیلیام، مقیاس مهارت های  اجتماعی و مقیاس مهارت کلامی استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی آزمون لون، کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که بین مهارت های کلامی و مهارت های  اجتماعی کودکان اتیسمی قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معناداری وجود دارد. وجود تفاوت معناداری در زیر مقیاس های مهارت های  اجتماعی رفتار اجتماعی مناسب، رفتار غیراجتماعی، پرخاشگری و رفتار تکانشی، اطمینان زیاد به خود داشتن، ارتباط با همسالان است (p<0.001). و در زیر مقیاس های مهارت کلامی شامل گوش کردن، توانایی دریافت و ارسال پیام کلامی و غیرکلامی، ارتباط توام با قاطعیت، بینش نسبت به فرایند ارتباط و کنترل عاطفی تفاوت معناداری وجود دارد (p<0.001) و می توان نتیجه گیری کرد که برنامه مداخله ای بازی های حسی- حرکتی خانواده محور با عروسک‎های دستی می تواند بر افزایش مهارت های کلامی و مهارت های  اجتماعی کودکان اوتسیم موثر باشد و از آن به عنوان روش درمانی موثر سود جست.

    کلیدواژگان: بازی های حسی- حرکتی خانواده محور، مهارت های کلامی، مهارت های اجتماعی، کودکان اوتسیم
  • معصومه ابافت شلمزاری*، مریم قربانی صفحه 11

    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارت های همدلی بر بهبود قضاوت اخلاقی در دانش آموزان پسر دبستانی بود. روش پژوهش حاضر که از نوع مطالعات نیمه آزمایشی است به شیوه ی پیش آزمون – پس آزمون به همراه گروه کنترل اجرا گردید. جامعه آماری کلیه پسران دانش آموز مقطع ابتدایی استان اصفهان-شهرستان شاهین شهر در سال تحصیلی97-96 می باشند ، 30 آزمودنی به شیوه در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند . جهت سنجش متغیرها در این پژوهش از پرسشنامه قضاوت اخلاقی تدوین دورگانداسینها و میراوارما (1998) استفاده شده است. مهارت همدلی به مدت 8 جلسه به گروه آزمایش آموزش داده شد ؛ سپس داده های حاصل از آزمون ها با استفاده از  کوواریانس چند متغیری به کمک نرم افزار SPSS-22  مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها  نشان دادند که آموزش مهارت همدلی بر بهبود قضاوت اخلاقی (قوه تشخیص، تکمیل جملات ناتمام، مقایسه اخلاقی، بهترین پاسخ، استدلال اخلاقی و تعریف اخلاق) دانش آموزان پسر دبستان تاثیر دارد (05/0 > P). می توان چنین عنوان کرد که شاخص قضاوت اخلاقی قابلیت ارتقاء را دارا می باشد و از طریق آموزش می توان در جهت بهبود آن گام برداشت.

|
  • Masood Ahvan*, Atefeh Ghovati, Mohamad Yaghobi Page 1
    Background &  Aims

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of Schema Therapy group training on improving early maladaptive schemas and emotion regulation in people with borderline personality disorder with suicidal and suicidal behavior of adolescent girls between 14-18 years.

    Materials & Methods

    The present study is a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with control group. In order to conduct the research, after coordinating with the counseling center, a meeting was held to identify and engage student girls, including self-harm behaviors. Then, the Young Schema Short Form Questionnaire (YSQ -SF), Beck Suicide Thought Questionnaire (BSS), Samson Self-Injury Questionnaire (SHI), and Grass and John Emotion Regulation Questionnaire were administered to them, and 30 female students who completed the study conditions. They were selected and randomly divided into control and experimental groups. Thus, Schema Therapy was conducted in 10 sessions of 90 minutes per group and after the sessions, the questionnaires were again completed by the experimental and control groups. Multivariate analysis was performed for groups.

    Results

    The results showed that Schema therapy group training had an effect on early maladaptive schemas and emotion regulation.

    Conclusion

    Group Schema Therapy training, due to the effects of cognitive techniques, has led to the improvement of early maladaptive schemas and emotion regulation. The other is the increased orientation and area of ​​the ear to excessive buzz and inhibition and emotion regulation of the experimental group.

    Keywords: Self-harm, Suicide, Borderline Personality Disorder, Early Maladaptive Schema, Emotion Regulation, Schema Therapy
  • Mohammed Hussain Javaheri, Behzad Shoghi*, Ashraf Babakhanlou Page 2
    Background &  Aims

     The purpose of this study was to determine the Effectiveness of Acceptance and Commitment therapy on Sexual self-esteem and Marital Commitment in Couples with turbulent relationships in Tehran city in 1396.

    Materials & Methods

    The present study was a semi-experimental design with pretest-posttest design with control and experimental group. The statistical population of the study was all couples with disturbed relations in Tehran. They were selected by available sampling method and randomly assigned to two experimental groups (15 people) and control (15 people). The experimental group received acceptance and commitment in eight 90-minute sessions of group psychotherapy intervention and the control group remained on the list. The instrument used in the research was the Sexual self-esteem Double Enha and Schuarez Questionnaire (1996) and the Marital Commitment Adams & Jones Questionnaire (1997). Data analysis was performed using spss-v22 software in two sections: descriptive and inferential (covariance).

    Results

    The results showed that Acceptance and Commitment therapy increased the sexual self-esteem of couples with disturbed relationships. Also, the results also showed that Acceptance and Commitment therapy increased marital couples' commitment to disturbed relationships.

     Conclusion

    Therefore, it can be said that group Acceptance and Commitment therapy is an effective way to improve sexual self-esteem and couples' marital commitment.

    Keywords: Acceptance, Commitment, Sexual self-esteem, marital commitment
  • Ali Kazemi, Teresa Gutierrez Rosado*, Joan Deus Yela Page 3
    Introduction

    The main purpose of this study was to represent a conceptual model about the attitude towards the drug abuse based on assertiveness, psychological hardiness and emotional regulation in addicts. 

    Methodology

    The used method in this research was on the study and library base. In this research was paid attention to literature and the background about the research varieties and then a conceptual model was represented. 

    Results

    The addiction prevalent have well known that by making positive attitude towards drug and the spread of wrong belief in society they can achieve a good and beneficial market. So one of the general reason of addiction problem is the danger of manner in drug abuse and positive attitude to it and its effect. Accordingly the investigation of the attitude role on drug is an essential point in predicting and remedy of the addiction. In this research the effective factor in positive or negative attitude towards drug and addiction such as assertiveness, psychological hardiness and emotional regulation were discussed. The results show that the attitude has a direct and indirect influence on addictive behavior. 

    Conclusion

    Therefore, according to the assertiveness, psychological hardiness and emotional regulation, it can be possible to predict the attitude towards drug in addicts. So considering the research findings in predicting the drug abuse, it can be helpful to teach the individual.

    Keywords: Attitude towards substance abuse, assertiveness, psychological hardiness, emotional regulation
  • Mina Ghaedi* Page 4

    The purpose of this study was to Prediction of Mental Health of Psychology students of Tehran University Based on Psychological Capital. The research method was applied in terms of purpose and in terms of data collection descriptive-correlation. The statistical population consisted of all students of psychology at Tehran University in the year 1398. 270 persons were selected as the sample size using available sampling method. Data were collected using two standard questionnaires Goldberg mental health (1972) and McGee's psychological capital (2011) questionnaire.  The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha method which was 0.7 for both questionnaires. Content validity was also used to test the validity of the questionnaire. Data analysis was done by SPSS22 software in two parts: descriptive and inferential (Pearson correlation coefficient and multiple regression). The results showed that psychological capital had a significant relationship with mental health at the 5% level. This study generally showed students to have good mental health and the findings indicated that by increasing students' psychological capital they can improve their mental health.

    Keywords: Mental Health, Psychological Capital, Students
  • Atefeh Ghovati*, Jaafar Talebian Sharif, Masood Ahvan Page 5
    Background & Aims

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of schema therapy group training on reducing self-harm and suicidal behaviors of girls between 14 and 18 years old referred to Mashhad Education Counseling Center.

    Materials & Methods

    The present study is a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with control group. In order to conduct the research, after coordinating with the counseling center, a meeting was held to identify and engage student girls, including self-harm behaviors. Then, the Young Schema Short Form Questionnaire, Beck's Suicidal Thoughts, Self-Injury Questionnaire was administered to them, and 30 female students who were eligible to participate in the study were selected and randomly divided into control and experimental groups. Thus, Schema Therapy was conducted in 10 sessions of 90 minutes per group and after the sessions, the questionnaires were again completed by the experimental and control groups. Multivariate analysis was performed for groups.

    Results

    The results showed that schema therapy group training has an effect on reducing suicidal and suicidal behaviors.

    Conclusion

    Schema therapy group training, due to the effects of cognitive techniques, has led to a decrease in suicidal and suicidal behaviors, which has reduced the validity of the mean suicide and suicidal scores in the experimental group

    Keywords: Suicide, suicide, schema therapy
  • Vajihe Hedayati Bavil*, Jafar Talebian Sharif, Mohammad Saeed Abdekhodaee Page 7
    Aim

     Investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy (ACT) on social anxiety of students.

    Method

    The method of this research was a Quasi-experimental design with pretest-posttest design with control group. The The statistical population of this study included all Master degree students of Hekmat Razavi University in 1398 .Wich 30 of them Were placed using available sampling method and were matching assigned to experimental group (15) and control group (15). Participants of the experimental group received 10-sessions of acceptance and commitment therapy. To collect the data social anxiety questionnaire were used.

    Results

     The results showed that social anxiety of Participants in the experimental group significantly decreased compared to the control group.

    Keywords: : acceptance, commitment therapy (ACT), social anxiety, students
  • Kotsar Sadat Ninesh*, Jafar Taliban Sharif, Zahra Hosseinzadeh Maleki Page 8

    In the text you have leading, component of executive functions been investigated in normal and damaged young people eyesight includes the blind and the visually. in this research, 90 young people with normal physical conditions and 90 young blind and low vision people with different educational requirements In both sexes were evaluated through the Barkley’s executive eunctions questionnaire via available by sampling method. Questionnaire results proved the significant difference in this component in the above two groups. Because the executive functions of the brain In addition to communicating with individual lives affects from society and affects on it, We are done In many ways take a look to this topic especially in people with visual impairments as a part of society which may have received less attention and less seen.

    Keywords: Executive functions, blind. Low visibility
  • Mohsen Jadidi, Mehdi Sharifi* Page 9
    Background &  Aims

    Behavioral dependence on the Internet, regardless of whether it is a mental or social problem, is a chronic and recurrent phenomenon associated with serious physical, financial, family, social and psychological injuries, and in this regard factors examples psychological, cognitive, family and social factors are involved. Accordingly, the aim of this study was to compare impulsivity and interpersonal sensitivity among students with Internet addiction and normal students.

    Materials & Methods

    The research method was descriptive-comparative and the statistical population included all  males secondary school of Gorgan, of them selected 20 student with higher scored average in Internet addiction inventory and 20  normal students. They responded to Barat's impulsive questionnaire (1959) and the interpersonal sensitivity scale of Bias and Parker (1989).

    Results

    The results showed that there is a significant difference between the impulsivity and interpersonal sensitivity of students with Internet addiction and normal students.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that interpersonal impulsivity and interpersonal sensitivity in adolescents with Internet addiction are more than those with normal adolescents

    Keywords: Impulsivity, Interpersonal Sensitivity, Internet Addiction
  • Sana Hajjabbari *, Hamidreza Vatankhah Page 10

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of family-centered sensory-motor games with hand puppets on verbal skills and social interactions of autistic children. The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test with control group. The statistical population of this study consisted of 6-10 year-old male and female students with autism disorder in Tehran and 24 subjects were selected by simple random sampling. Effectiveness program of family-based sensory-motor games with hand puppets. The program lasted for 21 sessions of 45 to 60 minutes over two months for the experimental group. Gilliam Autism Diagnostic Scale, Social Interaction Scale and Verbal Skills Scale were used for data collection. Descriptive statistics, mean and standard deviation, and inferential statistics of Levon test, Kolmogorov-Smirnov and covariance analysis were used for data analysis. The results of this study indicate that there is a significant difference between verbal skills and social interactions of autistic children before and after the intervention. There was a significant difference between the subscales of social interactions, the ability to perceive others' emotions and perspectives, the ability to initiate interaction, the ability to respond, and the ability to maintain interaction (p <0.001). And there were significant differences (p <0.001) between the verbal proficiency scales including listening, ability to receive and send verbal and nonverbal communication, assertive communication, insight into the communication process, and emotional control (p <0.001). Family-centered sensory-motor games with hand puppets can be effective in enhancing verbal skills and social interactions in autistic children and have been used as an effective therapeutic approach

    Keywords: Family-centered sensory-motor games, Verbal skills, Social interactions, Autism children
  • Masoumeh Abafat Shalamzari *, Maryam Ghorbani Page 11

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of empathy skills training on improving moral judgment in boys' elementary school students.

    Method

    The present study is a semi-experimental study with pretest-posttest method with control group. The statistical population consisted of all boys of elementary school students in Shahin Shahr city of Isfahan province, in the academic year of 96-97. 30 subjects were selected in an accessible method and randomly divided into two experimental and control groups. To measure the variables in this research, a moral judgment questionnaire made by Miravarma & Dorganda-sinha (1998) has been used. The empathic skill was taught to the experimental group for 2 sessions; then the data were investigated using multivariate analysis of covariance using the SPSS -22 software. Findings showed that empathy skill training affects the improvement of moral judgment (recognition, completion of incomplete sentences, moral comparison, best answer, moral reasoning and moral definition) in boys' elementary school students (P <0/05). In explaining this hypothesis, it can be said that the moral judgment index has the ability to upgrade, and through training it can be taken to improve it.

    Keywords: empathy, moral judgment, boys' elementary school students