فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال هجدهم شماره 1 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهزاد ایمنی*، ناهید نوروزی، مریم بسطامی، امیر محمد معراجی خواه صفحات 1-6
    مقدمه

    یادگیری به روش چندرسانه ای به عنوان یکی از انواع یادگیری دانشجو محور، یکی از پدیده های دنیای مدرن است که در عصر اطلاعات و در جامعه مبتنی بر دانش پا به عرصه وجود گذاشته است. این پژوهش با هدف  تعیین  تاثیر الگوی تدریس چندرسانه ای بر یادگیری و رضایتمندی درس تکنولوژی جراحی مغز و اعصاب در مقایسه با روش تدریس سنتی در دانشجویان کارشناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گردید.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی است که بر روی دانشجویان رشته کارشناسی اتاق عمل ، صورت پذیرفت. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. قسمت نخست درس مغز و اعصاب به روش  سنتی و قسمت دوم درس به روش چندرسانه ای با استفاده از نرم افزار تهیه شده, تدریس شد. در انتهای هر دو روش، میزان یادگیری و رضایتمندی دانشجویان در هر دو مرحله از طریق آزمون کتبی و پرسشنامه رضایتمندی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس آزمون تی زوجی مقایسه نمرات دانشجویان در دو روش سنتی و چندرسانه ای تفاوت اماری معنی داری را نشان (P value=0.001)، همچنین مقایسه رضایتمندی دانشجویان در دو روش سنتی و چندرسانه ای با توجه به آزمون تی زوجی تفاوت اماری معنی داری را نشان داد(P value=0.004).

    نتیجه گیری

    بر اساس بررسی های انجام شده مشخص گردید که نرم افزار آموزشی طراحی شده میتواند به عنوان یک استراتژی موثر آموزشی باعث ارتقای میزان یادگیری دانشجویان اتاق عمل شود.

    کلیدواژگان: آموزش چند رسانه ای، آموزش سنتی، یادگیری، رضایتمندی
  • لیلا اعزازی، صدیقه صفاییان*، داود سبحانی راد، پریسا رجایی، مهدیه زاوی، آسیه صولتی، کیارش گلستانی، حمید طیرانی صفحات 7-14
    مقدمه

    تعریف واژه، مهارتی زبانی و فرازبانی است که با رشد زبان، موفقیت تحصیلی و عملکرد هوشی در ارتباط می باشد. در زمینه بررسی تعریف واژه در کودکان دارای کاشت حلزون در ایران مطالعات اندکی وجود دارد؛ لذا هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه تعریف واژه در کودکان دارای کاشت حلزون با کودکان عادی بود.

    روش کار

    در یک مطالعه مقطعی تعداد 22 کودک دارای کاشت حلزون شنوایی و 22 کودک عادی 6 تا 8 ساله به شیوه در دسترس جهت بررسی مهارت تعریف واژه با استفاده از آزمون تعریف واژه محمدی و همکاران (1388) انتخاب شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل فارسی زبان بودن، مادرزادی بودن آسیب، استفاده از کاشت حلزون، انجام عمل تا قبل از سه سالگی عدم وجود سابقه هر گونه اختلال همراه  و دریافت خدمات توانبخشی زودهنگام بود. معیارهای خروج از مطالعه شامل عدم همکاری آزمودنی بود.جهت آنالیز آماری از نسخه 19 SPSS استفاده شد میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر امتیازات آنها محاسبه شد. همچنین جهت تعیین معناداری تفاوت میانگین امتیازات متغیرها از آزمون من ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

    گروه طبیعی به طور معناداری در سه بخش محتوایی(p=0/003) و ساختاری(p=0/000) تعریف واژگان و نیز در مجموع (p=0/000) امتیازات بیشتری نسبت به گروه کم شنوا کسب کردند.

    نتیجه گیری

    ضعف کودکان کمشنوا در مهارت تعریف واژه نشان از آسیب زبانی آنها در معناشناسی و نحو دارد. در زمینه آسیب ویژه زبانی، مطالعات انجام شده  یافته هایی همسو با نتایج این مطالعه نشان داده اند که انتظار می رود در برنامه درمانی مد نظر آسیب شناسان گفتار و زبان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کاشت حلزون، معناشناسی، واژگان، تعریف
  • سمیرا مرادی، سعید قربیان* صفحات 15-22
    مقدمه

    ژن CGA زیر واحد آلفا هورمون های گلیکوپروتئین را رمز می کند که در فرآیند باروری نقش دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین چندشکلیrs6631A>T ژن glycoprotein hormones, alpha polypeptide (CGA) با خطر ابتلا مردان به ناباروری ناشی از آزواسپرمی و یا الیگواسپرمی شدید خواهد بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر در قالب یک بررسی موردی-شاهدی بر روی 200 نمونه خونی متشکل از 100 نمونه مردان الیگواسپرم شدید و یا آزواسپرم و 100 نمونه خونی مردان سالم با باروری طبیعی و فاقد سوابق خانوادگی ناباروری، مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این مطالعه از روش PCR-RFLP برای ارزیابی چندشکلی ژن CGA مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    در گروه کنترل فراوانی ژنوتیپی برای چندشکلی ژن CGA برای ژنوتیپ های AA، TA و TT به ترتیب 27%، 51% و 22% درصد و برای افراد بیمار به ترتیب 24%، 47% و 27% به دست آمد. اختلاف معناداری در فراوانی ژنوتیپی بین دو گروه نشان داده نشد (P>0/05). همچنین فراوانی آللی در بین دو گروه مورد ارزیابی اختلاف معناداری را نشان نداد(P=0.424, OR=0.852, CI=0.576-1.261).

    نتیجه گیری

    نتایج حاضر نشان داد که تغییر نوکلئوتیدی در ژن CGA با خطر بروز الیگواسپرمی شدید و یا آزواسپرمی ارتباط معنی داری ندارد؛ بنابراین، این چندشکلی ممکن است به عنوان یک بیوماکر پیش آگهی دهنده در ناباروری مردان نقشی نداشته باشد.

    کلیدواژگان: چندشکلی ژن، آزواسپرمی، الیگواسپرمی، ژن CGA
  • آرش خلیلی، مرضیه خلیلی، فریبا ابراهیمی، زهرا مرضیه * صفحات 23-29
    مقدمه و هدف

    افزایش مشارکت پرستاران در سیاست گذاری، برنامه ریزی و تصمیم گیری سازمان های خود، اولویت جدید تسخیر و انتشار دانش است و از پرستاران خط مقدم انتظار می رود که به عنوان کارکنان فعال دانش، دانش حرفه ای خود را تولید و مدیریت نمایند. هدف از این مطالعه طراحی پرسشنامه مدیریت دانش پرستاری است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع همبستگی بود که جهت طراحی دامنه محتوایی پرسشنامه، پرسشنامه اولیه پس از تحقیقات میدانی و کتابخانه ای وسیع مشتمل بر 27 آیتم طراحی شد. جهت تعیین شاخص و نسبت روایی محتوا، پرسشنامه به 10نفر از اساتید عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان داده شد. برای سازگاری درونی و تکرارپذیری، پرسشنامه به 84 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان آموزشی درمانی بعثت همدان داده شد و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی پیرسون تعیین شد.

    یافته ها

    6 آیتم از سوالات اولیه با نسبت روایی محتوای پایین از مطالعه حذف شدند. پرسشنامه نهایی با 21 آیتم طراحی و نسبت روایی محتوا در نهایت میزان 84/0و شاخص روایی محتوا در بعد ساده بودن 0/99درصد، مربوط بودن 0/92درصد و وضوح 98/3درصد بدست آمد که شاخص نهایی روایی محتوا مقدار 4/96درصد محاسبه و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ معادل 0/84و ضریب همبستگی پیرسون معادل 0/90محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه نهایی مدیریت دانش با 21 آیتم دارای مقدار بالای روایی و پایایی می باشد و ابزار حاصل یک ابزار استاندارد برای استفاده درحیطه پرستاری است.

    کلیدواژگان: پرسشنامه، مدیریت دانش، پرستاری
  • مجید میرزایی*، زینب خوشحال صفحات 30-36
    مقدمه

    با افزایش سن، طول و پیچیدگی ساختار هجایی در گفته های کودکان افزایش می یابد. با توجه به نقش مهم و تعیین کننده هجا در فرآیند گفتار، اجرای مطالعات رشدی روی اکتساب هجا در کودکان ضروری است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی روند رشد و اکتساب ساختار هجایی و توزیع الگوی هجایی کودکان ترکی آذری زبان است.

    روش کار

    در این مطالعه طولی، 11پسر و 6 دختر آذری زبان به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به مدت 6 ماه  از 18 تا 24 ماهگی پیگیری شدند. برای ثبت واژگان بیانی کودکان از برگه ثبت واژگان محقق ساخته، فهرست واژگان و اجرای بازی کلامی استفاده شد. بعد از گردآوری لیست واژگان هر کودک، واژگان هدف براساس تعداد هجا و ساختار هجایی طبقه بندی شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی صورت گرفت.

    یافته ها

    در 18و19ماهگی 67% واژگان بیانی کودکان تک هجایی، 24% دوهجایی و 9% بیشتر از دوهجا بودند. بیشترین میزان تولید الگوی هجایی برای تک هجایی CVC (36%) و برای دوهجایی CVCV (52%) بود. با افزایش سن توزیع الگوهای هجایی تغییر کرده و پیچیده تر شدند. در این دو ماه میزان استفاده از هجاهای باز 35% و هجاهای بسته 65% بود؛ با افزایش سن همین نسبت ثابت بود.

    نتیجه گیری

    کودکان همخوان های پایانه را قبل از اینکه تمایز طول واکه را کسب کنند، تولید می کردند. هجاهای بسته زودتر از طول واکه، و همخوان های گرفته[1] در جایگاه پایانه هجا قبل از همخوان های رسا فراگرفته شدند. ابتدا کودکان قادر به تمایز طول واکه نبودند، ولی با افزایش سن بازنمایی واکه های کشیده و کوتاه را نشان دادند.[1] Obstruent

    کلیدواژگان: رشد هجا، ساختار هجا، زبان ترکی آذری، فهرست تکامل برقراری ارتباط (CDI)
  • سجاد فراشی*، سعید بشیریان، سپیده زارعیان صفحات 37-48
    مقدمه

    با توجه به اهمیت روزافزون شبکه گسترده جهانی در ارتقاء وضعیت علمی- آموزشی و مالی مراکز دانشگاهی، نحوه حضور در وب این مراکز به مساله ای با اهمیت تبدیل شده است.

    روش کار

    در این مطالعه وب سنجی از معیارهای سنجش کیفیت محتوی وب سایت، امکانات وب سایت، کیفیت عملکرد اعضای وابسته به دانشگاه در فضای وب و همچنین سهم منابع مختلف در تولید ترافیک که از طریق موتورهای جستجوی موجود در فضای وب بدست آمده اند، استفاده خواهد شد. همچنین بر اساس معیارهای نظام رتبه بندی وبومتریکس، مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس ماهیت مراکز رتبه بندی شده اند.

    یافته ها

      نتایج این مطالعه نشان می دهند که در مورد دانشگاه علوم پزشکی همدان، روش دسترسی مستقیم به وب سایت که مبتنی بر وارد نمودن آدرس وب سایت در مرورگرهاست نسبت به مقدار متوسط دانشگاه های علوم پزشکی در ایران دارای سهم کمتری در ترافیک کلی وب سایت است. این مساله عمدتا به واسطه عدم وجود صفحات شخصی اساتید و همچنین عدم به روزرسانی منظم محتوی زیر دامنه های وب سایت دانشگاه رخ می دهد. همچنین نتایج این مطالعه وجود ایراداتی در طراحی وب سایت دانشگاه علوم پزشکی همدان را نشان می دهد. این ایرادات عمدتا شامل نبود موتورهای جستجوی داخلی، وجود لینک های شکسته متعدد و عدم وجود لینک هایی جهت دسترسی سریع به محتوی است. نتایج نشان می دهد که احتمالا به دلیل چنین ایراداتی، مراجعه کنندگان به وب سایت دانشگاه بیشتر از طریق موتورهای جستجو نظیر گوگل سعی در دستیابی به محتوی مورد نظر خود در مورد دانشگاه علوم پزشکی همدان می نمایند.

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش ارائه راه کارهایی جهت تغییر الگوی فعالیت اعضای وابسته به دانشگاه و همچنین بهینه سازی وب سایت دانشگاه و زیر دامنه های آن را پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: وب سنجی، کیفیت حضور در وب، وبومتریکس، رتبه بندی
  • آزاد فتاحی، زهرا خلیلی*، مریم سید طبیب صفحات 49-56
    سابقه و هدف

     همواره خطر انتقال عفونت های مختلف، زندگی دانشجویان پرستاری را تهدید می کند و منجر به صرف هزینه های زیادی جهت بررسی و درمان این بیماری ها می شود. بنابراین ضروری است که دانشجویان پرستاری دانش و عملکرد صحیحی در ارتباط با احتیاط های استاندارد داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان پرستاری از احتیاط های استاندارد پیشگیری کننده از بیماری های منتقله از راه خون انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از بین دانشجویان پرستاری ترم 8-2 دانشکده پرستاری مامایی همدان، 119 دانشجو به صورت در دسترس  وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسشنامه دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان پرستاری موردبررسی قرار گرفت. نمره های کسب شده در سه رتبه ضعیف، متوسط و خوب گزارش شد. تجزیه وتحلیل داده ها با 16 SPSS و با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد.

    یافته ها

     ارتباط مستقیم بین دانش با نگرش (0/627=r) و تبعیت (0/254=r) وجود داشت. بیشتر دانشجویان دانش (51/3%)، نگرش (100%) خوب و تبعیت متوسطی (53/8%) داشتند. نتایج نشانگر نقش پیش بینی کننده جنسیت بر دانش و نگرش دانشجویان بود. نقش پیش بینی کننده ترم تحصیلی، سابقه کار دانشجویی و داشتن خانواده شاغل در کادر درمان به ترتیب در دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     یافته های پژوهش نیاز مبرم به برگزاری دوره های آموزشی کنترل عفونت برای دانشجویان را جهت افزایش دانش و نگرش و متعاقب آن بهبود تبعیت از احتیاط های استاندارد را  نشان می دهد.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، دانشجویان، پرستاری، احتیاطات استاندارد
  • سعید بشیریان، مجید براتی، یونس محمدی، لیلا مودب شعار، میترا دوگونچی* صفحات 57-63
    سابقه و هدف
     سرطان پستان شایعترین علت مرگ و میر مرتبط با سرطان در بین زنان ایرانی است. با انجام غربالگری ماموگرافی و تشخیص زودرس این سرطان، می توان پیشرفت زیادی در روند درمان ایجاد کرد. لذا، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل دموگرافیک و روانشناختی مرتبط با انجام ماموگرافی در زنان شاغل در غرب ایران انجام شد.
    مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی تعداد 164 نفر از شاغلین زن حرفه های پزشکی همدان بالای 40 سال، به روش طبقه ای تصادفی در سال 1397 وارد مطالعه شدند. اطلاعات افراد با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات دموگرافیک و سازه های تئوری انگیزش محفاظت جمع آوری شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از آنالیز توصیفی و آزمون های رگرسیون لجستیک و خطی به وسیله نسخه 23 نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 4/39±46/68 سال بود. 6/1 درصد افراد به صورت مرتب ماموگرافی انجام می دادند. آنالیز رگرسیون نشان داد که ارزیابی تهدید در مقابل ارزیابی مقابله نقش مهمتری در قصد انجام ماموگرافی داشته است. قصد رفتاری مهمترین سازه های پیشگویی کننده انجام رفتار ماموگرافی بود (0/17=R2). همچنین بین انجام ماموگرافی و متغیرهای دموگرافیک از جمله سابقه بیماری در فرد (0/001=P)، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان (0/001=P) و منوپوز بودن (0/001=P) ارتباط معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری: تئوری انگیزش محافظت چارچوب موثر برای انجام مداخلات آموزشی جهت پیشگیری از سرطان پستان است و با توجه به اینکه ارزیابی تهدید و قصد مهمترین سازه های تاثیرگذار تئوری انگیزش محافظت بر انجام ماموگرافی می باشند، ضروری است که برنامه های آموزشی با هدف افزایش تهدید درک شده و قصد رفتاری تدوین گردد.
    کلیدواژگان: ماموگرافی، زنان شاغل، سرطان پستان، تئوری انگیزش محافظت
|
  • Behzad Imani*, Nahid Noroozi, Maryam Bastami, Amirmoahmmad Merajikhah Pages 1-6
    Introduction

    Multimedia learning as one of the types of student-centered learning is one of the phenomena of the modern world that has emerged in the information age and in the knowledge-based society. The purpose of this study was to determine the effect of multimedia teaching patterns on learning and satisfaction of neurosurgery technology lessons compared to the traditional teaching methods in undergraduate students of Hamadan University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental interventional study performed on undergraduate students. The sampling method was a census. The first part of the neuroscience lesson was taught in the traditional way and the second part was taught using multimedia software. At the end of both methods, students' learning and satisfaction in both stages were assessed through written tests and satisfaction questionnaires. Data were analyzed by SPSS 23 software.

    Results

    According to the paired t-test, the comparison of students' scores in traditional and multimedia methods showed a significant statistical difference (P-value = 0.001)..Also a comparison of students' satisfaction in traditional and multimedia methods according to paired t-test showed a significant statistical difference (P-value = 0.004).

    Conclusion

    Based on the findings, it was found that designed educational software can be an effective educational strategy to enhance students' learning in the operating room.

    Keywords: Multimedia tutorials, traditional tutorials, learning, satisfaction
  • Leyla Ezazi, Sediqe Safaeyan*, Davood Sobhani Rad, Parisa Rajaee, Mahdiye Zavi, Asieye Solati, Kiarash Golestani, Hamid Tayarani Pages 7-14
    Background

    word definition is a linguistic and Meta linguistic skill related to the development of language, academic success and intellectual function. There is a littleresearch in the field of word definition in children with cochlear implant (CI) in Iran. Therefore, the purpose of this study was to examine and compare the word definition in children with CI with normal children.

    Methods

    In a cross-sectional study, 22 children with CI and 22 normal children aged 6 to 8 years were selected in an available manner to study the word definition using the test of the word definition. The inclusion criteria included being monolingual, congenital impairment, using of the CI device, operatingup to three years of age, the presence of any comorbidityand gettingthe earlyintervention. Exclusion criteria included the lack of cooperation of the examinee. It was used SPSS19 for statistical analysis. average, standard deviation, minimum and maximum scores were calculated. Also, it was used, the Mann-Whitney test to determine the significant differences of the scores of variables.

    Results

    The normal group gained the highest scores in the three functional (p = 0.003) and structural (p = 0.000) aspects and also the totalword definition test (p = 0.000).

    Conclusion

    The weakness of hearing impaired children in vocabulary definition skill demonstrates their semantic and syntactical deficits. There were aligned studies withour results in specific language impairment which are expected to be considered by speech and language pathologists (SLPs) in their interventional planning.

    Keywords: Cochlear Implant, Semantics, Vocabulary, Definition
  • Samira Moradi, Saeid Ghorbian* Pages 15-22
    Introduction

    The CGA gene encodes alpha subunit of glycoprotein hormones that are involved in the fertility process. The aim of this study was to evaluate the relationship between glycoprotein hormones, alpha polypeptide (CGA)  rs6631A> T gene polymorphism with the risk of men with azoospermia or severe oligozoospermia.

    Methods

     This study was conducted in a case-control study on 200 blood samples consisting of 100 samples of severe oligozoospermia or azoospermia men and 100 blood samples of healthy men with normal fertility and lack of a family history of infertility. In this study, we were used PCR-RFLP method to evaluate genotype frequencies of CGA polymorphism.
     

    Results

     The genotype frequencies of CGA gene polymorphism for AA, TA and TT was 27%, 51% and 22% and 24%, 47% and 27%, in control and case groups, respectively. There was no significant difference in genotype frequencies between both groups (P> 0.05). In addition, there was no significant difference in allele frequency between two groups (P=0.424, OR=0.852, CI=0.576-1.261).

    Conclusion

    The results of this investigation showed that nucleotide change in CGA gene was not significantly associated with the risk of azoospermia or severe oligozoospermia; therefore, this polymorphism may not be a prognostic biomarker in male infertility.

    Keywords: Gene Polymorphism, Azoospermia, Oligozoospermia, CGA Gene
  • Arash Khalili, Marziyeh Khalili, Zahramarzeieh Hasanian*, Fariba Ebrahimi Pages 23-29
    Background and Aim

    Increasing nurses' participation in policy, planning and decision making of their organizations is a new priority in capturing and disseminating knowledge, and from frontline nurses it is expected that they will produce and manage their professional knowledge as active employees of knowledge. The purpose of this study was to design a nursing knowledge management questionnaire.

    Material and Methods

    The present study was a correlation study that for the design a content domain of the questionnaire, a basic questionnaire was developed after field research and a Extensive library studies of 27 items. To determine the index and content validity ratio, the questionnaire was given to 10 faculty members of the faculty member of Hamadan University of Medical Sciences. For internal consistency and repeatability, a questionnaire was filled out for 84 nurses working in Besat Hospital in Hamadan. Reliability was determined using Cronbach's alpha and Pearson correlation coefficient.

    Results

    Six items from the initial questions with low content validity ratio were excluded from the study. The final questionnaire was compiled with 21 items. content validity ratio was finally 0.84 and content validity index In the dimension of being simple was 0.99%, Relevant 92.9% and Clarity 98.3%, respectively. The content validity index was 96.4%. The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha test (0.84) and Pearson correlation coefficient (0.90).

    Conclusion

    The final questionnaire of knowledge management with 21 items has high reliability and validity and the final questionnaire is a standard tool for nursing filed use.

    Keywords: Questionnaire, Knowledge Management, Nursing
  • Majid Mirzaee*, Zeynab Khoshhal Pages 30-36
    Introduction

    the length and complexity of syllable structure in the utterances of the children increases with age.Given the important and determining role of syllable in the speech process, performance of developmental studies on syllable acquisition in children are essential. The aim of the present study was to investigate the development and acquisition of syllable structure and the distribution of syllable pattern in Azeri-speaking children.

    Methods

    This longitudinal study was conducted on Seventeen Azeri-speaking children (18-24 month old) selected by the cluster sampling method from Tabriz’s kindergartens and lasted for 6 months. A researcher-made vocabulary sheet, vocabulary list, and verbal play were used to record children's expressive vocabulary. After collecting each child's vocabulary list, the target vocabulary was classified by syllable number and syllable structure. The data were analyzed using descriptive statistics.

    Results

    In 18 and 19 months 67% of vocabulary words were monosyllable, 24% bisyllable and 9% more than bisyllable. The highest amount of syllable pattern production for monosyllable and bisyllable was CVC(36%) and CVCV(52%), respectively. Distribution of syllable patterns changed with age, as well as patterns became more complex. In these two months the rate of usage of open and close syllables was 35% and 65%, respectively; this ratio was constant with age.

    Conclusion

    The children produced coda consonants before they were able to distinguish vowel length. Closed syllables were acquired earlier than the vowel length, and obstruent consonants at the syllable coda position before sonorant consonants. At first the children were not able to distinguish vowel length, but with age, they showed short and long vowels representation.

    Keywords: Syllabic Development, Syllabic structure, Azeri Language, Communicative Development Inventories (CDI)
  • Sajjad Farashi*, Saeed Bashirian, Sepideh Zareian Pages 37-48
    Introduction 

    Considering the increasing importance of world web wide for the promotion of scientific/educational level of universities, the quality of web presence has been the center of attention during the recent years. In this study, the quality of web presence for Hamadan University of Medical Sciences has been investigated using several criteria.

    Method

    The criteria consist of measures for evaluating the quality of website content, website features, the quality of web-based activities of affiliated persons and the contribution of different traffic sources on total website traffic. These measures have been obtained using search engines. Finally, affiliated centers of Hamadan University of Medical Sciences have been ranked according to the Webometrics ranking system criteria.

    Findings 

    The results of this study show that the direct access to the website of Hamadan University has lower contribution to the total traffic size in comparison with other universities. Furthermore, the results show some deficiencies for the way that website has been designed.

    Conclusion 

    The current study suggests changing of the pattern of web-based activities for affiliated persons, also the optimization of the website of Hamadan University of Medical Sciences.

    Keywords: Webometric, web presence quality, Webometrics, Ranking
  • Azad Fatahi, Zahra Khalili*, Maryam Seyedtabib Pages 49-56
    Background and Objective

    The risk of transmission of various infections, always threatened nursing students life and leads to a high cost for diagnosing and treatment of these diseases. Therefore, nursing students must have the knowledge and proper functioning concerning standard precautions. This study aimedto determine knowledge, attitude and adherence of nursing students of the preventive standard precautions of Blood borne diseases.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study among the 2-8 semester nursing students of Hamadan Nursing and Midwifery School, 119 students were entered into the study by available. Knowledge, attitude and nursing student's adherence were assessed using questionnaire. The scores were reported at three grades weak, moderate and good. Data analysis was performed using SPSS v.16 and using the Pearson correlation coefficient and regression tests.

    Results

    There was a direct relationship between knowledge with attitude (r=0.627) and adherence (r=0.254). Most students have a good knowledge (51.3%) and attitude (100%) and moderate adherence (53.8%). The results indicated the predictive role of gender on students' knowledge and attitude. The predictive role of the semester, the experience of the student job and have family working in the medical team were observed in the students' knowledge, attitude and adherence, respectively.

    Conclusion

    Research findings indicate the urgent need for infection control training courses for students to increase their knowledge and attitude and subsequently to improve adherence to standard precautions.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Students, Nursing, Universal Precautions
  • Saeed Bashirian, Majid Barati, Younes Mohammadi, Leila Moaddab Shoar, Mitra Dogonchi* Pages 57-63
    Background and Objective
    Breast cancer is the most prevalent cause of cancer-related mortality among women. Mammography and early detection of breast cancer a play the important role in the treatment process. The current study aimed to determine the demographic and psychological determinants of performing Mammography screening among employed women in western Iran.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 164 employed women of age 40 years and over in Hamadan medical professions, were included in the study in 2018 using a stratified random sampling. The data were collected using a researcher-made questionnaire consisting demographic characteristics and protection motivation theory constructs. The data were analyzed using descriptive analysis and logistic and linear regression.
    Results
    The mean age of the study population was 46.68 ± 4.39 years. 6.1% of the people performed mammography on a regular basis.The regression analysis indicated that threat appraisal had more important role in mammography compared to coping appraisal.Moreover, protection motivation was the most important predictor constructs of mammography behavior (R2 = 0.17).There was also a significant relationship between mammography and demographic variables such as pre-existing health condition (P = 0.001), family history of breast cancer (P = 0.005) and menopausal status (P = 0.001).
    Conclusion
    Protection motivation theory is an effective framework for educational interventions to prevent breast cancer. Furthermore, considering the threat appraisal and intention are the most important effective structures of the motivation protection theory on mammography, and therefore, codifying the training programs with the purpose of increasing perceived threat appraisal and intention is suggested.
    Keywords: Mammography, Women, Breast Neoplasms, Protection Motivation Theory