فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 89، بهمن و اسفند 1397)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 89، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عارفه منجم، نادر منیرپور*، حسن میرزا حسینی صفحات 91-101
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی الگوهای مرضی خوردن بر اساس روابط موضوعی اولیه و سازمان یافتگی شخصیت انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-1395 دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی شهر قم بودند. تعداد 888 نفر از این دانشجویان با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب گردیدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های روابط موضوعی، سازمان یافتگی شخصیت کرنبرگ و نگرش های خوردن گارنر بودند. تحلیل داده ها با تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.

    یافته ها

    روابط موضوعی اولیه 23/0 و سازمان یافتگی شخصیت 17/0 از واریانس الگوی مرضی خوردن را تبیین می کنند. ضریب رگرسیون مربوط به روابط موضوعی اولیه در بعد بی کفایتی و ناایمنی به ترتیب با ضرایب بتا (29/0 و 28/0 و ضریب رگرسیون مربوط به دفاع های روانی نخستین، سردرگمی هویت و شخصیت مرزی به ترتیب با ضرایب بتای 70/0، 16/0 و 18/0 به صورت مثبت و در سطح 01/0 الگوی مرضی خوردن را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، روابط موضوعی اولیه و سازمان یافتگی شخصیت قادر به پیش بینی الگوهای مرضی خوردن می باشند.

    کلیدواژگان: الگوهای مرضی خوردن، پیش بینی، شخصیت
  • آرزو کیانی*، سحر کیانی صفحات 102-107
    مقدمه

    دلایل حقیقی اختلالات اوتیسم، ناشناخته است. امروزه عوامل رشدی عصبی را علت اصلی این اختلال می دانند. به احتمال زیاد، عوامل ژنتیکی به صورت بالقوه و تعامل آنها با عوامل محیطی، احتمال بروز اتیسم را افزایش می دهد. به تازگی علاقه به مطالعات در مورد تاثیر وضعیت اجتماعی-اقتصادی بر وضعیت سلامت، افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین عوامل اجتماعی- اقتصادی والدین و بروز اوتیسم می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مورد-شاهدی، جامعه مورد شامل تمام کودکانی است که در مراکز بهداشتی استان آذربایجان غربی، تشخیص اوتیسم دریافت کرده اند و در سال 1395 در حال دریافت آموزش بودند و گروه شاهد از افراد سالم تشکیل شد. برای تعیین وضعیت اقتصادی و اجتماعی از پرسش نامه SES شامل چهار مولفه (میزان درآمد، طبقه اقتصادی، وضعیت مسکن و تحصیلات) استفاده شد.

    یافته ها

    مطالعه حاضر، اختلاف معنی داری در خصوص ترک مادر و وضعیت اقتصادی-اجتماعی در گروه های شاهد و مورد نشان نداد (05/0P>)  در حالی که تفاوت توزیع تغییر محل سکونت از نظر آماری معنی دار بود (020/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که عوامل اقتصادی- اجتماعی والدین نمی تواند عامل بروز اوتیسم باشد.

    کلیدواژگان: اوتیسم، والدین، وضعیت اقتصادی-اجتماعی
  • عاطفه سلطانی فر، زنیره سلیمی*، علی مشهدی، سعید تیموری، زهرا غفاری صفحات 108-115
    مقدمه

    اینترنت یکی از قدرتمندترین ابزارهای توسعه در دنیای معاصر است، اما استفاده بیش از حد از اینترنت منجر به اعتیاد اینترنتی می شود. عوامل مختلفی می توانند بر ابتلا به اعتیاد اینترنتی اثرگذار باشند. در این مطالعه پیش بینی میزان اعتیاد اینترنتی بر اساس هیجان خواهی و سیستم های مغزی-رفتاری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    در این پژوهش همبستگی بر روی 92 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در سال 1395، پرسش نامه های ویژگی های جمعیت شناختی، اعتیاد اینترنتی یانگ، هیجان خواهی زوکرمن و سیستم های مغزی-رفتاری تکمیل شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون با کمک نرم افزار SPSS  تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین اعتیاد به اینترنت و اجزای سیستم مغزی-رفتاری دانشجویان دختر از جمله سائق (کشاننده)، جستجوی سرگرمی، سیستم فعال سازی رفتاری و سیستم مهار رفتاری، رابطه ای وجود دارد که معنی دار نیست و تنها ارتباط مثبت با پاسخ به مولفه پاداش وجود دارد. ارتباط معنی داری بین این مولفه ها در میان دانشجویان پسر دیده نشد (05/0P>). ارتباط بین اعتیاد به اینترنت و هیجان خواهی، مثبت و معنی دار بوده در حالی که این ارتباط بین اعتیاد اینترنتی و گریز از بازداری، معنی دار و منفی و ضریب همبستگی بین اعتیاد به اینترنت و حساسیت به یکنواختی و عناصر تجربه طلبی نیز در این مطالعه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، ارتباط مستقیم و معنی داری بین اعتیاد به اینترنت و هیجان خواهی وجود دارد، هر چند این ارتباط نسبت به نقش سیستم های مغزی- رفتاری، کمی ضعیف تر است.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، دانشجویان، سیستم های مغزی-رفتاری، هیجان خواهی
  • فرناز ابهرزنجانی، حسن توزنده جانی*، مهدی امیری صفحات 116-122
    مقدمه

    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های شناختی مبتنی بر کاهش استرس بر اضطراب تکلیف شب دانش آموزان انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان ابتدایی دوره دوم استان خراسان رضوی دارای اضطراب تکلیف شب بود. تعداد 24 نفر (دو گروه آزمون و شاهد) از آن ها به روش هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه مقیاس مشکل تکالیف خانه کودکان آنسکو و همکاران (1987) استفاده گردید. پس از اجرای پیش آزمون، آموزش مهارت های شناختی طی 8 جلسه 45 دقیقه ای به گروه آزمون ارایه گردید. پس از پایان برنامه آموزشی، از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که پس از کنترل اثر پیش آزمون، تفاوت نمره های پیش آزمون- پس آزمون دو گروه برای متغیر اضطراب تکلیف خانه شب، معنی دار است و میانگین نمره های گروه آزمون در متغیر اضطراب تکلیف خانه نیز به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد است (45/0=مجذور اتا، 05/0>P، 26/17=F). میزان تاثیر این مداخله بر اضطراب تکلیف خانه برابر 45/0 می باشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که آموزش مهارت های شناختی مبتنی بر کاهش استرس بر اضطراب تکلیف شب دانش آموزان، موثر است.

    کلیدواژگان: اضطراب، استرس، تکلیف، دانش آموزان، مهارت های شناختی
  • خدیجه صاحب*، کیوان کاکابرایی صفحات 117-124
    مقدمه

    هوش یکی از مهم ترین تفاوت های فردی در بین افراد جامعه است. هوش معنوی، عملکرد همراه با بصیرت، ملایمت و مهربانی با حفظ آرامش درونی و بیرونی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه هوش معنوی، خودکنترلی و مکانیسم های دفاعی در دختران و پسران صورت گرفت.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش مقایسه ای-علی شامل دانش آموزان مقطع  دوره دوم متوسطه شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 95-1394 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای360 نفر (180 نفر پسر و 180 نفر دختر) به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های هوش معنوی، خودکنترلی و مکانیسم های دفاعی استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS و آنووا صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هوش معنوی بین دو گروه دختر و پسر در مولفه زندگی معنوی تفاوت معناداری دارد. هم چنین تفاوت خودکنترلی بین دو گروه به لحاظ خودکنترلی منع کننده و طبقه بندی کننده معنادار است. مکانیسم دفاعی بین دو گروه به لحاظ واپس رانی، همانندسازی، دلیل تراشی و جابه جایی تفاوت معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که بین دانش آموزان دختر و پسر از نظر خودکنترلی، هوش معنوی و مکانیسم های دفاعی تفاوت های معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: خودکنترلی، مکانیسم دفاعی، هوش معنوی
  • حسین شاره*، کاظم فشتنقی صفحات 125-140
    مقدمه

    این پژوهش به منظور بررسی روابط بین هوش هیجانی، رضایت زناشویی و کیفیت زندگی و نقش هوش هیجانی و رضایت زناشویی بر کیفیت زندگی زنان انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی و به شیوه مدلسازی معادلات ساختاری بود که در آن 248 نفر از زنان متاهل شاغل در مقطع ابتدایی آموزش و پرورش شهر سبزوار در سال 1395 به صورت تصادفی ساده انتخاب و با پرسش نامه های هوش هیجانی بار- آن (EQ-i)، رضایت زناشویی هادسون (IMS) و مقیاس فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL- BREF) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی ارتباط بین متغیرها و ارزیابی برازش مدل طراحی شده، از رویکرد حداقل مربعات جزئی در نرم افزار SmartPLS-2 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که هوش هیجانی بر رضایت زناشویی با ضریب بتا 285/0 (793/4=t) و بر کیفیت زندگی با ضریب بتا 545/0 (563/15=t) تاثیرگذار است. تاثیر رضایت زناشویی بر کیفیت زندگی با ضریب بتا 373/0 (240/9=t) نیز تایید شد. بعلاوه، مدل ساختاری طراحی شده مبتنی بر ارتباطات بین هوش هیجانی، رضایت زناشویی و کیفیت زندگی توانست 55% از عوامل موثر بر کیفیت زندگی را در خود جای دهد.

    نتیجه گیری

    هوش هیجانی و رضایت زناشویی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی زنان هستند.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، هوش هیجانی
  • کسری شریفی، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد*، ایمان الله بیگدلی صفحات 141-149
    مقدمه

    تکانشگری خصوصا در دانشجویان سیگاری، یکی از مولفه های روانشناختی برای برای رقتارهای پرخطر در آینده است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تکانشگری و ویژگی های شخصیتی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش، توصیفی از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مرد ساکن در خوابگاه های دانشگاه رازی مشغول به تحصیل در نیمسال دوم سال تحصیلی1395-1394 بود. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری در دسترس استفاده شد و نمونه ای به حجم 600 نفر انتخاب گردید (400 نفر از دانشجویان به عنوان افراد سیگاری و 200 نفر غیر سیگاری در نظر گرفته شدند).رضایت آگاهانه برای انجام پژوهش از  شرکت کنندگان اخذ شد.پیشنهاده و پایان نامه جهت انجام در گروه روانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه تایید شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه شخصیتی کلونینجر (پرسشنامه سرشت و منش TCI)، مقیاس تکانشگری بارات  (BIS-11)، پرسشنامه تحمل تعدیل شده فاگرسترام (mFTQ) و آزمون خطرپذیری بادکنکی (لجویز  و همکاران، 2003) استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی و آزمون تحلیل ممیز و نیز با کمک نرم افزار22  SPSS- انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که افراد سیگاری با وابستگی بالا و پایین و افراد غیرسیگاری در مولفه های تکانشگری حرکتی و وابستگی به پاداش و همچنین در بی تصمیمی و نوجویی به طور معنی داری در سطح 05/0>P با یکدیگر متفاوتند.

    نتیجه گیری

    بنابراین میتوان از طریق مولفه هایی چون تکانشگری حرکتی، وابستگی به پاداش، بی تصمیمی و نوجویی بین افراد سیگاری با وابستگی کم و زیاد و افراد غیرسیگاری تمایز قائل شد.

    کلیدواژگان: تکانشگری، سیگاری، دانشجویان مرد، ویژگی های شخصیتی
  • محمدرضا تمنایی فر، حکیمه لیث* صفحات 150-155
    مقدمه

    با توجه به حضور روزافزون زنان در عرصه اجتماع و اهمیت سلامت روانی و رضایت از زندگی آن ها و نقش مهم زنان به لحاظ ایجاد خانواده و جامعه سالم، پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت روان و رضایت از زندگی زنان شاغل و خانه دار انجام شد.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی، تعداد 120 زن شاغل در ادارات دولتی و 120 زن غیر شاغل با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های سلامت عمومی (GHQ-28) و رضایت از زندگی داینر جمع آوری شدند. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و استنباطی با کمک نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که زنان شاغل در مقایسه با زنان خانه دار در پرسش نامه های سلامت روانی و رضایت از زندگی نمرات بالاتری به دست آورده اند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد، اشتغال بر سلامت روان و رضایت از زندگی زنان تاثیر مثبتی دارد لذا فراهم نمودن زمینه های مشارکت اجتماعی و اشتغال زایی متناسب با شان زنان و تسهیل تعامل بین زندگی کاری و خانوادگی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، شاغل، رضایت از زندگی، زنان
|
  • Arefeh Monajem, Nader Monirpour *, Hassan Mirza Hosseini Pages 91-101
    Introduction

     The present study was conducted to predict pathological eating patterns based on primary object relations and personality organization.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study consisted of BA and MS undergraduate students of Payame Noor University and Islamic Azad University of Qom who were studying in the second semester of the academic year 2016-2017. So, 888 students were selected using multi-stage cluster random sampling method. To collect data, Object Relations Inventory, Kernberg’s Inventory of Personality Organization and Garner's Eating Attitudes Test (EAT-26) were used. Data analysis conducted through multiple regression analysis.             

    Results

    The primary object relations and personality organization explained 0.23 and 0.17 of the variance of the pathological eating patterns, respectively. The regression coefficient for the primary object relations in the dimensions of inadequacy and insecurity were β=0.29 and β=0.28 respectively. Regression coefficient for primary mental defenses, identity confusion and borderline personality disorder (BPD), with beta coefficients were 0.70, 0.16 and 0.18, respectively that they are predicted positively and suggest the pathological eating patterns at level of 0.01.

    Conclusion

    It is concluded form the results the primary object relations and personality organization can predict pathological eating patterns.

    Keywords: Pathological eating patterns, Personality, Prediction
  • Arezou Kiani *, Sahar Kiani Pages 102-107
    Introduction

     Real causes of Autism disorders are unknown. Today, neurodevelopment factors are considered as the main cause of this disorder. Possibly, the potential genetic factors and their interaction with environmental factors increase the probability of Autism. Recently, the interest toward the studies on the impact of socioeconomic status on health is increased. This study aims to investigate the relation between parents' socioeconomic status and incidence of Autism.

    Materials and Methods

    In this case-control study, the case community concluded all children who received Autism diagnosis in the health centers of West Azarbaijan Province, and they were educating in schools in 2016 and the control group concluded the healthy individuals. A SES questionnaire was used to determine the economic and social status, including four components (income, economical class, residence and education).      

    Results

    The results of this study did not indicate any significant difference in maternal leave and socioeconomic status in the studied groups (P>0.05) while distribution of changing in the residence location was statistically significant among the studied groups (P=0.020).

    Conclusion

    It seems that parents' socio-economic status cannot cause Autism.

    Keywords: Autism, parents, Socio-economic status
  • Atefeh Soltanifar, Zanireh Salimi *, Ali Mashhadi, Saeid Teymouri, Zahra Ghaffari Pages 108-115
    Introduction

     The Internet is one of the most powerful tools of development in the contemporary world, but excessive use of the Internet will causes Internet addiction. Given that various factors can be influential on the Internet addiction; this research aimed to evaluate the role of sensation seeking and brain-behavioral systems in Internet addiction among students of Islamic Azad University, branch of Mashhad.

    Materials and Methods

    In this correlational research conducted on 92 students of Islamic Azad University, branch of Mashhad during 2016, questionnaire including: demographic characteristics data, Young Internet Addiction Test, Zuckerman's Sensation Seeking and Brain-Behavioral Systems. Data analyzed through descriptive statistics and regression analysis using SPSS software.               

    Results

    There is a correlation between Internet addiction and the components of female student’s brain-behavioral systems, including drive, searching for entertainment, behavioral activation system, behavioral inhibition system but this correlation was not significant and there is only a positive relationship with the response to reward component. No significant relationships between these components have been found among male students. The correlation between Internet addiction and sensation seeking has been significant and positive and this correlation between internet addiction and disinhibition component was significant and negative, while the correlation coefficient between Internet addiction and boredom susceptibility and experience seeking components was not significant.

    Conclusion

    According to the results, there was a direct and significant relation between Internet addiction and sensation seeking. This relationship was weaker about the role of brain behavioral systems and Internet addiction.

    Keywords: Internet addiction, Brain behavioral systems, Sensation seeking, Students
  • Farnaz Abhar Zanjani, Hassan Touzadeh Jani *, Mahdi Amiri Pages 116-122
    Introduction

     The present study aimed to evaluate the effectiveness of teaching cognitive skills based on stress reduction on students' night homework anxiety.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study included all elementary students of the second period of Khorasan Razavi province who had homework anxiety. 24 of them (experimental and control groups) were selected by purposeful method. For data collection, the problem scale of the homework for children at the ANCCO and colleagues (HPC)was used. After performing the pre-test, the intervention of cognitive skills training was presented to the experimental group in format of eight 45 minute- sessions. At the end of the intervention, two groups were evaluated in post-test phase. Covariance analysis was used to analyze the data.

    Results

    The results show that after controlling the pre-test, the difference between the pre-test and post-test scores of the two groups was significant for homework anxiety, and the mean scores of the experimental group was significantly less than the control group (0.45, ETA, P<0.05, F=17.26). The effect of this intervention on night homework anxiety is 0.45.

    Conclusion

    According to the results, it seems that the training of cognitive skills based on stress reduction is effective on students´ night homework anxiety.

    Keywords: Anxiety, Cognitive skills, Homework, stress, Students
  • Khadijeh Saheb *, Keivan Kakabraee Pages 117-124
    Introduction

     Intelligence is one of the most important individual differences among people. Spiritual intelligence, performance with insight, calmness and kindness with maintaining inner and outer peace. The purpose of this study was to compare spiritual intelligence, self-control and defense mechanisms in boy and girl students.

    Materials and Methods

    This is a descriptive and comparative study. The statistical society of the present study included all students in the second grade secondary school of Kermanshah in the academic year of 2015-2016. Using a randomized cluster sampling, 360 subjects (180 boys and 180 girls) were selected as sample volume. Questionnaires of spiritual intelligence, self-control questionnaire and defense mechanism were used to collect data. Data analysis was performed using one-way ANOVA and SPSS software.

    Results

    The results showed that there was a significant difference in spiritual intelligence between the two genders in the spiritual life component. There is also a significant difference between self-control and prohibition of self-control between the two groups. There is a significant difference in defense mechanisms between the two groups in terms of reversal, replication, rejection and displacement (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that there are significant differences between boy and girl students in self-control, spiritual intelligence and defense mechanisms.

    Keywords: Defense mechanism, Self-control, Spiritual Intelligence
  • Hossein Shareh *, Kazem Foshtanqi Pages 125-140
    Introduction

    This study was conducted to investigate the relationships between emotional intelligence, marital satisfaction and quality of life and examine the role of emotional intelligence and marital satisfaction in quality of life for women.

    Materials and Methods

    The current study was a descriptive-analytic research and of a correlational type, which was carried out using the structural equation modeling technique. In this study, 248 married women working at the elementary level of Education ‎in Sabzevar city during the 2016 school year were selected through simple random sampling and were evaluated using Bar-On Emotional Quotient Inventory (EQ-i), Hudson Index of Marital Satisfaction (IMS) and World Health Organization Quality of Life Questionnaire-BREF (WHOQOL-BREF). To examine the relationship between variables and to evaluate model fit, partial least squares approach was used in SmartPLS-2‎ software.

    Results

    The research findings indicated that emotional intelligence is effective in marital satisfaction with beta coefficient of 0.285 (t=4.793) and in quality of life with beta coefficient of 0.545 (t=15.563). The impact of marital satisfaction on quality of life with beta coefficient of 0.373 (t=9.240) was also approved. Further, the structural model designed based on the relationships between emotional intelligence, marital satisfaction and quality of life could cover 55% of the factors affecting the quality of life.

    Conclusion

    Emotional intelligence and marital satisfaction are among the effective factors in quality of life for women.

    Keywords: Emotional intelligence, Marital satisfaction, Quality of life
  • Kasra Sharifi, Mohammad Javad Asghari Ebrahim Abad *, Imanollah Bigdeli Pages 141-149
    Introduction

    Impulsivity, especially in smoker’s students, is one of the psychological factors for future high-risk behaviors. This study was performed to compare impulsivity and personality characteristics of smokers and non-smokers male students of Razi University.

    Materials and Methods

    The study was causal-comparative. The study population consists of all Razi University male students live in a dormitory that Studying in the second semester of the academic year 2015-2016.For sample selection, the accessible sampling was performed and a sample of 600 was selected and 400 of students as smokers and 200 were considered as non-smokers. Informed consent was received from participants for the research, The proposal and thesis in the Department of Psychology of Razi University of Kermanshah have been approved. for data collection Cloninger Personality Inventory (TCI), Barratt Impulsivity Scale (BIS-11), modified Fagerstrom Tolerance Questionnaire (mFTQ) and Balloon Analogue Risk (BART) was used. Data were analyzed by SPSS software version 22, using descriptive statistics and Discriminant analysis test.

    Results

    Results showed that Smokers with high and low dependency and non-smokers in components of motor impulsivity and reward dependence, As well as in the indecision and novelty seeking are significantly different at P < 0.05.  

    Conclusion

    Therefore through factors such as motor Impulsivity, reward dependence, indecision and novelty seeking can discriminate among low and high dependence smokers and non-smokers.

    Keywords: Impulsivity, Personality Characteristics, male students, Smoker
  • Mohammad Reza Tammanaeifar, Hakimeh Leis * Pages 150-155
    Introduction

    Regarding to the increasing rate of women’s social cooperation, the importance of their mental health and life satisfaction and women’s crucial role in the establishment of healthy family and society, the present research aimed to compare mental health and life satisfaction among employed and unemployed women.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, 120 employed women in governmental offices and 120 unemployed women were selected through random cluster sampling. 24 of them (experimental and control groups) were selected by purposeful method. For data collection, General Health Questionnaire-28 and Diener’s Life Satisfaction Inventory were used. Data analyzed by descriptive and inferential statistics through SPSS software.

    Results

    The results showed that employed women had higher scores in life satisfaction and general health questionnaires compared to unemployed women (P<0.05).  

    Conclusion

    It seems that employee has a positive impact on life satisfaction and mental health of women so providing for women’s social cooperation and entrepreneurship in congruence with women’s status and dignity and facilitation of interaction between working and family life are recommended.

    Keywords: Employed, Mental health, Life Satisfaction, Women