فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی - پیاپی 38 (تابستان 1398)

فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی
پیاپی 38 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهروز رضایی منش*، وجه الله قربانی زاده، داوود حسین پور، علی طاهری صفحات 19-46

    برخی نویسندگان معتقدند مدیریت استراتژیک در بخش دولتی از بخش خصوصی به عاریه گرفته شده است و به همین دلیل سازمان های دولتی در مسیر استقرار و سرآمدی در آن با چالش هایی روبرو هستند. هدف از مقاله حاضر ارائه ی مدلی است که رهبران و مدیران سازمان های دولتی را در ارزیابی وضعیت مدیریت استراتژیک سازمان شان و طی گام به گام مراحل بلوغ یاری نماید. در این پژوهش ضمن اشاره به تمایزهای مدیریت استراتژیک در بخش دولتی و خصوصی، انواع مدل های بلوغ بررسی شده و مدل های بلوغ از نوع حوزه کانونی برای تحقق هدف پژوهش حاضر انتخاب شده است. برای ساخت مدل مورد نظر از مدل سازی ساختاری تفسیری بهره برده ایم و داده های مورد نیاز با استفاده از مطالعات کتابخآن های، تحلیل مضمون و روش گروه توافق تامین شده است و نمونه گیری نیز به صورت غیر احتمالی هدفمند قضاوتی و با استفاده از روش گلوله برفی از میان صاحب نظران دانشگاهی و شاغلین دستگاه های اجرایی صورت پذیرفته است. به این ترتیب ماتریس بلوغی مرکب از دوازده حوزه کانونی، سی و شش قابلیت و دوازده سطح بلوغ طراحی شده و در نهایت، مفید بودن و کاربردپذیری آن از طریق پیمایش نشان داده شده است.

    کلیدواژگان: مدل بلوغ، ماتریس بلوغ، تمایزهای مدیریت استراتژیک، سازمان های دولتی
  • ایوب احمدیان*، سعید جعفری نیا صفحات 47-68

    استراتژی کسب وکار الکترونیک مرکز همه ی فعالیت های کسب وکار الکترونیکی است و موفقیت کسب وکار الکترونیکی از استراتژی آن شروع می شود. هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت در برنامه ریزی استراتژیک کسب وکارهای الکترونیک ایران است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. برای استخراج عوامل کلیدی موفقیت به تحلیل پژوهش های موجود در در حوزه کسب وکار الکترونیک پرداخته شده است. سپس برای سنجش میزان تاثیر عوامل کلیدی موفقیت بر کسب وکار الکترونیک، با استفاده از جدول کرجسی مورگان، نمونه ای شامل 384 نفر از کارشناسان، متخصصان در زمینه مدیریت و مدیران کسب وکار الکترونیک انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه و برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد که ابعاد مدیریتی، فناوری و مشتریان بیشترین تاثیر و عامل فرهنگی و اجتماعی کمترین تاثیر را دارند و عامل اقتصاد کلان در موفقیت کسب وکارهای الکترونیکی اثری ندارد.

    کلیدواژگان: بازار و فرهنگ، ابعاد مدیریتی، عوامل کلیدی موفقیت، اقتصاد کلان
  • مهدی باستان*، الهه زادفلاح، علی محمد احمدوند صفحات 69-97

    خطاهای بالینی نه تنها باعث کاهش سطح ایمنی بیمار، آسیب به سلامتی و حتی مرگ بیمار شده و بلکه منجر به از دست رفتن وجه پزشک و برند بیمارستان می گردد. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، اشتباهات پزشکی هشتمین علت مرگ افراد است. وجود سیستم مدیریت ریسک بالینی ابزاری نظام مند است جهت به حداقل رساندن خطا و پیشگیری از بروز خطاهای سیستماتیک است. برخورداری از این سیستم اثربخش، نیازمند شناسایی ساختار سیستمی مولد رفتار مشکل زا و همچنین یافتن سیاست های مناسب بهبود است.</span>پژوهش حاضر بر شناسایی ساختار سیستمی موثر بر رخداد خطاهای بالینی در بیمارستان ها با رویکرد پویایی شناسی سیستم تمرکز دارد. در این رویکرد پس از نگاشت ساختار سیستمی مولد مسئله، حلقه های بازخوردی بازنمایی می شود. همچنین با ارائه یک مدل شبیه سازی، امکان ارزیابی سیستمی اثربخشی سیاست های مدیریتی امکان پذیر است.</span>نتایج نشان می دهد سیاست های ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، فرهنگ ایمنی بیمار و حاکمیت بالینی در کاهش خطاهای بالینی نقش موثری دارند. از این میان سیاست بهبود فرهنگ ایمنی بیمار سیاستی است که با بیشترین اثربخشی معرفی می گردد.</span>نظام سلامت ایران علی رغم رشد زیرساخت های سلامت و سیاست گذاری های جدید، خطاهای پزشکی با روند در حال رشد مواجه است و این موضوع به یکی از چالش های مهم سیاست گذاران حوزه سلامت تبدیل شده است. توسعه زیرساخت و تلاش برای بهبود شاخص های عملکردی بدون برخورداری از درک سیستمی از مسئله، منجر به کاهش میزان خطاهای بالینی در بیمارستان ها و مراکز سلامت نخواهد شد.</span>

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک بالینی، پرونده الکترونیک سلامت، حاکمیت بالینی، فرهنگ ایمنی، پویایی شناسی سیستم
  • ناصر یزدانی*، شیما مشهدی رمضان صفحات 99-121

    در محیط به شدت رقابتی صنعت مواد غذایی حفظ و توسعه سهم بازار نتیجه عملکرد برند است. بنابراین شناسایی عوامل اثرگذار بر عملکرد برند موضوع مهمی در تصمیمات راهبردی بازاریابی تلقی می شود. طبق یافته ها، برندمحوری، توسعه هویت برند را تحریک می کند و هویت برند نیز نقش مهمی را در اجرای یک استراتژی برندمحور و بهبود عملکرد کسب و کار ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر راهبرد برندمحوری بر عملکرد برند با تاکید بر نقش مداخله گر هویت برند در شرکت های صنایع غذایی استان تهران است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش، مدیران ارشد شرکت های صنایع غذایی در سطح شهر تهران بود که شامل 298 نفر بودند. در این پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 168 نفر از مدیران به عنوان نمونه انتخاب شدند. آمار توصیفی توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های تدوین شده از نرم افزار SMART-PLS2 استفاده شد. نتایج پژوهش اعم از ضرایب مسیر بین متغیرها و معناداری آماره t  (642/0= β 514/12t=) و سطح معناداری اسپیرمن در این رابطه 000/0 (کمتر از 05/0) بوده که نشان از معنادار بودن رابطه بین استراتژی برند محوری و عملکرد برند دارد و تحلیل اثر مداخله گر هویت برند در این رابطه تایید شده است.

    کلیدواژگان: استراتژی برندمحوری، عملکرد برند، هویت برند
  • ندا شاه سیاه، امیرهوشنگ نظرپوری*، محمد حکاک، حجت وحدتی صفحات 123-150

    در یک محیط آشفته و متغیر، رویکرد یادگیری استراتژیک می تواند شرکت های دانش بنیان را قادر سازد تا به سرعت تغییرات بازار را تشخیص داده و بر فرصت های نوظهور تمرکز نمایند؛ بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر ارائه مدلی برای شناسایی مفهوم، علل و پیامدهای یادگیری استراتژیک و درنهایت بررسی و تحلیل کمی و اعتبارسنجی آن است. در این پژوهش با استفاده از نظریه کیفی داده بنیاد و با روش نمونه گیری گلوله برفی، 15 تن از متخصصان شرکت های دانش بنیان انتخاب شده و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با آن ها صورت گرفت. داده ها پس از بررسی و تحلیل در قالب 52 مفهوم، 8 زیر مقوله و 4 مقوله اصلی دسته بندی گردیدند. مقوله های اصلی شامل عوامل سازمانی، عوامل محیطی، مقوله محوری و پیامدها است. سپس بر اساس مدل فرآیندی و گزاره های حکمی به دست آمده از مرحله اول، فرضیه های پژوهش تدوین و در سطح کارکنان سازمان مذکور به صورت کمی آزمون شد. در بخش دوم پژوهش علاوه بر تائید اعتبار مدل، متغیرهای عوامل سازمانی و محیطی تاثیر مثبت و معناداری بر یادگیری استراتژیک دارند. همچنین یادگیری استراتژیک تاثیر مثبت بر پیامدهای چابکی استراتژیک، توسعه قابلیت های پویا، زمینه ساز تغییر و تحول، بهبود عملکرد، رشد فروش دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری استراتژیک، شرکت های دانش بنیان، عوامل سازمانی و محیطی، دانش استراتژیک
  • آزاده اشرفی*، نسرین جزنی، غلامرضا معمارزاده طهران، محمدعلی افشار کاظمی صفحات 151-173

    امروزه کیفیت زندگی کاری یک مفهوم جهانی در مرحله مدیریت منابع انسانی و توسعه سازمانی مورد تامل قرار گرفته و تامین و ارتقاء آن کلید اصلی موفقیت هر سازمان به شمار می رود. هدف اصلی این پژوهش ارائه راهبردهایی در راستای ارتقای کیفیت زندگی کاری کارکنان مشاغل دولتی بود. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان شعب یکی از بانک های دولتی شهر تهران در سال 1394 تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل 330 کارمند است که با استفاده از فرمول کوکران به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد آزمون قرارگرفته بود، استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و از روش معادلات ساختاری خطی و نرم افزار LISREL استفاده شد. نتایج آزمون نشان دهنده آن است که عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل روان شناختی و عوامل فرهنگی تاثیر معنا داری بر کیفیت زندگی داشتند و در زیر مولفه ها نیز همه عوامل مورد بررسی به غیر از متغیر پرورش استعداد و مهارت در زیر مولفه عوامل مدیریتی و متغیر تضاد سازمانی در زیر مولفه عامل ساختاری همگی تاثیر معناداری داشتند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، تحلیل عاملی تاییدی، بانک دولتی
  • فرهاد قیصری*، سنجر سلاجقه، فرزانه بیگ زاده عباسی، ایوب شیخی صفحات 175-205

    درصورتی که تدوین کنندگان خط مشی عمومی با اجرا ارتباط داشته باشند بسیاری از مشکلات از بین خواهند رفت اما در عمل این گونه نیست. هدف از پژوهش حاضر شناخت بازیگران تدوین خط مشی عمومی موثر بر اجرای خط مشی های سلامت نظام اداری در دستگاه های اجرایی استان خوزستان به منظور ارائه یک مدل است. در این تحقیق از پرسش نامه بازیگران تدوین خط مشی های عمومی با 51 سوال و آلفای کرونباخ 815/0 و پرسش نامه سلامت نظام اداری با آلفای کرونباخ 790/0 با 74 سوال استفاده شد. جامعه آماری در مرحله تدوین بازیگران خط مشی شامل 15 نفر از خبرگان بوده و در بخش اجرای خط مشی ها شامل 10377 نفر از مدیران دستگاه های اجرایی بوده که با نمونه گیری طبقه ای ساده 382 نفر انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای Spss 22 و Amos 22 استفاده شد. یافته ها نشان داد که بازیگران تدوین خط مشی عمومی شامل سیزده بازیگر بوده که به بازیگران رسمی و غیررسمی تقسیم شدند و خط مشی های سلامت نظام اداری شامل چهارده خط مشی هستند. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که بین بازیگران تدوین خط مشی عمومی و اجرای خط مشی های سلامت نظام اداری رابطه معناداری وجود دارد. در نهایت نیز مدل مطلوب ارائه شد.

    کلیدواژگان: تدوین خط مشی عمومی، اجرای خط مشی عمومی، سلامت نظام اداری
  • نگین ویسی، حسن مخملی*، پروانه کمالی دهکردی صفحات 207-235

    یکی از مسائل اصلی اقتصاد کشورهای در حال توسعه مدیریت صحیح نرخ ارز است، به طوری که ارزش گذاری کمتر یا بیشتر از سطح تعادلی نرخ ارز باعث بی ثباتی و عدم تعادل ها در اقتصاد کلان به ویژه در حوزه ی صادرات و واردات، سطح عمومی قیمت ها و بازارهای مالی می شود. از این رو، سیاست گذاران اقتصادی در پی دستیابی به راهکارهایی هستند که آن ها را قادر سازد نرخ ارز را در مسیر صحیح آن هدایت کنند. از مهم ترین این عوامل، نرخ تورم است. در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر سیاست هدف گذاری تورم بر مدیریت نرخ ارز در گروه منتخب کشورهای در حال توسعه طی دوره زمانی 2017-2000 به روش رگرسیونی داده های تابلویی پرداخته است. نتایج تجربی نشان داد که انحراف تورم از نرخ هدف گذاری شده آن باعث انحرافات نرخ ارز حقیقی از سطح تعادلی آن می شود. همچنین، تغییرات نرخ تورم در دنیای خارج، تغییرات نرخ ارز اسمی و تغییرات تراز حساب جاری منجر به انحراف نرخ ارز از سطح تعادلی آن می شود اما اثرات تغییرات جریان سرمایه بر انحراف نرخ ارز از سطح تعادلی آن از نظر آماری معنادار نبود. اما اثرات تعاملی نشان داد که سیاست هدف گذاری تورمی نقش معناداری در اندازه ی تاثیرگذاری تغییرات نرخ ارز اسمی، نرخ تورم داخلی و نرخ تورم خارجی بر انحرافات نرخ ارز حقیقی از سطح تعادلی آن ندارد. اما این سیاست منجر می شود نقش تغییرات حساب جاری و حساب سرمایه در افزایش انحرافات نرخ ارز حقیقی از سطح تعادلی آن به صورت معناداری کاهش یابد.

    کلیدواژگان: نرخ ارز حقیقی، نرخ ارز تعادلی، هدف گذاری تورمی، تورم، کشورهای در حال توسعه
  • الهه براری نیا*، رضا عباسی، سعید صفری صفحات 237-260

    اهمیت انتخاب صحیح پروژه های فناوری پیشرفته، اهمیت توسعه پایدار در برنامه های استراتژیک سازمان های مجری این گونه پروژه ها، تاثیر چشم گیر این فناوری در تمامی ابعاد و ارتقا کیفیت زندگی بشری و عدم قطعیت بالا در محیط این گونه پروژه ها، دلیل پرداختن به این پژوهش است. با بررسی مبانی نظری و پیشینه تحقیق، اولویت بندی پروژه های فناوری پیشرفته بر اساس شاخص های سرمایه انسانی، نوآوری، دستاورد تجاری طرح، بازدهی اقتصادی، سطح تاثیرگذاری ملی و مزیت رقابتی، کیفیت، سطح تقاضا، قابلیت اطمینان و برنامه های استراتژیک و هزینه های پروژه در نظر گرفته شد. پس از بررسی مدل ها و روش های اولویت بندی و انتخاب ان نوع پروژه ها، مدل ساختار ترجیحی بازده به مقیاس متغیر خروجی محور در رویکرد تحلیل پوششی داده ها به عنوان جامع ترین مدل در این زمینه انتخاب شد. با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی مهم ترین شاخص ها وزن دهی و رتبه بندی شدند. در نتیجه اجرای مدل ساختار ترجیحی بازده به مقیاس متغیر خروجی محور، از بین 30 پروژه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو 67/46٪ از پروژه ها اولویت دارترین پروژه ها و مناسب سرمایه گذاری تشخیص داده شده و پیشنهاد شده اند. پروژه های 19 و 28 و 7 به ترتیب اولویت اول تا سوم برای اجرا بوده اند. پروژه در اولویت های آخر هم می توانند با توجه به الگو قرار دادن مجموعه مرجع مشخص شده، خود را به اولویت های اول جهت اجرایی شدن برسانند.

    کلیدواژگان: اولویت بندی پروژه ها، تحلیل پوششی داده، فناوری پیشرفته، تصمیم گیری چندشاخصه فازی
|
  • behrooz rezaeemanesh*, vajhollah ghorbanizadeh, davoud hosseinpoor, ali taheri Pages 19-46

    Some writers believe that strategic management in the public sector is being overrun by the private sector - and that is why public agencies are facing challenges in their path to deployment. The purpose of this paper is to present a model to assist leaders and managers of public agencies in assessing the strategic management maturity of their organization. In this study, while referring to the differences between strategic management in the public and private sectors, different maturity models have been investigated and maturity models of the focus area have been selected to fulfill the purpose of the present study. To construct the model we used interpretive structural modeling and the required data were provided by library studies, thematic analysis, and consensus group technique, and the sampling was non-probabilistically objective and judicious by using snowball technique. Thus, the maturity matrix is designed from twelve focus areas, thirty-six capabilities, and twelve maturity levels, and finally, its usefulness and applicability have been demonstrated through survey.

    Keywords: Maturity model, maturity matrix, strategic management, Public Organizations
  • Ayoub Ahmadian *, saeed jafari nia Pages 47-68

    The electronic business strategy is the center of all electronic business activities and the success of electronic business begins with its strategy. In this paper, we identify and prioritizing the key success factors in strategic planning in the electronics business in Iran. Using the literature, we found and categories the factors affecting e-business success, which include this factor: management, human resources, organizational structure and culture, strategy, technology, design, customers, suppliers, macroeconomics, government, market and the cultural and social. The statistical sample of this study, 384 people of faculty and expert in the field of management and e-commerce managers were selected. By questionnaire necessary data collected. For analyzing the collected data SPSS and Lisrel software was used. The results show that three factors include: management, technology and customer, have the greatest impact and social and cultural factors have the less impact on e-business strategic planning, and macroeconomic factor has no impact in on it.

    Keywords: Market Culture, Strategic Planning, Critical success factors, Macroeconomics
  • Mahdi Bastan*, Elaheh Zadfallah, Alimohammad Ahmadvand Pages 69-97

    Objective</strong>: Clinical errors reduce patient's safety, damage their health and even can be cause of death. On the other hand, it leads to the loss of the physician’s image and hospital's brand. According to the World Health Organization’s report, medical errors are the eighth cause of people death. Having an appropriate clinical risk management system as a systematic tool is crucial for minimizing errors and preventing systematic errors. It requires identifying the systemic structure of the problematic behavior generator as well as finding efficient improvement policies. Methods</strong>: The present research focuses on identifying the systemic structure affecting the occurrence of clinical errors in hospitals with System Dynamics approach. Based on this methodology, after mapping the system structure, feedback loops are represented. Also, by presenting a simulation model, it is possible to have a model-based assessment of management policies. Results</strong>:The results show that management policies such as implementing Electronic Health Record and clinical governance and also creation patient safety culture have a significant effect on reducing clinical errors. Among them, the promoting patient safety culture is introduced as the most effective policy. Conclusion</strong>: In Iran’s health system, despite the growth of health infrastructure and new improvement policies, medical errors continue to increase with increasing trends, and this has become one of the important issues of health policy makers. Infrastructure development and efforts to improve performance indicators without having a systemic insight of the problem will not reduce clinical errors in hospitals and health centers.

    Keywords: Clinical Risk Management, Electronic health record, patient safety, Clinical Governance, system dynamics
  • Naser yazdani *, Shima Mashhadi Ramazan Pages 99-121

    Identification of effective factors on brand performance is considered as an important issue in strategic marketing decisions. According to the findings, brand motivates brand identity development. Brand identity plays an important role in implementing a brand- oriented strategy and improving business performance. The purpose of this study is to investigate the impact of brand orientation strategy on brand performance with emphasis on the mediation role of brand identity in Tehran's food industry Companies. The research method is descriptive-correlational. The research community was senior managers of Tehran's Food Industry Companies which included 100 people. In this research, random sampling method was used, 168 managers were selected as sample. Data were collected through a standard questionnaire 17 questions from 168 managers in 168 active companies in the food industry that their office is in Tehran province.The validity of the research questionnaire was confirmed by the experts and the reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha coefficient with a value of 0.924. The conceptual model was designed with five variables and 8 hypotheses. Descriptive statistics were analyzed by SPSS software and SMART-PLS2 software was used to test the hypothes. The results of the research, including path coefficients between variables and the significance of t (β = 0.642 t = 12.514) and spearman's significance level, were 0.000 (less than 0.05) in this relation, which indicates that there is a significant relationship between brand-oriented strategy and brand performance, and the analysis of the intermediary of brand identity in this relation has been confirmed.

    Keywords: Brand orientation strategy, Brand Performance, brand identity
  • neda shahsiyah, amirhoshang Nazarpouri *, mohammad hakkak, hojat vahdati Pages 123-150

    In a changing environment, the strategic learning approach can enable knowledge-based companies to quickly identify market changes and focus on emerging opportunities. Therefore, this study purpose is providing a model for identifying the the concept, causes and consequences of strategic learning and then that quantitative analysis and validation. In this study, using of grounded theory qualitative method, 15 experts of knowledge based companies selected by Snowball sampling and semi-structured interviews held with them. Data were categorized into 52 concepts, 8 sub components and 4 main components, after analysis. The main constructs includes organizational factors, environmental factors, main phenomenon and outcomes. Then, based on the process model and propositions that obtained from the first stage, the research hypotheses formulated and tested quantitatively among these companies personnel. In the quantitative part of research, the results indicate that both the model validation and the organizational and environmental factors have a positive and significant effect on strategic learning. Moreover, strategic learning has a positive and significant effect on outcomes including strategic agility, development of dynamic capabilities, underlying cause of change, performance improvement and sales growth.

    Keywords: Strategic learning, knowledge based companies, Organizational, environmental factors, Strategic knowledge
  • azadeh ashrafi*, Nasrin Jazani, gholamreza memarzadeh Tehran, mohammadali afshar kazemi Pages 151-173

    The purpose of the present research is to provide Strategies to improve the quality of work life of employees of public sector. This is a survey study. The population of this research are all employees of the state banks in Tehran in 2015. The research sample include 330 employees who were selected by using Cochran formula and Stratified random sampling method. Data were collected with “Work Quality of Life " Questionnaire who were developed by the researcher. To analyze the hypothesis of confirmatory factor analysis and structural equation modeling linear and mail tool used LISREL. Test results show that structural factors, psychological factors, managerial factors, social factors Economic factors and cultural factors had a significant impact on quality of life and also the sub-components of each of the non-variable expect component of talent and skills in the managerial factors and organizational conflicts in structural factor had a significant impact.

    Keywords: quality of work life, Confirmatory Factor Analysis, Public bank
  • farhad gheisari *, Sanjar Salajegheh, farzaneh Bigzade Abbasi, Ayyub sheikhy Pages 175-205

    The purpose of the present study is to identify the actors of formulating a public policy affecting the implementation of administrative health policies in the executive agencies of Khuzestan province in order to present a model. In this study, a public policy formulation questionnaire with 51 questions and Cronbach's alpha of 0.815 and a questionnaire of administrative system health with Cronbach's alpha of 0.790 with 74 questions were used. The statistical population consisted of 15 experts in the formulation stage of policy actors and 10377 executives in the policy implementation section who were selected by simple stratified sampling of 382 individuals. Spss 22 and Amos 22 software were used for data analysis. Findings showed that public policy formulation actors included thirteen actors divided into formal and informal actors and administrative system health policies consisted of fourteen policies. The results also showed that there is a significant relationship between the actors of public policy formulation and implementation of administrative policies. Finally, the optimal model was presented.

    Keywords: Public Policy Formulation, Public Policy Implementation, Health System Administration
  • negin veisi, Hassan Makhmali *, parvaneh kamali Pages 207-235

    of the main issues in the developing countries is the correct management of the exchange rate, so that less or more evaluation than the equilibrium exchange rate causes instability and imbalances in macroeconomics, especially in the field of exports and imports, the general level of prices And financial markets. Hence, economic policymakers are seeking solutions that will enable them to steer the exchange rate in the right direction. The most important of these factors is inflation. this study, the effect of inflation targeting policy on exchange rate management in the selected developing countries during the period 2000-2017 by the method of panel data has been investigated. Experimental results showed that the deviation of inflation from its target rate caused real exchange rate deviations from its equilibrium level. Also, changes in the rate of inflation in the outside world, changes in the nominal exchange rate and current account balance changes lead to a deviation of the exchange rate from its equilibrium level, but the effects of changes in capital flow on the exchange rate deviation from its equilibrium level were not statistically significant. But interactive effects showed that the inflation targeting policy played a significant role in measuring the impact of changes in the nominal exchange rate, domestic inflation and external inflation on real exchange rate deviations from Its balance rate. But this policy leads to a significant reduction in the role of current account and capital account changes in increasing the real exchange rate deviations from its equilibrium level.

    Keywords: Real exchange rate, Equilibrium Exchange rate, Inflation Targeting, Inflation, Developing countries
  • elaheh bararinia *, reza abbasi, Saeed Safari Pages 237-260
    Objective

    The importance of the correct selection of advanced technology projects, the importance of sustainable development in the strategic plans of the implementing organizations of such projects, the impressive impact of this technology in all aspects, and the improvement of the quality of human life and the high uncertainty in the environment of such projects, the reason is for addressing this research.

    Methods

    By reviewing the literature and research background, prioritizing high technology projects based on human capital criteria, innovation, project business achievement, economic returns, national influence levels and competitive advantage, quality, demand level, reliability and strategic plans, and project costs Was considered.After reviewing the models and prioritization methods and choosing the type of projects, the preferred structure of output-to-scale output efficiency model was selected in the data envelopment analysis approach as the most comprehensive model in this field. By using the fuzzy hierarchy process analysis, the most important criteria were weighted and ranked.

    Results

    As a result of the implementation of the preferred cost-benefit model of output to output-oriented output scale, among the 30 projects of the Nanotechnology Development Specialized Headquarters, 46.67% of the projects have been identified as the most priority projects and suitable for investment.

    Conclusion

    Projects 19, 28, and 7 were the first to third priorities respectively. The projects in the final priorities can according to the template of the specified reference set, become the first priorities for implementation.

    Keywords: prioritization of projects, High Technology, DEA, Fuzzy logic, multi-criteria decision