فهرست مطالب

مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی - پیاپی 25 (پاییز 1398)

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 25 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه بابایی مبارکه، مهدی کهندل *، عباس خدایاری، مهوش نوربخش، علی زارعی صفحات 15-26

    هدف این مطالعه بررسی رابطه انگیزه بینندگان برنامه های ورزشی از طریق وسایل دیجیتال است. پس از شناسایی متغیرهای انگیزه بینندگان برنامه های ورزشی 9 متغیر پنهان انگیزه مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و برای شناسایی و استخراج مقیاس ها و گویه ها از روش تحلیل عامل اکتشافی با چرخش متعامد با استفاده از نرم افزارهای آماریSPSS در سطح معناداری 05/0 و دو سویه استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان تهران است که حدودا تعداد کل آن ها22000 نفر بود و نمونه آماری با توجه به تحلیل عامل اکتشافی525 نفر و به روش تصادفی از نوع طبقه ای نسبتی تعیین شد. برای روایی صوری و محتوایی از نظر خبرگان و برای روایی سازه از تحلیل عامل اکتشافی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری نشان داد که به ترتیب سازه های لذت (834/0)، تفریح و سرگرمی (815/0)، کسب اطلاعات ورزشی (804/0)، خود آموزی اطلاعات ورزشی (666/0)، همراهی و همنشینی (665/0)، تعاملات اجتماعی (560/0)، استراحت (528/0) و رهایی و فرار (108/0) از انگیزه های بینندگان برنامه های ورزشی از طریق وسایل دیجیتال می باشد. همچنین شاحص برازش مدل693/0 GOF= گزارش شد و مدل به عنوان مدلی قوی برازش گردید.

    کلیدواژگان: انگیزه، بیننده، برنامه های ورزشی، رسانه، دیجیتال
  • حامد طالبیان *، محمد مهدی مولایی صفحات 27-42

    هدف اصلی این پژوهش تحلیل فعالیت های برنامه تلویزیونی «نود» در رسانه های اجتماعی بود. تولید متون رسانه ای مختلف برای انتشار و به اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی عمده و سنخ شناسی کاربرانی که پیرامون فعالیت های این برنامه در فضای مجازی به فعالیت می پردازند، توانش های شاخ وبرگی این برنامه در فضای مجازی را نشان داد. برای رسیدن به این هدف از مشاهده آنلاین به عنوان یکی از تکنیک های مردم نگاری مجازی استفاده شد. با استفاده از مدل نظری مشهور به درخت توانش، نشان داده شدکه این فعالیت ها از بسیاری از توانش های بااهمیت دیگر در سطح ساقه ای و ریشه ای برخوردار نیست. این موضوع سبب می شود که کاربران علاقه مند به این برنامه در فضای مجازی بیشتر طرفدارنی منفعل و صرفا هوادار باشند تا مشارکت کنندگانی فعال. در پایان این مقاله، انواع گوناگون توانش های بالقوه و بالفعل این برنامه گردآوری و ارائه و چنین نتیجه گیری شده است که به نظر می رسد از بعضی توانش های بالفعل شاخ وبرگی استفاده شده در حالی که توجه کمتری به توانش های هسته ای صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: توانش هسته ای، توانش ساقه ای، توانش شاخ وبرگی، مردم نگاری مجازی، آینده نگاری راهبردی
  • حسین عیدی، امین رضا بخشی چناری*، معصومه فدایی ده چشمه صفحات 43-50
    زنان از دیرباز با مسائل و مشکلات اجتماعی زیادی مواجه بوده اند که ازجمله می توان به فقدان فرصت و امکان برای انجام فعالیت ورزشی یا ممنوعیت پرداختن به آن در تاریخی نه چندان دور، باورهای نادرست فرهنگی در جامعه، تبعیض رسانه ها در خصوص پوشش خبری ورزش زنان، عدم تمایل حامیان مالی از ورزش زنان و غیره اشاره کرد، همچنین با توجه به اهمیت ورزش زنان از جنبه های مختلف جسمانی، روحی، اجتماعی و سیاسی و نیز عدم گسترش یافتگی ورزش در میان این قشر مهم جامعه، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نقش رسانه بر دیدگاه زنان ایرانی نسبت به شرکت زنان مسلمان در مسابقات المپیک و جهانی پرداخته است. در این پژوهش روش تحقیق از نوع راهبرد تحقیقی گروه کانونی و ابزار آن مصاحبه است که به صورت میدانی انجام شده است، نمونه آماری این پژوهش تعداد 12 نفر از دانشجویان تربیت بدنی دختر مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه رازی بودند که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که زنان ایرانی با تماشای مسابقات و حضور ورزشکاران زن در مسابقات در هرسطحی باشد به خصوص در سطح جهانی و المپیک احساس غرور و خوشحالی دارند و باخت در این مسابقات باعث دلسردی و ناراحتی آن ها نمی شود. همچنین یافته ها نشان داد که بازتاب رسانه ای حضور زنان در مسابقات به نوعی باعث پیشرفت ورزش بانوان در کشور می شود و باعث تبلیغ برای ورزش زنان مسلمان می شود.
    کلیدواژگان: رسانه، ایرانی، زنان، مسلمان، المپیک، جهانی
  • فریبرز رحیم نیا*، قاسم اسلامی، فرشاد قادری صفحات 51-64
    هدف از این تحقیق بررسی نقش واسط تصویر برند و آگاهی از برند در رابطه بین  بازاریابی از طریق رسانه های  اجتماعی و تبلیغات شفاهی الکترونیکی در مشتریان البسه ورزشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش مشتریان البسه ورزشی هستند که به منظور جمع آوری داده ها تعداد 500 پرسش نامه به روش تصادفی ساده بین استفاده کنندگان از البسه ورزشی پخش گردید و ازاین بین 455 پرسش نامه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. بررسی روابط میان متغیرها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار AMOS صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی رابطه مثبت با آگاهی و تصویر برند دارد. رابطه مثبت بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی نیز با بازاریابی شفاهی الکترونیکی تائید شد، همچنین آگاهی از برند با تصویر برند رابطه مثبت دارد. تصویر و آگاهی از برند نیز در رابطه بین بازاریابی اجتماعی و تبلیغات شفاهی الکترونیکی نقش میانجی گری مثبت دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی، آگاهی از برند، تصویر برند، تبلیغات شفاهی الکترونیکی
  • حسین کردلو*، حسین علی محمدی، نجمه قرایی ترشیزی صفحات 65-76
    در حال حاضر، با توجه به تغییرات سریع در شرایط رقابتی و شرایط موجود بازار، اولویت برای جذب و حفظ مشتریان است، زیرا بدون شک این روش بهترین راه برای افزایش سودآوری است. هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط بازاریابی رابطه مند با رفتار خرید و وفاداری مشتریان استخرها است. جامعه آماری شامل همه مشتریان استخرهای ورزشی شهر بیرجند بود. نمونه آماری برابر با 260 نفر برآورد شد که پس از توزیع و جمع آوری پرسش نامه ها در نهایت 253 پرسش نامه کامل بود و مورد تجزیه و تحلیل نهایی قرار گرفت. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه بازاریابی رابطه مند و  رفتار خرید (کیم، 2008) و پرسش نامه وفاداری مشتریان (لیو، 2008) استفاده شد.  پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ اندازه گیری گردید که به ترتیب 93/0 برای پرسش نامه بازاریابی رابطه مند، 90/0 رفتار خرید و 76/0 وفاداری مشتریان به دست آمد. روش تحقیق همبستگی بوده و از روش همبستگی پیرسون و مدل معادله ساختاری برای تحلیل داده ها استفاده شد. براساس نتایج حاصله ارتباط معناداری بین بازاریابی رابطه مند، رفتار خرید و وفاداری مشتریان وجود دارد. نتایج اجرای مدل های تحلیل مسیر بازاریابی رابطه مند، رفتار خرید و وفاداری مشتریان نشان دهنده تایید مدل های مفهومی پژوهش می باشد، لذا توصیه می شود بازاریابی رابطه مند به عنوان یکی از فاکتورهای اثرگذار در جذب و حفظ مشتریان ورزش مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، رفتار خرید، وفاداری
  • رضا شهبازی*، مجید جلالی فراهانی، محمد خبیری صفحات 77-84
    با توجه به اهمیت رسانه ها در رشد و توسعه صنعت گردشگری ورزشی، تحقیق حاضر با هدف بررسی و رتبه بندی نقش رسانه های جمعی در توسعه گردشگری ورزشی شهر تبریز انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران و متخصصان ورزش، گردشگری و میراث فرهنگی و رسانه های ورزشی در شهر تبریز بودند (300=N) و نمونه گیری به صورت کل شمار بود که 230 پرسش نامه مورد بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق، پرسش نامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی آن توسط تعدادی از متخصصان مدیریت ورزشی و گردشگری در یک مطالعه مقدماتی بین 30 نفر از آزمودنی ها توزیع و پایایی آن (86/0 =α) گزارش داده شد. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق با استفاده از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی از قبیل آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون رتبه ای فریدمن و نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام گرفت. نتایجتحقیق نشان داد، رسانه های جمعی بیش ترین نقش را در «آموزش نیروی انسانی» با میانگین رتبه ای 39/4 و کم ترین نقش را «شناسایی ظرفیت ها و قابلیت های محیطی» با میانگین رتبه ای 78/3 داشتند. همچنین از بین رسانه های جمعی تلویزیون، اینترنت و رسانه های نوین بیش ترین نقش را در توسعه گردشگری ورزشی شهر تبریز داشتند.با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت، تلویزیون، اینترنت و رسانه های نوین، نقش اصلی در مولفه های توسعه گردشگری ورزشی را بر عهده دارند، بنابراین پیشنهاد می شود، با ایجاد شبکه های تلویزیونی گردشگری ورزشی و وب سایت های گردشگری ورزشی، زمینه های لازم برای حضور بیش تر گردشگران در رویدادهای ورزشی را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، گردشگری ورزشی، رسانه های ورزشی، رسانه های نوین
  • سیدامین دهقان*، مسعود ایمانزاده، مجید نامور، محمد پورپناهی صفحات 85-96
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش رسانه های جمعی در توسعه مشارکت بخش خصوصی در ورزش بود. برای گردآوری اطلاعات از بررسی اسناد و مدارک، ادبیات پیشینه و نظرسنجی استفاده شد. در نظر سنجی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری آن توسط چند تن از صاحب نظران و استادان مدیریت ورزشی و روایی سازه پرسش نامه با تایید عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسش نامه با روش آلفای کرونباخ (9/0) تایید شد. نمونه ها شامل دو گروه مدیران وکارشناسان ورزش و مدیران و کارشناسان رسانه جمعا برابر با 130 نفر بودند. پژوهش حاضر از حیث نتیجه، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی و پیمایشی است و داده های آن به صورت میدانی جمع آوری شده است. رسانه های جمعی و کارکردهای آن به عنوان متغیر مستقل و مشارکت بخش خصوصی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شدند. برخی از مهم ترین نتایج تحقیق، عبارت بودند از اینکه: نقش آگاه سازی و اطلاع رسانی، آموزش، تبلیغی، فرهنگ سازی رسانه های جمعی در توسعه مشارکت بخش خصوصی در ورزش استان اردبیل تاثیر داشتند. مهم ترین نقش های رسانه های جمعی در توسعه مشارکت بخش خصوصی در ورزش به ترتیب اولویت نقش فرهنگ سازی، تبلیغی، آگاه سازی و اطلاع رسانی، آموزش و مشارکت اجتماعی بودند. بین نظرات آزمودنی ها در مورد نقش رسانه های جمعی در توسعه مشارکت بخش خصوصی در ورزش تفاوت معناداری وجود داشت، مدیران بخش رسانه تمایل بیشتری به مشارکت بخش خصوصی در ورزش داشتند. نتیجه گیری می شود در راستای مشارکت بخش خصوصی در ورزش باید مدیران با کارکردهای رسانه ها آشنا باشند.
    کلیدواژگان: توسعه، ورزش، بخش خصوصی، رسانه های جمعی
  • سیدجلیل میریوسفی* صفحات 97-109
    این پژوهش، با هدف بررسی نقش رسانه های جمعی در توسعه فرهنگ اجتماعی ورزش قهرمانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و رسانه، اصحاب رسانه و ورزشکاران (قهرمانان ملی و استانی سال 97) بود. نمونه گیری به روش هدفمند و نمونه آماری (125نفر) تعیین شد. ابزار، پرسشنامه ساخته محقق بود که روایی آن توسط اساتید تربیت بدنی و رسانه مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسش نامه، با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ(94/0= α) محاسبه گردید. روش تحلیل داده ها استفاده از معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم بود.  نتایج نشان داد که سه عامل مرتبط با رسانه های جمعی شامل فرهنگی، آموزشی و تبلیغی است. ضمنا گویه های تاثیر در ایجاد و توسعه اخلاق درورزش، انتشار اخبار و اطلاعات درست و صحیح در رسانه های ورزشی و انعکاس دستاوردهای علمی ورزشی در خصوص ورزش به ترتیب در عامل های فرهنگی، آموزشی و تبلیغی در اولویت اول قرار داشتند. براساس یافته های این پژوهش رسانه های جمعی باید یک مولفه مهم در جهت توسعه فرهنگ اجتماعی در ورزش قهرمانی مورد توجه قرار گیرد. از این رو می توان برنامه ریزی مناسبی در جهت تعامل با جامعه رسانه ای و ورزشی و استفاده از ظرفیت های آن ها برای توسعه  فرهنگ اجتماعی در ورزش قهرمانی کشور انجام داد.
    کلیدواژگان: توسعه، توسعه فرهنگ اجتماعی، رسانه های جمعی، ورزش قهرمانی
|
  • Masomeh Babaei Mobarake, Mehdi kohandel *, Abas khodayari, Mahvash Noorbakhash, Ali Zarei Pages 15-26

    The purpose of this study is to examine the relationship be-tween the motivation of sports program viewers through digital devices. After identifying the motivating variables of the sports program viewers, 9 hidden motive variables were investigated. For analyzing the data, for identifying and extracting Scales and items, orthogonal rotational exploratory analysis method was used using SPSS statistical software (SPSS software) at a significant level of 0.05 and two-way. The statistical population of this research is all students of Payame Noor University of Tehran, with a total number of 22,000. The statistical sample was determined based on the exploratory factor analysis of 525 people and classified by stratified random sampling method. For face and content validity, in terms of experts, and for con-struct validity, exploratory factor analysis was used. For data analysis, structural equation modeling using partial least squares method was used using Smart PLS software. The results of the structural equation model showed that, according to the structure of pleasure (0/834), recreation and entertain-ment (0/815), sports information (0/804), sport information learning (0/666), and Composition (0/665), social interactions (0/560), rest (0/528) and emancipation and escape (0/108) are the motivations of viewers of sports programs through digital devices. Also, the model fitted with the Model GOF = 0/693 was reported and the model was fitted as a strong model

    Keywords: Motivation, Viewer, Sports, Media, Digital
  • Hamed Talebian *, Mohammad Mahdi Mowlaei Pages 27-42

    The main goal of this research was to identify the actitives of TV program of “Navad” in the social media. It demonstrated the leaf competencies of this program by the production of media texts to publish and share in the main social media as well as user’s typology formed by users’ activities in this cyberspace. To reach this goal, the online observation as one of the most virtual ethnography techniques was used. It was indicated that this activities do not enjoy most of other important competencies at the level of root or stem competencies, by the application of theoretical model, known as the tree of competence. It makes the fan users passive and merely advocating, instead active participating. Finally, it was gathered and presented differnet potential and actual competencies of this program and coclude that some of actual leaves competencies have been used while it considered less to the core competencies.

    Keywords: Core Competency, Stem Competency, Leaf Competency, Virtual Ethnography, Strategic Foresight
  • Hossein Eydi, Amin Reza Bakhshi Chenari *, Masoumeh Fadaeii Deh Cheshmeh Pages 43-50
    Women have long been faced with many social problems such as: lack of opportunity for exercise Or prohibitions to address it on the result , Cultural myths in society, media bias in coverage of women's sports , Sponsors reluctance of women's sport and etc. Also, given the importance of exercise for women of different aspects of physical, mental, social and political development and underdevelopment in the exercise of this important class of , This study reports the views of Iranian women,S attitudes Muslim women,S participate in the Olympics and the world . In this study, the research method research approach of focus group interview tool that has been done in the field. The sample of eight female undergraduate and graduate students of Physical Education , Razi University who were selected by simple random sampling. The results showed that the presence of Iranian women athletes in the women's tournament . Particularly in international and Olympic pride and joy and they will not be lost in the championship to cause discouragement and sadness . The results showed that the presence of women in tournaments somehow promote women's sport in the country, thus promoting the sport of women.
    Keywords: Media, Iranian, Muslim, Women, Olympic, World
  • Fariborz Rahimnia *, Ghasem Eslami, Farshad Ghaderi Pages 51-64
    The purpose of this reserch is to Investigate the relationship between social media marketing and electronic word of mouth with the mediator role of brand awareness and brand image in sportswear Customers. The statistical society of this research is sportswear customers. In order to collect data, 500 spreadsheets were distributed randomly among the sportwear customers and 455 questionnaires were analyzed. The relationship between variables was investigated through structural equation modeling with AMOS software. The results indicated that the social media marketing has a positive impact on brand awareness and image; the positive impact of social media marketing has also been confirmed on electronic word of mouth. Moreover brand awareness has  positive relationship with brand image. brand image has  positive mediating role in the relationship between social marketing and electronic word of mouth.
    Keywords: Social Media Marketing, brand awareness, Brand image, electronic word of mouth
  • Hossein Kordlu *, Hossein Alimohammadi, Najmeh Gharaye Torshizi Pages 65-76
    Attracting and retaining customers is the best way to increase profitability based on rapid changes in competitive markets. The purpose of this study was to determine the relation between relationship marketing and shopping behavior and customer loyalty in swimming pools. The statistical population consisted of all customers of pools in Birjand  and  253 completed questionnaires from a total of 260 respondents were analyzed. Marketing and Shopping Behavior Questionnaire (Kim, 2008) and Customer Loyalty Inventory (Liu, 2008) were used to collect data. Reliability of the questionnaires was 0.93, 0.90 and 0.76 based on Cronbach's alpha test for relationship marketing questionnaire, shopping behavior and customer loyalty respectively. Pearson correlation and structural equation modeling were used to analyze the data of this research. The results showed there is a significant relationship between relationship marketing, shopping behavior and customer loyalty. Also the results of the pathway analysis confirmed the conceptual model of the research. Based on the findings, it is suggested that relationship marketing should be considered as one of the effective factors in attracting and retaining sports customers
    Keywords: Consumption Behavior, Loyalty, Relationship marketing
  • Reza Shahbazi *, Majid Jalali Farahani, Mohammad Khabiri Pages 77-84
    Regarding the importance of media in development of sport tourism industry, this research has been conducted with the aim of reviwing and rating the role of mass media in development of sport tourism in Tabriz. The statistical population of this study was the managers and experts of sports, tourism, cultural heritage and sports media in Tabriz city (N= 300). Total population sampling was used
    and 230 questionnaires were examined. The research tool was a researcher-made questionnaire. After validation by a number of sports and tourism management experts,they were distributed among 30 subjects and its reliability was reported (α = 0.86). Data analysis was performed using descriptive statistics and inferential statistics such as Kolmogorov-Smirnov test, Friedman's rank test by  SPSS24 software.
    Findings of the research showed that mass media had most effect in "human resource training" with an average rating of 4.39 and "identifying environmental capacities and capabilities" had the lowest effect with average rating of 3.78. Also, among all mass media, television, Internet and modern media had most effect on the development of sport tourism in Tabriz city.According to research findings, television, the Internet and the modern media have  key role in the components of sport tourism development, therefore, it is suggested to provide a proper situation for more and more attendance of tourists in sports events.
    Keywords: Mass Media, Sport tourism, Sports media, Modern Media
  • Seyed Amin Dehghan *, Masoud Emanzadeh, Majid Namor, Muhammad Poorpanahi Pages 85-96
    The purpose of this research was to investigate the role of mass media in the development of participation of private sector in sport. To collect information,  related literature and documents were reviewed. Also a researcher-made questionnaire was used that it's face validity was confirmed by several experts and sport management professors and it's construct validity was approved using confirmatory factor confirmation. Reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha (0.9). The samples consisted of two groups of sport managers and experts, and media managers and experts (130 people). Present study is applied in terms of result and descriptive in terms of data collection. Mass media and its functions as independent variables and participation of private sector were considered as dependent variable. Some of the most important results of the research were that the  role of awareness and information, education, promotion, culture of public media influenced the development of participation of private sector in sport in Ardebil province. The most important roles of mass  media in the development of participation of private sector in sport were the priority of the role of culture, promotion, awareness and information, education and social participation respectively. There was a significant difference between the views of the subjects  about the role of mass media in the development of participation of private sector in sport, while media sector managers were more inclined to participate in the private sector in sport. It is concluded that in order to participate in the private sector in sport, managers should be familiar with the functions of the media.
    Keywords: Development, Sport, Private Sector, Mass Media
  • Sayyed Jalil Miryousefi * Pages 97-109
    The aim of this research is to investigate the role of mass media in the development of social culture in championship sport. The statistical population consisted of sports and media management professors, media professionals, and athletes (national and provincial champions of 2019). Purposeful sampling was used in this study (125 people). A researcher-made questionnaire was used which it's validity was confirmed by physical education and media professors. The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha coefficient (α=0.94). Structural equations modeling, exploratory factor analysis, and confirmatory factor analysis of the first and second order were used to analyze data. The results revealed that three factors related to mass media were cultural, educational, and promotional factors. Meanwhile, items of affecting development of ethics in sport, publication of the correct and accurate information about sports in sports media, and distribution of scientific achievements in sport were prioritized in cultural, educational, and promotional factors respectively. Based on the findings, mass media should be considered as an important component in developing social culture in the sports championship. Therefore, through proper planning, the media and sports community can interact with each other and use their capacities to develop social culture in the national sports championship.
    Keywords: athletic sport, Development, Mass Media, social culture developmen