فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 40 (پاییز 1397)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 40 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهره علی اسماعیلی*، بهرام خیری صفحات 1-32
    هدف

    عصر فن آوری جدید سرشار از تناقض ها، مشارکت ها و ارتباطات است که مشتری را درجایگاه مصرف کننده با بحران معنا و پوچی ناشی از شی وارگی و مصرف شدگی روبه روساخته است و در همین راستا اصالت که کاتلرآن را اثر گذارترین عنصر در این عصر برای دستیابی به توسعه پایدار و پاسخ به فراروی های روانی مشتری که آن را روح انسان می نامد می داند، همچنین تلاش برندها برای حفظ و توسعه باورها و فلسفه خود، مطالعه مفهوم بازاریابی اصالی را امری ضروری ساخته است و از سوی دیگر مطالعه تعامل و تقابل آن با بازاریابی پراگماتیک که پاسخی برای نیازهای مادی مشتری است ضرورت می یابد لذا پیامد آن ها می تواند پاسخی به خلاء تئوریک علم بازاریابی برای حل تناقضات مشتری در شیفت پارادایمی جدید باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربرد یاست و از روش تحقیق کیفی به شیوه نظریه داده بنیاد ساختارمند بهره می برد، روش های گرآوری داده ها از طریق مصاحبه عمیق و مشاهده سخنرانی پژوهشگران و اساتید دانشگاه در رشته های مدیریت بازرگانی، فلسفه، جامعه شناسی، روانشناسی، فلسفه هنر و اعضای گروه های اجتماعی در خانواده، خرده فرهنگ، گروه های مرجع است که به شناسایی ابعاد ساختار بازاریابی اصالی و پراگماتیک و تعامل و تقابل آن ها می پردازد. مشارکت کنندگان در تحقیق از طریق فرآیند نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و مصاحبه ها و مشاهده ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرده اند. نهایتا تعداد مصاحبه 24 و تعداد مشاهده ها 22 عدد انجام و برای تحلیل داده ها از اصول مرتبط با نظریه زمینه ای (کدگذاری باز و انتخابی، تحلیل مقایسه ای مستمر، ایجاد مفاهیم و مقوله ها) استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج کدگذاری داده ها منجر به شناسایی 1200 مفهوم شده است که به روش چند سطحی، مقوله ها در چند سطح طبقه بندی شده و خوشه های مقوله ای حاصل از آن ها در 6 بلوک مقوله ای دسته بندی شده اند. استراتژی های این تعامل ها و تقابل ها بهبود نهادها، بازاریابی فرهنگی، بازاریابی معنویی، تفاهمات ارتباطی است. پیامد این تحقیق برند معتبر است.

    نتایج

    یکی از رویکردهای مهم در بازاریابی نسل سوم یافتن روش های خلق ارزش در راستای توسعه پایدار افتصاد، جامعه، محیط زیست و ارائه آن به جامعه، شرکت ها و همین طور نهادهای سیاست گذار جهت سهم داشتن در رفاه جامعه است، لذا نتابج این تحقیق پیشنهاد می کند تغییر پارادایم بازاریابی برای حل مسائل عصر جدید برای تولید برند معتبر از طریق راهبردهای بازاریابی فرهنگی، بازاریابی معنوی، تقویت نهادها، تفاهمات ارتباطی مورد توجه محققین، شرکت ها، دولت ها، سازمآن ها و مجامع سیاست گذار عمومی قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: بازاریابی اصالی، بازاریابی پراگماتیک، شیفت پارادایمی، بازاریابی فرهنگی، برند اصیل
  • علی برخورداری*، غلامرضا کوزه گر، الهام فریدچهر صفحات 33-47

    امروزه اغلب شرکت های داروسازی به دلیل ماهیت خاص محصولات و بازار خاص خود بعد از اخذ مجوز تولید محصولات جدید، برای معرفی آنها به بازار دچار مشکلات متعددی می باشند. لذا تحقیق حاضر با هدف تجزیه و تحلیل و رتبه بندی جامعه آماری شرکت های داروسازی از منظر استفاده از شیوه های بازاریابی کارآفرینانه و میزان تاثیرگذاری ابعاد مختلف خصوصیات کارآفرینی، بازارگرایی و ارتباطات را بر بازاریابی کارآفرینانه صورت گرفت. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی است که به روش توصیفی-پیمایشی صورت گرفته. پاسخگویان سولات پرسشنامه افراد منتخب شرکت های داروسازی استان تهران می باشند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه مجازی استاندارد استفاده شده که روایی آن از طریق کسب نظرات اساتید و خبرگان و همچنین تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن به روش تکنیک آماری آلفای کرونباخ تایید گردیده است واز نرم افزارهای spss وpls  برای تحلیل های آماری استفاده گردید. یافته های تحقیق حاکی از تاثیر مثبت و معنادارکلیه ابعادخصوصیات کارآفرین، بازارگرایی و ارتباطات بر بازاریابی کارآفرینانه می باشد. و رتبه بندی آنها بیانگر این است که بعد روابط اجتماعی از سازه ارتباطات بیشترین ضریب تاثیر و بعد رقیب گرایی از سازه بازارگرایی کمترین ضریب تاثیر را دارند. کاربرد این پژوهش در شرکت های داروسازی به ویژه داروسازی های استان تهران می باشد که براین اساس پیشنهاد می شود، در راستای اثر بخش نمودن بازاریابی کارآفرینانه توجه بیشتری معطوف ارتباطات و دانش بازاریابی کارکنان بازاریاب خود نمایند.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، خصوصیات کارافرین، بازارگرایی، ارتباطات
  • الهه شاهین فر، ناصر آزاد* صفحات 49-62
    خریداران ایرانی تجربیات مثبت یا منفی یکدیگر را در خرید به اشتراک می گذارند و به دنبال افرادی هستند که اطلاعات کاملی در مورد محصولات داشته باشند. خبرگان بازار افرادی هستندکه اطلاعات تخصصی و تاثیرگذاری در مورد جنبه های مختلف یک محصول دارند. این افراد تمایل دارند اطلاعات خود را در مورد محصولات در اختیار افرادی قرار دهند که به آن اطلاعات نیاز دارند. هدف این پژوهش معرفی مفهوم خبرگی بازار و همچنین بررسی اثرگذاری ابعاد آن بر خرید لذت جویانه است. منظور از خرید لذت جویانه خریدی است که صرفا با انگیزه لذت جویی انجام می گیرد و در آن خریدار نیازمند به محصول نیست. جامعه آماری این تحقیق پنج فروشگاه شهرکتاب تهران می باشد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه و روش پژوهشی برای بررسی مدل مفهومی و آزمون فرضیات تحقیق، تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری است. نتایج نشان می دهد که از بین سه بعد خبرگی بازار، دو بعد آن، آگاهی از قیمت و آگاهی از برند تاثیر معناداری بر خبرگی بازار دارند و آگاهی از ارزش تاثیر معناداری بر خبرگی بازارندارد. همچنین متغیر خبرگی بازار نیز تاثیر معناداری بر خرید لذت جویانه داشته است. همچنین آگاهی از ارزش، آگاهی از برند و آگاهی از قیمت به ترتیب بیشترین تاثیر را بر خرید لذت جویانه دارند.
    کلیدواژگان: خبرگی بازار، خرید لذت جویانه، آگاهی از قیمت، آگاهی از برند
  • حسین عادل*، ابوتراب علیرضایی، سید مهدی جلالی صفحات 63-82
    زمینه

    در دنیای امروزی کسب و کارهای آنلاین نیاز به تعریف استراتژی های بازبینی برای انتظار مصرف کنندگان و اعتماد آن ها دارند. جدی ترین خطر برای اقتصادهای میانبر نسخه برداری بدون هیچگونه رویکرد انتقادی است.

    هدف

    این پژوهش به نقش اعتماد و جنسیت در خرید آنلاین با رویکرد آینده پژوهی می پردازد. روش ها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی-پیمایشی، روش تحقیق میدانی و با پرسشنامه داده ها جمع آوری شد. جامعه آماری ساکنین مجتمع سینا، روش نمونه گیری تصادفی احتمالی از نوع طبقه ای نسبی با حجم 306 پرسشنامه که پایایی از طریق آلفای کرونباخ و روایی توسط اساتید محترم، خبرگان و متخصصین حوزه آماری تایید و پردازش داده ها از طریق نرم افزار SPSS انجام شده است.

    یافته ها

    ضریب همبستگی اسپیرمن جنسیت و تداوم اعتماد بر رضایت و قصد خرید مجدد 0/731، آینده نگاری، مزایای درک شده، تداوم اعتماد، ریسک درک شده و رضایت بر قصد خرید مجدد 0/705، 0/636، 0/639، 0/461- و 0/817 می باشد به طوری که همه در سطح معنی داری کمتر از 0/05 می باشند؛ فرضیات مربوطه مورد تایید واقع شده اند. تنها ضریب همبستگی اسپیرمن جنسیت بر قصد خرید مجدد 0/193 و سطح معنی داری 0/083 نشان داد که این فرضیه مورد تایید واقع نمی شود.

    نتیجه گیری

    برای افزایش سهم خود در بازارهای بین المللی و داخلی باید با پویشی مداوم نیازهای اجتماعی و انتظارات مشتری را شناسایی و با بسط چشم انداز راهبردی منطبق با افزایش اعتماد، مزایای درک شده و کاهش ریسک درک شده می توان رضایت و قصد خرید مجدد را افزایش داد.

    کلیدواژگان: مزایای درک شده، جنسیت، تداوم اعتماد، ریسک درک شده، رضایت، قصد خرید مجدد و آینده نگاری
  • مهدی باقری*، مریم غیاث آبادی فراهانی صفحات 83-94

    تبلیغات نوستالژیک یکی از انواع تبلیغات است که با درگیر کردن احساسات و نگرش افراد، به ابزار قدرتمندی در خرید محصولات تبدیل شود. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تبلیغات نوستالژیک بر قصد خرید با توجه به نقش میانجی خود تداومی ادراک شده، نگرش به برند و پاسخ عاطفی به نام تجاری بوده است. این تحقیق از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و در دسته تحقیق های علی قرار داد جامعه ی مورد پژوهش شامل مصرف کنندگان محصولات پاک در شهر اراک بوده است. که پس از تایید روایی و پایایی جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق برای بررسی روابط بین اجزاء مدل از معادلات ساختاری استفاده شده است. از نرم افزار لیزرل برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها استفاده شده است. با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها نتایج حاکی از آن بوده است که تبلیغات نوستالژی بر خود تداومی ادراک شده، نگرش به برند، پاسخ عاطفی به نام تجاری و بر قصد خرید تاثیر دارد؛ خود تداومی ادراک شده، نگرش به برند و پاسخ عاطفی به نام تجاری بر قصد خرید تاثیر دارد و از سوی دیگر تبلیغات نوستالژی بر قصد خرید از طریق خود تداومی ادراک شده نگرش به برند و پاسخ عاطفی به نام تجاری تاثیر ندارد.

    کلیدواژگان: نگرش به برند، پاسخ عاطفی به نام تجاری، قصد تجاری، نوستالژی
  • مسعود کیماسی، علی عمویی اوجاکی*، ملیکا نصیر صفحات 95-115

    هدف مطالعه حاضر معرفی تکنیک نردبانی به عنوان یک ابزار مناسب در تحقیقات بازاریابی و رفتار مصرف کننده و چگونگی اجرای آن در عمل است. در این مطالعه تکنیک نردبانی به عنوان ابزاری مهم برای فهم ارزش های مصرف کننده و تدوین استراتژی های برند و پیام تبلیغاتی معرفی می شود. علی رغم اینکه تکنیک نردبانی ابزاری قوی و مفید برای بازاریابان و محققان برای فهم رفتار مصرف کننده است، با این حال به دلیل آشنایی کم و دشواری اجرای این تکنیک، به میزان کمی از آن در مطالعات رفتار مصرف کننده استفاده می شود. در این مطالعه، علاوه بر تشریح نحوه اجرای این تکنیک و چگونگی استخراج نقشه سلسله مراتبی ارزش، به چالش ها و مشکلاتی که محققان در به کارگیری این تکنیک با آن روبه رو می شوند و راه حل آن ها اشاره شده است. این مطالعه، بینش مناسبی را برای بازاریابان و محققان علاقه مند به شناخت ارزش های مصرف کنندگان و چگونگی ارتباط بین ویژگی های یک محصول یا برند خاص با ارزش های شخصی مصرف کنندگان فراهم می کند.

    کلیدواژگان: زنجیره ارزش، تکنیک نردبانی، ماتریس استنباطی، نظریه ابزار-هدف، نقشه سلسله مراتبی ارزش
|
  • Zohreh Aliesmaeili *, Bahram Kheiri Pages 1-32
    Objective

    New generation technology is full of contradictories, engagements and communications. It makes customers to face crises of meaning and nihilism, because they feel to be objected and consumed. According to that Kotler knows that the most effective element in this age for achieving sustainable development and answering customers when they are going to achieve beyond Psychology that is named it "spirit", also brands try to improve them believes and Philosophy. so this research trees to study authentic marketing concept, in other hand trees to search its interactions and conflicts with pragmatic marketing as a method for answering consumer materialistic needs. This research consequence can help to lack of marketing theory science as a solution for solving customer contradictories in new Paradigm shift.

    Methods

    The present study has a qualitative approach based on Grounded theory method. data collection is done by depth interviews with the researchers and university professors in the fields of business management, sociology, psychology and. their lecture observation, also interview with other social positions, Participants have been selected through purposive sampling and interviews have continued to reach theoretical saturation. 24 interviews and 22 observations were conducted and data were analyzed using principles related to grounded theory (open and selective coding, continuous comparative analysis, creating concepts, and categories).

    Results

    The results of data coding have led to the identification of 1200 concepts that are categorized by multilevel method and shaping Category Cluster into six block Category. Strategies of this interactions and conflicts are institutions improvement, cultural marketing, meaning marketing, Communication Understandings. Consequences of this research is authentic brand.

    Conclusion

    An approach in marketing 3 is creating value foe sustainable development, economy, society and the environment then giving them to society and companies and political institutions. Otherwise this research encourages to change marketing Paradigm for answering new generation technology problems until being success to produce authentic brand by cultural marketing, meaning marketing, institutions improvement, Communication Understanding Strategies.

    Keywords: Authentic marketing, pragmatic marketing, Paradigm shift, meaning marketing, Authentic brand
  • Ali Barkhordari *, gholamreza kuzegar, Elham Faridchehr Pages 33-47

    In the present era pharmaceutical companies due to the specific nature of their products licensing for new products to introduce to the market after experiencing several problems. this study is whether we can rely on entrepreneurial marketing practices of the company’s new products introduced to the market or not? examined the statistical population pharmaceutical companies of Tehran province from the perspective of the entrepreneurial marketing practices and analysis and ranking degree of influence different aspects of the characteristics of entrepreneurship, market orientation and communication on entrepreneurial marketing.Use electronic questionnaires .Reliability for getting opinions from academics and experts and its validity has been confirmed by Cronbach’s alpha. method. In this study, PLS and SPSS software to analyze quantitative data is used. That after analyze of the results was confirmed positive and significant impact all aspects of the characteristics of entrepreneur, entrepreneurial orientation and communication on the Entrepreneurial Marketing Pharmaceutical companies focus on the communications of their marketing staff in order to effectively engage in entrepreneurial marketing.

    Keywords: Entrepreneurial Marketing, Characteristics of entrepreneurs, Market orientation, Communications
  • Elahe Shahinfar, Naser Azad * Pages 49-62
    It is common that Iranian customers share their positive or negative shopping experiences with each other and they are looking for individuals who have complete information about the products. Market Maven is a person with an effective and complete specialized information about different aspects of a product Interestingly, Market Mavens have innate desire to offer their information to a buyer who needs them. In this study, Market Mavens is introduced as a variable and also the impact of this multi dimensions variable have been investigated on hedonic shopping. Hedonic shopping means purchasing with only motivated hedonistic while they do not need any products. The statistical population of this research is five general bookstores in the city of Tehran. The information is collected by questioners from customers and the research method to examine the conceptual model and test the hypotheses of the research is the structural equation modeling technique. Result reveals that among three dimensions of market mavens, price consciousness and brand consciousness have a significant effect on the Market Mavens. Although the value consciousness shows no significant effect on the Market Mavens Moreover, Market Mavens shows a great impact on the hedonic shopping. value, brand and price consciousness are also having the most influential effect on the hedonic shopping.
    Keywords: Market Mavens, Hedonic shopping, price consciousness, brand consciousness
  • Hossein Adel *, Abootorab Alirezaie, Seyed Mahdi Jalali Pages 63-82
    Background

    In today's world, online businesses need to define reviewing strategies to expect consumers and trust them. The most serious risk for economies download is without any critical approach.

    Objective

    This study aimed at the role of trust and gender in online shopping with future research approach.

    Methods

    The present study was conducted in terms of applied purpose, in terms of descriptive-survey information, field research method and data questionnaire Were collected. The statistical population of the residents of Sina complex, the possible random sampling method of the relative type with the volume of 306 questionnaires, which was confirmed by the Cronbach's alpha and the validity by respected professors, experts and experts in the statistical field and data processing through SPSS software.

    Results

    Spearman gender correlation coefficient and confidence on satisfaction and intention to buy 731.0, foresight, perceived benefits, continuity of trust, perceived risk and satisfaction on intention to buy 705.0, 636.0, 639.0, 461.0-and 817.0 so that all at a significant level less than 05.0 The corresponding assumptions are confirmed. The only correlation coefficient of spearman gender on the intention of buying 193.0, and the significance level of 083.0 showed that this hypothesis is not confirmed.

    Conclusion

    To increase its share in international and domestic markets, it should be identified with continuous dynamic social needs and customer expectations and with a strategic prospect expansion in accordance with increasing trust, perceived benefits and a decrease in perceived risk can increase the satisfaction and intention of purchasing again.

    Keywords: Perceived Benefit, Gender, Trust Propensity, Perceived Risk, Satisfaction, Repurchase Intention, Foresight
  • Mehdi Bagheri *, Maryam Ghiasabadi Farahani Pages 83-94

    Nostalgic advertising is one of a kind of advertising that turns into a powerful tool for buying products by engaging people's feelings and attitudes. Therefore, the purpose of this research was to investigate the effect of nostalgic advertising on purchasing intention in terms of its intermediate role of perceived self-perpetuating, brand attitude and emotional response to the brand. This research is an applied study in terms of purpose and included in the group of causal researches. Population included the consumers of Pak Co. products in Arak city. After validation and reliability, verification was used for data collection. In this study, structural equations were used to investigate the relationships between model components. Also Lisrel software has been used for analyzing the hypotheses. According to the data analysis, the results indicated that nostalgic advertising has an effect on perceived self-perpetuating, brand attitude, emotional response to brand, and on buying intention; perceived self-perpetuating, brand attitude and emotional response to the brand affects the intention to purchase, and on the other hand nostalgia advertising does not affect the intention to purchase through perceived self-perpetuating, brand attitude and emotional response to the brand.

    Keywords: Brand attitude, emotional response to brand, business intention, nostalgia
  • Masoud Keimasi, Ali Amoei Ojaki *, Melika Nasir Pages 95-115

    The purpose of the present study is to introduce the laddering technique as an appropriate tool in marketing and consumer behavior research and how it is implemented in practice. In this study, laddering technique is introduced as an important tool for understanding consumer values and formulating strategies of brand and advertising message. Although the laddering technique is a powerful and useful tool for marketers and researchers to understand consumer behavior, however, due to the low familiarity and difficulty in implementing this technique, it is slightly used in consumer behavior studies. In this study, in addition to describing how this technique is implemented and how to extract a hierarchical value map, the challenges and problems faced by the researchers in applying this technique and their solution are mentioned. This study provides appropriate insight for marketers and researchers that interested in recognizing consumer values and how they relate the characteristics of a particular product or brand to individual consumers.

    Keywords: Value Chain, Laddering Technique, Implication Matrix, Means-End Theory, Hierarchical Value Map