فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1398)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سلیمه آهنگران، سیدعلی پوربخش*، علیرضا آبتین، اسماعیل اصلی صفحات 153-163
    زمینه و هدف

    مایکوپلاسما پنومونیه یکی از گونه های اصلی مایکوپلاسماهای آلوده کننده کشت های سلولی  محسوب می شوند. با توجه به اثرات نامطلوبی که آلودگی های مایکوپلاسمایی می توانند بر روی کشت های سلولی داشته باشند، شناسایی سریع این آلودگی ها حائز اهمیت می باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما پنومونیه از 82 نمونه ی کشت سلولی ارسال شده به آزمایشگاه رفرانس مایکوپلاسما با استفاده از روش کشت وPCR  انجام شد. بدین منظور از پرایمرهای M1F و M3R که قابلیت شناسائی جنس مایکوپلاسماها را از ژن 16S rRNA دارد، استفاده گردید. سپس برای راه اندازی واکنش PCR جهت ردیابی مایکوپلاسما پنومونیه، از ژن P1 Adhsein  و پرایمرهای اختصاصی MPF  و MPR استفاده شد.

    یافته ها

    از مجموع تعداد 82  نمونه جمع آوری شده، در کشت تعداد (8/37٪)31 نمونه با تشکیل پرگنه اختصاصی، مایکوپلاسما مثبت تشخیص داده شده و (2/62٪)51 نمونه نیز منفی بودند.همچنین از مجموع تعداد مذکور،  (53/58%) 48 نمونه از نظر آزمون PCR جنس مایکوپلاسما مثبت بوده و تعداد (47/41%)34 نمونه نیز منفی گزارش شد. نهایتا از 82 نمونه ی جمع آوری شده در این مطالعه، هیچ نمونه ای از نظر آزمون PCR گونه مایکوپلاسما پنومونیه مثبت گزارش نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، مایکوپلاسما پنومونیه عامل آلوده کننده کشت های سلولی در ایران محسوب نمی شود. همچنین آزمون PCR با توجه به سرعت و دقت بالای آن، می تواند آزمونی مناسب و مقرون به صرفه تر جهت ردیابی مایکوپلاسماهای آلوده کننده کشت سلولی باشد.

    کلیدواژگان: مایکوپلاسما پنومونیه، کشت سلول، PCR، کشت اختصاصی مایکوپلاسما
  • فاطمه ثامنی، مهرناز شاهبیک، حسین دبیری* صفحات 164-174
    زمینه و هدف

    پیلی تیپIV یک فاکتور کلونیزاسیون مهم برای پاتوژن فرصت طلب سودوموناس آئروژینوزا است، که در شکل گیری بیوفیلم و اتصال به سلولهای میزبان نقش دارد. هر تیپ پیلی با یک ژن کمکی خاص کد می شود. از این رابطه ی مشخص میتوان به عنوان یک هدف درمانی برای تشخیص سویه های سودوموناس آئروژینوزا و همچنین تیپ بندی مولکولی آن استفاده کرد. هدف این مطالعه ارزیابی فراوانی تیپهای مختلف ژنهای کمکی در نمونه های فیبروز سیستیک(CF) ، سوختگی و محیطی می باشد.

    مواد و روش ها

    نمونه های سودوموناس آئروژینوزا از بیمارانCF ، سوختگی و همچنین پسماندهای محیطی در طی سال 95-94، جمع آوری گردید. نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد میکروبی و بیوشیمیایی کشت داده و شناسایی شد. استخراجDNA  توسط جوشاندن انجام شد وPCR  از طریق پرایمرهای اختصاصی انجام شد.

    یافته ها

    روی هم رفته 90 ایزوله ی سودوموناس آئروژینوزا(35 نمونه محیطی، 30 نمونه سوختگی و 25 نمونه(CF  مورد بررسی قرار گرفتTfpO .  وTfpZ  به ترتیب در 71 و 2 ایزوله مثبت بودند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج بدست آمده ما نشان دادیم که تیپ پیلی سودوموناس آئروژینوزا بسیار متنوع است. صرف نظر از منبع نمونه ها، شایعترینTfp ،TfpO  بود. با در نظر گرفتن این واقعیت کهTfpZ  فقط در نمونه های سوختگی دیده شد، میتوان فرض کرد این تیپ خاص ممکن است در شرایط حاد بالینی ظاهر شود. در نهایت انجام این مطالعه بر جامعه ی آماری بزرگتر و بهره گیری از روش های جامعتر تایپینگ را پیشنهاد میکنیم.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، پیلی تیپIV، سیستیک فیبروزیس
  • نیلما آنگالی*، مدهوسودان آپارو پاتیل، ویجای دارما تجا صفحات 172-179
    زمینه و هدف

    بیماری سل همه ساله بیشتر از یک میلیون نفر را در میان کشورهای با درآمد کم و یا متوسط می کشد. درک روند وقوع، شیوع و مرگ ومیر توبرکلوز (سل) برای پیگیری موفقیت در برنامه های کنترل آن بسیار مهم است. تشخیص میکروبیولوژیکی بیماری های ناشی از مایکوباکتری ها باید سریع و موثر باشد تا از ابتلا به بیماری جلوگیری و مدیریت عفونت را بهینه کند.

    مواد و روش کار

    درمجموع، 1412 نمونه بالینی سل ریوی و خارج ریوی از ژانویه تا دسامبر 2017 در انستیتوی علوم پزشکی نظام، حیدرآباد، پاکستان، مطالعه شد. تمام نمونه ها مطابق رویه های عملیاتی استاندارد پردازش شدند. تمام نمونه ها با میکروسکوپ، کشت، و با کمک دستگاه تشخیص مولکولی GeneXpert بررسی شدند.

    یافته ها

     از 1412 نمونه دریافت شده 813 نفر مرد (57/6%) و 599 زن (42/4%) بودند. از بین این نمونه ها، 818 مورد (57/9%) نمونه سل ریوی و 594 نمونه خارج ریوی وجود داشت. شیوع مایکوباکتریوم 6/21% بود که از این تعداد مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در 3/18% و مایکوباکتریوم های غیر توبرکولوز (25/3%) مشاهده شد. میزان آلودگی 2/6% (37 مورد از 1412) بود. در میان موارد مثبت، شایع ترین گروه سنی مبتلا 30-21 سال (22/2%) بود. حدود 64 نفر (4/43 درصد) اسمیر مثبت داشتند. در مجموع 200 ایزوله (16/14%) باحداقل یک سیستم کشت LJ یا سیستمBacT Alert 3D  بازیابی شدند. MTB در 216 (15/29) توسط GeneXpert بازیابی شد. MDRTB در 8 (3/7%) توسط GeneXpert تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری

     کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مسئول عوارض و مرگ و میر عظیمی در سراسر جهان است. تاخیر در تشخیص ممکن است استفاده از درمان مناسب را به تعویق اندازد و برای بیمار مضر باشد. به دلیل طولانی بودن زمان کشت سنتی، تکنیک های جدید مولکولی امکان تشخیص سریع آزمایشگاهی و حساستر توبرکلوزیس را فراهم می کند.

    کلیدواژگان: ریوی، خارج ریوی، آلودگی، اسمیر، کاشت، GeneXpert
  • سمانه فرجی کفشگری، یحیی مقصودلو*، مرتضی خمیری، محبوبه کشیری، آرش بابایی صفحات 180-193
    زمینه و هدف

    امروزه با توجه به مضرات استفاده از نگه دارنده های شیمیایی مواد غذایی، استفاده از نگه دارنده های طبیعی افزایش یافته است. باکتریوفاژها (فاژها) انگل های اجباری باکتریایی هستند که برای انسان و حیوان بی خطر می باشند، لذا می توانند به عنوان عوامل ضدمیکروبی طبیعی مناسب در مواد غذایی به کار روند. هدف این تحقیق، جداسازی فاژ لیتیک اشریشیاکلی از فاضلاب، شناسایی و ارزیابی کارایی آن در کنترل اشریشیاکلی درگوشت مرغ بود.

    مواد و روش کار

    باکتری اشریشیاکلی کاستلانی  (1330: PTCC) از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران تهیه شد. فاژ مورد نظر از فاضلاب کارخانه لبنی ملایر جداسازی و اثر ضدمیکروبی آن از طریق ایجاد پلاک بررسی شد. مورفولوژی و تشخیص خانواده احتمالی آن با میکروسکوپ الکترونی گذاره (TEM) مشاهده و بررسی شد. طیف میزبانی علیه 5 سویه اشریشیاکلی و اثر آن علیه باکتری های سالمونلا انتریکا، استافیلوکوکوس اورئوس و یرسسینیا انترکولیتیکا نیز ارزیابی شد. تاثیر فاژ لیتیک اختصاصی اشریشیاکلی بر میزان آلودگی اشریشیاکلی تلقیح شده در گوشت مرغ نیز بررسی شد.

    یافته ها

     فاژ جداسازی شده فاقد دم، دارای کپسید کروی، و به احتمال زیاد متعلق به خانواده تکتی ویریده بود. فاژ مورد نظر برخلاف سایر جنس های مورد آزمون، بر 5 سویه اشریشیاکلی انتخابی اثر ضدمیکروبی داشت. نتایج تاثیر فاژ بر میزان آلودگی اشریشیاکلی در گوشت مرغ نشان داد که میزان باکتری از 10log 3 پس از 24 ساعت به 10log 8/1 رسید و پس از 4 روز به کمتر از 1 سیکل لگاریتمی رسید.

    نتیجه گیری

     فاژ جداسازی شده اثر ضدمیکروبی قوی بر اشریشیاکلی داشت؛ بنابراین می تواند کاندیدای مناسبی به عنوان نگهدارنده جهت کاربرد در مواد غذایی باشد.

    کلیدواژگان: اکتریوفاژها، اشریشیاکلی، تکتی ویریده، مرغ
  • ناهید رحیمی، سحر هنرمند جهرمی*، شهره زارع کاریزی صفحات 194-209
    زمینه و هدف

    فلوسایتومتری روشی سریع است که می تواند هزاران سلول را در هر ثانیه تحلیل کند و برای تعیین زنده مانی جمعیت های میکروبی و حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری ها استفاده شود. در این مطالعه، الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایه های اسینتوباکتربومانی با روش فلوسایتومتری بررسی شد. 

    مواد و روش کار

    55 جدایه اسینتوباکتر بومانی از 230 نمونه بالینی بیماران جداسازی و با تست های بیوشیمایی شناسایی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با روش انتشار در دیسک تعیین و جدایه های  MDRانتخاب شدند. حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) آنتی بیوتیک های مروپنم و پیپراسیلین تازوباکتام  برای جدایه های MDR تعیین شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نسبت به این دو آنتی بیوتیک با رنگ آمیزی رودامین 123 و روش فلوسایتومتری تعیین گردید و نتایج مقایسه شد. برای محاسبه انحراف معیار مقاومت های آنتی بیوتیکی و نتایج MIC آنتی بیوتیک ها از تست STDEV در برنامه اکسل استفاده شد. ابه منظور ارزیابی توافق بین نتایج تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش های انتشار در دیسک، MIC و فلوسایتومتری از روش معیار توافق یا Category Agreement  (CA) استفاده شد.

     یافته ها

     98درصد جدایه ها MDR بودند. میزان MIC مروپنم از μg/mL 256-8 و پیپراسیلین μg/mL1024-128 بود. با فلوسایتومتری نشان داده شد که در غلظت های μg/mL 2، 4 و 8 مروپنم، به ترتیب فقط 96/1 درصد، 44/1 درصد و 59/0 درصد سلول ها کشته شدند. در غلظت های μg/mL 16، 64 و 128 پیپراسیلین تازوباکتام به ترتیب 13/8 درصد، 11/3درصد و 5/9 درصد سلول ها کشته شدند. کاهش تعداد باکتری های زنده با افزایش غلظت های هر دو آنتی بیوتیک مشاهده شد. 

    نتیجه گیری

     تطابق میان نتایج روش فلوسایتومتری و هر دو روش تعیین حساسیت ضدمیکروبی آگار و میکرودایلوشن براث نشان داد که فلوسایتومتری می تواند به عنوان روشی سریع و قابل دسترس می تواند برای این منظور استفاده شود.

    کلیدواژگان: الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، مقاومت چندگانه دارویی، اسینتوباکتر بومانی، فلوسایتومتری
  • مرتضی یزدانی، فرشته جوکار کاشی*، زهرا دشتی زاده صفحات 210-219
    زمینه وهدف

    افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی بیوتیک ها در اکثر باکتری ها منجر به توسعه ترکیب های ضدمیکروبی طبیعی شده است. نعناع فلفلی با نام علمیL. Mentha piperita یکی از گیاهان دارویی پرمصرف است که اثرهای درمانی بسیاری دارد. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسیدانی اسانس این گیاه است.

     مواد و روش کار

    در این بررسی پس از جمع آوری و خشک کردن برگ های گیاه، با دستگاه مایکروویو (Free microwave extraction solvent) و بدون استفاده از حلال، اسانس گیاه استخراج شده و شناسایی ترکیب های اسانس به کمک دستگاه GC-MS (Gas chromatography-mass spectrometry) انجام شد. بررسی اثر ضداکسیدانی با روش بتاکاروتن و سنجش اثرهای ضدمیکروبی روی سویه های باکتری ، قارچ ها و مخمر به روش انتشار در آگار و کمترین غلظت مهارکننده رشد روی اسانس انجام شد.
     

    یافته ها و بحث

     منتول، نئومنتیل استات و منتوفوران به ترتیب عمده ترین ترکیب های نمونه ی اسانس نعناع فلفلی جمع آوری شده از شهر مریوان بودند؛ منتول عمده ترین ترکیب تشکیل دهنده ی اسانس بود. اسانس این گیاه روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس و گرم منفی شیگلا دیسانتریه و کلبسیلا پنومونیه موثر بود. همچنین اسانس این گیاه، فعالیت ضداکسیدانی خوبی در مقایسه با استاندارد BHT (Butylated Hydroxyl Toluene) داشت. به دلیل خواص ضدمیکروبی و ضداکسیدانی نسبتا خوب این گیاه، می توان از آن در صنایع دارویی و غذایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اسانس، بتاکاروتن، فعالیت ضدمیکروبی، فعالیت ضداکسیدانی، منتول، نعناع فلفلی
  • پرگل عبدی، معصومه مهدوی اورتاکند*، سحر هنرمند جهرمی صفحات 220-231
    زمینه و هدف کار

    سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین به بسیاری از آنتی بیوتیک ها مقاوم اند که درمان عفونت های ناشی از این سویه ها را با مشکل مواجه نموده است. یکی از علل اصلی مقاومت دارویی پمپ های تراوشی است. بابونه گیاهانی است که در درمان بیماری های پوستی نقش موثر دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره الکلی بابونه بر بروز فنوتیپی پمپ های تراوشی سویه های MRSA جدا شده از ضایعات پوستی است.

    مواد و روش کار

    مطالعه روی 30 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های عفونت های پوستی انجام شد. سویه های مقاوم به متی سیلین با استفاده از دیسک آنتی بیوتیک سفوکسیتین شناسایی شدند. عصاره الکلی بابونه استخراج شد و MIC آن برعلیه سویه های MRSA، به روش میکروبراث دایلوشن براث تعیین شد. روش کارت ویل برای بررسی فعالیت فنوتیپی پمپ تراوشی به کار برده شد. اثر عصاره بابونه روی سویه های دارای پمپ های تراوشی فعال انجام شد.

    یافته ها و بحث

    از بین سویه استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی، 33/3% سویه ها مقاوم به متی سیلین بودند. سه سویه (10%) دارای پمپ تراوشی فعال بودند که از این میان یک سویه MRSA بود. MIC عصاره بابونه روی سویه های MRSA بین µg /ml  128-64 بود. با تاثیر غلظت MIC 1/2 عصاره روی سویه های دارای پمپ افلاکس قوی، پمپ تراوشی 2 سویه غیرفعال گزارش شد. عصاره بابونه روی پمپ تراوشی سویه MRSA بی تاثیر بود. براساس نتایج این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره بابونه سویه های MRSA جدا شده از ضایعات پوستی تایید شد.

    کلیدواژگان: بابونه، فنوتیپ، MRSA، مقاومت آنتی بیوتیکی، مواد ضد میکروبی
|
  • Salimeh Ahangaran, Seyed Ali Pourbakhsh*, Alireza Abtin, Esmaeil Asli Pages 153-163
    Background

    Mycoplasma pneumoniae is one of the major species of mycoplasmas which could contaminate cell cultures. Identification of
    M. pneuminae is significant because Mycoplasmas could contaminate and have unsuitable effect on the cell cultures. Rapid detection of these contaminations is so important and it could be significant role in preventing and controlling of contamination in cell cultures. The aim of this study is isolation and detection of
    M .pneumoniae by culture and PCR. 82 cell cultures collected and cultured in PPLO broth media supplemented for M. pnemoniae isolation.

    Methods

    The bacteria DNAs were extracted by phenol/chloroform method and the PCR assay amplifying the conserved region of 16S rRNA gene was applied for the detection of Mycoplasma genus in 163bp fragment and M. pnemoniae in 543bp fragment by using of MPF and MPR primers which obtained from P1 adhesin gen.

    Results

    Of the 82 samples 48(58.5%) yielded one of the potentially pathogenic Mycoplasmas evaluated for using Mycoplasma genus PCR as diagnostic method, and from 48 samples which were positive in genus of Mycoplasma, M. pneumoniae did not detect  from those sample by using those primers and there is not any M. pnemoniae detected in this study.

    Conclusion

    Also results of this study indicate that PCR could be an alternative method instead of the culture because according to the results of this study, PCR has high accuracy and speed for detecting M. pneumoniae.

    Keywords: Mycoplasma pneumonia, cell culture, PCR, Mycoplasma specific culture
  • Nasim Sameni, Mehrnaz Shahbeik, Hosein Dabiri* Pages 164-174
    Background and Aims

    The type IV Pilin is an important colonization factor for opportunistic pathogens of Pseudomonas aeruginosa, which plays a role in the formation of biofilms and binding to the host cells. Each type of Pilin is coded with a particular auxiliary gene. This specific relationship can be used as a therapeutic target for detecting P. aeruginosa strains as well as its molecular classification. The purpose of this study was to evaluate the frequency of different types of auxiliary genes in cystic fibrosis, burns, and environmental samples.

    Materials and Methods

    Pseudomonas aeruginosa samples were collected from patients with cystic fibrosis, burns as well as environmental wastewaters during 2016-2017. Samples were cultured and identified using standard microbial and biochemical methods. DNA extraction was performed by boiling and PCR was performed through specific primers.

    Results

    Totally, 90 isolates of P. aeruginosa samples (35 environmental, 30 burns, and 25 cystic fibrosis) were examined. tfpO and tfpZ were positive in 71 and 2 isolates, respectively.

    Conclusion

    The results indicated that Pseudomonas aeruginosa Pilin types are very diverse. Regardless of the source of the samples, the most common tfp was tfpO. Taking into account the fact that tfpZ was found only in burns, it can be assumed that this particular type may appear in severe clinical conditions. Ultimately, larger statistical population and use of more comprehensive typing methods is suggested for better results.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Type IV Pilin, Cystic fibrosis
  • Neelima Angaali*, Madhusudhan Apparao Patil, Vijay Dharma Teja Pages 172-179
    Background and Aims

    Tuberculosis kills more than 1 million people every year, most of them in low-income and middle-income countries. An understanding of the trends in tuberculosis incidence, prevalence, and mortality s crucial to track the success of tuberculosis control programs. Microbiological diagnosis of diseases caused by Mycobacteria should be fast and effective to prevent contagions and optimize the management of infections.

    Materials and Methods

    A total of 1412 clinical pulmonary and extra pulmonary specimens were studied from January 2017 to December 2017 at Nizam's Institute of Medical Sciences, Hyderabad. All specimens were processed according to standard operating procedures. All the specimens were subjected to microscopy, culture, GeneXpert.

    Results

    Among 1412 samples received 813 were males (57.6%) and 599 females (42.4%). Among these 818 (57.9%) were pulmonary samples and 594 extra pulmonary samples. Mycobacterium prevalence was (21.6%) out of which Mycobacterium tuberculosis was found in 18.3% and Non tuberculous Mycobacteria (3.25%). The contamination rate was 2.6% (37 out of 1412). Among the positives, the most common affected age group was 21-30 yrs (22.2%). About 64 (4.53%) were smear positive. A total of 200 isolates (14.16%) were recovered by at least one culture LJ medium or BacT Alert 3D system. MTB was recovered in 216 (15.29%) by GeneXpert. MDRTB was detected in 8 (3.7%) by GeneXpert.

    Conclusion

    M. tuberculosis complex is responsible for immense worldwide morbidity and mortality. Delays in diagnosis may postpone administration of appropriate treatment and be detrimental to patient outcomes. Since traditional culture methods are slow, newer molecular techniques allow more rapid and sensitive laboratory diagnosis of tuberculosis.

    Keywords: Pulmonary, Extra pulmonary, Contamination, Smear, Culture, GeneXpert
  • Samaneh Faraji Kafshgari, Yahya Maghsoodlou*, Morteza Khomeiri, Mahboobeh Kashiry, Arash Babaei Pages 180-193
    Background and Aims

    Nowadays due to the harmfulness of chemical preservatives, the use of natural preservatives has increased. Bacteriophages are bacterial mandatory parasites that are harmless for human and animals and can, therefore, be used as appropriate antimicrobial agents in food. The aim of this study was to isolate the Escherichia coli lytic phage from wastewater, identify and evaluate its efficiency in controlling E. coli infection in chicken meat.

    Materials and Methods

    E. coli (PTCC: 1330) was obtained from Iranian Science and Technology Research organization. Phage isolated from the wastewater of Malayer dairy factory and its antimicrobial effect was investigated through plaque formation. TEM microscopy was used to observe the phage morphology and to determine its possible family. Host spectrum against 6 E. coli strains and its effect? against Salmonella enterica, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica were also evaluated .The effect of E. coli lytic phage on the amount of inoculated E. coli to contaminate the chicken meat was examined.

    Results

    The isolated phage was tailless and had round capsid, possibly belonging to the Tectiviridae family. The target phage had antimicrobial activity against 5 selected E. coli strains, unlike the other genera tested. The effect of the phage on the E. coli contamination in chicken meat showed that the bacterial count was reduced from 3 log10   to 1.8 log10 after 24 h and reached less than 1 log cycle after 4 days.

    Conclusion

    The isolated phage had strong antimicrobial effect against E. coli. Therefore, it can be a good preservative candidate for use in foods.

    Keywords: Bacteriophage, Escherichia coli, Tectiviridae, Chicken
  • Nahid Rahimi, Sahar Honarmand Jahromy*, Shohreh Zare Karizi Pages 194-209
    Background and Aims

    Flow cytometry is a rapid method that can analyze thousands of cells per second and can be used for determination of microbial populations and determination of bacterial antimicrobial susceptibility. In this study antibiotic resistance pattern of Acinetobacter baumannii isolates by flow cytometer was evaluated.

    Materials and Methods

    55 isolates of Acinetobacter baumannii were isolated from clinical specimen of patients and were identified by biochemical tests. Antibiotic resistance patterns were studied by disc diffusion method and MDR strains were selected. MIC of Meropenem and Piperacillin were determined. Also antibiotic resistance pattern of isolates was determined by coloring with Rhodamine-123 and flow cytometry.

    Results

    98% of isolates were MDR. The MIC ranges for maropenem were 8 - 256 μg/mL and for piperacillin were 128-1024 μg/mL. By flow cytometry it was demonstrated that at concentrations of 8, 4 and 2 μg/mL of meropenem, only 1.96%, 1.44% and 0.59%, of cells were killed respectively. At concentrations of 64,128 and 16 μg/mL of piperacillin, 13.8%, 11.3% and 5.9%of cells were killed respectively. Reducing the number of living bacteria was observed with increasing concentrations of both antibiotics.

    Conclusion

    The similarity between the results of flow cytometry and both agar and broth antibacterial susceptibility methods showed flow cytometry as a reliable and rapid test that can be used  for this purpose.

    Keywords: Antibiotic susceptibility, MDR, Acinetobacter baumannii, flow cytometer
  • Morteza Yazdani, Fereshteh Jookar Kashi*, Zahra Dashti Zadeh Pages 210-219
    Background and Aims

    Increasing drug resistance to antibiotics in most bacteria has led to the development of natural antimicrobial compounds. Peppermint (Mentha piperita L.) is one of the most widely used herbs that has many therapeutic effects. The purpose of this study is the evaluation of antimicrobial and antioxidant activity of essential oil of Mentha piperita L.

    Materials and Methods

     In this study, after collecting and drying the leaves, essential oils of the plant was extracted using a solvent-free microwave extraction. The compounds of essential oil were identified by the GC-MS (Gas chromatography-mass spectrometry). The effect of antioxidant was determined by beta-carotene test and antimicrobial activity was carried using agar-dilution method also, the minimum inhibitory concentration (MIC) value was evaluated.

    Results & Discussion

    Menthol, Menthofuran, and 1S-Neomenthyl acetate were the major compounds of essential oil of Mentha piperita L. collected from Marivan, respectively; menthol is the main compound of essential oil. The essential oil was more effective on gram-positive bacteria (Staphylococcus epidermidis, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus) and gram negative (Shigella dysenteriae, Klebsiella pneumonia) also had a good antioxidant activity compared to the standard BHT (butylated hydroxytoluene).Due to its relatively good antimicrobial and antioxidant properties, it can be used in the pharmaceutical and food industries.

    Keywords: Antimicrobial activity, Antioxidant activity, Beta-Carotene, Essential oil, Mentha piperita L., Menthol
  • Pargol Abdi, Maasoumeh Mahdavi Ourtakand*, Sahar Honarmand Jahromy Pages 220-231
    Background and Aims

    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains are resistant to many antibiotics. One of the major causes of drug resistance in bacteria is the efflux pumps. Matricaria chamomilla is a plant that is effective in treating skin diseases. The aim of this study was to investigate the effect of M. chamomilla alcoholic extract on phenotype detection and inhibition of efflux pumps of methicillin resistant S. aureus (MRSA) isolated from skin lesions.

    Materials and Methods

    The study was performed on 30 strains of S. aureus isolates collected from skin infections. The Strains of MRSA were detected by cefoxitin disc diffusion test. M. chamomilla alcoholic extract was prepared and its MIC was obtained against MRSA strains by broth microdilution method. Cartwheel method was used to study phenotypic activity of efflux pump. The effect of M. chamomilla extract was investigated on strains with active efflux pumps.

    Results and Conclusion

    from 30 strains of isolated S. aureus, 33.3% were methicillin-resistant. Three strains (10%) had active efflux pump, among which one strain was detected as MRSA. MIC of M. chamomilla extract was between 12-64 μg/ml. With the effect of ½ MIC of M. chamomilla extract on the strains with a strong efflux pumps, the two stains were reported as non-actives. M. chamomilla extract on the MRSA strain efflux pump was ineffective. Antimicrobial effect of M. chamomilla extract was confirmed on MRSA isolated from skin lesions.

    Keywords: Matricaria chamomilla, Phenotype, MRSA, Antimicrobial Drug Resistance, Antimicrobial Agents