فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیدرضا ذکاوت، فاطمه مهرابی پور، نادر شکیب آزاد، زینب سادات فتاح، سزانه حق پناه* صفحات 1-7
    مقدمه

    در بیماران تالاسمی،  وجود ارتباط بین بار آهن اضافی و بروز اترواسکلروز نشان داده شده است. در این مطالعه مورد - شاهدی ضخامت انتیما مدیای سرخ رگ کاروتید مشترک در بیماران تالاسمی ماژور، اینترمدیا و مینور با افراد سالم مقایسه شد.

    روش کار

    در این مطالعه مورد - شاهدی، 27 بیمار تالاسمی ماژور، 27 تالاسمی اینترمدیا و 27 تالاسمی مینور در محدوده سنی  19 تا 28 سال و با نسبت جنسیتی یکسان، از شهرستان جهرم، واقع در استان فارس در جنوب ایران بررسی شدند. بیمارانی که دارای دیابت، فشارخون، چاقی و اختلال عملکرد تیروئید بودند ونیز در صورت سیگاری بودن وارد مطالعه نشدند. همچنین 27 فرد سالم با همسان سازی جنسیتی، در همان محدوده سنی به عنوان گروه کنترل سالم از مراجعه کنندگان به درمانگاه به طور تصادفی ساده انتخاب شدند.

    یافته ها

    میانگین مقدار سرمی کلسترول، LDL وHDL   در بیماران تالاسمی ماژور و اینترمدیا نسبت به مینور و افراد سالم به طور معناداری کمتر بود (001/0P<). ضخامت انتیما مدیا در هر سه گروه از بیماران تالاسمی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بیشتر بود (001/0P<). این نتیجه پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش کننده شامل فریتین،کلسترول، LDL و HDL  و سن مشابه بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بدون در نظر گرفتن سایر عوامل خطر آترواسکلروز، بتاتالاسمی یک مولفه تاثیرگذار در ایجاد مشکلات عروقی باشد. شاید عوامل ژنتیکی مولکولی این بیماری بر عوامل دخیل در ایجاد آترواسکلروز موثر بوده و اثبات این نیازمند طرح های مطالعاتی وسیع تر و انجام بررسی های ترکیبی پایه و بالینی می باشد.

    کلیدواژگان: اترواسکلروزیس، بتا تالاسمی، سرخ رگ کاروتید مشترک
  • زهرا طهماسبی فرد* صفحات 8-14
    مقدمه

    هورمون آدیپونکتین در تعدیل فرایندهای متابولیکی نظیر تنظیم گلوکز و کاتابولیسم اسیدهای چرب نقش دارد. چند پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (SNP) در منطقه رونویسی از ژن و توالی های اطراف آن در جمعیت های مختلف شناسایی شده که با شیوع بیماری های مختلفی مرتبط هستند. در این تحقیق برای شناسایی پلی مورفیسم G276T در افراد مبتلا به سرطان پستان از تکنیک PCR-RFLP استفاده شد.

    روش کار

    128 فرد مبتلا به سرطان پستان و 128 فرد سالم پس از تایید پزشک متخصص انتخاب شدند. پس از خونگیری و استخراج DNA ، تمامی نمونه ها با پرایمرهای اختصاصی تکثیر شدند سپس بخشی از آنها با آنزیم Mva1269I برش داده شدند تا ژنوتایپ افراد تعیین گردد. نتایج بدست آمده با نرم افزار IBM SPSS 23 و به کمک آزمونهای آماری کای دو و رگرسیون لوجستیک مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    دو گروه تفاوت معناداری برای میانگین سنی و شاخص توده بدنی نداشتند. ژنوتیپهای TT و GT در دو گروه تفاوت معناداری داشتند و به ترتیب شانس ابتلا به سرطان پستان را بمیزان 987/2 و 489/1 برابر در حاملین شان افزایش می دادند. ژنوتایپ های GG و GT با سن و شاخص توده بدنی رابطه معنی داری را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج ارتباط قوی بین پلی مورفیسم G276T آدیپونکتین با سرطان پستان را نشان می داد. حاملین ژنوتایپ هتروزیگوت GT نیز با افزایش سن و شاخص توده بدنی شانس بیشتری برای مبتلا شدن به سرطان پستان داشتند.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، پلی مورفیسم، آدیپونکتین، RFLP(Restriction Fragment Length Polymorphisms)
  • معین صفری*، سلمان احمدی اسبچین، مریم کمالی صفحات 15-22
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی در صنعت مواد غذایی یکی از بحث های مهم در بیوتکنولوژی می باشد. ازگیل یکی از گیاهانی است که اثرات درمانی آن از زمان های بسیار دور مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه تعیین اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی برگ درخت ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی، برگ تازه درخت ازگیل از روستای لالم جمع آوری شد. برای تهیه عصاره برگ ازگیل از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش رقیق کردن در محیط مایع استفاده گردید.  

    یافته ها

    بیشترین تاثیر ضدباکتریایی این عصاره برروی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با میانگین قطر هاله عدم رشد 83/31 میلیمتر مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها به استثناء سودوموناس آئروژینوزا 5/62 میلی گرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی در محدوده 5/62 تا 500 میلی گرم بر میلی لیتر متغیر می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی برگ ازگیل بر روی هر دو گروه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بیماری زای موارد غذایی دارای اثر ضدباکتریایی مطلوبی می باشد، از این رو احتمالا این عصاره میتواند به عنوان فرآورده گیاهی طبیعی بصورت یک ترکیب ضد میکروبی یا نگه دارنده برای مواد غذایی مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ضدباکتریایی، پاتوژن های مواد غذایی، روش انتشار در دیسک، ازگیل
  • سعید ولی پورچهارده چریک*، میثم احمدی نسب، محبوبه سترکی صفحات 23-31
    عوارض کلیوی دیابت از علل مهم مرگ و میر افراد دیابتی است. در مطالعه حاضر اثر عصاره هیدروالکلی سرخه ولیک بر فاکتورهای کلیوی و ساختار هیستولوژیکی کلیه در موش های صحرایی دیابتی بررسی شد.
    در مطالعه تجربی حاضر 40 موش صحرایی نر نژاد ویستار بصورت تصادفی در5 گروه 8تایی (8n=</span>) شامل کنترل (دریافت نرمال سالین)، دیابتی (دریافت استرپتوزوتوسین(STZ</span>)، تیمار (دریافت STZ</span> و عصاره سرخه ولیک در دوزهای 100، 200 و 400 mg/kg</span>) قرار گرفتند. تیمار توسط عصاره و دارو، 72 ساعت بعد از تزریق داخل صفاقی تک دوز STZ</span> (mg/kg</span> 60) به مدت 3 هفته انجام شد.</span> گلوکز، اوره و کراتینین سرم اندازه گیری گردید و سپس بافت کلیه تحت بی هوشی عمیق جدا و جهت مطالعات هیستوپاتولوژی استفاده شد.
    میزان گلوکز در روز 21 پس از تیمار با عصاره سرخه ولیک، کاهش و میزان اوره در تمام گروه های تیمار با عصاره نسبت به گروه دیابتی افزایش یافت. دوز 100 و 400 (mg/kg</span>) عصاره سرخه ولیک، سبب کاهش معنی داری در میزان کراتینین نسبت به گروه دیابتی شد. در گروه دیابتی تخریب کامل بافت کلیه در کورتکس و تخریب کامل و نکروز صد درصدی نفرون ها مشاهده شد. در موش های دیابتی تحت تیمار توسط عصاره بافت کلیه طبیعی بود و پرخونی و نکروز نفرون ها مشاهده نشد و جسمک های کلیوی طبیعی بودند.
    عصاره سرخه ولیک می تواند سبب کاهش کراتینین گردد درحالی که میزان اوره را افزایش می دهد که ممکن است ناشی از مقدار عصاره به کار رفته باشد هم چنین می تواند بر پیشگیری از تخریب بافتی کلیه در اثر دیابت موثر باشد.  </span>
    کلیدواژگان: سرخه ولیک، دیابت، فاکتورهای کلیوی، موش صحرایی
  • مونا بستان منش نیک جوان، سعیده شادمهری*، مژگان احمدی صفحات 32-39
    مقدمه

    بهبود متابولیسم عضلات اسکتی یکی از سازوکارهای مهم برای درمان دیابت نوع 2 است. هدف از این تحقیق، تاثیر تمرینات تناوبی شدید بر بیان ژن عوامل درگیر در متابولیسم عضله اسکلتی موش های دیابتی بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 60 سر رت نر ویستار با میانگین وزنی 20±220 گرم به طور تصادفی در 5 گروه شامل کنترل پایه، کنترل هشت هفته، دیابت، تمرین و دیابت-تمرین قرار گرفتند. در این مطالعه موش ها با استفاده از داروی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز 50 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن و به صورت درون صفاقی دیابتی شدند. تمرین تناوبی شدید با شدت 80-85 درصدVO2max ، 5 روز در هفته و به مدت 8 هفته اجرا گردید. میزان بیان ژن های GLUT4 وPGC-1α به روش Real Time PCR اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0>P  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین میانگین بیان ژن GLUT4 وPGC-1α  عضله اسکلتی موش های دیابتی در گروه های مختلف تفاوت وجود دارد (000/0P=). تغییرات بیان ژن GLUT4 وPGC-1α  عضله اسکلتی در گروه دیابت نسبت به گروه کنترل 8 هفته ای به طور معنی داری کمتر بود (036/0P=). تمرین تناوبی شدید موجب افزایش معنی دار بیان ژن GLUT4 وPGC-1α  شد (000/0P=).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق حاضر، تمرین تناوبی شدید احتمالا می تواند از طریق بهبود سطوح انرژی سلولی در نتیجه افزایش بیان ژن PGC-1α و GLUT4 در عضله اسکلتی به کاهش عوارض دیابت کمک نماید.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین تناوبی شدید، GLUT4، PGC-1α، رت های صحرائی
  • فرشته دادفر، کورش بامداد*، سمیه جعفری صفحات 40-45
    مقدمه

    کبد اندام حساس و در معرض خطر در رادیوتراپی تومورهای ناحیه سینه و شکم می باشد. در این مطالعه، تغییرات در تست های عملکردی کبد در طی رادیوتراپی با رادیو داروهای گالیم67 و ید 131 مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    حیوانات مورد آزمایش 60 سر موش صحرایی بودند که به 3 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل هیچ تیماری دریافت نکردند، به گروه تجربی اول و دوم به ترتیب،1/0 میلی کوری ید 131 از طریق گاواژ دهانی و 3/0 میلی کوری گالیم 67 از طریق تزریق درون صفاقی دریافت کردند. 48 ساعت پس از تزریق، نمونه های خونی تهیه و برای اندازه گیری آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و سطح سرمی آلبومین تست شدند.

    یافته ها

    میزان آنزیم های آسپارتات آمینو ترانسفراز در گروه دریافت کننده ید و آلانین آمینو ترانسفراز، و سطح سرمی آلبومین در گروه دریافت کننده ید131 و گالیم 67 افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به حساسیت کبد در طی پرتودرمانی و افزایش سطح سرمی آنزیم های این اندام، بنابراین تست های عملکردی کبد به عنوان بیومارکرهای مفید جهت تشخیص اثرات رادیوتراپی به کار می روند.

    کلیدواژگان: ید 131، گالیم 67، آنزیم های کبدی، پروتئین های کبدی
  • احمد فقیه، سید مهدی سادات*، اعظم بوالحسنی، شیوا ایرانی صفحات 46-53
    مقدمه

    پروتئین تنظیمی Nef و همچنین  پروتئین های ساختاری MPER و V3 ویروسHIV از اهداف مهم در مطالعات واکسن بشمار می روند. لذا در مطالعه حاضر، پروتئین فیوژن Nef-MPER-V3 در سیستم بیانی پروکاریوتی کلون، بیان شد تا به عنوان کاندید مناسب در مطالعات آتی واکسن مورد ارزیابی قرار گیرد.

    روش کار

    توالی ژن Nef-MPER-V3  سنتز و توسط آنزیم های NotI /HindIII به داخل وکتور pET-28a کلون شد. سپس، بیان پروتئین نوترکیب در سیستم بیانی BL21(DE3) انجام شد. به منظور بهینه سازی بیان، فاکتورهایی نظیر زمان القاء، غلظت IPTG و دانسیته نوری (OD) مورد ارزیابی قرار گرفت. پروتئ میزان بیان توسط الکتروفورز SDS-PAGE تعیین گردید. سپس، پروتئین با استفاده از ستون  Ni-NTA agarose تخلیص شد و نهایتا، توسط وسترن بلات تعیین هویت  و تایید شد.

    یافته ها

    ژن هدف با موفقیت در وکتور بیانی کلون و پس از انتخاب بهترین شرایط بیان شامل: غلظت 2 میلی مولار IPTG درکدورت نوری7/0OD600nm= و  بمدت پنج ساعت پس از القاء، پروتئین بیان شده بوسیله کروماتوگرافی تمایلی تحت شرایط دناتوره و با استفاده از اوره  با غلظت حدود 300 میکروگرم در میلی لیتر تخلیص شد. پروتئین فیوژن تخلیص شده بصورت یک باند واضح حدود 35 کیلودالتون در SDS-PAGE مشاهده شد و با استفاده از آنتی بادی ضد Nef در وسترن بلات آشکار شد.
     

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که پروتئین نوترکیب NEF-MPER-V3 در سیستم بیانی BL21 (DE3)  بخوبی بیان شده و پروتئین تخلیص شده قابلیت استفاده در آزمایشات آتی به منظور ارزیابی ایمنوژنسیتی آن در موش که در حال انجام می باشد را دارد.

    کلیدواژگان: HIV-1 :، Nef-MPER-V3، سیستم بیان پروکاریوتی، بهینه سازی بیان، کروماتوگرافی تمایلی
  • محمود گودرزی*، علی اصغر پیله وریان، اکبر کریمی صفحات 54-63
    زمینه و هدف

    سرترالین بر عملکرد جنسی و باروری اثر گذار است. ملاتونین یک آنتی اکسیدان قوی و دارای پتانسیل بالا جهت خنثی سازی سموم دارویی می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات ملاتونین بر تغییرات بافت  بیضه موش های سوری و تغییرات محور هیپوفیز- بیضه به دنبال تزریق داخل صفاقی سرترالین بود.

    مواد و روش ها

    40 سر موش نر سوری به صورت تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، شاهد(دریافت کننده سرترالین 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، روزانه به مدت دو هفته) وگروه های تجربی 1، 2 و 3، که ملاتونین با سه دوز مختلف به ترتیب (5، 10و 15 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به صورت تزریق داخل صفاقی تیمار می شدند. گروه های تجربی، ملاتونین و سرترالین را به ترتیب به صورت یک روز درمیان و روزانه، به مدت 2 هفته  دریافت می کردند. پس از 15 روز، میزان هورمون های جنسی با خونگیری مستقیم از قلب حیوان و هیستولوژی بیضه مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    موش های دریافت کننده سرترالین در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی دار در میزان هورمون های تستوسترون، FSH و LH (P˂0/01) و فرایند اسپرماتوژنز(P˂0/001) مشاهده گردید. ملاتونین در گروه های تجربی 2 و 3، اثرات مضر سرترالین بر هورمون ها (P˂0/01)، بافت بیضه و کیفیت بلوغ اسپرماتوژنز را بهبود بخشیدP˂0/05)).
     

    نتیجه گیری

    تجویز ملاتونین به صورت وابسته به دوز باعث کاهش عوارض ناشی از سرترالین بر میانگین سطح سرمی هورمون های جنسی و تعداد سلول های دودمان اسپرماتوژنز در موش سوری نر می شود.

    کلیدواژگان: ملاتونین، بیضه، سرترالین، ناباروری، موش سوری
|
  • Omid Reza Zekavat, Fatemeh Mehrabipour, Nader Shakibazad, Zeinab Fattah, Sezaneh Haghpanah* Pages 1-7
    Background

    The relationship between iron status and risk of atherosclerosis in beta- thalassemia patients has been shown previously. The aim of this case-control study is to compare common carotid artery intima-media thickness (CIMT) in beta-thalassemia major, intermedia, and minor with healthy individuals.

    Materials and Methods

    In this, case-control study, 27 beta-thalassemia major patients, 27 beta-thalassemia intermedia, and 27 beta-thalassemia minor (age: 18-29 years) with similar sex ratio were investigated in Jahrom, Fars province, Southern Iran. In addition, 27 sex-matched healthy controls with the same age range were randomly selected from individuals referred to the out-patient clinic. Exclusion criteria were diabetes, hypertension, obesity, thyroid dysfunction and smoking.

    Results

    Serum low-density lipoprotein (LDL) and high-density lipoprotein (HDL) were significantly lower in patients with beta-thalassemia major and intermedia in comparison with beta-thalassemia minor and healthy control (P<0.001). In all thalassemia groups CIMT were significantly higher in comparison with healthy individuals (P<0.001). These results were similar after removal of confounding effect of other variables including serum ferritin levels, cholesterol, LDL, HDL, and age.

    Conclusion

    It seems regardless of other relative risk factors of atherosclerosis, being beta-thalassemia is an influential determinant on the occurrence of atherosclerosis. Maybe some molecular and genetic factors can influence the occurrence of atherosclerosis in these patients that needs further larger combined clinical and basic studies.

    Keywords: Atherosclerosis, Beta-Thalassemia, Carotid Intima-Media Thickness
  • Zahra Tahmasebi Fard* Pages 8-14
    Introduction

    Adiponectin hormone is involved in modulating metabolic processes such as glucose regulation and fatty acid catabolism. Several single nucleotide polymorphisms (SNPs) in the transcription region of the gene and its sequences have been identified in different populations that are associated with the prevalence of various diseases. In this study, PCR-RFLP technique was used to identify G276T polymorphism in patients with breast cancer.

    Material and Methods

    128 individuals with breast cancer and 128 healthy people were selected after the approval of a specialist physician. After blood collection and DNA extraction, all specimens were amplified with specific primers, then part of them was cut with Mva1269I enzyme and the genotypes of individuals were determined. The results were analyzed using SPSS version 23 software by chi-square and logistic regression tests.

    Results

    The two groups did not have a significant difference for mean age and body mass index. TT and GT genotypes were significantly different in the two groups and increased the risk of breast cancer by 2.987 and 1.489 in their carriers, respectively. GG and GT genotypes showed a significant relationship with age and body mass index.

    Conclusion

    The results showed a strong association between adiponectin G276T polymorphism and breast cancer. Carriers of the heterozygote GT genotype were more likely to develop breast cancer with increasing age and body mass index.

    Keywords: Breast Cancer, Polymorphism, Adiponectin, RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphisms)
  • Moein Safari*, Salman Ahmady, Asbchin, Maryam Kamali Pages 15-22
    Background and Objectives

    Today, the use of natural ingredients in the food industry is one of the most important discussions in biotechnology. Medlar is an herbs that its therapeutic effects has been considered from the past years. The aim of this study was to determine of the antibacterial effects of methanolic extract of medlar leaves against some of foodborne pathogenic bacteria in vitro.

    Methods

    In this in vitro study, the fresh leaves of the Medlar were collected from the Lalam village. Soxhlet method was used to preparation of the medlar leaf extract. Disk diffusion method was used to evaluation of the antibacterial effect and broth microdilution method were used to determine the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration.

    Results

    The maximum antibacterial activity of this extract was against Staphylococcus aureus that inhibitory zone diameter around it was 31.83 Millimeters. MIC for all tested bacteria except Pseudomonas aeruginosa was 62.5 mg/ml and MBC value of the leaves extract was variable from 62.5 to 500 mg/ml.

    Conclusion

    The results of this study show that methanolic extract of medlar leaves has a strong antibacterial effect on both gram positive and gram negative foodborne pathogenic bacteria, therefore this extract probably can be considered as a natural herbal ingredients in the form of antimicrobial or food preservative agent.

    Keywords: Antibacterial, Foodborne Pathogens, Disk diffusion, Medlar
  • Saeid Valipour Chahardah Charic*, Meysam Ahmadinasab, Mahbubeh Setorki Pages 23-31
    Renal complications is considered as important cause of mortality in diabetic patients. This study investigated the effect of hydroalcoholic extract of C. monogyna</em> on renal histopathological changes in diabetic rats.</span>
    In this experimental study 40 male Wistar rats were divided into 5 groups (n=8) including control (receiving</em> normal saline), diabetic (receiving streptozotocin), treatment groups (receiving STZ and C. monogyna</em> extract at 100, 200 and 400 mg/kg). Treatments with drug and extract were performed 72 hours after intra-peritoneal injection of a single-dose of STZ (60 mg/kg). Glucose, kidney factors urea and ceratinine in serum were meseared and then kidney tissue was removed under deep anesthesia and used for histopathological studies.
    The amount of glucose increased on day 21 after treatment with extract C. monogyna</em> and the level of urea in all treatment groups with extract increased compared to diabetic group. The dose of 100 and 400 mg / kg of extract reduced the creatinine level significantly compared to the diabetic group. In the diabetic group, complete destruction of the renal tissue in cortex and complete degeneration and 100% necrosis of the nephrons were observed. In diabetic rats treated with C. monogyna</em> extract, kidney tissue was normal and no renal bleeding and necrosis were observed, and kidney cysts were normal.
    C. monogyna</em> extract was effective in preventing renal tissue damage due to diabetes.
    Keywords: Crataegus monogyna, Diabetes, Kidney complications, Rat
  • Mona Bostan Manesh Nik Javan, Saeedeh Shadmehri*, Mozhgan Ahmadi Pages 32-39
    Introduction

    Improving the metabolism of skeletal muscle is one of the important mechanisms for the treatment of type 2 diabetes. The aim of this study was to evaluate the effect of high-intensity interval training (HIIT) on gene expression of the factors involved in the skeletal muscle metabolism of diabetic rats.

    Material and method

    To implementation of this experimental research, 60 male Wistar rats weighing 220 ± 20 gr randomly were divided into 5 groups including baseline control, eight-week control, diabetes, training and diabetes-training. In this study, the rats were diabetic using given a single dose of 50 mg/ kg per body weight and peritoneal injection streptozotocin. HIIT performed with intensity of 80-85% VO2max, 5 days a week and for 8 weeks. The expression of GLUT4 and PGC-1α genes were measured by Real Time PCR. Data were analyzed by One-way ANOVA and Bonferron's post hoc test at the P<0.05.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between the mean expression of GLUT4 and PGC-1α of skeletal muscle in diabetic rats in different groups (P=0.000). The changes in the expression of GLUT4 and PGC-1α of the skeletal muscle in the diabetes group were significantly lower than the 8-week control group (P=0.036). HIIT significantly higher the expression of GLUT4 and PGC-1α (P=0.000).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, HIIT can help reduce the complications of diabetes by improving cellular energy levels as a result of increasing the expression of PGC-1α and GLUT4 in skeletal muscle.

    Keywords: Diabetes, High-intensity interval training, GLUT4, PGC-1α, Rats
  • Fereshteh Dadfar, Kourosh *, Somayeh Jafari Pages 40-45
    Introduction

    The liver is an organ at risk in radiotherapy of thoracic and abdominal tumors. In this study was investigated the alteration in liver functional tests during radiotherapy with gallium 67 and iodine 131. Materials&

    Methods

    60 male wistar rats were divided into 3 groups: the control without treatment, the experimental groups 1 and 2 received 0.1Mci 131 iodine through oral gavage 0.3Mci 67Gallium with intraperitoneal injection respectively. 48 hours after injection, the level of serum aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase and albumin were checked.

    Results

    The results showed that level of serum aspartate aminotransferase in 131 iodine group and alanine aminotransferase and albumin significant increased in 131 iodine and 67Gallium than control group.

    Conclusion

    Regarding liver sensitivity during radiation therapy and elevated serum levels of these enzymes, liver function tests are useful as biomarkers for the detection of raditherapy effects.

    Keywords: 131Iodine, 67Gallium, Hepatic enzymes, Hepatic proteins
  • AHMAD FAGHIH, SEYED MEHDI SADAT*, AZAM BOLHASSANI, SHIVA IRANI Pages 46-53
    Background

    Nef regulatory protein as well as structural proteins MPER and V3 of HIV-1 is important targets in vaccine studies. Therefore, in the current study, the Nef-MPER-V3 fusion protein was cloned and expressed in prokaryotic expression system that will be considered as a candidate for future vaccine studies.

    Materials and Methods

    The Nef-MPER-V3 sequence was synthesized and inserted into pET-28a(+) vector using NotI/HindIII enzymes. Then, the recombinant construct was expressed in BL21 (DE3) strain of E.coli. Several factors including time course, IPTG concentration and optical density (OD) were evaluated for optimization of protein expression. The protein expression was purified on a Ni-NTA agarose column and analyzed by 12% SDS-PAGE. Finally, the fusion protein was identified and confirmed by western blotting.

    Results

    The target gene was cloned successfully into the recombinant vector and after selection of the best condition for the protein expression such as; 2 mM of IPTG, OD= 0.7 at 600nm and 5 hours after induction, purification of the recombinant protein by affinity chromatography in denaturing condition by urea yielded about 300 µg/ mL. The purified fusion protein migrated as a clear band of around 35 kDa in SDS-PAGE and was detectable using anti-Nef antibody in western blotting.

    Conclusion

    Our results showed that the Nef-MPER-V3 protein was successfully expressed in prokaryotic system and purified protein may provide the antigen for future experiments for immunogenicity evaluation in mice are currently undertaken.

    Keywords: HIV-1, Nef-MPER-V3, Prokaryotic expression system, Affinity chromatography
  • Mahmoud Goudarzi*, Aliasghar Pilehvarian, Akbar Karimi Pages 54-63
    Background and objective

    Sertraline affects sexual function and fertility. Melatonin is a powerful antioxidant with the ability to neutralize medical toxins. The present study was an attempt to investigate the effects of melatonin on tissue changes and pituitary- gonadal axis changes occurring in in Balb/c rats following sertraline induction.

    Materials and Methods

    40 male Balb / c mice were randomly assigned into 5 groups: control group (receiving sertraline at dose of 50 mg/kg body weight per day for two weeks) and experimental groups 1, 2 and 3 in which Melatonin was intraperitoneally administered at 5, 10 and 15 mg/kg body weight respectively). The experimental groups received melatonin and sertraline every other day and every day for 2 weeks, respectively. 15 days later, gonadal hormone were assessed through direct cardiac blood sampling and testicular histology.

    Results

    Sertraline-receiving rats, compared to the control group rats, showed a significant decrease in the levels of testosterone, FSH and LH (P˂0/01) and spermatogenesis (P˂0/001) compared to the control group. In experimental groups 2 and 3, Melatonin improved the adverse effects of sertraline on hormones (P˂0/01), gonadal tissue and spermatogenesis maturation process (P˂0/05).

    Conclusion

    Dose-dependent Melatonin administration can reduce the sertraline-induced effects on the mean serum levels of gonadal hormones and the number of spermatogenic lineage cells in Balb /c male mice.

    Keywords: Melatonin, Testis, Sertraline, Infertility, Balb, c mice