فهرست مطالب

Iranian Journal of English for Academic Purposes
Volume:8 Issue: 3, Summer 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منوچهر جعفری گهر، هوشنگ خوش سیما، حمزه حقیقی*، فریدون وحدانی صفحات 1-14
  • شکوفه عباسی دوگلسرا*، سعیده آهنگری، زهره سیفوری صفحات 15-33

    پژوهش حاضر به بررسی اثر بخشی گوناگونی درسکار بر درستی و پیچیدگی کنش شفاهی فراگیرندگان ایرانی زبان انگلیسی می پردازد. برای انجام این کار، تعداد 80 نفر از فراگیرندگان ایرانی زبان انگلیسی سطح متوسط پس ابز برگزاری آزمون سطح بندی زبان آکسفورد به چهار گروه 20 نفری (سه گروه آزمایشی 1و 2و 3 و یک گروه گواه) تقسیم شدند.. گروه 20 نفره آزمایشی 1 با سه درسکار تکمیل مکالمه، مکالمه گروهی و مرتب سازی مکالمه تحت آموزش قرار گرفت؛ گروه 20 نفره آموزشی 2 با تلفیقی از دو درسکار تکمیل مکالمه و مرتب سازی مکالمه آموزش داده شد؛ گروه آموزشی 3 تنها با یک درسکار یعنی مرتب سازی مکالمه تحت آموزش قرار گرفت و گروه چهارم تحت عنوان گروه گواه، درستی و پیچیدگی را از طریق روش معمول معلم آموزش دید. از بخش گفتاری آزمون مقدماتی زبان انگلیسی (PET) به عنوان پیش آزمون و پس آزمون در این پژوهش استفاده شد. چهار گروه حاضر در این پژوهش در ده جلسه آموزش دیدند. نتایج بدست امده از این تحقیق نشان داد که گوناگونی درسکار تاثیر مثبت و اثر بخشی بر درستی و پیچیدگی کنش شفاهی داشت و از میان گروه ها، گروه آزمایش 1 که با تلفیقی از سه درسکار تکمیل مکالمه، مکالمه گروهی و مرتب سازی مکالمه آموزش دیده بود، پیشرفت بیشتری نسبت به سایر گروه ها در دو متغیر وابسته درستی و پیچیدگی کنش شفاهی داشته است. از اینرو، پیشنهاد می گردد که گوناگونی درسکار در محیط های آموزشی و ارزشیابی برای پیشرفت عملکرد و یادگیری درستی و پیچیدگی کنش شفاهی فراگیرندگان ایرانی زبان انگلیسی مفید می باشد.

    کلیدواژگان: درستی، پیچیدگی، فراگیرندگان خارجی زبان انگلیسی، کنش شفاهی، گوناگونی درسکار
  • مهدی قاییدرحمت، ژیلا محمدنیا *، جواد غلامی صفحات 34-47

    به عنوان پاسخی به کاستی های آموزش زبان ارتباط محور (CLT)، عرصه تمرکز روی آموزش فرم (FonF) ایجاد شده است. در مطالعه حاضر، تلاش شده است تا میزان جذب به دنبال تمرکز پیشگیرانه مبتنی بر یادگیرنده و معلم بر روی فرم در کلاس انگلیسی هوانوردی مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور، 20 جلسه یک کلاس انگلیسی هوانوردی، که مجموعا معادل 1800دقیقه کلاس آموزشی زبان تخصصی هوانوردی بود، مشاهده و به صورت صوتی ضبط شد. علاوه بر این، یکی دیگر از ابزارهای انتخابی به نام برگه ثبت جذب برای سنجش میزان جذب فراگیران در کلاسهای هوانوردی استفاده شده است. به این منظور، حرکت جذب به دنبال تمام موارد تمرکز پیشگیرانه از طرف مدرس و یادگیرنده روی قسمت فرم (FFES) محاسبه می شود. سپس داده های ضبط شده صوتی با داده های برگه های ثبت جذب مقایسه شدند. نتایج مطالعه نشان داد که میزان حرکت جذب پس از FFES معلم محور بیشتر بود. در زمینه تمرکز روی آموزش فرم در زبان هوانوردی قبلا تحقیقی انجام نشده است لذا نتایج این پزوهش بیانگر این نکته است که در کلاس های انگلیسی هوانوردی ، معلمان ESP باید از توجه به زبان در قالب FonF به خوبی آگاه باشند زیرا این نوع مداخلات زبانی منجر به جذب بیشتر می شود. می توان نتیجه گرفت که کلیه معلمان باید از توسعه ESP از طریق FonF در آموزش ESP حمایت کنند.این شامل اختصاص زمان کافی برای FonF در کلاسهای ESP، استفاده از راهکارهای مختلف FonF برای تسهیل در تسلط بر ESP و تایید این واقعیت است که زبان آموزان می توانند در صورت فراهم شدن فرصتهایی برای کنترل بیشتر، نقش مهمی در تسهیل توسعه زبان خود داشته باشند.

    کلیدواژگان: انگلیسی هوانوردی، توجه به زبان معلم، محور توجه به زبان زبان آموز محور، توجه به شکل زبان، پیشگیرانه
  • ندا فاتحی راد*، رحمان صحراگرد صفحات 48-64

    در آموزش و یادگیری زبان دوم از طریق رویکرد مشارکتی، دانش آموزان در فرآیند یادگیری خود مشارکت و با دیگران همکاری می کنند. همچنین یادگیری مشارکتی باعث تقویت رشد وابستگی دانشجویی، مسئولیت، مهارت های بین فردی، و مهارت های شناختی و تفکر انتقادی میشود. با پذیرش یک دیدگاه اجتماعی فرهنگی، تحقیق حاضر  به بررسی تاثیر مشارکت زبان آموزان در یادگیری مشارکتی ، بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان ایرانی از نظر مهارت کلی زبان انگلیسی پرداخته است. در این راستا 60 زبان آموز ایرانی دو کلاس در این پروژه شرکت کردند که زبان آموزان  از دو کلاس به طور تصادفی انتخاب و به یک گروه کنترل و یک گروه آزمایشی تقسیم شدند. در چهارده جلسه، محقق در گروه کنترل، از روش معمول آموزش مبتنی بر کتاب درسی در کلاس انگلیسی استفاده کرد. اما، در گروه آزمایش، محقق فعالیت های مشارکتی را جهت آموزش کلاس درس اتخاذ کرد، که در آن روش های مختلف مشارکتی مبتنی بر رویکرد مشارکتی، از قبیل  فعالیت هایی نظیر نقش نمایش، فعالیت های حل مسئله، کار گروهی و دیگر فعالیتهای مشارکتی را بکار گرفت. نتایج مقایسه اثرات گروه مشارکتی آزمایشی و گروه کنترل نشان داد که اگرچه دانشجویان در هر دو گروه نمرات خود را پس از آزمون بهبود دادند، اما در واقع اختلاف آماری معنی داری بین عملکرد کلی گروه آزمایش و کنترل وجود نداشت. نتایج تجزیه و تحلیل های انجام شده بر روی مهارت های جداگانه در امتحان آیلتس نشان داد که گروه آزمایشی نمرات بالاتری نسبت به مهارت زبان در مقایسه با  گروه کنترل داشتند. همچنین گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل، نمرات بالاتری از واژگان و دستور زبان پس از آزمون ثانویه را به دست آوردند. در نتیجه این میانگین نمرات بالا نشان می دهد که رویکرد مشارکتی و فعالیت های مشارکتی دارای پتانسیلی برای کمک به زبان آموزان است که یادگیری  واژگان و دستور زبان انگلیسی را افزایش می دهد. علاوه بر این، آنها می توانند تعاملات بیشتری را در بین دانش آموزان در فعالیت های  درسی تشویق کنند و به این ترتیب به آنها کمک می کند تا مهارت های گفتاری خود را بهبود بخشند. همچنین  نتایج مصاحبه با دانشجویان و مدرسان نشان داد که هم دانش آموزان و هم مدرسان به اجرای رویکرد مشارکتی نگرش مثبت داشتند و مایل بودند حداقل از برخی از این  وظایف و فعالیت ها در دوره های آینده استفاده کنند.

    کلیدواژگان: دستاورد تحصیلی، رویکرد مشارکتی، فعالیتهای مشارکتی، زبان آموزان ایرانی، معلمان زبان انگلیسی
  • امیر مهدوی ظفرقندی*، سمانه امینی صفحات 65-76

    مطالعه حاضر به منظور تحقیق در مورد وجود هرگونه رابطه ممکن بین هوش های چندگانه و راهبردهای یادگیری واژگان انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه 90 فراگیر در موسسات زبان انگسی در بندرعباس بودند. ابزار برای جمع آوری داده شامل پرسشنامه هوش چندگانه و پرسشنامه فراگیری واژگان بود. پس از جمع آوری داده، تحلیل ضریب همبستگی و رگرسیون انجام شد. نتایج حاکی است که دربین 5 دسته از راهبردها (تعیینی، اجتماعی، حافظه ای و شناختی و فراشناختی)، راهبردهای تعیینی، اجتماعی و حافظه ای را قویآ میتوان به ترتیب توسط هوش جسمانی، طبیعی و بین شخصی پیش بینی کرد،درحالیکه مشخص شد که هوش طبیعی عامل پیش بینی کننده منفی در ارتباط با راهبردهای اجتماعی است. به طور خاص، رابطه معنادار منفی بین چند دسته از راهبردها و قلمروهای متفاوت هوش میباشد. بعلاوه، دربین 5 دسته از راهبردها، رابطه معنادار بین راهبردهای تعیینی، حافظه ای و اجتماعی ازطرفی، و چندین قلمرو هوش چندگانه از طرف دیگر است.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری واژگان، هوش چندگانه، راهبردهای تعیینی، حافظه ای و اجتماعی
  • علی عرب مفرد *، علی درخشان، مهسا عاطفی نژاد صفحات 77-94

    بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین آگاهی فراکاربردشناسی زبان‏آموزان ایرانی پیشرفته، ویژگی‏های زیرمجموعه های آن و انگیزه‏های کاربردشناسی کلی و خاص آن‏ها می‏باشد. در این راستا، کنش گفتاری امتناع، به دلیل ویژگی‏های تهدیدکننده‏ی وجهه، به عنوان کنش گفتاری هدف انتخاب شد. هشتاد و دو نفر در این مطالعه شرکت داشتند که 78 نفر آن‏ها زبان‏آموزان ایرانی بقیه (4 نفر) انگلیسی‏زبانان آمریکایی بودند. تمام شرکت‏کنندگان ملزم شدند که پرسشنامه آگاهی فراکاربردشناسی (MPAQ) چندگزینه‏ای را تکمیل کنند. این پرسشنامه دارای 12 موقعیت بود و امتناع را برای چهار موضوع نشان می‏داد. سناریوهای امتناع از لحاظ موقعیت اجتماعی، میزان آشنایی و اهمیت موضوع جوابدهندگان در یک سطح بودند. از زبان‏آموزان ایرانی خواسته شد تا 48 قسمت پرسشنامه انگیزه کاربردشناسی کلی و خاص را که از تاج‏الدین و زند مقدم (2012) گرفته شده بود، تکمیل کنند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از همبستگی پیرسون نشان داد که همبستگی معناداری بین آگاهی فراکاربردشناسی زبان‏آموزان پیشرفته و انگیزه کاربردشناسی کلی و خاص آن‏ها وجود دارد. علاوه بر این، بین آگاهی و شدت فراکاربردشناسی، آشنایی و میزان تکلیف یا شدت ارتباط مثبت معناداری وجود داشت. علاوه بر این، استفاده از تحلیل مسیر با نرم‎افزار آموس 24 به منظور بررسی این که آیا آگاهی فراکاربردشناسی و زیرمجموعه های آن می‏توانند انگیزه کاربردشناسی عمومی و خاص کنش گفتاری را پیش‏بینی کنند یا خیر، نشان داد که هر سه زیرساختار آگاهی فراکاربردشناسی، انگیزه کاربردشناسی کلی و خاص را مثبت و معنادار پیش‏بینی کردند. اهمیت این مطالعه از آن جهت است که به معلمان کمک می‏کند تا اهمیت حفظ وجهه در یک مکالمه برای کمک به زبان‏آموزان در افزایش انگیزه امتناع از یادگیری را در نظر داشته باشند.

    کلیدواژگان: کاربردشناسی بین‏ زبانی، انگیزش کاربردشناسی بین ‏زبانی، آگاهی فراکاربردشناسی
|
  • Manoochehr Jafarigohar, Hooshang Khoshsima, Hamzeh Haghighi*, Fereidoon Vahdany Pages 1-14

    Innovative mobile-based tools have made new opportunities for learners to spend more quality time inside the classrooms. Keeping this in mind, the present study sought to examine the effect of the flipped classroom on developing EFL learners’ speaking and listening skills. To do so, 60 EFL students from two universities in Iran were assigned into one of the classes of flipped and conventional groups. Telegram app was used as the online platform for the flipped group's participants through which the listening materials, including Ted-talk videos and students' book's videos were posted prior to the class, and the speaking activities were done via open discussion forums in the Telegram group. To elicit the required data, multiple sources of data collection, including an Oxford Placement Test (OPT), a listening test, a speaking test, a perception questionnaire, and a written self-report survey were used. Both quantitative and qualitative analyses were used to analyze the data. The findings revealed that the flipped group's participants significantly outperformed those in the conventional group in the post-test. The results of the questionnaire also indicated that most participants of the flipped group were satisfied with learning English in the flipped classroom, and found this modern technology improving their listening and speaking skills. Furthermore, they found Telegram a suitable platform for learning language.

    Keywords: EFL Learners, Flipped Classroom, Perception, Listening, Speaking, Telegram App
  • Shokoufeh Abbasi Dogolsara*, Saeideh Ahangari, Zohreh Seifoori Pages 15-33

    Task variation is an integrative method aiming at the importance of learner-to-learner interactions in a wide range of learning contexts and fostering authentic use of language and meaningful communication. This study investigated the impact of task variation on the accuracy and complexity of Iranian EFL learners’ oral speech. In so doing, 80 intermediate EFL learners, majoring English at the Islamic Azad University, Tonekabon branch, were randomly assigned to four equal groups based on their scores on OPT: Experimental Group 1 (EXG1), treated by a variation of three tasks, i.e., dialogue completion, group dialogue, and dialogue unscrambling; Experimental Group 2 (EXG2), treated by a variation of two tasks including dialogue completion and dialogue unscrambling; Experimental Group 3 (EXG3), instructed through a single task (dialogue unscrambling), and the Control Group (CONG), instructed through teacher routine or conventional method. The speaking part of the Preliminary English Test (PET) was administered to the groups as a pretest and posttest. The four groups received their required instructions for ten sessions. The results of the ANOVA and Post Hoc analyses indicated that the three task variations were effective on two features of accuracy and complexity. It was also revealed that the EXG1, treated through a variety of three tasks, outperformed the other three groups in terms of accuracy and complexity. Task variation is hence advised to be incorporated in EFL teaching and testing contexts as a useful tool to improve learners’ oral performance on accuracy and complexity.

    Keywords: Accuracy, Complexity, EFL learners, Oral performance, Task variation
  • Mehdi Ghaedrahmat, Zhila Mohammadnia*, Javad Gholami Pages 34-47

    As a response to the shortcomings of communicative language teaching (CLT), the arena for focus on form (FonF) instruction has been established. The present study aimed to investigate the rate of uptake following learner-initiated and teacher-initiated preemptive focus on form in an aviation English class. To this end, 20 sessions, 90 min each, of an aviation English class in Iran were observed and audio-recorded. In addition, another elicitation tool called uptake sheet was employed to gauge the effectiveness of preemptive focus on form. In so doing, the uptake moves following all instances of teacher-and learner-initiated preemptive Focus on Form Episodes (FFES) were counted. The audio recorded data were then checked against the data from the uptake sheets. The findings revealed that uptake moves took place more frequently after teacher-initiated preemptive FFES. FonF has not been investigated in aviation English; therefore, the implication is that in aviation English classes, ESP teachers should try to be well aware of FonF episodes as their initiation leads to more uptake. It can be concluded that teachers should be aware of ESP development through FonF in teaching ESP. This includes allocating enough lesson time for FonF in ESP classes, use of different FonF strategies to facilitate mastering ESP, and acknowledging the fact that learners can play an important role in facilitating their own language development when provided with opportunities to take greater control.

    Keywords: Aviation English, Uptake, Teacher-initiated FFE, Learner-initiated FFE, Focus on form, Preemptive
  • Neda Fatehi Rad*, Rahman Sahragad Pages 48-64

    The current study set out to investigate the impact of the participatory approach on the language proficiency of EFL learners. Moreover, the study aimed at probing into the effect of the participatory approach on learning grammar and vocabulary. Additionally, the study sought to explore the attitudes of teachers in this regard. The initial participants of the study were 60 Iranian EFL learners from two intact classes. Out of the original 60 students, 39 participants whose scores on the language proficiency test fell within ±1 standard deviation of the mean, attended all treatment sessions and completed all test booklets included in the final analyses. For fourteen sessions, regular teaching practice through the conventional book-based method of conducting an English class ensued. In the experimental group; however, the participatory approach tasks and activities were adopted, in which various participatory approach-based techniques, activities, role play, problem-solving activities, group work and collaborative tasks in the classroom instruction were implemented. The results of statistical analyses indicated that there was no statistically significant difference between the performance of the participatory approach group and the conventional approach group on the language proficiency test. However, the results of further statistical analyses revealed that the participatory approach had a positive effect on the participants’ knowledge of vocabulary and grammar. Results of the interview with the teachers revealed that they had positive attitudes towards implementing the participatory approach and they were willing to use at least some of the tasks and activities in their future courses. Based on the findings of the present study, EFL teachers are encouraged to use participatory activities in teaching English.

    Keywords: Participatory approach, Collaborative task, EFL teachers, EFL learners, Academic achievement, Language proficiency
  • Amir Mahdavi Zafarghandi*, Samaneh Amini Pages 65-76

    The present study was conducted to investigate the existence of any possible relationship between multiple intelligences (MI) and vocabulary learning strategies. The participants in this study were 90 students of Bandar Abbas English language Institutes. The instruments for data collection consisted of MI questionnaire and Vocabulary learning strategies questionnaire. After gathering the data, correlation and regression analyses were done on the obtained data. The results indicate that among 5 categories of strategies (determination, social, memory, cognitive, and metacognitive), determination, social and memory strategies can be strongly predicted by bodily, natural and interpersonal intelligences, respectively; while the natural intelligence is found to be a negative predictor of social strategies. More specifically, there is a significant relationship between several categories of strategies and different domains of intelligences.  Moreover, among 5 categories of strategies, there is a significant relation between determination, memory and social strategies on the one hand, and several domains of MI on the other.

    Keywords: Vocabulary Learning Strategies, Multiple Intelligences, Determination, Memory, Social Strategies
  • Ali Arabmofrad*, Ali Derakhshan, Mahsa Atefinejad Pages 77-94

    The present study aimed to investigate the relationship between Iranian advanced EFL learners’ meta-pragmatic awareness, its subscale features, and their general and specific pragmatic motivation. In this regard, the speech act of refusal was selected as a target speech act because of its face-threatening feature. Eighty-two participants took part in the study, of whom 78 were Iranian EFL learners, and the rest (N=4) were American native speakers. All participants were required to complete a multiple choice meta-pragmatic awareness questionnaire (MPAQ) consisting of 12 situations representing refusal to four topics. Refusal scenarios were balanced in terms of interlocutors’ social status, degree of familiarity, and degree of imposition. Iranian learners were then asked to complete 48 items of general and specific pragmatic motivation questionnaire adopted from Tajeddin and Zand-Moghadam (2012). Analyzing data using Pearson correlation indicated that there was a significant correlation between Iranian advanced EFL learners’ meta-pragmatic awareness and their general and specific pragmatic motivation. In addition, there was a significant positive correlation between meta-pragmatic awareness and severity, familiarity, and degree of imposition or severity. Moreover, employing Path Analysis through Amos 24 to examine whether meta-pragmatic awareness and its subscales could predict general and speech-act-specific pragmatic motivation demonstrated that all three sub-constructs of meta-pragmatic awareness predicted general and specific pragmatic motivation positively and significantly. This study is of immense importance as it helps teachers consider the importance of maintaining face in a conversation to help learners increase the motivation of learning making refusals.

    Keywords: Interlanguage pragmatics, Interlanguage Pragmatic Motivation, Meta-pragmatic Awareness