فهرست مطالب

مدیریت برند - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1397)

مجله مدیریت برند
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید عباس ابراهیمی*، هوشمند باقری قره بلاغ صفحات 5-24
    منطق چیرگی کالا در بازاریابی، جای خود را به منطق چیرگی خدمات داده است؛ که در این میان، مشتری را کانون توجه قرار داده و در بسیاری از فرایندهای شرکت از طراحی ایده تا تولید ایده مشتری را درگیر کرده است. این به نوبه خود؛ اهمیت مشارکت مشتری در فرایند هم آفرینی ارزش را برجسته می کند. با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه حاضر نگرش مشتریان را نسبت به فرایند هم آفرینی ارزش موردمطالعه قرار می دهد. این مطالعه ازلحاظ هدف کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی و با روش پیمایشی است. برای این منظور، نمونه ای 400 نفری از مصرف کنندگان هایپرمارکت در شهر سمنان به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مبتنی بر طیف لیکرت استفاده شد و برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد، تجربه برند شرکت، انگیزش مشتریان و رفتار شهروندی مشتری اثر مثبتی بر هنجارهای ذهنی و نگرش هم آفرینی ارزش مشتری دارد. همچنین؛ اثر هنجار ذهنی بر نگرش هم آفرینی ارزش مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: هم آفرینی، تجربه برند، انگیزش، منطق چیرگی خدمات، هنجارهای ذهنی
  • پری احدی*، محیا وطن پرست، فاطمه صابریان صفحات 25-52
    استفاده روزافزون از محتواهای ویدئویی مختلف در بازاریابی شبکه های اجتماعی، بررسی تاثیرگذاری آن ها بر تصویر ذهنی  برند را ضروری ساخته است، این درحالی که است که مطالعات اندکی در زمینه اهمیت محتوای ویدیویی در بازاریابی برند های ایرانی انجام شده است؛ بنابراین، هدف از این تحقیق بررسی سیستماتیک و همه جانبه تاثیر استفاده از محتوای ویدئویی مختلف در بازاریابی رسانه های اجتماعی بر درک مخاطبان از برندها و شکل گیری تصویر ذهنی آن ها از برندها در صنعت لوازم آرایشی- بهداشتی است. این پژوهش که به لحاظ روش شناختی، آمیخته کیفی-کمی محسوب می شود، به طراحی مدل ساختاری- تفسیری، با استفاده از روش مطالعه گروه کانون و تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری انجام شده است. یافته های پژوهش نشان داد،هر یک از محتواهای ویدئویی بر بعد خاصی از تصویر ذهنی از برند تاثیرگذار است. محتواهای ویدئویی که منحصرا بر برند تمرکز کرده اند، بیشترین تاثیر را بر ادراک حسی از برند و محتوای ویدئویی حاوی مسئولیت اجتماعی، بیشترین تاثیر را بر ادراک عاطفی داشته اند و درنهایت محتواهای ویدئویی که مرتبط با برند بوده و حاوی اطلاعاتی در زمینه محصول و فرآیند تولید بوده اند، بیشترین تاثیر را بر ادراک شناختی از برند داشته و درمجموع نیز بیشترین تاثیرگذاری را بر تصویر ذهنی از برند داشته اند.
    کلیدواژگان: تصویر ذهنی برند، محتوای ویدئویی شبکه های اجتماعی، مدل سازی ساختاری تفسیری، گروه کانون
  • کبری بخشی زاده برج* صفحات 53-82
    استفاده از بازاریابی خیرخواهانه به طور فزاینده ای به جریان اصلی برنامه های ارتباطات بازاریابی شرکت ها تبدیل شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر بازاریابی خیرخواهانه بر نگرش نسبت به برند، تبلیغات و قصد خرید و نیز نقش موثر درگیری ذهنی مشتریان با مفهوم بازاریابی خیرخواهانه و همچنین شک و تردید به آن به عنوان عوامل تعدیل گر است. این مطالعه با استفاده از طرح شبه آزمایشی با استفاده از 384 نفر از شرکت کنندگان در شهر تهران با استفاده از نمونه گیری در دسترس انجام شد. دو پرسشنامه ساختاریافته برای گروه آزمایش و کنترل طراحی گردید. استفاده از تجزیه وتحلیل کوواریانس نشان می دهد که استفاده از بازاریابی خیرخواهانه نگرش مصرف کنندگان نسبت به برند، تبلیغات و قصد خرید را بهبود می بخشد. متغیرهای جمعیت شناختی و درگیری ذهنی با فعالیت های بازاریابی خیرخواهانه تاثیر بازاریابی خیرخواهانه بر نگرش نسبت به برند، تبلیغات و قصد خرید را تعدیل نمی کند ولی شک و تردید تاثیر بازاریابی خیرخواهانه بر متغیرهای وابسته را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، بازاریابی خیرخواهانه، نگرش به برند و تبلیغات، درگیری ذهنی، شک و تردید
  • محمد تقی تقوی فرد*، سمیرا مهدی نسب، وحید ناصحی فر، جهانیار بامداد صوفی صفحات 83-117

    این مقاله یک تحقیق تجربی از عوامل تاثیرگذار بر ایجاد مدل برند سازی شرکتی در صنعت اپراتوری تلفن همراه است و به صورت ترکیبی در دو مرحله کیفی و کمی انجام شد. در مرحله کیفی، مدل مفهومی مدیریت برند شرکتی در شبکه ارزش صنعت اپراتوری موبایل از طریق پارادایم ساخت گرایی تکوین یافت. ساخت مدل در این مرحله بعد از مطالعه اسنادی/ کتابخانه ای مرتبط با موضوع، مبتنی بر تکنیک مدل سازی ساختاری- تفسیری بر مبنای نظر خبرگان بود. سپس جهت آزمون توان تبیین مدل مفهومی استخراج شده، مدل در سطح اپراتور همراه اول موردمطالعه و ارزیابی قرار گرفت تا موجبات زمینه سازی جهت اجرا پذیر بودن مدل فراهم گردد. در مرحله کمی تحقیق، با استفاده از روش آماری مناسب به بررسی صحت روابط تبیین شده در مدل پرداخته می شود. مهم ترین نرم افزار مورداستفاده جهت تجزیه وتحلیل یافته-های پژوهش SmartPLSبود. نتایج نشان داد که تصویر، ساختار ، استراتژی ، فرهنگ ، رفتار شرکتی، برند کارفرما، عوامل محیطی، پیشران های کلیدی صنعت، اصول حیاتی کسب وکار و ماهیت صنعت اپراتوری، تاثیر معنادار در ایجاد مدل دارند.

    کلیدواژگان: اپراتور موبایل، برندسازی شرکتی، پیشران کلیدی، مدل، همراه اول
  • سید فتح الله امیری عقدایی*، شکوفه مالکی، آرش شاهین، آذرنوش انصاری صفحات 119-148

    این پژوهش با هدف شناسایی انواع احساسات مصرف کننده، دسته بندی و تبیین ارتباط میان آن ها در صنعت بسته بندی انجام گرفته است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش در گام اول انواع احساسات منتقل شده به مصرف کننده از بسته بندی محصول از طریق انجام مصاحبه های عمیق با 50 نفر از مصرف کنندگان شکلات در شهر اصفهان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع و به کمک روش تحلیل تم، شناسایی شدند. در گام دوم احساسات شناسایی شده با استفاده از نمودار وابستگی و نظر چند متخصص حوزه زبان شناسی و رفتار مصرف کننده، در قالب 6 گروه دسته بندی شدند. درنهایت در گام سوم این احساسات به کمک تکنیک مدل سازی ساختاری- تفسیری، سطح بندی شده و ارتباط میان آن ها مشخص شد. نتایج پژوهش منجر به طراحی مدل احساس مصرف کننده در صنعت بسته بندی در پنج سطح شد. احساس مصرف کننده نسبت به طراحی بسته بندی به عنوان تاثیرگذارترین عامل در شکل گیری سایر احساسات در مصرف کننده شناسایی شد. همچنین احساس مصرف کننده نسبت به خرید به عنوان تاثیرپذیرترین بعد شناخته شد.

    کلیدواژگان: احساس مصرف کننده، بسته بندی، مدل سازی ساختاری- تفسیری
  • شهریار عزیزی، منیژه قره چه، سید محمود حسینی، فرزاد ترکمانی* صفحات 149-180
    حجم بالای مطالعات مرتبط با حوزه سبد برند و مفاهیم مشتق از آن از یک طرف و طیف گسترده و گاها متعارض یافته های حاصل آن ها از طرف دیگر، نویسندگان را بر آن داشت تا ضمن مرور نظام مند مطالعات انجام شده در این حوزه (به ویژه در بحث استراتژی سبد برند)، به دسته بندی و تجمیع یافته های حاصله پرداخته و مفهوم، ابعاد، پیش آیندها و عوامل موثر بر آن را تبیین نمایند. بر این اساس، مبتنی بر الگوی چهار مرحله ای مرور نظام مند، استراتژی جستجوی مقالات تدوین و فرآیند جستجو در پایگاه های استنادی برتر آغاز گردید و مقالات برتر و واجد شرایط به منظور بررسی عمیق تر و پاسخ به سوالات پژوهش انتخاب شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که مفهوم استراتژی سبد برند، از تعابیر هویت گرایانه به تعابیر سیستمی و در ادامه به سوی مفاهیم ساختارگرایانه و سلسله مراتبی در حال تغییر و تحول می باشد. همچنین، گستره ی برند، ارتباط بین برندهای سبد و عناصر بصری سبد برند ازجمله مهم ترین ابعاد استراتژی سبد برند هستند که توسط عوامل درونی چون عوامل مرتبط با برند و عوامل عملکردی و عوامل بیرونی چون عوامل مربوط به مصرف کننده و عوامل مربوط به رقبا تحت تاثیر قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: برند، سبد برند، استراتژی سبد برند، مدیریت سبد برند
|
  • Syed Abbas Ebrahimi *, Hooshmand Bagheri Garbollagh Pages 5-24
    The logic of goods dominance in marketing has given way to the logic of service dominance.That, In the meantime, the customer is in focus of attention and is involved in many of the company's processes from designing ideas to producing customer ideas. This, in turn, highlights the importance of customer participation in the process of value co-creation; Which could lead to a competitive advantage for companies.Considering the importance of this issue, the present study examines the attitude of the customers towards the value co-creation process.This is an applied and descriptive study and has been performed by survey method.For this purpose, a sample of 400 clients of the hypermarket in Semnan was randomly selected.The questionnaire based on Likert spectrum was used in order to collect data. Structural equations’ modeling was used to analyze research data. The results of the analysis of the collected questionnaires showed that Corporate Brand Experience, Customer motivation and Customer Citizenship Behavior has a positive effect on the Customer Value Co-Creation Attitude and Subjective Norms. Also, the effect of the subjective norms on the value co-creation attitude was confirmed.
    Keywords: Co-Creation, Brand Experience, Motivation, logic of service dominance, Subjective Norms
  • PARI AHADI *, Mahya Vatanparast, Fatemeh Saberian Pages 25-52
    The ever-increasing use of various video content in social media marketing has made it necessary to examine their impact on brand image. However, there have been a few studies about the importance of video content in Iranian brand marketing. Therefore, the purpose of this research is systematic and comprehensive examination of the impact of using different social media video content marketing on the audience perception and formation of brand image in cosmetic industry. This study methodologically is mixture of quantitative and qualitative, design structural-interpretative model by using focused group method and structural-interpretative modeling technique. Findings determined that each of the video content affects a particular dimension of brand image. Video content that exclusively focused on brand had superlative impact on sensory perception of the brand, video content containing social responsibility have had the most impact on emotional perception and finally, video content that is related to the brand and is contained of information about the product and production process has the greatest impact on the brand’s cognitive perception; And overall it has the most impact on brand image.
    Keywords: Brand image, Social Media Video Content, Structural-Interpretative Modeling, Focused Group
  • Kobra Bakhshizadeh Baraj * Pages 53-82
    In a mature market where products are similar in terms of price, quality, and services, the corporate behavior as a good citizen provides an opportunity for the company to be highlighted between competitors and its brand and products be distinguished among many choices. The postmodern condition of current societies requires changes in the way a businesse is conducted and communicates with different stakeholders. The use of cause related marketing has increasingly become the mainstream of corporate marketing communication programs. The purpose of this study was to investigate the effect of CrM (cause related marketing) on brand attitudes, advertising and purchase intention, as well as the effective role of cause involvement as well as skepticism as moderating factors. This study was carried out using a semi- experimental design and 384 participants in Tehran by available sampling were selected. Two structured questionnaires were designed for the experimental and control groups. Covariance analysis suggested that the use of CrM will improve consumers’ attitudes toward brand, advertising, and purchase intention. Cause involvement does not modify brand, advertising attitude and purchase intentions, whereas skepticism accepted as a moderating variable.
    Keywords: cause related marketing, Brand attitude, Advertising, skepticism, cause involvement
  • Mohammad Taghi Taghavifard *, Samira Mahdinasab, Vahid Nasehifar, Jahanyar Bamdadsoofi Pages 83-117

    This paper presents an empirical study of the factors influencing the creation of a corporate branding model in mobile operator industry. The study was carried out in two qualitative and quantitative steps. In the qualitative phase, the conceptual model of corporate brand management was developed in mobile industry through the constructivism paradigm. At this stage after the study of the documents / libraries related to the subject, the construction of model was based on the interpretive-structural modeling technique based on the experts' opinion. Then, the extracted conceptual model was evaluated Within MCI to provide the ground for model applicability. In the quantitative phase, the validity of the explained relationships in the model is examined using the appropriate statistical method.The most important software used to analyze research findings was SmartPLS. The results showed that the corporate image, structure,  strategy,  culture,  behavior, employer brand, environmental factors, key industry drivers, key business principles and the nature of the operating industry have a significant effect on the corporate brand of the mobile operator.

    Keywords: : Corporate branding_model_Mobile operator_Hamrah e avval
  • Seyed Fathollah Amiri Aghdaie *, Shekoofeh Maleki, Arash Shahin, Azarnoush Ansari Pages 119-148

    The purpose of this study is to identify the types of consumer emotions, categorize and explain their relationships in the packaging industry. In order to achieve the research goals, in the first step, the types of emotions delivered to consumers by product package were identified by conducting in-depth interviews with 50 consumers in Isfahan through purposive sampling method to reach saturation and thematic analysis method was used. In the second step, the emotions identified by using affinity diagram (KJ method), categorized into six groups with the help of several experts in the field of linguistics and consumer behavior. Finally, in the third step, these emotions were leved by Interpretative Structural Modeling (ISM) technique and their relationships were determined. The results of the research led to the design of a consumer emotion model in the packaging industry at five levels. The consumer emotion toward packaging design was identified as the most influential factor in stimulating other emotions in consumer. The consumer emotion toward purchasing was also recognized as the most susceptible dimension.

    Keywords: Consumer's emotion, packaging, Thematic analysis, Affinity Diagram, Interpretive Structural Modeling
  • Shahriar Azizi, Manizhe Ghareche, Mahmood Hosseini, Farzad Torkamani * Pages 149-180
    The high volume of the research related to "brand portfolio" and the derived concepts from it, and on the other hand, a wide and yet conflicting spectrum of findings motivated the authors to categorize the findings and elaborate the concept, dimensions, drivers and impacting factors on the subject, in addition to systematically review of the previous researches. Based on the four-step model of systematic review of Okoli & Schabram (2010) and Iden et al (2017), the search strategy of the papers was developed, the searching process in related databases was started and more appropriate articles were selected in order to achieve a deeper analysis. Findings of the research show that the concept of brand portfolio strategy have been transformed from identity-based to systemic approaches and then is changing to structure-oriented and hierarchical concepts. In addition, brand scope and the relationship between brand portfolio and brand visual elements are among the most important dimensions of brand portfolio strategy, which are affected by internal factors like brand related and performance factors and also external factors like consumer-related and competitor factors.
    Keywords: Brand, brand portfolio, brand portfolio strategy, brand portfolio management