فهرست مطالب

تحقیقات غلات - سال نهم شماره 1 (بهار 1398)

فصلنامه تحقیقات غلات
سال نهم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حامد نریمانی، رئوف سید شریفی* صفحات 1-16
    به منظور بررسی تاثیر آبیاری تکمیلی و نانواکسید آهن بر انتقال ماده خشک، عملکرد و برخی صفات بیوشیمیایی گندم تحت شرایط دیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل در سال 1395 اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی، آبیاری در سه سطح (شامل شاهد بدون آبیاری یا کشت دیم و آبیاری تکمیلی در مراحل آبستنی و سنبله دهی) و نانواکسید آهن در چهار سطح (شامل شاهد بدون کاربرد و محلول پاشی 3/0، 6/0 و 9/0 گرم در لیتر نانواکسید آهن بود. نتایج نشان داد که محلول پاشی 9/0 گرم در لیتر نانواکسید آهن و آبیاری تکمیلی در مرحله آبستنی موجب افزایش فتوسنتز جاری و کاهش سهم فرآیند بازگسیل (انتقال مجدد) از کل بوته و ساقه در عملکرد دانه شد. همچنین، محلول پاشی 9/0 گرم در لیتر نانواکسید آهن و آبیاری تکمیلی در مرحله آبستنی، محتوای پراکسید هیدروژن، مالون دی آلدهید و هدایت الکتریکی برگ پرچم را کاهش داد، ولی عملکرد دانه در حدود 43/38 درصد نسبت به بدون محلول پاشی تحت شرایط دیم افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، پراکسیدهیدروژن، عناصر ریزمغذی، مالون دی آلدهید، محدودیت آبی
  • فاطمه محمودی ملحم لو، بابک عبدالهی مندولکانی* صفحات 17-26

    به منظور بررسی اثر تنش کمبود روی (Zn) بر بیان ژن های رمزکننده آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و فنیل آلانین آمونیا لیاز و فاکتور رونویسی bZIP33 در ارقام روی-کارا و روی-ناکارای گندم نان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه اجرا شد. ارقام بیات (روی-کارا) و هیرمند (روی-ناکارا) در شرایط کمبود روی خاک و کفایت آن کشت و بیان نسبی ژن های مورد نظر در برگ و ریشه ارقام در دو مرحله، یک ماه بعد از جوانه زنی (دوره رویشی) و 30 درصد سنبله دهی (دوره زایشی) با روش Real time PCR اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که تحت شرایط کمبود روی، افزایش میزان بیان ژن سوپراکسید دیسموتاز در مرحله رویشی و زایشی به طور معنی داری در رقم روی-کارا (بیات) بیش تر از رقم روی-ناکارا (هیرمند) بود. بیش ترین میزان افزایش بیان ژن فنیل آلانین آمونیالیاز (56/50 برابر شاهد) در مرحله رویشی در ریشه رقم روی-کارا مشاهده شد، اما در مرحله زایشی بین ارقام روی-کارا و روی-ناکارا در هر دو اندام برگ و ریشه به لحاظ میزان بیان این ژن اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بیان ژن رمزکننده فاکتور رونویسی bZIP33 در برگ رقم روی-کارا تحت شرایط کمبود روی به طور معنی داری بیش تر از رقم روی-ناکارا بود، ولی اختلاف بیان این ژن در ریشه بین رقم روی-کارا و روی-ناکارا معنی دار نبود. بنابراین، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ژن های رمزکننده آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و فنیل آلانین آمونیا لیاز و فاکتور رونویسی bZIP33 (احتمالا از طریق فعال سازی بیان ژن های ترنسپورتر روی) در تحمل تنش کمبود روی خاک در رقم روی-کارای گندم نان دخیل بودند.

    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، فاکتور رونویسی گروهbZIP، واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی
  • محمدرضا صفری مطلق*، پیمان شریفی صفحات 27-41
    سوروف (Echinochloa spp.) از زیان بارترین علف های هرز در مزارع برنج است. قارچ های مختلف نقش مهمی در کنترل زیستی علف های هرز، به ویژه سوروف در مزارع برنج دارند. در این تحقیق، قارچ های Fusarium equiseti و Colletotrichum graminicola از دو گونه سوروف E. oryzicola و E. crus-galli جداسازی و سپس اثر بیماری زایی آن ها بر این دو گونه علف هرز و پنچ رقم برنج در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بررسی شد. مایه زنی ژنوتیپ ها با این دو قارچ با استفاده از سوسپانسیون اسپور قارچ شامل 106 اسپور در میلی لیتر آب مقطر استریل انجام شد. به منظور بررسی میزان بیماری زایی قارچ ها (به عنوان پاتوژن) روی ژنوتیپ ها و آسان ترشدن تجسم هم زمان روابط پاتوژن ها و ژنوتیپ ها از بای پلات ژنوتیپ در میزبان استفاده شد. نتایج تجزیه داده ها اثر معنی دار عامل بیماری زا را بر شدت بیماری و کاهش صفات وزن خشک، وزن تر و ارتفاع گیاهچه های برنج نشان داد.تجزیه بای پلات نیز برهمکنش قابل تمایز بین پاتوژن ها و ژنوتیپ های سوروف و برنج را از نظر صفات مورد مطالعه نشان داد.نمای تستر متوسط بای پلات نشان داد که از نظر شدت بیماری، سپیدرود و بینام به ترتیب حساس ترین و متحمل ترین ژنوتیپ ها در مقابل این دو قارچ بودند. نمای روابط بای پلات نیز نشان داد که شدت بیماری با کاهش وزن خشک گیاهچه همبستگی مثبت بیش تری داشت. رقم هاشمی با توجه به نزدیکی به مبدا بای پلات، دارای مقاومت افقی در برابر دو قارچ مورد بررسی بود و می توان از کنترل زیستی این دو قارچ علیه سوروف در مزارع کاشت آن استفاده کرد. در مجموع، نتایج این تحقیق بر اساس شدت بیماری نشان داد که قارچ C. graminicola آثار آنتاگونیستی بیش تری در مقایسه با قارچ F. equiseti به ویژه بر گونه E. crus-galli داشت.
    کلیدواژگان: بای پلات GGE، برهمکنش ژنوتیپ و میزبان، شدت بیماری، علف هرز، قارچ
  • فرزاد قدرتی آورسی، جلال جلیلیان*، سینا سیاوش مقدم صفحات 43-54
    به منظور مطالعه اثر کودهای مختلف بر کاهش آثار تنش کم آبی در ذرت علوفه ای (KSC703)، آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در آذربایجان غربی اجرا شد. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری در 80 درصد ظرفیت زراعی (آبیاری معمولی) و آبیاری در 50 درصد ظرفیت زراعی (تنش کم آبی) به عنوان عامل اصلی و منابع کودی شامل شاهد (آب پاشی)، کود آلی-زیستی، محلول پاشی کودهای کامل (شیمیایی، نانو) و کاربرد توام 50 درصدی کودها (آلی-زیستی + نانو، آلی- زیستی + شیمیایی، شیمیایی + نانو) به عنوان عامل فرعی آزمایش در نظر گرفته شدند. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که بیش ترین میزان رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل های a و b) تحت شرایط آبیاری معمولی و کاربرد توام 50 درصدی کود های شیمیایی+نانو به دست آمد و سبب شد که بیش ترین میزان عملکرد علوفه تر (70 تن در هکتار) و خشک (32 تن در هکتار) به دست آید. این ترکیب تیماری سبب افزایش 47 درصدی عملکرد علوفه تر و خشک ذرت در مقایسه با تیمار کودی شاهد شد. بیش ترین میزان پرولین از تیمار کود نانو تحت شرایط تنش کم آبی به دست آمد. بیش تر تیمار های کودی منجر به افزایش پتاسیم برگ تحت هر دو شرایط آبیاری شدند. همچنین، کاربرد اغلب تیمارهای کودی تحت شرایط آبیاری معمولی، سبب افزایش پروتئین خام، هضم پذیری ماده خشک، کربوهیدرات های محلول در آب و میزان فیبر خام در مقایسه با تیمار شاهد شد. به طور کلی بر اساس نتایج این تحقیق، کاربرد توام 50 درصدی کودهای شیمیایی + نانو به دلیل بهبود برخی ویژگی های کمی و کیفی ذرت علوفه ای، به عنوان ترکیب تیماری تاثیرگذار تحت هر دو شرایط آبیاری تعیین شد.
    کلیدواژگان: پروتئین خام، پرولین، کود زیستی، کود شیمیایی، کود نانو
  • داوود عادلیان، هوشنگ فرجی*، امین صالحی، علی مرادی صفحات 55-70
    به منظور بررسی واکنش عملکرد بلال و برخی صفات فیزیولوژیک ذرت رنگین به سطوح مختلف آبیاری و مواد ضد تعرق تحت خاک پوشه پلاستیک، آزمایشی مزرعه ای در منطقه برازجان استان بوشهر طی دو سال 1396-1395 اجرا شد. آزمایش به صورت کرت های دو بار خردشده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی آزمایش، آبیاری در سه سطح شامل 1) 25 درصد تخلیه رطوبتی آب قابل استفاده خاک، 2) 40 درصد تخلیه رطوبتی آب قابل استفاده خاک و 3) 60 درصد تخلیه رطوبتی آب قابل استفاده خاک، عامل فرعی در دو سطح شامل خاک پوشه پلاستیک و بدون خاک پوشه و عامل فرعی فرعی در سه سطح شامل مواد ضد تعرق کائولین و آترازین و شاهد بدون مصرف ماده ضد تعرق بود. نتایج نشان داد که برهمکنش سه عامل آبیاری، خاک پوشه پلاستیک و مواد ضد تعرق بر عملکرد بلال تر در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. در سطح آبیاری 25 درصد تخلیه مجاز رطوبتی خاک، بیش ترین عملکرد بلال معادل 8/1759 گرم بر متر مربع در تیمار خاک پوشه پلاستیک و استفاده از ماده ضد تعرق آترازین و کم ترین مقدار عملکرد معادل 7/1165 گرم بر متر مربع در تیمار بدون خاک پوشه و بدون استفاده از ماده ضد تعرق به دست آمد. با کاهش رطوبت خاک، استفاده از آترازین منجر به افزایش عملکرد بلال تر بیش تری در مقایسه با کائولین شد. در شرایط تنش شدید رطوبتی، محتوای کلروفیل و میزان پروتئین محلول برگ کاهش یافت. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که تحت شرایطی که میزان رطوبت خاک محدود است، استفاده از خاک پوشه پلاستیک و ماده ضد تعرق آترازین، جهت تولید بیش ترین عملکرد کمی و کیفی در ذرت رنکین پیشنهاد می شوند.
    کلیدواژگان: ذرت رنگین، عملکرد بلال، محتوای کلروفیل برگ، میزان آب مصرفی، میزان کاروتنوئید
  • کسری اصفهانی*، متین عادل، تهمینه لهراسبی صفحات 71-81

    جو (Hordeum vulgare L.) یکی از مهم ترین گیاهان زراعی در دنیا است و به عنوان یک سامانه تولید پروتئین های نوترکیب نیز در بیوتکنولوژی کشاورزی اهمیت یافته است. در گیاهانی مانند غلات که باززایی و تراریختی آن ها مشکل است، در برخی موارد بیان موقت یا گذرای ژن به عنوان جایگزینی برای روش پایدار در نظر گرفته می شود. بیان موقت ژن توسط آگروباکتریوم (Agroinfiltration)، روشی ارزان و سریع برای بررسی عملکرد ژن ها و بررسی عملکرد عناصر موثر بر بیان ژن (نواحی ترجمه نشونده، اینترون ها، عوامل رونویسی و پروموترها) است. با استفاده از این روش، بررسی نحوه کارکرد سازه ژنی فقط با گذشت چند روز و بدون پشت سر گذاردن مراحل وقت گیر باززایی گیاه امکان پذیر است. به منظور بهینه سازی این روش در گیاه جو، اثر تیمارهای مختلف مانند نوع بافت، سن گیاه، محل برگ، غلظت استوسیرینگون، زمان بررسی پس از تلقیح، سویه آگروباکتریوم، غلظت (OD) محیط القا، نوع روش، مدت زمان فعالیت پمپ خلا و تعداد آن و نیز ژنوتیپ بر بیان موقت ژن گزارشگر  ß-glucuronidaseدر برگ گیاه جو در این تحقیق بررسی شد. علاوه بر آن، اثر محیط القا، سویه آگروباکتریوم و ژنوتیپ بر بیان موقت ژن گزارشگر در جوانه گیاه جو نیز مورد مطالعه قرار گرفت. بیان موقت ژن ß-glucuronidase در تمامی نمونه های جوانه رقم بهمن و ژنوتیپ EC-82-6 گیاه جو که با سویه GV3301 آگروباکتریوم واجد این سازه در محیط القا با غلظت استوسیرینگون 200 میکرومولار به وسیله سوزن انسولین تلقیح شده بودند، مشاهده شد. بر اساس نتایج این تحقیق، یک روشی کارا و ارزان قیمت برای بیان موقت در گیاه جو با استفاده از آگروباکتریوم معرفی می شود.

    کلیدواژگان: انتقال ژن، ژن گزارشگر، عوامل رونویسی
  • مجتبی کردرستمی، بابک ربیعی* صفحات 83-101

    برنج به عنوان یکی از مهم ترین گیاهان زراعی، کوچک ترین ژنوم را در بین غلات دارد و به عنوان یک گیاه مدل برای مطالعات ژنتیکی مطرح است. کوچک بودن ژنوم این گیاه باعث شده است که مطالعات جامعی روی آن انجام شود و در نتیجه مقدار زیادی اطلاعات به دست آید. جمع آوری و نگهداری مناسب این اطلاعات (داده ها) و مدیریت هر چه بهتر داده های حاصل از آزمایش های مختلف در قالب یک پایگاه داده ها، جهت دسترسی محققین به آن ها برای جلوگیری از دوباره کاری و نیز مقایسه نتایج خود با نتایج سایر محققین، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای رسیدن به این هدف، می توان از بیوانفورماتیک کمک شایان توجهی گرفت. بنابراین، ایجاد و توسعه پایگاه های داده های تخصصی و استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیک برای پردازش داده ها، سازمان دهی کارآمد، تجزیه و تحلیل و تجسم آن ها امری ضروری است. در این مقاله، پایگاه های داده های عمده برای مطالعه بیان ژن ها در سه سطح RNA، پروتئین و متابولوم در گیاه برنج بررسی می شود و ویژگی های این پایگاه ها برای هر سطح مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، پایگاه های داده مبتنی بر وب، مسیرهای متابولیک
|
  • Hamed Narimani, Raouf Seyed Sharifi * Pages 1-16
    To study the effects of supplementary irrigation and nano-iron oxide on dry matter remobilization, yield and some biochemical traits of wheat under rainfed conditions, a factorial experiment was conducted based on randomized complete block design with three replications in Agricultural Research Station of Ardabil, Ardabil, Iran, in 2016. The experimental factors were included irrigation in three levels (no-irrigation checkor rainfed andsupplementary irrigation at heading and booting stages) and foliar application of nano-iron oxide in four levels (no-application as check andfoliar application of 0.3, 0.6 and 0.9 g.L-1 nano-iron oxide). The results showed that 0.9 g.L-1 nano-iron oxidefoliar application andsupplementary irrigation at booting stage increased current photosynthesis and decreased dry matter remobilization from stem and air parts.Also, foliar application of 0.9 g.L-1nano-iron oxide and supplementary irrigation at booting stage decreased hydrogen peroxide content, malondialdehyde and electrical conductivity of flag leaf, but grain yield increased about 38.43% compared to no-application of nano-iron oxide under rainfed conditions.
    Keywords: Antosyanin, Hydrogen peroxide, Malondialdehyde, Microelement, Water limitation
  • Fatemeh Mahmoudi Malhamlu, Babak Abdollahi Mandoulakani * Pages 17-26

    A factorial experiment (based on completely randomized design) with three replications was conducted in greenhouse to investigate the effect of soil Zn deficiency on the expression levels of genes encoding superoxide dismutase (SOD) and phenylalanine ammonia-lyase (PAL) antioxidant enzymes and bZIP33 transcription factor in Zn-efficient and -inefficient bread wheat cultivars.Bayat(Zn-efficient) and Hirmand (Zn-inefficient) cultivars were grown under soil Zn deficiency and normal conditions.The expression levels of three above-mentioned genes were measured using Real time PCR technique in leaf and root of the cultivars at two growth stages, one month after germination (vegetative) and 30% of heading (reproductive). The results of analysis of variance and mean comparisons of the treatments showed that the increased expression of SOD gene in vegetative and reproductive stages in Zn-efficient (Bayat) cultivar is more than that of Zn-inefficient (Hirmand) cultivar.The highest expression of PAL (50.56 fold) was observed in root of Zn-efficient (Bayat) cultivar at vegetative stage, butno significant difference was observed for PAL gene expression between Zn-efficient and -inefficient cultivars in both leaf and root tissues.The expression level of bZIP33 in the leaf of Zn-efficient cultivar (Bayat) under Zn deficiency conditions was more than that of Zn-inefficient cultivar, while no significant difference was found for the expression of this gene between Zn-efficient and in-efficient cultivars in root. Therefore, the results of this study demonstrated that SOD, PAL and bZIP33genes (probably through activation of Zn transporter genes) are involved in tolerance to soil Zn deficiency stress in Zn-efficient bread wheat cultivar.

    Keywords: Antioxidant enzymes, bZIP group transcription factor, Real Time PCR
  • Mohammad Reza Safari Motlagh *, Peyman Sharifi Pages 27-41
    Barnyardgrass (Echinochloa spp.) is the most important weeds in rice fields. Funguses species play important roles in biological control of the weeds, especially Echinochloain rice fields. In this research, Fusarium equiseti and Colletotrichum graminicola were isolated from E. oryzicolaandE. crus-galli and their pathogenicity effects were compared on these weeds and five rice genotypes in a completely randomized design with three replications. Two net fungi were inoculated on weeds and rice genotypes using a spore suspension consisting of 106 spore·ml-1 of distilled water. Genotype-by-pathogen biplot analysis was down for illustration of pathogenicity of two fungi (as pathogen) on host genotypes to facilitate the simultaneously visualization of relationship among pathogens and genotypes.The significant effects of pathogens were observed on disease rate and reduction of plant height, dry and fresh weight of plantlets. Biplot analysis indicated a differential interaction between pathogens and rice and Echinochloa genotypes for the studied traits. Average-tester-coordination (ATC) view of biplot indicated that Sepidroud and Binam were as the most sensitive and tolerant genotypes to two mentioned fungi according to their disease rating. The relationships view of biplot indicated there were higher positive correlations between diease rate and reduction in plantlet dry weight. Hashemi cultivar located near the biplot origin and had a horizontal resistance to fungi and can be used to biological control of barnyardgrass in the filed of this cultivar. In conclusion, the results of this study based on the severityof the disease showed thatC. graminicolafungus had more antagonistic effectsthanF. equiseti, especialy on E. crus-galli.
    Keywords: Disease severity, Fungus, GGE biplot, Host-by-pathogen interaction, Weed
  • Farzad Ghodrati Aversi, Jalal Jalilian *, Sina Siavash Moghaddam Pages 43-54
    To study the effect of different fertilizers on reducing the effects of water deficit stress on forage maize (KSC703), an experiment was carried out as split plots in randomized complete block design with three replications in West Azerbaijan, Iran, in 2016. Irrigation treatments including irrigation at 80% field capacity (normal irrigation) and irrigation at 50% field capacity (water deficit stress) were considered as main factor and fertilizer sources including control (water spraying), organic-biofertilizer, complete fertilizers (chemical, nano) and combined application of 50% fertilizers (organic-biofertilizer + nano, organic-biofertilizer + chemical fertilizer, chemical + nano) as sub-factor. The results of mean comparisons indicated that the highest content of photosynthetic pigments (chlorophylls-a and -b) were observed under normal irrigation conditions and combined application of 50% chemical+nano fertilizers which resulted in the highest fresh (70 t.ha-1) and dry (32 t.ha-1) forage yield. This treatment combination resulted in a 47% increase in fresh and dry forage yield compared to control fertilizer treatment. The highest proline content was obtained from nano fertilizer treatment under water deficit stress conditions. Most fertilizer treatments increased leaf potassium under both irrigation conditions. Also, application of most fertilizer treatments under normal irrigation conditions increased crude protein, dry matter digestibility, water soluble carbohydrates and crude fiber content compared to the control treatment. Based on the results of this research, combined application of 50% chemical+nano fertilizers was determined as an effective fertilizer combination under both irrigation conditions due to improvement of some quantitative and qualitative characteristics of forage maize.
    Keywords: Bio-fertilizer, Chemical fertilizer, Crude protein, Proline, Nano-fertilizer
  • Davoud Adelian, Hooshang Farajee *, Amin Salehi, Ali Moradi Pages 55-70
    The effects of plastic mulch, anti-transpiration materials and irrigation regimes were evaluated on ear yield and some physiological traits of rainbow maize. The experiment was carried out in Borazjan located in Bushehr Province, Iran, during 2016 and 2017 growing seasons. The experimental design was split-split plots in randomized complete block design with three replications. The main factor of the experiment was irrigation regimes at three levels including: 1) Irrigation after 25% water depletion of field capacity (no water deficit stress), 2) Irrigation after 40% water depletion of field capacity (mild water deficit stress) and 3) Irrigation after 60% water depletion of field capacity (severe water deficit stress), sub-factor at two levels including plastic mulch and without mulch and sub-sub-factor at three levels including kaolin and atrazine anti-transpiration materials and control treatment (without anti-transpiration materials). The results showed that the interaction of irrigation regimes, plastic mulch and anti-transpiration materials was significant on ear yield. At irrigation regime of 25% water depletion, the highest ear yield (1759.8 g.m-2) was found when soil surface was covered with plastic mulch and plants were sprayed with atrazine. On the other hand, the minimum ear yield (1165.7 g.m-2) was obtained when soil surface uncovered and no anti-transpiration materials were applied. With decreasing soil water, atrazine application increased fresh ear yield more than kaolin. Under severe water deficit stress condition (60% water depletion), chlorophyll and protein contents of leaves decreased. In total, the results of this research showed that application of plastic mulch and atrazine anti-transpiration are recommended to produce the highest quantitative and qualitative yield in rainbow maize in regions where water is the main limiting factor.
    Keywords: Carotenoids, Ear yield, Leaf chlorophyll content, Rainbow maize, Water consumtion
  • Kasra Esfahani *, Matin Adel, Tahmineh Lohrasebi Pages 71-81

    Barley is one of the most important crops in the world and is also important in agricultural biotechnology as a recombinant protein production platform. In plants such as cereals, whose regeneration and transformation are difficult, in some cases transient gene expression is considered as a substitute for the stable method. Agrobacterium-based transient expression (agroinfiltration) is an inexpensive and quick way to study the function of genes and to evaluate the elements that affect gene expression (untranslated regions, introns, transcription factors and promoters). By using this method, it is possible to evaluate the function of gene constructs without time-consuming process of plant regeneration only within a few days. In order to optimize this method in barley, the effect of different treatments such as tissue type, plant age, leaves position, acetosyringone concentration, type of induction medium, time of assay after induction, Agrobacterium strain, OD of induction medium, type of procedure, duration and frequency of vacuum pump operation and barley genotype on transient expression of the ß-glucuronidase reporter gene in leaves were evaluated in this research. Also, the effect of type of induction medium, Agrobacterium strain and barley genotype on transient expression of the reporter gene in buds were evaluated. Transient gene expression of ß-glucuronidase were observed in all bud samples of Bahman cultivar and EC-82-6 genotype of barley which were inoculated with GV3301 strain harboring the reporter gene construct suspended in the induction medium with acetosyringone concentration of 200 uM by using insulin syringe. According to the results of this study, an effective and low-cost Agrobacterium-based transient expression system in barley is introduced.

    Keywords: Gene transformation, Reporter gene, Transcription factors
  • Mojtaba Kordrostami, Babak Rabiei * Pages 83-101

    Rice, as one of the most important crops, has the smallest genome among cereals and is considered as a model plant for genetic studies. The small size of this plant’s genome has led to comprehensive studies on it, resulting in a large amounts of data to be obtained. Properly collecting and storing these data and managing data from various experiments in a database for accessing researchers to them to avoid re-work and to compare their results with the results of other researchers is very important. To achieve these, bioinformatics can be great help. Therefore, the creation and development of specialized databases and the use of bioinformatics tools for data processing, efficient organization, analysis and visualization are necessary. In this paper, the major databases for studying gene expression at three levels, RNA, protein and metabolome in rice are reviewed and the characteristics of these databases for each level are discussed.

    Keywords: Bioinformatics, Metabolic pathway, Web based databases