فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و ششم شماره 8 (پیاپی 185، آبان 1398)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و ششم شماره 8 (پیاپی 185، آبان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شیما کیوان*، نوشیروان خضری مقدم، اسدالله رجب صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمن است که با مشکلات روان شناختی به ویژه استرس رابطه‏ی زیادی دارد. در این زمینه مداخلات روان شناختی می تواند مفید واقع شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) بر فعالیت‏های خودمراقبتی و امید به زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، با پیگیری یک ساله بود.

    روش کار

    در این پژوهش از طرح نیمه تجربی پیش آزمون-پس آزمون و یک دوره ی پیگیری یک ساله با گروه کنترل استفاده شد. جامعه ی آماری این پژوهش را بیماران مبتلا به دیابت نوع دو -عضو انجمن دیابت ایران شهر تهران- تشکیل دادند. برای نمونه‏ی پژوهش، تعداد 60 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در نهایت برای هر گروه 15 نفر درنظر گرفته شد که به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار مورداستفاده، پرسش نامه‏های خلاصه‏ای از فعالیت‏های خودمراقبتی برای افراد دیابتی (SDSCA) و امید به زندگی اشنایدر بود. داده های حاصل به روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد، درمان فوق تاثیر معناداری بر فعالیت های خودمراقبتی داشت و این تاثیر پس از دوره ی پیگیری یک ساله پایدار بود (037/0=p). همچنین، این درمان فقط باتوجه به زمان های پیش آزمون، پس آزمون و دوره ی پیگیری و تعامل آن با گروه توانست تاثیر معناداری را بر امید به زندگی بگذارد و این تاثیر پس از دوره ی پیگیری یک ساله پایدار بود (004/0=p).

    نتیجه گیری

     یافته ها نشان داد، درمان فوق می‏تواند بر افزایش فعالیت‏های خودمراقبتی و امید به زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو موثر باشد. لذا، ارائه‏ی این نوع مداخلات به عنوان بخشی از درمان و مراقبت جامع دیابت توصیه می‏گردد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، ذهن آگاهی، استرس، خودمراقبتی، امید به زندگی
  • سجاد باستین تختی، فرزاد فیروزی جهانتیغ* صفحات 14-22
    زمینه و هدف

    امروزه کاربرد هوش مصنوعی درزمینه سیستم های سلامت گسترش زیادی داشته است. یادگیری ماشین به عنوان یکی از زیرشاخه های هوش مصنوعی، کاربردهای فراوانی درزمینه تشخیص پزشکی دارد. بیماری مزمن کلیوی یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به کلیه در سراسر جهان است که تسهیل و تسریع در امر تشخیص آن نتایج بسیار مطلوبی بر روند درمان آتی آن خواهد داشت. هدف این پژوهش ارائه مدلی هوشمند برپایه ی تکنیک های یادگیری ماشین جهت تشخیص بیماری نارسایی کلیوی است.
     

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. داده های مورد استفاده در این تحقیق از تعداد 400 فرد بیمار و غیر بیمار در کشور هندوستان استخراج شده است. این داده ها ابتدا در محیط پایتون پیش پردازش شده و از مشاهدات نویز و دورافتاده پاک شد. سپس الگوریتم های ماشین بردار پشتیبان، پرسپترون چندلایه و درخت تصمیم جهت دسته بندی داده ها به کار گرفته شد. معیارهای ارزیابی Accuracy، Recall و Precision برای ارزیابی عملکرد این دسته بندها محاسبه شد.

    یافته ها

    با توجه معیارهای ارزیابی محاسبه شده، برای الگوریتم ماشین بردار پشتیبان، مقادیر معیارهای Accuracy، Recall و Precision به ترتیب برابر 97/0، 961/0، 986/0 به دست آمد. یافته ها حکایت از عملکرد بهتر الگوریتم ماشین بردار پشتیبان ازنظر معیار Accuracy دارد. ازنظر معیار Recall، الگوریتم درخت تصمیم با مقدار 963/0 بهترین عملکرد را داشته و از نظر معیار Precision، الگوریتم پرسپترون چندلایه با مقدار 994/0 بهترین عملکرد را در دسته بندی داده ها داشتند.

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده نشان داد که تکنیک های یادگیری ماشین می توانند در تشخیص بیماری مزمن کلیوی اثرگذار باشند. به کارگیری این تکنیک ها می تواند امور مربوط به تشخیص و درمان این بیماران را تسهیل کند و احتمال بهبودی افراد را بالا برد. همچنین نتایج نشان داد که مدل ارائه شده بر پایه ی تکنیک های یادگیری ماشین، در مقایسه با سایر تکنیک ها دقیق تر، ساده تر و کم هزینه تر استد.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، دسته بندی، تشخیص پزشکی، بیماری نارسایی کلیوی
  • صدیقه قورچیان، معصومه دورقی، عباس رحیمی فروشانی، مهدی سلطان دلال* صفحات 23-30
    زمینه و هدف

    ژن آنتروتوکسین (cpe) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیت های غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما، کمبود آب و غیره مقاوم هستند، می باشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی کلستریدیوم پرفرنژنس ژن cpa در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe) می باشد.

    روش کار

    در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بسته بندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنی سازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات، کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنی ها و انجام آزمایش های بیوشیمیایی، وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن cpa و cpe تعیین هویت شدند.

    یافته ها

     از میان 140 نمونه مورد بررسی، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد که تمام آن ها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بسته بندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%).

    نتیجه گیری

     یافته های این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بسته بندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بسته بندی اتفاق بیافتد.

    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرنژنس، انتروتوکسین، سبزی خشک، PCR
  • کریم صالح زاده*، نادر نجفی صفحات 31-41
    زمینه و هدف

    دیابت نوعی بیماری مزمن و یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز و یکی از بزرگ ترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها می باشد. هدف از این پژوهش تاثیر 12 هفته تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.

    روش کار

      مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که 48 نفر به طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری شامل: (1) گروه مکمل (شیر و ماست کم چرب)، (2) تمرین هوازی، (3) مکمل+تمرین هوازی و (4) کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرین، هفته ای سه جلسه60 دقیقه ای با شدت  متوسط و گروه های مکمل، با مصرف  200 گرم ماست و 250 میلی لیتر شیر کم چرب هر روز، به مدت 12 هفته انجام گرفت.  48 ساعت پیش و بعد از آخرین جلسه اعمال مداخله، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به لگن، فشار خون سیستولی و دیاستولی، قند پایه (گلوکز ناشتا، گلوکز 2ساعت بعد از غذا، HbA1c)، تری گلیسیرید و کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگال، لیپوپروتئین پرچگال اندازه گیری شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کوچکتر از 5 صدم اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل لبنیات بر فشارخون سیستولی و دیاستولی تاثیر معناداری نداشت. اما شاخص توده بدنی (001/0=p) و نسبت دور کمر به لگن (001/0=p)، قند خون (001/0=p)، (001/0=p)  HbA1cو لیپوپروتئین پرچگال (001/0=p)، لیپوپروتئین کم چگال (012/0=p)، کلسترول تام (007/0=p) و تری گلیسرید (006/0=p) تاثیر معناداری داشت. 

    نتیجه گیری

     براساس یافته های پژوهش حاضر می توان برنامه تمرین هوازی منظم با شدت معین با رعایت احتیاط، به همراه مصرف مواد لبنی کم چرب را جهت کنترل و کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی در بیماران دیابت نوع 2، که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند، به مراکز سلامت جامعه توصیه کرد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، لبنیات، عوامل خطرزای قلبی و عروقی، دیابت نوع 2
  • سیده سعیده صحرایی، ناصر کلهر، محسن شیخ حسن* صفحات 42-55

    بافت غضروف به دلیل ماهیت خود که فاقد عروق خونی و اعصاب است، با یک چالش بالینی جهت ترمیم و بازسازی غضروف آسیب دیده روبرو می باشد. آسیب به غضروف و بافت های استئوکندرال می تواند به علت استئوآرتریت، ورزش، سرطان های تهاجمی، استرس های تکراری و التهاب بافت باشد که با توجه به ظرفیت محدود آن برای بازسازی و یا ترمیم، نیاز به سیستم های مناسب جایگزین است که بتواند عملکرد طبیعی بافت را از لحاظ فیزیکی، مکانیکی، بافت شناسی و بیولوژیکی دارا باشد. یکی از مهم ترین روش های جایگزین که به عنوان راه حلی کارا در این زمینه معرفی شده است، استراتژی مهندسی بافت می باشد. هدف اصلی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی در حوزه ارتوپدی، توسعه جایگزین های زیستی به منظور بازسازی، حفظ و یا بهبود بافت آسیب دیده و عملکرد اندام غضروفی می باشد. عناصر اصلی در استراتژی مهندسی بافت متشکل از سلول های ترمیم کننده، فاکتورهای رشد، سیتوکین ها و داربست های مناسب می باشند. مواد زیستی مورد استفاده در مهندسی بافت به عنوان داربست به دو دسته کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شوند. یک داربست ایده آل، باید دارای خواص زیست سازگاری و مکانیکی مطلوب همراه با زیست تخریب پذیری مناسب بوده و بتواند همراه با تعاملات موثر بین سلولی، فرآیند غضروف سازی را نیز القا نماید. در دهه های اخیر، از فناوری نانو نیز به عنوان یک ابزار قدرتمند جهت کمک به مهندسی بافت غضروفی استفاده شده است. علم نانومواد روش های جدیدی برای بهبود و تقویت مهندسی بافت ارائه کرده است. هدف از این مقاله ارائه یک مروری دقیق از بازسازی و ترمیم بافت غضروف  با استفاده از استراتژی های مهندسی بافت می باشدو ارزشیابی یادگیری دانشجویان پرستاری و همچنین در زمان پذیرش مسئولیت های حرفه ای افراد در علوم پزشکی استفاده شود.

    کلیدواژگان: بافت غضروف، زیست مواد، داربست، مهندسی بافت
  • سعید باقری محمدی*، مهدی نورالدینی، بهرنگ علنی صفحات 56-67
    زمینه و هدف

    درمان بیماری پارکینسون برای پزشکان، بیماران و خانواده ها و برای جامعه هدفی مهم می باشد. در مطالعات تجربی برای درمان بیماری پارکینسون عموما از سلول های بنیادی استفاده شده است. سلول های بنیادی آندومتر انسانی نوعی از سلول های آماده و در دسترس هستند که برای تولید نورون های دوپامینرژیک استفاده می شوند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات درمانی کاربرد داخل بینی سلول های بنیادی آندومتر بر موش های آزمایشگاهی مدل پارکینسون می باشد.

    روش کار

    مطالعه ی انجام گرفته از نوع تجربی بوده است. در این تحقیق، از 28 سر موش نر با محدوده ی وزنی 30-25 گرم در 4 گروه استفاده شده است. در روزهای 30، 60، 90 و 120 پس از سلول درمانی، رفتار چرخشی موش ها مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای بررسی تمایز سلول های بنیادی به سلول های عصبی از رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی به وسیله ی آنتی بادی Nestin استفاده شد.

     یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که سلول های بنیادی اندومتر انسانی به کاربرده شده در داخل بینی توانستند باعث کاهش چرخش موش های پارکینسونی بشوند. به علاوه این سلول ها  توانستند به سلول های عصبی تمایز پیدا کنند.

    نتیجه گیری

     شواهد مطالعه حاضر نشان می دهد که سلول های بنیادی اندومتر انسانی با باز کردن یک راهکار درمانی برای بیماری پارکینسون می توانند علائم حرکتی آن را بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی آندومتر، بیماری پارکینسون، کاربرد داخل بینی، سلول درمانی
  • سمیه یزدان پژوه، عبدالعلی بناعی فر*، سجاد ارشدی، مجتبی ایزدی صفحات 68-77
    زمینه و هدف

    مطالعات ژنتیکی از PPARy به عنوان مولفه ژنتیکی موثر در بروز و شدت دیابت نوع 2 حمایت نموده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر تمرینات مقاومتی بر بیان PPARy در بافت چربی زیرپوستی، مقاومت انسولین، گلوکز و سطوح انسولین سرم در موش های دیابتی نوع 2 انجام گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی-کاربردی 14 سر موش نر ویستار دیابتی شده 10 هفته ای توسط رژیم غذایی پرچرب + STZ به شیوه تصادفی به گروه های ورزش (7=n) و کنترل (7=n) تقسیم شدند. گروه ورزش 6 هفته تمرین مقاومتی را در قالب بالا رفتن از نردبان پله ای (5 روز در هفته) اجرا نموده و گروه کنترل در مداخله تمرینی شرکت ننمودند. بیان نسبی PPARy در بافت چربی زیرپوستی، گلوکز ناشتا و مقاومت انسولین در 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی در دو گروه اندازه گیری شد. از آزمون تی مستقل جهت مقایسه داده ها استفاده شد. تغییرات کمتر از پنج درصد معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     تمرینات مقاومتی به کاهش معنی دار گلوکز ناشتا (001/0>p) و مقاومت به انسولین (001/0>p)  در مقایسه با گروه کنترل منجر شد. در مقایسه با گروه کنترل، بیان PPARy در پاسخ به تمرینات مقاومتی به میزان معنی داری افزایش یافت (013/0 = p). تفاوت معنی داری در سطوح انسولین سرم بین 2 گروه مشاهده نشد (184/0 = p).

    نتیجه گیری

     بر پایه شواهد موجود، کاهش مقاومت انسولین و گلوکز ناشتا را می توان به افزایش بیان PPARy در بافت چربی زیرپوستی موش های چاق دیابتی در پاسخ به تمرینات مقاومتی نسبت داد.

    کلیدواژگان: بافت چربی، بیان ژن، تمرین مقاومتی، دیابت نوع 2
  • رضا رشدی بناب، خسرو ابراهیم*، فرشاد غزالیان، عباس افراسیابی راد صفحات 78-88
    زمینه و هدف

    پرفشار خونی یکی از اصلی ترین عوامل خطرزا برای بیماری های قلبی-عرقی است که عمدتا با چاقی و بی تحرکی جسمانی مرتبط است. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر سطوح آدروپین و VEGFR-2 در مردان چاق مبتلا به پرفشار خونی بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. 24 مرد چاق دارای پرفشار خونی (فشار خون سیستولی بالاتر از 140 یا فشار خون دیاستولی بالاتر از 90 میلی متر جیوه) به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم بندی شدند. برنامه تمرین ترکیبی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. در هر جلسه تمرین ترکیبی، ابتدا تمرین مقاومتی دایره ای و بلافاصله بعد از آن، تمرین استقامتی اجرا گردید. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه های خونی جمع آوری و سطوح آدروپین و VEGFR-2 به روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 24 و آزمون آنالیز کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های حاضر نشان داد که سطوح آدروپین (041/0=p) و VEGFR-2 (001/0>p) در گروه تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری افزایش یافته است.کاهش فشار خون سیستولی (001/0>p) و بهبود نیمرخ لیپیدی (05/0>p) نیز در گروه تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    اگرچه اطلاعات در رابطه با تاثیر تمرین ترکیبی بر پرفشار خونی محدود است، اما یافته های پژوهش حاضر نشان داد که اثرات مثبت تمرین ترکیبی در کنترل فشار خون افراد دارای پرفشار خونی تاحدودی ناشی از تنظیم افزایشی سطوح آدروپین و VEGFR-2 می باشد.

    کلیدواژگان: پرفشار خونی، تمرین ترکیبی، آدروپین، VEGFR-2
  • مانی مفیدی، سعید عباسی، داوود فارسی، تینا کبیری خداداد* صفحات 89-95
    زمینه و هدف

    آسیت به تجمع مایع در حفره صفاق اطلاق می شود. با توجه به علل متفاوت به وجود آورنده آسیت، اهمیت اطلاع از علل و ناشناخته بودن وضعیت آن در منطقه به بررسی علل مراجعه و سرانجام بیماران مبتلا به آسیت شکم مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان رسول اکرم و بیمارستان فیروزگر پرداختیم.

    روش کار

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی مبتنی بر اطلاعات پرونده های موجود در بایگانی بوده که بر روی بیماران دارای آسیت مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های رسول اکرم و فیروزگر، در سال های 95-90 انجام شده است. تمام اطلاعات از قبیل اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات از پرونده استخراج و طبقه بندی شد. سپس تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 انجام شد.

    یافته ها

     تعداد کل بیمارانی که در نهایت وارد مطالعه شدند 427 نفر (245 مرد و 182 زن) بوده است. برای متغیر سن، مقدار کمینه برابر با 7 سال و بیشینه برابر 94 سال بوده است و میانگین 8/57 سال به دست آمده است. تفاوت معناداری بین دو جنس مشاهده نشد. درد شکم و افزایش قطر شکم به ترتیب با 8/36 و 8/20 درصد، شایع ترین شکایت در مراجعه افراد به اورژانس بوده اند. بر اساس مطالعه ما شایع ترین تشخیص در افراد مبتلا به آسیت مراجعه کننده به اورژانس (پریتونیت باکتریایی خود به خودی SBP) بوده است (7/31 درصد) و 1/25 درصد بیماران نیاز به ICU داشتند.

    نتیجه گیری

     با توجه به مطالعه صورت گرفته توجه ویژه به علل آسیت و پیش آگاهی بیماران نقش به سزایی در تشخیص زودرس و پیش آگاهی بیماران دارد از مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت؛ SBP (پریتونیت باکتریایی خود به خودی) و بدخیمی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فیروزگر و رسول اکرم شیوع بالایی دارد و با توجه به مرگ ومیر حدود 10% این بیماران با نگاه جدی تر به این بیماران توجه شود و با تشخیص زودتر و درمان زودتر بتوان پیش آگاهی این بیماران را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: آسیت، پاراسنتز، بدخیمی، پریتونیت باکتریایی خودبه خودی
|
  • Shima Keyvan*, Noshirvan Khezri Moghadam, Asadollah Rajab Pages 1-13
    Background

    Diabetes is one of the most prevalent chronic illnesses that is closely associated with some psychological problems, particularly stress. In this case, psychological interventions can be useful. The aim of this study was to investigate effectiveness of Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) on self-care activities and life expectancy in patient with type 2 diabetes.

    Methods

    In this study, semi-experimental design (pretest-post-test) and a one year follow up period with control group was used. Population of the study included patients with type 2 diabetes that were members of Iranian Diabetes Society of Tehran. For sampling, 60 patients were selected by available sampling method. Finally, 15 patients were randomly assigned to either experimental and control groups. Summary of Diabetes Self-care Activities Questionnaire (SDSCA) and Snyder’s life expectancy Questionnaire were used. The obtained data were analyzed using repeated measures ANOVA.

    Results

    The results showed that MBSR significantly affected on self-care activities and this effect was stable after one year follow up period (p=0.037). Also, the results showed that MBSR only with regard to pretest, post-test and follow up periods and its interaction with the group could have a significant effect on life expectancy and this effect was stable after one year follow up period (p=0.004).

    Conclusion

    Findings revealed that MBSR can be effective on increasing self-care activities and life expectancy in patients with type 2 diabetes. Therefore, it is recommended to integrate such interventions into comprehensive treatment of diabetes.

    Keywords: Type 2 diabetes_Mindfulness_Stress_Self-care_Life expectancy
  • Sajad Bastin Takhti, Farzad Firouzi Jahantigh* Pages 14-22
    Background

    Today, the application of artificial intelligence in the field of health systems has been expanded. Machine learning as one of the sub-branches of artificial intelligence has many applications in the field of medical diagnosis. Chronic kidney disease is one of the most common kidney diseases around the world, which facilitation and acceleration in its diagnosis will have a very favorable outcome for its future treatment. The purpose of this study is to provide an intelligent model based on machine learning techniques for diagnosis of kidney diseases.

    Methods

    The data used in this study was extracted from 400 patients and non-patients in India. These data were pre-processed in the Python environment and cleared from noisy and outlying observations. Then support vector machine, multilayer perceptron, and decision tree were used for data classification. Accuracy, Recall and Precision evaluation metrics were calculated for performance evaluation of these classifiers.

    Results

    For the support vector machine algorithm, the Accuracy, Recall and Precision metrics were calculated to be 0.97, 0.961, and 0.986, respectively. The findings indicated that the support vector machine algorithm performs better in terms of Accuracy. In terms of Recall, the decision tree algorithm with the value of 0.963 had the best performance, and in terms of Precision, multi-layer perceptron algorithm with 0.994 had the best performance in data classification.

    Conclusion

    The results showed that machine learning techniques could be effective in the diagnosis of kidney disease. The use of these techniques can facilitate and expedite the diagnosis and treatment of these patients and increase the likelihood of recovery. The results also showed that the model presented on the basis of machine learning techniques is more accurate, simpler and less expensive than other techniques.

    Keywords: Artificial intelligence, Machine learning, Classification, Medical diagnosis, Kidney disease
  • Sedigheh Ghorchian, Masoumeh Douraghi, Abbas Rahimiforoushani, Mohammad Mehdi Soltan Dallal* Pages 23-30
    Background

    The enterotoxin (cpe) gene in C. perfringensis is responsible for food poisoning and gastroenteritis. The dried vegetables are suitable environment for spore forming bacteria such C.perfringensis, because of spore resistance against harsh environments such as temperature, dehydrate etc. The aim of this study was to isolate and identify cpe-positive C. perfringens in dried vegetable.

    Methods

    In a descriptive study, 140 samples including 70 bulk and 70 packed dried vegetables collected from various part of Tehran were tested. At first samples were inoculated in thioglycolate as enrichment medium, and then cultured into sulfite polymyxin sulfadiazine (SPS).
    The colonies were identified by phenotypic and biochemical tests and Duplex PCR was carried out for detection of alpha toxin (cpa) and enterotoxin (cpe) genes.

    Results

    Out of 140 tested samples 13 samples (9.3%) were identified as C. perfringens in which all of them were positive for cpa but negative for cpe gene. The rate of contamination of packed vegetables was 12.8% whereas 5.7% for bulk.

    Conclusion

    The result of this study showed that C. perfringens contaminations in dried packed vegetables is possible, and that might happen during drying and packaging possess.

    Keywords: Clostridium perfringens, cpe gene, Enterotoxin, Food poisoning, PCR
  • Karim Salehzade*, Nader Najafi Pages 31-41
    Background

    Diabetes mellitus is a chronic disease, and one of the most common endocrine diseases and one of the biggest health problems in all countries. The purpose of this study was to investigate the effect of 12 weeks aerobic exercise with dairy consumption (low milk and yogurt) on cardiovascular risk factors in patients with type 2 diabetes.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 48 subjects randomly divided into four groups of 12: (1) supplementation (low fat milk and yogurt), (2) aerobic training, (3) supplementation + aerobic training, and (4) Control group. The training group performed three 60-minute weekly moderate exercise and supplementation group received 200 grams of yogurt and 250 milliliters of low-fat milk every day for 12 weeks. 48 hours before and after the last intervention session, body mass index, waist-hip ratio, systolic and diastolic blood pressure, base blood glucose (fasting glucose, glucose 2 hours post-meal, HbA1c), triglyceride and total cholesterol, low density lipoprotein, and frequent lipoprotein was measured. Data were analyzed by SPSS 20 at a significance level of less than 5.

    Results

    The results of this study showed that 12 weeks of aerobic training and dairy supplementation did not have a significant effect on systolic and diastolic blood pressure. But significant effect was seen in case of the body mass index (p = 0.001) and the waist to hip ratio (p = 0.001), blood glucose (p= 0.001), (p = 0.001) HbA1c and high density lipoprotein (p=0.001), low density lipoprotein (p= 0.122), total cholesterol (p = 0.007) and triglyceride (p = 0.006).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, a regular aerobic exercise program with a precise degree of severity and low-fat dairy consumption can be used to control and reduce cardiovascular risk factors in type 2 diabetic patients, which can be recommended in community health centers.

    Keywords: Aerobic training_Dairy_Cardiovascular risk factors_Type 2 Diabetes
  • Seyedeh Saeideh Sahraei, Naser Kalhor, Mohsen Sheykhhasan* Pages 42-55

    The avascular nature of cartilage tissue has posed a clinical challenge for replacement, repair, and reconstruction of damaged cartilage. Injuries to cartilage and osteochondral tissues can be due to osteoarthritis, sports, aggressive cancers, and repetitive stresses and inflammation on wearing tissue. Due to its limited capacity for regeneration or repair, there is a need for suitable material systems which can recapitulate the function of the native osteochondral tissue physically, mechanically, histologically, and biologically. One of the most important alternative methods introduced as an effective solution in this field is the Tissue Engineering (TE) strategy. The main goals of orthopedic tissue and medical engineering are the development of biological alternatives to repair, maintain or improve the damaged tissue and function of the cartilage organs. Three general components are involved in tissue engineering: (1) reparative cells that can form a functional matrix, (2) an appropriate biomaterial as scaffold for transplantation and support, and (3) growth factors, and cytokines that will support and choreograph formation of the desired tissue. TE scaffolds are designed to provide a 3D environment to support and direct cellular processes in their migration, proliferation, and differentiation toward functional tissue while promote angiogenesis in the in vivo implant of scaffold. The selection of bio-scaffolds for cartilage engineering requires excellent mechanical properties to support cellular functions, biocompatibility, capability of waste and nutrient transport, and sufficient structural integrity for joint reconstruction. Both natural and synthetic materials have been applied as cartilage tissue engineering biomaterial as scaffolds in a variety of forms, including fibrous structures, porous sponges, woven or non-woven meshes, and hydrogels. In recent decades, nanomaterial science has introduced new methods for improving and fortifying TE scaffolds, and lies on the forefront of cutting-edge TE strategies. These nanomaterials enable unique properties directly correlated to their sub-micron dimensionality including structural and cellular advantages. In this review article, it has been attempted to examine, in addition to a glimpse into cartilage tissue engineering, research studies and clinical trials in this area. This review article aims to provide a detailed overview of osteochondral regeneration and repair using TE strategies with a focus on research studies and clinical trials in this area.

    Keywords: Cartilage tissue, Biomaterial, Scaffold, Tissue engineering
  • Saeid Bagheri Mohammadi*, Mahdi Noureddini, Behrang Alani Pages 56-67
    Background

    Treatment of Parkinson’s Disease (PD) has an important aim for the physicians, patients and families, and for the society. The experimental research by cell therapy for PD has commonly used stem cells as the donor source. Human Endometrial Derived Stem Cells (HEDSCs), a readily obtainable type of mesenchymal stem-like cell was used to generate Dopaminergic (DA) neurons. The aim of this study was to investigate the therapeutic effect of intranasal administration of endometrial stem cells in mouse model of PD.

    Methods

    In this investigation, for evaluation therapeutic efficacy of intranasal administration of HEDSCs in 6-OHDA induced mouse model of PD, 28 male mice weighting 25-30 gr were divided into 4 groups. On days 30, 60, 90, and 120 post stem cells administrated, the rotational behavior was measured. The animal received an intraperitoneal injection of apomorphine (0.5 mg/kg), and was placed in an opaque cylinder. Also, to evaluate differentiation of HEDSCs in to the neural cells in mice brain, immunohistochemistry staining by using human neural Nesti was performed.

    Results

    The result indicated that the intranasal administration of HEDSCs could decrease rotational behavioral compared with control group significantly post cell therapy in mouse model of PD. Besides, endometrial stem cells could differentiate into neural cells.

    Keywords: Endometrial stem cell, Parkinson’s disease, Intranasal delivery, Cell therapy
  • Somayeh Yazdanpazhooh, Abdolali Banaeifar*, Sajad Arshadi, Mojtaba Eizadi Pages 68-77
    Background

    Genetic studies have supported the role of PPARγ as an effective genetic component in the incidence and severity of Type 2 Diabetes (T2D). The present study aimed to determine the effect of resistance training on PPARγ expression in subcutaneous fat tissue, insulin resistance, glucose and serum insulin in T2D rats.

    Methods

    Fourteen males Wistar rats aged 10 weeks with T2D induced by high fat diet-STZ were randomly divided into exercise (n=7) and control (n=7) groups. Exercise group completed a six weeks resistance training including climbing on a stepladder (5 days/wk) and control group did not participate in any exercise intervention. Relative expression of PPARγ expression in subcutaneous fat tissue, fasting glucose and insulin resistance were measured 48 hours after the last exercise session of two groups. Independent T test was used to compare data. P values less than 0.05 were considered significant.

    Results

    Resistance training led to significant decrease in fasting glucose (p<0.001) and insulin resistance (p<0.001) in comparison to control group. Compared to control group, PPARγ increased in response to resistance training (p=0.013). No significant difference was obsereved in serum insulin between the two groups (p=0.0184).

    Conclusion

    Based on existing evidence, reduced insulin resistance and fasting glucose can be attributed to increased PPARγ expression in subcutaneous fatty tissue of diabetic obese rats in response to resistance training.

    Keywords: Fatty tissue_Gene expression_Resistance training_Type 2 diabetes
  • Reza Roshdi Bonab, Khosro Ebrahim*, Farshad Ghazaliyan, Abbas Afrasiyabirad Pages 78-88
    Aims

    Hypertension is one of the main risk factors for cardiovascular disease that mostly associated with obesity and physical inactivity. The aim of present study was to identify the effect of eight weeks combined exercise training on the levels of adropin and VEGFR-2 in obese men with hypertension.

    Methods

    24 obese men with hypertension (systolic blood pressure more than 140 or diastolic blood pressure more than 90 mmHg) assigned in two control and combined training group. Combined training program conducted for eight weeks and three sessions per week. In each combined training session, firstly circuit resistance training and immediately after endurance training performed. 48 hours after last exercise session, blood samples collected and adropin and VEGFR-2 levels were measured by ELISA method. Data were analyzed by SPSS software version 24 and analysis of covariance test.

    Results

    The results showed that adropin (p=0.041) and VEGFR-2 (p>0.001) significantly increased in combined exercise training group compared to control group. Decrease in systolic blood pressure (p>0.001) and lipid profile improvement (p<0.05) were also significant in combined training group in comparison to control group.

    Conclusion

    Although, the information is limited about the effects of combined exercise training on hypertension, but the present study results indicated that positive effects of combined training in control of blood pressure in hypertensive patients partly related to up regulation of Adropin and VEGFR-2 levels.

    Keywords: Hypertension, Combined Training, Adropin, VEGFR-2
  • Mani Mofidi, Saieeed Abbasi, Davood Farsi, Tina Kabiri Jhodadad* Pages 89-95
    Background

    Ascites is characterized by excess fluid accumulation in the peritoneal cavity. In assessing a patient with ascites, it is necessary to determine the cause due to the very different causes of ascites, the importance of knowing its causes and finally the unknown status of the disease in the area. In order to determine the causes ascites and the role of age, sex, and other causes we reviewed the causes and the reasons for the visit patients with ascites admitted to the emergency department of Rasoul Akram and Firoozgar Hospitals.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study. In this study, the files of all patients referred to Firoozgar and Rasoul Akram hospitals during 5 years from 2010 to 2015 were evaluated. Data including demographic information, such as age, sex, etc., and clinical information such as cause, drug use, number of years of illness and etc were collected using a pre-designed checklist. Data were analyzed using SPSS version 21 software.

    Results

    A total of 427 participants with ascites (48% male and 42% female) were enrolled. The most common cause of referral to hospital was abdominal pain (36.8%) and then increased abdominal girth (20.8%). The most common complication in hospitalized patients with ascites was SBP.

    Conclusion

    Since SBP can be a life-threatening complication, early diagnosis and prompt treatment should be ensured. Further large-scale studies are suggested.

    Keywords: Ascites, Paracentesis, Malignancy, Spontaneous bacterial peritonitis