فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 42 (پاییز 1398)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 42 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم رمضان خانی، رحمن سوری*، علی اصغر رواسی، علی اکبرنژاد صفحات 239-251
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 16 هفته فعالیت هوازی بر سطوح آدروپین سرم و شاخص مقاومت به انسولین در زنان چاق کم تحرک بود. بدین منظور، 20 نفر از زنان چاق (سن 53/4±40/41 سال؛ وزن 14/6±69/76 کیلوگرم)، در این پژوهش شرکت کردند و  به طور تصادفی به دو گروه فعالیت ورزشی هوازی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی 16 هفته ای گروه فعالیت هوازی شامل 90 دقیقه فعالیت ایروبیک و دویدن بر روی تردمیل با میانگین مدت زمانی 63/5±18/15 دقیقه؛ هفته ای 4 جلسه با شدت معادل 7 مت، بود. قبل و پس از مداخله، خون گیری به منظور اندازه گیری آدروپین سرم، انسولین و گلوکز ناشتا انجام گرفت. در این پژوهش از آزمون آماری تی زوجی و تی مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد که BMI، WHR و HOMA-IR در گروه فعالیت ورزشی هوازی، نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت. سطوح آدروپین سرم به طور معناداری در گروه فعالیت ورزشی هوازی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. بین تغییرات آدروپین با تغییرات BMI، HOMA-IR و WHR همبستگی معناداری مشاهده شد (05/0P<). با توجه به رابطه آدروپین با مقاومت به انسولین و تاثیرپذیری آنها از تمرین هوازی ممکن است آدروپین، نقش ویژه ای در کنترل وزن و پیشگیری از دیابت نوع دو ایفا کند.
    کلیدواژگان: آدروپین، زنان چاق کم تحرک، شاخص مقاومت به انسولین، فعالیت ورزشی هوازی
  • مجتبی ایزدی*، مسعود حاجی رسولی، داوود خورشیدی صفحات 253-269
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر تمرینات هوازی بر تومور نکروز فاکتور آلفا (TNF-α) و مقاومت به انسولین در مردان دیابتی نوع دو انجام گرفت. 30 مرد چاق بزرگسال (36≥BMI≥30) غیرفعال مبتلا به دیابت نوع دو به شیوه تصادفی در دو گروه تجربی (15=n) و کنترل (15=n) قرار گرفتند. گروه تجربی در یک دوره تمرینات هوازی سه ماهه به تعداد سه جلسه در هفته (HRmax(%)75-60) شرکت کردند. سطوح سرمی TNF-α، گلوکز و مقاومت به انسولین در شرایط قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شد. از آزمون تی مستقل به منظور مقایسه سطوح پایه متغیرها از آزمون تی وابسته برای تعیین اثر برنامه تمرینی بر متغیرها استفاده شد. به منظور اطمینان از توزیع نرمال داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد. مداخله تمرینی به کاهش معنا دار گلوکز (001/0=P) و مقاومت به انسولین (034/0=P) و عدم تغییر TNF-α (83/0=P) منجر شد. با وجود عدم تغییر TNF-α، 3 ماه تمرین هوازی با بهبود چشمگیری در گلوکز و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع دو همراه است. بر پایه یافته های حاضر و سایر شواهد موجود، بهبود در نیمرخ گلیسمیک و مقاومت به انسولین احتمالا ریشه در تغییر در سایر میانجی های هورمونی و متابولیکی دارد که نیازمند مطالعات بیشتر در این زمینه است.
    کلیدواژگان: التهاب سیستمیک، دیابت نوع دو، مقاومت به انسولین، ورزش هوازی
  • سمانه افشاری، محمدرضا کردی*، مهسا محمدآملی، سعید دانش یار صفحات 271-282

    مطالعات گذشته، اثر تمرین هوازی تداومی (CAT)  را بر بیان ژن «پروتئین دارای منطقه تنظیمی مثبت 16» (PRDM16) در بافت چربی سفید بررسی کرده اند. با این حال، تاکنون مطالعه ای اثر انواع مدل های تمرینی به ویژه تمرین تناوبی شدید (HIIT) را بر بیان این ژن مطالعه نکرده است. بنابراین، در این مطالعه، اثر دو شیوه تمرین هوازی تداومی (CAT)  و همچنین دو شیوه تمرین تناوبی شدید (HIIT)  بر بیان این ژن بررسی شد. 40 سر رت به صورت تصادفی به پنج گروه: کنترل، تمرین هوازی با حجم متوسط، تمرین هوازی با حجم زیاد، تمرین تناوبی شدید با حجم متوسط  و تمرین تناوبی شدید با حجم زیاد تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های تمرینی، به مدت 8 هفته، هفته ای 5 جلسه، تحت دو شیوه تمرین تمرین هوازی تداومی و دو شیوه تناوبی شدید بر روی نوار گردان قرار گرفتند. پس از اتمام پروتکل تمرین، آزمودنی ها بی هوش شده و بافت چربی زیرپوستی برداشته شدند. برای اندازه گیری بیان نسبی ژن PRDM16 از روش Real Time -PCR استفاده شد. داده ها نشان داد میزان بیان ژن PRDM16 در دو گروه «تمرین هوازی تداومی با حجم متوسط» و «با حجم زیاد» و در دو گروه «تمرین تناوبی شدید با حجم متوسط» و «حجم نسبتا زیاد»، تفاوت معناداری در قیاس با گروه کنترل نداشت (05/0P>). یافته های این مطالعه دلالت بر این دارند که تمرینات ورزشی اعم از تمرین هوازی تداومی و تمرین تناوبی شدید، تغییری در بیان ژن PRDM16 در بافت چربی زیرپوستی ایجاد نمی کند

    کلیدواژگان: بافت چربی سفید، تمرین تناوبی شدید، تمرین هوازی تداومی، PRDM16
  • مهبانو قادری، حمید محبی*، بهرام سلطانی صفحات 283-298
    اطلاعات درباره ی غلظت و تنظیم آیریزین تحت شرایط فیزیولوژیکی مختلف، کم است. هجده سر موش، 12 هفته غذای پرچرب و 6 سر غذای استاندارد (غیرچاق) مصرف کردند. سپس گروه غیرچاق و 6 سر موش چاق (چاق پایه) کشته و دوازده سر موش باقی مانده به گروهای چاق تمرین و چاق کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی 14 هفته، هر هفته 5 روز با شدت بالا روی نوارگردان دویدند. نمونه ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرینی گرفته شد. غلظت آیریزین و لپتین سرم در گروه چاق پایه بالاتر از گروه غیرچاق بود (05/0≥P). تمرین منجربه افزایش آیریزین و کاهش لپتین سرم گردید (05/0≥P). بیان UCP1 mRNA در گروه چاق پایه کمتر از گروه غیرچاق بود (05/0≥P). درحالی که در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش داشت (05/0≥P). ارتباط لپتین و آیریزین در گروه چاق پایه مثبت و گروه تمرینی منفی بود (05/0≥P). لپتین و UCP1 در گروه چاق پایه ارتباط منفی داشتند (05/0≥P). علیرغم اینکه چاقی با افزایش لپتین و آیریزین همراه بود، اما بین لپتین وUCP1  یک ارتباط منفی معنی دار مشاهده شد. بااین حال، تمرین با کاهش لپتین و افزایش آیریزین و UCP1  سبب کاهش وزن موش های چاق گردید.
    کلیدواژگان: آیریزین، تمرین استقامتی شدید، چاقی، لپتین، UCP1 mRNA
  • جواد طلوعی آذر، اصغر توفیقی*، غفور غفاری صفحات 299-314
    لیپوکالین 2، آدیپوکاین جدیدی است که از بافت چربی ترشح می شود و با التهاب خفیف، چاقی، مقاومت انسولینی و سندروم متابولیک ارتباط نزدیکی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین منتخب در آب بر سطوح لیپوکالین 2، شاخص های گلیسمیک و پروفایل لیپیدی در مردان میانسال دارای اضافه وزن بود. بدین منظور 24 مرد دارای اضافه وزن (Kg/m225BMI≥) 45 تا 55 ساله به صورت فراخوان عمومی، از میان 70 داوطلب به منظور شرکت در این مطالعه، به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از دارا بودن شرایط لازم به دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی در آب با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته بود. نمونه های خونی پیش و پس از تمرین به منظور اندازه گیری متغیرهای تحقیق گرفته شد. یافته ها نشان داد در مقایسه بین گروه های کنترل و تجربی با استفاده از آزمون t مستقل تفاوت معناداری در متغیرهای لیپوکالین-2، شاخص مقاومت انسولینی، کلسترول، تری گلیسرید و LDL-C مشاهده شد (05/0>P)، درحالی که تغییرات متغیرهای گلوکز، انسولین و HDL-C معنادار نبود (05/0P>). نتایج نشان داد یک دوره تمرینات هوازی در آب توانست تاثیرات مثبتی بر کاهش برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی در مردان میانسال دارای اضافه وزن داشته باشد. بنابراین، این تمرینات می تواند جهت توصیه تمرینی توسط متخصصان ورزش و سلامت در این افراد استفاده شود.
    کلیدواژگان: پروفایل لیپیدی، تمرین هوازی در آب، شاخص های گلیسمیک، لیپوکالین-2، مردان میانسال
  • آیدا بهرامیان، بهمن میرزایی*، فرهاد رحمانی نیا، فریبا کریم زاده صفحات 315-326
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شدت تمرین ورزشی بر ساختار و عملکرد بطن چپ در رت های مبتلا به MI بود. به این منظور، ابتدا رت های نر نژاد ویستار تحت عمل جراحی بستن شریان LAD قرار گرفتند و سپس توسط اکوکاردیوگرافی ایجاد MI تایید شد. چهار هفته پس از جراحی، رت های مبتلا به MI به صورت تصادفی در گروه های تمرین ورزشی با شدت های کم (LIT)، متوسط (MIT)، بالا (HIT) و شم (Sham) به اضافه گروه کنترل سالم (Con) قرار گرفتند و برنامه های تمرین ورزشی را به مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته اجرا کردند. نتایج آزمون ANOVA یک طرفه نشان داد؛ بین گروه ها در مقادیر کسر تزریقی (EF)، کسر کوتاه شدگی (FS)، قطر پایان دیاستولی بطن چپ (LVIDd) و  پایان سیستولی بطن چپ (LVIDs) تفاوت معناداری وجود دارد (P ≤ 0.05). نتایج آزمون تعقیبی نشان داد؛ EF در هر سه گروه تمرین ورزشی و FS در گروه های MIT و HIT در مقایسه با گروه Sham افزایش معناداری داشته اند، اما مقادیر آنها در گروه های مبتلا به MI در مقایسه با گروه Con به شکل معناداری کمتر بود(05/0 P ≤). مقادیر LVIDd  در گروه HIT در مقایسه با گروه های Con، Sham و MIT و در گروه LIT در مقایسه با گروه Con افزایش معناداری داشت. همچنین، مقادیر LVIDs در گروه های مبتلا به MI در مقایسه با گروه کنترل(Con) به شکل معناداری افزایش یافت (05/0 P ≤). در نتیجه، تمرین ورزشی صرف نظر از شدت، ساختار و عملکرد بطن چپ را بهبود می بخشد، اما به نظر می رسد افزایش شدت تمرین ورزشی تاثیر بارزتری بر عملکرد بطن چپ در رت های مبتلا به MI دارد.
    کلیدواژگان: آنفارکتوس میوکارد، شدت تمرین ورزشی، کسر تزریقی، کسر کوتاه شدگی
  • حدیث حسینی، ضیاء فلاح محمدی*، مژگان معمار مقدم، سید اسماعیل حسینی نژاد صفحات 327-342
    سالمندان سطوح بالایی از هم انقباضی را در عضلات اندام تحتانی نشان می دهند که بیشتر برای جبران زوال اندام ها و کنترل حرکتی بهتر ظاهر می شود. راه رفتن عادی و بی نقص علاوه بر سلامت عوامل عصب عضله، به سلامت شناختی و نیز خودکاری حرکت بستگی دارد؛ بنابراین می توان با به چالش کشیدن منابع اجرایی از طریق علامت گذاری ریتمیک شنیداری توجه فرد را به بیرون جلب کرد و فعالیت روزمره ای چون راه رفتن را به خودکار و بدون تمرکز تغییر داد. 30 مرد سالمند واجد شرایط 60 تا 75 ساله به طور داوطلبانه انتخاب شدند و در دو گروه کنترل (گروه بدون تمرین و گروه راه رفتن بدون علامت گذاری شنیداری) و 1 گروه تجربی (راه رفتن با علامت گذاری شنیداری) قرار گرفتند. برای ارزیابی هم انقباضی عضله، الگوی فعالیت عضلات اندام تحتانی از جمله نعلی، ساقی قدامی، پهن داخلی، پهن خارجی و دوسررانی طی 90 ثانیه راه رفتن با سرعت ترجیحی در پیش و پس آزمون بررسی شد. تمرینات به مدت 6 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 20 دقیقه انجام گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از مدل آنالیز کوواریانس و آزمون ناپارامتریک بوت استرپ در سطح معناداری 05/0 انجام گرفت. نتایج نشان داد که پس از 18 جلسه تمرین، هم انقباضی در عضلات همکار بیشتر و عضلات موافق و مخالف کمتر شده، اما این یافته ها از نظر آماری، معنادار نبوده است (05/0<P). این نتایج نشان می دهد که علامت گذاری شنیداری حین تمرین راه رفتن، ممکن است تاثیر چندانی بر فعالیت هم انقباضی عضلات در سالمندی اولیه نداشته باشد که احتمالا در اثر عدم تغییرات بارز شناختی در این دوره است.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، علامت گذاری ریتمیک شنیداری، سالمندی اولیه، هم انقباضی
  • حسین برنجیان تبریزی*، شادمهر میردار، محمد مهدی مغنی باشی، زربخت انصاری پیرسرایی صفحات 343-352
    گلوکز، سوبسترای اصلی بافت ریه در شرایط فیزیولوژیک است، با این حال بررسی انتقال گلوکز در بافت ریه هنگام تمرین موضوعی است که کمتر مطالعه و بررسی شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان GLUT-1 و PDK1 در سطح mRNA بافت ریه است. چهارده سر رت نر نژاد ویستار (سن 4 هفته، 9±68 گرم) به صورت تصادفی و مساوی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند.  برنامه تمرین شامل 9 هفته تمرین تناوبی شدید بود که با سرعت 25 متر بر دقیقه شروع شد و با سرعت 70 متر بر دقیقه به پایان رسید. پس از نمونه برداری بافتی، با استخراج RNA و سنتز cDNA با استفاده از تکنیک Real time RT-PCR بیان ژن ها بررسی شد. 9 هفته تمرین موجب کاهش بیان GLUT-1 در مقایسه با گروه کنترل شد که این تغییر معنادار نبود. همچنین متعاقب برنامه تمرینی بیان PDK1 افزایش یافت و تفاوت معناداری را با گروه کنترل 9 هفته نشان داد  (05/0 P≤). با توجه به نتایج پژوهش این احتمال وجود دارد که هنگام تمرین سوبستراهای دیگری غیر از گلوکز درگیر فرایند سوخت وسازی بافت ریه شوند.
    کلیدواژگان: بافت ریه، بیان ژن، تمرین تناوبی شدید، گلوکز
|
  • Azam Ramezankhani, Rahman Soori *, Aliasghar Ravasi, Ali Akbarnejad Pages 239-251
    The aim of this study was to investigate the effect 16 weeks of aerobic exercise on serum adropin levels and insulin resistance index in obese sedentary women. 20 obese women (mean ± SD: age: 41.40±4.53 yr; weight: 76.69±6.14 kg) participated in this study. Subjects were randomly divided into two groups: aerobic exercise (EX) and control. The exercise program in EX group consisted of 90 minutes of aerobic exercise and running on a treadmill for 15.18±5.63 minutes, 4 sessions a week for 16 weeks with an intensity of 7 MET. Before and after the intervention, blood samples were collected to measure serum adropin, fasting insulin and glucose. Paired sample t test and independent t test were used to analyze data. BMI, WHR and HOMA-IR showed a significant reduction in EX group compared with the control group. Serum adropin levels increased significantly in EX group compared with the control group. A significant correlation were observed between changes of adropin and changes of BMI, WHR and HOMA-IR (P<0.05). According to the relationship between adropin and insulin resistance and their susceptibility to aerobic exercise, adropin may play a special role in weight control and prevention of type 2 diabetes.
    Keywords: adropin, aerobic exercise, insulin resistance index, obese sedentary women
  • Mojtaba Eizadi *, Masoud Haji Rasouli, Davood Khorshidi Pages 253-269
    This study aimed at determining the effect of aerobic training on Tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) and insulin resistance in males with type 2 diabetes. 30 inactive adult obese men (30≤BMI≤36) with type 2 diabetes were randomly divided into experimental (n=15) and control (n=15) groups. The experimental subjects participated in three months of aerobic training (3 sessions per week) at %60–75 HRmax. Serum levels of TNF-α, glucose and insulin resistance were measured before and 48 hours after the last training session. Independent t test was used to compare variables at baseline. Paired t test was used to determine the effect of training program on variables. Kolmogorov-Smirnov was applied to determine the normal distribution of data. Aerobic intervention significantly decreased glucose (P=0.001) and insulin resistance (P=0.034) and did not change TNF-α (P=0.83). Despite the lack of change in TNF-α, 3 months of aerobic training was accompanied with a significant improvement in glucose and insulin resistance in type 2 diabetes patients. Based on our findings and other available evidence, improvement in glycemic profile and insulin resistance can be attributed to the changes in other hormonal or metabolic mediators that needs more studies in this area.
    Keywords: Aerobic training_insulin resistance_Systemic inflammation_type 2 diabetes
  • Samane Afshari, Mohamad Reza Kordi *, Mahsa Mohammad Amoli, Saeed Daneshyar Pages 271-282

    Previous studies have investigated the effect of continuous aerobic training (CAT) on gene expression of positive regulatory domain-containing protein 16 (PRDM16) in white adipose tissue. However, no study has yet investigated the effect of different models of training especially high intensity interval training (HIIT) on the expression of this gene. Thus, the aim of this study was to investigate the effect of two models of HIIT and two models of CAT on gene expression of PRDM16. 40 rats were divided randomly into five groups: 1) control 2) moderate volume CAT 3) high volume CAT 4) moderate volume HIIT and 5) high volume HIIT. The subjects of training groups underwent two models of HIIT and two models of CAT on a treadmill for 8 weeks, 5 sessions per week. After the last training session, rats were euthanized and subcutaneous adipose tissue were dissected. The Real Time–PCR method was used to measure the relative gene expression of PRDM16. Data showed that the gene expression of PRDM16 had no significant difference in two HIIT and two CAT groups compared with the control group (P>0.05). The results of this study indicated that training exercises including CAT and HIIT do not change the gene expression of PRDM16 in subcutaneous adipose tissue.

    Keywords: Continuous Aerobic Training, high intensity interval training, PRDM16, White adipose tissue
  • Mahbanou Ghaderi, Hamid Mohebbi *, Bahram Soltani Pages 283-298
    There are little data on irisin concentration and regulation under various physiological conditions. 18 rats had a high-fat diet and 6 rats were nourished with a standard diet (non-obese) for 12 weeks. Then, non-obese group and 6 obese rats (baseline obese) were killed. 12 remaining rats were divided into training obese and control obese groups. Training group ran on a treadmill for 14 weeks, 5 days/week with high intensity. Samples were collected 48 hours after last training session. Serum irisin and leptin concentrations in baseline obese group were higher than non-obese group (P≤0.05). Training increased serum irisin and decreased serum leptin (P≤0.05). In the baseline obese group, UCP1 mRNA expression was lower than non-obese group (P≤0.05) while it was more in training group than control group (P≤0.05). There was a positive relationship between irisin and leptin in baseline obese group and a negative relationship in the training group (P≤0.05). There was a negative relationship between leptin and UCP1 in baseline obese group (P≤0.05). Although the obesity was associated with an increase in leptin and irisin, there was a negative significant relationship between leptin and UCP1. However, training led to weight loss of obese rats by leptin decrease and irisin and UCP1 increase.
  • Javad Toloueiazar, Asghar Tofighi *, Ghafour Ghafari Pages 299-314
    Lipocalin-2 is a novel adipokine which is secreted from adipose tissues and is closely associated with low inflammation, obesity, insulin resistance and metabolic syndrome. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of selected aquatic aerobic training on lipocalin-2, glycemic indices and lipid profile in overweight middle-aged men. 24 overweight men (BMI≥25 Kg/m2, age range of 45 to 55 years old) were selected randomly from 70 volunteers after a public call. After they met necessary requirements, they were divided into experimental (n=12) and control (n=12) groups. Training program included selected aquatic aerobic training with 45-65% of maximum heart rate for 8 weeks. Blood samples were collected before and after training to measure study variables. The comparison of control and experimental groups with independent t test showed a significant difference in lipoprotein-2, insulin resistance index, cholesterol, triglyceride and LDL-C (P<0.05) while changes in glucose, insulin and HDL-C variables were not significant (P>0.05). Results showed that aquatic aerobic training could have positive effects on reducing some cardiovascular risk factors in overweight middle-aged men. Therefore, these types of training can be recommended by sport and health experts for these individuals.
    Keywords: Aquatic aerobic training, glycemic indices, lipid profile, lipocalin-2, middle-aged men
  • Aida Bahramian, Bahman Mirzaei *, F Rahmani Nia, Fariba Karimzade Pages 315-326
    The aim of this study was to investigate the effect of training exercise intensity on left ventricular structure and function in rats with myocardial infarction (MI). Firstly, male Wistar rats were exposed to LAD coronary artery ligation surgery and then echocardiography confirmed creation of MI. 4 weeks after surgery, the rats with MI were divided randomly into 4 groups: low intensity training (LIT), moderate intensity training (MIT), high intensity training (HIT), and sham, plus a healthy control group (Con). Training groups performed training exercise protocols for 6 weeks, 5 sessions per week. The results of one-way ANOVA showed significant differences in ejection fraction (EF), fractional shortening (FS), left ventricular internal diameter end diastole (LVIDd) and end systole (LVIDs) among all groups (P≤0.05). LSD post hoc test results demonstrated that ejection fraction in the 3 training exercise groups and fractional shortening in MIT and HIT groups increased significantly compared with the sham group. However, their values in the MI groups were significantly lower than the Con group (P≤0.05). LVIDd values in the HIT group significantly increased compared with the Con, sham and MIT groups and also in LIT group compared with Con group. Also, LVIDs values in MI groups were significantly higher than Con group (P≤0.05). In conclusion, training exercise, regardless the intensity, improves left ventricular structure and function. However, it seems that higher intensities of training exercise have more drastic effects on left ventricular function in rats with MI.
    Keywords: ejection fraction, fractional shortening, myocardial infarction, training exercise intensity
  • Hadise Hoseini, Zia Fallah Mohammadi *, Mojgan Memarmoghaddam, Seyyed Esmaeel Hosseini Nejad Pages 327-342
    The elderly often exhibit high levels of co-contraction in lower extremity muscles which may appear to compensate for deteriorations of organs and better motor control. Normal gait depends on both the neuromuscular system and cognitive health and motion automation. Thus, subjects’ attention can be attracted to outer environment by challenging executive resources through rhythmic auditory cueing and thus daily activity such as gait can change to automatic mode. 30 qualified elderly men (age range of 60 to 75 years old) were voluntarily selected and were divided into two control groups (detraining group and walking without auditory cueing) and one experimental group (walking with auditory cueing). The pattern of lower limb muscles activity including soleus, tibialis anterior, vastus medialis, vastus lateralis and biceps femoris during 90s walking at preferred speed was investigated in pretest and posttest to evaluate muscle co-contraction. This program was performed for 6 weeks, 3 sessions per week and 20 minutes each session. Data were analyzed using ANCOVA and nonparametric Bootstrap test at the significance level of 0.05. The results showed an increase in co-contraction in the synergic muscles but a reduction in agonist–antagonist muscles after 18 sessions of program, but these findings were not statistically significant (P˃0.05). These results indicated that auditory cueing during gait could not influence muscle co-contraction in early aging which is probably due to the lack of evident cognitive changes.
    Keywords: Auditory rhythmic cueing, Co-Contraction, Early aging, Electromyography
  • Hossein Berenjeian Tabrizi *, Shadmehr Mirdar, Mohhamad Mahdi Moghanibashi, Zarbakht Ansari Pirsarae Pages 343-352
    Glucose is the major substrate of the lung tissue under physiological conditions. However, the glucose transfer in the lung tissue during training has not received enough attention. The aim of the present study was to determine the effect of HIIT on GLUT-1 and PDK1 expressions at mRNA level in lung tissue.  14 Wistar male rats (age: 4 weeks old, weight: 68±9 g) were randomly assigned to training and control groups. The training program included 9 weeks of HIIT which started with the speed of 25 m/min. and ended with the speed of 70 m/min. Following tissue sampling, RNA was extracted and cDNA was synthesized, and the expressions of genes were determined by real time RT-PCR technique. GLUT-1 gene expression decreased following 9 weeks of interval training compared with the control group and this change was not significant. Also, PDK1 expression increased following the training program and showed a significant difference with the control group during the 9 weeks (P≤0.05). According to the current results, it is likely that other substrates other than glucose are involved in metabolic pathways of the lung tissue during training.
    Keywords: gene expression, glucose, high-intensity interval training, lung tissue