فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1398)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی عامری*، علیرضا حیدرنژاد، صالح علیزاده صفحات 1-24
    زمینه و هدف

    سرقت احشام جزء جرایمی است که امنیت عمومی را به مخاطره انداخته و به احساس امنیت عمومی، آرامش ذهنی و سلامت افراد آسیب می رساند. این پژوهش به منظور بررسی شیوه های پیشگیری وضعی از وقوع سرقت احشام در شهرستان بندرگز انجام شده است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی می باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری هم اهالی 17 روستا و فرماندهان نیروی انتظامی در شهرستان بندرگز، دامداران، شوراها، کارشناسان جهاد کشاورزی و اتحادیه دامداران می باشند، حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه که 183 نفر می باشد. پس از جمع آوری اطلاعات داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار  spss در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی به صورت جداول توزیع فراوانی، ضریب همبستگی استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد، پیشگیری محیطی (متغیر مستقل) و مولفه های آن بر سرقت احشام تاثیر دارد. بیش از 50 درصد از اعضای جامعه اعتقاد به تاثیر زیاد گویه ها (افزایش زحمت، افزایش خطر، کاهش منافع ناشی از جرم، کاهش تحریک و حذف بهانه ها) بر پیشگیری از سرقت احشام دارند.

    نتیجه گیری

     نتایج تبیینی نیز گویای این واقعیت است که بین شیوه های پیشگیری وضعی و سرقت احشام رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تبیینی نشان می دهد که؛ شیوه های پیشگیری وضعی32 درصد از تغییرات مربوط به سرقت احشام را تبیین می کند، که نشان دهنده نتیجه مثبت و ارزشمند اقدامات کلانتری پیرامون پیشگیری از سرقت احشام با محوریت پیشگیری وضعی بوده است.

    کلیدواژگان: پیشگیری، پیشگیری وضعی، سرقت احشام، بندرگز
  • اکبر سلیمی*، محسن دیانت، هدایت الله سیاح البرزی صفحات 25-44
    زمینه و هدف

    رویکرد عدالت ترمیمی یکی از رویکردهای نوین پلیس محسوب می گردد و به اشکال مختلفی قابلیت تحقق دارد. از طرفی ناجا یکی از سازمان هایی است که قریب به20 سال سابقه ارائه خدمات مشاوره ای در کلانتری ها را با هدف اجرای عدالت ترمیمی دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی عملکرد ناجا در حوزه عدالت ترمیمی با محوریت مشاوره و مددکاری کلانتری ها در شهر تهران انجام شده است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای و از حیث ماهیت، توصیفی- پیمایشی و از جهت نحوه اجرا کمی است. در این پژوهش سه جامعه آماری شامل: مدیران معاونت اجتماعی و روسای کلانتری های، مشاوران و مددکاران کلانتری و ارباب رجوع دوایر مشاوره به تعداد 920 نفر وجود دارد که از بین آنها با استفاده از فرمول مورگان سه نمونه آماری به روش طبقه ای- تصادفی انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت 5 گزینه ای است که پایایی آنها با استفاده از فرمول کوکران به ترتیب 924/. و 935/. بدست آمده است. برای تحلیل داده از آزمون های آماری ناپارامتری ویلکاکسون، آزمون کروسکال والیس استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد نشان می دهد که عملکرد هر دو گروه مشاوران زن و مرد در تحقق عدالت ترمیمی از منظر مراجع در حد زیاد بوده لیکن میزان عملکرد زنان(90/3) بیشتر از مردان (88/3) است.

    نتیجه گیری

     اولا از منظر مراجع و مدیران، زنان مشاور موفق تر از مردان مشاور تشخیص داده شده اند در حالی که از نظر خودمشاوران، مردان مشاور موفق تر می باشند. ثانیا زنان مشاور از مجموع 36 ویژگی اعلام شده، حائز شانزده صفت برتر شخصیتی و تخصصی (رعایت اصل پذیرش، برقرای ارتباط موثر با خود مشاوران، رعایت اصل احترام به خود مشاوران و...) می باشند در حالی مشاوران مرد، تنها موفق به کسب چهار ویژگی برتر (تشخیص مناسب مشکل خود مشاوران، پرهیز از ارتباط هیجانی، احساساتی با خود مشاوران و...) شده اند.

    کلیدواژگان: مشاور، مددکاری، عدالت ترمیمی، پلیس
  • حسین فرهادی خواه*، سیدخلیل سیدعلی پور، کرامت الله زیاری، امید اندرز صفحات 45-66
    زمینه و هدف

    یکی از مشکلات شهرهای بزرگ به خصوص در محدوده بافت فرسوده و بافت حاشیه ای آن ها، مشکل امنیت و احساس امنیت می باشد. این مقوله بر کیفیت زندگی شهروندان در این محدوده ها تاثیر منفی گذاشته است. از طرفی در چند سال اخیر طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است یکی از عوامل موثر بر افزایش احساس امنیت شهروندان، سرمایه اجتماعی می باشد. در همین راستا پژوهش حاضر در پی بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر احساس امنیت ساکنان بافت فرسوده منطقه 12 تهران بوده است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر  هدف، جزء تحقیقات کاربردی و از نظر  روش، جزء تحقیقات توصیفی - تحلیلی می باشد. جامعه آماری تحقیق ساکنان منطقه 12 تهران بوده است. حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران 384 به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داده است که بین سرمایه اجتماعی و احساس امنیت شهروندان در بافت فرسوده رابطه معناداری وجود دارد (0.000sig=). همچنین در بین شاخص های مورد بررسی، مشارکت اجتماعی با ضریب 314/0 و اعتماد اجتماعی با ضریب 264/0 بیشترین تاثیر را بر احساس امنیت اجتماعی دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش مشخص شده است که با افزایش سرمایه اجتماعی در بافت های فرسوده می توان به افزایش امنیت و احساس امنیت در این بافت ها کمک کرد همچنین در بین شاخص های سرمایه اجتماعی؛ مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی و روابط اجتماعی می توانند بیشترین تاثیر رو بر افزایش احساس امنیت دارند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، احساس امنیت، بافت فرسوده، منطقه 12، شهر تهران
  • طلعت الله یاری*، بهزاد قربانی، شقایق عالمین صفحات 67-92
    زمینه و هدف

    این پژوهش در زمینه ناباروری و متعاقب آن احساس ناامنی و بروز احتمالی طلاق انجام شده است. ناباروری می تواند باعث بروز احساس ناامنی اجتماعی، اضطراب اجتماعی، نگرانی از آینده خانواده و بروز خشونت خانگی شود. هدف پژوهش حاضر یافتن مشکلات تهدیدکننده ثبات زندگی مشترک ناشی از ناباروری در زوجین نابارور جامعه ایران است.

    روش شناسی

     این مطالعه کیفی در سال های 1398-1396 از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 40 فرد نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری ابن سینا انجام شد. درتحلیل داده ها از روش کدگذاری اشتراوس و کوربین[1] استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر  آشکار ساخت که ناباروری و فرآیند درمان آن به خودی خود منجر به ایجاد ابهام در زندگی می شود و به دنبال خود انواعی از استرس های فردی، خانوادگی و اجتماعی و احساس شکست، اندوه، فقدان و خشم را به همراه دارد. همین موارد به پایین آمدن کیفیت زندگی افراد و ایجاد بحران می انجامد در نتیجه افراد احساس عدم امنیت در زندگی زناشویی می کنند. در صورتی که بحران حل نشود و تداوم یابد، ناباروری به عنوان تهدیدی جدی برای ثبات زناشویی و واقعیت های مشترک زن و شوهر به شمار می آید.

    نتیجه گیری

    در واقع ناباروری به عنوان یک اختلال پیش بینی نشده، روال عادی زندگی افراد را بر هم زده و آنان را به حاشیه منفی منحنی نرمال می راند. این حاشیه منفی می تواند منتهی به ایجاد بحران و سبب ساز عدم احساس امنیت گردد. برقراری امنیت در زندگی زن و شوهرهای نابارور منوط به رهایی از تهدید و امکان بهره گیری از فرصت هاست.

    کلیدواژگان: ناباروری، مددکاری اجتماعی، احساس امنیت، ابهام، بحران
  • رضا دوستدار* صفحات 93-118
    زمینه و هدف

    سرمایه اجتماعی برون سازمانی پلیس به عنوان حاصل مجموعه ای از منابع، ابعاد و مولفه ها در یک سیستم اجتماعی مرتبط با نیروی پلیس تلقی می شود. از آنجا که سرمایه اجتماعی پدیده ای است که افزایش آن به سختی صورت می پذیرد اما به راحتی و با کوچکترین اشتباهات رو به افول می گذارد نیروی انتظامی ملزم به برنامه ریزی و سیاستگذاری راهبردی برای حفظ و ارتقای این سرمایه با اهمیت می باشد. در این راستا تدوین و طراحی راهبردهای مناسب برای ارتقای سرمایه اجتماعی پلیس از جمله مهم ترین اقداماتی است که باید در این راستا انجام پذیرد. بر همین اساس این پژوهش درصدد پاسخ به این سوال است که راهبردهای ارتقای سرمایه اجتماعی پلیس در شهر تهران کدامند؟

     روش شناسی

    در این پژوهش بر اساس روش کیفی و تکنیک سوات و با استفاده از ماتریس کمی برنامه ریزی راهبردی اقدام به تدوین و اولویت بندی راهبردها شده است. به این منظور برای ارائه راهبردهای ارتقای سرمایه اجتماعی پلیس از چارچوب برنامه ریزی راهبردی به عنوان روش مناسب برای پاسخ به سوال اصلی این پژوهش استفاده شد. همچنین از داده های ثانویه به عنوان مبنایی برای تعیین عوامل کلیدی استفاده گردید. جامعه آماری شامل خبرگان حوزه سرمایه اجتماعی پلیس بوده که از بین آنها به روش هدفمند تعداد 25 نفر به عنوان جامعه نمونه انتخاب گردیدند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این مطالعه نشان می دهد که نیروی انتظامی برای ارتقای سرمایه اجتماعی خود از نقاط قوت و فرصت های مناسبی برخوردار می باشد. براساس تحلیل های انجام شده راهبردهای چهارده گانه ای برای ارتقای سرمایه اجتماعی پلیس طراحی و اولویت بندی شد. راهبردهای تدوین شده در گروه راهبردهای تهاجمی قرار می گیرد. این گونه راهبردها بر پایه بهره گرفتن از قوت های سیستم برای مقابله با ضعف ها و استفاده از فرصت ها برای کاهش تهدیدها تدوین می شوند و هدف آن به حداکثر رساندن نقاط قوت و فرصت (جمع بندی ماتریس های ارزیابی عوامل داخلی و خارجی، قوت ها و ضعف ها با نمره 756/2 و فرصت ها و تهدیدها با نمره 699/2) است که راهبردهای تدوین شده برای ارتقاء سرمایه اجتماعی پلیس نیز با این جهت گیری تدوین شد بر این اساس راهبرد ارتقای سطح کارامدی و توانمندی پلیس در انجام ماموریت های انتظامی، با نمره جذابیت 504/6 به عنوان اولویت نخست راهبردی تعیین گردید.

     نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است نیروی انتظامی قابلیت آن را دارد تا با برنامه ریزی مناسب بر اساس راهبردهای ارتقای سطح کارامدی و توانمندی پلیس در انجام ماموریت های انتظامی با نمره جذابیت(504/6)، استفاده حداکثری از منابع موجود سازمانی و فراسازمانی به منظور بهبود وجهه و شان و منزلت اجتماعی پلیس، ارتقای سطح مشروعیت و مقبولیت مردمی و افزایش اقتدار و اعتماد به پلیس در جامعه با نمره جذابیت (499/5)، بسترسازی برای تقویت ارتباط پلیس با جامعه با نمره جذابیت (843/4)، بهره گیری از ابزارها و روش های نوین به منظور تحول در اطلاع رسانی و ارتقاء و توسعه ی آگاهی بخشی بیشتر به جامعه نسبت به فعالیت ها و کارآمدی پلیس به منظور تقویت همکاری آنان در راستای ارتقای نظم و امنیت با نمره جذابیت (071/4)، افزایش پاسخگویی و مسئولیت پذیری پلیس نسبت به شهروندان و نهادهای اجتماعی با نمره جذابیت (938/3)، بهبود الگوهای رفتاری پلیس نسبت به شهروندان با نمره جذابیت(732/3) و سایر راهبردها، تحولی اساسی در این حوزه ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی پلیس، راهبرد، اعتماد به پلیس، کارایی پلیس
  • داود دعاگویان، ناصر ابراهیم نژاد*، سید احمد فقیهی، محمد مهدی گرجیان صفحات 119-140
    زمینه و هدف

    تحقیق بررسی تاثیر رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کاهش تخلفات شغلی پلیس از منظر اسلام با هدف شناخت تاثیر رضایت شغلی با پنج بعد رضایت از نوع کار، رضایت از مافوق، رضایت از همکار، رضایت از نحوه ارتقاء و رضایت از حقوق اندازه گیری شده و تعهد سازمانی در سه بعد تعهد عاطفی، تعهد مستمر و تعهد هنجاری در کاهش تخلفات شغلی پلیس از منظر اسلام انجام گرفته است.

    روش شناسی

     این پژوهش از منظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کمی از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق، متخصصان و خبرگان حوزه مدیریت اسلامی در حوزه علمیه قم و دانشگاه علوم انتظامی امین (به تعداد 178نفر) است که طبق جدول مورگان تعداد 123 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب و نمونه ها از طریق شیوه نمونه گیری احتمالی ساده انتخاب شده اند. در نهایت داده ها پس از جمع آوری و کدگذاری از طریق نرم افزار spss و استفاده از آزمون های پیرسون و آزمون بتا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که رضایت مندی شغلی با کاهش تخلفات رابطه داشته و این رابطه معنادار است به نوعی که نتایج رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که رضایت از نوع کار به میزان« 492/0-» درصد، رضایت از همکار  به میزان«386/0-» درصد و رضایت از نحوه ارتقاء به میزان « 337/0- » درصد، به ترتیب می توانند در کاهش تخلفات کارکنان موثر باشند.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان می دهد که رضایت شغلی (متغیر مستقل) و تعهد سازمانی برکاهش تخلفات شغلی پلیس تاثیر دارد. به عبارت دیگر کارکنانی که دارای رضایت از کار، رضایت از مافوق، رضایت از همکار، رضایت از ارتقاء شغلی و در نهایت راضی از حقوق و مزایا هستند تا 61/0 درصد در کاهش تخلفات اداری آنها موثر است.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، تعهد سازمانی، تخلفات شغلی، اسلام، ضعف اعتقادی
  • مریم پورجمشیدی*، سعید شریفی رهنمو، پردیس بیات صفحات 141-162
    زمینه و هدف

    در حال حاضر سازمان های متولی امنیت اجتماعی از رسانه های مختلفی برای آموزش های مورد نیاز به افراد جامعه بهره می گیرند که آگاهی از ترجیح رسانه ای افراد، در بهره گیری بهینه از رسانه ها تاثیر بسزایی دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین اولویت رسانه ای نوجوانان و جوانان از برنامه های آموزشی-امنیتی پلیس انجام پذیرفت.

    روش شناسی

     روش این پژوهش از نوع ترکیبی است. جامعه ی هدف شامل نوجوانان و جوانان شهر همدان در سال 1397 است که در بخش کمی از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 400 نفر و در بخش کیفی نیز با روش نمونه گیری گلوله برفی، 40 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت 5 گزینه ای است که روایی پرسشنامه با بهره گیری از نظرات هفت نفر از صاحب نظران حوزه رسانه و آموزش و پایایی آن نیز از طریق محاسبه آلفای کرونباخ 85/0 محاسبه گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میزان استفاده نوجوانان شهر همدان (میانگین16/3 و01/0p<) و جوانان (میانگین24/3 و01/0p<) از رسانه ها بالاتر از حد متوسط است و ترجیح رسانه ای آنها برای دریافت برنامه های آموزشی-امنیتی پلیس، ابتدا رسانه های دیداری- شنیداری و بعد از آن به ترتیب: چند حسی، تصویری، شنیداری، و نوشتاری است. همچنین دسترس پذیری، راحتی استفاده، تنوع، به روزبودن، واقع گرایی و تعاملی بودن به ترتیب از مهم ترین دلایل ترجیح رسانه ای نوجوانان و علاقمندی، عادت رسانه ای، جذابیت، خلاقیت، قابلیت اعتماد و باورپذیری به ترتیب از مهم ترین دلایل ترجیح رسانه ای جوانان برای دریافت برنامه های آموزشی پلیس است.

    نتیجه گیری

     تمایل نوجوانان و جوانان به رسانه های دیداری-شنیداری به ویژه در قالب دیجیتال بیش از سایر رسانه هاست. بنابراین نیروی انتظامی می تواند جهت جذب مخاطب نوجوان و جوان به برنامه های آموزشی خود، ترجیح رسانه ای آنها را در انتقال برنامه های آموزشی-امنیتی در نظر گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه های آموزشی، امنیت، پلیس، جوانان، رسانه، نوجوانان
  • سعید امان پور، فاطمه پیری* صفحات 163-188
    زمینه و هدف

    احساس امنیت و ضریب امنیت بالا یکی از شاخص های توسعه یافتگی و به سامان بودن جوامع است. در این میان پرداختن به مسائل زنان به خاطر موقعیت متزلزل شان به لحاظ امنیت و این که احساس امنیت در بین زنان کمتر از مردان است خود مستلزم اهتمامات نظری و تجربی خاصی است. هدف اصلی این پژوهش بررسی هویت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی زنان در بوستان های شهر اهواز می باشد.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، توصیفی- پیمایشی است. روش نمونه گیری، تصادفی ساده است. تعداد نمونه برابر 130 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی با به کارگیری نرم افزار spss استفاده شد.

    یافته ها

    از بین ویژگی های شخصی زنان فقط متغیر سابقه سکونت بر میزان احساس امنیت آنان تاثیرگذار است و احساس امنیت زنان از عواملی مانند سن، سطح تحصیلات و اشتغال متاثر نیست. اصول و معیارهای امنیت اجتماعی بر احساس امنیت زنان تاثیرگذار است به طوریکه همبستگی این دو متغیر نیز، برابر با 66/0 می باشد. همچنین هویت اجتماعی زنان و احساس امنیت آنان نیز متاثر از همدیگر هستند و همبستگی به دست آمده عدد 671/0 را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    بین ویژگی های سنی پاسخ دهندگان، سطح تحصیلات و اشتغال آنان رابطه معناداری آماری وجود ندارد. بین مدت سکونت پاسخگویان و میزان احساس امنیت آنان، رابطه معناداری آماری وجود دارد (006/0). رابطه بین اصول و معیارهای امنیت اجتماعی با احساس امنیت زنان به لحاظ آماری معنادار می باشد.(007/0). بین هویت اجتماعی زنان و احساس امنیت آنان نیز با (000/0) معنادار است بنابراین رابطه بین این دو متغیر در پارک های مورد مطالعه تایید می شود.

    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، احساس امنیت، زنان، بوستان های شهری، شهر اهواز
|
  • Mohammad Ali Ameri *, Alireza Heidarnejad, Saleh Alizadeh Pages 1-24
    Background and objectives

    Livestock theft is one of the crimes that endanger public security and hurts public sense of security, mental well-being and health. The purpose of this study was to investigate the ways of situational prevention of livestock theft in Bandar Gaz city.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered as a descriptive-survey study. A researcher-made questionnaire was used for data collection. The statistical population of the study included 17 villagers and police chiefs in Bandar Gaz city, ranchers, councils, agricultural jihad experts and ranchers' syndicate. The sample size was set at 183 using Cochran formula. After collecting data, the data were analyzed by SPSS software using descriptive statistics and inferential statistics as frequency distribution tables, and correlation coefficient. 

    Findings

    Research findings show that environmental prevention (independent variable) and its components affect livestock theft. More than 50% of community members believe that there is a considerable effect of the components (increased burden, increased risk, reduced benefits of crime, reduced incitement and excuses) on livestock theft prevention.

    Results

    The explanatory results also indicate that there is a significant relationship between situational prevention and livestock theft. The exploratory results also show that the situational prevention strategies explain 32% of the changes related to livestock theft, which indicate a positive and valuable result of the sheriff's action on livestock prevention with a focus on situational prevention.

    Keywords: prevention, Situational Prevention, livestock theft, Bandar Gaz
  • Akbar Salimy * Pages 25-44
    Background and objectives

    The Restorative Justice approach is one of the new approaches to policing and can be realized in many ways. I. R. I. Police organization, on the other hand, is one of the organizations that have more than 20 years of experience in consulting services in the sheriff's office for the purpose of administering restorative justice. The purpose of this study was to evaluate the performance of Police in the field of restorative justice with the focus of counseling and social working of the sheriffs in Tehran.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of a developmental research type, descriptive-survey in nature, and quantitative in terms of methodology. In this study, there were three statistical populations including: Social Deputy Managers and Chiefs of Sheriffs, Counselors and Social workers and Clients of Consulting bureau with a total of 920 individuals. Three samples were selected using Morgan Table and cluster-sampling method. The data collection tools were two researcher-made 5-item Likert-type questionnaires whose reliability was calculated using Cochran formula as 0.924 and 0.935, respectively. Wilcoxon nonparametric statistical tests and Kruskal-Wallis test were used for data analysis. 

    Findings

    The findings show that the performance of both male and female counselors in the restorative justice exercise was high from the clients' point of view, however, the performance of women (3.90) was higher than that of men (3.88).

    Results

    First, from the perspective of managers and authorities, consultant women are more successful than consultant men, whereas from the points of views of consultants themselves, consultant men are more successful. Secondly, women counselors, among the 36 declared traits, have 16 top personality traits (adherence to the principle of acceptance, effective communication with counselors themselves, respect for self-esteem, etc.) while male counselors only succeed to achieve the top four traits (identifying the problem of the counselors themselves, avoiding emotional communication with the counselors themselves, etc.).

    Keywords: Consultant, Social working, Restorative justice, Police
  • Hossein Farhadikhah *, Seyed Khalil Seyed Ali Pour, Keramatollah Ziari, Omid Andarz Pages 45-66
    Background and objectives

    One of the problems of large cities, especially in the area of worn-out texture and their marginal texture, is the problem of security and sense of security. This has negatively affected the quality of life of citizens in these areas. On the other hand, in recent years, research has shown that social capital is one of the factors contributing to increasing citizens' sense of security. In this regard, the present study seeks to investigate the impact of social capital on the sense of security of the worn-out texture's residents of Tehran in District 12.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type, and in terms of methodology it is considered as descriptive-analytical. The statistical population of the study was residents of district 12 of Tehran. The sample size was obtained using Cochran's formula as 384. SPSS software was used for data analysis.

    Findings

    Research has shown that there is a significant relationship between social capital and citizens' sense of security in the worn-out texture (sig. = 0.000). In addition, social participation with a coefficient of 0.314 and social trust with a coefficient of 0.264 had the highest impact on the sense of social security.

    Results

    According to the results of the study, by increasing social capital in worn-out textures can help increase security and a sense of security in these areas. They have the greatest impact on increasing the sense of security. Also among the indicators of social capital, social participation, social trust and social relationships can have the highest impact on increasing the sense of security.

    Keywords: social capital, sense of security, Worn-out texture, district 12, Tehran
  • Talat Allahyari *, Behzad Ghorbani, Shaghayegh Alamin Pages 67-92
    Background and objectives

    This research has been conducted on infertility and subsequently the sense of insecurity and possible divorce. Infertility can lead to sense of social insecurity, social anxiety, worry about the future of the family, and domestic violence. The purpose of this study was to identify the problems that threaten the stability of cohabitation in infertile couples in Iranian society.

    Methodology

    This qualitative study was carried out through semi-structured interviews with 40 infertile persons referring to Ibn Sina Infertility Center during the years 2017-2019. The data were analyzed using Strauss and Corbin coding paradigm.

    Findings

    The findings of the present study revealed that infertility and its treatment process in itself lead to ambiguity in life, followed by personal, family and social stress and feelings of failure, sadness, loss and anger. These things lead to lower quality of life for people and create a crisis as a result of which people feel insecure in marital life. Unless the crisis is resolved and continued, infertility is considered a serious threat to marital stability and shared realities.

    Results

    In fact, infertility, as an unforeseen disorder, disrupts the normal way of life and drives them to the negative margin of the normal curve. This negative margin can lead to a crisis and a lack of security. Establishing security in the lives of infertile couples depends on being free of threats and enjoying possible opportunities.

    Keywords: Infertility, social work, sense of security, Ambiguity, Crisis
  • Reza Doustdar * Pages 93-118
    Background and objectives

    External organizational social capital is considered as the result of a set of resources, dimensions, and components in a social system related to the police force. Since social capital is a phenomenon that is difficult to grow but easily diminishes with the slightest errors, the law enforcement agencies are required to plan and policy strategically to maintain and enhance this capital. Developing appropriate strategies for promoting social capital of the police is one of the most important steps to be taken in this regard. Accordingly, this study seeks to answer the following question: what are the strategies for promoting police social capital in Tehran?

    Methodology

    In this study, based on SWOT and qualitative method and using quantitative Matrix of Strategic Planning, strategies have been formulated and prioritized. For this purpose, strategic planning framework was used as a suitable method for answering the main question of this research to present strategies for police social capital promotion. Secondary data were also used as a basis for determining key factors. The statistical population consisted of experts in the field of police social capital, among whom 25 individuals were selected by purposive sampling method.

    Findings

    The findings of this study show that law enforcement has good opportunities and strengths to promote its social capital. Based on the analysis, fourteen strategies were developed and prioritized to promote police social capital. The strategies formulated fall into the category of attacking strategies. Such strategies are developed based on exploiting the strengths of the system to counter weaknesses and use opportunities to mitigate threats, with the aim of maximizing strengths and opportunities (summarizing internal and external evaluation matrices, strengths and weaknesses with a score of 2.756, and Opportunities and Threats with a score of 2.699), which also formulated strategies for enhancing police social capital; based on this, the strategy of enhancing police efficiency and capability in law enforcement, with an attractive score of 6.504, was set as a top priority.

    Results

    The results show that law enforcement has the ability to plan effectively based on strategies to enhance police efficiency and capability to perform law enforcement missions with an attractive score of 6.504, make maximum use of existing organizational and trans-organizational resources to improve their reputation and improve police dignity, promote legitimacy and popularity, and increase police authority and confidence in the community with an attractive score of 5.499, provide a platform for enhancing the police relationship with the community with an attractive score of 4.843, use tools and new approaches to transform information awareness and promote more comprehensive awareness on the activities and efficiency of the police to enhance their cooperation in order to promote order and security with an attractive score of 4.071, increase police accountability and responsiveness for citizens and social institutions with an attractive score of 3.938, improve police behavioral patterns and make a fundamental change in the field of citizenship with a an attractive score of 3.732, and other strategies.

    Keywords: Police social capital, Strategy, Trust in police, Police efficiency
  • Seyyed Ahmad Faghihi, Mohammad Mahdi Gorgian Pages 119-140
    Background and objectives

    Investigating the impact of job satisfaction and organizational commitment on reducing police job-related offenses from the Islamic perspective has been conducted with the aim of identifying the impact of job satisfaction with five dimensions of job satisfaction, superior satisfaction, peer satisfaction, promotion satisfaction and measured rights satisfaction and organizational commitment in three dimensions: emotional commitment, continuous commitment, and normative commitment.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered as a descriptive-analytical. The statistical population of the research is the Islamic management experts and experts in Qom seminary and Amin Police University (178 individuals). According to Morgan table, 123 people were selected as a sample size and samples were selected through simple random sampling method. Finally, the data were analyzed by SPSS software, using Pearson and Beta tests.

    Findings

    Findings show that job satisfaction is associated with reduction of job-related offenses and this relationship is significant in such a way that the results of multivariate regression show that job satisfaction with the value of -0.492%, peer satisfaction with the value of -0.386%, and promotion satisfaction with the value of -0.337% can be effective in reducing employees' offenses, respectively.

    Results

    The results show that job satisfaction (independent variable) and organizational commitment have an impact on decreasing police job-related offenses. In other words, satisfaction is up to 0.61% effective in reducing job-related offenses in employees with job satisfaction, satisfaction with superiors, peer satisfaction, job promotion satisfaction, and ultimately satisfaction with salaries and benefits.

    Keywords: Job satisfaction, organizational commitment, Job-related offenses, Islam, Belief Failure
  • Maryam Porjamshidi *, Saeid Sharifi Rahnmo, Pardis Bayat Pages 141-162
    Background and objectives

    Currently, social security organizations are using a variety of media to educate people about the needs of the community, and being aware of people's media preferences has a major impact on optimal media use. Therefore, the present study aimed at determining the media priority of adolescents and youths in police security-training programs.

    Methodology

    This research has been conducted using mixed method. The target population includes adolescents and young people in Hamedan city in 2018; 400 individuals were selected through cluster sampling in the quantitative phase and 40 individuals were selected through snowball sampling method in the qualitative phase. Data gathering tool was a five-option Likert-scale interview and researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha coefficient (0.85).

    Findings

    The findings showed that the rate of using media by adolescents (mean 3.16 and p <0.01) and youths (mean of 3.24 and p <0.01) in Hamadan were higher than the average; and their media preference for receiving police security-training program was is first in the audio-visual media and later in the multi-sensory, visual, auditory, and written media, respectively. Accessibility, ease of use, diversity, being up-to-date, realistic and interactive features are the most important reasons for adolescent media preference and interest, media habit, attractiveness, creativity, reliability and credibility, respectively, for receiving police security-training programs..

    Results

    Adolescents and young people are more interested in audiovisual media, especially digital, than other media. Therefore, the law enforcement can consider their media preference for transmitting security-training programs to attract adolescents and young audiences to their educational programs.

    Keywords: Training programs, Security, Police, youths, Media, Adolescents
  • Saied Amanpour, Fateme Piri * Pages 163-188
    Background and objectives

    A sense of security and a high security factor is one of the indicators of community development and well-being. In the meantime, addressing women's issues because of their precarious position in terms of security and that women feel less secure than men themselves requires specific theoretical and empirical considerations. The main purpose of this study was to investigate the social identity and sense of social security of women in the parks of Ahwaz.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type which has been conducted using descriptive-survey method. The samples were selected using simple random sampling method. A sample of 130 individuals was selected using Cochran formula. The data were analyzed by inferential statistics using SPSS software.

    Findings

    Among the personal characteristics of women, only the variable of their history of residence has an impact on their sense of security, and women's sense of security is not affected by factors such as age, level of education and employment. Principles and criteria of social security affect women's sense of security. Correlation between these two variables is 0.66. The social identity of women and their sense of security are also influenced by each other and the correlation is 0.671.

    Results

    There was no statistically significant relationship between the respondents' age characteristics, education level and employment. There was a statistically significant relationship between respondents' residence time and their sense of security (0.006). The relationship between social security principles and criteria with women's sense of security was statistically significant (0.007). There is a significant difference between the social identity of women and their sense of security (0.000). Therefore, the relationship between these two variables in the studied parks is confirmed.

    Keywords: Social Identity, sense of security, Women, urban parks, Ahvaz city