فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1398)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی محمدآقایی، محمود ابوالقاسمی*، عبدالرضا سبحانی صفحات 7-34
    پژوهش حاضر باهدف شناسایی ابعاد و مضامین مشارکت نظام دانشگاهی در فرآیند تربیت معلم کشور و طراحی الگوی مشارکت در عرصه نظریه و عمل، به اجرا درآمد. در این پژوهش با اتخاذ روش کیفی و رویکردی اکتشافی، به تحلیل مضامین مصاحبه های انجام شده با 15 نفر از صاحب نظران و متخصصان و اعضای هییت علمی جامعه علوم تربیتی و تربیت معلم ایران، که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، مبادرت شد. داده های کیفی با رویکرد تحلیل مضامین و روش استقرایی یا مبتنی برداده مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج پژوهش بیانگر شناسایی و استخراج 13 مضمون پایه و 6 مضمون سازمان دهنده، در قالب مضمون فراگیر "پیوند نظریه و عمل" بود. فرآیند اعتباربخشی یافته ها، علاوه بر سه سوسازی در مراحل گردآوری و تحلیل داده ها، با استفاده از روش دلفی و اجرای آزمون دوجمله ای نیز صورت پذیرفت. درنهایت الگوی مشارکت نظام دانشگاهی در فرآیند تربیت معلم کشور مبتنی بر پیوند نظریه و عمل با مولفه های اصلی "پشتوانه های تیوریک"، "تولید دانش"،"انتقال دانش"، "حیثیت آکادمیک"، "گفتمان های دو سویه" و "تربیت معلم فکور" طراحی و ارایه شد.
    کلیدواژگان: فرآیند تربیت معلم، نظام دانشگاهی، مشارکت، پیوند نظریه و عمل، اعتباربخشی
  • حبیبه عقیقی بخشایش*، احمد شاهورانی سمنانی، محمود مهرمحمدی، مجید علی عسگری، علی حسینی خواه صفحات 35-60

    در سال های اخیر دانش آموزان ایرانی در آزمون های بین المللی درس ریاضی نتوانسته اند رتبه خوبی را کسب نمایند ؛ این در حالی است که دانش آموزان آلمانی وضعیت بهتری داشته و بالاتر از سطح میانگین بین الملل هستند. انگیزه این مطالعه آنست که توضیح دهد چرا دانش آموزان ایرانی درآزمونهای های بین المللی رتبه خوبی ندارند؟و اینکه آیا تفاوت در نگرش دانش آموزان ، میتواند نقشی کلیدی در یادگیری ریاضی ایفاکند یا خیر؟ بدین منظور نگرش دو گروه از دانش آموزان پایه دهم ایرانی و آلمانی به درس ریاضی را مقایسه کرده ایم.سوالات پرسشنامه با مقیاس لیکرت و بر اساس مولفه های سودمندی ریاضی برای دانش آموزان،لذت بردن آن ها از ریاضی،نگرانی و ترس از ریاضی و فراشناخت یا خود پنداره دانش آموزان از دانش ریاضی را مورد سنجش قرار داده ایم.نمونه های مورد نظر دانش آموزان پایه دهم ؛از دو مدرسه در آلمان و ایران انتخاب گردیده و مورد مقایسه قرار خواهند گرفت. هر مدرسه را نمونه ای از دانش آموزان یک کشوردر نظر گرفته ایم و لذا نتایج را قابل تعمیم نمیدانیم. با این حال، برخی از یافته های به دست آمده میتواند پیامدهای قابل توجهی برای سیاست گذاران و و مربیان ریاضی در هر دو کشور داشته باشد.یافته ها نشانگر این است که دانش آموزان ایرانی فراشناخت یا خود پنداره بالاتری دارند ولی دانش آموزان آلمانی در مورد کاربرد ریاضی در زندگی روزمره خود بیشتریاد می گیرند که در نگرش دانش آموزان نسبت به یادگیری ریاضی تاثیرگذار است ولی تفاوت معناداری در مجموع نگرش آنان مشاهده نگردید

    کلیدواژگان: نگرش دانش آموزان، آموزش ریاضی، ایران و آلمان، دانش آموزان پایه دهم
  • رحمت الله مرزوقی، یاسر دهقانی*، جعفر جهانی، راضیه شیخ الاسلامی صفحات 61-86

    هدف مقاله حاضر بررسی میزان انطباق آموخته های دینی دانش آموزان دوره دوم متوسطه با الگوی بیشنهادی نظریه تربیت دینی فضامند بومی- جهانی می باشد . روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه نواحی چهارگانه شیراز بود که به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای تصادفی، نمونه ای به حجم 452 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر الگوی پیشنهادی مذکور استفاده شد که برای تعیین روایی آن از روایی صوری و تحلیل عامل مرتبه اول و دوم و برای ارزیابی پایایی آن نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی مرتبه اول نشان داد با فرض معیار 4/0، در تمامی مولفه ها، نتایج سوالات مطرح شده در مقیاس مذکور در دامنه ای بین 44/0 تا 90/. بوده و لذا به خوبی نشان دهنده، مولفه های مربوطه می باشد؛ همچنین نتایج تحلیل عاملی مرتبه دوم در دامنه ای بین 82/0 تا 93/. نیز نشان داد که مولفه های نه گانه در نظریه مذکور به خوبی نشان دهنده برازش این پرسشنامه برای سنجش تربیت دینی در فضای جهانی فعلی است. نتایج آلفای کرونباخ (دامنه ای بین 54/0 تا 75/0 برای مولفه ها و 93/0 برای کل) نیز نشان داد که این مقیاس در تمامی ابعاد خود، پایایی لازم برای استفاده به عنوان یک مقیاس معتبر را دارد.

    کلیدواژگان: تربیت دینی، دوره متوسطه، نظریه فضامند بومی- جهانی
  • مهیم شیهکی تاش، حامد آرامش، ابوبکر رئیسی، محمد حسین حاجی آبادی* صفحات 87-112

    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر استقرار مدارس هوشمند در دوره متوسطه دوم خراسان جنوبی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه معلمان دوره دوم متوسطه، کادر اداری و معاونین مدارس به تعداد 2080 نفر می باشند که بر اساس جدول مورگان 322 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در این پژوهش شرکت کرده اند. ابزار مورد استفاده به منظور جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده که ده عامل: برنامه ریزی و هدف گذاری، تجهیز و آماده سازی مدرسه، آموزش و تجهیز نیروی انسانی، آماده سازی محتوا، کلاس های مبتنی بر محتوا چندرسانه ای، ارزیابی و سنجش، فرهنگ سازی، منابع مالی، برنامه ریزی آموزشی، بازمهندسی فرایند مدیریت در استقرار مدارس هوشمند مورد سنجش قرار داده است. روایی محتوای این پرسشنامه توسط چند تن از اساتید خبره مورد تایید قرار گرفته و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 946/0 به دست آمده است. داده ها جمع آوری شده توسط دو نرم افزار 23 SPSS و SmartPLS موردسنجش قرار گرفته و نتایج به دست آمده نشان می دهد تمامی ده عامل بیان شده، بر استقرار مدارس هوشمند در خراسان جنوبی تاثیر دارند. از این میان، دو عامل بازمهندسی فرایند مدیریت و منابع مالی دارای بیشترین تاثیر بوده اند.

    کلیدواژگان: مدارس هوشمند، بازمهندسی فرایند مدیریت، منابع مالی
  • محسن ایزان*، مصطفی قادری، ناصر شیربگی صفحات 113-140
    پژوهش حاضر باهدف ارایه الگوی بومی نظارت آموزشی معلم محور در مدارس ابتدایی انجام گرفت. روش پژوهش آمیخته اکتشافی بود. در مرحله کیفی روش پژوهش روایت پژوهی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل معلمان آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی بودند که با رویکرد هدفمند و با روش نمونه گیری موارد مطلوب تا رسیدن به نقطه اشباع نظری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از یک پروتکل مصاحبه نیمه ساختمند جمع آوری گردید. محاسبه اعتبار و روایی داده ها با استفاده از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش انجام گرفت. با تحلیل مضمون، 5 مضمون سازمان دهنده و 16 مضمون پایه درباره الگوی نظارت معلم محور کشف گردید. در بخش کمی روش تحقیق توصیفی پیمایشی بود و جامعه آماری شامل معلمان آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی بودند که برای اعتباریابی الگو، با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران ، 200 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب گردید. ابزار مورداستفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس شبکه مضامین بخش کیفی بود. تحلیل بخش کمی با تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین اعتبار الگو انجام شد. نتایج بخش کمی با استفاده از تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم نشان داد که الگوی بومی نظارت معلم محور دارای روایی سازه است.
    کلیدواژگان: تجربه معلمان، الگوی نظارت آموزشی معلم-محور، روایت پژوهی، مدارس ابتدایی
  • اصغر خدادادیان صومعه، سیمین دخت رضا خانی* صفحات 141-160
    چکیده فرسودگی تحصیلی ازجمله چالش های مهم نظام آموزشی است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی فرسودگی تحصیلی براساس سبک های هویت و خودپنداره در پسران دانش آموز انجام شد. پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل پسران دانش آموز دوره دوم متوسطه بود که درسال تحصیلی 96-1395در دبیرستان های دولتی شهرستان رباط کریم تحصیل می کردند. از میان جامعه پژوهش 240 نفر به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند . ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران(1997) ، سبک های هویت برزونسکی(1989) و خودپنداره راجرز(1961) بود. یافته های حاصل از همبستگی و رگرسیون سلسله مراتبی چند متغیری نشان داد خودپنداره) 01/0>p (7/7 درصد و سبک های هویت 6/15 درصد(و این دو متغیردر مجموع 3/23 درصد) از فرسودگی تحصیلی را پیش بینی می کنند. سبک اطلاعاتی به صورت منفی) 01/0>p (و سبک سردرگم / اجتنابی به صورت مثبت و معنادار) 01/0>p (فرسودگی تحصیلی راپیش بینی می کند و بین سبک هنجاری و فرسودگی تحصیلی رابطه معنادار مشاهده نشد. براساس یافته های پژوهش ، می توان گفت تلاش برای مقابله با عوامل موثر در فرسودگی تحصیلی و آگاهی از سبک هویت و خودپنداره و رابطه آن ها با فرسودگی تحصیلی امری ضروری است.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، سبک های هویت، خودپنداره
  • فرانک قنبری پور طالمی، علی اکبر خسروی بابادی*، علیرضا عصاره صفحات 161-184
    در جوامع یاد گیرنده محور، افراد به طور پیوسته در حال یادگیری هستند. آنها بدلیل برخورداری از برنامه های درسی که مولفه های سواداطلاعاتی در ساختار و محتوای آن برنامه ها، در تمام سطوح تحصیلی از دبستان تا دانشگاه تلفیق شده است، تبدیل به یادگیرنده مادام العمر شده اند، بطوریکه قابلیتهای سواد اطلاعاتی در رفتار و نگرش آنان نهادینه شده است. دور ه متوسطه دوم به دلیل داشتن ماهیت انتقالی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است .هدف این پژوهش طراحی برنامه درسی مبتنی بر توسعه سواد اطلاعاتی در دوره متوسطه دوم است. بدین منظور به روش مطالعه مروری، کتب و مقالات مربوط، مطالعه و بررسی شد. وسپس با تعیین مولفه های سواد اطلاعاتی و عناصر اساسی برنامه درسی (اهداف، محتوا، فعالیتهای یادگیری، نقش معلم، ارزشیابی) و با عنایت به توصیه اساتید صاحب نظردر این حوزه الگوی پیشنهادی برنامه درسی تدوین و در قالب جدول ارایه شد .در طراحی این برنامه مولفه های سواد اطلاعاتی در عناصر برنامه درسی طوری تلفیق شده اند که در نهایت یادگیرنده مادام العمر تربیت نماید.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، برنامه درسی، متوسطه دوم
  • محسن طالب زاده نوبریان*، هیمن قادری، آیلار جودی اصفهانحق صفحات 185-198
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان توجه برنامه درسی اجراشده در دوره متوسطه به پرورش تفکر تاملی است. در این پزوهش که از روش توصیفی استفاده شده، جامعه آماری کلیه دبیران مشغول به خدمت در دبیرستان های شهر کرج در سال تحصیلی 1394-1393 بودند که تعداد 201 نفر از دبیران به عنوان حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی- مورگان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است. نتایج پژوهش نشان داد که اهداف برنامه درسی اجراشده در دوره متوسطه از دیدگاه دبیران در سطح پایینی به پرورش تفکر تاملی توجه داشته و محتوای برنامه درسی اجراشده، روش های تدریس و ارزشیابی به کار گرفته شده در دوره متوسطه از دیدگاه دبیران در سطح پایینی به پرورش تفکر تاملی توجه دارند. علاوه بر این، بین میزان توجه عناصر برنامه درسی اجراشده به پرورش تفکر تاملی از دیدگاه دبیران تفاوت معنی داری وجود دارد و در بین عناصر برنامه درسی به ترتیب ارزشیابی، محتوا، روش تدریس و هدف کمترین میزان توجه را به پرورش تفکر تاملی دارند. درنهایت بین میزان توجه عناصر برنامه درسی اجراشده به پرورش تفکر تاملی از دیدگاه دبیران ازلحاظ رشته (علوم تجربی و علوم انسانی) و سطح تحصیلات (لیسانس و فوق لیسانس) تفاوت معنی داری وجود ندارد و نوع رشته و سطح تحصیلات در توجه دبیران به پرورش تفکر تاملی در برنامه درسی تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی اجراشده، تفکر تاملی
  • کریم نصیریان ثمرین، عیسی ثمری، یوسف نامور*، توران سلیمانی صفحات 199-228
    پژوهش حاضر، با هدف طراحی الگوی ارزشیابی کیفیت آموزشی در دانشگاه فنی و حرفه ای به روش تحقیق آمیخته (کیفی- کمی) انجام یافت. در بخش کیفی 20 نفر از صاحب نظران آموزش عالی، مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای و مدیران صنایع، به روش نمونه گیری هدفمند موارد مطلوب انتخاب شدند، با آنها مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام یافت. مصاحبه ها با روش تحلیل محتوای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نتایج حاصل از آن در قالب الگوی ارزشیابی کیفیت آموزشی با 17 مولفه و 63 خرده مولفه استخراج گردید. در بخش کمی، برای اعتبارسنجی الگوی طراحی شده، پرسش نامه ای براساس خرده مولفه های این الگو طراحی شد، روایی این پرسشنامه توسط صاحب نظران مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن به وسیله آلفای کرون باخ 95/0 محاسبه گردید. این پرسش نامه در اختیار 233 نفر از اساتید، کارکنان و مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان نمونه آماری بخش کمی قرار گرفت. داده های گردآوری شده از طریق پرسش نامه، با روش تحلیل عاملی و نرم افزار "Amos" تجزیه و تحلیل شد، با انجام تحلیل عاملی، الگوی طراحی شده به 11 مولفه (فرایند یاددهی-یادگیری، اهداف و ساختار، منابع مالی، برنامه آموزشی، استاد، حمایت جامعه، دانش آموختگان، مدیریت، کیفیت تحصیل، پژوهش، کارکنان اداری) و 54 خرده مولفه تعدیل یافت. مقدار شاخص های (80/1=CMIN/DF، 06/0=RMSEA0، 95/0=GFI، 95/0=AGFI، 94/0=NFI، 94/0=RFI و 04/0=RMR) نشان داد که الگوی تدوین شده از برازش مطلوبی برخوردار است و این الگو می تواند به عنوان ابزاری معتبر، در ارزشیابی کیفیت آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: دانشگاه فنی و حرفه ای، کیفیت آموزشی، ارزشیابی، روش تحقیق آمیخته
  • ازاده حقیقت پناه*، مهناز استکی، کاوه مقدم صفحات 229-256
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی کاربرد بازی های رایانه ای بر خلاقیت و ادراک فضایی کودکان پیش دبستانی بود.

    روش پژوهش

    این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل است که، به بررسی آزمایشی روش کاربرد بازی های رایانه ای و اثربخشی آن می پردازد.به منظور، ارزیابی متغیرها از آزمون های خلاقیت تصویری تورنس(1974)،آزمون ادراک فضایی فراستیگ(1961) و همچنین پروتکل بازی های رایانه ای استفاده شد.جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دختران نوآموز شاغل به تحصیل در مراکز پیش دبستانی منطقه 5 تهران بود که پس از اخذ مجوز رسمی از اداره آموزش و پرورش کل شهرتهران و اداره آموزش و پرورش منطقه مربوطه، از بین آنها50 نفر از نوآموزان به عنوان آزمودنیانتخاب شدند و در دوگروه آزمایش و کنترل در پژوهش حاضر مشارکت کردند. به منظور تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از ابزار پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده روش تحلیل کواریانس بواسطه نرم افزارSPSSاستفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس نشان داد که تفاوت نمرات پیش آزمون و پس آزمون ،در دوگروه آزمایش و کنترل ،معنا دار است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که اجرای برنامه مداخله ای کاربرد بازی های رایانه ای،بر میزان خلاقیت و ادراک فضایی کودکان پیش دبستانی گروه آزمایش در مرحله پس آزمون ،می تواندتاثیر معناداری داشته باشد.

    کلیدواژگان: '' بازیهای رایانه ای، خلاقیت، ادراک فضایی، کودکان پیش دبستانی
|
  • Mahdi Mohammad Aqaei, Mahmood Abolghasemi *, Abdolreza Sobhani Pages 7-34
    The purpose of this study was to identify the dimensions and themes of academic system partnership in the Teacher Education Process of the country and to design a partnership model in the theoretical and practice area. In this research, adopting the qualitative method and an exploratory approach, the analysis of the themes of the interviews was conducted with 15 experts and faculty members of the society of education and teacher education of the country, using the purposeful sampling method. Qualitative data were analyzed through thematic analysis approach and inductive or data based methods. The results indicated thirteen base themes under six organizing themes in the form of a global theme “linking theory and practice". The accreditation of the results was carried out through Delphi method and binomial test, as well as triangulation approach for gathering and analyzing the data. Finally, the model of academic system partnership in the Teacher Education Process based on linking theory and practice was designed and presented with the following main themes: Theoretical support, Knowledge production, Knowledge transfer, Academic prestige, Two-way Discourses and Reflective Teacher education.
    Keywords: Teacher Education Process, Academic System, Partnership, Linking theory, practice, Credibility
  • Habibeh Aghighi Bakhshaysh *, Ahmad Shahorani Semnani, Mahmoud Mehrmohammadi, Majid Aliasgari, Ali Hosseinkhah Pages 35-60

    Learning mathematics does not only involve thinking and reasoning, it is also dependent on the attitudes of learners towards learning and mathematics. A lot of research has been carried out on the history of mathematics education to find the factors that influence student achievement in the subject. Among these factors, student attitude towards mathematics has been largely studied. There has often been a correlation foun years, Iranian students have not been scored in the top band in mathematics international comparison tests while German students have been ranked at the upper side of the average mark. This study is in part aimed at explaining the reason why Iranian students appear to do so badly in these international tests and whether the The comparison was made throught a Likert-scale questionnaire which was based on the following components: mathematical utility, enjoyment of Mathematics, their fear of Mathematics and meta-cognition or the students' self-concept of mathematical knowledge. The attitudes towards mathematics of a group of grade 10 students in two selected schools in Germany and Iran were compared. The study came up with noteworthy findings which, if investigated further, may have implications for policy makers and Mathematics educators in both countries. The findings showed that German pupils learn about the utility of mathematics in their everyday life and this factor influenced their attitude towards learning mathematics.

    Keywords: student attitude, mathematics education, Iran, Germany, Grade 10 students
  • Rahmatallah Marzooghi, Yaser Dehghani *, Jafar Jahaanee, Razieh Sheikholeslami Pages 61-86

    The purpose of this study was to Survey of Compliance rate of the learned religious of secondary school students with suggested pattern on the Religious Education Theory of Glo-calized Space. The research method is descriptive and survey method and statistical population includes all secondary school students in four Shiraz districts that selected with random - stage sampling method a sample of 452 students. For collect data, a researcher-made questionnaire were used that for determining its validity, Formal validity and first and second factor analysis methods were used and its reliability was assessed using cronbach's alpha. The results of First factor analysis showed that, by assuming a criterion of 0/4, in all components, the questions presented in the questionnaire in the range of 0.44 to 0.90 and is therefore well clearly indicate the relevant components. Meanwhile, the results of the second-order factor analysis in the range of 0.82 to 0.93 showed that the nine components in the aforementioned theory well illustrate the fit of this model for the development of religious education in the current global space. Cronbach's alpha results (range from 0.54 to 0.75 for components and 0.93 for total) also showed that the questionnaire in all its dimensions has the reliability required for use as a valid questionnaire. In order to analyze the data, inferential statistics of single sample t-test and descriptive statistics of mean of total scores were used.

    Keywords: Religious Education, Secondary School, Theory of Glo-calized Space-Based Model
  • Mohim Shaihaki Tash, Hamed Aramesh, ABOOBAKR Raisi, Mohammad Hosain Hajiabadi * Pages 87-112

    The purpose of this study is to investigate the factors affecting the establishment of intelligent schools in the secondary school of South Khorasan. The statistical population of this study is all teachers of the second level of high school, administrative staff and school assistants with 2080 people. Based on Morgan's table, 322 individuals were randomly selected and participated in this study.The tool used to collect data is a researcher-made questionnaire that consists of ten factors: planning and targeting, equipping and preparing the school, training and equipping human resources, content preparation, multimedia content-based classes Evaluation, evaluation, culture, financial resources, educational planning, redevelopment of the management process in the establishment of intelligent schools has been evaluated. The content validity of this questionnaire has been confirmed by several qualified statisticians and its reliability is obtained using Cronbach's alpha of 946/0. The collected data were analyzed by SPSS-23 and SmartPLS software and the results indicated that all ten factors were affected by the establishment of intelligent schools in South Khorasan. Among these, the two most important factors were the re-engineering of the management process and financial resources.

    Keywords: Intelligent schools, reengineering, management process, financial resources
  • Mohsen Izan *, Mostafa Ghaderi, Naser Shirbagi Pages 113-140
    The purpose of this study was Provide a native model of teacher-centered educational supervision in elementary schools. The research method was exploratory mixed. In the qualitative stage, the method of research narration and potential contributors included teachers in West Azarbaijan province who were selected with a targeted approach and desirable sampling method to reach theoretical saturation point. Data were collected using a semi-structured interview protocol. Calculation of reliability and validity of the data was done using two methods of reviewing the participants and reviewing non-participating experts in the research. By analyzing the theme, were dicovered 5 organizing themes and 16 basic themes about the teacher-centered model of supervision. In the quantitative part, the method of research was descriptive survey and the statistical population consisted of teachers of West Azarbaijan province. For validation of the model, using Cochran sampling formula, 200 people by random cluster sampling method were selected. The tool used in the quantitative section was a researcher-made scale based on the qualitative section themes network. The quantitative section analysis was performed with a confirmatory factor analysis to determine the validity of the pattern. The results of the quantitative part, using first and second order factor analysis, showed that the teacher-centric the teacher-centered supervision model of native has structural validity.
    Keywords: Experience of Teachers, the teacher-centered supervision model, Narrative, elementary schools
  • Asghr Khodadadian Someeh, Simindokht Rezakhani * Pages 141-160
    Abstract Academic burnout is one of the major challenges of educational system.The purpose of this study was to predict academic burnout of male students based on identity styles and self-concept. The research was correlational. The statistical population consisted of second grade high school boy students who studied in public high schools of Robat Karim in school year of 2017-18. A total of 240 individuals were randomly selected by multi-stage random sampling.The research instruments consisted of Bersu ,Salanova&Schaufeli academic burnout (1997), Berzonsky identity styles (1989) and Rogers self-concept (1961) .The findings of correlation and multivariate hierarchical regression analysis showed that self-concept 7.7% (p <0.01) and identity styles 15.6% and the two variables together predicted 23.3 % of burnout. The information style negatively(p <0.01) and confused / avoidance style positively (p <0.01) predicted academic burnout. And no significant relationship was shown between normative style and academic burnout.According above findings, challenges to deal with factors that affect academic burnout and knowledge about identity and self- concept and their relationship to academic burnout is essential.
    Keywords: Academic Burnout, Identity Styles, Self concept
  • Farank Ghanbarypour Talami, Ali Akbar Khosravi Babadi *, Alireza Assareh Pages 161-184
    Abstract In learning-oriented communities, individuals are learning constantly. They have become a lifelong learner because of a curriculum that incorporates elements of information literacy in the structure and content of those programs, at all levels of education, from primary school to university in a way that information literacy capabilities are embedded in their behavior and attitude. The secondary period is of particular importance because of its transition nature. The purpose of this study is to design the curriculum based on the development of information literacy in secondary education. For this purpose based on a literacy review related books and article were studied. Then by determining the standards of information literacy and basic element of the curriculum (goals, content, learning activities, teacher’s role and evaluation) and with regard to the advice of specialist professors in the extent, the proposed model of the curriculum was formulated and presented in a table format. In designing this program the components of information literacy are integrated into the curriculum elements so that it can train lifelong learners.
    Keywords: Information literacy, curriculum, secondary school
  • Mohsen Talebzadehnobarian *, Himan Ghaderi, Ailar Jodi Isfahanhq Pages 185-198
    The purpose of this study is to investigate the importance of the curriculum implemented in high school to the development of reflective thinking.In this research is used descriptive method.The statistical population of this study was all the teachers who served in high schools in the city of Karaj during the academic year2014-2015,the sample of 201teachers was selected as the sample size using the Krejsi-Morgan table.Measurement tool in this research Researcher made questionnaire.The results of the study showed that the goals of the curriculum implemented in the high school from the perspective of the teachers at the lower level to the development of reflective thinking and the content of the implemented curriculum,the teaching methods and assessment used in high school from the perspective of the teachers at the low level to the development of reflective thinking.In addition, there is a significant difference between the amount of attention to the elements of the curriculum implemented to the development of reflective thinking from the perspective of teachers and Among the elements of the curriculum,the evaluation,content,teaching method and goal have the least attention to the development of reflective thinking.Finally, there is not a significant difference between the amount of attention to the elements of the curriculum implemented to the development of reflective thinking from the perspective of the teachers from the field of science and the level of education,and the type of discipline and the level of education in the attention of teachers to the development of reflective thinking does not affect the curriculum
    Keywords: curriculum, implemented curriculum, reflective thinking
  • Karim Nasirian Somarin, Eisa Samari, Yousef Namvar *, Turan Soleimani Pages 199-228
    The present study was carried out to design the educational quality evaluation model in Technical and Vocational University through mixed research method (qualitative-quantitative). In the quality section, 20 Experts of higher Education, Principle Technical and Vocational University principle and industry managers were selected by purposeful sampling method and then the Semi-structured interviews were done on them. The interviews were analyzed by qualitative content analysis method. The results were extracted in the form of educational quality evaluation model with 17 components and 63 sub-components. In the quantitative section, for the validation of the designed model, a questionnaire was designed based on the sub-components of this model. The validity of the questionnaire was confirmed by the experts and its reliability was calculated by Cronbach's alpha 95.0. This questionnaire was presented to 233 professors, staff and managers of Technical and Vocational University as a statistical sample. The data collected through the questionnaire were analyzed by using factor analysis and AMOS software. Using factor analysis, the model designed was adjusted to 11 components (teaching-learning process, Purposes and structure, financial resources, educational program, Professor, community support, graduates, management, quality of education, research, and administrative staff) and 54 sub-component. The value of indices (CMIN/DF=1.80, RMSEA=0.06, GFI=0.95, AGFI=0.95, NFI=0.94, RFI=0.94, and RMR=0.04) indicated that this method is good fit and this model can be used as a valid tool for evaluating the educational quality at Technical and Vocational University.
    Keywords: Technical & Vocational University_Educational quality_Evaluation_mixed method research
  • Azadeh Haghighat Panah *, Mahnaz Esteki, Kaveh Moghaddam Pages 229-256

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of computer games application on the creativity and spatial perception of preschool children. In this semi-experimental research ( pre-test-posttest with control group) all novice teachers working in pre-school centers in District 5 of Tehran were included as the research population. Out of this population, 50 subjects were selected and assigned to two groups of experimental and control. In order to measure the variables, the Torrance visual creativity test (1974) and the Frosturing Spatial Perception (1961) test were used. Also, the subjects of the experimental group were trained by computer games. In order to analyze the data obtained from the research tool, the descriptive indices of the variables were first calculated using the spss software and inferential indicators were analyzed using covariance analysis. Data analysis using covariance analysis showed that the difference between the pre-test and post-test scores was significant in the experimental and control groups, showing the effect of using computer games at a significant level of alpha on the amount of creativity and spatial perception of preschool children. The results of this study showed that implementation of the computer games can effect the level of creativity and spatial perception of preschoolers.

    Keywords: computer games, creativity, spatial perception, preschoolers