فهرست مطالب

راهبرد - پیاپی 92 (پاییز 1398)

فصلنامه راهبرد
پیاپی 92 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مصطفی رامندی، علیرضا پورابراهیمی*، عباس طلوعی اشلقی صفحات 1-19

    برای تحقق اهداف و ماموریت‏های دولت الکترونیک، حصول اطمینان از امنیت فضای تبادل اطلاعات آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و این مهم میسر نمی‏گردد مگر با ارزیابی امنیت اطلاعات با اتکاء به مدلی قابل اطمینان. هدف این تحقیق ارایه یک مدل نظری برای ارزیابی امنیت اطلاعات دولت الکترونیک در رسیدن به یک جامعه مطلوب اطلاعاتی و بسترساز توسعه پایدار است. در این پژوهش با مطالعه دستاوردها و تجربه های موفق جهانی در این حوزه و تحقیق در زمینه اسناد راهبردی با لحاظ مقتضیات، پیشران‏ها، موانع و چالش های هرکدام، مدل اولیه ارزیابی شامل ساختار، مولفه‏ها و معیارها، به بوته نظرات تجربی خبرگان سپرده شد. مولفه‏های حائز بالاترین میانگین هندسی در جدول امتیازات، در گراف روابط متقابل درج شدند. در خصوص سلسله مراتب نفوذ، اهمیت و رتبه بندی مولفه‏های مدل، باروش دیماتل1 دتصمیم گیری شد. یافته‏ها نیز شامل ده مولفه برتر مدل با ساختار لایه‏ای می‏شود که به ترتیب عبارتند از: معیار اثربخشی تدابیر حفاظتی موجود، لایه مدیریت و عملیات، مشخصه استقلال از زمینه، لایه صلاحیت امنیتی با رویکرد فرهنگ‏سازی امنیت جامع، لایه بنیادین تصمیم‏گیری (امنیت فناوری)، معیار احتمال اثربخشی برنامه حفاظتی پیشنهادی، مشخصه کاربرد برای اهداف مختلف، معیار تاثیر رویداد امنیتی بر روی دارایی یا عملیات در صورت وقوع، لایه سیاست‏های امنیتی و لایه قشری فناوری امنیت. با استنتاح از دانش و تجربیات خبرگان، مدلی بدست آمد که خروجی آن، صرفا اعلام آمار وضعیت فعلی امنیت نیست بلکه با لحاظ معیار اثربخشی برنامه حفاظتی موجود و پیشنهادی، با رویکرد فرهنگ‏سازی و حفظ استقلال از زمینه، با معیار ضریب حساسیت پیامد، دارایی‏ها و عملیات دولت الکترونیک را ارزیابی و نسخه مناسب برای لایه فناوری امنیتی را تجویز می‏کند. یک ارزیابی جامع امنیتی با این مدل، می‏تواند به عنوان راهبرد اساسی حفاظت از امنیت اطلاعات دولت الکترونیک بشمار آید چراکه همزمان با ارزیابی امنیت اطلاعات، اقدامات لازم برای اتخاذ تدابیر حفاظتی مناسب و مسیر اولویت‏بندی اقدامات مدیریتی و تخصیص منابع را مشخص می‏کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی امنیت اطلاعات، دولت الکترونیک، جامعه اطلاعاتی
  • طیبه عسگری، علی نعیمی صدیق* صفحات 5-34

    پیشرفت های سریع محیط دیجیتال، ضرورت ارائه خدمات دیجیتال، اهمیت نوآوری در محصولات و خدمات، بهینه سازی ریسک و مدیریت تجربه مشتریان از اصلی ترین عواملی است که سازمان های امروز را به اتخاذ راهبرد های نوین دیجیتالی سوق می دهد. در این تحقیق به شناسایی راهبرد های نوین در صنعت بانکداری در حوزه فناوری های دیجیتال پرداخته شده است. این تحقیق کاربردی و از ترکیب دو روش کیفی و کمی حاصل شده است. در این پژوهش توصیفی-پیمایشی، ابتدا به کمک روش دلفی و مطالعات کتابخانه ای، عوامل (داخلی، خارجی) سازمان شناسایی و راهبرد های سازمانی تعیین، سپس با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی و به کمک نرم افزار این راهبرد ها رتبه بندی گردید. نتیجه رتبه بندی راهبرد های اولیه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به ترتیب راهبرد های مبتنی بر فناوری موبایل، فین تک، رسانه های اجتماعی و... بدست آمد. با مقایسه رتبه بندی های انجام شده، از نظر کارشناسان خبره بانک فناوری های مبتنی بر موبایل قالبی مناسب برای به کارگیری هم زمان ایجاد ارزش، خلق نوآوری برای مشتری و کاهش هزینه های جاری سازمان است. بر این اساس بهترین راهبرد نوین دیجیتال برای سازمان، راهبرد راه حل دیجیتال است. راه حل های دیجیتالی نه تنها با فروش یک محصول بلکه با ارائه خدمات، ارزش افزوده مربوط به استفاده از آن محصول را به طور مداوم اضافه می کنند.

    کلیدواژگان: راهبرد دیجیتال، فناوری های نوین، صنعت بانکداری، خدمات، نوآوری ارزش
  • علی مبینی دهکردی*، نیلوفر نوبری، حمید پاداش، مرتضی اکبری صفحات 35-65

    مقاله حاضر به نقش و کاربرد چارچوب ها و مدل ها در فرایند نظریه پردازی حوزه ی علوم انسانی می پردازد. نحوه ی به کارگیری چارچوب ها و مدل ها در تلاش های نظریه پردازی چالش مهمی است که درعین حال تا حدود زیادی در رویکردها کیفی و معنامحور در فرایندهای خلق دانش نظریه پردازی نادیده گرفته شده است. ازاین رو، این مقاله ضمن قائل شدن تمایز میان چارچوب های راهنمای پژوهش و چارچوب ها در فرایند نظریه پردازی، به بررسی رویکردهای مختلف در به کارگیری چارچوب ها، مقایسه ی آ ن ها از منظر چگونگی و زمان کاربرد آ ن ها در فرایند نظریه پردازی و همچنین بحث درباره ی تمایز آ ن ها از حیث مبانی فلسفی و منطق حاکم بر آ ن ها می پردازد. بدین منظور از روش" فراترکیب مبتنی بر چارچوب با بهترین تناسب" بهره گرفته است. درمجموع، شش رویکرد کلی در این رابطه شناسایی شد که حاصل ترکیب مباحث ایجاد، آزمون و توسعه ی نظریه با منطق های مختلف استقرایی، قیاسی و استفهامی، به همراه درنظرگرفتن مبانی فلسفی بنیادی آ ن ها می باشد. الگوی یکپارچه نهایی ارائه شده در این پژوهش با رفع چالش ها و سردرگمی‎ها در رابطه با چارچوب ها و مدل ها، به محققان حوزه های علوم انسانی کمک می کند تا با درک نظری دقیق با توجه به مواضع پارادایمی خود، در به کارگیری آ ن ها در پژوهش های خود، اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: ارکان نظریه پردازی، توسعه ی نظریه، انواع استراتژی استفهام، مبانی فلسفی
  • محسن قدمی*، اسماعیل مرزبان، علی اکبر رضایی، سید رضا صالحی امیری، عباس طلوعی صفحات 67-106

    هدف پژوهش طراحی مدل بازآفرینی در رسانه ملی براساس فرایندهای مدیریت استراتژیک متعادل دو وجهی می باشد، روش پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی می باشد. حجم نمونه 272 نفر می باشد و برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای، مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزارهای SPSS-v21، Smart Pls-v2 و Lisrel-v8 و از روش گرندد تئوری استفاده شد. نتایج به دست آمده در مدل ارائه شده نشان می دهد که ابعاد بازآفرینی در رسانه ملی شامل درک نیاز و تقاضای مخاطبان، درک فناوری به عنوان گزاره ارزشی جدید، شکل دهی مجدد نظام کسب و کار، درک اقتصادی و نقش رهبری می باشند و فرایند های مدیریت استراتژیک متعادل دووجهی به عنوان عوامل موثر در بازآفرینی، شامل بازسازی نظام زنجیره ارزش، مدیریت دانایی مخاطب محور، نوآوری و تعامل با مخاطب می باشند که علاوه بر تعامل با یکدیگر در همه ابعاد بازآفرینی تاثیرگذار هستند. همچنین براساس مدل ارائه شده ابعاد بازآفرینی یک چرخه فرایندی و تعاملی دارند که می توانند در هر نقطه ای از چرخه، بازآفرینی آغاز شود ولیکن درک نیاز مخاطبان که ابزاری قدرتمند برای جذب و حفظ مخاطبان و فراتر از آن حضور دانش گر و تعاملی مخاطب در رسانه می باشد به جهت اهمیت در راس این چرخه قرار گرفته و سایر ابعاد در ادامه بدون ترتیب آورده شده است.

    کلیدواژگان: مدل بازآفرینی، مدیریت استراتژیک دووجهی، نوآوری، مدیریت دانایی مخاطب محور، تعامل دوسویه با مخاطب، رسانه ملی
  • علی حمیدی زاده، حسن دانایی فرد، سید مجتبی امامی، مسعود بنافی* صفحات 107-149

    گسترش دامنه رژیم های سنجش عملکرد در عرصه بین الملل، تاثیرات شگرفی را بر نظام اداره کشورها گذارده است. به طور خاص، رژیم هایی که کشورها را با یکدیگر مقایسه کرده و آن ها را امتیازدهی و رتبه بندی می کنند، تاثیرات قابل توجهی بر انگیزه ها، تصمیمات، خط مشی ها، افکار عمومی و سرمایه گذاران گذاشته و آبروی سیاستمداران و مدیران را به خطر می اندازند. شاخص سهولت انجام کسب وکار، یکی از قدرتمندترین رژیم های سنجش بین المللی است که توسط بانک جهانی هدایت و پشتیبانی می شود. مواجهه سیاستمداران، مدیران، بدنه کارشناسی و افکار عمومی ایران با این شاخص، مواجهه ای ایجابی است و در مقایسه با سایر شاخص ها، تقریبا آن را خنثی و عاری از ارزش های پشتیبان می دانند که هدف آن کمک به بهبود فضای کسب و کار در کشور است. این پژوهش تلاش می کند با استفاده از یک یک روش شناسی کیفی، با بازخوانی خاستگاه و فلسفه طرح این شاخص، اولا تصویر کامل تری از این پروژه بدست دهد. ثانیا مواجهه ای از منظر شاخص به عنوان یک فناوری با آن داشته باشد. ثالثا با ارائه شواهدی عینی و ملموس از ایران، نشان می دهد چگونه شاخص سهولت انجام کسب وکار به عنوان یک ابزار، فشار اجتماعی ایجاد کرده، ذهنیت خط مشی گذاران کسب و کار را در مواجهه با مسائل این حیطه شکل داده و فضای کسب وکار ایران را هدایت، جهت دهی و کنترل می کند. طبق یافته های این پژوهش، بهبود فضای کسب وکار باید از گذر مجموعه ای از اقدامات و تحولات اقتصادی و کارآفرینی دنبال شود و رتبه های پربسامد جهانی در زمینه سهولت کسب وکار دلالت ناچیزی بر این مهم دارد.

    کلیدواژگان: بانک جهانی، سهولت انجام کسب وکار، شاخص، فضای کسب و کار، فناوری
  • اسفندیار دشمن زیاری*، مریم اکبری فرد صفحات 151-169

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مشارکت سرمایه‏ گذاران نهادی در سیاست‏ گذاری مالی شرکت بر مدیریت سود طی عرضه عمومی اولیه سهام است. قلمرو مکانی این تحقیق کلیه شرکت‏های دارای عرضه عمومی اولیه سهام در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی سال‏های بین 1390 تا 1395 بوده است. در این تحقیق، سیاست‏گذاری مالی (شیوه تقسیم سود و شیوه تامین مالی) متغیر مستقل و مدیریت سود متغیر وابسته و سرمایه‏ گذاران نهادی متغیر تعدیل ‏گر در نظر گرفته شد. بر اساس روش نمونه‏ گیری هدفمند تعداد 14 شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. به منظور توصیف و تلخیص داده های جمع‏آوری شده از آمار توصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است. نتایج تحقیق نشان داد ضریب برآوردی متغیر شیوه تقسیم سود بر مدیریت سود شرکت برابر با 294/0 است که نشان می‏ دهد بین متغیر شیوه تقسیم سود و مدیریت سود رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد؛ یعنی با افزایش سود تقسیمی، مدیریت سود افزایش می‏یابد. مشارکت سرمایه ‏گذاران نهادی در شیوه تامین مالی شرکت بر مدیریت سود طی عرضه عمومی اولیه سهام تاثیر دارد. ضریب برآوردی متغیر هم‏افزایی ‏‏سرمایه ‏گذاران نهادی شیوه تامین مالی بر مدیریت سود برابر با 666/1- است که نشان می‏دهد سرمایه‏ گذاران نهادی رابطه مثبت بین شیوه تامین مالی و مدیریت سود را خنثی می‏ کنند.

    کلیدواژگان: سرمایه‏ گذاران نهادی، سیاست‏گذاری مالی، مدیریت سود، عرضه عمومی اولیه سهام
  • محمد مهدی صالحی، علیرضا امیرکبیری*، علی آقامحمدی، غلامرضا حیدری کرد زنگنه صفحات 171-198

    در سال های اخیر به دلیل رشد روزافزون جمعیت و توسعه اقتصادی کشور، به جهت گسترش عدالت اجتماعی، توزیع امکانات و رفاه برای آحاد مردم در اقصی نقاط کشور، نیاز شدیدی به اجرای طرح ها و پروژه های دولتی در زمینه های عمرانی، بهداشتی و... در کشور احساس می شود؛ و این در حالی است که بودجه های تخصیص یافته دولتی برای اتمام طرح ها و پروژه های دولتی کافی نبوده و پروژه های یاد شده عمدتا با کمبود اعتبار دست به گریبان می باشند. با عنایت به وظایف دولت در ایجاد پروژه های مورد نیاز و با توجه به سیاست های اصل 44 قانون اساسی در خصوص عدم ورود دولت به فعالیت های اقتصادی و رقابت با مردم، واگذاری طرح ها و پروژه ها از ابتدای شکل گیری ضرورت دارد. به طورکلی هدف از پژوهش حاضر، بررسی واگذاری طرح ها و پروژه های دولتی و تعیین چالش ها، راهبردها و دستاوردهای آن جهت مشارکت بخش خصوصی در عملیات برپایی طرح ها و پروژه های دولتی و امکان سنجی آن در شرایط کشور است. بر این اساس با استفاده از روش های توصیفی و از نوع همبستگی، همچنین تحلیلی عامل اکتشافی، به منظور منتج شدن نتایج حاصل از تحقیق به شکل عملیاتی و کاربردی به توصیف، تبیین، پیش بینی و کنترل متغیرها پرداخته شد. جامعه آماری مورداستفاده در این تحقیق، به روش فرمول کوکران، با سطح اطمینان 95% و درصد خطای 0.05 تعداد 36 نفر محاسبه شده است. جهت تبیین بار عاملی متغیرها، از آزمون بارتلت و KMO استفاده شد که نتایج بدست آمده، سطح معنی داری آزمون بارتلت (Sig= 0.00) و مقدار عددی معیار KMO برابر با 0.661 است که مناسب بودن داده ها برای انجام تحلیل عاملی را نشان می دهد. در تعیین تعداد عامل های قابل استخراج با استفاده از معیار کایسر مقدار ویژه 4 عامل بیشتر از 1 بوده و این عوامل تجمعا 79.74 درصد تغییرات داده ها را تبیین می کنند. بدین ترتیب عامل های پنهان به ترتیب عامل اول: تبیین سرمایه موثر بر واگذاری طرح ها و پروژه های دولتی؛ عامل دوم: توازن سیاست ها؛ عامل سوم: پیشبرد پایدار واگذاری طرح ها و پروژه های دولتی و عامل چهارم: ایجاد انگیزه بخش خصوصی، بدست آمد.

    کلیدواژگان: واگذاری، طرح ها و پروژه های دولتی، اصل 44 قانون اساسی، عدالت اجتماعی، بخش خصوصی
|
  • Alireza Pourebrahimi*, Abbas Toloei Pages 1-19

    Embedding the direction of all matters, processes and activities with the information society in the context of Information and Communication Technology (ICT) is a kind of movement towards safe IT Governance. If this process to be executed permanently and sustainable in the framework of vision, it can be a competitive advantage for achieving the ultimate goals of the document of vision, especially in science and technology section the Infrastructure of e-government includes the basic requirements of information society and IT Governance. The purpose of this research is to present a valid theoretical model for Iran e-government information security assessment. model for assessment e-government security to achieve a safe information society and sustainable development with participating of public and private sectors in order to accomplish the goals of national vision and remaining in the first place of science and technology and also constructive interactions in the global information society. In this work, by addressing newest best practice and successful experiences in this field and reviewing outputs, outcomes and challenges of laws, regulations, programs, projects, strategic documents and comprehensive plans, the appropriate framework in different dimensions, requirements, drivers and barriers will be presented. Then the parameters and criterias of model are deposited to experts in the public and private sectors to test their validity, reliability and validation.For assessing validity, accuracy and reliability of model, First, we should collect the rate of parameters and elements which assigned by selected experts via questionnaire in the form of a table. Second, calculating total score of each parameter by using geometric mean, then based on experts view, the parameters relations with the higher degree of importance, accuracy are collected and the result is inserted in the interaction table. Using DEMATEL method, decision about hierarchy of influence, importance and priority ranking of the basic elements and parameters of the proposed model will be made. The result of this process will be a valid theoretical model for Iran e-government information security assessment which is approved by ICT experts.

    Keywords: E-GOVERNMENT, INFORMATION SECURITY ASSESSMENT, INFORMATION SOCIETY, Assessment model
  • Tayebeh Asgari Pages 5-34

    The rapid advances in digital environments, the need to provide digital services, the importance of product and service innovation, risk optimization and customer experience management are among the key factors driving today's organizations to adopt new digital strategies. In this research, new strategies in the banking industry in the field of digital technologies have been identified. This research is applied and is combined with two qualitative and quantitative methods. In this descriptive-survey study, Delphi method and library studies, factors (internal and external) of the organization were identified and organizational strategies were determined, then by using the AHP technique and with the help of Expert Choice software, these strategies ranked Was included. The ranking of ICT strategies was achieved in the order of strategies based on mobile technology, fintech, social media and so on. By comparing the rankings, according to bank experts, the mobile technology is a suitable template to simultaneously create value, create innovation for the customer, and reduce current costs of the organization. Accordingly, the best digital strategy for the organization is the digital solution strategy. Digital solutions not only adds value to the use of that product, but also by selling a product, but also by providing services.

    Keywords: digital strategy, new technologies, banking industry, services, value innovation
  • ali mobini*, Niloofar Nobari, Hamid Padash, Morteza Akbari Pages 35-65

    The present paper addresses the role and application of frameworks and models in the process of theorizing. The use of frameworks and models in theorizing efforts is a significant challenge, but at the same time mostly ignored in qualitative and meaningful approaches to the processes of creating knowledge in theorizing. Therefore, this paper, while distinguishes research guide frameworks from frameworks in the theorizing process, examines different strategies in applying frameworks in the theorizing process, and compares them in two dimensions of how and when using them in the process of theorizing, and discusses their differentiation in terms of philosophical foundations and the logic governing them. For this purpose, the systematic combination with “Best Fit” framework meta-synthesis approach is used as a research method. As a result, six general approaches are identified in this regard, which are outcomes of debates of the theorizing process (generation, testing, and elaboration), different strategies of research (the logics of induction, deduction and abduction), and fundamental philosophical foundations. Finally, The integrated model presented in this study will solve the challenges and confusions related to applying frameworks and models. Also, it can help researchers to understand and identify the way of using them in their research based on their paradigmatic positions.

    Keywords: Approaches to Theorizing, Theory elaboration, Types of Abduction Strategy, Philosophical Foundations
  • Esmael Marzban, mohsen Gadami*, Ali Akbar Rezae, Saed reza Salehi Amiri, Abass Toloie Pages 67-106

    The purpose of this study was designing recreation model in the national media based on two-demensional balanced strategic management processes. The research method was mixed (qualitative-quantitative) and exploratory. The sample size was 272 person and for data analysis, Pearson correlation, structural equation modeling and exploratory factor analysis using SPSS-v21, Smart Pls-v2 and Lisrel-v8 in case of Granded theory were used.The results showed that components of value creation in the national media are understanding the audience's need and demand, understanding technology as a new value proposition, re-shaping the business system, understanding economic and leadership roles and balanced two-dimensional strategic management components are rebuilding the value chain system, focus-based knowledge management, innovation and integration, and interaction with the audience. Also, based on the proposed model, the recreational dimensions have a process and Interaction cycle that can be started at any point of the cycle. However, understanding the audience's need, which is a powerful tool for attracting and keeping the audience and beyond the knowledgment and interactive presence of the audience due to it's importance had placed on top of the cycle and other dimensions are presented in an unordered manner.

    Keywords: Recreational model, Two-Demensional Strategy Management, Innovation, Knowledge-Based Audience Focused, Two- Way Intraction with the Audience, National Medi
  • Ali Hamidizadeh, hasan danaee fard, SEYYED MOJTABA EMAMI, Masoud Banafi* Pages 107-149

    Spreading the performace assessment regiems in international arena has had tremendous effects on governance of countries across the globe. Specifically, regiems that compare countries and rate and rank them have significant effects on motivations, decisions, policies, public opinions, and investors and stimulate politicians and bureaucrats’ concern about their reputation. The ease of doing business index is one of the most powerful global performance assessment regiems which is directed and supported by the World Bank. The confrontation of politicians, bureaucrates, body of experts, and public opinions with this index is a positive one. They consider this index, in contrast to other indicators, almost neutral and free of underlying values which aims to improve the business environment of Iran. This study, using a qualitative methodology, tries to reread the roots and philosophy of this index in order to depict a clearer picture of this project in the first place, and next to look at this kind of technology from the lense of indicators. Thirdly, this study, employing objective and concrete evidence, examines how ease of doing business index, as a tool, exercises social pressure, shapes policymakers’ mindset confronting related issues, and direct and control the business environment of Iran. This study, finally, provides some implications for Iraninan business environment of Iran confronting this powerful global index. According to the findings of this research, the improvement of the business environment should be pursued through a series of economic and entreuprinerial measures and transformations and global frequently-used rankings in doing business has little implications for that.

    Keywords: World Bank, Ease of Doing Buisiness, Indicator, Index, Business Environment, Technology
  • maryam akbarifard Pages 151-169

    The purpose of this study was to investigate the effect of institutional investors' participation in corporate finance policy on earnings management during the initial public offering of shares. The spatial domain of this research was all companies with initial public offering in the Tehran Stock Exchange and the period of the years from 2011 to 2016. In this research, financial policy (dividend method and financing method) of independent variable and earnings management were considered as dependent variable and institutional investors of the moderating variable. Based on a targeted sampling method, 14 companies were selected as the statistical sample. Descriptive and inferential statistics were used to describe and explain the collected data. The results of the research showed that the participation of institutional investors in the dividend dividend method influences the management of earnings during the initial public offering of shares. The participation of institutional investors in the company's financing practices affects earnings management during the initial public offering of shares.

    Keywords: Institutional Ownership, Financial Policy, Earnings Management, IPO
  • Alireza Amirkabiri*, ali aghmohammadi, gholamreza heydarikordzangane Pages 171-198

    In recent years, due to the growing population and economic development of the country, there is a strong need for infrastructure in the country. And while government funds are often limited and non-optimal for the development of the infrastructure required by a country. Given the government's responsibilities in providing infrastructure and, on the other hand, by referring to the principles of Article 44 of the Constitution regarding the government's lack of enter to economic activities, the Privatization of plans and projects from the beginning of the formation is necessary. In general, the purpose of this study is to investigate the privatization of the country's infrastructure and determine the challenges, strategies and achievements for using the private sector in infrastructure construction operations and feasibility studies in the country. Based on this, descriptive and correlation and analytical methods of exploratory factor were used to obtain operational and operational results. It also describes, describes, predicts and controls the variables. The statistical population used in this study was calculated using Cochran formula with 95% confidence level and 0.05 error rate of 36 people. The Bartlett and KMO tests were used to explain the factor burden of the variables. The results are significant level of Bartlett test (Sig = 0.00) and the numerical value of KMO standard is 0.661, which shows the suitability of the data for performing factor analysis. In the determination of the number of extraction factors using the Kaiser criterion, the special value of 4 factors is greater than 1 and these factors account for 79.74% of the data variation. Thus, the hidden factors are respectively the first factor: the explanation of the capital affecting the privatization of the infrastructure; the second factor: the balance of policies; the third factor: the sustainable promotion of infrastructure privatization; and the fourth factor: the creation of private sector incentive.

    Keywords: Privatization of Government Plans, Projects, Infrastructures, principles of Article (44) of the Constitution