فهرست مطالب

مطالعات اقتصادی کاربردی ایران - پیاپی 32 (زمستان 1398)

فصلنامه مطالعات اقتصادی کاربردی ایران
پیاپی 32 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هانا ابوالحسن بیگی*، ابوالقاسم مهدوی صفحات 1-17
    یکی از ویژگی های اقتصاد ایران وجود محیط اقتصادی بی ثبات توام با نوسانات شدید است. نوسانات اقتصادی موجود در کشور از عوامل داخلی مانند بی ثباتی تورمی و کسری بودجه و عوامل خارجی به ویژه وجود نوسانات شدید در نرخ ارز و ذخایر ارزی که متاثر از عوامل سیاسی همچون تحریماست، ناشی می شود. بی ثباتی در فضای اقتصاد کلان ایران می تواند، روابط بین متغیرهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر غیرخطی نرخ ارز حقیقی بر تراز تجاری (غیرنفتی) تحت شرایط بی ثباتی اقتصاد کلان ایران طی دوره 1352- 1396است. برای این منظور ابتدا شاخص ترکیبی بی ثباتی اقتصادی با استفاده از متغیرهای شاخص قیمت مصرف کننده، ذخایر ارزی، نرخ ارز، کسری بودجه و نرخ سود سپرده های بلندمدت محاسبه شده و سپس الگو پژوهش با استفاده از رهیافت مارکوف- سوئیچینگ برآورد شده است. نتایج حاکی از آن است که بی ثباتی اقتصاد کلان در ایران، قابل تفکیک به دو رژیم شامل بی ثباتی بالا (رژیم 1) و پایین (رژیم 2) است. اثر مستقیم نرخ ارز حقیقی بر تراز تجاری در هر دو رژیم مثبت و معنادار است. یعنی با افزایش نرخ ارز تراز تجاری در هر دو رژیم بهبود می یابد. اثر بی ثباتی اقتصاد کلان بر رابطه نرخ ارز با تراز تجاری در هر دو رژیم منفی و معنادار است. منفی بودن این ضریب در دو رژیم به این معنی است که بی ثباتی اقتصاد کلان موجب کاهش اثر نرخ ارز بر تراز تجاری ایران می شود.
    کلیدواژگان: نرخ ارز، تراز تجاری، بی ثباتی اقتصاد کلان، الگو مارکوف- سوئیچینگ
  • یزدان گودرزی فراهانی*، منصور خلیلی عراقی، ابراهیم گرجی، سجاد برخورداری صفحات 19-47
    طی سال های گذشته استفاده از مدل های مبتنی بر رفتار ناهمگن کارگزاران به طور قابل توجهی گسترش یافته است. هدف مطالعه حاضر بررسی سیاست پولی بهینه با حل مدل مبتنی بر رفتار کارگزاران ناهمگنی است. بررسی مکانیسم اثرگذاری سیاست پولی در رفتار مصرفی خانوارها در مدل کارگزاران ناهمگن کینزین جدید (HANK) نتایج واقع بینانه تری ارائه داده است. نتایج مطالعه حاضر در مورد آثار توزیعی سیاست پولی در مورد توزیع ثروت و میل نهائی به مصرف از دو جهت قابل بررسی است. این دو بخش شامل شوک های درآمدی نامطمئن و دارایی های متنوع با درجه نقدشوندگی متفاوت و بازدهی های مختلف است. در مدل طراحی شده، اثرات غیرمستقیم ناشی از سیاست پولی پیش بینی نشده از طریق یک رویکرد تعادل عمومی بر تقاضای نیروی کار بررسی شد. نتایج این مطالعه بیانگر این بود که در رویکرد کارگزاران نوعی کینزین جدید (RANK) نسبت به مدل کارگزاران ناهمگن کینزین جدید (HANK) قضیه برابری بدهی ریکاردویی برقرار نبوده و واکنش سیاست مالی به سیاست پولی نکته کلیدی واکنش متغیرهای کلان اقتصادی به شوک سیاست پولی است. نتایج به دست آمده از این مطالعه بیانگر آن بود که تحت شرایط صلاحدیدی، تلاش مقام پولی برای توزیع مجدد ثروت به سمت خانوارهای قرض گیرنده که دارای مطلوبیت نهائی بالاتری از خالص ثروت می باشند، منجر به تغییرات در تورش تورمی می شود. این در حالی است که تحت شرایط قاعده، سیاست پولی دارای اثرات توزیعی کمتری در درآمد بوده و بیشتر منجر به تورش تورمی می شود.
    کلیدواژگان: مدل کارگزاران ناهمگن کینزین جدید (HANK)، کارگزاران نوعی کینزین جدید (RANK)، انتظارات، توزیع ثروت، سیاست پولی، قاعده، صلاحدید
  • غلامرضا نعمتی، محمد علیزاده*، محمدحسن فطرس صفحات 49-79

    این مطالعه، عوامل موثر بر قیمت مسکن طی سال های 1375 تا 1396 را در شرایط عدم اطمینانی مدل و با رهیافت BACE، مورد شناسایی و تخمین قرار می دهد. به این منظور از اطلاعات و داده های آماری 18 متغیر شامل 15 متغیر بیرونی (اقتصادی و اجتماعی) و 3 متغیر درونی (بخش مسکن) که بر اساس مبانی نظری و مطالعات تجربی بر قیمت مسکن موثرند، استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که رشد جمعیت شهری، درآمد خانوارها، نرخ بیکاری، متوسط هزینه یک مترمربع بنا، تورم انتظاری، نابرابری درآمد، رشد درآمدهای نفتی، نقدینگی و نرخ ارز موثرترین متغیرها در الگوی قیمت مسکن ایران هستند. برای احتمال شمول «سایر متغیرها» شواهد قوی برای موثر بودن آن ها بر قیمت مسکن طی دوره نمونه وجود ندارد. نتایج می تواند برای ساختن الگوهای مناسب جهت تبیین مسائل مربوط به قیمت مسکن و نیز مدیریت بهتر سیاست های بخش مسکن، مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: قیمت مسکن، رویکرد متوسط گیری بیزی برآوردهای کلاسیکی(BACE)، نااطمینانی
  • میثم رافعی، محبوبه کریمی شوشتری* صفحات 81-101

    توجه به قیمت نرخ ارز و نوسانات آن، نقش بسزایی در تصمیم گیری های مالی و معاملات اقتصادی متاثر از آن در گروه های بزرگ و کوچک اقتصادی دارد. در این مقاله سعی کرده ایم به کمک یک معادله دیفرانسیل تصادفی تحت فرآیند لوی (که مدل GARCH پیوسته نامیده می شوند)، برای اولین بار یک مدل سازی پیوسته برای داده های نرخ ارز در ایران ارائه دهیم و برازش نوسانات نرخ ارز را بر این مدل بررسی کنیم. بر این اساس از داده های روزانه نرخ ارز غیر رسمی (ارزش دلار امریکا در برابر ریال ایران در بازار آزاد) در دوره زمانی اول فروردین ماه سال 1388 تا پایان اسفند ماه سال  1396 استفاده نمودیم. همچنین کارایی مدل های پیوسته در زمان، در مقایسه با مدل GARCH گسسته به چالش کشیده می شود. در نهایت جهت بررسی کارایی مدل مطابق با نتایج حاصل از سنجه های معیارهای خطای اندازه گیری، ارجحیت مدل پیوسته جدید بیان می شود.

    کلیدواژگان: معادلات دیفرانسیل تصادفی، فرآیند لوی، مدل گارچ، مدل گارچ پیوسته، بازار ارز
  • زهرا عزیزی* صفحات 103-127
    شاخص پیچیدگی اقتصادی یکی از جدیدترین شاخص های منتشر شده جهت سنجش سطح دانش و تکنولوژی در کشورهاست. در این مقاله با استفاده از یک الگوی رگرسیون انتقال ملایم اثرپذیری مصرف انرژی از پیچیدگی اقتصادی برای اولین بار در اقتصاد ایران طی دوره زمانی 1392-1355 مورد ارزیابی قرار می گیرد. نتایج حاصل از برآورد الگو تاییدکننده وجود رابطه غیرخطی بین متغیرهای درآمد سرانه، شاخص قیمت حقیقی انرژی و پیچیدگی اقتصادی با مصرف انرژی سرانه است. همچنین پیچیدگی اقتصادی سبب یک ساختار دو رژیمی با حد آستانه 15/1- در این رابطه شده است به طوری که در رژیم اول که مربوط به سطوح پایین پیچیدگی اقتصادی است، اثر این متغیر بر مصرف انرژی مثبت بوده که می تواند ناشی از وجود آثار بازگشتی افزایش تکنولوژی بر مصرف انرژی باشد. در رژیم دوم که مربوط به سطوح بالاتر پیچیدگی است، رابطه موردنظر منفی بوده است؛ بنابراین در رژیم دوم بهبود سطح پیچیدگی می تواند به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک نماید. از طرف دیگر کشش پذیری درآمدی و قیمتی انرژی در هر دو رژیم کوچک تر از یک بوده است اما با گذر پیچیدگی از حد آستانه کشش پذیری به ویژه نسبت به قیمت افزایش یافته است که نشان می دهد با افزایش تکنولوژی و سطح دانش کشور قدرت واکنش مصرف کنندگان انرژی به تغییرات آن بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: مصرف انرژی، کشش پذیری تقاضای انرژی، پیچیدگی اقتصادی، پیشرفت تکنولوژی، الگوی غیرخطی رگرسیون انتقال ملایم
  • سیداحسان حسینی دوست*، حمید سپهردوست، اسما کیانی صفحات 129-159

    فرایند رشد و توسعه اقتصادی به میزان تعامل اقتصاد ملی با اقتصاد جهانی وابسته بوده و متاثر از فرآیند جهانی‏ شدن اقتصاد است. در این راستا اندازه دولت نیز نسبت به رویکرد پذیرش تعامل با مسئله جهانی‏ شدن دستخوش تغییرات فراوان شده و با خود ناهنجاری امکان بروز فساد را به ویژه در کشورهای درحال توسعه افزایش داده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازبودن فضای تجاری- مالی بر اندازه دولت با تاکید بر شاخص ادراک فساد و مقایسه آن در دو گروه از کشورهای با درآمد بالا و درآمد پایین طی دوره زمانی 2018-2006 و با استفاده از داده ‏های تابلویی مبتنی بر رویکرد FGLS است. یافته ها نشان می دهند که بهبود شاخص ادراک فساد منجر به افزایش اندازه دولت در کشورهای پردرآمد بوده درحالی که در کشورهای کم درآمد باعث کاهش حجم حضور دولت در اقتصاد بوده است. همچنین، آزادی مالی در مقایسه با آزادی تجاری به مراتب تاثیرگذاری بیشتری بر اندازه دولت در کشورهای درآمد بالا داشته و منجر به کاهش اندازه دولت شده است درحالی که آزادی تجاری فاقد چنین تاثیری است. در گروه کشورهای کم‏ درآمد، بهبود شاخص ادراک فساد که بیانگر بهبود کیفیت حکمرانی است منجر به کاهش اندازه دولت ها بوده اما اثر آزادی تجاری و مالی بر اندازه دولت مثبت است که نشان دهنده تاثیر فزاینده شاخص های جهانی شدن بر اندازه دولت است. یافته های پژوهش، نشان دهنده تاثیر نامتقارن آزادی تجاری و آزادی مالی بر اندازه دولت در کشورهای پردرآمد است. همچنین علیرغم نامتقارن بودن پاسخ اندازه دولت در دو گروه درآمدی نسبت به شاخص ادراک فساد، بهبود این شاخص در گروه کشورهای کم درآمد با واکنش بزرگ تری در کاهش حجم دولت همراه بوده است.

    کلیدواژگان: اندازه دولت، بازبودن مالی، بازبودن تجاری، شاخص ادراک فساد، داده های تابلویی (FGLS)
  • مجید صامتی*، وحید محمدی، هاجر مظفری شمسی، فریدون اسعدی صفحات 161-193
    یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی کشورها، ساختار نظام مالیاتی و منابع مختلف درآمدهای مالیاتی است. اخذ مالیات و گسترش پایه های مالیاتی یکی از ابزارهای مورداستفاده توسط دولت ها برای ایفای نقش راهبری سیاست های اقتصادی است. در این خصوص، وجود ثبات و کسب اطمینان از پایداری ساختار و درآمدهای مالیاتی مسئله مهمی است که باید موردبررسی و تجزیه وتحلیل قرار گیرد. ازاین رو، یکی از موضوعات مهم در خصوص ساختار نظام مالیاتی، بررسی تاثیر نااطمینانی درآمدهای مالیاتی بر رشد اقتصادی یا تولید ناخالص داخلی است. در ایران نیز با توجه به نوسان (نااطمینانی) درآمدهای مالیاتی، بررسی ارتباط بین انواع درآمدهای مالیاتی با تولید ناخالص داخلی از اهمیت بالایی در حوزه سیاست گذاری های مالی دولت برخوردار است؛ بنابراین، در مطالعه حاضر به بررسی میزان و نحوه تاثیر نااطمینانی ساختار (درآمدهای) مالیاتی ایران بر تولید ناخالص داخلی طی سال های 1357 تا 1396 و با بهره گیری از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خودتوضیحی تعمیم یافته (GARCH) و رویکرد خود توضیحی با وقفه های توزیعی (ARDL) پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داد که نااطمینانی مالیاتی در ایران می تواند هم تاثیر مثبت و هم تاثیر منفی بر رشد اقتصادی بگذارد؛ به گونه ای که متغیرهای نااطمینانی مالیات کالاها و خدمات، نااطمینانی مالیات واردات و نااطمینانی مالیات ثروت (دارایی) تاثیر منفی و متغیرهای نااطمینانی مالیات اشخاص حقوقی و مالیات درآمد تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی ایران داشته اند. هم چنین، متغیر پرداخت های بودجه تاثیری مثبت اما بی معنایی بر رشد اقتصادی ایران داشته است. در نهایت، تولید ناخالص داخلی تاثیر مثبت، معنادار و قابل توجهی از وقفه اول خود پذیرفته است.
    کلیدواژگان: ساختار مالیاتی، نااطمینانی مالیاتی، مالیات مستقیم، مالیات غیرمستقیم، رشد اقتصادی
  • ابراهیم جوشن، محمد حسن نژاد*، محمدتقی وزیری صفحات 195-219

    در این پژوهش که به منظور طراحی یک مدل پیش بینی بازده تعدیل شده سرمایه گذاری در بازار ارز بین الملل انجام گرفته است، با طراحی و استفاده از یک سبد معیار که از حداقل نوسان ارزش برخوردار است و به کارگیری متغیرهای موثر بر نرخ ارز، به طراحی مدلی جهت پیش بینی و تعیین بهترین پرتفوی ارزی از نظر بازدهی نسبت به ریسک اقدام شده و در ادامه پرتفوی های خروجی مدل مدنظر، با پرتفوی های حاصل از به کارگیری استراتژی مومنتوم (که یک استراتژی متداول سرمایه گذاری در بازار ارز و سایر بازارهای مالی است) مقایسه شده است. برای انجام پژوهش، از داده های فصلی مربوط به 15 ارز (که شامل 15 ارز با بیشترین حجم معاملات می باشند) از ابتدای سال 1999 تا آخر سال 2018 استفاده شده است و برای پردازش داده های مربوطه، از روش پنل پویا استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان دهنده قدرت بیشتر مدل ارائه شده در خصوص پیش بینی بازده تعدیل شده با ریسک ارزها نسبت به استراتژی مومنتوم است همچنین متغیرهای نرخ برابری واقعی و نرخ بهره با بازدهی مذکور ارتباط مثبت و داشته و در ترکیب با مقادیر گذشته بازدهی ارز، قابلیت پیش بینی بازده ارز را دارند و وقفه های گذشته بازدهی ارز نیز با بازده جاری ارتباط منفی داشته و قابلیت پیش بینی بازده ارز را دارد.

    کلیدواژگان: بازار ارز بین الملل، نرخ برابری واقعی ارز، ذخایر بین الملل، استراتژی مومنتوم
  • صغری درویشی، احمدعلی کیخا، محمود احمدپور برازجانی* صفحات 221-238

    دلیل اصلی نقصان و تغییر کاربری گسترده منابع تالاب، اغلب در عدم محاسبه مناسب ارزش‏های محیط زیستی غیربازاری ‏‏تالاب‏ ها در تصمیمات توسعه‏ ای است‏. با توجه به سطح شکار بالا در تالاب فریدونکنار، حفاظت از تنوع ژنتیکی اکوسیستم به خصوص پرندگان مهاجر بدون مشارکت و همکاری جامعه محلی امکان پذیر نیست، لذا در این مطالعه برای جبران درآمد کاهش یافته و جلب مشارکت بهره ‏برداران محلی از ابزار استفاده می کنیم. بدین منظور، از آزمون انتخاب برای برآورد ارزش اکوسیستم تالاب فریدونکنار استفاده شد و برای برآورد درآمد کاهش یافته بهره برداران مدل لاجیت شرطی بکار رفت. سپس این درآمد محاسبه شده به عنوان مشوقی برای جلب مشارکت شکارچیان و مالکان زمین مورداستفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از برآورد مدل لاجیت نشان داد که مجموع دریافتی هر شکارچی در منطقه برای سرخرود، ازباران و فریدونکنار به ترتیب حدود 86/23، 47/25 و 42/35 میلیون ریال است. علامت ضریب متغیرهای وسعت پناهگاه و هزینه پرداختی برای هر سه منطقه در سطح یک درصد معنی‏دار و مثبت است‏؛ یعنی بهبود این ویژگی ها تاثیر مثبت و معنی‏داری بر تمایل به دریافت یا مطلوبیت نهایی شکارچیان دارد‏. به عبارتی با بهبود وضعیت یا افزایش وسعت پناهگاه و به تبع، کاهش سطح شکار، تمایل به دریافت شکارچیان برای عدم شکار افزایش می‏یابد‏؛ اما با کوتاه‎تر شدن دوره شکار، مطلوبیت نهایی شکارچیان کم می شود، یعنی تاثیر منفی بر تمایل به دریافت افراد برای عدم شکار در منطقه فریدونکنار دارد‏.

    کلیدواژگان: آزمون انتخاب، پرندگان مهاجر، تالاب فریدونکنار، تمایل به دریافت
|
  • Hana Abolhasanbeigi *, Abolghasem Mahdavi Pages 1-17
    The main objective of this study is to investigate the non-linear impacts of macroeconomic instability on the relationship between exchange rate and trade balance of Iran. For this purpose, using annual time series over the period 1973 to 2017, computing the combined index of economic instability using variables such as consumer price index, foreign reserves, exchange rate, budget deficit and long run deposits rates. After that the effect on the relationship between exchange rate and trade balance has been estimated applying Markov-Switching technique. The results indicate that Iranian macroeconomic instability is dividable into two regimes including high macroeconomic instability (regime 1) and low macroeconomic instability (regime 2). Increased exchange rate has induced the improvement of trade balance in both regimes. The effect of macroeconomic instability on exchange rate – trade balance relation, is negative and significant in two regimes. In two regimes macroeconomic instability deteriorates the effect of exchange rate on trade balance.
    Keywords: Exchange rate, Trade Balance, macroeconomic instability, Markov-Switching Model
  • Yazdan Gudarzi Farahani *, Mansour Khalili Araghi, Ebrahim Gorji, Sajjad Barkhordari Pages 19-47
    The use of agent-based models on the heterogeneous behavior of agents has expanded considerably over the past years. This paper investigates the model based on the behavior of agents and considers the heterogeneity of agent models. In this study, we examine the effect of different forming of individuals'' expectations on macroeconomic variables and the re-distributional effects of monetary policy. This paper revisit the transmission mechanism from monetary policy to household consumption in a Heterogeneous Agent New Keynesian (HANK) model. The model yields empirically realistic distributions of wealth and marginal propensities to consume because of two features: uninsurable income shocks and multiple assets with different degrees of liquidity and different returns. In this model, the indirect effects of an unexpected monetary policy, which operate through a general equilibrium increase in labor demand, far outweigh direct effects such as intertemporal substitution. This finding is in Representative Agent New Keynesian (RANK) economies, where the substitution channel drives virtually all of the transmission from monetary policy to consumption then failure of Ricardian equivalence implies that, in HANK models, the fiscal reaction to the monetary expansion is a key determinant of the overall size of the macroeconomic response. The results indicate that under discretionary circumstances, the attempt of the monetary authority to redistribute wealth to the borrower''s households, which have a higher utility of net wealth than the other households, leads to changes in inflationary biases. However, under commitment circumstances, this inflationary pressure will be offset by changes in expectations for future inflation over time.
    Keywords: Heterogeneous Agent New Keynesian Model (HANK), Representative Agent New Keynesian Model (RANK), expectations, Wealth Distribution, monetary policy, Rule, Discretion
  • Gholamreza Nemati, Mohammad Alizadeh *, Mohammd Hasan Fotros Pages 49-79

    This study identifies and estimates the effective factors on housing prices over the years 1996 to 2017 in terms of model uncertainty and with BACE approach. The statistical data of 18 variables including 15 external variables (socioeconomic variables) and 3 internal variables (housing sector variables) affecting housing price according to the theoretical foundations and experimental studies have been used for this research. The results suggest that the growth of urban population, household income, the unemployment rate, the average cost of 1-square-meter building, expected inflation, income inequality, oil revenues growth, liquidity, and exchange rate are the most effective variables in housing price pattern in Iran. There is no strong evidence of effectiveness of other variables on housing price over the period of this research. The results can be used for creating appropriate patterns for explaining the issues related to housing price and better management of housing sector policies.

    Keywords: housing price, Classical Estimates Approach Estimation Approach (BACE), Uncertainty
  • Meysam Rafei, Mahboobe Karimi Shushtari * Pages 81-101

    Considering the price of the exchange rate and its volatility plays a significant role in financial decisions and economic transactions affected by large and small economic groups. In this study, we have tried to provide continuous modeling for exchange rate data in Iran with the support of a stochastic differential equation driven by the Levy process (that named continuous GARCH model) and check out the fitting exchange rate volatility on this model. Accordingly, we use the daily data of the unofficial exchange rate (the value of the US dollar against the Iranian Rial in the free market) from March 2009 to March 2018. We also challenge the performance of the models with time-varying volatility under the continuous features in comparison to the discrete GARCH model. Finally, according to investigating the efficiency of this model coinciding with the results of the measurement error criterion, the preference of the new continuous model is expressed.

    Keywords: Stochastic Differential Equations, Levy Process, GARCH model, Continuous GARCH Model, Exchange Market
  • Zahra Azizi * Pages 103-127
    The economic complexity index is one of the latest published indicators to measure the level of knowledge and technology in countries. In this paper, using a smooth transition regression model, the effect of economic complexity on energy consumption is evaluated for the first time in the Iranian economy during the period 1971-2013. The results of the model estimation confirm the existence of a nonlinear relationship between per capita income, real energy price index, and the complexity of the economy with per capita energy consumption. Also, economic complexity leads to a two-regime structure with a threshold of -1.15. So that in the first regime, which is related to the low levels of economic complexity, the effect of this variable on energy consumption was positive, that could be due to the rebound effects of technology on energy consumption. In the second regime, which is related to higher levels of complexity, the relationship was negative. Therefore, in the second regime, improving the level of complexity can help to save energy. On the other hand, the elasticity of income and price in both regimes was less than one, but as the complexity passing the threshold, the elasticity has increased in particular with respect to price, which indicates that with the increase of technology and knowledge of the country, the power of the reaction of consumers to the price changes will increase.
    Keywords: Energy Consumption, Energy Demand Elasticity, Economic Complexity, Technological Progress, Nonlinear Model Smooth Transition Regression
  • Seyed Ehsan Hosseinidoust *, Hamid Sepehr Doost, Asma Kiani Pages 129-159

    The process of economic growth and development depends on the extent to which the national economy interacts with the world economy and is affected by the process of globalization. In this regard, the size of the government has also undergone a great deal of change in the approach of accepting engagement with the issue of globalization and with the anomaly itself has increased the possibility of corruption, especially in developing countries. The purpose of the present study was to investigate the impact of business-financial openness on government size by emphasizing the Corruption Perceptions Index and comparing it in two groups of high-income and low-income countries over the period 2018–2006 using panel data. It is based on the FGLS approach. The findings show that improving the perception index of corruption has led to an increase in the size of government in high-income countries, while in  low-income countries it has reduced the size of government presence in the economy. Moreover, financial freedom has had a greater impact on government size in high-income countries than commercial freedom, and has resulted in a decrease in the size of government, while commercial freedom has no such effect. In the group of low-income countries, improving the perception of corruption, which indicates improved governance quality, has led to a decrease in the size of governments, but the effect of commercial and financial freedom on the size of the positive government reflects the increasing impact of globalization indicators on The size of the government. The findings indicate the asymmetric impact of commercial and financial freedom on government size in high-income countries. In spite of the asymmetric response of the government size in the two income groups to the perception of corruption index, the improvement in this index in the group of low-income countries has been associated with a larger response to the decline in government volume.

    Keywords: Government size, Financial Openness, Trade Openness, Corruption Perception Index, Panel Data
  • Majid Sameti *, Vahid Mohammadi, Hajar Mozafari, Freydon Asadi Pages 161-193
    The structure of the tax system and the various sources of tax revenues are one of the most important pillars of countries' economic development. Taxing and expanding tax bases is one of the tools used by governments to play a leading role in economic policies. In this regard, the stability and assured sustainability of the tax structure and revenues is an important issue that needs to be examined and analyzed. Therefore, one of the most important issues in the structure of the tax system is to examine the effect of uncertainty in tax revenues on economic growth or GDP (Gross Domestic Product). Due to the volatility in tax revenues in Iran, investigating the relationship between types of tax revenues and GDP is of great importance in the area of ​​government fiscal policy-making. Therefore, using the Generalized Autoregressive Conditional Heteroscedasticity (GARCH) variance model and the Autoregressive Distributed Lag (ARDL) approach, this study investigates the extent and the impact of uncertainty in the Iranian tax structure on GDP from 1978 to 2017. According to the results, tax uncertainty in Iran can have both positive and negative impacts on economic growth. Thus, the variables of Uncertainty in Tax on Goods and Services (UTGS), Uncertainty in Tax on Imports (UTIM), and Uncertainty in Tax on Wealth (UTW) have had a negative impact on economic growth in Iran. On the other hand, the variables of Uncertainty in Tax on Legal Entities (UTLE) and Uncertainty in Tax on Revenue (UTR) have had a positive impact on Iranian economic growth. In addition, the variable of Budget Spending had a positive but insignificant impact on Iranian economic growth. Finally, GDP has been influenced by a positive, significant and considerable impact of its first lag.
    Keywords: Tax structure, Tax uncertainty, Direct tax, Indirect tax, Economic growth
  • Ebrahim Joshan, Mohamad Hasannezhad *, Mohamadtaghi Vaziri Pages 195-219

    In this study, using a basket of 5 most traded currencies as the base to measure currencies return (a basket with minimum variance in value), and applying variables affecting the exchange rate, we design a model for predicting and determining the best foreign exchange portfolio (in the sense of risk adjusted return), and then the output portfolios of the model, will compete the momentum based portfolio which is commonly used in forex and other financial markets. If there is a significant difference between the two models, the model presented in this study will be introduced as a model with the more ability than momentum investing strategy to predict the currency risk adjusted return.  For research, quarterly data from 15 currencies (which includes the 15 most traded currencies) has been used since 1999 to 2018, and the Dynamic Panel method is used to process related data. The research findings indicate the power of the proposed model for predicting risk adjusted return of the currencies Also, the finding shows than the fundamental variables (Interest Rate and Real Exchange Rate) have a positive relationship with the currencies return and the previous lags of currency return has a negative relation with the current return.

    Keywords: foreign exchange, Real exchange rate, International reserve, Momentum Strategy
  • Soghra Darvishi, Ahmad Ali Kekha, Mahmood Ahmadpour* Pages 221-238

    The main reason for the decline and extensive change use of wetland resources is often the lack of proper calculation of the environmental (non-market) values of wetlands in development decisions. Fereydunkenar area has a local management system‏. Due to the condition of the wetland, protecting bio diversity of ecosystems, especially migratory birds, it is not possible managing the wetland without the participation of the local communities, therefore, in this study; we used a price tool to Estimate reduced income and attract predator’s participation. For this purpose, a choice model was used to estimate the ecosystem value of Fereydunkenar wetland as a value that the operators favor for the benefits of the wetland and also to estimate the reduced income we used a conditional logit model. Then, this calculated income was used as a Incentive to engagement of predators and landowners. The results of the Logit model for each region, show that willingness to accept of the hunters in Sorkhroud, Ezbaran and Ferydoonkenar area are 2386217, 2547214, and 3542100 Rials respectively‏. The variable coefficient of the wildlife habitat and the cost of payment for all three regions is one percent significant and positive‏. This means that there is a positive and significant impact on the willingness or marginal utility of predators‏. In other words, by improving the wildlife habitat status or increasing shelter, and as a result of a decrease in the level of hunting, the desire to get hunters to avoid hunting increases‏. However, with the improvement or shortening of the hunting season, the final utility of predators is reduced, which means that there is a negative impact on the willingness of people to hunt in the Fereydunknar area of Mazandaran province.

    Keywords: choice experiment, Migratory Birds, Fereydunkenar Wetland, willingness to accept