فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:18 Issue: 1, Jan 2020

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:18 Issue: 1, Jan 2020

  • تاریخ انتشار: 1398/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه سادات تهجدی، احسان فراشاهی یزد، اعظم آقارحیمی، رضا افلاطونیان، محمدعلی خلیلی، مهناز محمدی، بهروز افلاطونیان صفحات 1-10
    مقدمه

    سلول های کومولوس به عنوان سلول های پرستار تخمک، یک کنام مناسب را شامل عوامل رشد و تداخل سلولی مورد نیاز برای بلوغ تخمک را ایجاد می کنند. بنابراین، این سلول ها ممکن است به عنوان کنامی طبیعی در مطالعات آزمایشگاهی تکوین سلول های زایا فراهم کنند. سلول های کومولوس می تواند به ما برای درک بهتر علل نازایی در زنان کمک کند که در نهایت می تواند به درمان ناباروری در موارد واکنش ضعیف به دارو درمان کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، جداسازی، کشت و بررسی ویژگی های بیولوژیکی سلول های کومولوس انسان بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر، سلول های کومولوس جداسازی و کشت داده شدند و توسط RT-PCR با ژن های اختصاصی نظیر FOXL2، CYP19A1، FSHR، AMHR و LHR شناسایی شدند. حضور vimentin، پروتئین ساختاری، با رنگ آمیزی ایمونوفلورسانس مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، سطح AMH و ترشح پروژسترون توسط سلول های کومولوس توسط ELISA بعد از 2، 4، 12، 24 و 48 ساعت در کشت اندازه گیری شد.

    نتایج

    سلول های کومولوس انسانی در یک کشت چسبنده ژن ها و مارکرهای اختصاصی را بیان می کنند، بعلاوه، AMH و پروژسترون را در محیط ترشح می کنند.

    نتیجه گیری

    سلول های کومولوس در شرایط کشت چسبنده، AMH و پروژسترون ترشح می کنند که ممکن است در بلوغ تخمک در شرایط آزمایشگاهی (IVM) و تکوین آزمایشگاهی سلول های زایا (IVG) کاربرد داشته باشند.

    کلیدواژگان: سلول های کومولوس، محیط شرطی شده، IVM، IVG، کنام
  • زهرا مرادی، پروین مرادی، محمدحسن مشکی باف، مهرنوش آل عصفور، مهدی شرفی، سعیده جعفرزاده صفحات 11-20
    مقدمه

    زایمان زودرس یکی از دلایل اصلی مرگ و میر کودکان می باشد. بنابراین پیش بینی آن می تواند سبب کاهش تعداد زیادی از عوارض آن شود.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف اینکه آیا می توان پیش از زایمان زودرس با ارزیابی فیبرونکتین پلاسمای مادران، وقوع آن را پیش بینی کرد، انجام شده است.

    مواد و روش ها

    نمونه سرم 105 خانمی که در مطالعه حاضر، شرکت کردند جمع آوری شد. مقدار فیبرونکتین پلاسما یک بار در سن بارداری 24 تا 28 هفته و یکبار در سن بارداری 32 تا 36 هفته اندازه گیری شد. متاسفانه از بین 105 خانم باردار تنها 65 نفر برای نمونه گیری دوم مراجعه کردند. سطح فیبرونکتین پلاسما با استفاده از تکنیک الیزا اندازه گیری شد. همه خانم ها تا زمان زایمان پیگیری شدند سپس سطح فیبرونکتین پلاسما در زایمان ترم و پره ترم با هم مقایسه شد.

    نتایج

    از بین 105 خانم 28 نفر زایمان زودرس داشتند (7/26%). سطح فیبرونکتین پلاسما در زنان با زایمان زودرس از زنان با زایمان ترم بالاتر بود (001/0p=). همچنین سطح فیبرونکتین پلاسما در نمونه دوم به طور معنی داری بالاتر بود (05/0 p<). در اولین نمونه خون، نقطه برش فیبرونکتین پلاسمای 1750 نانوگرم در میلی لیتر با حساسیت 25/80% و ویژگی 85/17% بود. نقطه قطع برای نمونه دوم ng/ml 4226 با حساسیت 100% و ویژگی 74% بود. غلظت فیبرنکتین در زنان چاق و افراد مبتلا به پره اکلامپسی (125/0p=) و دیابت حاملگی (817/0p=) بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    آزمایش فیبرونکتین پلاسمای مادران می تواند به عنوان یک آزمون غربالگری انتخابی برای زایمان زودرس در 28-34 هفته بارداری در زنان باردار که نمونه واژینال را ترجیح نمی دهند، استفاده شود.

    کلیدواژگان: زایمان زودرس، فیبرنکتین پلاسما، غربالگری
  • هومن زارعی، عباسعلی کریمپور، علیرضا خلعتبری، فرشته طالب پور امیری صفحات 21-32
    مقدمه

    پرده آمنیون انسانی (HAM) یک داربست مناسب و موثر برای کشت و انتقال سلول می باشد. و سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی (ADSCs) در بدن یکی از مهمترین منابع سلول بنیادی برای پیوند هستند.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی قابلیت پرده آمنیون فریز شده به عنوان داربست برای تکثیر و تمایز سلول در شرایط in vitro می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، نمونه های بافت چربی از ناحیه اینگوینال بیماران مرد با رنج سنی 30-15 سال جداسازی شد. به منظور تعیین هویت سلول های بنیادی چربی از فلوسایتومتری برای شناسایی مارکرهای CD31، CD45، CD90 و CD105 استفاده شد. پرده آمنیون از جفت  فرد دهنده بلافاصله پس از سزارین تهیه شد و پس از شستشو، تریپسینه کردن، و آسلولار کردن، از پرده آمنیون به عنوان داربست به 3 روش استفاده گردید: 1) سلول های بنیادی چربی به روش مونولایر و به مدت 14 روز در داخل فلاسک به کندروسیت تمایز یافته، سپس بر روی هر دو سمت پرده انتقال یافتند. 2) سلول های بنیادی بر روی هر دو سطح پرده آمنیون و به مدت 14 روز، کشت و تمایز کندروژنیک پیدا کردند (تمایز بر روی داربست). 3) تمایز کندروژنیک به مدت 14 روز و با تکنیک ریزتوده انجام شد، سپس بر روی پرده منتقل شد. در نهایت نمونه ها بصورت کیفی با ارزیابی هیستولوژیکی بررسی شدند.

    نتایج

    فلوسیتومتری حضور سلولهای بنیادی مزانشیمی را تایید کرد. یافته های هیستولوژیکی نشان داد که سلول ها اتصال و رشد بسیار خوبی بر روی سطح استرومایی پرده آمنیون داشته اند. از میان سه روش ذکر شده، تمایز بر روی داربست بهترین نتیجه را داشته است.

    نتیجه گیری

    سلول های بنیادی بافت چربی اتصال، زیست پذیری و پتانسیل تمایزی مناسب و خوبی بر روی سطح استرومایی پرده آمنیون دارند. علاوه بر این، کشت و تمایز مستقیم ADSC بر روی HAM مناسب تر از کشت سلول های تمایز یافته بر روی HAM است.

    کلیدواژگان: پرده آمنیون، داربست، کندروژنزیز، تمایز، سلول بنیادی مزانشیمی
  • صدیقه عمویی، مژگان اکبرزاده جهرمی، مایده مطوس، فاطمه زارعی صفحات 33-40
    مقدمه

     ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک یک وضعیت بحرانی است که نه تنها به دلیل عدم تخمک گذاری بلکه به دلیل ناهنجاری های آندومتر ایجاد می گردد.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه یافته های هیستروسکوپی و بافت شناسی نمونه برداری های آندومتر در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان  پلی سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی به مقایسه نتایج اولین هیستروسکوپی و یافته های بافت شناسی آندومتر در 70 زن نابارور مبتلا به سندرم تخمدان  پلی سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با 35 زن مبتلا به ناباروری با علت نامشخص پرداخت. ارتباط بین یافته های بافت شناسی آندومتر، نتایج معاینات و آزمایشات بیماران از جمله مقادیر هورمون لوتئینه کننده، هورمون تحریک-کننده فولیکول، هورمون تحریک کننده تیروئید، تستوسترون، پرولاکتین، قند خون ناشتا، شاخص توده بدنی و مدت زمان ناباروری مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک به طور معنی داری کمتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (1/4±5/27 در مقابل 5/4±30 سال، به ترتیب) (100/0 >p). میانگین شاخص توده بدنی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک بیشتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (به ترتیب: 4/4±7/28 در مقابل 3±1/25 کیلوگرم/متر مربع) (100/0 >p). یافته های هیستروسکوپی در تمام زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک طبیعی بود، در حالیکه 4/91% از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص هیستروسکوپی طبیعی، 2/9% پولیپ آندومتر و 7/5% افزایش ضخامت آندومتر داشتند. یافته های بافت شناسی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک نشان دهنده آندومتر پرولیفراتیو در 3/54%، اختلالات پرولیفراتیو آندومتر در 1/17%، آندومتر ترشحی در 6/8% و پولیپ آندومتر در 1/17% از بیماران بود، در حالیکه این یافته ها در زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص به ترتیب 6/28%، 0%، 3/54% و 20% بیماران را شامل می شد.

    نتیجه گیری

    ارزیابی هیستروسکوپیک بیماران ناباور به تنهایی قادر به تشخیص تمامی اختلالات آندومتر در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک     نمی باشد و گرفتن بیوپسی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: سندرم پلی سیستیک تخمدان، هیستروسکوپی، هیستولوژی، آندومتریوم، ناباروری
  • عالیه قاسم زاده، معصومه دوپورفالیز، لعیا فرزدی، نازلی نوالی، بهزاد بهرام زاده، آرش فدوی، پروین حکیمی، سپیده تهرانی قدیم، صدیقه عبدالهی فرد، کبری حمدی صفحات 41-46
    مقدمه

    پروژسترون خوراکی به عنوان جایگزینی برای آگونیست و آنتاگونیست های GnRH برای جلوگیری از افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در سیکل های ART پیشنهاد شده است. با این حال، اطلاعات موجود در رابطه با استفاده آن کم می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر یوتروژستان خوراکی در مقایسه با ستروتاید (آنتاگونیست GnRH) جهت پیشگیری از افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در سیکل ART می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 100 زن نابارور که تحت ART قرار می گرفتند و FSH نوترکیب (GonalF, Merck serono) با دوز 225-150 IU روزانه می گرفتند، به طور تصادفی جهت دریافت یوتروژستان 100 میلی گرم دو بار در روز (گروه مورد) یا پروتکل آنتاگونیست GnRH (گروه کنترل) از روز سوم چرخه تا روز هدف تقسیم شدند. Triggering با 10000 واحد hCG انجام شد زمانی که حداقل 3 فولیکول به قطر متوسط بالای 17    میلی متر رسیده بودند. جنین های قابل حیات در هر دو گروه برای انتقال بعدی کرایوپرزرو شدند. تعداد فولیکول های بالغ، تعداد جنین های منتقل شده و میزان بارداری بین دو گروه مقایسه شدند.

    نتایج

    گروه مورد بطور بارزی سطح پروژسترون بالاتری در زمان trigger، فولیکول های بالای 14 میلی متر بیشتری با فولیکول های بالغ بزرگتر، اووسیت های برداشت شده با میزان بالاتر جنین منتقل شده داشتند. افزایش اندکی در میزان بارداری در گروه مورد مشاهده شد که تفاوت بارزی بین دو گروه وجود نداشت. نکته مهم این مطالعه عدم مشاهده افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در هیچ یک از گروه ها بر اساس اندازه گیری LH در روز trigger بود.

    نتیجه گیری

    یوتروژستان یک درمان جایگزین می باشد که می تواند میزان افزایش ناگهانی پیش از موعد LH را کاهش و پیامد باروری را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: باروری آزمایشگاهی، افزایش ناگهانی پیش از موعد LH، یوتروژستان
  • صفحات 47-56
    مقدمه

    کمبود دانش فراهم آورندگان مراقبت های بهداشتی در مورد حفظ باروری قطعا بر روی آگاهی، نگرش، رفتار و نحوه نگاه بیماران بر این موضوع موثر  می باشد. رزیدنت های زنان زایمان به احتمال بسیار زیاد اولین گروهی از متخصصان می باشند که از تکنیک های حفظ باروری در کارشان استفاده می کنند و لذا مسئولیت مهمی در آگاه ساختن بیماران خود در مورد مسئله ارتباط سن با باروری دارند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی آگاهی و باور رزیدنت های زنان زایمان در مورد کاهش باروری با افزایش سن، تمایل و جنبه های مذهبی حفظ باروری انجام شد.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مقطعی بر روی 92 رزیدنت زنان زایمان اندونزیایی در بیمارستان سیپتو منگونکوسومو از نوامبر تا دسامبر 2017 انجام شد. داده ها بوسیله یک پرسشنامه جمع آوری شد که چهار قسمت در ارتباط با جنبه های آگاهی، نگرش، تمایل و مذهبی حفظ باروری داشت.

    نتایج

    اکثریت شرکت کنندگان اعتقاد داشتند که رزیدنت های زنان زایمان باید بیماران را تشویق کنند که در مورد تمایل به فرزندآوری (74/96 %) و کاهش باروری با افزایش سن (57/94 %) صحبت کنند و 34/79 % آنها اعتقاد داشتند که این بحث ها باید جزیی از برنامه معاینات سالیانه بهداشتی زنان باشد. بیماران مبتلا به سرطان احتمالا تمایل به ذخیره تخمک های خود دارند و سپس زنانی که شغلشان در درجه اول اهمیت برای آنها قرار دارد. از نظر جنبه های مذهبی، انواع مختلف حفظ باروری مانند انجماد اسپرم، تخمک، امبریو و کورتکس تخمدان از دید رزیدنت های با مذهب های مختلف قابل قبول بود در حالیکه روش های اهدای تخمک و اسپرم قابل قبول نبود (48% و 57% به ترتیب) زیرا آنها باور داشتند که تخمک و اسپرم فقط باید به همسر قانونی دهنده اهدا شود ولی بسیاری از آنها نمی دانستند که اهدا اسپرم و تخمک در تمام مذاهب ممنوع است.

    نتیجه گیری

    کاهش باروری با افزایش سن و ذخیره تخمک منجمد باید در حین معاینات بهداشتی سالیانه زنان توسط رزیدنت های زنان زایمان برای آنان توضیح داده شود.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، قصد، حفظ باروری
  • فاطمه سادات نجیب، طاهره پوردست، مینا رضوان نیا، محمدحسین دباغ منش صفحات 57-64
    مقدمه

    شواهد کمی در خصوص اثرات ضد دیابتی مکمل خوراکی سلنیوم بر قند خون مادران باردار مبتلا به دیابت وجود دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی سلنیوم بر هموستاز قند خون مادران باردار مبتلا به دیابت بارداری طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت آینده نگر تصادفی دو سویه کور بر روی 60 مادر باردار با دیابت بارداری انجام گردید. مادران به طور تصادفی به 2 گروه برای دریافت روزانه 100 ماکروگرم سلنیوم به صورت قرص و یا دارونما برای مدت 12 هفته با شروع از سن بارداری 24-28 هفته تقسیم شدند. پیامد اولیه مطالعه تغییرات هموستاز گلوکز شامل قند خون ناشتا، قند خون 2 ساعت پس از مصرف غذا، سطح انسولین سرم، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) ومدل هموستازمقاومت به انسولین (HOMA-IR) در ابتدا و بعد از 3 ماه از مداخله می باشد.

    نتایج

    میانگین سن بیماران در گروه سلنیوم 19/29±16/6 با بازه 18 تا 41 سال بود. در گروه دارونما، میانگین سنی 31±43/4 سال با بازه 24 تا 39 سال می باشد. در مقایسه با گروه دارونما تغییرات قند خون ناشتا، قند خون 2 ساعت پس از مصرف غذا، سطح انسولین سرم ، HbA1C و HOMA-IR در گروه سلنیوم معنادار نبودند (25/0p=، 87/0p=، 34/0p=، 57/0p=، 31/0 p=).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که مکمل سلنیوم به میزان 100 میکروگرم در دوران بارداری نقش مثبتی در تغییرات هموستاز گلوکز در زنان باردار ندارد.

    کلیدواژگان: دیابت، بارداری، سلنیوم
  • نادر آقاخانی، بئاتریس اوالدر کویست، فاطمه شیخان، عفت مرقاتی خویی صفحات 65-72
    مقدمه

    داشتن فرزند بسیار لذت بخش و نیازی است که هر خانواده به طور وسیعی احساس می کند اما توانمندی باروری برای بسیاری از زوج های متاهل به آسانی میسر نمی شود. در ارتباط با ناباروری، نگرانی و تجارب گوناگونی وجود دارد و این تجارب در افراد نابارور با فرهنگ های متفاوت نیاز به بررسی دارد. تجارب افراد نابارور با فرهنگ های متفاوت نیاز به تبیین دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه کیفی تبیین تجارب زنان در ارتباط با ناباروری شان بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کیفی 18 مصاحبه عمیق با زنانی که با تشخیص ناباروری به مرکز درمانی کوثر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مراجعه کرده بودند، انجام شد. سپس محتوای متن مصاحبه از منظر قیاسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و داده های مطالعه طی چهار مرحله ارزیابی شدند.

    نتایج

    زنان تجارب خود در ارتباط با چهار موضوع عمده شوک، واکنش، پردازش و جهت گیری مجدد را ترسیم کردند.

    نتیجه گیری

    نازایی می تواند یک فرآیند چالش برانگیز باشد. از اینرو که بسیاری از مسائل مربوط به ناباروری، زنان ایرانی را بیشتر از شرکای جنسی آنان تحت تاثیر قرار می دهد. ارتقاء سطح آگاهی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در ارتباط با مشکلات ناباروری و عوامل فرهنگی-زمینه ای مرتبط با آن و پروتکل های متناسب با حساسیت فرهنگی و جنسیتی به منظور فراهم آوردن مراقبت های مناسب برای زنان نابارور ضروری است.

    کلیدواژگان: ایرانی، نازایی، زنان، تجارب، نابارور
|
  • Somayyeh Sadat Tahajjodi*, Ehsan Farashahi Yazd, Azam Agha Rahimi, Reza Aflatoonian, Mohammad Ali Khalili, Mahnaz Mohammadi, Behrouz Aflatoonian Pages 1-10
    Background

    Cumulus cells, as oocyte nurse cells, provide a suitable microenvironment with growth factors and cellular interactions required for oocyte maturation. Thus, these cells may serve as a natural niche for in vitro studies of female germ cell development. Cumulus cells may help attain a better understanding of the causes of infertility in women and eventually improve the outcomes of cases that respond poorly to standard infertility treatment.

    Objective

    The aim of this study was to isolate, culture, and investigate the biological characteristics of human cumulus cells.

    Materials and Methods

    In this experimental study, cumulus cells were isolated, cultured, and characterized using reverse transcription-polymerase chain reaction analyses of specific genes including FOXL2, CYP19A1, FSHR, AMHR, and LHR. The presence of vimentin, a structural protein, was examined via immunofluorescent staining. Moreover, levels of anti-mullerian hormone (AMH) and progesterone secretion by cumulus cells were measured with ELISA after 2, 4, 12, 24, and 48 hr of culture.

    Results

    In adherent culture, human cumulus cells expressed specific genes and markers as well as secreted AMH and progesterone into the medium.

    Conclusion

    Cumulus cells secrete AMH and progesterone in an adherent culture and might be applicable for in vitro maturation (IVM) and in vitro gametogenesis (IVG) studies.

    Keywords: Cumulus cells, Conditioned medium, In vitro maturation, In vitro gametogenesis, Niche
  • Zahra Moradi, Parvin Moradi, Mohamad Hassan Meshkibaf, Mehrnoosh Aleosfoor, Mehdi Sharafi, Saeedeh Jafarzadeh* Pages 11-20

    Preterm delivery is among the main causes of infant’s death. Thus, prediction of preterm delivery may eliminate a large number of its complications. The present study was aimed to understand if we can predict preterm delivery by assessing maternal plasma fibronectin concentration.

    Methods

    Serum samples from 105 pregnant women who participated in this study were collected. The plasma fibronectin levels were assayed twice during the gestational age of 24-28 and 33 to 36 weeks as a first and second samples. Unfortunately among 105  pregnant women only 65 turned up for the second sampling.   The plasma fibronectine was analyzed by Elisa method. The plasma fibronectin concentration in term and preterm deliveries were compared, the delivery dates of all the women were recorded.

    Results

     Out of 105 pregnant women 28 had preterm delivery (26.7 %). The plasma
    Fibronectin concentration of women with preterm delivery were higher to those with term delivery (p<0.05). Accordingly, fibronectin concentration was significantly higher in the second serum samples (p<0.05). In the first blood samples, the plasma fibronectine cutoff point was 1750 ng/ml with the sensitivity of 80.26% and specificity of 17.85%. The cutoff point for  the second samples was 4226 ng/ml with the sensitivity of 100% and specificity of 74%. Fibronectin concentration was also higher in obese women and those suffering from preeclampsia and gestational diabetes (p>0/05).

    Conclusion

    Maternal plasma fibronectin test could be used as a optional  screening test for preterm delivery at 28-34 weeks of gestation in pregnant women who doesn’t prefer vaginal sampling.

    Keywords: Premature birth, Fibronectin, Maternal serum screening tests
  • Hooman Zarei*, Abbasali Karimpour, Ali Reza Khalatbary, Fereshteh Talebpour Amiri Pages 21-32
    Background

    The human amniotic membrane (HAM) is a suitable and effective scaffold for cell culture and delivery, and adipose-derived stem cells (ADSCs) are an important source of stem cells for transplantation and chondrogenic differentiation.

    Objective

    To assess the practicability of a cryopreserved HAM as a scaffold in cell proliferation and differentiation in vitro.

    Materials and Methods

    In this experimental study, adipose tissue samples were harvested from the inguinal region of male patients aged 15-30 years. Flow cytometry was used to identify CD31, CD45, CD90, and CD105 markers in adipose stem cells. HAM was harvested from donor placenta after cesarean section, washed, trypsin-based decellularized trypsinized decellularized, and used as a scaffold via three

    methods

    1) ADSCs were differentiated into chondrocytes on cell culture flasks (monolayer method), and after 14 days of culture, the cells were transferred and cultured on both sides of the HAM; 2) ADSCs were cultured and differentiated directly on both sides of the HAM for 14 days (scaffold-mediated differentiation); and 3) chondrocytes were differentiated with micromass culture for 14 days, transferred on HAM, and tissue slides were histologically analyzed qualitatively.

    Results

    Flow cytometry confirmed the presence of mesenchymal stem cells. Histological findings revealed that the cells adhered and grew well on the stromal layer of HAM. Among the three methods, scaffold-mediated differentiation of ADSCs showed the best results.

    Conclusion

    ADSCs have excellent attachment, viability, and differentiation capacity in the stromal side of HAM. Additionally, the direct culture and differentiation of ADSCs on HAM is more suitable than the culture of differentiated cells on HAM.

    Keywords: Amniotic membrane, Scaffold, Chondrogenesis, Differentiation, Mesenchymal stem cell
  • Sedigheh Amooee, Mojgan Akbarzadeh Jahromi*, Maedeh Motavas, Fatemeh Zarei Pages 33-40
    Background

    Infertility is a critical condition in women with polycystic ovary syndrome (PCOS), caused not only by anovulation but also by endometrial abnormality.

    Objective

    This study aimed to evaluate and compare the hysteroscopic and histological findings of endometrial biopsies in infertile women with PCOS and normal endometrial thickness and women with unexplained infertility (UI).

    Materials and Methods

    This cross-sectional study compared the initial hysteroscopy and endometrial histological findings of 70 infertile women with PCOS and normal endometrial thickness with those of 35 women with UI. The relationship between endometrial histology and clinical parameters such as including luteinizing hormone, follicle-stimulating hormone, thyroid-stimulating hormone, testosterone, prolactin, fasting blood sugar, body mass index (BMI), and infertility duration was analyzed.

    Results

    The mean age of women with PCOS was significantly lower than that of women with UI (27.5 ± 4.1 vs. 30 ± 4.5 years, respectively) (p < 0.001). The mean BMI was higher in women with PCOS than in women with UI (28.7 ± 4.4 vs. 25.1 ± 3 kg/m2) (p < 0.001). The hysteroscopic findings of all women with PCOS were normal, whereas 91.4% of women with UI had normal hysteroscopic findings, 2.9% had a polyp, and 5.7% had endometrial thickening. The histological findings of women with PCOS revealed proliferative endometrium in 54.3%, disordered proliferative endometrium in 17.1%, secretory endometrium in 8.6%, and endometrial polyp in 17.1%, whereas these percentages in women with UI were 28.6%, 0%, 54.3%, and 20%, respectively.

    Conclusion

    The hysteroscopic evaluation alone of infertile women might not detect all probable endometrial pathologies in women with PCOS.

    Keywords: Poly cystic ovary, Hysteroscopy, Histology, Endometrium, Infertility
  • Alieh Ghasemzadeh, Masumeh Dopour Faliz*, Laya Farzadi, Nazli Navali, Behzad Bahramzadeh, Arash Fadavi, Parvin Hakimi, Sepideh Tehrani Ghadim, Sedigheh Abdollahi Fard, Kobra Hamdi Pages 41-46
    Background

    Oral progesterone is recommended as an alternative to gonadotropin-releasing hormone (GnRH) agonists and antagonists to prevent luteinizing hormone (LH) surge in assisted reproductive technology (ART) cycles. However, there are little data regarding its use.

    Objective

    We aimed to compare the effect of oral Utrogestan and Cetrotide (a GnRH antagonist) on preventing LH surge in ART cycles.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial, 100 infertile women undergoing ART who received recombinant follicle-stimulating hormone (FSH) at 150-225 IU/day were randomly assigned to receive either Utrogestan 100 mg twice a day (case group) or GnRH antagonist protocol (control group) from cycle day 3 until the trigger day. Triggering was performed with 10,000 IU hCG) when there were at least three mature follicles. Viable embryos were cryopreserved for transfer in the next cycle for both groups. The number of oocytes retrieved and transfered embryos were compared between groups.

    Results

    The case group had significantly higher progesterone levels on triggering day, more follicles of >14 mm with higher maturity, and more oocytes retrieved with a higher rate of embryos transferred. A small increase in the pregnancy rate was observed in the case group, with no significant between-group differences. The most important result was the lack of premature LH surge in either group upon serum LH assessment on the triggering day.

    Conclusion

    Utrogestan is an alternative treatment that could reduce the LH surge rate and increase the ART outcomes including number of oocytes retrieved and transfered embryos compared with GnRH agonists and antagonists.

    Keywords: In vitro fertilization, Premature luteinization, Utrogestan
  • Achmad Kemal*, Mila Maidarti, Melisa Silvia, Ana Mariana, Heidi Dewi Mutia, Budi Wiweko Pages 47-56
    Background

    The lack of knowledge from healthcare providers regarding fertility preservation will certainly affect the patient's knowledge, attitude, behavior, and also perspective. Obstetrics and Gynecology (OB/GYN) residents may most likely be the first line proffesionals to integrate fertility preservation technologies into their practice which play an important task in giving an understanding of the relationship between age and fertility for patients.

    Objective

    This study aims to assess OB/GYN resident knowledge and beliefs regarding age-related fertility decline, intentions, and religion aspect toward fertility preservation.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was conducted on 92 Indonesian OB/GYN residents at the Cipto Mangunkusomo Hospital between November and December 2017. Data were collected using a questionnaire which had four sections, knowledge, attitude, intention, and religion aspect toward fertility preservation.

    Results

    The majority of participants believed that an OB/GYN should encourage discussions about potential childbearing desires (96.74%) and age-related fertility decline (94.57%) with patients, of which 79.34% believed that these discussions should be part of a woman’s annual health examination. Cancer patients are likely to undergo oocyte cryopreservation than people who choose career as priority. From the religion aspect, fertility preservation options such as sperm, oocyte, embryo, and ovarian cortex cryopreservation were accepted by most residents with varied religions, while oocyte and sperm donor methods were unacceptable (48% and 57%, respectively) because of the belief that oocyte/sperm should only be given to legitimate partners, but many still do not know that oocyte and sperm donor were prohibited by all religions.

    Conclusion

    Age-related fertility decline and frozen egg storage should be discussed during annual woman wellness examinations by OB/GYN specialists.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Intention, Fertility preservation
  • Fatemesadat Najib, Tahereh Poordast, Mina Rezvan Nia*, Mohammad Hossein Dabbaghmanesh Pages 57-64
    Background

    There is limited evidence about the anti-diabetic effects of selenium supplementation in women with gestational diabetes mellitus (GDM).

    Objective

    This study investigates the effects of selenium supplementation on glucose homeostasis in women with GDM.

    Materials and Methods

    A total of 60 pregnant women with GDM were enrolled in this prospective randomized, double-blind, and placebo-controlled clinical trial. They were randomly assigned to take either 100µg selenium supplements as tablet or a placebo daily for 12 wk since 24-28 wk of gestation. The primary outcomes were changes in the glucose homeostasis, including fasting plasma glucose, the 2-hr post prandial blood glucose, serum insulin level, glycosylated hemoglobin (Hb A1C), and the homeostasis model assessment of insulin resistance(HOMA_IR) at the initial period and 3 months after intervention.

    Results

    The mean maternal age of the patients who took selenium supplements was 29.19 ± 6.16 (range 18-41) years. In the placebo group, the mean maternal age was 31 ± 4.43 (range 24-39) years. Compared with the placebo group, fasting plasma glucose, 2-hr post-prandial blood glucose, glycosylated hemoglobin(Hb A1C), serum insulin level, and homeostasis model of assessment-estimated insulin resistance(HOMA_IR) were not significantly changed in the selenium group at the end of study (p = 0.25, p = 0.87, p = 0.34, p = 0.57, and p = 0.31, respectively).

    Conclusion

    The results of this trial suggest that supplementation with 100µg of selenium does not modulate glucose homeostasis in women with GDM.

    Keywords: Diabetes, Gestational, Selenium
  • Nader Aghakhani, Béatrice Marianne Ewalds Kvist, Fatemeh Sheikhan, Effat Merghati Khoei* Pages 65-72
    Background

    There are concerns and diverse experiences related to infertility and childlessness. The lived experience of infertile people from various cultures needs to be explored.

    Objective

    The aim of this qualitative study was to explore Iranian women experiences of their infertility.

    Materials and Methods

    The data comprised interviews about fertility issues in the Persian language with eighteen women, aged 17-45 yr old, who agreed to be interviewed at the Mottahari Infertility Treatment Clinic, affiliated to the Urmia University of Medical Sciences about their fertility problems. They were approached by the researchers at the time of their first visit. The verbatim transcribed interviews were analyzed using deductive conventional content analysis.

    Results

    The experiences of the informants were conceptualized into four major themes: 1) Shock (subthemes: Disbelief and Denial); 2) Reaction (subthemes: Distress, Guilt, Loss of self-esteem and Sexual reluctance); 3) Processing (subthemes: Internal processing, Avoidance, Marriage at risk, External processing, Stigma caused by the family and Stigma caused by the community) and 4) Reorientation (subthemes: Forgetting, Marriage to saving marriage and Sexual consent).

    Conclusion

    Infertility can be a challenging condition. Considering that infertility-related issues affect Iranian women more contextual factors is necessary. So, culturally sensitive and gender specific protocols are suggested to provide suitable and about culturally sensitive and gender-specific protocols is a necessity in order to provide suitable care to infertile women.

    Keywords: Iran, Women, Infertility, Qualitative
  • Samira Ebrahimzadeh Zagami, Roksana Janghorban, Robab Latifnejad Roudsari* Pages 73-76