فهرست مطالب

یافته های نوین در علوم زیستی - سال ششم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1398)

نشریه یافته های نوین در علوم زیستی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/10
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فاطمه قاسمیان* صفحات 367-373

    یکی از مهمترین فاکتورهای مرتبط با باروری مردان، وضعیت کروماتین اسپرم است. در جریان تکنیک های کمک باروری، به ویژه تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، انتخاب طبیعی اسپرم با کیفیت و با کروماتین سالم امکان پذیر نیست. بنابراین، کیفیت جنین و میزان حاملگی به دلیل DNA آسیب دیده اسپرم های درگیر در لقاح تخمک ها کاهش می یابد. در این مطالعه، فراوانی تراکم غیرطبیعی کروماتین و میزان آسیب کروماتین در مردانی با فاکتورهای مختلف ناباروری (مانند الیگوزواسپرمی، آستنوزواسپرمی، تراتوزواسپرمی، الیگوآستنوتراتوزواسپرمی و نرموزواسپرمی) ارزیابی و نتایج تزریق بررسی می شود. 195 بیمار در این مطالعه وارد شدند و وضعیت کروماتین اسپرم با استفاده از رنگ آمیزی آنیلین بلو و تولوئیدین بلو بررسی شد. همچنین میزان لقاح، کیفیت زیگوت و جنین، میزان حاملگی و سقط محاسبه شد. نتایج نشان می دهد که در نمونه های الیگوآستنوتراتوزواسپرمی، درصد کروماتین آسیب دیده بالاتر از نمونه های نرموزواسپرمی است. در این گروه میزان لقاح، کیفیت جنین و میزان حاملگی به طور معنی داری کاهش می یابد. همچنین میزان سقط بالا در این گروه مشاهده شد. در مجموع، فراوانی کروماتین آسیب دیده در فاکتورهای مختلف ناباروری مردان متفاوت است و می تواند نتایج را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، ارزیابی وضعیت کروماتین اسپرم قبل از شروع چرخه می تواند نتایج درمان را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: جنین، حاملگی، روش های کمک باروری، لقاح، ناباروری فاکتور مردانه
  • خاطره کبیری*، کیوان مجیدزاده صفحات 374-381

    یرسینیا پستیس عامل بیماری طاعون، باسیلی گرم منفی متعلق به تیره انتروباکتریاسه است. تشخیص این ارگانیسم بر اساس روش های کلاسیک وقت گیر، پر هزینه و خطرناک است. هدف از این مطالعه طراحی روش TaqMan Real-time PCR برای تشخیص سریع این باکتری بر اساس ژن pla است. در این مطالعه واکنش Real-time PCR بر اساس ژن هدف pla  بهینه سازی گشت. برای تعیین حساسیت، از ژن pla رقت های سریال تهیه و آخرین رقتی که سیگنال فلورسنت تولید کرد به عنوان کم ترین حد تشخیص در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج آزمایش تعیین حساسیت، منحنی استاندار شامل مقادیر Ct و تعیین کمیت برای آنالیز ژن هدف استفاده گردید. ویژگی آنالیتیکال روش به وسیله انجام آزمایش بر روی ژنوم تعدادی از باکتری های کنترل منفی ارزیابی گردید. در این بررسی، در نمودار تکثیر ژن pla هیچ گونه تکثیری برای نمونه های کنترل منفی مشاهده نشد و ویژگی واکنش تایید گشت. کم ترین حد تشخیص روش  Real-time PCR برای ژن هدف fg 4/5، همچنین کم ترین تعداد کپی از ژن هدف در یک واکنش 20 میکرولیتر در حدود 103× 1 تعیین گشت.

    کلیدواژگان: ریل تایم پی سی آر، کنترل منفی، منحنی استاندارد، ویژگی، یرسینیا پستیس
  • منوچهر نصری*، فریبرز قجقی صفحات 382-390

    به منظور بررسی تفاوت های شکلی کپور سرگنده و دو ریخت گروه معروف از ماهی های فیتوفاگ با استفاده از تکنیک ریخت سنجی هندسی، تعداد 30 قطعه ماهی از هر گروه با میانگین طول استاندارد 3±25 سانتی متر تهیه گردید. پس از بیهوشی ماهیان در عصاره پودر گل میخک 1% و تثبیت آن ها در فرمالین بافری 4%، تصاویر رقومی با کیفیت 6 مگاپیکسل از نیمرخ چپ نمونه ها تهیه گردید. جهت نمایش شکل هندسی نمونه ها، تعداد 17 لندمارک هم ساخت انتخاب و به کمک نرم افزار TPSdig2 رقومی شده و فایل های tps تهیه گردید. پیش از تجزیه وتحلیل های آماری، تمامی داده های غیر شکلی شامل اندازه و جهت با استفاده از تکنیک روی هم گذاری عمومی حذف گردید. مختصات داده های روی هم گذاری شده پس از تائید همبستگی بین فضای شکل و فضای تانژانت، مورد تجزیه وتحلیل آماری تجزیه به مولفه های اصلی (PCA)، تجزیه همبستگی کانونی (CVA) و آنالیز خوشه ای (CA) قرار گرفتند. تمامی تجزیه وتحلیل های آماری به کمک نرم افزارهای  PAST و مجموعه TPS انجام شد. بر اساس نتایج حاصله، بزرگ تر بودن طول و ارتفاع سر، طول قاعده باله های پشتی و فاصله پیش باله شکمی و ارتفاع ساقه دمی در محل اتصال باله دمی و موقعیت عقب تر قاعده باله سینه ای در کپور سرگنده تفاوت های ریختی مرتبط با الگوی تغذیه ای آن ها بوده و عقب تر بودن موقعیت قاعده باله سینه ای در فیتوفاگ R نسبت به فیتوفاگ N به دلیل بروز دورگه بین کپور سرگنده و فیتوفاگ است که حداقل برخی از آن ها از نظر ریختی به کپور سرگنده شباهت یافته اند.

    کلیدواژگان: تکثیر مصنوعی ماهیان، دورگه گیری در ماهیان، ریخت شناسی، کپور ماهیان چینی، ماهیان گرمابی
  • مینا مالکی، محمد پویا نقش بندی، زهرا حاجی حسن* صفحات 391-401

    باکتری های مگنتوتاکتیک دست ه ای از باکتری ها هستند که به دلیل قابلیت تولید ساختارهایی به نام مگنتوزوم قادر به جهت گیری در میدان مغناطیسی خارجی هستند. مگنتوزوم ها که در اکثر باکتری های مگنتوتاکتیک در اندازه نانومتر حضور دارند، اندامک های درون سلولی متشکل از کریستال های معدنی آهن مغناطیسی هستند که به صورت جداگانه توسط یک لایه فسفولیپید احاطه شده اند. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد مگنتوزوم ها، باکتری های مگنتوتاکتیک به موضوع جذابی در بسیاری از حوزه های تحقیقاتی و کاربردی از جمله رباتیک، پزشکی، زیست شناسی، محیط زیست و زمین شناسی تبدیل شده است. در مقاله مروری حاضر سعی شده است تا با ارائه مشخصات مربوط به باکتری های مگنتوتاکتیک، چگونگی تشکیل مگنتوزوم ها در سلول و ساختار آن ها، اهمیت این باکتری ها مشخص شود و در نهایت با ارائه برخی از کاربردهای این باکتری ها در حوزه های مختلف تحقیقاتی مثل دارورسانی هدفمند، درمان سرطان و حذف فلزات سنگین از آب ها، درک بهتری از این کاربردها به دست آید.

    کلیدواژگان: دارورسانی هدفمند، درمان سرطان، ساختار درون سلولی، مگنتوزوم، میدان مغناطیسی
  • مهرنوش دانشور، محمود ملکی*، شهریار شاکری، امین باقی زاده صفحات 402-414

    فسفر، یکی از ضروری ترین عناصر غذایی گیاهی، در خاک به سرعت به فرم غیر قابل دسترس برای گیاهان تبدیل می شود. باکتری های حل کننده فسفات نامحلول می توانند نقش مهمی در فراهم کردن این عنصر غذایی برای گیاهان ایفا کنند. به همین دلیل در این مطالعه این باکتری ها از محیط رایزوسفری گیاهان مختلف با استفاده از محیط کشت اختصاصی جامد پیکووسکی غربال شدند. سپس میزان رشد و میزان حل کنندگی فسفات نامحلول 9 سویه برتر در دما، شوری و اسیدیته مختلف اندازه گیری شدند. بهترین سویه حل کننده فسفات نامحلول با تجزیه و تحلیل توالی ژن 16S rDNA شناسایی شدند. در پایان تنوع ژنتیکی بین تمامی سویه های حل کننده فسفات نیز با نشانگر RAPD مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از بین 57 سویه جداسازی شده، 25 سویه قابلیت حل کنندگی فسفات نامحلول را داشتند. از بین 9 سویه برتر، سویه Cke1 با این که میزان رشد متوسطی در تمامی شرایط تنشی اعمال شده داشت، بیش ترین شاخص محلول سازی را به خود اختصاص داد و به عنوان بهترین سویه حل کننده در همه شرایط مورد آزمایش شناخته شد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی ژن 16S rDNA نیز نشان داد که این سویه متعلق به جنس Enterobacter است. نتایچ تنوع ژنتیکی نیز نشان داد که تمامی سویه ها در 6 گروه مختلف قرار می گیرند و 3 سویه که کم ترین میزان تشابه را با سایر سویه ها داشتند در 3 گروه مجزا قرار گرفتند. با توجه به این که سویه Cke1 قابلیت خوبی برای محلول سازی فسفات نامحلول در شرایط مختلف تنشی نشان داده است، می تواند پتانسیل خوبی برای فراهم کردن عنصر فسفر در دماهای 30 و 35 درجه سانتی گراد، شوری 1/2 و 1/8 درصد و اسیدیته 6 و 8 برای گیاهان زراعی داشته باشد.

    کلیدواژگان: رایزوباکتری، رایزوسفر گیاهان، اینتروباکتر، نشانگر مولکولی، تنش شوری
  • سمانه خسروشاهی، انسیه صالح قمری*، محمد علی آموزگار، پروانه صفاریان صفحات 415-423

    از آنجایی که در سال های اخیر باکتری های اندوفیت گیاهی کاربردهای متنوع و مفیدی در بیوتکنولوژی پیدا کرده اند، توجه زیادی به جداسازی، شناسایی و ارزیابی این نوع میکروارگانیسم ها شده است. در این مطالعه با توجه به دشوار بودن سترون سازی سطوح بافت های گیاهی از باکتری های اپی فیت، کارایی سه روش مختلف غربالگری باکتری های اندوفیت شامل 1- استریل کردن با آب ژاول، 2- استریل کردن متناوب (تندال تغییر یافته) و 3- استریل کردن با تریتون X100 و آب ژاول مورد ارزیابی قرار گرفت. روش تندال تغییر یافته روشی ابداعی است که در این پژوهش به منظور حذف مناسب اسپور های درونی باکتری های اپی فیت که در جداسازی اندوفیت ها مانع به حساب می آیند، به کار رفت. بیش ترین تعداد باکتری های اندوفیت از گیاهان دولپه ای و از برگ جداسازی شدند. همچنین باکتری های اندوفیت از نظر تولید آنزیم های مختلف هیدرولازی بررسی شدند در این میان آنزیم پروتئاز در طیف وسیعی از باکتری های اندوفیت و به مقدار بیشتر از سایر آنزیم ها تولید شد. سویه EndoA، مورد شناسایی مولکولی قرار گرفت و مشخص شد که به میزان 100 درصد مشابه Bacillus halotolerans است.

    کلیدواژگان: آنزیم های هیدرولازی، باسیلوس هالوتولرانس، پروتئاز، زایلاناز، کیتیناز
  • فاطمه دریکوند*، عیدی بازگیر، مصطفی درویش نیا، حسین میرزایی نجفقلی صفحات 424-434

    آنزیم های آنتی اکسیدانی نقش مهمی در دفاع گیاهان در برابر عوامل بیماری زا ایفا می کنند. پس از شناسایی بیمارگر توسط گیاهان یکی از اولین پاسخ های دفاعی گیاه تولید گونه های اکسیژن فعال (ROS) است. به منظور حفظ تعادل سطح ROS و جلوگیری از اثرات زیان بار آن ها، گیاهان آنزیم های آنتی اکسیدانی ‎پراکسیداز (POX)، کاتالاز (CAT)، آسکوربات پراکسیداز (APX) و سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD) را تولید می نمایند. در پژوهش حاضر مقاومت ارقام لوبیا شامل صدری، پاک، درخشان و درسا به باکتری Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap) در گلخانه بررسی شد. فعالیت آنزیم‎های پرکسیداز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در بوته ‏های لوبیای رقم های صدری و درخشان سالم و آلوده به Xap در زمان‎های صفر، 24، 48 و 72 ساعت پس از مایه زنی بیمارگر، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار سنجیده شد. نتایج نشان داد که تمام رقم های لوبیا علائم بیماری را نشان دادند. ارقام لوبیا درخشان با 33/58 درصد و صدری با 56/80 درصد علائم به ترتیب کم ترین و بیش ترین شدت علائم را بعد از 20 روز نشان دادند. بیش ترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در 24 و 48 ساعت پس از مایه زنی مشاهده شد و در فاصله 48 و 72 ساعت بعد از مایه زنی کاهش یافت. فعالیت این آنزیم‎ها در رقم حساس نسبت به رقم نیمه مقاوم کم تر بود. همچنین میزان کلروفیل a و b در گیاهان بیمار نسبت به گیاهان سالم کاهش معنی داری نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده رقم درخشان به‏ عنوان یک رقم با مقاومت نسبی برای کشت در مناطق شیوع بیماری پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آسکوربات پروکسیداز، پروکسیداز، دفاع گیاه، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز
  • الهه زاده حسینقلی، نادر چاپارزاده*، سمیرا محمودی اقدم صفحات 435-445

    برخی از ریزوباکتری ها اثرات مفید بر رشد گیاهان دارند. اسپندک (Zygophyllum fabago) یک علف هرز با ارزش دارویی است. در تحقیق حاضر باکتری های ریشه سپهر این گیاه جداسازی و شناسایی شدند. خصوصیات مرتبط با تحریک رشد گیاه مانند انحلال فسفات و روی، تولید ایندول استیک اسید و فعالیت ضد قارچی جدایه ها مورد برر سی قرار گرفت. سپس جدایه ها جداگانه به گیاه تلقیح شده و پس از حصول اطمینان از استقرار آن ها در ریشه، کارایی آن ها در افزایش رشد گیاه در شرایط گلخانه ای سنجیده شد. نتایج شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی نشان داد که 5 جدایه حاصل متعلق به جنس های Bacillus، Pseudomonas، Pantoea و Brevibacterium بودند. همه 5 جدایه درجاتی از توانایی در تحریک رشد گیاه را نشان دادند. از میان جدایه ها، فقط جدایه متعلق به جنس Bacillus توانست وزن خشک گیاهان را به طور معنی داری افزایش دهد. میزان انحلال فسفات این جدایه برابر با 440 میکروگرم در میلی لیتر و میزان تولید اسید آن در محیط کشت بیش از سایر جدایه ها بود. جدایه فوق با داشتن قدرت انحلال عنصر روی، ایندول استیک اسید را به مقدار 89/3 میلی گرم در میلی لیتر تولید کرد. با این وجود این جدایه فعالیت ضد قارچی بر علیه دو قارچ بیماری زای گیاهی Aspergillus niger و Botrytis cinerea را نشان نداد.

    کلیدواژگان: انحلال فسفات، ایندول استیک اسید، باکتری، ریشه، ضد قارچ
  • اصغر مصلح آرانی*، نوید نعمتی، هنگامه زندی، مصطفی نادری صفحات 446-453

    در این مطالعه اثر عصاره آبی سه گونه Salvia perspolitana ، S. palaestina و S. bracteata بر باکتری های بیماری زای Staphylococcus aureus،  Escherichia coli وPseudomonas aeroginosa تحت مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره این گیاهان از روش های انتشار چاهک-پلیت و حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) استفاده شد. نتایج نشان داد که فقط عصاره S. bracteata در پلیتStaphylococcus aureus  هاله عدم رشد به قطر 9 میلی متر تشکیل داد. عصاره هر سه گیاه در Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa هاله عدم رشد تشکیل دادند. تاثیر عصاره S. bracteata با تشکیل هاله عدم رشد به قطر 10 میلی متر از سایر گونه ها موثر تر بود. نتایج MIC نشان داد که عصاره S. perspolitana اثر ضعیفی بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگی در غلظت µg/ml  1024 مشاهده شد. عصاره این گونه، همچنین در غلظت µg/ml 256 بر باکتری های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگی داشت. بیش ترین اثر برای S. bracteata به دست آمد به طوری که اثر بازدارندگی عصاره این گیاه برای Staphylococcus aureus، µg/ml 64 و برای دو باکتری دیگر برابر با  µg/ml128 به دست آمد. عصاره S. palaestina اثر ضعیفی بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگی در غلظت  µg/ml 1024 مشاهده شد. عصاره این گونه، همچنین در غلظت µg/ml 512 بر باکتری های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگی داشت. بنابراین نتیجه گیری شد که گونهS. bracteata  می تواند به منزله گونه ای مناسب جهت استفاده ضد باکتریایی تحت مطالعه بیش تر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایلام، تیره نعنائیان، روش انتشار چاهک، غلظت بازدارندگی، ضد باکتری
  • ویدا تفکری*، نسیم نصیری صفحات 454-463

    از قدیم گیاهان به عنوان دارو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده اند. یکی از این بیماری ها، بیماری های عفونی است. در برخی موارد از عصاره های گیاهی برای درمان استفاده می شود. حلال های مختلفی جهت عصاره گیری از گیاهان استفاده می شود. در این پژوهش اثرات ضد میکروبی عصاره های آبی و متانولی گل ابریشم مصری مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور گل های ابریشم مصری کوبیده شدند و آنگاه یک شب در متانول %100 و آب خیسانده شدند. پس از تبخیر حلال خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی به روش انتشار در چاهک، روی باکتری های Candida albicans،Bacillus subtilis ، Staphylococcus aureus، Methicilin resistance، Pseudomonas aeruginosa و قارچ مخمری Candida albicans انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که عصاره این گیاه، بر باکتری های مختلف و همچنین قارچ مخمری موثر است و یک هاله عدم رشد معنی دار را نشان می دهد. به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارنده و کشنده نیز تست های ضدمیکروبی در میکروپلیت انجام گرفت. همچنین نتایج نشانگر این بود که ترکیبات ضدمیکروبی عصاره های این گل در دماهای مختلف پایدار است. بنابر نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت عصاره های آبی و الکلی گل های ابریشم مصری خواص ضدمیکروبی خوبی علیه میکروب های عفونی مهم امروزی دارند و م ی توان این گل را به عنوان منبع خوبی جهت استخراج ترکیبات ضد میکروبی معرفی کرد.

    کلیدواژگان: باکتری، بازدارنده، چاهک، کشنده، مخمر
  • مریم مسعودی زاده، پرژک ذوفن*، سعادت رستگارزاده صفحات 464-477

    با توجه به این که فعالیت کارخانه‏ های ‏تولید سیمان منجر به آزاد سازی انواع آلاینده‏ ها ‏به محیط می ‏شود، این پژوهش به منظور بررسی ‏آثار ناشی از غبار کارخانه سیمان بهبهان بر جذب برخی از عناصر غذایی و شاخص ‏های ‏بیوشیمیایی در گونه‏ های ‏گیاهی علفی غالب رشد یافته در منطقه شامل خردل وحشی، پنیرک و جارو علفی انجام شد. بدین منظور پس از نمونه برداری و انتقال نمونه‏ های ‏گیاهی به آزمایشگاه، غلظت برخی عناصر غذایی همچون آهن، مس، روی، پتاسیم، منگنز، فسفر و نیتروژن برای نمونه‏ های ‏گیاهی و خاکی مورد سنجش قرار گرفت. همچنین، سنجش برخی شاخص‏ های ‏بیوشیمیایی نظیر محتوای رنگدانه‏ های ‏فتوسنتزی، پروتئین کل، کربوهیدرات محلول، پرولین، رطوبت نسبی، pH برگی، آسکوربات کل و نهایتا شاخص تحمل به آلودگی هوا ارزیابی شدند. بر اساس این نتایج تصور می شود هر سه گونه با شاخص تحمل به آلودگی بیش تر از 16 جزو گونه‏ های ‏متحمل به آلودگی هوا محسوب شوند. بر اساس این نتایج، تصور می شود که غبار ناشی از فعالیت کارخانه سیمان منجر به تجمع سمی عناصر ذکر شده در گیاهان تحت مطالعه نشده است، با این وجود کمبود منگنز و فسفر برای هر سه گونه مشخص شد. علاوه بر این، به نظر می رسد که سه گونه گیاهی احتمالا از راهکارهای متفاوتی برای تحمل آلاینده های موجود در غبار منطقه بهره می گیرند.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، تحمل، تجمع عناصر، شاخص بیوشیمیایی، گیاهان علفی
  • نسرین اسمعیل نژاد، جلیل خارا*، مهرداد اخگری صفحات 478-486

    به منظور بررسی تاثیر تریفلورالین و نقش آب مغناطیسی بر فعالیت آنزیمی و میزان پرولین و تنظیم کننده های رشد جیبرلین (GA3) و سیتوکینین (6- بنزیل آمینوپورین) در گیاه کدو خورشتی (Cucurbita pepo L.) واریته شیراز هیبرید اف1 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کرت های کاملا تصادفی با 4 سطح غلظت علف کش تریفلورالین (0، 5، 15 و 25 پی پی ام) و دو نوع آب آبیاری (آب مغناطیسی و آب مقطر) در 3 تکرار در دانشگاه ارومیه در سال 1395 انجام گرفت. گیاهان تیمار با محلول غذایی هوگلند تغییر یافته در اتاقک رشد با دمای شبانه روزی 30:18 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 70 تا 80 درصد و دوره نوری 16:8 ساعت (روز:شب) طی طول دوره رشد 5 هفته ای قرار گرفتند. تاثیر آب مغناطیسی و تریفلورالین بر آنزیم اورنیتین آمینوترانسفراز (OAT)، پرولین دهیدروژناز (PDH) و پرولین ریشه و بخش هوایی و جیبرلین و سیتوکینین در سطح احتمال 01/0 معنی دار بود. با مصرف آب مغناطیسی، آنزیم OAT و پرولین ریشه و بخش هوایی و سیتوکینین و جیبرلین به طور معنی دار افزایش یافت؛ در حالی که آنزیم PDH ریشه و بخش هوایی با استفاده از آب مغناطیسی کاهش معنی داری نشان داد. با افزایش غلظت تریفلورالین، محتوای پرولین و آنزیم OAT افزایش و میزان جیبرلین و سیتوکینین و همچنین فعالیت آنزیم PDH کاهش یافت. به طور کلی می توان گفت شرایط بیوشیمیایی و رشدی گیاهان کدو تحت سمیت علف کش تریفلورالین با استفاده از آب مغناطیسی بهبود یافت.

    کلیدواژگان: اورنیتین آمینوترانسفراز، پرولین، پرولین دهیدروژناز، جیبرلین، سیتوکینین
  • امجد ساعدی، حسین مرادی*، مهناز کریمی صفحات 487-494

    گیاه صبر زرد (Aloe vera)، یکی از گیاهان با ارزش در صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی و غذایی محسوب می شود. افزایش نیاز به این گیاه جهت تولید تجاری محصول، سبب انجام تحقیقات گسترده ای بر روی کشت شرایط آزمایشگاهی آن شده است. به همین منظور این ازمایش در دو مرحله انجام گردید. در بخش اول این تحقیق بهترین روش سترون سازی ریزنمونه های منطقه پاجوش های آلوئه ورا مطالعه گردید. در بخش دوم، اثر نوع ریزنمونه، نور (تاریکی و روشنایی) و تنظیم کننده های رشد BAP و NAA بر باززایی و میزان مواد فنولی این گیاه بررسی شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار طراحی شد. بهترین پروتکل سترون سازی، کلرید جیوه 1/0 درصد (به مدت 2 دقیقه)، اتانول 70 درصد (به مدت 30 ثانیه) و هیپوکلریت سدیم 15 درصد (به مدت 5 دقیقه) به دست آمد. بهترین ریز نمونه، ریز نمونه سفید کوچک به دست آمده از قاعده برگ بود که در حضور تاریکی کم ترین درصد فنول و بیش ترین درصد زنده مانی (5/67 درصد) را به همراه داشت. همچنین محیط کشت MS به همراه 75/0 میلی گرم در لیتر BAP و 25/0 میلی گرم در لیتر NAA بیش ترین تعداد ساقه (5/2) و طول ساقه (107/42 میلی متر)، درصد استقرار (73 درصد)، تعداد برگ (33/6)، قطر برگ (8/4 میلی متر)، کلروفیل b (216/9 میلی گرم/گرم) و کارتنوئید (81/4 میلی گرم/گرم) را فراهم کرد. بیش ترین مقدار کلروفیل a (07/56 میلی گرم/گرم) و کلروفیل کل (35/61 میلی گرم/گرم) نیز در محیط هورمونی حاوی 5/1 میلی گرم در لیتر BAPبه همراه 5/0 میلی گرم در لیتر NAA به دست آمد .همچنین بیشترین تعداد ریشه (3) و طول ریشه (3/33 میلی متر) در محیط بدون هورمون مشاهده شد.

    کلیدواژگان: تنش، دارویی، ریزنمونه، کشت بافت، کلرید جیوه
  • فائزه عاشقیان، صدیقه کلیج*، ناصر جعفری صفحات 495-504

    هدف از این مطالعه مشخص کردن سازگاری های ساختاری در سه جمعیت از پیچک ایرانی در سواحل استان مازندران است که تحت تاثیر تنش های محیطی شدید منطقه ساحلی، جمعیت های آن به شدت رو به کاهش است. به طور کلی بافت کلانشیمی حلقوی، مزوفیل ایزوبیلاترال، استل از نوع آمفی فلوئیک سیفونوستل، فراوانی لوله های شیرابه ای محتوی لاتکس، بلورهای فراوان دروز و حضور بافت پریدرم در ریزوم را می توان به عنوان مهمترین استراتژی های تشریحی گیاه برای تحمل شرایط سخت محیطی معرفی کرد. جمعیت ساری در مقایسه با جمعیت های بابلسر و نور از بیشترین مکانیسم های ساختاری برای تحمل اکوسیستم ساحلی برخوردار بود. تفاوت های کمی در ویژگی های تشریحی مشاهده شده در سه جمعیت persicus Convolvulus به عنوان شواهدی بر تنوع فنوتیپیکی بالای درون گونه ای است. این تنوع درون گونه ای در ویژگی های مرتبط با تحمل تنش ها سبب سازگاری منطقه ای به شرایط می شود و توانایی گیاه را برای مقابله با تغییرات محیطی افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: تشریح، بافت استحکامی، تنش های محیطی، سواحل ایرانی، ماسه رست
  • مهرشید ریاحی*، سیما دست برجن، نگین جهانی سه قلعه صفحات 505-512

    روابط فیلوژنی 39 گونه از سرده گون متعلق به 12 بخشه ابتدایی که در ایران پراکندگی دارند، با استفاده از 29 صفت ریخت شناسی مورد مطالعه قرار گرفت. آنالیز کلادیستیک صفات ریخت شناسی به وسیله برنامه PAUP* 4.0b10 انجام گرفت. اطلاعات به دست آمده با اطلاعات حاصل از سیستماتیک مولکولی که بر اساس فاصله انداز بین ژنی هسته ای (ITS) قبلا به دست آمده، مقایسه شد. برخلاف مطالعات سیستماتیک مولکولی، بخشه Caraganella به صورت چند نیا با بخشه های Cenantrum، Nuculiella و Eremophysa در یک کلاد قرار می گیرد. همراه با مطالعات سیستماتیک مولکولی، بخشه های Astragalus، Alopecuroidei و Laxiflori، به صورت یک گروه چند نیا در درخت فیلوژنی قرارگرفته اند.گونه های بخشه Caprini ارتباط نزدیکی با گونه های بخشه های تک نیا Pelta و Pendulina نشان می دهند. آنالیز حاضر تک نیا نبودن برخی از بخشه ها را نشان می دهد. بنابراین تعریف مرزبندی بخشه ها به کمک مطالعات فیلوژنی و ریخت شناسی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آنالیز فیلوژنی، بخشه، تک نیا، چند نیا، صفات ریخت شناسی
|
  • Fatemeh Ghasemian* Pages 367-373

    One of the most important factors related to male fertility is sperm chromatin status. Under Assisted Reproductive Techniques (ART), especially Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI), the natural selection of high quality sperm with intact chromatin is not possible. Therefore, embryo quality and pregnancy rate decreased for damaged DNA of sperms involved in the fertilization of eggs. Thus, this study evaluated the frequency of abnormal sperm chromatin condensation and damaged sperm chromatin in men with different infertility factors (e.g. oligozoospermia, asthenozoospermia, teratozoospermia, oligasthenoteratozoospermia, and normozoospermia) and ICSI outcomes were examined. 195 patients were examined and the sperm chromatin status was evaluated using aniline blue and toluidine blue staining. Fertilization, zygote and embryo quality, chemical pregnancy and abortion rates were calculated, too. The results showed that in the oligoasthenoteratozzoospermia samples, the damaged chromatin percentage was higher than that in normozoospermia ones. The fertilization rate, embryo quality, and pregnancy rate significantly decreased in this group. Also, a higher abortion rate was observed in this group (P<0.05). In conclusion, the frequency of damaged chromatin was observed to be different in different male infertility factors, which could influence the ICSI outcomes. Therefore, the evaluation of sperm chromatin status before cycle initiation was found to promote ICSI outcomes.

    Keywords: assisted reproductive techniques, embryo, fertilization, pregnancy, male factor infertility
  • Khatereh Kabiri*, Keivan Majidzadeh Pages 374-381

    Yersinia pestis, a gram-negative rod belonging to the Enterobacteriaceae family, is the causative agent of plague. Classical methods of detecting the organisms are time-consuming, expensive and dangerous. The aim of the study was to design a Real-time PCR assay on the basis of the pla gene of Yersinia pestis. In this research the Real- time PCR test was optimized by using special primers for targeting pla gene. After preparing 10-fold serial dilutions of the pla and their analysis by the assay, the last dilution showing a fluorescent signal was confirmed as the limit of detection (LOD). A standard curve based on the Ct values was depicted, so the assay was developed to quantify the target gene. The analytical specificity was determined by subjecting the genome of some control negative bacteria to the assay. In this experiment, negative control genomes did not show detectable signals in the assay. The last dilution of pla plasmid which showed a fluorescent signal was 4.5 fg. So, the lower detectable copy numbers of the gene in a 20 μl PCR reaction was calculated as 1×103.

    Keywords: control negative, Real- time PCR, specificity, standard curve, Yersinia pestis
  • Manoochehr Nasri*, Fariborz Ghojoghi Pages 382-390

    In order to investigate the differences in the shape of the big-head and two morphotypes of Phytophagous fish by geometric morphometric technique, 30 samples of each group, with a mean standard length of 25 ± 3 cm, were prepared. After fish were anesthetized by 1% Clove powder extract and stabilized in formalin buffer 4%, 6-megapixel digital images of the left profile of the specimens were prepared. A total of 17 morphological landmarks were digitized by tpsDig2 software and the tps files were prepared. All non-shaped data were removed from landmark coordinates by generalized procrustes analysis. After the approval of regression between shape space and tangent space, data were analyzed using Principal Component (PCA), Canonical Variation (CVA) and Cluster Analyzes (CA) methods in PAST and TPS series. According to the results, the head length and height, the size of dorsal fin, the length of pre ventral distance, the height of caudal peduncle and the degree of posterior position of the pectoral fin in bighead carp, are some of the distinctive morphological features among species, mainly related to their ecological niche (specially feeding strategies). In the case of silver carp variants, the posterior position of pectoral fin base in silver carp-R that is close to bighead carp, may be due to hybridization between bighead carp and silver carps.

    Keywords: artificial fish reproduction, Chinese carps, fish hybridization, morphology, warm water fishes
  • Mina Maleki, Mohammad Pooya Naghshbandi, Zahra Hajihassan* Pages 391-401

    Magentotactic bacteria are the types of bacteria capable of orientation in an external magnetic field because of the ability to produce structures called magnetosomes. Magnetosomes, nanometer-scale structures, are present in most of the magnetotactice bacteria. They are intracellular organelles composed of magnetic iron mineral crystals individually surrounded by a phospholipid layer. Because of the unique features of magnetosomes, magentotactic bacteria have become the fascinating subject of research in many research and applied fields of study, including robotics, medicine, biology, environment and geology. In this review, we have tried to introduce magentotactic bacteria, the formation of magnetosomes and their structures, in order to highlight the importance of these bacteria. Finally, some applications of these bacteria in different areas of research, e.g. targeted drug delivery, cancer treatment and removal of heavy metals from water, were described in order that a better understanding of their applications could be obtained.

    Keywords: cancer treatment, drug delivery, intracellular organelles, magnetic field, magnetosome
  • Mehrnoush Daneshvar, Mahmood Maleki*, Shahryar Shakeri, Amin Baghizadeh Pages 402-414

    Phosphorus, the most essential nutrient for plants, becomes quickly unavailable for the plants in the soil. Phosphate solubilizing bacteria (PSB( can play an important role in providing Phosphorus for plants. In this study, the PSBs were screened from plant rhizosphere by Pikovskaya method. Then, the growth rate and phosphate solubilizing ability of 9 superior strains were measured at different temperatures and levels of salinity and pH. The best strain was identified by 16S rDNA gene sequence analysis. Finally, the genetic diversity of phosphate solubilizing strains were examined by RAPD markers. Results showed that 25 strains were capable of solubilizing insoluble phosphates among the 57 isolates studied. Of the nine superior strains, Cke1 had the highest solubilizing index with the average growth rate under all conditions and was introduced as the best PSB strain identified in the present study. 16S rDNA gene sequence analysis showed that this strain belonged to the Enterobacter genus. The results of genetic variation showed that all stains were divided into six groups and three strains that had the lowest similarity with other strains were placed in three separate groups. Given that Cke1 strain has the ability of solubilizing the insoluble phosphate in different stresses, it can be a good candidate for providing phosphorus at temperatures of 30 and 35 °C, 1.2% and 1.8% salinity levels and pH levels of 6 and 8 for the crops.

    Keywords: rhizobacteria, plant rhizosphere, Enterobacter, molecular marker, salt stress
  • Samaneh Khosroshahi, Ensieh Salehghamari*, Mohammad Ali Amoozegar, Parvaneh Saffarian Pages 415-423

    Nowadays plant endophytic bacteria have found diverse and useful applications in biotechnology; therefore, much attention has been paid to the isolation, identification, and evaluation of these microorganisms. Since the sterilizing plant tissue surfaces from epiphytic bacteria is difficulty, the efficacy of three different screening methods for endophytic bacteria including 1- HClO sterilization, 2- Periodic sterilization (modified tyndallization) and 3- Triton X100 and HClO sterilization, was evaluated in this study. The modified Tyndallization is an innovative method used in this study to appropriately remove the internal spores of epiphytic bacteria, considered to be an obstacle to the isolation of endophytes. Most of the endophytic bacteria were isolated from dicotyledons and leaves. Endophytic bacteria were also studied for the production of different hydrolase enzymes, whereas the protease enzyme was produced in a wide range of endophytic bacteria in greater quantities than other enzymes. The EndoA strain was molecularly identified and found to be 100% similar to Bacillus halotolerans.

    Keywords: Bacillus halotolerans, chitinase, hydrolytic enzymes, protease, xylanas
  • Fatemeh Derikvand*, Eidi Bazgir, Mostafa Darvishnia, Hossein Mirzaei Najjafgholi Pages 424-434

    Antioxidant enzymes play an important role in plant defense against pathogenic agents. Following the identification of the pathogen, plants produce active oxygen species (ROS) as one of their first defense responses. To maintain the balance of ROS levels and prevent their harmful effects, plants produce antioxidant peroxidase (POX), catalase (CAT), ascorbate peroxidase (APX) and superoxide dismutase (SOD) enzymes. In the present study, the resistance of bean plants cultivars, namely Sadri, Paak, Darakhshan and Dorsa, to Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap) were studied in greenhouse conditions. The catalase, peroxidase and ascorbate peroxidase enzyme activities were studied in healthy and Xap-infected bean cultivars Sadri and Derakhshan at 0, 24, 48, 72 hours and 20 days post inoculation by a completely randomized design with 5 treatments and 4 replications. The result showed that disease symptoms appeared in all tested cultivars. Derakhshan and Sadri cultivars, with 58.33 and 80.56 percentages of infected plants 20 days after inoculation, showed the least and highest infection rates, respectively. The highest catalase and peroxidase activities were recorded 24 and 48h post inoculation. These records reduced 48 and 72 hours post inoculation, respectively. The activities of these two enzymes in the susceptible cultivar were less than those in the semi-resistant one. The chlorophyll a and chlorophyll b contents of Xap-infected plants reduced significantly. The total chlorophyll content of uninfected Sadri and Darakhshan cultivars were 2.93 and 3.23 µg/g, respectively, which reduced to 1.96 and 2.14 µg/g of leaf tissue in infected plants, respectively. Based on these results, it is suggested that the Derakhshan cultivar should be planted in disease-susceptible regions as the semi-resistant cultivar.

    Keywords: ascorbate peroxidase, peroxidase, plant defense, superoxide dismutase, catalase
  • Elaheh Zadeh Hosseingholi, Nader Chaparzadeh*, Samira Mahmudi Aghdam Pages 435-445

    Some rhizobacteria have positive effects on plants growth. Syrian bean-caper (Zygophyllum fabago) is a weed plant with medicinal value. This study was conducted to isolate and identify bacteria from Syrian bean-caper rhizosphere. Characteristics associated with plant growth stimulation, such as phosphate and zinc dissolution, production of Indole acetic acid and antifungal activity, were investigated. The isolates were separately inoculated to the plant and after plant root establishment was ensured, their effectiveness in increasing plant growth in greenhouse conditions was measured. Biochemical and molecular identification results showed that five isolates belonged to the genera Bacillus, Pseudomonas, Pantoea, and Brevibacterium. All five isolates showed some degree of plant growth promotion capabilities. Among the isolates, only the genus Bacillus increased the dry weights of plants significantly. The amount of phosphate solubilization for this isolate was 440 μg ml-1 and its acid production in the culture medium was higher than that in other isolates. The isolate had zinc solubilisation capability and produced 3.89 mg ml-1 indole acetic acid. However, this isolate did not show antifungal activity against two fungal pathogens of Aspergillus niger and Botrytis cinerea.

    Keywords: antifungal activity, bacteria, indole-acetic acid, phosphate solubilization, root
  • Asghar Mosleh Arany*, Navid Nemati, Hengame Zandi, Mostafa Naderi Pages 446-453

    The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of the water extracts of three species of Salvia (S. perspolitana, S. palaestina, S. bracteata) on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Pseudomonas aeroginosa. The antibacterial activity of water extracts of the studied species on the bacterial strains was examined using well diffusion method and minimum inhibitory concentration (MIC). Results showed that only S. bracteata formed growth inhibitory zone (9 mm) on Staphylococcus aureus. The extracts of all three plants formed growth inhibitory zone on E.coli and P. aeroginosa. The extract of S. bracteata was more effective than that of the other species. Results for MIC also showed that the extracts of S. perspolitana had the lowest effect on St. aureus and its MIC was observed in a concentration of 1024 µg/ml. The extracts of this species had the inhibitory effect in a concentration of 256 µg/ml. The uppermost inhibitory effect was provided by the extract of S. bracteata, since the minimum inhibitory concentration of this species for S. aureus was equal to 64 µg/ml; and for the other two bacteria, it was equal to 128 µg/ml. The extracts of S. palaestina had the lowest effect on S. aureus and its MIC was observed in a concentration of 1024 µg/ml. The extracts of this species had an MIC equal to 512 µg/ml for the other two bacteria. It was concluded that S. bracreata could be considered a suitable species with anti-bacterial activities in future researches.

    Keywords: antibacteria, Ilam, inhibitory concentration, Lamiaceae, well diffusion method
  • Vida Tafakori*, Nasim Nasiri Pages 454-463

    Plants have been used as medicines in the treatment of diseases from the past to present. In this research, the anti-microbial effects of aqueous and methanolic extracts of Erythrostemon gilliesii were studied. For this purpose, fresh flowers were ground and then macerated in methanol 100% and water overnight. After the evaporation of solvents, anti-microbial activities of the concentrated extracts were evaluated by the well-diffusion method on Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeroginosa, Methicilin resistance, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis and Candida albicans. The results showed that the extracts were effective on different bacteria and yeasts. In order to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum biocidal concentration (MBC), anti-microbial tests were performed in micro-plates. Subsequently, the results indicated that the extracts were stable at different temperatures. The aqueous and methanolic extracts of the flowers of E. gilliesii had exhibited anti-microbial effects against important infectious microbes and could be introduced as an excellent source for anti-microbial agents.

    Keywords: Bacteria, Biocidal, Inhibitory, well, yeast
  • Maryam Masoudizadeh, Parzhak Zoufan*, Saadat Rastegarzadeh Pages 464-477

    The cement production activities leads to the release of different pollutants into the environment. This research was conducted to study the effects of dust particles released by Behbahan cement factory on the absorption of some nutrient elements and biochemical parameters in dominant herbaceous species grown in this area, including Bromus tectorum, Malva neglecta and Sinapis arvensis. Plant samples were transferred to the laboratory. Then, the concentrations of some nutrient elements, such as Fe, Cu, Zn, K, Mn, P and N, were assayed in plant and soil samples. Moreover, some biochemical parameters, such as photosynthetic pigments, total protein, soluble carbohydrates, proline, relative water content, leaf pH total ascorbate and air pollution tolerance indexes (APTI), were evaluated. Based on these results, it is supposed that three plant species are tolerant to air pollution with an APTI higher than 16. In addition, it seems that the dust released by the cement factory has not led to a toxic accumulation of the elements in the studied plants. The deficiency of Mn and P was determined for three plant species. On the basis of biochemical analysis, it is supposed that these plant species possibly use different strategies to tolerate the pollutants in this area.

    Keywords: air pollution, biochemical parameters, herbaceous plants, nutrients accumulation, tolerance
  • Nasrin Esmailnejad, Jalil Khara*, Mehrdad Akhgari Pages 478-486

    To investigate the effect of herbicide Trifluralin and the role of magnetized water on enzymatic activities and content of proline and growth substances including gibberellin (GA3) and cytokinin (6- benzyl amino purine), an experiment was conducted using squash (Cucurbita pepo L. var. Shiraz Hybrid F1) seedlings. Four levels of trifluralin (0, 5, 15 and 25 ppm) and irrigation by distilled and magnetized water were applied in a completely randomized design in 3 replicates at Urmia University in 2016. Different levels of trifluralin were added to pots 2 days after planting. Seedlings were treated by modified Hoagland solution with diurnal temperature 30:18 °C, relative humidity of 70-80 percent and light period of 16:8 hr, during a 5-week growing period in growth chamber. The effect of magnetized water and trifluralin on ornithine amino-transferase (OAT), proline dehydrogenase (PDH) and content of proline in both shoots and roots as well as GA3 and cytokinin was significant (p>0.01) according to ANOVA. The content of proline and OAT in roots and shoots as well as GA3 and cytokinin increased significantly, although the PDH of roots and shoots decreased under the influence of magnetized water. The content of proline and OAT increased and GA3, cytokinin and the activity of PDH declined by the increase of the levels of trifluralin. Overall, it can be concluded that the growth and biochemical indices of squash plants were improved by magnetized water under toxicity of herbicide trifluralin.

    Keywords: cytokinin, gibberellin, ornithine aminotransferase, proline, proline dehydrogenase
  • Amjad Saedi, Hossein Moradi*, Mahnaz Karimi Pages 487-494

    Aloe vera L. is one of the most valuable plants in the pharmaceutical, cosmetic, sanitary and food industries. In vitro culture is used for commercial production and due to the abundant application of this plant, extensive research has been performed on the in vitro culture of Aloe vera. For this purpose, the present study was conducted at two stages. At the first stage, the best method of sterilization of explants derived from Aloe vera offshoots was investigated. At the second stage, the effect of the type of explants, the light condition (dark and bright) and the effect of BAP (Benzyl Amino Purine) and NAA (α-Naphthalene acetic acid)) growth regulators on regeneration and the amount of phenolic compounds were studied. A factorial experiment was executed on the basis of a completely randomized design with three replications. The best sterilization protocol was 0.1% mercuric chloride (for 2 minutes), 70% ethanol (for 30 seconds) and 15% sodium hypochlorite (for 5 minutes). The little white explant derived from the base of leaves, with the lowest percentage of phenol and the highest survival rate (67.5%) in darkness, was found to be the best candidate. MS medium supplemented with 0.75 mg / L BAP and 0.25 mg / L NAA resulted in the highest stem number (2.5) and stem length (42.107 mm), establishment percentage (73%), leaf number (6.33), leaf diameter (4.8 mm), chlorophyll b (9.216 mg/g) and carotenoids (4.81 mg/g). The highest content of chlorophyll a (56.07 mg/g) and total chlorophyll (61.35 mg/g) were found in samples treated with hormonal medium, supplemented with 1.5 mg / L of BAP with 0.5 mg / L of NAA. The maximum number (3) and average length (33.3 mm) of roots were observed in samples treated with the hormone-free medium.

    Keywords: explant, medicine, mercuric chloride, stress, tissue culture
  • Faezeh Asheqian, Sedigheh Kelij*, Naser Jafari Pages 495-504

    The purpose of this research was to identify the structural adaptations in three populations of Convolvulus persicus L. on coastal areas in Mazandaran Province, whose populations of which are severely reducing due to the intense environmental stresses of the coastal zone. In general, annular collenchyma, isobilateral mesophyll, amphiphloic siphonostele, abundant presence of laticiferous tubes, numerous druse crystals and the presence of periderm in rhizome can be introduced as the most important morpho-anatomical strategies utilized against harsh environmental conditions. Sari population was foud to have the most various structural toleration mechanisms in comparison with Babolsar and Nour populations. Few differences were observed in anatomical characteristics in the three populations of Convolvulus persicus as the evidence for high intra-specific phenotypic variability, leading to local adaptation and increase of the tolerability of plants against environmental changes.

    Keywords: anatomy, Caspian coasts, environmental stresses, mechanical supporting tissue, psammophyte
  • Mehrshid Riahi*, Sima Dastbarjan, Negin Jahani Seghaleh Pages 505-512

    The phylogenetic relationships among 39 species belonging to 12 sections of Astragalus from Iran were studied on the basis of 29 morphological characters. The cladistics analysis of the morphological data was performed using PAUP* 4.0b10 program. The obtained data were compared with the molecular systematics data obtained from nuclear DNA ITS. In contrast with previous molecular systematic studies, the morphological data placed the sect. Caraganella as paraphyletic clade to the sects. Cenantrum, Nuculiella, and Eremophysa. Our results were similar to those obtained by previous molecular systematic studies which specified sects. Astragalus, Alopecuroidei and Laxiflori as paraphyletic clades. In accordance with data presented in previous molecular systematic studies, the species of the sect. Caprini showed close relationship with those in sects. Pelta and Pendulina. The present analysis, consistent with molecular systematic studies, rejected the monophyly of most sections studied. Therefore, although the circumscription of those sections needs to be carried out on the basis of the results of widely accepted molecular and morphological phylogenetic studies, future studies are needed to clarify and resolve some remaining ambiguities.

    Keywords: monophyly, morphological characters, phylogenetic analysis, polyphyly, section