فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:11 Issue: 45, 2019

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:11 Issue: 45, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی افشاری* صفحات 175-182
    اهداف

    جنگ و استرس های ناشی از آن موجب می شود اختلالات روانی به عنوان مشکلی شایع در رزمندگان، جانبازان و خانواده های آنان مطرح باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی معنوی- اسلامی بر افزایش تاب آوری و امید به زندگی جانبازان اعصاب و روان انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل 30 نفر از جانبازان اعصاب و روان شهرستان مراغه در سال 1397 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون و مقیاس امید به زندگی اشنایدر بود. مداخله گروه درمانی معنوی- اسلامی در 8 جلسه 90دقیقه ای طی 10 هفته برای گروه آزمایش برگزار شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 21 و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکووا) انجام گرفت.

    یافته ها

     با کنترل اثر پیش آزمون، بین میانگین نمرات پس آزمون متغیرهای تاب آوری و امید به زندگی در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی دار وجود داشت و بعد از مداخله، میانگین نمرات این متغیرها در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (0.05<p).

    نتیجه گیری

     مداخله گروه درمانی معنوی- اسلامی باعث بهبود تاب آوری و امید به زندگی در جانبازان اعصاب و روان می شود.

    کلیدواژگان: گروه درمانی معنوی- اسلامی، تاب آوری، امید به زندگی، جانبازان
  • غلامعلی قاسمی*، پروین براتی رکعتی، امیدرضا صالحی صفحات 183-188
    اهداف

    مصدومیت با عوامل شیمیایی ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین پیلاتس بر عملکرد ریوی و کیفیت زندگی جانبازان شیمیایی بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل که در سال 1395 در شهرستان ایذه انجام شد، 28 جانباز شیمیایی مرد به شیوه در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و در گروه های کنترل (15 نفر) و تمرین (13 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه به تمرینات پیلاتس تعدیل شده پرداختند. گروه کنترل در این مدت در هیچ برنامه تمرینی خاصی شرکت ننمودند. قدرت عضلانی، شاخص های ریوی و کیفیت زندگی آزمودنی ها قبل و بعد از دوره تمرینی به ترتیب توسط دینامومتر دستی، اسپیرومتر و پرسش نامه کیفیت زندگی اندازه گیری شد. داده ها توسط آزمون T همبسته و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در گروه تمرین در مرحله پس آزمون، میانگین ظرفیت حیاتی اجباری، کیفیت زندگی از بعد روانی و کیفیت زندگی از بعد جسمانی نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری نشان داد (0.001=p). در مرحله پس آزمون، با حذف اثر پیش آزمون، سطوح قدرت عضلات پشت (03/0=p)، ظرفیت حیاتی اجباری (0.02=p) و کیفیت زندگی از بعد روانی (0.001=p) در گروه تمرین به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    هشت هفته تمرینات پیلاتس تعدیل شده می تواند در توان بخشی تنفسی و بهبود کیفیت زندگی جانبازان شیمیایی موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس، جانباز، جنگ شیمیایی، عملکرد ریوی، کیفیت زندگی
  • سیدعلی قاسمی*، نادر رهنما، حسن دانشمندی صفحات 189-196
    اهداف

    افراد دچار قطع عضو اندام تحتانی مشکلات بیشتری نسبت به افراد سالم در تعادل پویا و ایستا دارند. در مطالعات قبلی تمرینات ثبات مرکزی تاثیر چشمگیری بر آزمودنی های متفاوت نشان داده اند. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل ایستا و پویا و قدرت در جانبازان قطع عضو زیر زانوی یک طرفه بود.

    مواد و روش ها

     این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در سال 1397 در بین 36 جانبار قطع عضو زیر زانوی یک طرفه در شهرستان مشهد انجام گرفت که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 18نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند. بعد از اندازه گیری متغیر های تعادل استاتیک و دینامیک و قدرت، آزمودنی های گروه تجربی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه به صورت گروهی زیر نظر محقق تحت تمرینات ثبات مرکزی قرار گرفتند و پس از آن مجددا متغیرهای پژوهش در دو گروه ارزیابی شدند. داده های به دست آمده به کمک نرم افزار آماری SPSS 19 و از طریق آزمون های T مستقل و T همبسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     در گروه تجربی، میانگین نمرات پس آزمون نسبت به پیش آزمون اختلاف آماری معنی داری داشت (0.0001<p)، ولی در گروه کنترل میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون اختلاف آماری معنی داری نداشت (0.05>p). همچنین در مرحله پس آزمون بین دو گروه تجربی و کنترل اختلاف معنی داری مشاهده شد (0.0001<p).

    نتیجه گیری

    تمرینات ارایه شده می تواند بر تعادل، قدرت و ثبات مرکزی بدن در افراد دچار قطع عضو اندام تحتانی یک طرفه اثرگذار باشد و به بهبود تعادل آنان منجر شود.

    کلیدواژگان: قدرت، تعادل، قطع عضو، اندام تحتانی
  • سعیده نام آور، سیما قدرتی*، زهرا غلامی حیدرآبادی صفحات 197-205
    اهداف

    جنگ موجب بروز مشکلات جسمی و روانی برای افرادی می شود که به طور مستقیم و غیرمستقیم در جنگ درگیر بوده اند که از جمله این افراد همسران جانبازان هستند. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی شامل مهارت مدیریت هیجان و ارتباط موثر بر رضایت زناشویی، امیدواری و اعتمادبه نفس در همسران جانبازان نخاعی بود.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل که در سال 1397 انجام شد، 30 نفر از همسران جانباز نخاعی ساکن شهر تهران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه 15نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، سه پرسش نامه استاندارد رضایت زناشویی انریچ، امیدواری اشنایدر و شخصیت برن رویتر بود. ابتدا از هر 30 نفر پیش آزمون گرفته شد. سپس برای گروه آزمایش، مداخله درمانی شامل 12 جلسه به تفکیک 7 جلسه آموزش مهارت مدیریت هیجان و 5 جلسه آموزش ارتباط موثر برگزار شد. و مجددا پس آزمون اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 22 و توسط آزمون T زوجی صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمرات امیدواری، اعتمادبه نفس و رضایت زناشویی گروه کنترل در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری نداشت (0.05>p)، در حالی که میانگین نمرات این متغیرها در گروه آزمایش در پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری داشت (0.05<p).

    نتیجه گیری

     آموزش مهارت مدیریت هیجان و ارتباط موثر بر افزایش رضایت زناشویی، امیدواری و اعتمادبه نفس همسران جانباز نخاعی موثر است.

    کلیدواژگان: هیجان، ارتباط، رضایت، زناشویی، امیدواری، اعتمادبه نفس
  • راضیه سادات حسینی، یدالله ابوالفتحی ممتاز*، فرحناز محمدی شاهبلاغی، محمدرضا سروش، احمد دلبری صفحات 207-214
    اهداف

    سلامتی حق اساسی هر انسان و یک هدف اجتماعی است و تمام دولت ها و حکومت ها موظف به تامین سلامت افراد هستند. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت جسمانی و روانی و عوامل جمعیت شناختی مرتبط با آن در والدین سالمند شهدا انجام گرفت.

    ابزار و روش ها

     این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی در سال 1397 در بین والدین سالمند شهدای شهر تهران انجام شد که از میان این جامعه، 600 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه جمعیت شناختی، پرسش نامه فعالیت روزمره زندگی (ADL) و شاخص بهزیستی پنج سئوالی سازمان بهداشت جهانی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 23 و با استفاده از آزمون های T مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد.

    یافته ها

     میانگین نمرات فعالیت روزمره زندگی 3.17±10.07 و میانگین نمرات شاخص بهزیستی پنج سئوالی سازمان بهداشت جهانی 5.87±11.60 به دست آمد. توانایی انجام فعالیت روزمره زندگی و نیز بهزیستی روانی با متغیرهای جمعیت شناختی سن، جنس، وضعیت تاهل، توانایی خواندن و نوشتن و تعداد منابع درآمد ارتباط آماری معنی داری داشت (0.05<p).

    نتیجه گیری

    وضعیت سلامت جسمانی و روانی والدین سالمند شهدای شهر تهران در سطح پایین است و با عوامل جمعیت شناختی نظیر سن، جنسیت، وضعیت تاهل، منبع درآمد و توانایی خواندن و نوشتن رابطه دارد.

    کلیدواژگان: سلامت جسمانی، سلامت روانی، فعالیت روزمره زندگی، بهزیستی، والدین، سالمند، شهدا
  • بیانه قاسمیانی*، علی نقی اقدسی صفحات 215-222
    اهداف

    آسیب های جسمی و روانی ناشی از جنگ، از جمله عواملی است که کیفیت زندگی افراد جانباز و فرزندان آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان تاب آوری، تمایزیافتگی خود و سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در فرزندان جانبازان شیمیایی، جانبازان غیرشیمیایی، آزاده و افراد عادی انجام شد.

    ابزار و روش ها

    در این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای، 259 نفر از فرزندان جانبازان شیمیایی و غیرشیمیایی، آزاده و افراد عادی شهرستان سردشت در سال 97-1396 با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه استاندارد تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسش نامه تمایزیافتگی اسکورن و فرایدلند و پرسش نامه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت والکر و همکاران بود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS 23 و آزمون های آماری تحلیل واریانس یک راهه، آزمون تعقیبی- توکی و آنالیز واریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نمرات تاب آوری، تمایزیافتگی خود و سبک زندگی ارتقادهنده سلامت بین چهار گروه دارای تفاوت معنی دار بود و این تفاوت بین گروه فرزندان افراد عادی با فرزندان جانبازان شیمیایی، جانبازان غیرشیمیایی و آزاده مشاهده شد (0.05<p) و گروه های دیگر با هم اختلاف معنی داری نداشتند (0.05>p).

    نتیجه ‎ گیری

    میزان تاب آوری، تمایزیافتگی خود و سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در فرزندان افراد عادی نسبت سایر گروه ها بالاتر است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تمایزیافتگی خود، سبک زندگی، ارتقادهنده سلامت
  • نسیبه زنجری، شمس الدین نامجو*، دانامحمد امین زاده، احمد دلبری صفحات 223-231
    اهداف

    در جهان بسیاری از سالمندان توسط خانواده مراقبت می‏شوند. مراقبت از سالمندان دارای شرایط خاص مانند جانبازان می تواند بر سلامت روان مراقبان تاثیر بگذارد. از این رو هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه خودکارآمدی و افسردگی در میان مراقبان عضو خانواده سالمندان جانباز شیمیایی بود.

    ابزار و روش‏ ها

    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی در سال 1397، تعداد 142 نفر از مراقبان عضو خانواده جانبازان شیمیایی سالمند شهرستان سردشت به روش نمونه‏ گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه های افسردگی (CES-D) و خودکارآمدی شرر (GSES) جمع آوری شده و توسط نرم افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون های مجذور کای، همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ‏ها

    شیوع افسردگی در میان مراقبان 52.8% بود. شیوع افسردگی به طور معنی داری برای افراد در گروه سنی 41 تا 50 سال، طبقه اقتصادی بالا و متولدین روستا پایین‏تر بود. در میان ابعاد خودکارآمدی، بعد نیت رفتار بیشترین تاثیر را بر تغییرات نمره افسردگی داشت. همچنین مراقبت‏کنندگانی که خودکارآمدی بالاتر (0.981-0.859=CI؛ 0.918=OR) و سن بیشتری داشتند (0.993-0.875=CI؛ 0.932=OR) کمتر دچار افسردگی می شدند و مراقبت کنندگانی که در طبقه اقتصادی بالا بودند (0.948-0.065=CI؛ 0.267=OR) احتمال افسردگی کمتری داشتند.

    نتیجه گیری

    مراقبان عضو خانواده سالمندان جانباز شیمیایی شهرستان سردشت با خودکارآمدی بالاتر، سن بیشتر و طبقه اقتصادی بالا تر، کمتر دچار افسردگی می شوند.

    کلیدواژگان: افسردگی، خودکارآمدی، مراقبان، سالمندی، جنگ شیمیایی، جانبازان
  • زهرا فارسی، ناهید رجایی* صفحات 233-244
    اهداف

    امروزه، استفاده از تجارب و درس آموخته های کارکنان از جمله مراقبان بهداشتی به عنوان راهبردی اساسی در مدیریت دانش مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، تبیین صلاحیت های مدیریتی کارکنان بهداشت و درمان در راستای تعدیل آمار شهدا و صدمات وارده به مجروحان (جانبازان) در جنگ ایران و عراق بود.

    مشارکت کنندگان و روش ها

     این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی در سال 98-1397 انجام شد. 119 روایت مکتوب از 101 نفر از کارکنان بهداشتی، در حیطه ارایه اقدامات درمانی به شهدا و جانبازان، در طول جنگ ایران و عراق جمع آوری و به طور همزمان کدگذاری شد. از اصول تحلیل داده های کیفی برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

     تحلیل داده ها منجر به ظهور سه درون مایه اصلی مدیریت و رهبری، تامین منابع و مدیریت اجرایی شد. زیردرون مایه های مدیریت و رهبری شامل برنامه ریزی، سازمان دهی و هماهنگی، مهارت تصمیم گیری و ریسک پذیری و ثبات مدیریت بود. زیردرون مایه های تامین منابع شامل تامین منابع انسانی و تامین منابع فیزیکی بود. زیردرون مایه های مدیریت اجرایی نیز شامل آمادگی (صف آرایی)، اقدامات حفاظتی و امنیتی، بی احتیاطی و سهل انگاری و ثبت مستندات بود.

    نتیجه گیری

     صلاحیت های مدیریتی مراقبان بهداشتی شامل مدیریت و رهبری، تامین منابع و مدیریت اجرایی است که در راستای تعدیل تعداد آمار شهدا و جانبازان در جنگ ایران و عراق به کار رفته است.

    کلیدواژگان: تلفات، کارکنان بهداشتی، مدیریت، زخمی ها، جانبازان، جنگ
|
  • A. Afshari* Pages 175-182
    Aim (s)

     The war and its resulting stresses caused mental disorders as a prevalent problem in disabled veterans and their families. The aim of this study was to investigate the effectiveness of the spiritual-Islamic healing group therapy on increasing the resilience and life expectancy of veterans with mental disorders.

    Instruments & Methods

     This semi-experimental study with the pretest-posttest design was carried out on 30 people of veterans with mental disorders in Maragheh city in 2018. The subjects were selected by convenience sampling method and randomly assigned in to the two control and experimental groups (n=15 in each group). The research instruments were the Connor-Davidson resilience scale and Schneider life expectancy scale. The spiritual-Islamic healing group therapy was implemented for the experimental group in 8 sessions-in 90 minutes during the 10 weeks. Data were analyzed through SPSS 21 software using multivariable analysis of covariance test (MANCOVA).

    Findings

     By controlling the effect of the pretest, there was a significant difference between the mean scores of the posttest stage in the life expectancy and resilience in the control and experimental groups. After the intervention, the mean scores of these variables in the experimental group was higher than the control group (p<0.05).

    Conclusion

     The spiritual-Islamic healing group therapy improves the resilience and life expectancy in veterans with mental disorders.

    Keywords: Spiritual-Islamic Healing Group, Resilience, Life Expectancy, Veterans
  • Gh. Ghasemi*, P. Barati Rokati, O.R. Salehi Pages 183-188
    Aim(s)

     Injury with chemical agents effects on the physical, mental, social and spiritual dimension of quality of life. The aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of modified Pilates training on pulmonary function and quality of life in veterans exposed to chemical warfare agents.

    Materials and Methods

     This semi-experimental study with pretest-posttest design and a control group was conducted in Izeh County in 2016. The study was carried out on 28 male veterans who were exposed to chemical warfare agents. The subjects were selected by convenience sampling method and randomly assigned into the control group (n=15) and training group (n=13). The training group performed the modified Pilates training for 8 weeks, 3 sessions-in 60 minutes per week. The control group did not participate in any particular training program during this period. Muscular strength, pulmonary index, and quality of life of the subjects before and after the training period were measured by hand dynamometer, spirometer, and quality of life questionnaire respectively. Data were analyzed through SPSS 22 software using paired sample t-test and univariate analysis of covariance test.

    Findings

     The mean scores of forced vital capacity and the quality of life in terms of mental and physical dimensions in the posttest step were significantly higher than the pretest step (p=0.001). By removing the pretest effect, the mean scores of back muscular power (p=0.03), forced vital capacity (p=0.02) and quality of life (p=0.001) in the training group were significantly higher than the control group.

    Conclusion

     Eight weeks of modified Pilates training can be effective in the improvement of pulmonary function and quality of life of veterans exposed to chemical warfare agents.

    Keywords: Pilates Training, Chemical Warfare, Veteran, Pulmonary Function, Quality of Life
  • S.A. Ghassemi*, N. Rahnama, H. Daneshmandi Pages 189-196
    Aims

     Individuals with lower extremity amputation have more difficulties than healthy people in static and dynamic balance. The significant effect of core stability training in different subjects has proven in previous studies. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of core stability training on static and dynamic balance and strength on disabled veterans with unilateral below knee amputation.

    Materials & Methods

     This semi-experimental study with pretest-posttest design and control group was carried out on 36 disabled veterans with unilateral below knee amputation in Mashhad city in 2018. The subjects were selected by the purposive sampling method and the subjects were randomly divided into two experimental and control groups (N=18). After measuring the static and dynamic balance and strength variables, core stability training was performed for the subjects of the experimental group for 8 weeks and 3 sessions per week under the supervision of the researcher. Then, the research variables were again evaluated in two groups. Data were analyzed through SPSS 19 software using independent and paired sample t-tests.

    Findings

     There was a significant difference between the mean scores of post-test and pre-test in the experimental group (p<0.0001), but there was no significant difference between the mean scores of the posttest and pretest in the control group (p>0.05). Also, there was a significant difference between the experimental and control groups in the post-test step (p<0.0001).

    Conclusion

     The offered training can be effective in the balance, strength and core stability in people with unilateral lower limb amputation and can improve their balance.

    Keywords: Strength, Postural Balance, Amputation, Lower Extremity
  • S. Namavar, S. Ghodrati*, Z. Gholami Heydarabadi Pages 197-205
    Aims

    War causes physical and psychological problems for people who are directly and indirectly involved in the war, including spouses of veterans. The aim of this study was to investigate the effectiveness of life skills training, including emotion management and effective communication skills on marital satisfaction, hopefulness, and self-confidence in spouses of spinal cord injured veterans of Tehran. 

    Materials & Methods

    This semi-experimental research with pre-test and post-test design and control group was carried out on 30 spouses of spinal cord injured veterans who were residents of Tehran in 2018 by convenience sampling. The subjects were classified into control and experimental groups (N=15). Data were collected through standard enrich marital satisfaction, Schneider's hopefulness, and Bernreuter personality questionnaires. The pre-test was implemented for each of the 30 subjects. Then, the experimental group received 12 sessions of intervention including 7 sessions of emotion management skills training and 5 sessions of effective communication training and the post-test was performed again. Data were analyzed by SPSS 22 software using the paired t-test.

    Findings

     There was no significant difference between mean scores of hopefulness, self-confidence and marital satisfaction in control group in the pre-test and post-test step (p>0.05), however, the mean scores of these variables in the experimental group showed a significant increase in the post-test compared to the pre-test (p<0.05).

    Conclusion

     Skill training of emotion management and effective communication are effective in enhancing marital satisfaction, hopefulness, and self-confidence of spouses of spinal cord injured veterans.

    Keywords: Emotion, Communication, Marriage, Satisfaction, Hopefulness, Self-Confidence
  • R.S. Hosseini, Y. Abolfathi Momtaz*, F. Mohammadi Shabalaghi, M.R. Soroush, A. Delbari Pages 207-214
    Aims

     Health is one of the fundamental rights of every human as well as it is a social aim and all governments are responsible for people’s health. This study aimed to investigate the physical and mental health and its related demographic factors in martyr's elderly parents.

    Instruments & Methods

     This cross-sectional descriptive study was carried out on martyr’s elderly parents in Tehran, Iran in 2018. 600 individuals were selected by stratified random sampling method. Data collection was conducted using a demographic questionnaire, the activities of daily living (ADL) questionnaire and world health organization (five) well-being index (WHO-5). Data were analyzed by SPSS 23 software through independent t-test, one-way analysis of variance and Tukey’s post-hoc test.

    Findings

     The mean scores obtained for the activities of daily living was 10.07±3.17 and the mean scores obtained for world health organization (five) well-being index was 11.60±5.87. There was a significant relationship between the ability to doing activities of daily living and mental well-being with demographic characteristics including age, gender, marital status, ability to read and write and the number of income sources (p<0.05).

    Conclusion

     Physical and mental health status of martyr's elderly parents in Tehran city is in the low level and it has a relationship with demographic characteristics including age, gender, marital status, ability to read and write and the number of income sources.

    Keywords: Physical Fitness, Mental health, Activity of Daily Living, Well-being, Parents, Elderly, Martyr
  • B. Ghasemiyani*, A.N. Aghdasi Pages 215-222
    Aims

     War-related physical and psychological injuries are the factors that affect the quality of life of disabled veterans and their children. The aim of the present research was to compare the resilience, self-differentiation, and health-promoting lifestyle in children of chemical warfare veterans, non-chemical warfare veterans, prisoners of war, and normal population.

    Instruments & Methods

     This descriptive causal-comparative study was carried out on 259 children of the chemical warfare veterans, non-chemical warfare veterans, prisoners of war and normal population in Sardasht County in 2017-2018. The subjects were selected using purposive sampling method. Data collection tools consisted of the Conver and Davidson’s resiliency questionnaire, self-differentiation questionnaire of Friedland and Skowron, and health improvement lifestyle questionnaire of Volker et al. Data were analyzed through SPSS 23 software using the one-way analysis of variance, Tukey post hoc and multivariate analysis of variance test.

    Findings

     The mean scores of resiliency, self-differentiation and health-promoting lifestyle were significantly different among the four groups and this difference was observed between the children of normal population with the children of the chemical warfare veterans, non-chemical warfare veterans and prisoners of war (p<0.05) and there was no significant difference between the other groups (p>0.05).

    Conclusion

     The rate of resilience, self-differentiation, and health-promoting lifestyle in the children of normal population is higher than the other groups.

    Keywords: Resilience, Self-Differentiation, Health Promotion, Lifestyle
  • N. Zanjari, Sh. Namjoo*, D. Mohammad Aminzadeh, A. Delbari Pages 223-231
    Aims

    In the world, many elderly people are cared by informal caregivers. Caring for elderly people with a special condition such as veterans can affect the mental health of caregivers. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between self-efficacy and depression among the family caregivers of chemical warfare elderly veterans.

    Instruments & Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study carried out among 142 family caregivers of chemical warfare elderly veterans in Sardash in 2018. The subjects were selected using purposive sampling method. The data were collected through Center for Epidemiological Study of Depression Scale (CES-D) and Sherer’s General Self-Efficacy (GSES) and were analyzed by SPSS 21 software using Chi square, Pearson correlation, multiple linear regression, and logistic regression tests.

    Findings

    The prevalence of depression among caregivers was 52.8%. The subjects in the age group of 41-50 years old, high economic status, born in the village and with self-efficacy had lower depression. Also, the dimension of “intention of behavior” had the highest effect on the change in the depression score. Moreover, caregivers who had higher self-efficacy (OR=0.918; CI=0.859-0.981) and higher age (OR=0.932; CI=0.875-0.993) were less depressed, and caregivers who had high economic status were less depressed (OR=0.267; CI=0.065-0.948).

    Conclusion

    Family caregivers of chemical warfare elderly veterans with higher self-efficacy, higher age and, high economic status are less depressed.

    Keywords: Depression, Self-Efficacy, Caregivers, Elderly, Chemical Warfare, Veterans
  • Z. Farsi, N. Rajai* Pages 233-244
    Aims

     Nowadays, the use of the experiences and lessons learned by staff, including health care providers, has been emphasized as a key strategy in knowledge management. The aim of this study was to explain the managerial competencies of healthcare staff to discount the number of martyrs and injuries of injured people (veterans) in the Iran-Iraq war.

    Contributors & Methods

     This qualitative study was carried out using the conventional content analysis method in 2018-2019. 119 written narratives of 101 healthcare staff, in the area of providing therapeutic care to martyrs and veterans, were collected and simultaneously analyzed. Principles of qualitative data analysis were used for data analysis.

    Findings

     The analysis of data led to the emergence of three main themes of management and leadership, providing resources and executive management. The sub-themes of management and leadership including planning, organizing and coordinating, decision-making skills and risk appetite, and management stability. Sub-theme of providing resources including providing human resources and providing physical resources. Sub-theme of executive management included readiness, protective and security measures, carelessness and negligence and registration of documents.

    Conclusion

    The managerial competencies of healthcare providers include management and leadership providing resources and executive management, which have been used to discount the number of martyrs and veterans in the Iran-Iraq war.

    Keywords: Casualties, Healthcare Staff, Management, Injured, Veterans, War