فهرست مطالب

طب دریا - پیاپی 3 (پاییز 1398)

مجله طب دریا
پیاپی 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی بخشی، داود صادقی* صفحات 121-128

    آلژینات ها پلی ساکارید هایی هستند که در جلبک های دریایی قهوه ای یافت می شوند و بیشترین فراوانی را در بین بیوپلیمرهای دریایی، و بعد از سلولز، بیشترین فراوانی را در بین بیوپلیمر ها در جهان دارا می باشند. فرآیند استخراج آلژینات از جلبک دریایی قهوه ای روشی ساده است و می توان با بکارگیری اسید معدنی رقیق شده و کربنات سدیم نسبت به استخراج این ماده از جلبک های قهوه ای خشک شده اقدام نمود. استفاده معمول از آلژینات به عنوان یک افزودنی در محصولات دارویی به طور کلی بستگی به تشکیل ژل و خواص پایداری آن دارد. طی فرآیند ژلاسیون با سه روش سرنگی یا قطره چکانی، روش اکستروژن و روش سیالی می توان ژل آلژینات را تهیه نمود. مزایای زیاد این ماده مانند سازگاری زیستی و زیست تخریب پذیری منجر به افزایش تمایل محققین به آلژینات به عنوان سکویی برای ارتقاء سیستم های نوین تحویل نانوداروها در دهه های اخیر شده است رهایش دارو های محلول در آب از ماتریکس ژل آلژینات عموما از طریق انتشار صورت می پذیرد در حالی که داروهای دارای حلالیت کم در آب از طریق فرسایش ماتریکس آلژینات رها سازی می شوند. پتانسیل بالقوه کیفیت های مختلف افزودنی های جانبی دارویی به طور کامل ارزیابی نشده است، اما آلژینات به احتمال زیاد سهم مهمی در توسعه سیستم های تحویل پلیمری ایجاد می کند. هدف از این مقاله توضیح در رابطه با ساختار، خواص، روش تهیه و کاربرد نانوذرات آلژینات در سیستم های دارویی می باشد.

    کلیدواژگان: آلژینات، نانوذرات، جلبک قهوه ای دریایی
  • صادق زارعی*، حامد حسینیان صفحات 129-140

    یکی از مشکلات شایع بهداشتی در جهان امروز؛ اضافه وزن، چاقی و بیماری های متابولیک مرتبط با سبک زندگی نادرست و کاهش فعالیت های بدنی، می باشد که همه جوامع را تحت تاثیر قرار داده است. نیروهای نظامی علیرغم تحرک و فعالیت های بدنی هم از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه روش های امیدوارکننده ای برای درمان چاقی در حال گسترش است، با این وجود تغذیه نیز می تواند برای جلوگیری از بروز اختلالات مرتبط با شیوه زندگی نقش مهمی داشته باشد. یکی از این موارد تغذیه ای، تاثیرات مولکولی ضد چاقی و تنظیم ترشحات سیتوکین ها از طریق مصرف متابولیت های مفید مواد غذایی مانند فوکوزانتین است.فوکوزانتین، نوعی از کاروتنوئیدهای متعلق به گزانتوفیل ها است، که می تواند از جلبک دریایی قهوه ای خوراکی جدا شود و اخیرا عملکردهای فیزیولوژیکی و خواص بیولوژیکی بسیاری در مورد آن گزارش شده است. مطالعات نشان می دهند که فوکوزانتین می تواند منجر به اکسیداسیون اسیدهای چرب و تولید گرما در بافت چربی سفید شکمی گردد. همچنین فوکوزانتین با تنظیم ترشحات سیتوکین ها، مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح گلوکز خون را کاهش می دهد، در نتیجه می تواند نقش ضد چاقی داشته باشد. این مطالعه مروری روایتی به تبیین ساختار و متابولیسم فوکوزانتین، با تمرکز بر تاثیرات احتمالی ضد چاقی آن و مکانیسم های آن، پرداخته است.

    کلیدواژگان: چاقی، فوکوزانتین، جلبک های خوراکی، تغذیه، نیروهای نظامی
  • محمد جعفر سپهوند، مهروز جوادی*، جمیله مختاری، مرتضی خاقانی زاده، سعید باباجانی وفسی صفحات 141-148
    زمینه و هدف

    با توجه با اهمیت موضوع استرس شغلی و اثرات آن بر عملکرد نیروهای نظامی، پژوهش حاضر به بررسی سطح استرس شغلی و ارتباط آن با برخی از پارامترهای دموگرافیک و استخدامی در کارکنان برخی از یگان های نیروی دریایی ایران پرداخته است.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی در گروهی از پرسنل نیروی دریایی ایران در سال 1392 انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه استرس شغلی اسیپو و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تعداد 384 نفر از پرسنل نیروی دریایی با میانگین سنی 4/2±29/6 سال حضور داشتند. میانگین نمره استرس شغلی در کل افراد 26/1±163/2 بود که سطح نرمال استرس شغلی محسوب می شود. در مجموع 13/3 % افراد بدون استرس، 85/2  % دارای سطح استرس نرمال، 1/3 % استرس متوسط و 0/3 % استرس شدید داشتند. استرس شدید در بین افسران ارشد و آنهایی که استخدام رسمی بودند، ثبت شد. بیشترین سطح استرس شغلی مربوط به محیط فیزیکی با میانگین 68/8 % و کمترین میزان استرس شغلی در حیطه دوگانگی نقش با میانگین 24/2 % بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه 85 درصد از پرسنل نیرویی دریایی سطح نرمالی از استرس را تجربه می کنند، با این وجود استرس شدید در افسران ارشد و کسانی که استخدام رسمی بودند ثبت شد. همچنین بیشترین سطح استرس در حیطه استرس محیط فیزیکی بود که ضروری است اقدامات لازم برای بهبود شرایط محیط کاری و کاهش استرس در این حیطه انجام شود.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، اسیپو، نیروی دریایی
  • سهراب سالی، منصور بابایی* صفحات 149-155
    زمینه و هدف

    کلسیم و ویتامین D از مواد مغذی ضروری در سلامت جسمی و روانی نظامیان به حساب می آید. سربازان و نیروهای نظامی همواره در خطر شکستگی های استخوانی قرار دارند که موجب می شود توجه به میزان مصرف منابع کلسیم و ویتامین D همچون شیر و لبنیات در آنها دوچندان باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان مصرف شیر و لبنیات و وضعیت دریافت کلسیم و ویتامین D در نظامیان نیروی دریایی می باشد.

    روش ها

    این مطالعه بر روی 89 نفر از نظامیان نیروی دریایی در شهر بندرعباس در سال 1397 انجام گرفت. بعد از ثبت اطلاعات دموگرافیک، بررسی فعالیت های حرکتی با پرسشنامه فعالیت فیزیکی و بررسی کلسیم و ویتامین D دریافتی با FFQ168 ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تعداد 89 نفر از مردان نظامی نیروی دریایی با میانگین سنی 5/1±32/6 سال حضور داشتند. میانگین ساعت خواب، 7/2 ساعت در روز بود. میانگین انرژی دریافتی روزانه 2973 کیلوکالری بدست آمد. میانگین مصرف گروه لبنیات 1/2 واحد در روز و شیوع کمبود دریافت کلسیم 77/5 ٪ گزارش شد. افراد مورد مطالعه به طور میانگین 20/2 ٪ کمبود دریافت ویتامین D داشته و 79/8 ٪ افراد متوسط دریافت ویتامین D نرمال یا بالاتر داشتند. همچنین در مورد کلسیم، به طور متوسط 48/3 ٪ کمتر از استاندارد و 51/7 ٪ میزان دریافت کلسیم نرمال و یا بالاترداشتند.

    نتیجه گیری

    تعداد زیادی از افراد نیروی دریایی مورد مطالعه دریافت لبنیات و کلسیم کمتر از میزان استاندارد داشتند ولی در مورد ویتامین D اکثر افراد دریافت استانداردی را نشان دادند. با این وجود برای قضاوت دقیق تر توصیه می شود سطح سرمی ویتامین D اندازه گیری شود.

    کلیدواژگان: تغذیه، کلسیم، ویتامین D، لبنیات، نیروی دریایی
  • مهدی خوبدل*، مهدی سالاری، حسین جعفری، محمد مهدی بهمنی صفحات 156-162
    زمینه و هدف

    منطقه خلیج فارس دارای آب و هوای گرم و مرطوب بوده و شرایط مناسب برای تکثیر، زیست و گسترش انواع حشرات و بندپایان سمی را دارد. پیش از این، مطالعاتی بر روی برخی از حشرات و بندپایان سمی از جمله عقربها و مورچه ها و زنبورهای نیش زن انجام گرفته است، مطالعه حاضر در ادامه بررسی های قبلی و تکمیل شناسایی سایر بندپایان سمی مانند عنکبوت ها، رطیل و صدپایان سمی در جزایر سه گانه و قشم انجام گرفت.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در طول سال 1393 در جزایر سه گانه تنب های بزرگ و کوچک، بوموسی و قشم به انجام رسید. برای صید بندپایان سمی شامل صدپایان از روش جستجوی مستقیم در زیستگاه های طبیعی آنها و روش صید دستی (Hand catching) و همچنین تله گذاری با روش تله های چاله ای (Pitfall trap) استفاده شد. برای صید عنکبوتهای سمی هم روش جستجو و صید مستقیم آنها در محل های تاریک و مرطوب مانند انبارها، سقف اماکن و غیره و همچنین روش صید انبوه (Total catch) بکار رفت. صید شبه عنکبوتها نیز با جستجوی آنها در هنگام شب در اطراف اماکن انجام شد. نمونه های صید شده در داخل الکل 70% قرار گرفت و تشخیص سیستماتیکی آنها با استفاده از کلیدهای تشخیص معتبر انجام گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه تعداد 38 عدد از صدپای بسیار سمی اسکولوپندرا ولیدا (Scolopendra valid) صید و تعیین هویت شد و 70 نمونه دیگر تا حد جنس اسکولوپندرا (Scolopendra spp) تشخیص داده شد. همچنین تعداد 158 عدد عنکبوت صید گردید. در این بین 3 نمونه از عنکبوت بسیار خطرناک و سمی بیوه سیاه پشت قرمز (Latrodectus hasselti) از روستای مسن و منطقه سوزا و شهر قشم در جزیره قشم صید شد. همچنین تعداد 28 عدد از شبه عنکبوت ها از گروه عنکبوت شتری در محیط های نظامی روستای مسن در جزیره قشم صید گردید. عنکبوت های شتری غول پیکر از خانواده گالئودیده (Galeodidae) شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه گونه های بیشتری از بندپایان سمی از جزایر سه گانه و قشم گزارش گردید و اطلاعات بیشتری از فون بندپایان سمی در جزایر بدست آمد. این یافته در زمینه آگاهی از وضعیت انتشار گونه ها و کنترل این بندپایان سمی می تواند مفید واقع شود و علاوه بر این در مطالعات زیست شناسی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بندپایان سمی، عنکبوتیان، جزیره، ایران، خلیج فارس
  • جعفر بایرامی*، محسن صدیقی، مهدی صفاتیان صفحات 163-169
    زمینه و هدف

    قایق های پرنده شناورهای دریایی آیرودینامیک هستند که در ارتفاع کم نسبت به سطح آب پرواز می کنند. آسیب های جسمی حاصل از انجام ماموریت های دریایی در شرایط متفاوت اقلیمی و در وضعیت های نرمال یا عملیاتی با این قایق های پرنده، می تواند سبب صدمات مکانیکی و ارتعاشی ناشی از تکان های پروازی باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارگونومی قایق های پرنده (یکی از کلاس های نسل اول) متناسب با شرایط جسمی و فیزیولوژیک خلبانان در ایران انجام شد.

    روش ها

    در مطالعه ای پایلوت، تعداد 6 نفر از خلبانان شاغل در قایق های پرنده (یکی از کلاس های نسل اول) در ایران در سال 1392 به صورت در دسترس بررسی شدند. مشکلات جسمی (عضلانی-اسکلتی، شنوایی، بینایی، پوستی) و روانی (استرس و اضطراب) مرتبط با کار در قایق های پرنده توسط پزشک متخصص ثبت شد. بازدید میدانی از جنبه های ارگونومیک اجزای مختلف قایق های پرنده و انجام مصاحبه نیمه ساختارمند با خلبانان در این زمینه انجام شد.   

    یافته ها

     میانگین سنی 6 خلبان قایق های پرنده 6/2±24/8 سال بود. همه خلبانان دچار صدمات اسکلتی عضلانی، عارضه مفصلی و ستون فقرات و کمردرد، ناراحتی شنوایی بودند. همه خلبانان از نظر روحی در حین پرواز یا فرود دچار اضطراب و هراس شده بودند. تکانها و ارتعاشات ضربه ای ناشی از صعود و فرود، صدای آزار دهنده موتور قایق پرنده در بالای سر خلبان، عدم وجود سیستم خنک کننده و عدم طراحی لباس مناسب پروازی، عدم رعایت کامل اصول ارگونومی در طراحی صندلی و فضای داخل کابین، ناکافی بودن آموزش خلبانان در بازدید میدانی و مصاحبه خلبانان ثبت شد.

    نتیجه گیری

     خلبانان شاغل در قایق های پرنده بدلیل عوامل ارگونومی نامناسب این قایق ها و همچنین صندلی نامناسب و دریافت ناکافی آموزش، در معرض خطر آسیب و صدمات جسمی و روانی هستند. طوری که در مطالعه حاضر همه خلبانان قایق پرنده دچار این آسیب ها بودند. با درنظر گرفتن این موارد در بازطراحی این قایق پرنده و آموزش بیشتر به خلبانان، ضمن حفظ سلامت ایشان، سطح عملکرد را نیز می توان ارتقا داد.

    کلیدواژگان: قایق پرنده، ارگونومی، اختلالات اسکلتی عضلانی، صدمات شغلی، نیروی دریایی
  • محسن عباسی فرج زاده، امیر واحدیان عظیمی، سیداحمد میرجوادی، لیلا کریمی* صفحات 170-179
    زمینه و هدف

    در برنامه ریزی و ارزشیابی خدمات بیمارستانی، رضایت مندی بیماران شاخص مهم کیفیت مراقبت سلامت است که به طور مکرر مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه تعیین میزان رضایت بیماران بستری شده از خدمات ارائه شده در یکی از بیمارستان های نیروی دریایی می باشد.

    روش ها

    پژوهش مقطعی حاضر بر روی 234 نفر از بیماران در حال ترخیص از یکی از بیمارستان های نیروی دریایی در سال 1398 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ارزشیابی رضایتمندی بیماران بود که توسط عامریون طراحی و روایی و پایایی آن تایید شده بود. این پرسشنامه رضایت بیماران را در دو قسمت درمانی با ابعاد خدمات پزشکی، پرستاری و بهداشت و نظافت و غیردرمانی شامل وضعیت تغذیه، امکانات رفاهی، خدمات پذیرش، برخورد کارکنان، ترخیص و رعایت شئونات مذهبی مورد ارزشیابی قرار داد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 20 تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران 12/2±45/4 سال، 2/72 درصد نمونه های پژوهش مرد و 78/6 درصد متاهل بودند. میانگین و انحراف معیار نمره کلی رضایت بیماران از بخش های درمانی 10/7±96/3 و در بخش غیردرمانی 16/8±121/50 بود. در بخش درمانی رضایتمندی از پزشکان و پرستاران بالاتر از رضایت از خدمات بهداشت و نظافت و در بخش غیردرمانی خدمات پذیرش بالاترین میزان رضایتمندی و خدمات رفاهی کمترین میزان رضایتمندی را دارا بودند. نوع بخش با رضایتمندی بیماران ارتباط معنادار آماری داشت (P<0.05). سایر متغیرهای جمعیت شناختی مانند سن، جنس، وضعیت تاهل، دفعات بستری و نوع بیمه ارتباط آماری معنی داری با رضایتمندی نداشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالاتر بودن رضایت بیماران از خدمات درمانی بیشتر از خدمات غیردرمانی، بازنگری در شیوه مدیریت بیمارستان جهت ارتقای رضایتمندی بیماران در این بخش ها ضروری است.

    کلیدواژگان: خدمات درمانی، رضایت بیمار، بیمارستان، نیروی دریایی
|
  • Mostafa Bakhshi, Davoud Sadeghi* Pages 121-128

    Alginates are polysaccharides that found in brown seaweeds, and the most abundant marine biopolymer and, next to cellulose, the most abundant biopolymer in the world. Alginate purification process from brown algae is simple. This goal is feasible by using of diluted mineral acid and sodium carbonate on dried brown algae. The conventional use of alginate as an excipient in drug products generally depends on gel-forming, and stabilizing properties. Alginate gel can be prepared during gelation process with three methods of syringe or droplet, extrusion and fluid methods. The high benefits of this material, such as biocompatibility and biodegradability, have led to an increase in scientists' desire for alginate as a platform to promote the new delivery systems of nano-drugs in recent decades. Release of water-soluble drugs from the alginate gel matrix is generally via diffusion, while low-solubility drugs are released through the alginate matrix erosion. The potential use of the various qualities as pharmaceutical excipients has not been evaluated fully, but alginate is likely to make an important contribution in the development of polymeric delivery systems. The purpose of this article is to explain the structure, properties, method of preparation and application of alginate nanoparticles in pharmaceutical systems.

    Keywords: Alginate, Nanoparticles, Seaweeds
  • Sadegh Zarei*, Hamed Hosseinian Pages 129-140

    Among the most common health problems in the world are overweight, obesity, and metabolic diseases associated with inadequate lifestyles and reduced physical activity that affect all societies. The military is no exception to this rule, despite its mobility and physical activity. Although promising ways to treat obesity are expanding, nutrition can still play an important role in preventing lifestyle-related disorders. One of these nutritional issues is the molecular effects of anti-obesity and the regulation of cytokine secretion through the consumption of useful food metabolites such as fucoxanthin.Fucosanthin, a type of carotenoids belonging to xanthophylls, can be isolated from edible seaweed and has recently been reported for its physiological functions and many biological properties. Studies have shown that fucoxanthin can lead to oxidation of fatty acids and heat production in white adipose tissue. Fucoxanthin also improves insulin resistance by regulating the secretion of cytokines and decreases blood glucose levels, thus having an anti-obesity effect. This narrative review has elucidated the structure and metabolism of fucoxanthin, focusing on its potential anti-obesity effects and its mechanisms.

    Keywords: Obesity, Fucoxanthin, Edible Seaweeds, Nutrition, Military Force
  • Mohammad Jafar Sepahvand, Mahrooz Javadi*, Jamileh Mokhtari, Morteza Khaghanizade, Saeed Babajani Vafsi Pages 141-148
    Background and Aim

    Considering the importance of job stress and its effects on the performance of military forces, this study investigated the level of occupational stress and its relationship with some demographic and employment parameters in some Iranian Navy personnel.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on a group of Navy personnel in Iran in 2013. Samples were selected by cluster sampling. The Osipo Job Stress Questionnaire and Demographic Questionnaire was used for data gathering. Data were analyzed using SPSS 18 software.

    Results

    There were 384 Navy personnel with a mean age of 29.6±4.2 years. The mean score of job stress in all subjects was 163.2±26.1, which is the normal level of job stress. Overall, 13.3% of subjects had no stress, 85.2% had normal stress, 1.3% had moderate stress and 0.3% had severe stress. Severe stress was recorded among senior officers and those employed in official hiring. The highest level of job stress was related to the physical environment with an average of 68.8% and the lowest level of job stress was in ambiguity with an average of 24.2%.

    Conclusion

    Although 85 % of Navy personnel experience a normal level of stress, severe stress was recorded in senior officers and those employed in official hiring. Also, the highest level of stress was in the physical environment, which required measures to improve work environment conditions and reduce stress in this area.

    Keywords: Job Stress, Osipow, Navy
  • Sohrab Sali, Mansour Babaei* Pages 149-155
    Background and Aim

    Calcium and vitamin D are essential nutrients for the physical and mental health of the military. Soldiers and military personnel are always at risk for bone fractures, making them more likely to consume calcium and vitamin D sources such as milk and dairy products. The purpose of this study was to evaluate the consumption of milk and dairy products and the status of calcium and vitamin D intake in the Iranian Navy personnel.

    Methods

    This study was performed on 89 Navy personnel in Bandar Abbas city in 2018. After collecting demographic data, physical activity was recorded using a physical activity questionnaire and calcium and vitamin D intake were recorded with FFQ168. Data were analyzed using SPSS 20 software.

    Results

    89 military men with a mean age of 32.6±5.1 years were assessed. The average sleep time was 7.2 hours per day. The average daily energy intake was 2973 kcal. The average intake of the dairy group was 1.2 units/day and the prevalence of calcium deficiency was 77.5%. On average, 20.2% of subjects had vitamin D deficiency and 79.8% of subjects had normal or higher vitamin D intake. Also for calcium, on average 48.3% had lower than standard and 51.7% had normal or high calcium intake.

    Conclusions

    Many of the Navy subjects had lower dairy and calcium intakes, but for vitamin D, most people showed a standard intake. However, for a more accurate judgment, it is advisable to measure serum vitamin D levels.

    Keywords: Nutrition, Calcium, Vitamin D, Dairy, Navy
  • Mehdi Khoobdel*, Hossein Jafari, Mohammad Mehdi Bahmani Pages 156-162
    Background and Aim

    The Persian Gulf region has a warm and humid climate and has suitable conditions for the reproduction, biodiversity, and spread of poisoning insects and arachnids. Previous studies have been reported some stinging insects and arachnids including scorpions, bees, wasps, and ants in Persian gulf islands, this study was performed to report more species than other stinging arthropods.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted during 2014 in the Triple Iranian Islands, Greater Tunb, Lesser Tunb, Abu-Musa and Qeshm on the Persian Gulf. In this study, direct hunting, hand catching, Pitfall trap, and total catch methods were used for hunting of insects and arachnids. Direct poaching in their natural habitats and hand catching, as well as pitfall trap trapping, were used for the poisonous arthropods, including centipedes. For the capture of poisonous spiders, the method of searching and catching them in dark and damp places such as warehouses, roofs, etc., as well as the Total Catch method was used. The Spider-like were also hunted around the places by night searches. Samples were conserved in 70% alcohol and moved to the Health Research Center laboratory. Systematically identification was done by the use of valid diagnostic keys.

    Results

    In this study, 38 highly toxic centipedes (Scolopendra valid) were captured and identified and 70 more were identified as Scolopendra spp. 158 spiders were also captured. In the meantime, three specimens of the extremely dangerous and poisonous red-backed black widow (Latrodectus hasselti) were captured from the old village and Souza area and Qeshm city on Qeshm Island. In addition, 28 Spider-like were captured from the camel spider group in the military environment of the old village on Qeshm Island. Giant camel spiders were identified from the Galeodidae family.

    Conclusion

    In this survey, more species of stinging/biting arachnids were reported from Triple Iranian Islands and Qeshm and therefore more information was obtained from poisoning arthropod fauna in the islands. Also the findings from these studies, in addition to awareness of species distribution, can be useful in the management and control of these arachnids and may help in future biological studies.

    Keywords: Arachnids, Poisoning Arthropods, Iranian Islands, Persian Gulf
  • Jafar Bayrami*, Mohsen Sedighi, Mehdi Safatian Pages 163-169
    Background and Aim

    Flying boats are aerodynamic marine vessels that fly at low altitudes. Physical damage from maritime missions in variable climatic conditions and normal or operational conditions with these flying boats can cause mechanical and vibrational damage due to flight shocks. This study aimed to investigate the ergonomics of flying boats in accordance with the physical and physiological conditions of pilots in Iran.

    Methods

    In a pilot study, 6 pilots employed in flying boats in Iran in 2013 were surveyed. Physical (musculoskeletal, auditory, visual, skin) and mental (stress and anxiety) problems associated with working in a flying boat were documented by a specialist physician. A field visit was conducted on the ergonomic aspects of the various components of the flying boat and a semi-structured interview was carried out with the pilots.

    Results

    The mean age of 6 flying boat pilots was 24.8±6.2 years. All pilots suffered from musculoskeletal injuries, arthritis, and back pain and hearing loss. All the pilots were in a state of anxiety during the flight or landing. Shocks and vibrations due to ups and downs, annoying sound of the flying boat engine over the pilot's head, lack of cooling system and lack of proper clothing, lack of ergonomic principles in seat and cabin design, inadequate training of the pilots were recorded during field visits and pilot interviews.

    Conclusion

    Pilots employed in flying boats are at risk of physical and psychological injury due to inadequate ergonomic factors of these boats as well as unsuitable seats and inadequate training. All of the pilots in this study suffered from these injuries. By taking these into account in the redesign of this flying boat and adequate training of the pilots to maintain their health, performance levels can also be improved.

    Keywords: Flying Boat, Ergonomy, Musculoskeletal Disorders, Navy
  • Mohsen Abbasi Farajzadeh, Amir Vahedian Azimi, Seyed Ahmad Mirjavadi, Leila Karimi* Pages 170-179
    Background and Aim

    In the planning and evaluation of hospital services, patient satisfaction is an important indicator of the quality of health care that is repeatedly used. The purpose of the current study was to determine the level of hospitalized patients' satisfaction with the services provided in a Navy hospital.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 234 patients who were discharged from one of the Navy hospitals in Tehran, Iran in 2019. The data gathering tool was a patient satisfaction questionnaire designed and validated by the experts. The questionnaire assessed patient satisfaction in two parts: medical care services; physicians and nurses, health and hygiene services, and non-medical services including nutritional status, amenities, admission services, staff ethics, discharge, and religious observance. Data were analyzed using SPSS 20 software.

    Results

    The mean and standard deviation of the age of patients were 45.4±12.2 years, 72.2% were male and 78.6% were married. The mean and standard deviation of the total score of patient satisfaction in medical care and non-medical services was 96.3±10.7 and 121.5±16.8, respectively. In the medical care services, the satisfaction from physicians and nurses was higher than satisfaction from hygiene services, and in the non-medical services, the highest level of satisfaction was observed in the reception and also welfare services had the lowest satisfaction level. The type of ward had a significant relationship with patient satisfaction (P<0.05). Other demographic data such as age, gender, marital status, hospitalization, and type of insurance were not significantly correlated with satisfaction level.

    Conclusion

    Given the higher satisfaction of patients with medical care services than non-medical services, a reconsidering of hospital management practices is needed to improve patient satisfaction in these services.

    Keywords: Patient, Satisfaction, Care Services, Hospital, Navy