فهرست مطالب

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال نهم شماره 5 (پیاپی 37، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا بادله*، مریم اوجاقی، عبدالرحیم جاهد صفحات 5-24

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر آموزش به روش واقعیت افزوده بر خودکارآمدی و انگیزه ی تحصیلی دانش آموزان شهرستان قدس استان تهران بود. روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان قدس تهران بود. حجم نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، از بین مدارس شهرستان قدس، دبستان دخترانه کوثر انتخاب شد که 423 دانش آموز دارد و از بین پایه های اول تا ششم دبستان کوثر، پایه سوم به دلیل اینکه برای اولین بار با دسته بندی حیوانات و مهره داران آشنا می شوند، انتخاب شد، که 60 دانش آموز دارد و از بین این تعداد دانش آموز، دانش آموزانی که دارای معدل خیلی خوب، رده سنی 9 تا 10 سال و نمره انضباط خیلی خوب (توصیفی) بودند انتخاب شدند، که به طور کلی نمونه آماری 42 دانش آموز انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های انگیزش تحصیلی والرند (1392) و خودکارآمدی شر وهمکاران (1982) به ترتیب دارای 28 و 17 گویه بود که روایی پرسشنامه های مذکور در پژوهش های مختلف مورد بررسی و تائید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها هم به ترتیب 73/0 و 76/0 بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و تحلیل واریانس و تحلیل کواریانس چند متغیره (مانووا) استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آموزش به روش واقعیت افزوده بر خودکارآمدی، انگیزه درونی برای دانستن، انگیزه درونی برای انجام کار، انگیزه درونی برای تحریک، تنظیم همانندسازی، تنظیم درون فکنی شده و تنطیم بیرونی تاثیر مثبت و بر بی انگیزگی دانش آموزان تاثیر منفی دارد. (p<0/05).

    کلیدواژگان: واقعیت افزوده، خودکارآمدی، انگیزه ی تحصیلی، دانش آموزان
  • سعید شریفی رهنمو*، مهری صنیعی، آیت الله فتحی، مجید شریفی رهنمو صفحات 25-46

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تعیین تفاوت تنظیم شناختی هیجان، شایستگی اجتماعی و پرخاشگری در نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت و نوجوانان عادی شهر تبریز انجام شد. روش پژوهش حاضر بر حسب هدف، بنیادی و بر حسب نحوه ی گردآوری داده ها از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه هدف شامل تمامی نوجوانان دبیرستانی شهر تبریز بین سن 15 تا 18 سال می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی ساده 100 نفر از دانش آموزانی که نمره بالاتر از میانگین پرسشنامه (نمره بالاتر از 40) را بدست آوردند به عنوان افراد دارای اعتیاد به اینترنت شناخته شده و با استفاده از گروه همتا (100 نفر دانش آموز عادی) به مقایسه متغیرهای تحقیق پرداخته شدند. جهت گردآوری اطلاعات موردنظر از مقیاس شایستگی اجتماعی فلنر و همکاران (1990)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون (2002)، آزمون اعتیاد اینترنتی یانگ و پرسشنامه پرخاشگری آرنولد اچ باس و پری (1992) استفاده شد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین میانگین نمرات نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت و نوجوانان عادی از نظر سرزنش خود، پذیرش، نشخوار فکری، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت، دیدگاه گیری، فاجعه انگاری و سرزنش دیگری، مهارت های شناختی، مهارت های رفتاری و شایستگی هیجانی، خشم و تهاجم تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، پرخاشگری، تنظیم شناختی هیجان، شایستگی اجتماعی، دانش آموزان
  • مهسا ساداتی بالادهی، بهشته نیوشا*، مهناز استکی صفحات 47-62
    هدف

    باتوجه به اینکه ناتوانی های یادگیری مهم ترین عملکرد ضعیف تحصیلی محسوب می شوند و روش های سنتی تدریس، دیگر جوابگوی نیازهای تربیتی نسل حاضر و آینده نیست، هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی بازی های رایانه ای با بازی های سنتی ایرانی بر تفکر انتقادی دانش آموزان دارای ناتوانی ریاضی بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان پایه چهارم تا ششم دبستان شهر تهران با سنین 12-10 سال بودند که در سال تحصیلی 97-96 با ناتوانی ریاضی مواجه بودند. بدین منظور تعداد 30 نفر آزمودنی به شیوه نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و سپس به 3 گروه تقسیم شدند (گروه کنترل، گروه آزمایشی بازی های سنتی و گروه آزمایشی بازی های رایانه ای). ابزارهای پژوهش آزمون هوش کودکان وکسلر تجدیدنظر شده WISC-R (1949) و آزمون ریاضی کی-مت (1976) جهت غربالگری اولیه و پرسشنامه تفکر انتقادی کرنل X (1985) جهت بررسی اصلی بودند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری مانووا و نرم افزار spss-24 انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده هر دو روش آموزش بازی های سنتی ایرانی و بازی های رایانه ای در بهبود تفکر انتقادی دانش آموزان موثر بوده اند که دراین بین میزان اثربخشی بازی های رایانه ای، در بهبود تفکر انتقادی دانش آموزان دارای ناتوانی ریاضی، بیشتر از بازی های سنتی ایرانی است (01/0>p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش مشاهده شد که بازی رایانه ای استراتژیک جذابیت بسیار زیادی برای شرکت کنندگان داشت و همین امر می تواند از علت های موفقیت بیشتر این نوع برنامه باشد.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، بازی های سنتی ایرانی، تفکر انتقادی، دانش آموزان دارای ناتوانی ریاضی
  • ترانه عنایتی*، علیرضا عالی پور صفحات 63-80
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی وضعیت بازاریابی آموزش های فناوری اطلاعات ویژه بانوان استان مازندران بود. جامعه مورد مطالعه، شامل اطلاعات مرتبط با زنانی است که طی سال‎های 1392 الی 1396، آموزش های فناوری اطلاعات را در اداره کل آموزش فنی و حرفه‎ای استان مازندران را گذراند. آمار مذکور از واحد مشاوره و رهگیری اشتغال اداره کل آموزش فنی و حرفه‎ای مازندران، اطلاعات زنان شاغل آموزش دیده در حوزه فناوری اطلاعات مورد رصد قرار گرفتند. در مرحله بعد با استفاده از نظرات 50 نفر از خبرگان؛ تجزیه و تحلیل SWOT در راستای بازاریابی آموزش های فناوری اطلاعات بانوان استان مازندران انجام گرفت. یافته های تحقیق با در نظر گرفتن ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و عوامل خارجی؛ 2 راهبرد اصلی در کنار 5 سیاست ارائه گردید؛ این راهبردها شامل: راهبرد 1: توسعه آموزش دوره های جدید مهارت محوری فناوری اطلاعات (همراه با سیاست های اجرای دوره‏های جدید آموزشی برای فناوری اطلاعات ویژه بانوان و تدوین برنامه درسی دوره‎های کوتاه مدت در حوزه فناوری اطلاعات در مازندران)؛ راهبرد 2: توسعه فرهنگ و آموزش کسب و کار اینترنتی (همراه با سیاست‎های در نظرگفتن محتوای اشتغال بازار فناوری اطلاعات در کتب درسی دوره متوسطه اول و دوم، پیاده‎سازی دوره‏های آموزشی کارآفرینی در فناوری اطلاعات و برنامه ریزی عملی صدا و سیما از ورود بانوان به بازار فناوری اطلاعات) بودند.
    کلیدواژگان: آموزش، فناوری اطلاعات، اشتغال
  • مهرداد حسین تبار، ابوالقاسم بریمانی* صفحات 81-99
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سواد اطلاعاتی و سرمایه اجتماعی با رضایت تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بوده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا به تعداد 238 نفر بود. نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، به تعداد 143 نفر و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای برحسب جنسیت انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه‏ سواد اطلاعاتی، سرمایه اجتماعی و رضایت تحصیلی استفاده شده است. روایی صوری ابزار توسط صاحب نظران و متخصصان مربوطه مورد تایید قرارگرفته است. پایایی آن ها با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 86/0، 88/0 و 78/0 به دست آمد. جهت بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین سواد اطلاعاتی و سرمایه اجتماعی با رضایت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین سهم هر یک از ابعاد سواد اطلاعاتی و سرمایه اجتماعی در پیش بینی رضایت تحصیلی دانشجویان متفاوت است.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، سرمایه اجتماعی، رضایت تحصیلی
  • حدیث کاظمی بره بی چاست، فریبا نظری* صفحات 101-119
    هدف اصلی این پژوهش، تحلیل مولفه های پذیرش و اعتماد از طریق قصد بر رفتار استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سامانه ثبت پروپوزال و امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز می باشد. پژوهش کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز می باشد که از این تعداد 384 نفر با استفاده از نمونه گیری طبقه ای تعیین شد. پرسشنامه مورد استفاده در پژوهش، با استفاده از پژوهش های پاپاس و همکاران (متغیر قصد استفاده)، گرانت و همکاران (متغیر ریسک ادراک شده)، اورسیولی و همکاران (متغیرهای رفتار استفاده، اعتماد، پیچیدگی، سودمندی ادراک شده، و سهولت دریافتی) تهیه و تنظیم شد که در این امر با نظر متخصصان مشورت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار PLS انجام شد. نتایج حاکی از تایید فرضیات پژوهش دارد. قصد استفاده از فن آوری بیشترین درصد تاثیر را در بین فرضیه ها داشت. بعد از آن به ترتیب اعتماد، رفتار استفاده از فن آوری و اعتماد بر رفتار استفاده بیشترین تاثیر را داشتند. قصد استفاده کمترین درصد تاثیر را بر رفتار استفاده داشت. مقدار Z برای تاثیرگذاری پذیرش فن آوری و اعتماد بر رفتار استفاده با توجه به نقش میانجی گری قصد استفاده نیز به ترتیب 32/3 و 16/3 بدست آمد. براساس نتایج داده ها، می توان نتیجه گرفت مولفه های پذیرش و اعتماد بر رفتار دانشجویان در استفاده از سامانه ثبت پروپوزال و امور پژوهشی دانشگاه موثر است و قصد استفاده باعث افزیش این تاثیر می شود.
    کلیدواژگان: پذیرش فن آوری، اعتماد به فن آوری، قصد استفاده از فن آوری، رفتار استفاده از فن آوری، سامانه ثبت پروپوزال و امور پژوهشی
  • حسین مهدی زاده، مریم عزیزی* صفحات 121-138

    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی میزان تحقق اهداف طرح هوشمندسازی مدارس شهر ایلام و شناسایی چالش ها و موانع پیش روی این مدارس با استفاده از روش ترکیبی (کمی و کیفی) انجام شده است. مدیران ارشد و کارشناسان مسئول، مدیران، معاونین فناوری و معلمان مدارس، دانش آموزان و والدین جامعه آماری این پژوهش بودند. در بخش کیفی، 4 گروه 5 نفره (شامل مدیران ارشد و کارشناسان مسئول، معاونین فناوری و معلمان مدارس، دانش آموزان و والدین) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کمی نیز از جامعه آماری 235 نفری مدیران، معاونین فناوری و معلمان تعداد 144 نفر و از جامعه آماری 1274 نفری دانش آموزان، 297 نفر بر اساس جدول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای انتخاب نمونه در بخش کمی پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده و در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. پرسشنامه محقق ساخته، مصاحبه و گروه های متمرکز، ابزارهای جمع آوری داده ها در این پژوهش بودند. نتایج نشان داد که طرح هوشمندسازی در دستیابی به اهداف مورد نظر خود در سه حیطه شناختی، عاطفی و روانی حرکتی در حد متوسط عمل کرده و اهداف مهارتی طرح هوشمندسازی در مقایسه با اهداف عاطفی و شناختی آن بیشتر محقق شده است. چالش ها و موانع پیش روی هوشمندسازی مدارس نیز از دیدگاه گروه های کلیدی و مطلع شناسایی و در 8 بعد شامل زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری، محتوا، معلم، دانش آموز، والدین، ابزارهای پشتیبانی، قوانین و مقررات آموزشی و نظام ارزشیابی و فرهنگ آموزشی دسته بندی شدند.

    کلیدواژگان: هوشمندسازی، زیرساخت سخت افزاری، اهداف شناختی، اهداف روانی-حرکتی
  • فاطمه صانعی پور*، سعید صفایی موحد، مجید علی عسگری صفحات 139-153

    پژوهش حاضر به شناسایی چالش هاو فرصت های کاربرد فاوا درمدارس هوشمند می پردازدکه هدف اصلی آن ارائه یک سری تغییرات درمدارس هوشمند و انطباق آن باتوانایی دانش آموزان است.جامعه پژوهش مدارس هوشمند از مناطق مختلف شهرتهران درمقطع متوسطه دوره اول ودوم انتخاب شده اند. این پژوهش درچهارچوب رویکردکیفی وبا استفاده ازروش تحقیق مردم نگاری آموزشی صورت گرفته و ابزارجمع-آوری داده ها، مشاهده در مدارس هوشمند مورد تحقیق ومصاحبه های نیمه ساختاریافته بوده است.به منظوردستیابی به داده های موردنظر، تعداد 19 نفردبیران و 3 نفرمسئول سایت و 2 نفرمعاون انتخاب شده-اند.داده های حاصل باروش تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل مضمون مقوله ایی که برای توصیف و توضیح پدیده تحت بررسی بکاررفته اندکه منطبق باقوانین و دستورالعمل ها وآئین نامه و سیاست های فاوا صادرشده ازآموزش وپرورش است.دومقوله اصلی هرکدام باسه مقوله فرعی ودرنهایت با 12 زیرمقوله طبقه بندی شده-اند: 3 زیرمقوله ازفرصت ها،4 و 5 زیرمقوله ازچالش هااست.فرصت ها شامل:مدیریت و نظارت برمدارس هوشمند، تولیدالگوهای مناسب ارزشیابی برخط.چالش ها شامل:مستندسازی، پیچیدگی، ضعف دراجزای مدرسه هوشمنداست.درپایان نتایج یافته ها با کدگذاری، مقولات تشکیل شده وتفکیک شده براساس تحلیل مضمونی بصورت جدولی بسط داده شده است؛ که نتایج استخراج شده انعکاس نسبتاصحیحی ازدیدگاه ها و نظرات معلمان است.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات وارتباطات (فاوا)، مدارس هوشمند، مردم نگاری آموزشی، دوره متوسطه
|
  • Alireza Badele *, Maryan Uojaghi, Abdolrahim Jahed Pages 5-24

    The purpose of this study was to investigate the effect of augmented reality education on self-efficacy and academic motivation of students in Qods city. The research methodology was quasi-experimental with pre-test and post-test design with control group. The statistical population consisted of all primary students in Qods city. The sample size was selected using multistage cluster sampling from schools of Qods city, and Kowsar girls' primary school was selected, which has 423 students. From the first to the sixth grade of Kosar primary school, the third grade, with 60 students, was selected because of their first familiarity with the classification of animals and vertebrates. Of these students, students with a very good grade, ages 9 to 10 years, and a very good (descriptive) discipline score were selected, which generally 42 students were selected as the sample. The instruments used for this study were Valerand's motivation questionnaire (2013) and the efficacy of Sher et al. (1982) which had 28 and 17 items, respectively. The validity of the questionnaires was reviewed and confirmed by various researches, and the reliability of the questionnaires was 0.73 and 0.76 respectively.. Kolmogorov–Smirnov test and analysis of variance and multivariate covariance analysis (Manova) were used to analyze the data. The results of this study showed that the augmented reality learning method has a positive effect on self-efficacy, internal motivation for knowing, internal motivation for doing work, internal motivation for stimulation, replication adjustment, confrontation and externality adjustment, and negatively affect students' self-efficacy. (p <0.05).

    Keywords: Augmented Reality, Self-efficacy, Academic motivation, Students
  • Saeid Sharifi Rahnemo *, Mehri Saniei, Ayatolla Fathi, Majid Sharifi Rahnamo Pages 25-46

    The purpose of this study was to identify and determine the differences in cognitive emotion regulation, social competence, and aggression among adolescents with internet addiction and normal adolescents in Tabriz. The purpose of this study is fundamental, in terms of purpose, and in terms of causal-comparative data collection. The target population includes all high school adolescents in Tabriz between the ages of 15 and 18 years. By simple random sampling method, 100 students who scored higher than the mean of the questionnaire (score above 40) as individuals with internet addiction Known and compared with research group using peer group (100 normal students). For gathering information, Flannery et al.'s (1990) social competence scale, Garnefsky's, Craig & Spinhaun's (2002) Cognitive Emotion Regulation Questionnaire, Young's Internet Addiction Test, and Arnold H. Boss and Perry's Aggression Questionnaire (1992) were used to analyze. Data were analyzed using multivariate analysis of variance. The findings showed that there was a significant difference between the scores of adolescents with internet addiction and normal adolescents in terms of self-blame, acceptance, rumination, positive re-focus, re-focus on planning, etc.

    Keywords: internet addiction, aggression, cognitive emotion regulation, social competence, Students
  • _ Beheshte Niosha *, Mahnaz Asteki Pages 47-62
    Objective

    Given that learning disabilities are the most important poor academic performance and traditional teaching methods are no longer responsive to current and future educational needs, the purpose of the present study was to compare the effectiveness of computer games with traditional Iranian games on the critical thinking of students with mathematical disabilities.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population of the present study included all fourth to sixth grade students in Tehran between the ages of 10 and 12 years who had mathematical disabilities in the academic year 96-97. For this purpose, 30 subjects were selected by purposive sampling method and then divided into 3 groups (control group, traditional games experimental group and computer games experimental group). Research tools were the revised Wexler children's intelligence test WISC-R (1949) and the KeyMath mathematical test (1976) for initial screening and the Cornell X Critical Thinking Questionnaire (1985) for the main review. Data analysis was performed using MANOVA and SPSS-24 software.

    Results

    Based on the results, both traditional Iranian and computer games were effective in improving students' critical thinking. It is one of the traditional Iranian games (p <0.01).

    Conclusion

    Based on the findings of the study, it was observed that the strategic computer game was very attractive to the participants and this could be one of the reasons for the success of this program.

    Keywords: Computer Games, Traditional Iranian Games, critical thinking, Students with Mathematical Disabilities
  • Taraneh Enayati *, Alireza Alipour Pages 63-80
    The purpose of this study was to investigate the marketing status of information technology education for women in Mazandaran province. The study population included information related to all women who received information technology education in the technical and vocational education department of the province. Mazandaran passed from 2013 to 96, using data from the consulting and employment tracking unit of the General Directorate of Technical and Vocational Education in Mazandaran to monitor the information of trained women in the field of information technology. Next, using the opinions of 50 experts from the Department of Labor and Expert Professors, SWOT analysis was conducted to marketing information technology education for women in Mazandaran province. The research findings were presented with consideration of the internal and external factors evaluation matrix; 2 main strategies along with 4 policies; these strategies include: Strategy 1: Develop new IT-based training courses Policy 1: Define new IT courses for women Policy 2: Developing a Short Course in Information Technology in Mazandaran Strategy 2: Developing Internet Business Culture and Education Policy 3: Job market definitions of information technology in first and second grade textbooks Policy 4: Pay special attention to information technology entrepreneurship courses Policy 5: Broadcast support for women entering the IT market
    Keywords: education, Information Technology, Employment
  • Mehrdad Hossein Tabar, Abolghasem Barimani * Pages 81-99
    The purpose of this study was to investigate the relationship between information literacy and social capital with academic satisfaction of undergraduate students. In terms of applied purpose and in terms of descriptive method, correlation has been observed.The statistical population consisted of all 238 undergraduate students at the Islamic Azad University of Neka. Sample size According to Krejcy and Morgan table, 143 individuals were selected randomly (gender). The instrument for collecting data was three standard questionnaires of information literacy, social capital and academic satisfaction Questionnaire.The validity of the tool is confirmed by the experts and Specialists. Their reliability for each respectively was 0.86, 0.88 and 0.78, using Cronbach's alpha test. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression) were used. The results of the research showed that there is a positive and significant relationship between information literacy and social capital with academic satisfaction of the students. Also, the share of each dimension of the information literacy and social capital is different in predicting the academic satisfaction of the students
    Keywords: information literacy, Social capital, Academic Satisfaction
  • Hadis Kazemi Barreh Bi Chast, Faraiba Nazari * Pages 101-119
    this research is to investigate the effect of acceptance and trust components through the intention of using postgraduate students' behavior from the Proposals registration system and research affairs of Islamic Azad University. The present research is a descriptive-survey method in terms of its purpose and in terms of data collection method. The statistical population of this research includes all graduate students of Ahvaz Islamic Azad University. Of these, 384 people were using stratified sampling and responded to the researcher-made questionnaire. Data analysis was performed using Pearson correlation coefficient and PLS software. Seven hypotheses were investigated in this study. The results indicated that seven hypotheses were examined and approved. The intention to use technology had the highest percentage of impact among assumptions. After that, in the order of trust, the behavior of using technology and trust on the behavior of use had the most impact. The intention was to use the least percentage of impact on behavior. The Z value was 3.32 and 3.16, respectively, to influence the acceptance of technology and trust in the use behavior, considering the role of mediation intent to use. Based on the results of the data, it can be concluded that the acceptance and trust components are effective on the students' behavior in applying the application registration system and research affairs of the university and intend to increase this effect. At the end, practical suggestions were submitted to the directors and relevant authorities in conjunction with assumptions and future research was presented to the researchers.
    Keywords: technology acceptance, trust on technology, intention of using technology, behavior of using technology, proposal registration, researh affairs
  • Mahdizadeh Mahdizadeh, Maryam Azizi * Pages 121-138

    This study aimed at assessing the goals achievement of school smartization plan in Ilamsꞌ city and identifying the challenges and obstacles facing these schools by using mixed method (quantitative and qualitative). Managers and experts, schoolsꞌ principals, technology sub-principals and teachers, students and parents were population of this study. In qualitative section, 4 groups (5 people in each group) of managers and experts, schoolsꞌ principals, technology sub-principals and teachers, students and parents were selected as a sample. In quantitative section, 235 schoolsꞌ principals, technology sub-principals and teachers and 1274 students were population of this study that 144 and 297 people of them respectively were selected as a sample based on Morgan's Table. Samples in quantitative section of study were selected by using random sampling method and samples in qualitative section were selected by using purposeful sampling method. Researcher-made questionnaire, interview and focus groups were the research tools. The results showed that intended goals in cognitive, affective and psychomotor domain have been achieved on average level. Furthermore, psychomotor goals have been achieved more than cognitive and affective goals. Challenges and obstacles facing smart schools were identified and calcified in 8 dimensions from the perspective of informed and key groups. Identified dimensions included hardware and software infrastructure, content, teacher, student, parent, supportive tools, educational laws and regulations and evaluation system and educational culture.

    Keywords: smartization, hardware, software infrastructure, cognitive goals psychomotor goals
  • Fsteme Saneipour *, Saeid Safaei Movahhed, Majid Ali Asgari Pages 139-153

    The research aims to identify the challenges and opportunities of ICT application in smart school, the main purpose of which is to present a series of changes in smart school .The research population of smart schools was selected from different regions of Tehran in the first and second grade. This research has been conducted in the framework of a qualitative approach using educational ethnographic research method and data collection, observation in researched smart schools and semi-structured interviews. In order to obtain the desired data, there are 19 selected members and 3 members of the site and 2 selected members. The data were analyzed by data analysis using the thematic analysis of the categories used to describe and explain the phenomenon under review, which is in accordance with the laws and regulations of the ICTs. The two main categories are each subdivided into 12 subcategories: 3 sub-categories of opportunities,4and5sub-categories of challenges. Opportunities include: managing and supervising smart schools, producing appropriate online evaluation models. The Challenge-Hashamel: Documentation, Complexity, Weaknesses are the Elements of Smart Schooling. At the end of the results of the coding findings, the categories are formulated and refined based on thematic analysis in a grid-expanded manner.

    Keywords: information, communication technology(ICT), Smart schools, Educational Ethnography, high school