فهرست مطالب

سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران - سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 147، پاییز 1398)

مجله سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 147، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناصر ابراهیمی دریانی*، محمد طاهر صفحات 131-138

    کلستاز کبدی به صورت افزایش آلکالن فسفاتاز و گاماگلوتامیل ترانس پپتیداز و بدنبال آن هیپربیلی روبینمی کونژوگه مشخص می شود. کلستاز به دو دسته داخل کبدی و خارج کبدی تقسیم بندی می گردد. کلستاز داخل کبدی نشانگر اختلال عملکرد هپاتوسلولار یا وجود ضایعه انسدادی مجاری صفراوی داخل کبدی دیستال به کانالیکول های صفراوی می باشد.اولین قدم برای بررسی کلستاز، افتراق کلستاز داخل کبدی از خارج کبدی است. سونوگرافی شکم، برای رد وجود دیلاتاسیون مجاری صفراوی خارج و داخل کبدی حساس و اختصاصی است. اگر اختلال مجاری صفراوی وجود داشته باشد، قدم بعدی می تواند (MRCP) Magnetic Resonance Cholangiopancreatography یا (EUS) Endoscopic Ultrasound باشد. در صورتیکه در تصویربرداری شواهد انسداد خارج کبدی وجود نداشته باشد، تشخیص کلستاز داخل کبدی مطرح می شود که جهت بررسی آن، ابتدا (AMA) Antimitochondrial Antibody چک می شود و اگر AMA منفی باشد، بیوپسی کبد مدنظر قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: کلستاز، هیپربیلی روبینمی، سونوگرافی
  • سید محمد سید مهدی*، میرسعید عطارچی صفحات 139-143

    دیابت یک بیماری شایع در جهان و در کشور ما محسوب می گردد. بخشی از افراد مبتلا به دیابت در سنین شغلی بسر برده و شاغل می باشند. پزشکان سلامت شغلی نقش مهمی در ارزیابی کارگرانی دیابتی با هدف به حداقل رساندن پیامدهای مشکلات سلامتی حاد و مزمن را در محیط کار دارند. تصمیم سازی در مورد تناسب شغلی فرد دیابتی یکی از مقوله های مهم و پیچیده می باشد. حداقل فایده اشتغال برای افراد دیابتی، کسب درآمد و در نتیجه تقبل هزینه های درمانی توسط فرد بوده و طبعا بطور غیرمستقیم باعث ارتقاء سلامت روحی از جمله پیشگیری از بروز افسردگی شاغل را به همراه خواهد داشت. عواملی مانند رژیم درمانی، وظایف لاینفک شغلی، نوع شیفت کاری، سابقه هیپوگلیسمی و غیره می توانند در تصمیم گیری جهت ارزیابی تناسب شغلی موثر باشند. البته ارزیابی تناسب شغلی در کشورهای در حال توسعه مانند ایران بعلت کمبود فرصت شغلی و احتمال مخفی کاری توسط شاغل یا متقاضی کار در موارد مختلف مانند عدم اظهار سابقه هیپوگلیسمی بغرنج تر می گردد.  بطور کلی بنظر می رسد با کمی تعدیل در شرایط کاری، اکثر افراد مبتلا به دیابت می توانند به کار خود ادامه دهند. در این مقاله مروری از منظر هیپوگلیسمی به ارزیابی تناسب شغلی پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: دیابت، هیپوگلیسمی، تناسب شغلی
  • ابوالحسن مجتهد سلیمانی*، راضیه عزیزی صفحات 144-155

    ناباروری در دنیای امروز دیگر مثل گذشته یک معضل حل نشدنی نیست و پزشکان توانسته اند با شیوه تلفیقی به حل درمان ناباروران بپردازند. تولد فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی به دوشکل است: 1- تلقیح توسط اسپرم زوج با تخمک زوجه در داخل رحم یا خارج از آن برای باروری 2- تلقیح توسط اسپرم دیگری (فرد بیگانه) در داخل رحم یا خارج از آن.  در مورد حضانت چنین فرزندانی در وهله اول فقها با چنین تلقیحی مسئله خاصی نداشته و بر حضانت طفل توسط پدر و مادر طبیعی خود اشتراک نظر دارند. مسئله اصلی زمانی است که از اسپرم فرد بیگانه برای باروری بدون اسپرم زوج استفاده می گردد. بیشتر فقها بر حرمت چنین تلقیحی نظر داشته و فرزند متولد شده را در حکم ولد شبهه می دانند و زمانی نسب را بر مرد و زن جاری می دانند که جاهل به تلقیح باشند. در بعد حقوقی باید گفت که حضانت ناشی از لقاح اسپرم زوج با زوجه چه در داخل رحم باشد چه خارج از آن متعلق به هر دو می باشد و در لقاح اسپرم فرد بیگانه جدای از زوج با زوجه، در صورت جهل به فرزند، نسب متعلق به هر دو و حضانت نیز بر عهده هر دو می باشد و در صورت علم از نظر فقهی در حکم ولد شبهه و از نظر برخی ولد زنا است ولی به نظر می رسد که با توجه به تحولات حقوقی در دنیای امروزی می توان طفل را به زوج و زوجه ملحق دانست و با توجه به قراردادهای منعقده جهانی در حقوق داخلی کشورها باید حضانت را به زوج و زوجه داد اما در حقوق داخلی ما و با توجه به مبانی فقهی، حضانت بر عهده پدر و مادر طبیعی خود بوده و تنها تحت شرایطی خاص می توان برای دیگران حق ملاقات و یا سرپرستی قرار داد.

    کلیدواژگان: لقاح مصنوعی، تولد ناشی از اسپرم، حضانت، توارث، فرد بیگانه
  • امیرحسین فرهمند*، فرناز سیار، مهسا سلیمانی، مژگان آقا محمدی، مریم علی محمدزاده صفحات 156-161
    زمینه

    بیماری پریودنتال همانند بیماری های قلبی - عروقی از بیماری های شایع می باشد. بیماری قلبی-عروقی عامل اصلی مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته بوده و عوامل متعددی در ایجاد آن دخالت دارند. بیماری پریودنتال یکی از عواملی است که در پیشرفت این بیماری دخیل می باشد. هدف از این مطالعه تاثیر بیماری پریودنتال در افزایش ابتلا به انفارکتوس حاد میوکارد می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه case-control تعداد 60 بیمار مبتلا به بیماری حاد میوکارد  و 60 نفر بعنوان کنترل بدون بیماری قلبی وارد مطالعه شدند. ابتدا تشخیص قطعی بیماری قلبی توسط متخصص قلب مورد بررسی و تایید قرار گرفت و سپس پارامترهای پریودنتال شامل عمق پاکت (Pocket depth (PD، (Clinical attachment level (CAL، شاخص Bleeding index) BI) و بعلاوه مارکر آزمایشگاهی (C-reactive protein (CRP نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند و در فرم اطلاعاتی ثبت شد. داده های به دست آمده توسط آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان شاخص BI و عمق پاکت در بین بیماران مبتلا و غیرمبتلا  به انفارکتوس حاد میوکارد در این مطالعه دارای تفاوت معنی داری نبود (2008/0=P)؛ ولی در شاخص CAL تفاوت معنی داری در بین بیماران مبتلا و غیرمبتلا به انفارکتوس میوکارد وجود داشت (0161/0=P)؛ در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد میزان (CRP) به میزان 34/40 درصد افزابش یافته بود.

    نتیجه گیری

     براساس یافته های این مطالعه،  که نشان دهنده فراوانی بیشتر شاخص CAL و در نتیجه ابتلا به بیماری پریودنتال و نیز افزایش مارکر آزمایشگاهی (CRP) در افراد مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد می باشد؛ می بایست روش های پیشگیری و افزایش سطح سلامت دهان و دندان را که باعث جلوگیری از بیماری قلبی عروقی را می شود را توسعه داد.

    کلیدواژگان: پریودنتیت، بیماری قلبی عروقی، انفارکتوس میوکارد
  • میترا صفا*، پریسا عدیمی، فاطمه قاسم بروجردی، فرزانه حاجی زاده، بامداد میراب زاده اردکانی صفحات 162-170
    زمینه

    مواجهه با بیماردرفضای خانواده و محیط کار، می تواند در بروز مشکلات روانشناختی افراد خانواده نقش موثری داشته باشد. با توجه به کمبود پیشینه در این زمینه، هدف از مطالعه آموزش حل مسئله و مقایسه اثربخشی بهبود اضطراب، استرس، افسردگی و نحوه حل مسئله درزمینه کاهش مشکلات روانشناختی اعضای خانواده بیماران بستری و پرسنل بیمارستان که به طور مستقیم درگیر مراقبت از بیمار هستند، می باشد.

    روش کار

    این پژوهش از نوع کاربردی - آزمایشی بود که در آن به مقایسه میزان اثربخشی آموزش راهبردهای حل مسئله بر افسردگی، اضطراب، استرس و روش های حل مسئله در دو گروه خانواده بیماران ریوی بستری با گروه پرسنل بیمارستان دکتر مسیح دانشوری پرداخته شد. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد و اعضای نمونه تحت گروه درمانی با رویکرد آموزش حل مسئله قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک محقق ساخته، سبک حل مسئله کسیدی و لانگ (Cassidy and Long)، و همچنین افسردگی، اضطراب و استرس داس (DASS) بودند.

    یافته ها

     درماندگی، اجتناب، اضطراب و استرس در هر دو گروه پرسنل و همراهان بیماران، پس از اجرای مداخله، به طور معناداری کاهش یافت. افسردگی تنها زیرمقیاسی بود که فقط در همراهان بیماران پس از اجرای مداخله کاهش یافت. گرایش و اعتماد تنها در پرسنل افزایش یافت.

    نتیجه گیری

     بهبود وضعیت افسردگی، اضطراب، استرس و حل مسئله هم در پرسنل و هم در خانواده بیماران پس از اجرای دوره آموزش، ضرورت حضور متخصصان حوزه سلامت روان را برای غربالگری در همه گروه ها، اعم از بیماران، خانواده آنها و پرسنل بیمارستان نشان می دهد.

    کلیدواژگان: حل مسئله، افسردگی، اضطراب، استرس
  • امیرشهریار دیباجی پور*، گیتا صدیقی صفحات 171-177
    زمینه

    نتایج پژوهش های انجام شده حاکی از شیوع بالای کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و نقش آن در سیر بیماری هستند، اما کمتر مطالعه ای به رابطه وضعیت ویتامین D  و علایم خاص اسکیزوفرنی پرداخته است. در همین راستا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی ویتامین D به عنوان داروی کمکی بر علایم، مثبت، منفی و شناختی افراد با اسکیزوفرنی مزمن انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی دوسو کور می باشد. تعداد 30 بیمار که واجد معیارهای ورود به پژوهش بودند به طور تصادفی انتخاب شدند. از مقیاس PANSS (Positive And Negative Syndrome Scale) برای مشخص کردن وضعیت علایم مثبت، علایم منفی و آسیب شناسی روانی عمومی و از MMSE برای مشخص کردن وضعیت شناختی هنگام ورود به مطالعه و پایان هفته هشتم استفاده شد.

    یافته ها

     دو گروه از نظر میانگین علایم مثبت و منفی قبل و بعد از مطالعه اختلاف معناداری نداشتند. نمره علایم عمومی بر اساس PANSS، اختلاف معناداری قبل و بعد از درمان با ویتامین D نشان نداد (8/0=p). همچنین دو گروه مداخله و شاهد از نظر میانگین علایم عمومی قبل و بعد از مطالعه اختلاف معناداری نداشتند. همچنین دو گروه مداخله و شاهد قبل و بعد از مطالعه اختلاف معناداری از نظر میانگین نمرات شناختی  بر اساس MMSE نداشتند.

    نتیجه گیری

     براساس مطالعه حاضر، افزودن ویتامین D به درمان استاندارد اسکیزوفرنی تاثیر معناداری در بهبود علایم مثبت و منفی و شناختی و علایم عمومی نداشت.

    کلیدواژگان: ویتامین D، علایم مثبت، علایم منفی، علایم شناختی، اسکیزوفرنی
  • علیرضا ناطقیان*، دلارام تمجید شبستری، ثریا شجاعی جشوقانی صفحات 178-184
    زمینه

    آنفلونزا یک بیماری واگیردار ویروسی تنفسی است که در صورت بروز می تواند سالیانه باعث 650 هزار مورد مرگ شود. طبق نظر سازمان جهانی بهداشت بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری واکسن است اما میزان دریافت این واکسن در ایران و اکثر کشورهای جهان با شاخص های مطلوب فاصله دارد که مستلزم انجام پژوهش هایی جهت شناخت عوامل این مساله جهت برنامه ریزی برای رفع آن می باشد. این پژوهش با هدف تعیین علل عدم دریافت واکسن در مرکز  اطفال انجام گرفت.

    روش کار

     مطالعه حاضر به صورت مقطعی- مشاهده ای می باشد. محیط پژوهش بیمارستان فوق تخصصی کودکان بود. تعداد 226 نفر از کادر درمان به روش نمونه گیری غیر تصادفی آسان و از طریق پرسشنامه ای در مورد سابقه دریافت، آگاهی و نگرش در مورد واکسن آنفلونزای فصلی انتخاب شدند.  اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تحت  نرم افزار SPSS  ویرایش 22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     در این مطالعه میزان دریافت واکسن 5/46% گزارش شد که دریافت آن در افراد با نمره ی آگاهی و سابقه ی کار بالاتر، بیشتر بود. همچنین اطلاع از ارائه ی واکسن باعث افزایش و سابقه بروز عوارض جانبی باعث کاهش دریافت آن بود. افرادی که نمره آگاهی بالاتری داشتند بیشتر برای دریافت واکسن در آینده برنامه داشتند و آن را به دیگران توصیه می کردند.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود رابطه معنادار میان آگاهی و میزان دریافت واکسن، می توان با شناسایی باورهای غلط و رفع نقاط ضعف علمی افراد، پذیرش واکسیناسیون را افزایش داد.

    کلیدواژگان: واکسن آنفلونزای فصلی، آگاهی و نگرش پزشکان، آگاهی ونگرش پرسنل درمانی
  • صدیقه حیدری*، پروین اسفندیاری نژاد صفحات 185-192
    زمینه

    حاملگی یکی از بزرگترین رویدادهای زندگی یک زن می باشد و در مواردی که به درستی مدیریت نشود، استرس زیادی بر مادر و اطرافیان وی وارد می کند. هدف کلی این پژوهش بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری و رابطه مدت زمان ازدواج بر آن بوده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از دو بخش آزمون سازی و بخش توصیفی-همبستگی تشکیل شده است. نمونه آماری شامل 150 زوج مراجعه  کننده به مرکز بهداشت شماره یک شهرستان ایذه در سه ماهه چهارم سال 1396 بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب گردیدند و سپس پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری (10 سوالی) بر روی آن ها اجرا گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     در خصوص ساختار عاملی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری، بار عاملی گویه های این پرسشنامه بالاتر از 3/0 مشخص شد و نشان داد که پرسشنامه از دو عامل اشباع شده است. این دو عامل بروی هم در حدود 314/60 برای زنان و 937/69 برای همسرانشان درصد واریانس را تبیین کردند. اجرای تحلیل عاملی براساس ماتریس همبستگی حاصل در گروه نمونه مورد مطالعه، قابل توجیه بوده و علاوه بر این، برون داد اولیه نیز نشان داد مقدار تعیین شده ماتریس همبستگی، عددی غیرصفر است که نشان می دهد بر پایه این داده ها می توان به استخراج عامل ها اطمینان کرد. همچنین یافته های همبستگی نشان داد ترس از زایمان با مدت زمان ازدواج برای زنان با ضریب همبستگی 459/0- و برای همسرانشان با ضریب همبستگی 447/0- در سطح معناداری 000/0= p رابطه ای معکوس دارد. وجود رابطه معکوس بین تحصیلات و سن با ترس از زایمان قبل از بارداری نیز از دیگر یافته های جانبی این پژوهش بوده است.

    نتیجه گیری

     ابزار استاندارد شده فارسی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری دارای ویژگی های روان سنجی قابل قبولی در نمونه ایرانی بوده و همچنین بین مدت زمان ازدواج و ترس از زایمان قبل از بارداری رابطه ای معنی دار برقرار بود. به این معنا که با افزایش مدت زمان ازدواج، ترس از زایمان پیش از بارداری کاهش یافت.

    کلیدواژگان: ترس از زایمان، بارداری، مدت زمان ازدواج، تحلیل عاملی
|
  • Pages 131-138

    Hepatic cholestasis is characterized by elevated alkaline phosphatase and gama - glutamyl transpeptidase levels which is then followed by conjugated hyperbilirubinemia. It is classified into intrahepatic and extrahepatic cholestasis. Intrahepatic cholestasis indicates hepatocellular dysfunction or the presence of an obstructive lesion in intrahepatic bile ducts distal to biliary canalicular system. The first step in evaluating cholestasis is to distinguish intrahepatic from extrahepatic cholestasis. Abdominal sonography is a sensitive and specific modality to rule out intra- and extrahepatic biliary dilatation. If abnormal biliary tract is present, the next step is to perform Magnetic Resonance Cholangiopancreatography (MRCP) or Endoscopic Ultrasound (EUS). If there was not any evidence of biliary system obstruction in imaging, intrahepatic cholestasis is suggested and to evaluate this condition, initially Antimitochondrial antibody (AMA) should be checked and if the result was negative, liver biopsy should be considered.

    Keywords: Cholestasis, Hyperbilirubinemia, Sonography
  • Pages 139-143

    Diabetes mellitus is a common disease in Iran and all around the world. A number of diabetic patients are in occupational age range and employed. Occupational health physician with the aim of decreasing both the acute and chronic complication of Diabetes mellitus in diabetic employees, play an important role in evaluation of these individuals. Decision on the appropriateness of a job for diabetic individual is a very complex and important issue. The least benefit which occupation could have for a diabetic individual is to earn money and cover the expensed associated with their illness, a point which indirectly improves their mental health including preventing depression, etc. Several factors such as diet, job-related tasks, type of work shift, history of hypoglycemia, etc. could affect the decision on the appropriateness of an occupation. However, in developing countries such as Iran because of lack of job opportunities and the probability of hiding the issue of hypoglycemia by job-seekers, job suitability assessment is difficult. Overall it seems that by making the work environment slightly suitable for diabetic patients, most of them could continue with their job. In this article, job-suitability is evaluated in regard to hypoglycemia condition in diabetic individuals.

    Keywords: Diabetes mellitus, Hypoglycemia, Job suitability assessment
  • Pages 144-155

    Infertility in the world today is no longer an inescapable problem, and doctors have been able to solve the problem of infertile treatment in a coherent way. The birth of children by artificial insemination is in the following ways: 1) Insemination by husband’s sperm with egg inside the uterus or out of it for fertilization, and 2) Inoculation by another sperm (stranger-donor) inside or outside the uterus. In the case of the guardianship of such a child, in the first place, the Islamic scholars (Faghi) do not have a particular problem with such insinuation, and share the same belief that both the natural parents have the guardianship of the child.
    The main issue is when donor sperm-other than the husband’s sperm- is used. Most jurists consider such an insemination and the born child as unlawful; it is only considered as related to man and woman when they are ignorant to inoculation.
    In the legal context the guardianship in light of the sperm fertilization with the wife, whether inside the uterus or outside belongs to both of them. In case of fertilization with donor sperm apart from the husband’s, in the case of ignorance to the child, the guardianship belongs to both of them. However in case of knowledge, and from the jurisprudence point of view the born child is considered as suspicious and adultery case.
    However, it seems that in light of the legal developments in the modern world, the child can be joined to the parents with respect to the international conventions in the domestic law of the countries. But in our domestic law and according to the jurisprudential principles, the guardianship belongs to the genuine father and the mother of the child. And only under certain conditions other individuals can be given the right to meet or have the guardianship of these children. The present research has been done in a descriptive-analytical method.

    Keywords: Artificial insemination, Birth of sperm, Custody, Inheritance, alien person
  • Pages 156-161
    Background

    Cardiovascular disease is the leading cause of death in developed countries and is a disease that has many contributing factors. Periodontal disease is one of the factors contributing to the progression of the disease. The aim of this study was to investigate the effect of periodontal disease on the incidence of acute myocardial infarction.

    Methods

    In this case-control study, 60 subjects including acute myocardial disease and 60 patients without heart disease were evaluated by a cardiologist. C-reactive protein (CRP), periodontal parameters including Pocket Depth (PD) and Clinical Attachment Level (CAL) as well as Bleeding Index (BI) were assessed and recorded. Data were analyzed using the chi-square test.

    Results

    There was no significant difference (P=0.2008) between BI index and PD between patients with and without acute myocardial infarction, but in the CAL index there was a significant difference between patients with and without myocardial infarction. (P=0.0161); in patients with myocardial infarction, the rate of increase of CRP was 40.34%.

    Conclusion

    According to the findings of this study, which indicate a higher incidence of CAL and as a result periodontal disease and increased laboratory marker (CRP) in patients with acute myocardial infarction, methods for preventing and increasing the level of oral health and hygiene that could prevent cardiovascular disease must be introduced at a large scale.

    Keywords: Periodontitis, Cardiovascular disease, Myocardial infarction
  • Pages 162-170
    Background

    Encountering a patient in the family environment and at work place may play an important role in the incidence of psychological problems among family members and health personnel. Considering the lack of enough literature in this field, we aimed to investigate the degree of improvement in anxiety, stress, depression and problem solving styles by training them with the problem solving program. With this training the psychological problems of the hospital personnel and the family members of hospitalized patients who are involved directly in caring the patient, would decrease.  

    Methods

    This was an applied–experimental research. The effectiveness of training the problem solving styles on depression, anxiety, stress and problem solving styles in two groups of family members of hospitalized pulmonary patients and the hospital personnel of Masih Daneshvari Hospital, has been compared. The sampling method was accessible one. The sample group, underwent problem solving styles training as a group therapy. The instruments used were researcher made demographic questionnaire, Cassidy and Long Problem Solving Style and DASS.

    Results

    Helplessness and avoidance factors of problem solving style, anxiety and stress reduced significantly in both groups after executing the problem solving styles training protocol. Depression was the only sub-scale that decreased just in the family members of the patients. After executing the problem solving style protocol, problem-solving confidence and approach style increased only in hospital personnel.

    Conclusion

    The improvement of depression, anxiety, stress and problem solving styles after the execution of problem solving training protocol in both groups of hospital personnel and patients family members, reflects the necessity of presence of specialists in mental health field for screening the mental status in all groups of patients, their family members and the hospital personnel.

    Keywords: Problem solving, Depression, Anxiety, Stress
  • Pages 171-177
    Background

    Vitamin D can be effective in treating some symptoms of schizophrenia, and with better control of vitamin D levels and supplementation, there is a potential for reducing this disease. But due to small number of studies, more studies are needed in this area. The aim of this study was to determine the efficacy of vitamin D as an adjunct to the positive, negative, and cognitive symptoms of people with chronic schizophrenia.

    Methods

    The present study is a double-blind clinical trial. A total of 30 patients who were eligible for inclusion criteria were selected randomly. The Positive and Negative Syndrome Scale (PANSS) scale was used to determine the status of positive symptoms, negative symptoms and general psychopathology, and The Mini-Mental State Examination (MMSE) to determine cognitive status when entering the study and at the end of the eighth week.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in terms of mean negative symptoms before and after the study. The overall symptoms score based on PANSS did not show a significant difference before and after treatment with vitamin D (P=0.8). There was no significant difference between the two intervention and control groups regarding the mean of general symptoms before and after the study. Also, there was no significant difference between the two intervention and control groups before and after the study in terms of mean total score based on PANSS.

    Conclusion

    Adding vitamin D to the standard treatment of schizophrenia did not have a significant effect on the improvement of positive, negative and invasive symptoms and general symptoms.

    Keywords: Vitamin D, Positive symptoms, Negative symptoms, Cognitive symptoms. Schizophrenia
  • Pages 178-184
    Background

    Influenza is an acute respiratory viral infectious disease that can cause 650,000 deaths annually. Hospital personnel are highly exposed to it. Attention should be paid to the fact that these people, along with the risk to themselves, spread the infection among other patients and vulnerable groups’ like pediatric patients. The best way to prevent the disease is vaccination, which has been emphasized by the World Health Organization. Unfortunately, the rate of receiving this vaccine in Iran and most countries in the world is not well suited to the indicators, which requires research to identify the factors of this issue in the direction of planning to resolve it. This study was designed and implemented in an educational pediatric hospital to identify the causes of non-vaccination.

    Methods

    This study was a cross-sectional observational study and data were collected by non-randomized sampling method through a questionnaire on the history of receiving the seasonal influenza vaccine, and knowledge and attitude about the seasonal influenza vaccine among physicians in the pediatric hospital. Data was analyzed using Chi-square, independent T, ANOVA and Pearson correlation coefficient by SPSS version 22 software.

    Results

    In this study, the rate of vaccination was 46.5%, which was higher in people with higher knowledge and higher work record. Also, being informed about vaccine availability in work place has increased and the history of side effects has reduced its acceptance rate. People who had a higher knowledge score were more likely to receive the vaccine in the future, recommending it to others.

    Conclusion

    Considering the significant relationship between knowledge and the rate of vaccination, it is possible to increase the acceptance of vaccination by identifying the wrong beliefs and removing the scientific weaknesses of the respondents.

    Keywords: Seasonal influenza vaccine, Attitude, awareness of physicians, awareness of medical personnel
  • Pages 185-192
    Background

    Pregnancy is the biggest event in a woman’s life. It is not a pleasant occasion for all women, and in cases where it is not managed properly, the pregnant woman and her relatives face a lot of difficulty and stress. It can be said that the greatest stress in every woman’s life is pregnancy, and fear of delivery is an important problem during pregnancy and after childbirth. The general objective of this study was to examine the psychometric properties of the pre-pregnancy fears questionnaire and the relationship with marriage duration.

    Methods

    The present study consisted of two parts: the first part consisted of the test, and the second part of the descriptive-correlational study. 150 couples who referred to the health center of Izeh city in the fourth trimester of 2018, were selected by multistage cluster sampling method. Then, the questionnaire of fear of delivery before the pregnancy (10 questions) was implemented on them. Data were analyzed using SPSS version 24 software.

    Results

    The findings indicated that the factor load was higher than 0.3 and the questionnaire was saturated with two factors. These two factors explained the percentage of variance by about 60.314 for women and 69.937 for their husbands. Factor analysis based on the correlation matrix in the sample group was justified and in addition, the initial output also showed that the amount of dimerman correlation matrix is a non-zero number that indicates that the factors can be extracted based on these data. Correlation findings also showed that the fear of delivery with marriage duration for women with a correlation coefficient of -0.459 and for their husbands with a correlation coefficient of -0.447 have a reverse relationship with the significance level of 0.000. The inverse relationship between education and age with fear of pre-natal delivery is one of the side findings of this study.

    Conclusion

    Persian standardized questionnaire for fear of delivery before pregnancy has acceptable psychometric properties in Iranian sample. There is also a significant relationship between pre-pregnancy fear and marriage duration.

    Keywords: Fear of giving birth, Pregnancy, Marriage duration, Factor analysis