فهرست مطالب

مجله راهور
پیاپی 31 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا مهماندار* صفحات 9-36
    اکتشاف و تجزیه وتحلیل پارامترهای مهمی که باعث وقوع تصادفات در بزرگراه ها می شوند، می تواند به بهبود ترافیک کمک کنند. این مقاله به یک مسئله بهینه سازی چندپارامتری در راستای شناسایی پارامترهای موثر بر شدت تصادفات بزرگراهی در شهر تهران اشاره دارد و از یک مدل ترکیبی شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک برای انجام تجزیه وتحلیل استفاده می کند. روش این پژوهش، توصیفی- مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش را داده های تصادفات در بزرگراه های شهر تهران در طول سال های 1394 تا 1396 تشکیل می دهند. در این پژوهش سعی شده است با استفاده از مدل ترکیبی شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک، پارامترهای موثر بر شدت تصادفات در شهر تهران شناسایی و اولویت بندی گردند. به این منظور در مدل ترکیبی، میزان شدت تصادف به عنوان متغیر وابسته و 4 دسته کلی از متغیرها یعنی آب وهوا، جاده، وسیله نقلیه و راننده به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است. سپس با استفاده از روش هوش مصنوعی و پیش پردازش داده ها، ساختار بهینه مدل شبکه عصبی تعیین و در نهایت، نتیجه مدل شبکه عصبی به عنوان ورودی الگوریتم ژنتیک در نظر گرفته شد. یافته ها علاوه بر تعیین پارامترهای اصلی موثر بر شدت تصادفات (رفتار راننده، چگونگی حرکت وسیله نقلیه، نوع وسیله نقلیه و وضعیت ایمنی سطح سواره رو بزرگراه ها) نشان می دهد که الگویتم ترکیبی، عملکرد خوبی در شناسایی پارامترهای موثر بر شدت تصادفات دارد و می تواند یک بینش جدید را در راستای طراحی الگو در جهت درک بهتر و پیشگیری از حوادث مرتبط با آسیب های تصادفات در آینده فراهم سازد.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، ایمنی ترافیک، بهینه سازی، تصادفات بزرگراهی، شبکه عصبی
  • حمیدرضا بهنود*، اردشیر برهوم، بابک میربهاء صفحات 37-56
    چراغ های راهنمایی به عنوان روشی برای بهبود ایمنی ترافیک و عملکرد در تقاطع ها در نظر گرفته می شوند. تعداد زیادی از تصادفات در تقاطع ها رخ می دهند و این تصادفات باعث خسارت های مالی، آسیب دیدگی، و حتی در بعضی موارد منجر به مرگ می شوند. این تحقیق به منظور پیش بینی شدت تصادف در تقاطع های چراغ دار شهر قزوین انجام شده و متغیرهای موثر بر وقوع تصادفات شدید را بررسی می کند. داده های تصادف براساس گزارش های پلیس شهر قزوین و داده های ارائه شده توسط معاونت حمل ونقل ترافیک شهرداری قزوین مورد استفاده قرار گرفته که شامل 288 تصادف در سال های 93 تا 95 در 38 تقاطع چراغ دار شهر قزوین است. گزارش تصادفات شامل توصیف شرایطی است که تصادف در آن رخ داده است. این تصادفات بر اساس شدت آنها به ترتیب در سه دسته خسارتی، جرحی و فوتی که بر اساس آمارها (128 تصادف خسارتی، 156 تصادف جرحی، 4 تصادف فوتی) دسته بندی شده اند. در این تحقیق مدل لوجیت ترتیبی مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که حضور بعضی از متغیرها مانند زمان تصادف در روز، نرخ حجم تقاطع و وجود جزیره، در واقع احتمال وقوع یک تصادف با شدت زیاد را کاهش می دهند و بر عکس حضور بعضی از متغیرها مانند تصادفات در فصل تابستان، نوع برخورد، نحوه برخورد، تردد عابرین پیاده و تعداد خطوط در احتمال وقوع یک تصادف با شدت زیاد را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: تقاطع های چراغ دار، مدل لوجیت ترتیبی، شدت تصادف، تقاطع های درون شهری
  • داوود چگینی*، سید تیمور حسینی، رضا جوادیان، سیدسعید کشفی، رضا بیرانوند صفحات 57-84
    زمینه و هدف

    پژوهش تعیین اثربخشی صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس ویژگی های راننده در پیشگیری از تصادفات، در کشور ایران انجام گرفته است. بررسی های علمی انجام شده در خصوص تصادفات ترافیکی و علل آن ها نشان می دهد که عامل انسانی با اختلاف چشمگیری نسبت به دیگر عوامل، بالاترین سهم را در وقوع تصادفات دارد. به عبارتی می توان انسان و اشتباهات او را مهم ترین دلیل وقوع تصادف رانندگی دانست. بر همین اساس، از سال ها پیش در بسیاری از کشورها، در سراسر جهان قوانین و مقررات سخت گیرانه ای در خصوص چگونگی صدور بیمه شخص ثالث بر اساس ویژگی های راننده برای متقاضیان وضع شده است. هدف کلی این مطالعه، اثربخشی صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس ویژگی های راننده در پیشگیری از وقوع تصادفات است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، کارشناسان و متخصصان راهنمایی و رانندگی و بیمه می باشد و برای انتخاب آماری از روش گلوله برفی استفاده گردید. به این منظور، به روش مدل سازی رگرسیون خطی تعمیم یافته، سه مدل خطی برای کل تصادفات، تخلفات رانندگی پرخطر و تصادفات منجر به فوت ساخته شده است.

    یافته ها:

     نتایج این پژوهش نشان می دهد که سابقه تصادفات راننده، سابقه تخلفات رانندگی پرخطر، شغل راننده و قوانین سخت گیرانه به گونه ای که تمدید بیمه نامه را با مشکل مواجه می کند، متغیرهای مرتبط با صدور بیمه نامه بر اساس ویژگی راننده هستند که اثری جدی در کاهش تصادفات دارند.

    بحث و نتیجه گیری:

     مطالعات ثابت کرده است که تقریبا در تمامی موارد، وضع و اعمال چنین قوانینی تاثیر مثبتی روی کاهش تصادفات داشته است. این مقاله به ارزیابی این ادعا پرداخته است.

    کلیدواژگان: اثربخشی، پیشگیری، بیمه شخص ثالث، ویژگی راننده، تصادفات
  • آیت الله فتحی*، نادر جعفرپور، ابراهیم نوری، سعید شریفی رهنمو، شروین محمدی صفحات 85-116

    رفتارهای پرخطر، رفتارهای بالقوه مخربی هستند که افراد به طور ارادی یا بدون اطلاع از پیامدهای نامطلوب احتمالی، آن ها را انجام می دهند. این مفهوم، خود متاثر از عوامل اجتماعی و شخصیتی زیادی است و در این مقاله تلاش شده است تا نقش هیجان خواهی و تکانشگری در رفتارهای پرخطر رانندگی رانندگان بین شهری جاده تبریز - اهر انجام شود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش، کلیه رانندگان جاده تبریز - اهر با حداقل دو سال سابقه فعالیت رانندگی در سال 1397 بودند. از بین 130 راننده، نمونه ای با حجم 100 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسش نامه سلامت عمومی (GHQ)، پرسش نامه هیجان خواهی زاکرمن (SSS)، پرسش نامه تکانشگری بارات (Barratt) و پرسش نامه رفتار رانندگی منچستر می باشد. یافته ها نشان داد که بین هیجان خواهی و رفتارهای پرخطر رانندگی رابطه معنی داری وجود دارد و همچنین رابطه بین مولفه های تکانشگری با رفتارهای پرخطر رانندگی در جاده تبریز - اهر معنی دار بوده است. پس نتیجه می گیریم که متغیرهای هیجان خواهی و تکانشگری قادر به پیش بینی رفتارهای پرخطر رانندگی جاده تبریز - اهر می باشند. با توجه به اینکه بر اساس یافته های پژوهش حاضر، هیجان خواهی و تکانشگری از مولفه های مرتبط با گرایش رفتارهای پرخطر رانندگی هستند، پیشنهاد می شود که اطلاع رسانی در زمینه هیجان خواهی، تکانشگری و عوارض آن ها به عنوان یکی از موارد موثر در برنامه آموزشی رفتارهای پرخطر رانندگی لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: هیجان خواهی، تکانشگری، رفتارهای پرخطر رانندگی و سلامت عمومی
  • صدیقه سادات هاشمی* صفحات 117-142
    پلیس راهور ناجا در سال های اخیر، توجه ویژه ای را به آموزش کودکان و نوجوانان از طریق اجرای برنامه های «همیاران پلیس» و «پلیس یاران نوجوان» معطوف نموده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر واگذاری نقش همیار پلیس بر یادگیری قوانین راهنمایی و رانندگی در کودکان انجام شده است. اینپژوهش، نیمه آزمایشی و طرح آن به صورت پیش‎آزمون -  پس‎آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش را کودکان پسر 10 تا 12 ساله شهر تهران تشکیل داده اند و از بین آن ها، 30 کودک به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه، 15 نفر). سپس پرسش نامه‎ای روا و پایا (آلفای کرونباخ 91/0) درمورد قوانین راهنمایی برای کودکان طراحی و در اختیار آن ها قرار گرفت. در ادامه به گروه آزمایش، نقش همیار پلیس واگذار شد و سه هفته بعد، مجددا همان پرسش نامه در اختیار هردو گروه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که نمرات گروه گواه در دو مرحله آزمون قوانین رانندگی تغییر چندانی نداشتند؛ درحالی که در گروه همیاران، این میانگین پس از واگذاری نقش همیار پلیس، افزایش زیادی داشت. همچنین، میانگین نمرات آزمون کودکان در دو گروه آزمایش و گواه، در ابتدای پژوهش کاملا مشابه بود؛ اما پس از واگذاری نقش همیار پلیس به گروه آزمایش، تفاوت قابل توجهی بین نمرات دو گروه ایجاد شد. به این ترتیب، با واگذاری نقش همیار پلیس به کودکان، یادگیری آن ها به طور قابل توجهی در سه سطح نگرش، دانش و رفتار بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: نقش، یادگیری، همیار پلیس، کودک، قوانین راهنمایی و رانندگی، جامعه پذیری
  • محمود گودرزی*، شهلا فلاحی صفحات 143-164

    شخصیت، الگوهای رفتاری ثابت و معینی است که چگونگی واکنش به رویدادها را مشخص می نماید. رفتار به طورکلی تحت تاثیر شخصیت است. رفتار رانندگی نیز از این امر مستثنا نیست. این پژوهش به منظور مقایسه ویژگی های شخصیتی و رفتار رانندگی در بین رانندگان پرخطر و ایمن شهرستان مریوان انجام شده است. روش انجام، پژوهش علی - مقایسه ای است. جامعه آماری آن شامل کلیه رانندگان دارای گواهینامه در سال 1394 بود که با مراجعه به مراکز بیمه و بر اساس نمونه گیری در دسترس، 225 نفر از رانندگان انتخاب و به دو گروه رانندگان ایمن (عدم تصادف و استفاده از کوپن بیمه خودرو) و رانندگان پرخطر (سابقه تصادف و استفاده از کوپن بیمه) تقسیم بندی شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه پنج عاملی بزرگ شخصیت نئو و پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که در عامل های برون گرایی، انعطاف پذیری، سازگاری و مسئولیت پذیری بین رانندگان پرخطر و رانندگان ایمن، تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین میزان لغزش ها، خطاها، تخلفات عمدی و غیرعمدی در رانندگان پرخطر  بیشتر از  رانندگان ایمن بود و این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، رفتار رانندگی، رانندگان ایمن، رانندگان پرخطر، رانندگی
  • حمیدرضا کرمی* صفحات 165-190

    تصادفات ترافیکی به صورت یک معضل اجتماعی در کشور مطرح است که همه ساله جان تعداد زیادی از مردم را گرفته و هزینه های اقتصادی بزرگی را به جامعه وارد می کند. در سال های اخیر، در بحث مدیریت ترافیک به روش های پیش بینی تصادفات توجه زیادی شده است. پیش بینی حادثه، اثر زیادی در کاهش تلفات، جراحات و خسارات مالی ناشی از بروز تصادفات دارد. هدف اصلی این مطالعه، پیش بینی حوادث ترافیکی با استفاده از مدل فضایی ناحیه ای تهران بزرگ در سال 1396 می باشد. این پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی - مقطعی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، آمار و داده های مربوط به تصادفات در مناطق 22 گانه شهر تهران در سال 1396 بوده که در بانک اطلاعاتی پلیس راهور ناجا ثبت شده است. در این پژوهش، ضمن بررسی عوامل موثر بر حوادث ترافیکی، برای تحلیل داده های و ارائه مدل های پیش بینی، از مدل رگرسیون فضایی ناحیه ای استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که سه عامل انسانی، راه و وسایل نقلیه، از عوامل موثر بر تصادفات ترافیکی شهر تهران بوده اند؛ به نحوی که متغیرهای کمکی تعداد سفرهای جذب شده و سفرهای تولیدشده بر شدت حوادث ترافیکی (تخلفات تامه تصادفات یعنی تغییر مسیر ناگهانی، عدم توجه به جلو، رعایت نکردن حق تقدم و عدم رعایت فاصله طولی) تاثیرگذار هستند؛ به نحوی که افزایش یک درصدی در سفر جذب شده و تولیدشده به ترتیب به افزایش 7/21 و 2/23 درصدی نرخ تخلفات رانندگی منجر می شود.همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که با لحاظ نمودن ساختار همبستگی داده های شمارشی می توان به مدل های پیش بینی حوادث ترافیکی در سال های آینده پرداخته و عوامل موثر بر آن ها را تعیین و کنترل نمود.

    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، پیش بینی تصادفات، مدل رگرسیونی فضایی ناحیه ای، علت تامه
  • سید فرزین فائزی*، محسن میرزایی صفحات 191-226
    زمینه و هدف

    ده درصد کل تصادفات در منطقه موردمطالعه مربوط به تصادفات در میادین شهری می‏باشد. هدف از این پژوهش، تعیین پارامترهای موثر در تصادفات در میادین شهری و ارائه مدل پیش بینی فراوانی تصادفات می باشد.

     روش:

    روش این پژوهش به صورت توصیفی - پیمایشی است. در این پژوهش، 456 تصادف که در 26 میدان شهر اردبیل از سال 1393 تا 1395 رخ داده است، بررسی و عوامل موثر در هریک از آن تصادفات جمع‏آوری شدند. عوامل به صورت پرسش‏نامه طراحی شد تا با استفاده از روش طیف لیکرت و روش دلفی و نظرسنجی از خبرگان، عوامل موثر پالایش و پارامترهای نهایی جهت مدل سازی انتخاب شوند. نمونه آماری، 102 نفر انتخاب شد. تعداد 40 پارامتر اولیه موثر در تصادفات انتخاب شدند. پرسش‏نامه‏ ها با آزمون‏های آماری و میانگین و توان افتراقی تجزیه وتحلیل شدند که تعداد 16 پارامتر با تاثیر بالا برای مدل سازی شناخته شدند. تحلیل و مقایسه نتایج مدل سازی به دو روش انجام شد؛ روش اول، استفاده از مدل آماری رگرسیون خطی با نرم‏افزار مینی تب 14 و روش دوم، استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی با نرم‏افزار متلب است.

    یافته ها

    نتایج تحلیل آماری نشان می‏دهد که از بین مدل‏های رگرسیون ارائه شده، بهترین مدل پیش بینی فراوانی تصادفات شامل سه پارامتر حجم ترافیک میدان، تعداد معابر منتهی به میدان، وجود یک مکان تولید و جذب سفر است. همچنین نتایج تحلیل شبکه عصبی نیز نشان داد که مدل برتر در پیش بینی تعداد تصادفات، مدلی با 4 پارامتر ورودی حجم ترافیک اصلی، وجود ایستگاه تاکسی و اتوبوس، سرعت‏گیر در معابر اصلی و تعداد معابر منتهی به چهارراه است.

    کلیدواژگان: پیش بینی تصادفات، میادین شهری، مدل سازی، رگرسیون خطی، شبکه عصبی و اردبیل
|
  • Mohammad Reza Mehmandar * Pages 9-36
    Identifying and analyzing crucial parameters that cause accidents in highways,can help improving traffic. This paper addresses a multi-parameteroptimization problem in order to identify the parameters affecting the severityof accidents on highways in Tehran city and uses a combination model ofNeural Network and Genetic Algorithm to perform the analysis. The methodof this research is descriptive-cross-sectional. The statistical population of thisstudy is the accidents data on the highways of Tehran during 2015-2016. Inthis research, it is attempted to identify and prioritize the parameters affectingthe severity of accidents in Tehran city using a combination model of neuralnetwork and genetic algorithm. For this purpose, in the hybrid model, theseverity of the accident is considered as the dependent variable and the fourgeneral categories of variables namely climate, road, vehicle and driver areconsidered as independent variables. Then, using artificial intelligence methodand data preprocessing, the optimal structure of the neural network model wasdetermined and finally, the result of the neural network model was consideredas the input of the genetic algorithm. The results not only determines andprioritizes the main parameters affecting the severity of accidents inTehran(including: 1- driver behavior, 2- how the vehicle is moving, 3- type ofvehicles and 4- highways safety status), but also Indicates that the combinationmodel of Neural Network and Genetic Algorithm has a good performance inidentifying the parameters affecting crash severity in Tehran, And couldprovide a new insight into designing a pattern to understand better and preventfuture accident-related accident injuries.
    Keywords: genetic algorithm, Traffic Safety, Optimization, highway crashes, neural network
  • Hamid Reza Behnood *, Ardeshir Barhoom, Babak Mir Baha Pages 37-56
    Traffic lights are considered as a way to improve traffic safety andperformance at intersections. Lots of crashes occur at intersections. There aremany accidents at intersections and these accidents cause financial losses,injuries, and even death. This research was carried out to predict the crashseverity of lighted intersections in Qazvin city, and examines the variables thataffect the incidence of severe accidents. Accident data were used base onQazvin police reports and data provided by Qazvin municipality traffictransportation department that includes 288 accidents at the 38 lightedintersections of the Qazvin city in the years 2014 to 2016. The accidents reportdescribes the circumstances in which an accident occurred. The accidents wereranked in three categories according to their severity including damage, injuryand fatal accidents that based on statistics (128 damages, 156 injury and 4fatalities). Sequential logit model was used in this research. The results showthat the presence of some variables such as accident time in the day, rate ofintersection volume and the existence of an island actually reduces thelikelihood of occurrence of a accident with a high severity. In contrast, thepresence of some variables such as accidents in summer, type of collision, howto collide, pedestrian traffic and the number of lanes, actually increases thelikelihood of accidents with a high severity.
    Keywords: lighted intersections, sequential logit model, Accident Severity, Urban Intersections
  • Davood Chegini *, Seyyed Teymoor Hoseyni, Reza Javadian, Seyed Saeid Kashfi, Reza Beyranvand Pages 57-84
    Background and aim

    research of determining the effectiveness of theissuance of third-party insurance based on driver's characteristics in theprevention of accidents has been done in Iran country. Scientific researches ontraffic accidents and their causes indicate that the human factor has asignificant difference in the incidence of accidents, compared with otherfactors. In other words, human and his mistakes can be considered as the mostimportant reason for a driving accident. Thus, many years ago, in manycountries around the world, stringent regulations and regulations on theissuance of third-party insurance have been introduced based on driverattributes for applicant. The general objective of this study is the effectivenessof the issuance of third-party insurance on the basis of driver's characteristicsin preventing accidents.

    Method

    this research is practical in type of aim and descriptive-analytical intype of method in terms of survey. The statistical population of this study wasexperts and specialists in traffic and insurance and snowball method was usedfor statistical selection. For this purpose, three linear models for totalaccidents, high-risk driving violations and fatal accidents have been developedusing generalized linear regression modeling.

    Findings

    results of this study show that the history of driver accidents, historyof high-risk driving violations, driver's occupation and strict rules so thatmakes it difficult to renew insurance policy ,variables related to the issuance ofinsurance policies are based on the driver's attributes, which have a seriouseffect in reducing accidents.Discussion and

    conclusion

    Studies have shown that in almost all cases, theimplementation and enforcement of such laws have had a positive impact onthe reduction of accidents. This article evaluates this claim

    Keywords: effectiveness, prevention, Third party insurance, driver Characteristics, Accidents
  • Ayat Alah Fathi *, Nader Jafar Poor, Ebrahim Noori, Saeid Sharifi Rahnemoo, Shervin Mohammadi Pages 85-116

    Risky behaviors are potentially destructive behaviors that people do,voluntarily or unaware of the possible undesirable consequences. This conceptis influenced by many social and personality factors. This concept is itselfinfluenced by many social and personality factors and this article attempts toinvestigate the role of excitment seeking and impulsivity in high risk drivingbehaviors of intercity drivers of Tabriz-Ahar road .The research method was descriptive in type of correlation. The statisticalpopulation of the study was all drivers of Tabriz-Ahar Road with at least twoyears of driving experience in 2018. From 130 drivers, a sample of 100 peoplewas selected as available. The tool for measuring the research were GeneralHealth Questionnaire (GHQ), Zuckerman Excitement seeking Questionnaire(SSS), Barratt Impact Assessment Questionnaire, and Manchester DrivingBehavior Questionnaire. The results showed that there is a significantrelationship between emotion seeking and high risk driving behaviors andthere was also a significant relationship between impulsive components andhigh risk driving behaviors in Tabriz-Ahar road.So, we conclude that the excitement seeking and impulsivity variables are ableto predict the risky driving behaviors of the Tabriz-Ahar road. Given thataccording to the findings of the present study, excitement seeking andimpulsivity are components related to the tendency of high risk drivingbehaviors, it is suggested that informig in field of exciteme seeking,impulsivity and their effects should be considered as one of the effectivefactors in high risk driving behavior training program.

    Keywords: excitement seeking, Impulsiveness, High Risk Driving Behaviors, Public health
  • Seddiqe Sadat Hashemi * Pages 117-142
    Traffic police Recently pay special attention to the education of childrenthrough the implementation of "Police Assistants" and "Youth Policemen"programs. The purpose of this study was to investigate the impact of the role ofpolice assistants on learning the rules of driving in children. This is a quasiexperimentalstudy and its design is pre-test and post-test. The statisticalpopulation of the study consisted of 10-12 year old boys in Tehran. Thirtychildren were selected by available and purposive sampling method and wererandomly assigned into two experimental and control groups (15 people ineach group). Then a valid and reliable questionnaire (Cronbach's alpha 0.91)was designed on guidance rules for children. The experimental group was thenassigned the role of police assistant and three weeks later the samequestionnaire was again administered to both groups. The result of this studyshowed that the scores of the control group did not change significantly in thetwo stages of the driving test. whereas in the assistants group, this averageincreased significantly after assuming the police assistant role. but afterassigning the police assistant role to the experimental group, there was asignificant difference between the two groups. Thus, by assigning the role ofthe police assistant to the children, their learning will be significantlyimproved at three levels of attitude, knowledge and behavior
    Keywords: Role, learning, Police Assistants, children, traffic rules, Sociability
  • Mahmoud Goudarzi *, Shahla Fallahi Pages 143-164

    Personality is a fixed and definite behavioral pattern that determine how werespond to events.. Behavior is generally influenced by personality and driver'sbehavior is not an exception.This study was conducted to compare thepersonality traits and driving behavior of high risk and safe drivers in Marivancity. The research method is causal-comparative method. The statisticalpopulation consisted of all certified drivers in 2015 that referring to insurancecenters and based on available sampling, 225 drivers were selected and dividedinto two groups of safe drivers (non-accident and use of car insurancecoupons) and drivers. High-risk (accident history and use of insurancecoupons). Neo personality Big Five-Factor Questionnaire and ManchesterDriving Behavior Questionnaire were used to measure researchvariables.results of the comparative analysis indicated that there is a significantdifferent in the factors of extraversion, flexibility, adaptability andaccountability between high risk drivers and safe drivers. Also, the amount ofmistakes, errors, intentional and unintentional offenses was higher in high riskdrivers was more than it's amount among safe drivers and this difference wasstatistically significant.

    Keywords: Personality Traits, Driving behavior, safe drivers, risky drivers, Driving
  • Hamidreza Karami * Pages 165-190

    Traffic accidents are a social problem in the country that annually kills a largenumber of people and brings huge economic costs to society. In recent years,in Traffic Management Discussion, there has been a lot of attention toaccidents prediction methods. Accident prediction has a great impact onreducing the number of casualties, injuries and financial losses resulting fromaccidents. The main purpose of this study is to predict traffic accidents usingthe regional spatial model of Big Tehran in 2016. This research is descriptivecrosssectional in terms of data collection method. The statistical population ofthis study is accident statistics and data in 22 districts of Tehran in 2016 whichis registered in the database of traffic police station. In this study, whileanalyzing the factors affecting traffic accidents, regional spatial regressionmodel was used for data analysis and presenting prediction models. Thefindings of this study show that the three factors of human, road and vehicleswere the factors affecting traffic accidents in Tehran; In such a way that theauxiliary variables of the number of trips absorbed and trips produced areinfluenced by the severity of traffic accidents (total accidents involving suddenchange of direction, disregard forwards, disregard of right of way anddisregard of long distance); So that a one percent increase in absorbed andproduced travels leads to a 21.7 percent and a 23.2 percent increase in drivingviolations, respectively. The results also showed that by considering thecorrelation structure of the counting data, one can deal with traffic accidentprediction models in the coming years and dentified and controlled the factorsaffecting them.

    Keywords: traffic accidents, Accidents Prediction, regional spatial regression model, total cause
  • Seyed Farzin Faezi *, Mohsen Mirzaee Pages 191-226
    Background and aim

    Ten percent of all accidents in the study area arerelated to accidents in urban squares. The purpose of this study was todetermine the effective parameters of accidents in urban squares and to presenta model of accident prediction.

    Method

    method of this research is descriptive-survey. In this study, 456accidents were studied that occurred in 26 squares of Ardabil city from 2014 to2016 and were collected the effective factors on each of those accidents.Factors were designed as a questionnaire to select the effective refining factorsand final parameters for modeling using Likert spectrum method and Delphimethod and polling of expert. Statistical sample was selected 102 persons. 40initial effective parameters of the accidents were selected. Questionnaires wereanalyzed by statistical tests, mean and differential power, which identified 16high-impact parameters for modeling. The analysis and comparison of themodeling results were done in two ways. The first method is using a linear -regression statistical model with MiniTab software 14 and the second methodusing artificial neural network model with matlab software.

    findings

    The results of statistical analysis show that among the presentedregression models, the best model of accident frequency prediction is consistedof three parameters of square traffic volume, number of passages leading to thesquare, existence of a production site and trip absorption. as well as the resultsof neural network analysis show that the above model in predicting the numberof accidents, is model with four main traffic volume input parameters, thepresence of the taxi station and bus, speed bump on the main pathways, thenumber of passages leading to the intersection.

    Keywords: Prediction of accidents, urban squares, Modeling, linear regression, neural network, Ardabil