فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 37 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمدرضا قرایی آشتیانی، ناصر پورصادق* صفحات 7-42
    مدیریت جهادی به عنوان علم و هنر رهبری و کنترل فعالیت های دسته جمعی، مبتنی بر مبارزه نه صرفا در عرصه نظامی بلکه در تمامی عرصه های علمی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... جهت نیل به اهداف راهبردی تعریف می شود که در این مدیریت سه ویژگی خدمت به مردم، نیت خدایی (خلوص) و تکیه بر علم به عنوان اصول اساسی قلمداد می شوند. تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل تاثیرگذاری فرهنگ سازمانی بر مدیریت جهادی با مروری بر دیدگاه حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) به رشته تحریر درآمده است و سعی می کند به این سوال پاسخ دهد که فرهنگ سازمانی چه تاثیری بر مدیریت جهادی دارد؟ به این منظور با بهره گیری از روش توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته متشکل از 50 سوال که پایایی آن توسط نرم افزار SPSS 91/0 محاسبه شد و تعداد 100 نفر به عنوان جامعه آماری شناسایی و بر اساس جدول مورگان، نمونه آماری 80 نفر انتخاب گردیدند که به سوالات پرسشنامه پاسخ دادند. در این تحقیق مولفه های مدیریت جهادی در هفت مفهوم مشارکت سازمانی؛ انعطاف پذیری سازمانی؛ رسالت و ماموریت سازمانی؛ سازگاری سازمانی؛ انطباق پذیری سازمانی؛ نوآوری و خلاقیت و فرهنگ جهادی و مولفه های مدیریت جهادی در چهار مفهوم دینی و اخلاقی؛ مدیریتی؛ سازمانی و شخصیتی دسته بندی گردیدند. پس از انجام محاسبات و تجزیه و تحلیل داده ها مشخص گردید که فرهنگ سازمانی بر مدیریت جهادب تاثیر مستقیم و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، مدیریت جهادی، امام خامنه ای (مدظله العالی)
  • احمد امیرآبادی فراهانی*، اصغر صالح اصفهانی صفحات 43-66
    مخارج نظامی کشورها یکی از مهم ترین مسائلی است که در عصر حاضر بسیاری از کشورها به منظور تقویت بنیه دفاعی خود به نسبت تولید ناخالص داخلی کشور خود، هزینه می کنند.  همچنین با توجه به واقع شدن بخش اعظم منابع طبیعی جهان به ویژه انرژی در منطقه غرب آسیا، باعث شده تا کشورهای برخوردار از این ذخایر، تقریبا از منابع بودجه ای کافی برای این امر برخوردار باشند. بر همین اساس، هدف تحقیق حاضر ارزیابی تطبیقی تاثیر مخارج نظامی بر تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران با  کشورهای منتخب همچون ایالات متحده، ترکیه، پاکستان، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی طی دوره 2018-2005 می باشد. برای این منظور از روش داده های پانلی جهت تخمین مدل اقتصادسنجی تحقیق بهره گیری شد. نتایج تحقیق نشان می دهد با وجود عدم شفافیت در ارائه آمار و اطلاعات نظامی، عربستان سعودی، رژیم منحوس اشغالگر قدس و آمریکا در زمینه مخارج نظامی و واردات تسلیحات نظامی بیشترین فعالیت را در زمینه مخارج نظامی و واردات تسلیحات نظامی دارند. این در حالی است که در کشور ایران فقط 17/2 درصد مخارج نظامی کشور بر میزان تولید ناخالص داخلی تاثیر گذاشته است و این نشان می دهد به نسبت دیگر کشورهای منتخب مورد بررسی، ایران همواره کمترین رقم را در زمینه دفاع و هزینه دفاعی تخصیص داده است و بیشترین امنیت را به خصوص در کشورهای همجوار منتخب کسب کرده است.
    کلیدواژگان: مخارج نظامی، تولید ناخالص داخلی، جمهوری اسلامی ایران، کشورهای منتخب
  • بابک وطن دوست، علی نقی امیری*، سیدمجتبی امامی، علی دیواندری، رضا تهرانی صفحات 67-89

    رهبری سیاست گذاری عمومی یکی از مفاهیم ادبیات علوم سیاست گذاری عمومی است. قدمت این مفهوم به اندازه سایر مفاهیم عرصه سیاست گذاری عمومی است، اما پژوهش های انجام شده در این عرصه که عمدتا مطالعات و گزارش های تجربی بوده اند، با استفاده از رشته ها، مفاهیم و موضوعاتی واگرا و مختلف انجام گرفته اند. متعاقبا این امر منجر به ایجاد رویکردهای مختلفی شده است که به برخی معانی واگرا و مختلف انجامیده است. در این پژوهش که با استفاده از روش تحلیل مضمون و به منظور معناشناسی و تبارشناسی این مفهوم انجام گرفته است، مرتبط ترین مطالعات این حوزه مطالعاتی برگزیده شدند و مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحلیل مضمون حاکی از وجود سه مضمون اصلی دربردارنده معنای رهبری سیاست گذاری عمومی بود: 1) هدایت فرآیند سیاست گذاری عمومی؛ 2) ایفای نقش اصلی در میان بازیگران مختلف؛ 3) ایجاد همگرایی در سیاست گذاری عمومی. در نهایت نیز تلاش شده است تا معنای رهبری سیاست گذاری عمومی با توجه به این سه مضمون و شرایطی که هر یک از آنها را معتبر می سازد، بررسی شود. همچنین امکان ترکیب این سه مضمون به صورت دوبه دو و نیز ترکیب یکجای آنها نیز بررسی و تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: رهبری سیاست گذاری عمومی، فرآیند سیاست گذاری عمومی، تحلیل مضمون
  • رسول رمضانی* صفحات 90-113
    هدف از انجام این تحقیق آن است بررسی راهبردهای نوین نگهداری و تعمیرات، و انتخاب راهبرد مناسب جهت نگهداری و تعمیر سامانه های دفاعی است. لذا محقق درپی پاسخ گویی به این پرسش است که راهبرد مناسب جهت نگهداری و تعمیر سامانه های دفاعی کدام است؟ روش تحقیق در این مقاله، توصیفی(موردی) و با رویکرد آمیخته(کمی و کیفی)، کمی به صورت آمار توصیفی و  بهره گیری از روش های پژوهش عملیاتی چندمعیاره و کیفی به روش تحلیل محتوا می باشد. برای دستیابی به راهبرد مناسب اجرای اقدامات خاص نگهداری و تعمیر تجهیزات، از تکنیک تاپسیس جهت اولویت بندی آلترناتیوها(روش ها) با توجه به پنج معیار سرعت انجام کار، هزینه اجرای اقدامات نت، کیفیت اجرای کار، تعداد کارکنان مورد نیاز و میزان دقت، استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل 9 نفر از خبرگان حوزه نگهداری و تعمیر بخش های دفاعی و تعداد 50 نفر از مدیران، فرماندهان و روسای بخش های نت تجهیزات و سامانه های دفاعی در رده های صف و ستاد می باشند. نتایج رتبه بندی نشان می دهد، برای مواجه با شرایط مورد بررسی، از میان روش های نگهداری و تعمیر، روش نگهداری و تعمیرات بهره ور جامع با توجه به فاصله کم تر از معیارهای مثبت و همچنین فاصله بیشتر از معیارهای منفی، شرایط ایده ال تری نسبت به سایر روش های مورد بحث داشته و روش مناسب جهت نگهداری و تعمیر سامانه های دفاعی خواهد بود.
    کلیدواژگان: راهبرد، چرخه عمر، تاپسیس، نگهداری و تعمیرات
  • مهدی گلدانی* صفحات 114-142
    این مقاله سعی می کند چالش موجود بین ج. ا. ایران و امریکا را - مستقل از دلیل ایجاد یا زمان وقوع - با ارایه الگویی برای انتخاب رفتار بهینه توضیح دهد. در ارایه این الگو از نظریه دورنما برای بیان رفتار طرفین استفاده گردیده و فضای حاکم بر این چالش و سپس پاسخ بهینه به زبان نظریه بازی ها بیان شده است. استفاده از نظریه دورنما -که برای بهبود الگوی رفتاری بازیگران در مقابل نظریه ارزش انتظاری بکار می رود- به دلیل فروض اصلاح شده ای که نسبت به رویکردهای سنتی برای توضیح رفتار آدمی دارد، قابلیت باورپذیری و استفاده از خروجی بازی ج. ا. ایران و ایالات متحده را ارتقا می بخشد. سوال اصلی که مقاله پیش رو در پی پاسخ به آن است، الگوی بهینه رفتار ج. ا. ایران در مقابل امریکا برمبنای نظریه بازی ها، می باشد. در این راستا، پس از تبیین چگونگی رفتار ج. ا. ایران و آمریکا در اثنای بازی، اثبات می گردد که بازی های منتخب ج. ا. ایران و امریکا - برای دریافت کم ترین هزینه و تحمیل بیشترین خسارات- به ترتیب با بازی های جوجه و معمای زندانی قابل انطباق بوده و بنابراین فرض می شود که ج. ا. ایران بازی جوجه و امریکا بازی معمای زندانی را در رویارویی شکل گرفته انتخاب می کند. در انتها نیز به تبیین نحوه رویارویی میان ج. ا. ایران و امریکا بر محور این دو بازی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: نظریه بازی ها، بازی معمای زندانی، بازی جوجه، نظریه دورنما
  • قاسم علیپور*، محمدرضا خراشادی زاده صفحات 143-167

    کاهش چشمگیر منابع مالی، محیط بسیار پیچیده و سایر مشکلات روبروی فرودگاه ها، ایجاب می نماید تا فرودگاه ها به بهترین نحو ممکن از منابع موجود خود بالاترین بهره برداری را نموده و با شناسایی متغیرهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل اطراف، نیازهای ذینفعان و مشتریان خود را پاسخگو باشند. به همین منظور مدیران فرودگاه ها همواره به دنبال بهبود عملکرد می باشند. برای بهبود عملکرد نیاز است تا ارزیابی و اندازه گیری مناسبی از عملکرد مجموعه وجود داشته باشد. در گام اول حوزه های عملکردی و سپس شاخص های مهم و حیاتی عملکرد در هر حوزه فرودگاهی با استفاده از روش کارت امتیازی متوازن شناخته می شوند. به دلیل تفاوت محیط های پیرامونی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... فرودگاه ها، امکان ارائه یک فهرست یکسان از شاخص های عملکرد برای همه فرودگاه ها وجود ندارد، لذا شاخص های عملکرد هر فرودگاه منحصر به همان فرودگاه باید شناسایی و تدوین شده و سپس سیستم اندازه گیری عملکرد آن فرودگاه طراحی شود. در ادامه با استفاده از نتایج گام اول، شاخص های عملکرد فرودگاه مهرآباد در حوزه های شناخته شده را با استفاده از نظر خبرگان شناسایی و دسته بندی نموده ایم. نتایج حاصل از این تحقیق، شناسایی 82  شاخص در 6 حوزه عملکردی ایمنی، اقتصادی، محیطی، کیفیت خدمات، تاخیر و ظرفیت، و بهره وری است.

    کلیدواژگان: فرودگاه، سیستم اندازه گیری عملکرد، شاخص های عملکرد فرودگاهی، فرودگاه مهرآباد
  • غدیر نصری، داود رضایی* صفحات 168-197
    مساله اصلی پژوهش حاضر به این قرار است که مهم ترین تهدیدات فراروی جمهوری اسلامی ایران از ناحیه اقلیم کردستان عرق کدام اند و چه ماهیتی دارند؟ بنظرمی رسد مهم ترین تهدیداتی که از طرف اقلیم کردستان عراق امنیت جمهوری اسلامی ایران را تهدید می نمایند ماهیت هویتی - سیاسی دارند بدین معنا که تلاش اقلیم کردستان برای کسب استقلال می تواند تمامیت ارضی و انسجام جمهوری اسلامی ایران را در آینده میان مدت مخدوش نماید. هدف اصلی در این پژوهش کمک به تصمیم سازی موثر در حوزه مدیریت امنیتی مسائل مربوط به اقلیم کردستان از منظر جمهوری اسلامی ایران است. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش کیفی و با رویکرد توصیفی و تحلیلی است. برای تامین پایایی پژوهش به ده نفر از متخصصن دانشگاهی، دیپلماتیک و امنیتی در حوزه اقلیم کردستان مراجعه و به این جمع بندی رسیدیم که اقلیم کردستان در آینده کوتاه مدت منبع تهدید برای جمهوری اسلامی ایرن به شما نمی رود اما در آینده میان مدت و بلند مدت حرکت های هویت خواهانه در این منطقه تقویت و موجب ایجاد اختلال در امنیت جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
    کلیدواژگان: تهدید میان مدت، اقلیم کردستان عراق، امنیت ملی پایدار، همبستگی و تمامیت ارضی، همسویی راهبردی
  • غلامرضا اسگندری، نادر بهلولی*، غلامرضا رحیمی، سیدعبداله حجتی صفحات 198-231

    سازمان ها امروزه در محیطی پویا و با درجه بالای عدم اطمینان فعالیت می کنند بنابراین برای مواجهه با محیط و استفاده مناسب و بهینه از منابع خود مجبور به ایجاد انعطاف پذیری در منابع انسانی خودشان هستند. از این رو هدف این پژوهش طراحی مدل انعطاف پذیری منابع انسانی برای سازمان تامین اجتماعی می باشد. پژوهش حاضر به صورت پژوهش ترکیبی (کیفی- کمی) انجام شده است. بر این اساس در بخش اول تحقیق به منظور ارایه مدلی جامع از انعطاف پذیری منابع انسانی، از روش پژوهشی کیفی فراترکیب استفاده شده است. بدین ترتیب که بعد از شناسایی مقولات، مفاهیم و کدهای انعطاف پذیری منابع انسانی، الگوی اولیه تحقیق شکل گرفت. در بخش دوم پژوهش به منظور آزمایش مدل در سازمان مورد مطالعه (سازمان تامین اجتماعی) از روش تحلیل عاملی تاییدی (معادلات ساختاری-لیزرل) استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش در مرحله کیفی (فراترکیب) متشکل از مجموعه ای از مقالات انگلیسی و فارسی مرتبط در حوزه انعطاف پذیری منابع انسانی که به تعداد 218 می باشد. حجم نمونه پس از غربال گری و بازبینی به 60 مقاله      می باشد. همچنین جامعه آماری در مرحله کمی (پیمایشی)، تمامی کارکنان واحدهای بیمه ای و درمان سازمان تامین اجتماعی کل کشور می باشد. برای محاسبه حجم نمونه آماری از فرمول کوکران شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که ابعاد، مولفه ها و شاخص های استخراجی از روش فراترکیب (مدل تحقیق) مورد تائید جامعه هدف قرار گرفت.منابع انسانی، انعطاف پذیری، انعطاف پذیری منابع انسانی، سازمان تامین اجتماعی

    کلیدواژگان: منابع انسانی، انعطاف پذیری، انعطاف پذیری منابع انسانی، سازمان تامین اجتماعی
  • فرهاد محمدی نژاد، مهدی مویدی*، سیدحسن بطحایی، علی ملکی اصل صفحات 232-249

    امروزه برای حفظ امور حیاتی و مهم از راهبرد پدافند غیرعامل استفاده می شود. از آنجا که قرآن آخرین کتاب آسمانی برای هدایت انسان ها است پس باید برای نسل های آینده محفوظ بماند. خداوند در قرآن خود را حافظ این کتاب آسمانی معرفی می کند: «إنا نحن نزلنا الذکر و إنا له لحافظون» (سوره مبارکه حجر: آیه 9)، اما اینکه خداوند چگونه قرآن را در برابر چشم دشمنان حفظ کرده است مسئله ای است که کمتر موردتوجه قرارگرفته است. به نظر می رسد در حفظ الهی قرآن از راهبرد پدافند غیرعامل استفاده شده است که برای دشمنان عصر نزول ناشناخته بوده است؛ هدف این پژوهش بررسی چگونگی حفظ الهی قرآن بر پایه راهبرد پدافند غیرعامل است که با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی انجام می شود. جهت مصون سازی قرآن از روش های پدافندی متناسب استفاده شده است که عبارت اند از: پراکندگی، تکثیر، دفاع همگانی، اختفا، مقاومت هوشمند، صراحت زدایی، جایگزین سازی. بر اساس این روش ها مجموعه اقداماتی خارج از متن قرآن و اقداماتی در متن قرآن انجام گرفته که موجب حفظ قرآن شد؛ بنابراین می توان گفت خداوند قرآن را با راهبرد پدافند غیرعامل برای نسل های آینده محفوظ داشته است. این پژوهش علاوه بر دفع شبهات تحریف قرآن، بستر روانی باورمندی به عدم تحریف قرآن را ایجاد می کند و به تبیین سیستم دفاعی هوشمند قرآن و ارتقا سطح دانش راهبردی پدافند غیرعامل کمک می کند. از دستاوردهای دیگر این پژوهش توسعه موضوعات پدافندی و بومی سازی دانش پدافند غیرعامل در موضوعات راهبردی شیعه است.

    کلیدواژگان: قرآن، تحریف، پدافند غیرعامل، دفاع غیرعامل
  • خسرو بولحسنی، علی اصغر بیک، رضا یداللهی* صفحات 250-278

    فلسفه وجودی نیروهای مسلح و به کارگیری افراد وظیفه در این نیروها به معنی حفظ آمادگی جهت دفاع از تمامیت ارضی کشور است به کارگیری کارکنان وظیفه از هر دین، مذهب، قومیت، تخصص، توانایی، در راستای اهداف خدمت سربازی منطقی بوده و موردقبول همه واقع می شود لیکن با کارگیری مناسب سربازان ضمن منطبق بودن با اهداف سربازی؛ لازم است، حدالامکان نیازهای مهارتی آنان در بعد از خدمت جهت اشتغال زایی فراهم شود. لذا هدف اصلی این تحقیق تبیین تاثیر رابطه بین مهارت ورزی سربازان با زندگی بعد از رهایی از خدمت آنان و هدف فرعی شناخت عوامل اثر گذار بر مهارت ورزی سربازان وظیفه در دوران خدمت سربازی است که متناظر با اهداف، سئوالات طراحی شده است. روش تحقیق با رویکرد آمیخته از روش همبستگی استفاده شده و نوع تحقیق کاربردی است. برای تجزیه وتحلیل دادها، پرسشنامه ی تحقیق بین 100 نفر جامعه آماری (بعلت محدود بودن جامعه آماری، جامعه نمونه نیز منطبق با جامعه آماری است. لذا جامعه نمونه تحقیق همان 100 نفر می باشد) توزیع گردید نتایج نشان می دهد که 26 عامل در مهارت ورزی حین خدمت کارکنان وظیفه موثر است و این 26 عامل بر زندگی پس از خدمت آنان نیز طبق نظر جامعه آماری موثر هستند. ولی 92٪ این عوامل اثر مثبت و مستقیم با زندگی بعد خدمت کارکنان وظیفه داشته و 8٪ از عوامل اثر منفی و معکوس دارند. به منظور تطبیق یافته های تحقیق با واقعیت های میدانی تعداد 20 پرسشنامه علاوه بر جامعه آماری بین سربازان وظیفه ای که دارای مدرک کارشناسی به بالا بودند در سازمان های متفاوت نظامی نیز توزیع گردید؛ نتیجه حاکی از آن بود که  85٪ درصد جواب ها با جامعه آماری تحقیق هم پوشانی دارد.

    کلیدواژگان: سربازی، مهارت ورزی، مهارت ورزی کارکنان، رهایی بعد از خدمت
  • اسماعیل احمدی مقدم، علی محمد سالاری* صفحات 279-304
    در محیط بسیار متغیر امروزه نیاز به ایجاد و توسعه سازمان هایی است که چابک و حرفه ای بوده و حساسیت بالایی نسبت به تغییرات داشته باشند. برای چابک و حرفه ای سازی سازمان، نیروی انسانی بایستی نقش هایی را ایفا نماید و برای این امر، لازم است از شایستگی هایی برخوردار باشد، بنابراین پژوهش حاضر با هدف ارائه «الگوی راهبردی تربیت نیروی انسانی متناسب با چابک و حرفه ای سازی ناجا» انجام گردید. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و توسعه ای و از نظر روش از نوع آمیخته می باشد. گردآوری داده ها کتابخآن های و میدانی و حجم نمونه براساس جدول مورگان به تعداد 123 نفر می باشد. برای تعیین روایی و اعتبار ابزار، از ضریب لاوشه[1] و آلفای کرونباخ و برای آزمون الگو از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شد. براساس یافته های پژوهش، الگوی راهبردی تربیت نیروی انسانی متناسب با چابک و حرفه ای سازی ناجا از 5 بعد و 32 مولفه به شرح زیر تشکیل می شود: 1- اصول و ارزش های حاکم، شامل: خدامحوری، ولایت مداری، همکاری و هماهنگی، تفکر و عمل انقلابی وجهادی، مسئولیت پذیری وپاسخ گویی، قانون مداری و انطباق بخشی، هوشمندی، روزآمدی و نوشوندگی و پویایی و انعطاف؛ 2- عوامل تاثیرگذار(ورودی ها)، شامل: منابع انسانی، منابع فیزیکی، منابع مالی، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، بستر فناوری اطلاعات، رویکرد تربیت و آموزش و مدیریت دانش؛ 3- فرایند تربیت نیروی انسانی شایسته محور، شامل: نیازسنجی شایستگی محور، طراحی، اجرا و ارزیابی؛ 4- عوامل محیطی تاثیرگذار، شامل: محیط های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، فناوری، قانونی و علمی-حرفه ای؛ 5- دستاوردها(خروجی ها)، شامل: نیروی انسانی متناسب با چابک و حرفه ای سازی ناجا، نیروی انتظامی چابک و حرفه ای، ارتقاء سرعت و دقت در ماموریت های ناجا و ارتقاء نظم و امنیت جامعه.
    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، تربیت نیروی انسانی، چابکی، حرفه ای سازی
  • ایرج احمدخانی*، حسن قلاوندی، بهناز مهاجران صفحات 305-330
    توسعه کارآفرینی ضمن فراهم آوردن زمینه رشد و توسعه پایدار، مسائل و مشکلات جاری از جمله فقر، نابسامانی اجتماعی و فرهنگی، بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی و سایر بیکاران را مرتفع خواهد کرد. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه بندی ابعاد مختلف موانع کارآفرینی دانشجویان می باشد. رویکرد پژوهش آمیخته با طرح اکتشافی متوالی می باشد که در دو بخش کیفی و کمی  انجام گرفته است. جامعه آماری در بخش کیفی، شامل 10 نفر از صاحب نظران و در بخش کمی، شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه زنجان بودند، که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تعداد 228 نفر از آن ها به عنوان نمونه مورد پژوهش قرار گرفتند. در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته با صاحب نظران دانشگاهی و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شده است. روایی داده ها در بخش کیفی، توسط راهبردهای روش های بازبینی توسط مشارکت کنندگان و بازبینی توسط همکاران و در بخش کمی، توسط روایی محتوایی و سازه تایید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به مقدار 925/0  تایید گردید. برای تحلیل داده های پژوهش، از روش های آماری استنباطی تحلیل عاملی اکتشافی تاییدی استفاده شده است. یافته ها حاکی از آن است که موانع فردی،  موانع آموزشی،  موانع مالی و موانع حمایتی مانند دولت و قوانین و نگرش های جامعه موانع اصلی کارآفرینی دانشجویان می باشند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، دانشجوی کارآفرین، موانع فردی، موانع آموزشی، موانع حمایتی، موانع مالی
  • مهناز دولت پسند، طاهر روشندل*، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 331-356
    در دنیای پیشرفته کنونی چنانچه سازمانی بخواهد وارد رقابت شود، باید از طریق دانش و استفاده اثربخش از آن وارد میدان عمل شود. در چنین شرایطی، ایجاد مزیت رقابتی راهبرد نیازمند نوع جدیدی از سازمان هاست که قابلیت ایجاد دانش کیفی را داشته باشند. به همین دلیل از مدیران انتظار می رود که درک عمیقی از تحولات سازمانی داشته باشند و عملکرد سازمان ها را از طریق سرمایه گذاری در پروژه های مبتنی بر دانش ارتقاء دهند. مهم ترین گام در این خصوص بررسی عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت دانش و شناسایی تنگنای آن است. در این مقاله عوامل کلیدی در پیاده سازی سیستم مدیریت دانش در سیمای جمهوری اسلامی ایران بررسی و شناسایی شده اند. پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده که به روش داده بنیاد انجام شده است. در این تحقیق از روش نمونه گیری گلوله برفی و از تکنیک مصاحبه عمیق برای گردآوری اطلاعات تا زمان حصول اشباع نظری استفاده شده است. نتایج نشان داد از نظر خبرگان عوامل کلیدی در پیاده سازی سیستم مدیریت دانش در سیمای جمهوری اسلامی ایران عبارت اند از: جهت گیری راهبردی دانایی محور، زیرساخت سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی، توسعه منابع انسانی، فرهنگ مشارکتی، درگیری افراد صاحب دانش، سازگاری با دانش روز و انعطاف پذیری.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، انعطاف پذیری، سازمان دانشی، عوامل کلیدی موفقیت
  • مرتضی کارخانه، محمدرضا حسینی*، محمدعلی صلحچی، هیبت اله نژندی منش صفحات 357-382
    توسعه و ارتباطات بانکی و مالی بین المللی فرصت های زیادی برای کشورهای درحال توسعه فراهم می کند تا در اقتصاد جهانی نقش فعال تری ایفاء کنند و با حضور خود در بازارهای بین المللی سود خود را از سهم آن افزایش دهند. علیرغم فرصت های گوناگون ناشی از روابط مالی و بانکی بین المللی، چالش های زیادی در این عرصه وجود دارد. یکی از مهم ترین چالش ها، چگونگی حل و فصل اختلافات مربوط به امور بانکی و مالی بین المللی است. برای فیصله دعاوی این حوزه، روش های جدیدی پیشنهاد شده که تا حدودی از شیوه های مرسوم حقوقی و قضایی فاصله گرفته اند که تحت عنوان «روش های جایگزین حل اختلافات»(ADR)  مطرح هستند. در این روش های حل و فصل اختلافات، طرفین به دنبال سازوکارهای ویژه ای هستند که ضمن پرداخت کمترین هزینه و تامین نقطه نظرات و رضایت آن ها، بتواند تصمیمات منصفانه و عادلانه اتخاذ کند. این مقاله ضمن بررسی شیوه های مختلف حل وفصل اختلافات، میزان کارآیی «روش های جایگزین» را به عنوان یک مدل توسعه یافته برای حل اختلافات بانکی و مالی مورد مطالعه قرار داده است. از این رو، شناسایی مراجع ذی صلاح برای رسیدگی به این اختلافات و تبیین نقش شیوه های(ADR) در رفع اختلافات ناشی از مسائل مالی و بانکی از مهم ترین اهداف این پژوهش به شمار می رود. نتایج این پژوهش نشان می دهد از میان روش های متنوع حل اختلافات حوزه اقتصادی، مناسب ترین و مطلوب ترین شیوه، استفاده از (ADR) برای حل و فصل اختلافات مالی و بانکی می باشد.
    کلیدواژگان: سازوکارهای حل اختلاف، اختلافات بانکی و مالی بین المللی، روش های جایگزین
  • مهدی صادقی نیارکی* صفحات 383-405
    هدف این مقاله جمع بندی بیانات و تبیین گفتمان رهبر معظم انقلاب در حوزه ی بخش خصوصی است که از طریق دستیابی به دکترین، اهداف و سیاست های امام خامنه ای(مدظه العالی) پیرامون موضوع محقق می گردد. در این راستا از روش تحقیق کیفی نظریه مبنایی (داده بنیاد) بهره گرفته شده و یافته های این پژوهش حاکی از آن است که دکترین ایشان در حوزه بخش خصوصی شامل "پیشرفت توامان با عدالت"، "اداره امور اقتصاد مبتنی بر ارزش های اسلامی" و "احترام به اصل مالکیت بخش خصوصی" می باشد. همچنین اهدافی که ترسیم نمودند شامل "افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی"، "اتکاء به ظرفیت های اقتصاد بخش خصوصی"، "ارتقاء امنیت اقتصادی فعالیت بخش خصوصی"، "مشارکت افزایی عمومی برای فعالیت های اجتماعی و اقتصادی" و "اقتصاد رقابتی و رقابت گستر" می باشد. این دکترین و اهداف از طریق مولفه های سیاستی ذیل تحقق خواهد یافت. این مولفه ها شامل "توانمند کردن بخش خصوصی"، "ثبات اقتصادی برای فعالیت بخش خصوصی"، "مبارزه با فساد در حوزه اقتصاد"، "حمایت از تولید ملی برای جلب مشارکت بخش خصوصی" و "دانش بنیان نمودن فعالیت های اقتصاد بخش خصوصی" می باشد.
    کلیدواژگان: بخش خصوصی، دکترین، اهداف و سیاست ها
|
  • Mohammadreza Qaraiee Ashtiani, Naser Poursadeq * Pages 7-42
    Jihadi management, as the knowledge and art of leadership and control of collective activities, is based not only on struggle in military but in all scientific, political, economic, cultural, etc. arenas in line with access to strategic goals. So far, three characteristics of the former including popular service, divine intention and reliance on knowledge have been defined as the principles. In the same vein, the present study aims to develop the impact model of organizational culture on Jihadi management with a review of Imam Khamenei’s viewpoint and seeks to examine the impact of organizational culture on Jihadi management as a question. To that end, it exploits description-survey method (type of compatibility) by means of a researcher-designed questionnaire, including 50 questions, the reliability of which hits 0.91 according to SPSS Software, and the population is composed of 100 individuals upon Morgan Table along with a sample of 80. In this study, the elements of Jihadi management are classified in 7 concepts as: organizational participation; organizational flexibility; organizational assignment & mission; organizational adaptation; organizational adjustment, innovation, creativity, Jihadi culture and elements of Jihadi management in four religious, ethical, managerial and organizational concepts. Consequently, after the calculus and analysis of data, it was defined that the organization culture bears a direct and meaningful impact on Jihadi management.
    Keywords: organizational culture, jihadi management, imam Khamenei (ph.)
  • Ahmad Amirabadi Farahani *, Amin Esfahani Pages 43-66
    Military spending is one of the most important issues that many countries are currently spending to strengthen their defense ventures relative to their national GDP. Furthermore, given that many of the world's natural resources, especially those of energy are located in the West Asia, countries with these reserves have almost enough budgetary resources to do so. Accordingly, the purpose of the present study is to compare the impact of military expenditure on the GDP of the Islamic Republic of Iran with selected countries such as the United States, Turkey, Pakistan, Saudi Arabia and the Zionist regime during the period 2018-2005. To that end, panel data method was used to estimate research econometric model. The results show that despite the lack of transparency in providing military statistics and information, Saudi Arabia, the occupying regime of Quds and the United States are the most active in the field of military expenditures and weaponry import. In Iran, however, only 2.17 percent of the country's military expenditure has affected GDP, indicating that Iran has consistently allocated the lowest number of defense and defense expenditure in comparison to the countries selected, and it has gained the most security, particularly as compared to the neighboring countries.
    Keywords: Military Expenditures, Gross Domestic Product, Islamic Republic of Iran, Selected Countries
  • Babak Vatandoost, Alinaghi Amiri *, Seyyed Mojtaba Emami, Ali Divandari, Reza Tehrani Pages 67-89

    Public Policy Leadership is a concept in the literature of public policy sciences. It is as old as other concepts in public policy, but researches in this field, which have mostly been empirical studies and reports, used divergent and different disciplines, concepts and topics. Subsequently, it has made different approaches that have led to some divergent and different meanings. In this research, using the method of thematic analysis and for the purpose of semantics and genealogy of this concept, during a certain process, the most relevant studies of this field were selected and analyzed. The results of the thematic analysis of the texts cut and arranged together show that there are three main themes that included the meaning of public policy leadership: 1) directing the public policy process, 2) playing the main role among various actors and 3) creating convergence in public policy. Finally, it has also been attempted to examine the meaning of public policy leadership with respect to these three themes and the conditions that make each one credible. Also, it has attempted to analyze the possible combinations of these three themes in a two-in-one fashion, as well as their three-in-one mix.

    Keywords: Public Policy Leadership, Public Policy Process, Thematic Analysis
  • Rasoul Ramezany * Pages 90-113
    The purpose of this research is to review the strategies of maintenance and repair and the appropriate one for the maintenance and repair of defense systems. Accordingly, the researcher answers this question, which is the most appropriate strategy for maintaining and repairing defense systems? The research method in this paper is a descriptive (case) and mixed approach (quantitative and qualitative), quantitatively descriptive statistics and using multi-criteria and qualitative research methods (OR) through content analysis.  To achieve the most appropriate strategy for the implementation of specific maintenance and repairing equipment, the TOPSIS Technique to prioritize alternatives (methods) according to the five criteria of work speed, the cost of implementing the steps, the quality of the work, the number of employees required and precision are used. The statistical population of this research consists of 9 experts in the field of maintenance and repair of defense departments and 50 managers, commanders and chiefs of the equipment parts and defense systems in the queues and headquarters. The results of the ranking show that in order to deal with the circumstances, comprehensive maintenance and repair procedures, maintenance and repairs, maintenance and repairs in a predictive manner, maintenance and repairs, maintenance and repairs are important in order respectively. Therefore, comprehensive maintenance and repairing methods, considering the distance less than the positive criteria and also the distance from the negative criteria, are more favorable than the other methods discussed and the most appropriate method for maintaining and repairing defense systems.
    Keywords: Strategy, maintenance, repairs, TOPSIS, life cycle
  • Mahdi Goldani * Pages 114-142
    This article seeks to explain the challenge between Iran and United States, independent of the cause or time of occurrence, by providing a model to choose the optimal behavior. Presenting the model, the perspective theory is used to describe the action of the parties, and the space that governs this challenge; and the optimal answer is expressed with the Game Theory Approach. Prospect theory, which is used to improve the human behavioral pattern against the expectation value theory, due to the modified assumptions that the traditional approaches have them, makes a usable model which guarantee the output more reliable. The main question that this article seeks to answer is: what is the optimal pattern of Iran's behavior in the operating environment with U.S. conflict? In this regard, after explaining how Iran and the United States act during the game, it is demonstrated that the selected games of Iran and the United States - to obtain the least cost and inflict the most damage - are compatible with the Chicken game and the Prisoner's Dilemma respectively; So it was assumed that Iran chooses the Chicken game and the United States chooses Prisoner's Dilemma; and Finally, the US-Iran rocket conflict will be described base on these two games.
    Keywords: Game theory, Prisoners dilemma game, Chicken game, Prospect Theory
  • Qasem Alipour *, Mohammadreza Khorashadizadeh Pages 143-167

    The significant reduction in financial resources, the very complex environment and other problems facing airports, require airports to make the best use of their existing resources to respond to the needs of their stakeholders and customers by identifying controlled and uncontrolled variables. For this reason, airport managers are always looking for improve performance. Performance improvement requires an appropriate evaluation and measurement of system performance. In the first step, the airport performance areas and then the critical performance indicators in each area are identified using the Balanced Scorecard method. Due to the differences in the peripheral, political, social, cultural and … environments of airports, it is not possible to provide a uniform list of performance indicators for all airports, therefore, the performance indicators of each airport, is unique to the same airport, and should be identified, then a system of performance measurement developed. Using the results of step one, we have identified and categorized the performance indicators of Mehrabad Airport in known areas using the experts' opinion. The results of this study identify 82 indicators in 6 performance areas safety, economic, environmental, service quality, delay and capacity, and productivity.

    Keywords: Airport, Performance Measurement System, Airport Performance Indicators, Mehrabad Airport
  • Ghadir Nasri, Davood Rezaie * Pages 168-197
    The Iraqi Kurdistan shares a common border with the Kurdish region of Islamic Republic of Iran (IRI), and it is of particular importance in terms of ethnic affiliation and longstanding ties with the latter. In the same vein, the present study aims to contribute to effective decision-making on security management related to the issues of Kurdistan. Following, it deals with the most significant threats against the IRI from Kurdistan as a question. In regard with type, this research is an applied one which has been conducted descriptively with an approach of description-analysis. Accordingly, it gathers data on desk and from internet and conducts objective and deep interview with some pundits and experts concerned to the sphere in such a way to explore the most significant threats against the IRI in the Kurdistan of Iraq. Consequently, the most significant threats against the IRI are Cooperation against Iran’s security and Kurdistan’s close relations with the enemies and rivals of the IRI in order to call their support for independence, and the presence of Kurdish groups opposite to the IRI in that region.
    Keywords: Midterm threat, Iraqi Kurdistan, Sodality, Sustainable national security, territorial integrity, Strategic alignment
  • Golamreza Esgandari, Nader Bohloli *, Gholamreza Rahimi, Seyed Abdollah Hojjati Pages 198-231

    Organizations today operate in a dynamic and high-level environment of uncertainty; thus, they are forced to create Flexibility in their own human resources to face the environment and make optimal use of their resources. Meanwhile, the purpose of this research is to design a model for human resource flexibility in social security organization. The present research was carried out in a composite (qualitative-quantitative) study. Accordingly, in the first part of the research, to provide a comprehensive research methodology for human resource flexibility the meta-synthesis method has been used. In this way, after identifying the categories, concepts and codes of the human resource flexibility, the initial conceptual model of the research was formed. In the second part of the study, a confirmatory factor analysis method (structural equation-Lisserel) was used to test the model in the organization under study (social security organization). The statistical population of the research in the qualitative stage is composed of a series of related articles in the area of human resource flexibility that is 218. The sample size hits 60 after the screening and review. Also, the statistical population in the quantitative stage (Survey), includes all employees of the insurance and health insurance units of the National Social Security Organization. To determine the sample size, the Cochran Formula has been used; consequently, the results of the research show that the dimensions and extracted component from the meta-synthesis method was approved by the target society.

    Keywords: Human Resources, Flexibility, Human Resources Flexibility, Social Security Organization
  • Farhad Mohammadi Nejad, Mahdi Moayedi*, Sayyid Hassan BatHaei, Ali Maleki Asl Pages 232-249

    Today, passive defense strategy is applied for protecting and preserving whatever is taken to be of utmost significance in the life of the citizens in a country when faced with serious threats from enemies. Since the Holy Qur’an is the last divine book of guidance for human, it must be safeguarded for the coming generations. In the Holy Qur’an, God introduces Himself as the Guardian of this heavenly book: “Indeed We have sent down the Reminder, and indeed We will preserve it.” (15: 9). However, little attention has been paid to the way God has watched over the Holy Qur’an against its enemies. It seems that passive defense principle has been applied for the divine preservation of the Holy Qur’an, the issue which was not known to the opposition groups or enemies at the time of revelation. Meanwhile, drawing upon a descriptive-analytical method, this research examines the ways in which the divine preservation and protection of the Holy Qur’an is conducted based on passive defense. To preserve and protect the Holy Qur’an, various appropriate defensive measures have been used, some of which are as follows: separation and dispersion, civil defense, concealment, camouflage conscious resistance, obscuration or covering, and replacement. Based on these methods, a series of measures and activities have been done within and without the Holy Qur’an (textual and non-textual) which resulted in the protection and preservation of the Holy Qur’an throughout the history; therefore, it could be said that God the Almighty has protected the Holy Qur’an by means of the passive defense strategy for the future generations. This study will resolve the doubts as to the alleged distortion (Tahrif) of the Qur’an, and provide a psychological ground for believing that the Holy Quran is not distorted at all. Besides, it will help to explain the conscious defensive system of the Holy Qur’an and enhance human’s knowledge of passive defense as well. Another achievement of this research is the development in raising issues regarding defensive measures as well as the adoption of the knowledge of passive defense with regard to the Shia’s strategic plans and objectives.

    Keywords: the Qur’an, distortion, passive defense
  • Khosrow Bolhasani, Ali Asghar Beik, REZA YADOLAHI* Pages 250-278

    The raison d’etre of armed forces and the employment of conscripts in these forced is to maintain the preparedness in defending national territorial integrity. The employment of conscripts in any religion and ethnicity with any type of expertise and ability seems logical in meeting the purposes of military service. However, in addition to employing the soldiers for the aims of military service, it is necessary to satisfy their skill needs to help them in post-service employment. Accordingly, the main aim of this study is to explain the relation between skill learning by the soldiers with their post-service life; the secondary aim is to identify the factors affecting the skill learning by soldiers. Thus, the questions of the research have been made in compliance with the aims. It is an applied research conducted in mixed-method correlation. In order to analyze the data, a questionnaire was distributed among 100 people in the statistical population (Since the statistical population is limited, the sample population and statistical population are the same). The results reveal that there are 26 factors affecting the skill learning of soldiers, which affect their post-service life. 92% of these factors have a positive and direct impact on the post-service life of the conscripts, while 8% forge a negative and inverse relation with it. In order to compare the findings of the research with practical facts, a questionnaire was distributed among 20 conscripts holding a B.A or B.S degree in different military organizations. The results show that 85% of the answers match the responses obtained from the statistical population.

    Keywords: military service, skill learning, employees’ skill learning, post-service
  • Esmaeel Ahmadi Moghadam, Ali Mohamad Salari * Pages 279-304
    In a variable environment, it is necessary to create and develop organizations that are agile and professional and are highly sensitive to change. The most important element in this area is the human resources, which play roles in the agility and professionalism of the organization. In order to function properly and effectively, the human resources are necessary to be competent; accordingly, the present study was conducted with the aim of presenting a "Strategic Model of Human Resources Education tailored to the Agility and Professionalism of NAJA". This research is objective, applied and developmental, and in terms of research method, it is a mixed-research type. The data collection method is library and field data and the sample size is 23 according to the Morgan Table. To determine validity and validity of the tool, Lawshe coefficient and Cronbach's alpha, and SPSS software and Smart PLS software were used to test the proposed model. Based on the findings and results of the research, the strategic model of human resources training is proportional to the agility and professionalism of NAJA from 5 dimensions and 32 components as follows: 1. Principles and values, including God-centeredness, velayatmadary, cooperation and coordination, revolutionary thinking and behavior, accountability and consistency, law and order, and compliance, intelligence, modernity and dynamism and flexibility 2. Effective factors (inputs), including: human resources, physical resources, financial resources, organizational culture, organizational structure, IT platform, education approach and knowledge management 3- Competency-oriented human resource training process, including: competence-based assessment, design, implementation and evaluation 4. Effective environmental factors, including: political, economic, cultural, social, technology, legal and scientific-professional environment 5. Achievements (outputs), including: human resources tailored to the agility and professionalism of NAJA, agile and professional NAJA, speeding up and accuracy in NAJA missions, and promoting community order and security.
    Keywords: Strategic model- Human resources education- Agility-Professionalism
  • Iraj Ahmadkhani *, Hassan Galavandi, Behnaz Mohajeran Pages 305-330
    Entrepreneurship development, alongside providing sustainable growth and development, will alleviate current problems including poverty, social and cultural disruption, and the unemployment of university graduates and that of other unemployed people. The current study aims at identifying and categorizing the barriers of students’ entrepreneurship. The research has used a mixed-method design with sequential exploration which was conducted in two qualitative- quantitative part. The qualitative study included ten (N=10) experts and the quantitative study consisted of 228 lecturers who were sampled from the faculty members of Zanjan University, using stratified sampling method. Semi-structured interviews and a questionnaire were used to gather data for the qualitative and the quantitative studies, respectively. To validate the data in qualitative section, interviewees as well as colleagues were asked to review the data. With regard to validation of the questionnaire, content validity and construct validity were used. Reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha test at 0.925. In order to analyze the research data, we utilized inferential statistical methods of confirmatory exploratory factor analysis. The findings revealed that individual barriers, educational barriers, financial barriers and supportive barriers such as government, regulations and social attitudes were the main barriers to students’ entrepreneurship.
  • Mahnaz Dolatpasand, Taher Roshandel *, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 331-356
    In the modern world, if an organization wants to compete, it must be put into practice through knowledge and effective use. In such a situation, the creation of competitive advantage of the strategy requires a new kind of organization that has the ability to create quality knowledge. For this reason, managers are expected to have a profound understanding of organizational developments and enhance the performance of organizations through investing in knowledge-based projects. The most important step in this regard is to examine the effective factors in implementing knowledge management and identify its bottlenecks. In this article, key factors in the implementation of the knowledge management system in the IRIB(TV)have been identified. The present study was a qualitative study which was carried out by means of Foundation Data. In this research, snowball sampling method was used along with deep interview technique to collect information until theoretical saturation was obtained. The results showed that the key factors in knowledge management system implementation in the IRIB (TV) are: strategic knowledge-based orientation, infrastructure of information and communication systems, human resources development, participatory culture, conflicts of knowledge, knowledge compatibility day and Flexibility.
    Keywords: knowledge management, Flexibility, Knowledge Organization, Key Success Factors
  • Morteza Karkhaneh, Mohammadreza Hosseini *, Mohammadali Solhchi, Haibatallah Najandimanesh Pages 357-382
    Development and international banking and financial relations provide many opportunities for developing countries to play a more active role in the global economy and increase their profits through their participation in international markets. Despite the variety of opportunities arising from international financial and banking relationships, there are many challenges in this area. One of the most important challenges is how to resolve disputes related to international banking and financial affairs. To address the claims in this area, new approaches have been proposed, which are somewhat different from the traditional legal and judicial approaches that are called “Alternative Dispute Resolution" (ADR). In these methods, the disputant’s parties seek specific mechanisms that, while paying the lowest cost and providing their points of view and satisfaction, can make fair and equitable decisions. This article examines the effectiveness of ADR procedures as an extended model for resolving banking and financial disputes by examining different ways of solving disputes in the field of international economics. Hence, identification of competent authorities to address these disputes and explaining the role of ADR methods in resolving disputes arising from financial and banking issues are among the most important goals of this study. The results of this research prove that using ADR methods is the most appropriate and desirable method among various methods of resolving economic disputes for international banking and financial affairs.
    Keywords: Dispute Resolution Mechanisms, International Financial, Banking Disputes, Alternative Dispute Resolution Methods
  • Mahdi Sadeghiniaraki * Pages 383-405
    In the first decade of the Islamic Revolution of Iran, the government had a large quota in economic activity, but in the following decades, the tendency in reduction of governmental ownership and the delegation of activities to the private sector gradually intensified, and within the first to fifth five-year plans this considering was realized. Anyway, after four decades of the victory of the Islamic Revolution of Iran, despite affirmations of Iran’s Supreme Leader, the announcement of General Policies of Article 44 of Constitution and the emphasis on the policies of the resistive economy, we did not find the desired result in strengthening the position of the private sector in the national economy yet.      The purpose of this article is to summarize the statements and explain the discourse of the Supreme Leader of the Revolution in the field of private sector, which will be realized through the achievement of Ayatollah Khamenei's doctrine, goals and policies around the issue. In this regard, the qualitative research method of the basic theory (data of the foundation) has been used and the results obtained from this research depict that his doctrine in the field of private sector embraces "progress with justice", "administration of economic affairs based on Islamic values", "respect to the principle of private property ownership" and "avoid monopoly and alien domination". The goals that were outlined involve "increasing the share of the private sector in the national economy", "relying on the private sector's economic capacities", "promoting the economic security of the private sector", "generating public participation in social and economic activities", "competitive and competition expanding economy" and "increased efficiency and competitiveness". This doctrine and goals will be realized through the following policy components: These components are "empowering the private sector", "economic stability for the private sector", "combating the economy corruption", "supporting national production in order to attract the private sector participation", "making the private sector's economic activities as knowledge based activities" and "popularize the economy and spread public ownership". In the end, according to the Supreme Leader's discource, people's worth and management have to enter the realm of the economy.
    Keywords: Private sector, Doctrine, Goals, Policies, Increasing Efficiency, Competitiveness, Expanding Public Ownership, Avoiding Monopoly Domination, Maintaining Public Authority