فهرست مطالب
مجله سلامت و سالمندی خزر
سال چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)
- تاریخ انتشار: 1398/11/12
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-9سابقه و هدف
پرستاری حرفه ای حیاتی در نظام سلامت است و فرسودگی شغلی یک پدیده شایع در این حرفه می باشد. فرسودگی شغلی علاوه بر تاثیر بر زندگی فردی و حرفه ای افراد، هزینه های فراوانی نیز برای سیستم های بهداشتی و درمانی به همراه دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط فرسودگی شغلی با کیفیت زندگی پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان بود.
مواد و روش ها:
این تحقیق یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی 350 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهر رشت به روش نمونه گیری چندمرحله ای در سال 1394 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای سه قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیکی، پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF با 26 سوال) و پرسشنامه فرسودگی شغلی Maslach (با 22 سوال) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها:
66/6% از پرستاران زن و 67/4% دارای سابقه زیر 10 سال بودند. دامنه سنی 3 /60 درصد از آنان بین 42-20 سال بود. میانگین کلی نمره کیفیت زندگی در پرستاران 19/99±62/51 بود. ارتباط معکوس و معنی داری بین شدت و فراوانی فرسودگی شغلی در زیر مقیاس های تحلیل عاطفی، مسخ شخصیت و موفقیت شخصی با تمام حیطه های کیفیت زندگی وجود داشت.
نتیجه گیری:
بر اساس نتایج وجود یک ارتباط منفی و معنی دار بین شدت و فراوانی زیر مقیاس های فرسودگی شغلی با تمام ابعاد کیفیت زندگی، اهمیت توجه مدیران به نشانه های فرسودگی شغلی و اخذ استراتژی هایی آموزشی و مدیریتی جهت پیشگیری از بروز فرسودگی شغلی و ارتقاء کیفیت زندگی پرستاران محرز می گردد.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، فرسودگی شغلی، پرستاران -
صفحات 10-17سابقه و هدف
کناره گیری در ورزش همواره مشکلات روانی فراوانی را برای ورزشکاران به وجود آورده و آثار مخربی بر روی سلامت آنان گذاشته است؛ با توجه به اهمیت موضوع و نقش مولفه های روانی این پژوهش با هدف ارتباط بین کمال گرایی با استرس و فرسودگی ورزشی صورت گرفت.
مواد و روش ها:
روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش حاضر را فوتبالیست های جوان کشور تشکیل دادند تعداد 378نفر به روش نمونه گیری سهیمه ای به عنوان حجم نمونه پژوهش انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه های راهبردهای مقابله با استرس، کمال گرایی و فرسودگی ورزشی استفاده گردید. از آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی جهت آزمون فرضیه ها استفاده شد و کلیه عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام گرفته است.
یافته ها:
نتایج نشان داد که بین فرسودگی ورزشی با کمال گرایی مثبت (0/622-)، کمال گرایی منفی (0/555)، راهبرد مساله مدار (0/358-)، راهبرد هیجان مدار (0/401) همبستگی معنی دار وجود دارد و کمال گرایی مثبت (بتا: 0/412)، راهبرد مساله مدار (بتا: 0/306)، کمال گرایی منفی (بتا: 0/267) و راهبرد هیجان مدار (بتا: 0/114) توانسته اند، 56 درصد از واریانس فرسودگی ورزشی را پیش بینی نمایند.
نتیجه گیری:
بر اساس یافته های پژوهش، اجرای برنامه ریزی به منظور توسعه آگاهی مربیان از رفتارهای مربیگری و برای افزایش عملکرد روانی مطلوب و کارایی بهتر ورزشکاران، استفاده از متغیرهای روانی کمال گرایی، استرس و فرسودگی ورزشی ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: استرس، راهبردهای مقابله، کمال گرایی -
صفحات 18-27سابقه و هدف
یکی از ویژگی های روان شناختی که در اثر سالمندی کاهش می یابد، خودپنداره است. خودپنداره، تصویر روانی هر فرد است. خودپنداره سالمندان نیز بر پایه تجارب آنها در طی مراحل زندگی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل تاثیر گذار بر ارتقا خود پنداره در سالمندان و بحث پیرامون آن ها صورت گرفته است.
مواد و روش ها:
پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با جستجو در پایگاه های Iranmedex Google Scholar، SID، Pubmed، Scopus انجام شد. در این جستجو مطالعاتی که بصورت تمام متن، به زبان فارسی و انگلیسی و در محدوده زمانی 2008 لغایت 2018 در کل جهان، منتشر شده و در عنوان آنها کلمات فارسی خودپنداره و سالمندان و واژه های انگلیسی self-concept, elderlies قرار داشت مد نظر قرار گرفت. مطالعات پس ارزیابی کیفی، بر اساس مرتبط بودن، مورد بررسی قرار گرفت و یافته های موردنظر، استخراج گردیدند.
یافته ها:
یافته ها، بیانگر بهبود خودپنداره در سالمندان، با عواملی نظیر: تصویر بدنی از خود، تناسب اندام و ظاهر فرد، ارتقاء کیفیت زندگی، افزایش عزت نفس و مرور خاطرات، تمرینات هوازی با شدت کم و متوسط، تحصیلات بالا و متاهل بودن و داشتن نقش های مختلف افراد در محیط های متفاوت اجتماعی مرتبط است.
نتیجه گیری:
با توجه به این که افراد با خودپنداره پایین، احساس بی کفایتی و بی ارزشی را تجربه می کنند، آن ضروری است که مراقبین، راهکارهای افزایش خودپنداره را متناسب با هر سالمند، با هدف ارتقای کیفیت زندگی سالمندی به کار گیرند.
کلیدواژگان: خود پنداره، سالمند، تحقیق مروری -
صفحات 28-36سابقه و هدف
در طول بستری بیمار در ICU و استفاده از لوله تراشه فشار کاف ممکن است افزایش یا کاهش یابد که هر دو می تواند برای بیمار مضر باشد. بهترین روش برای اندازه گیری و حفظ فشار کاف لوله تراشه و همچنین دفعات مناسب برای اندازه گیری آن نامشخص است.این پژوهش به منظور مقایسه دو روش پایش متناوب و مداوم بر روند تغییرات میزان فشار کاف لوله تراشه در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شده است.
مواد و روش ها:
در این مطالعه توصیفی مقایسه ای که بر روی 61 بیمار اینتوبه تحت تهویه مکانیکی بالای 18 سال بستری در بخش مراقبت ویژه انجام شد، ابتدا فشار کاف توسط مانومتر کنترل شده و پس از تنظیم آن بر روی 25 سانتیمتر آب، به مدت 6 ساعت توسط ترانسدیوسر متصل به مانیتور بطور مداوم پایش گردید و در انتها نیز مجددا توسط مانومتر کنترل شده و در صورت لزوم اصلاح گردید. سپس میانگین فشار کاف و روند تغییرات طی دوره مداوم با میانگین آن در دو نوبت روش متناوب با یکدیگر مقایسه شده و میزان خطا و محدوده توافق با استفاده از آزمون بلاند - آلتمن مقایسه گردید.
یافته ها:
نتایج نشان می دهد که متوسط فشار کاف در دو نوبت اندازه گیری متناوب از لحاظ آماری معنی دار بوده است (0/005>P). همچنین روند تغییرات در طول زمان های بررسی دارای نوسانات مقداری گوناگونی بوده است اما این اختلافات از لحاظ آماری معنی دار نبوده است (0/051=p). یافته ها نشان داد که که میزان خطا در دو روش اندازه گیری 3/99±1/43-و محدوده توافق نیز 9/41- تا 6/32 بوده است.
نتیجه گیری:
با توجه به میزان خطا و محدوده توافق دو روش و حائز اهمیت بودن آن از نظر کلینیکی، تعیین اینکه کدام روش مناسب تر وارجب تر است نیاز به مطالعات بیشتری دارد. اما می توان ذکر نمود که اندازه گیری منظم می تواند تا حد زیادی به حفظ قرار گیری فشار کاف در محدوده طبیعی کمک نماید.
کلیدواژگان: لوله گذاری داخل تراشه، فشار، بیماران، بخش مراقبت ویژه -
صفحات 37-44سابقه و هدف
سکته مغزی از جمله بیماری های مزمنی است که نیاز به مراقبت همه جانبه و طاقت فرسا دارد. لذا مراقبین این بیماران با استرس های متعددی مواجه اند که می تواند سلامت آن ها را در ابعاد مختلف و به ویژه در بعد سلامت روان تهدید نماید. شناخت نگرش معنوی مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به سکته مغزی به عنوان متغیر پیش بین سلامت روان می تواند به ارائه راهکارهای اثر بخش در این زمینه منجر شود. با توجه به اهمیت موضوع و عدم وجود مطالعه ای در این زمینه محققان بر آن شدند تا مطالعه ای را با هدف تعیین نگرش معنوی مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به سکته مغزی انجام دهند.
مواد و روش ها:
مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است که در سال 1395 انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس و تعداد نمونه شامل407 مراقب خانوادگی سالمند مبتلابه سکته مغزی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی و مراکز ارائه دهنده خدمات پرستاری شرق گیلان می باشد. داده ها از طریق پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس نگرش معنوی جمع آوری شد. داده ها پس از ثبت در spss نسخه 18 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری در این مطالعه 0/05 مدنظر بوده است.
یافته ها:
نتایج نشان داد که 88/9 درصد مراقبت کنندگان زن بودند. میانگین سنی آن ها 8/8±33/8 سال بود. 45/7 درصد از نمونه ها ، مجرد بوده و ازنظر شغل65/6 درصد خانه دار و 96/6 درصد تحصیلات در سطح زیر دیپلم و دیپلم داشتند. 67/3 درصد مراقبت کنندگان در منازل شخصی زندگی می کردند. میانگین مدت مراقبت از سالمند بیمار5/2±2/4 سال بود. نتایج همچنین نشان داد که میانگین نمرات نگرش معنوی6/20±108/77 بود. نتایج نشان داد که 22/9 درصد مشارکت کنندگان نگرش معنوی پایین یا نامطلوب ، 3/49درصدنگرش معنوی متوسط و تا حدی مطلوب و8/27 درصد نگرش معنوی در حد بالا و یا مطلوب داشتند.
نتیجه گیری:
نتایج این مطالعه نشان داد که نگرش معنوی اغلب مراقبین خانوادگی در حد متوسط و تا حدی مطلوب بوده است. ارائه راهکارهای ارتقاء دهنده معنویت به عنوان عامل مهم در سازگاری مراقبین خانوادگی می تواند ارتقاء مراقبت از سالمند و همچنین ارتقاء سلامت مراقبین خانوادگی را به دنبال داشته باشد.
کلیدواژگان: نگرش معنوی، مراقبین خانوادگی، سالمند، سکته مغزی -
صفحات 45-55سابقه و هدف
انتخاب رفتارهای سالم در دوره ابتدایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی برنامه درسی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در کتاب های درسی دوره سوم ابتدایی بر اساس مولفه های تحول نظام سلامت است.
مواد و روش هانوع مطالعه توصیفی و روش مورد استفاده تحلیل محتوا با بهره گیری از تکنیک آنتروپی شانون بود. محتوای طرح از نظر پاسخگو (متن کتب دوره سوم ابتدایی) و دوازده مولفه اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هانتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کل 6 کتاب پایه سوم ابتدایی مولفه ی مربوط به سلامت روانی با 645 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده و کمترین مقدار مربوط به معلولیت با 7 فراوانی است. از مجموع 2415 فراوانی مولفه های سلامت در کتاب پایه سوم ابتدایی، 39 مورد به سلامت جسم، 456 مورد به سلامت تغذیه، 60 مورد به سلامت محیط، 54 مورد به سلامت محیط زیست، 295 مورد به سلامت خانواده، 41 مورد به حوادث ایمنی، 539 مورد به تحرک بدنی، 645 مورد به سلامت روانی، 12 مورد به پیشگیری از رفتارهای پرخطر، 19 مورد به کنترل و پیش گیری از بیماری ها، 7 مورد به معلولیت، 248 مورد به بهداشت عمومی و بهداشت مدرسه، اشاره شده است.
نتیجه گیرییافته های حاصل نشان می دهند در بین مولفه های سلامت در کتب پایه سوم دوره ابتدایی مولفه های سلامت تغذیه و سلامت روانی بیشترین ضریب اهمیت و مولفه معلولیت ها دارای کمترین ضریب اهمیت می باشد. لذا آموزش مولفه های بهداشتی در مدارس با مدیریت، برنامه ریزی، آموزش و توجه به نوع تغذیه و رفتارهای بهداشتی دانش آموزان انجام پذیر است و عدم توجه به آن نه تنها به دانش آموزان بلکه به جامعه آسیب وارد می کند.
کلیدواژگان: آموزش بهداشت، ارتقای سلامت، ارزیابی، تحول نظام سلامت، دوره سوم ابتدایی -
صفحات 56-65سابقه و هدف
سالمندی از دوران اجتناب ناپذیر زندگی آدمی است و جمعیت دنیا به سرعت در حال سیر به سوی سالخورده شدن هست که با پیشرفت علم و توجه به هرم جمعیتی، خواب و کیفیت زندگی این قشر از آحاد جامعه، موردتوجه قرارگرفته است که اختلالات به وجود آمده از خواب اثرات منفی بر کیفیت زندگی سالمندان می گذارد و این پژوهش باهدف، پاسخگویی به سوالی درباره اینکه فعالیت بدنی بر خواب و کیفیت زندگی سالمندان مرد غیرفعال اثرگذار است، انجام شد.
مواد و روش هاپژوهش از نوع پژوهش های نیمه تجربی می باشد و آزمودنی های این پژوهش را 20 مرد سالمند غیرفعال تشکیل دادند. از ابزارهای (PSQI) جهت اندازه گیری اختلالات خواب و (SF-36) برای کیفیت زندگی و از پروتکل تمرینی استفاده شده است. پروتکل تمرینی استفاده شده در این تحقیق با شدت 60 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 12 هفته و هفته ای 3 جلسه انجام شد. از آزمون های شاپیرو-ویلک، پارامتریک تی وابسته و ناپارامتریک ویلکاکسون به کاررفته است. برای محاسبه های آماری از نرم افزار SPSS ورژن 21 استفاده شده است.
یافته هاپس از مداخله تمرینی، میانگین نمره کیفیت خواب از 8/1 به 6 کاهش یافت که 26 درصد بهبود و همچنین میانگین نمره کیفیت زندگی از 78/63 به 81/73 افزایش یافت که 4 درصد پیشرفت در کیفیت زندگی مشاهده شده است که نشان می دهد بین متغیرها ارتباط معنی داری وجود دارد (0/001>p).
نتیجه گیریفعالیت های بدنی باعث بهبودی وضعیت تحرک از طریق افزایش علاقه مندی مردان سالمند به ورزش می شود؛ بنابراین با آگاه کردن مسیولین از پروتکل فعالیت های بدنی و اجرای آن می توان از بروز بسیاری از اختلالات خواب جلوگیری کرد و بر میزان کیفیت زندگی افزود.
کلیدواژگان: خواب، کیفیت زندگی، سالمندان -
صفحات 66-74سابقه و هدف
شرکت در فعالیت بدنی منافع جسمی و روحی زیادی برای سلامت سالمندان دارد و عوامل فرهنگی و اجتماعی در شرکت کردن سالمندان به ورزش تاثیر فراوانی می گذارند. این مطالعه باهدف شناسایی عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر توسعه ورزش سالمندی انجام شد.
مواد و روش هاپژوهش حاضر نوعی مطالعه ترکیبی و شامل سه مرحله بوده است و طی سال های 1399-1398 انجام شد. مرحله اول این مطالعه، یک مطالعه مروری می باشد که با تحلیل محتوای 23 پژوهش داخلی و خارجی که از این تعداد 8 پژوهش داخلی و 15 پژوهش خارجی بودند، انجام شد. مرحله دوم و سوم این مطالعه، یک مطالعه کیفی می باشد. در مرحله دوم مصاحبه نیمه ساختاریافته با 27 نفر خبره و صاحب نظر انجام شد که مصاحبه تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. مرحله سوم نیز مصاحبه با 15 نفر از اعضای گروه دلفی انجام شد که مصاحبه با اعضای گروه دلفی در دو دور نیز انجام گرفت. نمونه گیری در مرحله دوم و سوم به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شد.
یافته هابعد از تحلیل محتوا، نه عامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر توسعه ورزش سالمندی شناسایی گردید. پخش موزیک در پارک ها، مفرح کردن ورزش برای سالمندان، فرهنگ سازی و ایجاد روحیه و انگیزه در سالمندان، ایجاد نگرش صحیح در سالمندان، افزایش امید به زندگی در سالمندان، ایجاد آسودگی خاطر در سالمندان، حضور اعضای خانواده و دوستان ورزش در کنار سالمند، فضای صمیمی بین مسیولین و مربیان و سالمندان ورزشکار، کمک به رفع مشکلات شخصی سالمندان جهت عدم ترک ورزش از عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر توسعه ورزش سالمندی بودند که در سه حیطه محیطی، بین فردی و درون فردی قرار گرفتند.
نتیجه گیریبر اساس نتایج پیشنهاد می شود که مسابقاتی بین سالمندان جهت افزایش انگیزه آن ها صورت بگیرد. همچنین مربیان ورزش باید سعی در مفرح کردن ورزش داشته باشند و هرچه رسانه برنامه هایی را به سالمندان اختصاص دهد و در مورد روحیه و اعتماد به نفس آن ها صحبت کنند؛ انگیزه سالمندان به انجام ورزش بیشتر می شود.
کلیدواژگان: فرهنگی، اجتماعی، توسعه، ورزش، سالمندی
-
Pages 1-9BACKGROUND AND OBJECTIVE
Nursing is a vital profession in the health system and job burnout is a common phenomenon in this profession. It imposes many costs on health systems in addition to the impact on individual and professional lives. The purpose of this study was to investigate the relationship between burnout and quality of life (QoL) of nurses in hospitals of Guilan University of Medical Sciences.
METHODSThis descriptive-analytical study was conducted on 350 nurses working in teaching hospitals of Guilan University of Medical Sciences in Rasht using multistage sampling in 2015. The data gathering tool was a three-part questionnaire including demographic information, World Health Organizations QoL questionnaire (WHOQOL-BREF with 26 questions) and Maslach Burnout Inventory (22 questions). The collected data were analyzed using SPSS 16.
FINDINGSTotally, 66.6% of nurses were female and 67.4% of them had less than 10-year work experience. The age range of 60.3% of them was 20-42 years. The overall mean score of QoL in nurses was 62.51±19.99. There was a statistically reverse relationship between frequency and severity of burnout in emotional exhaustion, depersonalization and personal accomplishment subscales with all areas of QoL.
CONCLUSIONBased on the results, there was a significant and negative relationship between severity and frequency of burnout subscales with all dimensions of QoL; therefore, managers need to pay attention to the symptoms of burnout and adopt educational and management strategies to prevent burnout and improve nurses' QoL.
Keywords: Quality of Life, Job Burnout, Nurses -
Pages 10-17BACKGROUND AND OBJECTIVE
Retirement in sports has always caused many psychological problems for athletes and has had detrimental effects on their health. Given the importance of subject and role of psychological components, the aim of this study was to investigate the relationship between perfectionism with stress and athletic burnout.
METHODSThe statistical population of this descriptive-correlational study included all young national footballers. The sample size was 378 ones, selected using a quota sampling method. Data were collected through questionnaires of coping strategies for stress, perfectionism and athletic burnout. Kolmogorov-Smirnov tests, Pearson correlation coefficient and linear regression were applied to test the hypotheses. All data were analyzed using SPSS 24.
FINDINGSThe findings showed that there was a significant correlation between athletic burnout with positive perfectionism (- 0.622), negative perfectionism (0.555), problem-oriented strategy (-0.358) and emotion-oriented strategy (0.401). Totally, 56% of the variance in athletic burnout could be predicted via positive perfectionism (beta: 0.412), problem-oriented strategy (beta: 0.306), negative perfectionism (beta: 0.267) and emotion-oriented strategy (beta: 0.114).
CONCLUSIONBased on the findings of this study, planning to develop coaches’ awareness of coaching behaviors and to increase optimal, psychological and better performance of athletes, it seems necessary to use psychological variables such as perfectionism, stress and athletic burnout.
Keywords: Stress, Coping strategies, Perfectionism -
Pages 18-27BACKGROUND AND OBJECTIVE
One of the psychological characteristics decreased with age is self-concept. Self-concept is the mental image of every person. The self-concept of the elderly is also based on their experiences during life stages. The aim of this study was to determine the factors affecting the promotion of self-concept in the elderly and to discuss them.
METHODSThis review study was conducted through searching IranMedex Google Scholar, SID, PubMed and Scopus databases. In this research, the full-text studies published in English and Persian all over the world from 2008 to 2018 and focused on self-concept and elderly (in English and Persian) were investigated. After qualitative evaluation of studies, they were assessed based on relevance. Then, the best findings were chosen.
FINDINGSThe findings showed that the improvement of self-concept in the elderly was related to some factors such as: body image, fitness and appearance, improvement of quality of life (QoL), improvement of self-esteem and memory review, low and moderate intensity aerobic training, high education, being married and having different roles in different social environments.
CONCLUSIONAs people with low self-concept experience a sense of inadequacy and worthlessness, it is imperative that caregivers adopt self-concept strategies appropriate to each elderly in order to improve the QoL in the elderly.
Keywords: Self-concept, Elderly, Review Research -
Pages 28-36BACKGROUND AND OBJECTIVE
During patients’ admission to intensive care units (ICUs) and use of an endotracheal tube, the cuff pressure may increase or decrease, both of which are harmful for patients. The best method to measure and maintain the endotracheal tube cuff pressure and also the appropriate times for measurement are not known. This study was conducted to compare the effect of intermittent monitoring with that of continuous monitoring on changes in endotracheal tube cuff pressure in patients admitted to ICUs.
METHODSThis descriptive comparative study was conducted on 61 intubated patients undergoing mechanical ventilation, aged >18 years, and admitted to ICU. The cuff pressure was first controlled using a manometer, adjusted on 25cm water, monitored continuously for 6 hours using the transducer attached to the monitor, and finally, controlled again using the manometer and modified if necessary. After these procedures, the mean cuff pressure and its changes during the continuous monitoring were compared with those during the two times of intermittent monitoring, and the error rate and limits of agreement were estimated using Bland-Altman test.
FINDINGSThe results showed that the mean cuff pressure in the two times of intermittent monitoring was statistically significant (P<0.005). Moreover, the values over the monitoring time fluctuated, but these variations were not statistically significant (P=0.051). The results revealed that the error rate and limits of agreement in both monitoring methods were -1.43±3.99 and -9.41-6.32, respectively.
CONCLUSIONConsidering the error rate and limits of agreement in both methods and their clinical importance, further studies are needed to distinguish the more suitable and preferable method. However, it can be suggested that regular measurement intermittently can keep the cuff pressure in the normal range to a great extent.
Keywords: Endotracheal intubation, Pressure, Patients, Intensive care unit -
Pages 37-44BACKGROUND AND OBJECTIVE
Stroke is a chronic condition that necessitates multidimentional and comprehensive care. The caregivers of stroke patients are faced with various stressors that can threaten different aspects of their health , especially their mental health. Knowledge of the spiritual attitude of family caregivers of elder with stroke can provide effective strategies in this regard. Given the importance of the subject and the lack of study in this topic, the researchers decided to conduct a study to determine spiritual attitude of family caregivers in elder with stroke.
METHODSThis descriptive cross-sectional study was conducted on 407 family caregivers of elder patients with stroke, referred to the health care centers and nursing service companies of eastern of Gilan province in Iran in 2016. The participants were selected through convenience sampling. Data were collected using the demographic questionnaires and spiritual attitude scale and were then analyzed in SSPS 18 through descriptive and analytical statistics at significant level of p=0.05.
FINDINGSThe results showed that 88.9% of the caregivers were female. The mean age of the participants was 38.8±8.8 years. Totally, 45.7% of persons were unmarried, 65.6% were housewives, 96.6% were under diploma and diploma and 67.3% of family caregivers lived in private homes. The mean caregiving duration was 4.2±2.5 years. The findings indicated that the mean score of spiritual attitude was 108.77±6.20. Moreover, 22.9, 49.3 and 27.8% of participants had low or unfavorable, moderate or relatively desirable and high or favorable spiritual attitude, respectively.
CONCLUSIONThe results suggested that the spiritual attitude was moderate and relatively favorable in majority of family caregivers. Providing strategies for improving spirituality as important factor in family caregivers adapting can improve elder caring and caregivers’ health.
Keywords: Spiritual attitude, Family caregivers, Elder, Stroke -
Pages 45-55BACKGROUND AND OBJECTIVE
The selection of healthy behaviors in elementary school is very important; therefore, the aim of this study was to evaluate the curriculum of health education and promotion in elementary third grade textbooks based on health system development components.
METHODSThis descriptive study was performed via content analysis using Shannon Entropy Technique. The content was evaluated in terms of responsive design (elementary third grade textbooks), 12 main components and 58 sub-components of health education and promotion.
FINDINGSThe results of Shannon Entropy content analysis showed that by evaluating all 6 books of the elementary third grade, the mental health component with 645 cases had the highest frequency, and the least frequency was related to disability with 7 cases. Of the 2415 frequencies of health components in the third grade schoolchildren, 39,456, 60, 54, 295,41, 539, 645, 12, 19, 7 and 248 cases were related to physical health, nutritional health, circumambient health, environmental health, family health, safety incidents, physical activity, mental health, prevention of high-risk behaviors, disease control and prevention, disabilities as well as public and school health, respectively.
CONCLUSIONThe findings indicated that among health components in elementary third grade textbooks, the nutritional and mental health components had the highest coefficient of importance and disability component had the lowest coefficient of importance. Therefore, teaching health components in schools can be done by managing, planning, educating and paying attention to the type of nutrition and health behaviors of students. Moreover, not paying attention to it will harm not only the students but also the society.
Keywords: Health education, Health promotion, evaluation, Health system development, Elementary third grade -
Pages 56-65BACKGROUND AND OBJECTIVE
Aging is an inevitable period of human life and the world's population is rapidly moving towards aging so that the sleep and quality of life (QoL) of these people have been considered with the advancement of science and attention to the population pyramid. Sleep disorders have a negative effect on the QoL of the elderly; therefore, the aim of this study was to answer the question of whether physical activity affects sleep and QoL of inactive elderly men (IEM).
METHODSIn this semi-experimental study, the population was 20 IEM. The data were collected using Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) for measuring sleep disorders and Medical Outcomes Study 36-Item Short-Form Health Survey (SF-36) for measuring QoL and exercise protocol. The exercise protocol used in this study was performed with an intensity of 60% of the maximum heart rate for 12 weeks and 3 sessions per week. The Shapiro-Wilks, parametric dependent t-test and Wilcoxon non-parametric tests were used and SPSS 21 was applied for statistical calculations.
FINDINGSAfter exercise intervention, the mean score of sleep quality decreased from 8.1 to 6, which improved by 26%, and the mean score of QoL increased from 78.63 to 81.73, indicating a 4% improvement in QoL, representing that there was a significant relationship between the variables (P<0.001).
CONCLUSIONPhysical activity improves the state of mobility by increasing the interest of older men in sports. Therefore, it is possible to prevent the occurrence of many sleep disorders and to increase the QoL by informing the authorities about the protocol of physical activities and its implementation.
Keywords: Sleep, Quality of life, The elderly -
Pages 66-74BACKGROUND AND OBJECTIVE
Participating in physical activity has many physical and mental benefits for the health of the elderly, and cultural and social factors have a great effect on the participation of the elderly in sports. The aim of this study was to identify the cultural and social factors affecting the development of elderly sports.
METHODSThis mixed-method study including 3 stages was conducted during 2019-2020. Stage 1 was a review study that was performed through analyzing the content of 23 national (8) and foreign (15) researches. Stages 2 and 3 were qualitative study. In the second stage, a semi-structured interview was conducted with 27 experts and commentators, and interviewing continued until theoretical saturation was achieved. In the third stage, 15 members of the Delphi group were interviewed in two rounds. Sampling in the second and third stages was targeted and available.
FINDINGSAfter content analysis, nine cultural and social factors affecting the development of elderly sport were identified. Playing music in parks, making sports fun for the elderly, creating a culture and motivation in the elderly, creating the right attitude in the elderly, increasing life expectancy in the elderly, creating peace of mind in the elderly, the presence of family members and sport friends with the elderly, intimacy atmosphere between officials, coaches and elderly athletes, helping to solve the elderly's personal problems in order not to leave sports were cultural and social factors affecting the development of elderly sport, which were divided into three areas: environmental, interpersonal and intrapersonal.
CONCLUSIONBased on the results, it is suggested that competitions should be held among the elderly to increase their motivation. Sport coaches should also try to make sports fun. Moreover, the more the media allocates programs to the elderly and talk about their moral and self-confidence; the more motivated the elderly will do exercise.
Keywords: Cultural, Social, Development, Sport, Aging