فهرست مطالب

مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فائزه تسلیمی، امیرمحمد جلادت، محمدحسین حیوی حقیقی* صفحات 1-10
    هدف

    طب سنتی آن دسته از مراقبت ها و خدمات بهداشتی درمانی است که خارج از قواعد مرسوم و رایج ارایه می شود. از سوی دیگر، پزشکی از راه دور با استفاده از فرآیندهای الکترونیکی و ارتباطی به ارایه خدمات پزشکی می پردازد. مطالعه حاضر امکان استفاده از پزشکی از راه دور را در کلینیک طب سنتی حکیم عمادالدین شیرازی بررسی می کند.

    روش ها:

     این پژوهش به صورت توصیفی-مقطعی در بهمن ماه 1397 انجام شد. جامعه پژوهش شامل مدیریت، پزشکان و بیماران کلینیک بود که مدیریت و پزشکان با روش سرشماری و بیماران با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. در مورد بیماران بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه 400 بیمار تعیین شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته جمع آوری گردید که روایی و پایایی آن سنجیده شده بود و توسط نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    نتایج

    12 نفر از پزشکان (7/66 درصد) با پزشکی از راه دور آشنایی نسبتا زیادی داشتند، درحالی که فقط 9/14 درصد از بیماران آشنایی نسبتا زیادی با پزشکی از راه دور داشتند. علی رغم آشنایی بیشتر پزشکان، تمایل بیماران به استفاده از این فناوری بیشتر بود.

    نتیجه گیری:

     باوجود رواج روزافزون هر دو حیطه پزشکی از راه دور و طب سنتی، به دلیل دشواری ارتباط بین بخش های مختلف کلینیک و بین کلینیک و بیماران، عدم حمایت مدیریت عالی کلینیک و عدم آشنایی پزشکان و بیماران با پزشکی از راه دور به نظر می رسد که در شرایط فعلی امکان به کارگیری پزشکی از راه دور در این کلینیک وجود ندارد.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، پزشکی از راه دور، طب سنتی
  • عذرا دایی، فیروزه زارع فراشبندی* صفحات 11-20
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه و تطبیق برنامه درسی مقطع دکتری رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با برنامه های درسی رشته های مشابه آن در ایران، یعنی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی و دکترای علوم کتابداری و اطلاع رسانی است.

    روش ها:

     روش پژوهش تطبیقی بود. ابزار گردآوری داده ها، سیاهه وارسی محقق ساخته تهیه شده از سرفصل های مصوب کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی بود. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار Excel انجام شد.

    نتایج

    میزان همپوشانی برنامه درسی مقطع دکتری رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با سرفصل های دروس علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش بازیابی اطلاعات 4/94 و در گرایش مدیریت اطلاعات 8/88 درصد و با سرفصل دروس کتابداری و اطلاع رسانی 3/93 درصد بود. تفاوت عمده سرفصل مذکور با دو گرایش وزارت علوم در تعداد واحدهای آموزشی آن است. ضعف عمده سرفصل مذکور، عدم توجه کافی به مباحث بنیادی رشته، همپوشانی زیاد سرفصل با رشته های مشابه، وجود دروس کم ارتباط و بی ارتباط است. از نقاط قوت سرفصل می توان به وجود برخی دروس مرتبط با نظام سلامت و درس مدیریت و برنامه ریزی آموزشی اشاره کرد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به اهداف دوره دکتری، کارکردهای رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و همچنین عدم توجه به مبانی نظری رشته به نظر می رسد که تغییر در برنامه درسی این رشته ضروری است. پیشنهاد می شود دروسی مانند آینده پژوهی و آینده نگری، نظریه های اطلاعات، دستیاری اطلاعات بالینی، آشنایی با انفورماتیک پزشکی، آشنایی با نظام ثبت بیماری ها؛ خلاصه سازی و فشرده سازی اطلاعات بالینی به برنامه درسی رشته اضافه گردد.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، دوره دکتری، سرفصل رسمی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
  • مریم احمدی، ابولفضل طاهری، امید یوسفیان زاده*، حسنا سلمانی، زهرا سیفی صفحات 21-30
    هدف

    به سبب لزوم انجام پژوهش در جوامع علمی و فشارهای ناشی از آن، پژوهشگران دچار تنش ها و فشارهای روحی شده که این وضعیت اضطراب پژوهش نامیده می شود. ازاین رو، مطالعه حاضر به بررسی میزان اضطراب پژوهش و عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1397 پرداخته است.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر ازنظر نوع کاربردی بوده که به روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل داده و تعداد 248 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. روایی پرسشنامه محقق ساخته با استفاده ازنظر دو تن صاحب نظر از رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و دو تن صاحب نظر در رشته مدیریت اطلاعات سلامت ازلحاظ محتوایی تائید گردید. پایایی ابزار نیز با محاسبه ضریب آلفای کرون باخ (875/0) تایید گردید. داده ها بر اساس آزمون های کولموگروف-اسمیرنف، تی تک نمونه و مستقل، همبستگی پیرسون و اسپیرمن با نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین اضطراب پژوهش دانشجویان دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران برابر 19/3 و فراتر از حد متوسط است. عواملی همچون مهارت استفاده از اینترنت و رایانه، میزان استفاده از کتابخانه و تسلط بر زبان انگلیسی تاثیر کاهنده ای بر میزان اضطراب پژوهش آنان دارد؛ اما عامل «احساس قرار گرفتن در فضای رقابتی» باعث افزایش اضطراب پژوهش در دانشجویان می شود.

    نتیجه گیری:

     دانشجویان دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران در انجام فعالیت های پژوهشی احساس اضطراب می کنند. مدیران پژوهشی و مسئولان کتابخانه های این دانشگاه بایستی به عوامل بروز آن توجه کنند و به منظور کنترل اضطراب پژوهشی دانشجویان، برنامه ها و راهکارهایی (همانند طرح پژوهشیاری، دوره های سواد اطلاعاتی و نظایر آن) را مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: اضطراب پژوهش، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • محمد هادیان*، مجید عابدی نژاد، حسام سیدین، سودابه بهروج صفحات 31-40
    هدف

    اورژانس پیش بیمارستانی از مهم ترین قسمت های نظام سلامت است که در ارایه خدمات فوری به بیماران ایفای نقش می کند، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین شاخص های منتخب عدالت و عملکردی اورژانس پیش بیمارستانی ایران و مقایسه بین استان ها طراحی شده است.

    روش ها: 

    پژوهش به روش کمی و تحلیلی انجام شد و جامعه شامل اورژانس پیش بیمارستانی با روش سرشماری در نظر گرفته شد. با استفاده از روش داده های ترکیبی، داده ها در نرم افزار Eviews و Stata وارد و آزمون های f limer و Hausman به ترتیب انجام شد و رگرسیون داده ی پنل دیتا با اثرات ثابت به دست آمد و با روش حداقل مربعات تعمیم یافته تخمین انجام شد.

    نتایج

    شاخص شیوع حوادث ترافیکی در تعیین هر سه شاخص عملکردی تاثیر مثبت دارد. شاخص شیوع حوادث ناشی از کار در تعیین شاخص کل ماموریت ها تاثیر مثبت و شاخص فوت حوادث ترافیکی با شاخص تعداد پایگاه های اورژانس رابطه مثبت داشت. در شاخص تعداد ماموریت های فوریت های پزشکی، استان تهران، قم، خراسان رضوی، مازندران، البرز، یزد و فارس بیشترین میانگین به ازای هر پایگاه و در شیوع حوادث ترافیکی استان های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خوزستان، مازندران و فارس در صدر بودند.

    نتیجه گیری:

     مهم ترین شاخص سازمان اورژانس کشور شاخص شیوع حوادث ترافیکی بود که در هر سه متغیر عملکردی موردبررسی اثرگذار بود و عامل مهم توزیع پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی بوده است. استان های تهران و قم نیاز به توجه جدی در تعداد پایگاه های فوریت های پزشکی دارند.

    کلیدواژگان: سیستم فوریت های پزشکی، اورژانس پیش بیمارستانی، حوادث ترافیکی، عدالت در سلامت
  • سعید غفاری*، شعله زکیانی، صدیقه فردین صفحات 41-50
    هدف

    احساس عدالت، تاثیری قوی بر رفتار و نگرش کارکنان دارد. در این مطالعه ارتباط بین عدالت سازمانی و اشتراک دانش کتابداران با نقش میانجی تعهد سازمانی در کتابخانه های دانشگاه آزاد تبریز موردبررسی قرارگرفته است.

    روش ها: 

    این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی می باشد. حجم نمونه 153 نفر از کتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاه آزاد تبریز بر اساس فرمول کوکران با استفاده از نمونه گیری تصادفی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات سه پرسشنامه استاندارد عدالت سازمانی مورمن و نیهوف، پرسشنامه تعهد سازمانی ایمبرمن و پرسشنامه اشتراک دانش مالکی بود. . تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و به منظور تحلیل همبستگی از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و روش بار عاملی بر مبنای ابعاد متغیرها استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از نرم افزار معادلات ساختاری Smart PLS2 استفاده شده است.

    نتایج

    نتایج نشان داد که ادراک عدالت سازمانی اثر مثبت و معناداری بر اشتراک دانش کتابداران داشته و تعهد سازمانی در این رابطه تاثیرگذار بوده است و آزمون همبستگی نشان داد که عدالت سازمانی و اشتراک دانش با میانجی گری تعهد سازمانی در سطح اطمینان 95% با یکدیگر رابطه معنادار دارند، بنابراین هرگونه تغییر در یکی از متغیرها با تغییری هم جهت در سایر متغیرها همراه خواهد بود. 

    نتیجه گیری:

     با توجه به جایگاه عدالت در سازمان ها، ادراک کارمندان از اجرای عدالت در سازمان باعث افزایش میزان تعهد و ارتباطات و در نتیجه اشتراک دانش در سازمان گشته و در نهایت بر کارایی و اثربخشی عملکردی کل سازمان تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: عدالت، دانش، تعهد، کتابخانه
  • الهام مسرت، زینب محمدزاده، الهام منقش* صفحات 51-58
    هدف

    اجرای برنامه های آموزشی حین خدمت مجموعه فعالیت‏ های آموزشی نیازسنجی و برنامه ریزی شده به منظور اصلاح و بالا بردن دانش، مهارت، نگرش‏ها و رفتارهای اعضای سازمان برای انجام دادن وظایف خاص محوله سازمانی است. هدف از این مطالعه بررسی میزان تاثیر برگزاری برنامه آموزشی فناوری های نوین سلامت بر دانش کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت بود.

    روش ها:

     این مطالعه به روش نیمه تجربی بود و در سال 1397 در بیمارستان عالی نسب تبریز انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه و به روش پیش آزمون و پس آزمون گردآوری شدند. جامعه پژوهش، کارکنان مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان عالی نسب تبریز بودند و تعداد نمونه در دسترس 28 نفر بود. تحلیل داده ها به وسیله ی نرم افزار spss نسخه 19 و آزمون تی زوجی انجام شد.

    نتایج

    میانگین به دست آمده از میزان دانش کارکنان مدیریت اطلاعات سلامت در پیش آزمون 1.05 و پس آزمون 4.75 بود که به مقدار قابل توجهی افزایش یافته بود. نتایج، تفاوت معناداری را در میانگین و انحراف معیار نمرات کارکنان قبل و بعد از برگزاری جلسات آموزشی نشان داد.(P <0.05).

    نتیجه گیری:

     طبق یافته های حاصل از پژوهش حاضر، معلوم گردید که نمرات قبل و بعد از آموزش اختلاف معنی داری داشت. بر این اساس، برگزاری برنامه های آموزشی می تواند تاثیر مثبتی بر دانش کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت داشته باشد.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، مدیریت اطلاعات سلامت، دانش، سیستم اطلاعات
  • پرنیان عسگری، علیرضا آتشی، مرضیه معراجی*، میرمحمد میری صفحات 59-67
    هدف

    حجم عظیمی از داده ها در بخش مراقبت های ویژه تولید می شود، به نظر می رسد داده کاوی راهکار مناسبی برای استفاده ی بهینه از منابع باشد. شناسایی و تحلیل عوامل پرخطر مرتبط با مرگ ومیر، منجر به برنامه ریزی کاراتر و دقیق تر جهت بستری و انجام مداخلات خواهد شد. این پژوهش باهدف استفاده از تکنیک های داده کاوی جهت پیش بینی مرگ ومیر در بخش مراقبت ویژه صورت گرفته است.

    روش ها:

    این پژوهش به روش مقطعی بر روی اطلاعات838 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه عمومی بین سال های 91 تا97 در بیمارستان امام حسین (ع) تهران انجام گردید. . الگوریتم هایی ماشین بردار پشتیبانی،Kنزدیک ترین همسایه، درخت تصمیم، جنگل تصادفی و رگرسیون لجستیک جهت داده کاوی استفاده گردید. مراحل انجام داده کاوی طبق مدل کریسپ در پنج مرحله صورت گرفت. ارزیابی مدل بر اساس صحت، دقت، ویژگی، حساسیت و سطح زیر منحنی راک گزارش گردید.

    نتایج

    در ابتدا پس از بررسی متون،27 فاکتور تاثیرگذار مشخص و در نهایت 26 فاکتور برای انجام تکنیک ها مورد استفاده قرار گرفت. از میان الگوریتم های منتخب که در مطالعه استفاده گردید، الگوریتم رگرسیون لجستیک بر اساس سطح زیر منحنی راک 76/0))، صحت (62/75)، دقت (39/68)، حساسیت (65/38) ویژگی(53/94) عملکرد بهتری در پیش بینی مرگ ومیر نسبت به سایر الگوریتم های مطالعه داشت. در ضمن متغیرهای گلوکز و زمان نسبی ترومبوپلاستین بیشترین تاثیر را بر مرگ و میر بر اساس مدل رگرسیون لجستیک داشت.

    نتیجه گیری:

     تجزیه و تحلیل داده های موجود در بیماران بخش مراقبت های ویژه می تواند ابزاری مناسب و کاربردی برای پیش بینی مرگ ومیر و عوامل مرتبط با آن باشد اما با توجه به کیفیت داده ها نتایج متفاوت می باشد با این حال فرآیندها و روش های ذکرشده در این مطالعه بیان می کند که قوانین استخراج شده از رگرسیون لجستیک می تواند به عنوان الگویی برای پیش بینی وضعیت مرگ ومیر در بخش مراقبت های ویژه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مرگ ومیر، داده کاوی، بخش مراقبتهای ویژه، مدل پیش بینی
  • مهین محمدی، عباس شیخ طاهری*، فرزانه کرمانی صفحات 68-78
    هدف

    سلامت الکترونیک بیماران را قادر می سازد تا اطلاعات پزشکی خود را به اشتراک بگذارند و این موضوع خطر امنیت اطلاعات را در پی دارد. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه الگوریتم ها و روش های حل مشکلات امنیت اطلاعات بیماران در زمان به اشتراک گذاری، از جنبه های مختلفی مانند لغو کاربر و قابلیت کنترل دسترسی و همچنین شناسایی نقاط قوت و ضعف این الگوریتم ها است.

    منابع اطلاعات یا داده ها: 

    این مطالعه مروری، بر اساس جستجوی موضوعی از بانک های اطلاعاتی PubMed, Web of Science و Science Direct با کلیدواژه های مرتبط انجام شد.

    روش های انتخاب برای مطالعه:

     جستجوی مقالات با کلمات کلیدی سیستم های اطلاعات سلامت، امنیت رایانه ای، دسترسی به اطلاعات، رایانش ابری و شبکه های اجتماعی انجام شد. مقالات چاپ شده در فاصله زمانی 2009- 2019 انتخاب شدند. 29 مقاله برای حل مسئله لغو کاربر و 7 مقاله برای حل مسئله کنترل دسترسی انتخاب شد.

    ترکیب مطالب و نتایج

    به منظور حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران، روش رمزنگاری قبل از به اشتراک گذاری پیشنهادشده است. این راه حل مشکل لغو کاربر را دارد. برای حل این مشکل روش های مختلفی ارائه شده است. این راه حل ها از جنبه های مختلف کوتاه بودن زمان لغو، به روزرسانی متن رمز شده، آزاد بودن محیط ابر، تناوب در به روزرسانی کلید و لغو فوری متفاوت هستند. همچنین، روش هایی برای کنترل دسترسی اطلاعات توسط بیمار ارائه شد.

    نتیجه گیری: 

    مسائل مربوط به امنیت اطلاعات سلامت باعث می شود بیماران نسبت به ارسال اطلاعات حساس سلامت خود و اشتراک آن با ارائه دهندگان خدمات سلامت مردد باشند. در این مقاله الگوریتم ها و روش های امنیت اطلاعات سلامت مقایسه شدند. اکثر راه حل های لغو کاربر به رمزنگاری مجدد نیاز دارند. همچنین راه حل های کنترل دسترسی انعطاف پذیری لازم ندارند. ازاین رو در آینده باید روش های بهتری ارائه شود.

    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات سلامت، امنیت رایانه ای، دسترسی به اطلاعات، رایانش ابری، شبکه های اجتماعی
|
  • Faeze Taslimi, Amirmohammad Jaladat, MohammadHosein Hayavi Haghighi* Pages 1-10
    Aim

    Complementary medicine is the type of health care provided outside the usual rules. On the other hand, telemedicine provides medical services using electronic and communication processes. The present study investigates the possibility of using telemedicine in Hakim Emadeddin Shirazi Complementary Medicine Clinic.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in February 2019. The study population included manager and physicians of the clinic and patients referring to the clinic. Manager and physicians were selected by census method and patients were selected by random sampling. Based on Cochran formula, a sample size of 400 patients was considered. Data were collected using a researcher-made questionnaire whose validity and reliability was measured and analyzed by SPSS software.

    Results

    Twelve physicians (66.7 percent) were relatively familiar with telemedicine; however, only 14.9 percent of patients were relatively familiar with telemedicine. Despite more familiarity with physicians, patients were more likely to use the technology.

    Conclusion

    In spite of an upward trend in the popularity of both telemedicine and complementary medicine and due to the difficulty of communicating between different departments of the clinic and between the clinic and patients, the lack of support for top clinical management and the lack of knowledge of physicians and patients with telemedicine It does not seem possible to use telemedicine in Hakim Emadeddin Shirazi Traditional Medicine Clinic.

    Keywords: feasibility study, telemedicine, complementary medicine
  • Azra Daei, Firoozeh Zare Farashbandi* Pages 11-20
    Aim

    This study aimed to compare and implement the curriculum of the PhD in the medical library and information science, with similar fields in Iran.

    Methods

    This research used a comparative method. For collecting data, a checklist consisting of medical library and information sciences, knowledge and information sciences and library and information sciences was designed and analyzed using descriptive statistics, tables by excel software.

    Results

    Overlap rate of the Ph.D. curriculum in Medical Librarianship and Information science was 94.4% (for information retrieval) and 88.8% (for information management) with the courses of 2 areas of study of knowledge and information sciences, and 93.3% with the courses of library and information science. The main difference between 3 curriculums was in the number of educational units. The main weakness of the curriculum was the lack of attention to the basic topics of the discipline, the overlapping with similar curriculums and low-relevance as well as unrelated lessons. The strong points were some related lessons about the health system and educational planning unit.

    Conclusion

    Regarding the objectives of the Ph.D. program, the functions of the medical library and information science, as well as the lack of attention to the theoretical basis of the field, it seems that a change in the curriculum of this field is necessary. It is suggested that courses such as future studies, information theories, clinical information residency, medical informatics, disease registration system, summarizing and compressing clinical information are included in the curriculum

    Keywords: Educational Program, Ph.D., Curriculum, Medical, Information Science
  • Maryam Ahmadi, Abolfazl TAHERI, Omid Yousefianzadeh*, Hosna Salmani, Zahra Seifi Pages 21-30
    Aim

    Regarding the necessity of research in the scientific community and issues arising from it; researchers have been subjected to stress which is called Research Anxiety. In this regard, present study attempts to survey the level of research anxiety and its related factors among Ph.D. students at Iran University of Medical Sciences.

    Methods

    questionnaires were employed for this applied research. The statistical population of the study consisted of Ph.D. students at Iran University of Medical Sciences where 248 people were selected by simple sampling method. Validity of the questionnaire was confirmed by the professors. By calculating the Cronbach's alpha coefficient, a figure of 0.875 was obtained, which shows the high reliability of the instrument. Data were analyzed based on K-S test, T test and p and rs correlation coefficient, using SPSS software version 20.

    Results

    The findings indicate that the mean of anxiety in the research community is 3.19 which is more than average. Factors such as Internet and computer skills, library usage and English language proficiency have a decreasing effect on the research anxiety. However, the "feeling of being in a competitive environment" factor increases the student's research anxiety.

    Conclusion

    According to the results, PhD students of Iran University of Medical Sciences feel anxious in conducting research activities. Research directors and librarians of this university need to pay attention to its causes and consider the plans and strategies (such as research projects, information literacy courses, etc.) to control students' research anxiety.

    Keywords: Research Anxiety, Students, Iran University of Medical Sciences
  • Mohammad Hadian*, Majid Abedinejad, Hesam Seyedin, Soudabe Behrooj Pages 31-40
    Aim

    One of the most important parts of the health system ispre-hospital emergency services that provide immediate services to patients. This study investigates the relationship between selected indicators of justice and performance of Iranian pre-hospital emergency services.

    Methods

    The research was done quantitatively and analytically. The society included pre-hospital emergency and the sample consisted six study variables. Using data combination method, the data were entered in the eviews and statasoftware;Flimer and Hausman tests were performed, and data regression of the data panel with fixed effects was obtained and estimated by ordinary least squares method.

    Results

    Traffic incident prevalence index has a positive effect on three functional indicators. The index, the number of emergency medical missions, Provinces of Tehran, Qom, Khorasan Razavi, Mazandaran, Alborz, Yazd and Fars had the highest average for each medical emergency base.The incidence of traffic accidents in the provinces of Tehran, Khorasan Razavi, East Azarbaijan, Isfahan, Khuzestan, Mazandaran and Fars were the most prevalent.

    Conclusion

    The most important indicator of the Emergency organization of the country was the prevalence rate of traffic accidents which was effective in all three functional variables and consideredan important factor in distribution of pre-hospital emergency bases. Tehran and Qom provinces need to pay close attention to the number of medical emergencies.

    Keywords: Emergency Medical Services, Pre-hospital Emergency, Traffic Accident, Health Equity
  • Saeed Ghaffari*, Sholeh Zakiani, Sedighe Fardin Pages 41-50
    Aim

    The feeling of justice has a strong impact on the attitudes and behavior of employees. This study follows the relationship between organizational justice and knowledge sharing among librarians with the role of mediator of organizational commitment in the libraries of Tabriz Azad University.

    Methods

    This was applied study in terms of purpose and data collection followed descriptive-correlational method. The sample size of 153 librarians working in Tabriz Azad University libraries was based on Cochran formula using random sampling. The instrument for collecting data was Mormon & Nijof organizational justice standard questionnaire, Immerman's organizational commitment questionnaire, and Maleki Knowledge Sharing Questionnaire. In order to complete the questionnaire, informed consent was obtained from all participants prior to participation in the study. Hypothesis was tested applying software of structural equations Smart PLS2.

    Results

    The Results of this study showed that the research variables have a significant relationship with the 95% confidence level. Therefore, any change in one of the variables will be accompanied by a change in the order of the other variables.

    Conclusion

    Regarding the place of justice in organizations, employees' perception of justice in the organization increases the amount of commitment and communication and therefore trigger the sharing of knowledge in the organization and ultimately affects the effectiveness and effectiveness of the operation of the whole organization.

    Keywords: Justice, Knowledge, Commitment, Library
  • Elham Maserat, Zeinab Mohammadzadeh, Elham Mpnaghesh* Pages 51-58
    Aim

    Implementation of in-service training programs is a set of needs-based and planned training activities designed to improve and enhance the knowledge, skills, attitudes, and behaviors of members of the organization to perform specific organizational tasks. The purpose of this study was to determine the effect of health technologies training program on knowledge of health information management personnel.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed in Tabriz University of Medical Sciences. Data were collected through a questionnaire using pre-test and post-test. The study population consisted of health information management personnel of Alinasab Hospital in Tabriz with a sample size of 28 available. Data were analyzed by SPSS-19 and paired t-test.

    Results

    The mean score of knowledge of health information management personnel at the pre-test was 1.05 and the post-test was 4.75 which is comparably increased. The results showed a significant difference in the mean and standard deviation of personnel scores before and after training sessions. (P <0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it was found that the scores before and after the training were significantly different. Accordingly, training programs can have a positive impact on the knowledge of health information management personnel.

    Keywords: Education, Health Information Management, Knowledge, Information System
  • Parnian Asgari, Alireza Atashi, Marziyeh Meraji*, Mirmohammad Miri Pages 59-67
    Aim

    Intensive Care Unit (ICU) is a ward that is critical to improving the health status of critical conditions. Data mining seems to be a good way to optimize the use of resources. Identifying and analyzing the risk factors associated with mortality will lead to more efficient and accurate planning of hospitalization and interventions. In this study, the prediction of mortality of patients in the intensive care unit of Imam Hossein Hospital in Tehran with data mining techniques is discussed.

    Methods

    Based on patient records and hospital information system, 838 patients admitted to the General intensive care unit between 2013 and 2019 in Imam Hossein Hospital in Tehran, the data is needed to collect this research. Algorithms used to classify patients include support vector machines, k nearest neighbor, decision tree, logistic regression and random forest that was reported based on the precision, accuracy, sensitivity, specificity, and roc under the curve.

    Results

    The results of this study showed, identified 26 factors affecting specific data and pre-processing of data. Among five of the algorithms used in the study, logistic regression algorithm based on the level of roc curve (0.76), accuracy percentage (75.62),precision (68.39),sensitivity (38.65) and specificity (94.53) had better performance in predicting mortality compared to other techniques of study. The variables of Glucose and Partial Thromboplastin time were the most significant effects on mortality based on the logistic regression model.

    Conclusion

    Data analysis in intensive care unit patients can be an appropriate and practical tool for predicting mortality and its related factors, but according to the quality of data, results are different. And the results extracted from logistic regression can be used as a model to predict the status of mortality in the intensive care unit.

    Keywords: Mortality, data mining, intensive care unit, predictive model
  • Mahin Mohammadi, Abbas Sheikhtaheri*, Farzaneh Kermani Pages 68-78
    Aim

    Electronic health enables patients share their own medical information and this sharing poses security risks. The purpose of this research is to review, and compare algorithms and methods for solving patient information security, from different aspects, including user revocation, and access control capabilities. The strengths and weaknesses of these algorithms are identified.

    Information sources or data:

     This review conducted using online databases including PubMed, Web of Science, and Science Direct.

    Selection methods for study:

     Keywords including health information systems, computer security, access to information, cloud computing and social networking was used to search. Articles published in 2009 to 2019 were selected. 29 articles related to solving the problem of user revocation and 7 articles related to solving the problem of access control were selected. Related articles were reviewed, then the access control and user revocation solutions were compared.

    Combine content and results

    To protect the confidentiality of patient information, a cryptographic method is suggested before data sharing. This solution has the problem of revocation of the users. To solve this problem, various methods have been proposed. In this paper, these solutions are compared in different respects. The features of these methods have been compared in terms of instant revocation, key update, cloud free, encrypted text updates, and short revocation. Finally, methods for access control by the patients were also compared.

    Conclusion

    Security issues associated with health data make patients hesitant to post sensitive health information and share it with health providers. In this paper, algorithms and health information security methods were compared. Most of the solutions to revocation of users need re-encryption methods, also, access control solutions do not have the required flexibility. In the future, better methods should be presented.

    Keywords: Health Information Systems, Computer Security, Access to Information, Cloud Computing, Social Networking