فهرست مطالب

نشریه پژوهش های انقلاب اسلامی
پیاپی 30 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عماد افروغ* صفحات 7-22

    با تاثیر پذیری از نگرش منظومه ای و دیالکتیک و هم وقوعی اتصال در عین تمایز اجزا و با محوریت هسته ای اندیشه امام راحل، به تبیین نظری انقلاب اسلامی پرداخته شده و بر این اساس به دو چالش عمده فقدان نگرش منظومه ای در اداره کشور و عدم مدیریت فقهی از یک سو و فقدان انبساط متناظر در نظم منطقی رسمی، از سوی دیگر اشاره شده است. ادعای محوری این مقاله آن است که ساخت رسمی سیاسی در سطح کلان مرتیط، تناسب چندانی با اصول مبنایی و مدیریتی قانون اساسی ندارد. این عدم تناسب به طور خاص در ساختار مجلس خبرگان و برخی تفاسیر غیر قاعده مند و بعضا احساسی و شخصی از ولایت فقیه احصا شده است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، ناثنویت گرایی، ولایت فقیه، ولایت ایدئولوژیک، مجلس خبرگان
  • سیدجواد امینی*، محمد مبینی صفحات 23-48

    مفهوم نظام انقلابی نقطه عطفی ماندگار و نوآورانه در گفتمان انقلاب اسلامی به منظور تحکیم و بالندگی سیاست ها و نظامات در پیش برندگی آن به شمار می آید. در چرخه حیات انقلاب ها، عامل اینرسی و افول نظام -های سیاسی، کم رنگ شدن آرمان ها، ارزش های بنیادین و کارکردی، نوعی بازگشت به قبل ناشی از تغییر ماهیت انقلابی گری کارگزاران و تسلیم پذیری در مواجه با فشار عوامل محیطی را در پی دارد که با فقدان عنصر تفکر راهبردی و رهبری بصیر و تحول آفرین، درگذر زمان به صورت تدریجی این تغییر هویتی و استحاله ای اتفاق می افتد. هدف اصلی در این مقاله تبیین ابعاد معنایی «نظام انقلابی»، به ویژه کارکرد بازدارنده و ضد ترمیدوری آن در مواجه با نظریه های رقیب است. این تحقیق از نوع کیفی - نظریه داده بنیاد و با ماهیت اکتشافی - بنیادی است.گردآوری داده ها با ابزار مصاحبه های عمیق و تشکیل گروه های کانونی با خبرگان انجام گردید و درنهایت داده ها به کمک راهبرد نظریه داده بنیاد و با رویکرد ساخت گرا، کدگذاری و تجزیه وتحلیل شد. نتایج حاکی است مبانی فلسفی و مولفه های پایه نظریه نظام انقلابی جمهوری اسلامی ایران با سایر نظام-های سیاسی دنیا تفاوت بنیادین دارد؛

    کلیدواژگان: انقلاب، نظریه انقلابی، نظام انقلابی، انقلاب اسلامی، مدیریت نظام انقلابی
  • آرش بیدالله خانی*، یاسر کهرازه صفحات 49-65

    امروزه برند شدن یک کشور و تصویر سازی مثبت و منفی از آن مبتنی است بر مولفه های مختلف قدرت نرم افزاری و سخت افزاری آن کشور. ملت های مختلف در دنیای امروز برندینگ و تصویر خود را بر مبنای مولفه های متفاوت مانند اقتصاد، فرهنگ، سیاست، حکومتداری، توریست و... ارایه می دهند. حال سوال این است که اصولا آیا دین می تواند برندینگ یک ملت برای نمایش و ارایه خودش در دنیا باشد؟ آیا برندینگ دین می تواند عنصری مثبت و تعیین کننده برای مطرح شدن یک کشور و افزایش قدرت نرم آن و متعاقبا گسترش تصویر سازی مثبت از آن کشور باشد؟ به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران با برندینگ دین توانسته است حوزه های نفوذ و قدرت خود را گسترش دهد هر چند این قدرت در مواقعی ضد سیستمی و در تضاد با ساختار نظام بین المللی متاثر از منافع کشورهای قدرتمند غربی بوده است. استانداردهای و هنجارهای دوگانه سیستم بین المللی، برندینگ دینی یک ملت و منافع موجه آن را به رسمیت نشناخته است به این دلیل که اصولا دین و استفاده از آن به عنوان مبنای نفوذ و افزایش قدرت بر مبنای تضاد با هنجارها و منافع قدرت های بزرگ غربی و متحدانشان است. مقاله حاضر به این امر تاکید می کند که جمهوری اسلامی ایران توانسته است با برندی دینی به تصویر سازی و ارایه خود در دنیا روی بیاورد، هر چند این تصویر سازی در مواقعی مبتنی بوده است بر ضدیت با  سیستم بین الملل.

    کلیدواژگان: برندینگ، دین، جمهوری اسلامی، شهرت، بین المللی
  • لیلا سنگی * صفحات 67-87

    جوامع مختلف برای قرار گرفتن در مسیر بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی خود نیازمند فراهم نمودن زمینه های رشد و توسعه هستند و یکی از عوامل موثر بر رشد و توسعه هر جامعه ای تحول در ساختارهای علمی کشور و گسترش دانش به ویژه در حوزه علوم انسانی است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. یافتن موانع فرهنگی توسعه علوم انسانی در ایران نیازمند واکاوی دقیق ویژگی های فرهنگی کشورمان است. سیوال این است که عوامل فرهنگی چه نقشی در توسعه نیافتگی علوم انسانی در ایران دارند؟ فرضیه عبارت است از این که: فرهنگ خودنمایی، فردگرایی و اهمیت مدرک برای کسب پرستیژ اجتماعی و موقعیت اقتصادی از مهمترین موانع فرهنگی توسعه علمی ایران در حوزه علوم انسانی است. برای تبیین توسعه علمی و نیز موانع رسیدن به آن نیازمند بهره گیری از یک چارچوب نظری مناسب هستیم. چارچوب نونهادگرایی برای تحلیل این مقاله مورد استفاده قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: توسعه، علوم انسانی، موانع فرهنگی، نونهادگرایی
  • علی شیرازی* صفحات 89-109
    مشورت به عنوان یکی از مفاهیم سیاسی اجتماعی قرآن و از سنت های نبوی، مقوم نظریه مردم سالاری دینی است. از سوی دیگر، جزء ذاتی و از ارکان هستی بخش نظریه دموکراسی مشورتی نیز به شمار می آید. از این رو بررسی کم و کیف این مفهوم در هر دو نظریه می تواند ماهیت این نظریه ها و سازوکار اداره جامعه توسط آن ها را آشکارتر سازد. درعین حال مفهوم مشورت اگرچه در هر دو نظریه مشترک است، اما از منظر هستی شناختی، معرفت شناختی و انسان شناختی، تفاوت هایی ماهوی میان آن ها وجود دارد که خاستگاه این تفاوت را می توان توحیدی بودن یکی و اومانیستی بودن دیگری دانست. پژوهش حاضر کوشیده است به اختصار، تمایزات یادشده و اشتراکات دو نظریه را از منظر اندیشمندان مطرح در این حوزه تشریح و جایگاه مشورت در هر یک از آن ها را تبیین نماید. در پایان جدولی از شباهت ها و تفاوت های مفهوم مشورت در دو نظریه مردم سالاری دینی و دموکراسی مشورتی ارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: مردم سالاری دینی، دموکراسی مشورتی، هستی شناسی، مشورت
  • محمد مهدی فرهنگی، سعید میرترابی*، علیرضا گلشنی صفحات 111-132

    نوشتار حاضر با طرح این سوال اصلی که سیاست گذاری فضای مجازی در ایران را چگونه می توان در مسیر تحقق بیشتر اهداف مورد نظر در اسناد بالادستی کشور، اصلاح کرد؟ در صدد واکاوی سیاست گذاری فضای مجازی در جمهوری اسلامی ایران بر آمده است. بررسی حاکی از آن است، سیاست گذاری های کلان صورت گرفته در این خصوص، هم ماهیت سلبی داشته و هم ایجابی. در این میان، سیاست گذاری های سلبی با سازوکارهایی چون، برنامه ریزی بازدارنده در حوزه قانون گذاری، پالایش فضای مجازی (مشتمل بر مسدودسازی و فیلترینگ) و سیاست گذاری های ایجابی با سازوکارهایی از قبیل، تولید و مدیریت محتوا، افزایش سواد رسانه ای و امن سازی فضای مجازی مبتنی بر بومی سازی در کشور اجرایی شده اند. اما با این وجود، محقق نشدن مطلوب «شبکه ملی اطلاعات» به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، عدم توفیق در تولید محتوای مناسب داخلی و افزایش سواد رسانه ای در کشور که همگی از سازوکارهای اعمال سیاست گذاری های ایجابی در کشور می باشند، در کنار عدم جامعیت و نقصان قوانین طرح ریزی شده در حوزه فضای مجازی و شکست پروژه فیلترینگ به سبب ناکارآمدی ابزارهای مسدودسازی و فیلترینگ، حکایت از ناکارآمدی سیاست گذاری ها و عدم وجود برنامه ای راهبردی، اصولی و فنی در مدیریت و کنترل درازمدت فضای مجازی در کشور دارد و ضرورت اصلاح سیاست گذاری فضای مجازی در ایران در مسیر تحقق بیشتر اهداف مورد نظر در اسناد بالادستی کشور را به تصویر می کشد که این امر نیازمند تغییر موازنه موجود از نگاه سلبی و بالا به پایین به نگاه ایجابی و پایین به بالاست.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، سیاست گذاری، فیلترینگ، سواد رسانه ای، شبکه ملی اطلاعات
  • عبدالرضا محمدحسین زاده* صفحات 133-151

    مسیر نهضت اسلامی ایران به رهبری امام خمینی، گاه آنچنان پیچیده می گردد که درک تطابق حرکت راهبری آن - به ویژه در مرحله انگیزه ها - با متقضیات شریعت اسلامی برای همگان میسور نمی باشد و موجب طرح پرسش هایی در این خصوص می گردد. یکی از پرسش های مهم که این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی در صدد پاسخ بدان می باشد، این است که چگونه این قیام توفنده به رهبری امام خمینیv - که ملازم اختلال در نظم موجود در حاکمیت شاهی بود - با مقتضیات «قاعده وجوب حفظ نظام و حرمت اخلال در آن» سازگار است. در پاسخ می توان چنین گفت: رهبری در ابتدای نهضت با تعهد به مقتضای قاعده مذکور و با پذیرش تقدم و حاکمیت مفاد آن بر سایر تکالیف شرعی، به گونه ای راهبری می نمودند که ملازم اختلال در نظام معاش و معیشت مردم نگردد، لیکن فساد مطلق و گسترده حکومت شاهی آنچنان بود که مسلم می نمود که شارع مقدس به هیچ وجه راضی به هماهنگی با آن نیست، و موضوع این قاعده منتفی می گردد، بلکه اینگونه فساد به معنای اضمحلال و خلل در ارکان نظام و وجود بحران در نظام معیشت مردم بود که به نوبه خود به حکم همین قاعده ایجاد حرکت اصلاحی برای حفظ نظام جامعه از فروپاشی را اقتضا می نمود.

    کلیدواژگان: امام خمینی، وجوب حفظ نظام، حرمت اخلال در نظام، انقلاب اسلامی، حرکت اصلاحی
  • غلامعلی منتظر*، اسماعیل کلانتری صفحات 153-179
    شواهد تاریخی گویای این است که در ایران توجه به علم و فناوری برای توسعه کشور از حدود 200 سال پیش و از اوایل سده سیزدهم خورشیدی آغاز شده است. در این مقاله با مطالعه و بررسی اسناد و منابع تاریخی، به مرور مهم ترین اقدام های دولت در حوزه های آموزش عمومی، آموزش عالی، پژوهش و فناوری و نقد آن ها در سه دوره تاریخی قاجار (از زمان صدارت عباس میرزا)، پهلوی و جمهوری اسلامی پرداخته می شود. شکل گیری مدارس جدید به جای مکتب خانه ها، تصویب قانون الزامی شدن آموزش عمومی، تاسیس دانشگاه ها، رشد جهشی میزان باسوادی، رشد کمی و کیفی آموزش عالی، افزایش میزان انتشارات علمی و توسعه فناوری در حوزه های راهبردی مانند فناوری موشکی و فناوری هسته ای مهم ترین رویدادهای سیاستی حوزه علم و فناوری طی دو سده اخیر در ایران است. همچنین وابستگی به کشورهای خارجی به ویژه در دوران قاجار و پهلوی، تسلط دیوان سالاری در حوزه علم و فناوری و تحریم های بین المللی مهم ترین مسایل سیاستی در حوزه علم و فناوری است که کشور با آن روبرو بوده است. با این حال، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به رغم وجود موانع خارجی به ویژه جنگ تحمیلی و تحریم های بین المللی، دستاوردهای گسترده ای در حوزه علم و فناوری کسب شده است.
    کلیدواژگان: آموزش عمومی، آموزش عالی، فناوری، دوران قاجار، دوران پهلوی، جمهوری اسلامی ایران
  • اصغر منتظرالقائم، ابوالفضل اسکندری فاروجی*، علی اکبر کجباف، هادی وکیلی صفحات 181-208

    سقوط حکومت پهلوی درپی انقلاب اسلامی ایران در دهه های پایانی قرن بیستم از مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران و جهان است. انقلاب اسلامی از همان روزهای آغازین موردتوجه بسیاری از تحلیل گران حوزه های سیاسی، اقتصادی، جامعه شناسی و روانشناسی بوده و حتی تاریخ نگاری نیز از این رویداد بی نصیب نماند.پیدایش فضای آزاد و طرح موضوعات جدید برای مورخان در اثر سقوط حکومت پهلوی و میل برخی از بازیگران و شاهدان در این رویداد برای ثبت و ضبط داده های خود، انگیزه ای در مورخان و موسسات برای تحلیل و بررسی انقلاب اسلامی با تکیه بر تاریخ شفاهی بوجود آورد. پژوهشگاه های بسیاری در بیرون از مرزهای ایران و سال ها بعد در داخل ایران برای گردآوری خاطرات شخصیت های عصر پهلوی و فعالان انقلابی همت گماردند. بدین روی آثار تاریخی متفاوتی با نگرش های مختلفی در داخل و خارج از کشور پدید آمد.یکی از این مراکز طراح و مجری برنامه تاریخ شفاهی، بنیاد مطالعات ایران است. پس از انقلاب اسلامی وجود حمایت های مالی خاندان پهلوی، کمک های فنی دانشگاه های غربی و از همه مهم تر دسترسی آسان به رجال عصر پهلوی بنیاد را برآن داشت که در زمینه گردآوری تاریخ شفاهی عصر پهلوی تلاش نمایند. این مقاله می کوشد به روش تاریخی - تحلیلی با تکیه بر متون تاریخ شفاهی بنیاد، به نقد و بررسی و تحلیل ساختاری، محتوایی و تیوریک آن بپردازد و در فحوای متون، روایت دیگری از دلایل سقوط حکومت پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی در خاطرات کارگزاران عصر پهلوی بجوید.

    کلیدواژگان: بنیاد مطالعات ایران، تاریخ شفاهی، سیاست مداران عصر پهلوی، حکومت پهلوی، انقلاب اسلامی
  • میلاد موحدیان*، اصغر افتخاری صفحات 209-233

    بحث پیرامون عوامل موثر در مشروعیت حکومت ولایت فقیه، پس از انقلاب اسلامی بیش از پیش در جامعه علمی کشور مطرح شد و پژوهشگران مختلفی تلاش کردند از نظرگاه های متفاوت بدان پاسخ دهند. شاید بتوان گفت بیشترین تلاش محققان در این زمینه فهم دیدگاه امام خمینی نسبت بدین موضوع بوده است چراکه فهم نظر ایشان نسبت به عوامل موثر در مشروعیت حکومت ولایت فقیه که خود موسس آن بوده است، بسیار ارزشمند می باشد. نگارنده با بررسی آثار موجود در این باب، متوجه آن شد که برخی از پژوهشگران این حوزه که سعی در تبیین دیدگاه امام در موضوع تحقیق داشته اند، دچار یک اشکال شده اند و آن عبارت است از اینکه روش نادرستی را انتخاب کرده اند؛ بدین صورت که ابتدا یکی از نظریات مرسوم در باب مشروعیت را با ادله مختلف اثبات کرده و سپس سعی کرده اند با استفاده از برخی بیانات همسوی امام، به این نتیجه برسند که نظر ایشان نیز همان است. بنابراین در این تحقیق تلاش بر این بوده تا با اصلاح روش و ارایه یک روش جایگزین ابتدا الگوی نسبتا جامع از سوالات فرعی مرتبط با موضوع ارایه داده شود و سپس با طراحی فرآیند مشروعیت حکومت ولایت فقیه از دیدگاه امام خمینی، به پاسخ سوال اصلی تحقیق که عبارت است از «عوامل موثر در مشروعیت حکومت ولایت فقیه از منظر امام خمینی، چیست؟»، برسیم. روش نگارنده برای تحلیل بیانات امام و یافتن پاسخ سوالات فرعی، روش تحلیل محتوا بوده است. نتیجه تحقیق حاکی از آن است که امام خمینی، مشروعیت حکومت فقیه عادل را در گرو دو عامل می دانستند؛ انتصاب الهی در مرحله ولایت بالقوه و نصرت مردمی در مرحله ولایت بالفعل. بنابراین نوآوری تحقیق یکی در روش آن است که به ارایه روش جایگزین برای فهم اندیشه سیاسی امام در باب مشروعیت حکومت ولایت فقیه پرداخته و دیگری در نتیجه گیری است که به دوگانه ای غیر

    کلیدواژگان: مشروعیت، ولایت فقیه، امام خمینی، انتصاب الهی، نصرت مردمی، مشروعیت الهی، مقبولیت مردمی، مشروعیت الهی مردمی، حکومت
|
  • emad afrough* Pages 7-22

    In this article, we address Islamic Revolution under influence of the dialectical and omnidirectional attitudes and the coexistence of interconnected though different elements and by the centrality of Imam Khomeini’s thought and give its theoretical explanation. Thus, two major challenges identified: the lack of systematic attitudes in government and the lack of jurisprudence management on the one hand and the lack of corresponding expansion in the formal logical order, on the other hand. The central claim of this paper is that formal political formulation at the macro-level does not fit much with the constitutional and administrative principles of the constitution. This disproportion has been attributed specifically to the structure of the Assembly of Experts and to some irregular and sometimes emotional and personal interpretations of the Guardianship of the Islamic Jurist.

    Keywords: Islamic Revolution, Guardianship of the Islamic Jurist, Guardianship of the Ideology, Assembly of Experts
  • SeyedJavad Amini * Pages 23-48

    The concept of the revolutionary system is a lasting and innovative turning point in the discourse of the Islamic Revolution in order to consolidate and develop its policies and systems. In the life cycle of revolutions, the factors of inertia and decline of political systems are included: the diminishing of ideals, fundamental and functional values; a kind of return to the former caused by the change in the revolutionary nature of agents; and their submission to confrontation and the pressure of environmental factors which compound by the gradual shift in identity and transformational change over time, because  of lack of an element of thoughtful and transformative strategic thinking and leadership. The main purpose of this article is to explain the semantic dimensions of the "revolutionary system", in particular its deterrent and anti-

    Keywords: Revolution, Revolutionary Theory, Revolutionary System, Islamic Revolution, Revolutionary System Management
  • Arash Beidollahkhani *, Yaser Kahrazeh Pages 49-65

    Today, the branding of a country and issuing a positive or negative portrayal of it is based on the various components of its software and hardware power. Nowadays, different nations in the world are branding themselves and portray it based on different components such as economics, culture, politics, governance, tourism, and so on. Now the question is that whether religion can really be the branding of a nation to represent and present itself in the world? Can the branding of religion be a positive and decisive element in raising a country and enhancing its soft power and subsequently spreading a positive image of it? The Islamic Republic of Iran seems to have been able to expand its areas of influence and power by branding religion, though this power has been influenced by the interests of powerful Western countries in times of anti-system and in opposition to the structure of the international system. The dual standards and norms of the international system have not recognized the religious branding of a nation and its legitimate interests because it is primarily concerned with religion and its use as a basis for influence and increasing power in conflict with the norms and interests of the great Western powers and their allies. The present article emphasizes that the Islamic Republic of Iran has been able to portray and present itself in the world with a religious brand, even though this portrayal was at times based on opposition to the international system.

    Keywords: Branding, Religion, Islamic Republic, FAME, International
  • Leila Sangi * Pages 67-87

    Different societies need to provide growth and development in order to be on the path of improving their social and economic conditions and one of the factors influencing the growth and development of any society in the transformation of scientific structures of the country and the expansion of knowledge especially in the Humanities field. The Islamic Republic of Iran is no exception. Finding cultural barriers to the development of the humanities in Iran requires careful analysis of the cultural characteristics of our country. The question is, what role do cultural factors play in the underdeveloped humanities in Iran? The hypothesis is that: The culture of self-expression, individualism, and the importance of university degrees for social prestige and economic standing are among the most important cultural barriers to Iranian scientific development. We need to use an appropriate theoretical framework to explain the scientific development and the obstacles to achieving it. The neo-structuralism framework is used for analyzing in this article.

    Keywords: Development, humanities, Cultural Barriers, Neo-structuralism
  • Ali Shirazi * Pages 89-109
    Consultation as one of the social and political concepts of the Qur'an and of the prophetic traditions has strengthened the religious democracy. On the other hand, it is also an intrinsic component of the theory of deliberative democracy. Thus, a brief examination of the concept in both theories can reveal the nature of these theories and the mechanism of their governance. At the same time, the concept of consultation, although common in both theories, exists on the ontological, epistemological, and anthropological grounds, and there are substantial differences between them that can be attributed to being monotheistic and humanistic. The present study has attempted to briefly explain the aforementioned distinctions and the two theories from the perspective of the scholars in this field and explain the place of consultation in each of them. At the end a table of similarities and differences in the concept of deliberation is presented in the two theories of religious democracy and deliberative democracy
    Keywords: Religious Democracy, Deliberative democracy, ontology, deliberation
  • MohammadMahdi Farhangi, Alireza Golshani Pages 111-132

    This article addresses the main question of how cyberspace policymaking in Iran can be modified in order to achieve the desired goals in the country's upstream documents. So, the intention is to analyze cyberspace policymaking in the Islamic Republic of Iran. The study suggests that the major policy-making in this regard is both positive and negative. In the meantime, negative policies with mechanisms such as, deterrent planning in the field of legislation, clearing of virtual space (including blocking and filtering) and positive policies with mechanisms such as production and content management, increased Media literacy and immunization based on localization have been implemented in the country. However, the desperate failure of building a National Information Network as the communication infrastructure of the country's cyberspace, the failure to produce appropriate internal content and the increase of media literacy in the country which are all mechanisms for implementing positive policymaking in the country, in addition to the inadequacy of the rules set out in the field of cyberspace and the failure of the filtering project due to the inefficiency of blocking and filtering tools, we witness an inefficiency in policy making and the lack of strategic, principled and technical planning and management. There is a need for a long-term control of cyber space in the country and to reform the cyber space policy in IRA on the way to achieving most of the goals outlined in the country's upstream documents; this requires changing the existing balance from a negative and a directive perspective to a positive and bottom-up perspective.

    Keywords: Cyberspace, Policy making, Filtering, Media Literacy, national information network
  • Abdolreza MohammadHosein Zadeh * Pages 133-151

    The path of the Islamic Movement of Iran, led by Imam Khomeini sometimes had become so complicated that understanding its leadership move - especially at the motivational stage - is not for everyone in complete line with the requirements of Islamic Shari'ah and raises questions in this regard in his mine. One of the important questions that this research seeks to answer in a descriptive-analytical way is how this boom uprising was led by Imam Khomeini - who needed to disrupt the existing order in royal authority - with the requirements of "rule of the necessity of preserving the system and not its disruption” is consistent. In response, it can be said that, at the beginning of the movement, the leadership was committed to adherence to the aforementioned rule and by accepting the primacy and rule of its provisions over other religious duties, in a way that would not entail disruption to people's livelihoods, but the widespread corruption of the royal government was such that it was made clear that the saint was not at all satisfied with it, and that the rule would be eliminated. It was people's livelihoods that, in turn, called for a correction to keep the social order from collapsing.

    Keywords: : Imam Khomeini, the necessity of upholding the system, sanctity of disrupting the system, Islamic Revolution, reform movement
  • Golamali Montazer *, Esmaeel Kalantari Pages 153-179
    Historical evidence proposes that in Iran, attention to science and technology for the development of the country began some 200 years ago. This article studies and reviews historical documents and resources and go through the most important government actions in the fields of public education, higher education, research and technology, and their criticism in three historical Qajar periods (since the time of Abbas Mirza chancellorship), Pahlavi and the Islamic Republic. Establishment of new schools instead of old ones, adoption of the law requiring public education, establishment of universities, rapid growth in literacy, quantitative and qualitative growth of higher education, increasing the number of scientific publications and technological development in strategic areas such as Missile technology and nuclear technology have been the most important policy events in the field of science and technology in Iran for the last two centuries. Also, dependency on foreign countries, especially during the Qajar and Pahlavi era, bureaucratic dominance in the field of science and technology and international sanctions are the most important policy issues in the field of science and technology that the country has been faced. However, since the victory of the Islamic Revolution and despite external obstacles, especially imposed war and international sanctions, widespread achievements have been made in the field of science and technology.
    Keywords: Public education, Higher education, technology, Qajar Era, Pahlavi Era, Islamic Republic of Iran
  • Asghar Montazrolghaaem, Abolfazl Eskandari Farouji *, Aliakbar Kajbaf, Hadi Vakili Pages 181-208

    The collapse of the Pahlavi regime in the wake of the Islamic Revolution in the late decades of the twentieth century is one of the most significant events in contemporary Iranian and world history. From the earliest days, the Islamic Revolution has attracted the attention of many analysts in the fields of politics, economics, sociology, and psychology, and even historiography has not been deprived from portion.As the Pahlavi regime collapsed, emerged an open space and new issues for historians and the desire of some actors and witnesses to record their data provided an impetus for historians and institutions to analyze and examine the Islamic Revolution based on oral history. Many scholars outside of Iran and many years later inside Iran sought to collect memories of Pahlavi-era personalities and revolutionary activists. Therefore, different historical works with different attitudes emerged at home and abroad.One of the centers for designing and implementing the Oral History Program is the Foundation for Iranian Studies. After the Islamic Revolution, the financial support of the Pahlavi dynasty, the technical assistance of Western universities and, most importantly, the easy access to the Pahlavi era's men, led the Foundation to work on collecting oral history of the Pahlavi era. This article attempts to critically analyze its structural, content, and theoretical analysis based on the Foundation's oral history texts, and in the context of the texts, another account of the reasons for the fall of the Pahlavi government and the victory of the Islamic Revolution in Pahlavi era brokers.

    Keywords: Iranian Studies Foundation, Oral history, Pahlavi Politicians, Pahlavi Government, Islamic Revolution
  • MILAD MOVAHEDIAN *, Sgr Eftekhari Pages 209-233

    The debate over the factors affecting the legitimacy of the Guardianship of the Islamic Jurist or jurisprudential government has become more and more prevalent in the country's scientific community after the Islamic Revolution, and various scholars have attempted to respond to it from different perspectives. It may be argued that most scholars' efforts in this regard have been to understand Imam Khomeini's view about this matter, since it is very valuable to understand his view of the factors influencing the legitimacy of the jurisprudential government as he himself founded it. By examining the literature on this subject, the author found that some scholars in the field who attempted to explain the Imam's point of view on the subject had encountered a problem, namely that they had chosen the wrong method. In this way, they have proven the mainstream theories of legitimacy by different arguments, and then, by using some of the same statements of Imam, tried say that he had the same opinion.Therefore, in this research, it is attempted by modifying the method and providing an alternative one, to present a relatively comprehensive pattern of sub-questions related to the issue, then by designing the legitimacy process of Imam Khomeini's jurist government to answer the main research question that is “What are the effective factors in the legitimacy of the rule of the jurisprudent from Imam Khomeini's point of view?” The author's method for analyzing the Imam's statements and finding answers to the sub-questions has been the content analysis method. The results indicate that Imam Khomeini considered the legitimacy of the righteous jurisprudence to be based on two factors: divine appointment at the potential stage and popular victory at the defacto stage. Thus, one of the innovations of the research is to provide an alternative way to understand the political thought of the Imam regarding the legitimacy of the jurisprudential government.

    Keywords: legitimacy, Guardianship of the Islamic Jurist, Imam Khomeini, Divine Appointment, People's victory, divine legitimacy, popularity, Popular-Divine Legitimacy, Government