فهرست مطالب

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 57 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • داود فیض*، هوشمند باقری قره بلاغ، حمیدرضا حیدری، محسن عین علی، مرادعلی نوری صفحات 9-26

    برند منابع انسانی به عنوان بسته ای از مزایای کارکردی، اقتصادی و روانشناسی تعریف شده که توسط استخدام فراهم و توسط شرکت شناسایی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین برندسازی منابع انسانی و رفتار شهروندی سازمانی با توجه به نقش میانجی سکوت سازمانی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر، کارکنان پلیس راهور ناجا تهران می باشد. حجم نمونه با استفاده از رابطه کوکران، 140 نفر تعیین و نمونه ها به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های میدانی این پژوهش از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری بر اساس نرم افزار Pls -Smart استفاده شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین برندسازی منابع انسانی و سکوت سازمانی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. همچنین بین سکوت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه منفی و معناداری یافت شد، یعنی کاهش سکوت سازمانی باعث افزایش رفتار شهروندی سازمانی میشود و بالعکس. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که سکوت سازمانی نقش تعیین کننده ای بر رفتار شهروندی کارکنان دارند. از اینرو، به فرماندهان ناجا پیشنهاد می شود که به منظور افزایش رفتارهای شهروندی در کارکنان، تاثیرات نامطلوب، سکوت سازمانی را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: برندسازی منابع انسانی، سکوت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی
  • راشن عبداللهی صفحات 27-44
    یکی از آفات زندگی اجتماعی و نظام خانواده مشکل طلاق است. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل سازمانی موثر بر طلاق کارکنان ناجا بود. طرح پژوهش حاضر توصیفی- پیمایشی با هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان مطلقه 5 سال گذشته در ناجا و کارشناسان و خبرگان مرتبط با موضوع (اساتید گروه های علمی جامعه شناسی و روان شناسی دانشگاه علوم انتظا می و تعدادی از فرماندهان و مدیران مطلع) درسال 98 بود. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود که برای سنجش روایی ابزار اندازه گیری از روایی صوری استفاده شد و ضریب آلفای کرونباخ کل 857 /0 دست آمد. در این تحقیق از روش های آمار توصیفی و روش های استنباطی شامل آزمونهای کلموگروف-اسمیرنف ، t تک نمونه ای و فریدمن استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که هیچ یک از مولفه های بعد مدیریت بعد ساختار، بعد فرهنگی و بعد آموزش تاثیر معنی داری بر طلاق کارکنان ناجا ندارند. و تنها بعد بهداشت یعنی"روحی و روان" و" امنیت جسمی" تاثیر معنی داری بر طلاق کارکنان ناجا دارند و بهداشت روحی و روانی و امنیت جسم یاز ابعاد مهم تاثیرگذار در زندگی افراد می باشد.
    کلیدواژگان: کارکنان ناجا، طلاق، عوامل و ابعاد سازمانی
  • علیرضا نجفی*، سید رحیم بابائیان صفحات 45-64

    توانمندسازی ابزاری است در اختیار مدیران تا به وسیله آن به ارتقای مهارت، دانش و توانایی لازم کارکنان بپردازند. به همین منظور پلیس دیپلماتیک ناجا به عنوان یکی از سازمان های تاثیرگذار در تامین نظم و امنیت عموم یبیش ازپیش می بایست به توانمندسازی و شناسایی عوامل اثرگذار در توانمند سازی کارکنان خود توجه نماید. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش تعداد 200 نفر از کارکنان پلیس دیپلماتیک می باشد. روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. پایایی سوالات پرسشنامه 86 % محاسبه شده است. به منظور بررسی داده های گردآوری شده، از آمار توصیفی فراوانی و درصد و آمار استنباطی تی تک نمونه ای و فریدمن در نر مافزار Spss استفاده شده است. یافته های حاصل از این تحقیق بیان گر ارتباط مثبت برای تمام یفرضیه های پژوهش (احساس معنی داری، شایستگی، داشتن حق انتخاب، موثر بودن و مشارکت با دیگران) با سطح معنی داری (000 =sig) می باشد. در نتایج حاصله مشخص گردید، تاثیراحساس شایستگی بر توانمندسازی روا نشناختی کارکنان پلیس دیپلماتیک با میزان 416 / 12 و تاثیراحساس موثر بودن بر توانمندسازی روا نشناختی کارکنان پلیس دیپلماتیک با میزان 12/010 بالاترین سطح اهمیت و تاثیر را در بین سایر فرضیه های تحقیق به خود اختصاص داده اند. نتایج حاصل از این تحقیق بیا نگر ارتباط مثبت و معنادار تمامی متغیرهای پژوهش با میزان توانمندسازی کارکنان می باشد و با افزایش یا کاهش هر یک ازمتغیرهای یاد شده، توانمندسازی روانشناختی کارکنان نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، پلیس دیپلماتیک، روانشناختی
  • حاجیه رجبی فرجاد*، پرویز آهی صفحات 65-86

    این پژوهش باهدف طراحی الگوی توانمندسازی بازنشستگان ناجا (با تاکید بر عوامل اقتصادی) انجام گرفته است. تحقیق حاضر کاربردی، روش تحقیق آمیخته کیفی و کم یبوده است. جامعه آماری شامل 30 نفر از فرماندهان و مدیران نیروی انتظام یکه در مراکز امور بازنشستگان، کانون بازنشستگان ناجا، صندوق حبیب ابن مظاهر و اساتید عضو هییت علم یدانشگاه علوم انتظامی امین بوده اند و نمونه گیری به روش غیرتصادفی و گلوله برفی بوده است. با توجه به اینکه برای الگوی توانمندسازی بازنشستگان ناجا (با تاکید بر عوامل اقتصادی) ، نیازمند مطالعه دقیق سازمان هستیم. لذا اطلاعات مربوط به این سازمان از طریق مشاهده، مصاحبه و مطالعه اسناد و مدارک جمع آوری می گردد. جهت تجزیه وتحلیل مصاحبه ها، از روش تحلیل محتوا استفاده می شود؛ و آخرین دستآوردهای موجود درزمینه ی توانمند سازی، در ادبیات پژوهش، به کمک متاسنتز مورد تجزیه وتحلیل قرار خواهد گرفت. به منظور اعتباربخشی، از پرسشنامه بررسی اعضا و خبرگان استفاده شده و جهت طراحی الگو و شناسایی روابط میان ابعاد الگو از روش الگوسازی ساختاری تفسیری استفاده می شود. نتایج تحقیق نشان داد ابعاد موثر بر توانمندسازی اقتصادی بازنشستگان ناجا، به ترتیب: تکریم و ارایه خدمات به بازنشستگان، پرداخت های جبرانی برای حفظ استانداردهای زندگی قابل قبول؛ استفاده از تخصص، مهارت و تجربیات بازنشستگان، تناسب طرح های بازنشستگی موجود سازمانبا شرایط بازنشستگان، می باشند.

    کلیدواژگان: طراحی، الگو، توانمندسازی اقتصادی، بازنشستگی، بازنشسته، نیروی ا، ج، ا، ا
  • علی محمد سالاری* صفحات 87-104

    توجه ویژه به نیروی انسانی در تمامی مراحل خدمت و به ویژه در دوران پایان خدمت باعث آرامش و اطمینان خاطر و رشد و تعالی آنان در ابعاد مختلف خواهد شد که م یتواند موجب بهبود فرایند کاری وخدمت رسانی بهتر سازمان باشد. هدف پژوهش حاضر، تدوین سند عملیاتی بازنشستگی در ناجا به منظورارایه خدمات رفاهی، حمایتی و امدادی به بازنشستگان سازمان به صورت ی کنواخت، فراگیر و هماهنگ می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و توسعه ای است که با روش آمیخته یا ترکیبی انجام شده است. قلمرو زمانی این پژوهش تا افق چش ماند از بیست ساله م یباشد، قلمرو مکانی تحقیق، گستره ماموریتی نیروی انتظامی جمهوری اسام یایران بوده و قلمرو موضوعی آن، مدیریت راهبردی منابع انسانی و به طور خاص امور مربوط به بازنشستگی می باشد. روش و حجم نمونه گیری مورد استفاده در این تحقیق، در بخش اسنادی، روش تمام شمار و در بخش خبرگی و کارشناسی به روش قضاوتی و هدفمند به تعداد  30 نفر می باشد. در این تحقیق پژوهشگر از هر دو روش گردآوری اطلاعات یعنی روش های میدانی و کتابخانه ای علمی و تخصصی بهره برداری می کند. برای گردآوری داده ها، در روش میدانی از ابزار مصاحبه و در روش کتابخانه ای نیز از فیش برداری کلیه کتاب های علمی و تخصصی در زمینه پژوهش، مقالات علمی و پژوهشی، و اسناد و مدارک سازمانی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده ودستیابی به راه کارهای عملیاتی جهت تحقق فرامین، تدابیر و منویات فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای)مدظله العالی(و تدابیر سردار فرماندهی محترم ناجا و همچنین پیاده سازی راهبردهای مندرج در سند راهبردی نیروی انسانی ناجا، از روش تشکیل جلسات کارشناسی با حضور مسیولین محترم مرکز امور بازنشستگان ناجا و خبرگان و کارشناسان امر استفاده گردید. براساس یافته های این پژوهش موضوعات مربوط به بازنشستگی در سه مرحله به شرح زیر می تواند مورد توجه قرار گیرد: 1- مرحله پیش از بازنشستگی با سه موضوع و سه راهکار عملیاتی 2- مرحله حین بازنشستگی با چهار موضوع و شش راهکار عملیاتی -3 مرحله پس از بازنشستگی با شش موضوع و پانزده راهکار عملیاتی.

    کلیدواژگان: سند عملیاتی، بازنشستگی ناجا
  • واجدا ویکم، مترجم: احسان ایمانی زاده صفحات 105-130
    هدف این مقاله کاوش چگونگی پایداری عملیات مدیریت منابع انسانی (HRM) می باشد که بر رابطه رضایت مشتری و نوآوری در هتل های سویدی تاثیر می گذارد. هتل های پاسخ دهنده بر اساس میزان مشارکت شان در دو عملیات مدیریت منابع انسانی (HRM) به چهار گروه تقسیم شدند. یافته ها حاکی از آن است که رابطه میان نوآوری و رضایت مشتری به عملیات پایدار منابع انسانی (HR) سازمان وابسته می باشد. با وجود این که نوآوری و عملیات منابع انسانی (HR) پایدار به طور مثبت بر رضایت مشتری تاثیر می گذارند، اثر متقابل شان نیز نشان می دهد که با جا به جایی آن ها می توان به رضایت بالای مشتری دست یافت. با این مطالعات می توان نتیجه گرفت که عملیات پایدار منابع انسانی (HR)، گنجایش و ظرفیت هتل را افزایش می دهد تا باعث ایجاد نوآوری شده و رضایت مشتریان را جلب کند. در این مقاله رابطه میان عملیات پایدار منابع انسانی (HR) و نوآوری مورد بحث و تفسیر قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی(HRM)پایدار، نوآوری، رضایت مشتری، هتل ها، کشور سوئد
|
  • Davod feiz*, Hooshmand Bagheri Gara Bollagh, Hamidreza Heidari, Mohsen eynali, moradali Nori Pages 9-26

    The HR brand is defined as a set of functional, economic and psychological benefits provided by employment and identified by the company. The purpose of the present study is to investigate the relationship between human resource branding and organizational citizenship behavior, considering the mediating role of organizational silence. The research is applied in terms of purpose, and in terms of nature, it is descriptive-analytic; The statistical population of the present study is the staff of the RAHVAR NAJA police in Tehran. Sample size was determined using Cochran's relation and 140 individuals were selected by non-probability sampling method. Questionnaire was used to collect field data and Structural Equation Modeling based on Smart Pls software was used for data analysis. The findings of the present study showed that there is a significant and inverse relationship between human resource branding and organizational silence. There was also a negative and significant relationship between organizational silence and organizational citizenship behavior. That is, reducing organizational silence increases organizational citizenship behavior and vice versa.The results of this study indicate that organizational silence has a decisive role on employee citizenship behavior. Therefore, NAJA commanders are suggested to reduce the undesirable effects of organizational silence in order to increase citizenship behaviors in employees.

    Keywords: Human resources branding, ‌organizational silence, organizational citizenship behavior
  • Rashen Abdollahi Pages 27-44
    One of the pests of social life and family system is the problem ofdivorce. The purpose of this study was to investigate the organizationalfactors affecting the divorce of Naja staff. The research design was adescriptive-survey research with an applied purpose. The statistical populationof this study consisted of divorced staff of Naja in the past 5 years andexperts and experts in the field (professors of sociology and psychology sciencedepartments of Law Sciences University and a number of commandersand managers) in the year 98 (149). The instrument used was a researchermadequestionnaire which used face validity to measure the validity of theinstrument and Cronbach’s alpha coefficient was 0.857. In this study, descriptivestatistics and inferential methods including Kolmogorov, Smirnov, onesample t and Friedman tests were used. The results showed that none of thecomponents of management dimension of structural dimension, cultural dimensionand education dimension had a significant effect on staff divorce.And only the mental health aspects of “mental and physical” and “physicalsecurity” have a significant impact on the divorce of staff, and mental healthand physical security are important aspects of people’s lives.
    Keywords: organizational factors, dimensions, divorce, Naja employees
  • Alireza Najafi*, Sayyed Rahim Babaian Pages 45-64

    Empowerment is a tool for managers to enhance the skills, knowledgeand ability of their employees. To this end, the NAJA diplomatic police,as one of the organizations influencing public order and security, shouldfocus more on empowering and identifying the factors that influence the empowermentof its staff. This study is an applied and descriptive survey. Thestatistical population of this study is 200 diplomatic police officers. Simplerandom sampling and data gathering tools were questionnaires and references.Questionnaire reliability was calculated as 86%. Frequency descriptive statistics,percentages, and inferential statistics of T-sample and Friedman in SPSSsoftware were used to evaluate the collected data. The findings of this studyindicate a positive relationship for all research hypotheses (meaningfulness,competence, choice, effectiveness, and participation with others) with a significantlevel (sig = 000). The results showed that the effect of competenceon the psychological empowerment of diplomatic police officers with 12.416and the effect of feeling effective on the psychological empowerment of diplomaticpolice staff with 12.010 had the highest level of importance and effectamong the staff. Research projects are dedicated. The results of this studyindicate a positive and significant relationship between all research variableswith the level of staff empowerment and by increasing or decreasing any ofthe mentioned variables, the psychological empowerment of the staff will beaffected.

    Keywords: Empowerment, Diplomatic Police, psychology
  • Hajieh Rajabi Farjad*, Parviz Ahi Pages 65-86

    The purpose of this study was to design a model of empowerment ofretirees (with emphasis on economic factors). This applied researchwas a qualitative and quantitative mixed research method. The population ofthe study consisted of 30 commanders and managers of the law enforcementagencies at the Pension Centers, Naja Retirees Center, Habib Ibn MazaherFund and faculty members of Amin University of Medical Sciences. Samplingwas non-random and snowball. Given the need for a careful empowermentmodel for retirees (with emphasis on economic factors), we need acareful study of the organization. Therefore, information about this organizationis collected through observation, interview and study of documents.Contentanalysis is used to analyze the interviews; and the latest empowermentachievement in the research literature will be analyzed by metacentrism.Tovalidate, a member and expert survey questionnaire was used and interpretivestructural modeling was used to design the model and identify the relationshipsamong the model dimensions.The results showed that the effective dimensionsof economic empowerment of retirees were respectively: honoringand providing services to retirees, compensatory payments to maintain acceptablestandards of living; utilizing the expertise, skills and experiences ofretirees, matching existing retirement plans with retirees’ conditions.

    Keywords: Designing, pattern, economic empowerment, Retirement, retired, Police force of Islamic Republic of Iran
  • Ali Mohammad Salari* Pages 87-104

    Special attention to the human resources at all stages of work, especiallyduring the end of work, will cause calm and confidence andgrowth and excellence in different dimensions, which can improve the processof work and better service of the organization. Therefore, the purpose of thisstudy is to formulate a retirement document in NAJA in order to provide welfare,support and relief services to retirees of the organization in an inclusiveand coordinated manner. The current research is practical and developmentthat is done in a mixed method. The method and volume of sampling used inthis research, in the documentary sector, is the total number method, and in theexpert and expert section, the method is a judgment and purposeful methodof 30 people. In this research, the researcher utilizes both methods of collectinginformation - field techniques and scientific and libraries. In order tocollect data, in the field method, the interviewing tool and the library methodalso used to scan all scientific and specialized books in the field of research,scientific articles and research papers, and organizational documents. In orderto analyze the collected data, the method of establishing expert meetings washeld with the participation of the honorary staff of the NAJA Center of RetirementAffairs and experts. According to the findings of this research, retirementissues can be considered in three phases as follows: 1. Pre-retirement withthree issues and three operational strategies. 2. Retirement phase with fourissues and six operational strategies. 3. After-retirement with six issues andfifteen operational strategies.

    Keywords: Operational Document, Retirement, Naja
  • Wajda Wikhamn, Translator:Ehsan Imanizadeh Pages 105-130
    The purpose of this paper is to explore how sustainable human resourcemanagement (HRM) practices impact the innovation-customer satisfactionrelationship in Swedish hotels. Responding hotels were profiled intofour groups based on their involvement in two sustainable HR practices.The findings indicate the relationship between innovation and customer satisfactionis dependent on sustainable HR practices in the organization. Althoughinnovation and sustainable HR practices impact customer satisfactionpositively, their interaction suggests that the one can substitute the other toachieve superior customer satisfaction. The study concludes that sustainableHR practices enhance a hotel’s capability to innovate and to have satisfiedcustomers. The relationship between sustainable HR practices and innovationis discussed.
    Keywords: Sustainable HRM, Innovation, Customer Satisfaction, Hotels, Sweden