فهرست مطالب

Issues in Language Teaching Journal
Volume:8 Issue: 1, Winter and Spring 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/03/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • موسی احمدیان احسان مهری، روژین قصلانی صفحات 1-32

    در مطالعات فراگیری زبان دوم بازخورد نوشتاری از زوایای گوناگون بررسی شده است (برای نمونه احمدیان و تاج ابادی، 2015؛ بیچنر و ناچ، 2010؛ فریس، 2006). پژوهش حاضر با توجه به رویکردهای شناختی و فرهنگی-اجتماعی، سعی دارد به دو سوال پاسخ دهد: 1. آیا بازخورد نوشتاری تاثیری بر رشد کاربرد زمان/وجه در متون فراگیران زبان دوم دارد، 2. کدام یک از بازخوردهای مستقیم، غیرمستقیم، و گفتگویی تاثیر بیشتری بر ساختارهای یادشده دارند. بر این هدف، 75 انگلیسی آموز در سطح زبانی پیش متوسط انتخاب شده و به صورت رندوم در سه گروه بازخورد های مستقیم، غیرمستقیم، و گفتگویی، و یک گروه کنترل تقسیم شدند. از گروه های آزمون خواسته شد تا درباره ی زندگی دانشگاهی خود خاطره نویسی کنند و پس از هر جلسه بازخوردهای مستقیم، غیرمستقیم، و گفتگویی روی زمان/وجه داده شد. گروه های بازخورد مستقیم و غیرمستقیم بازخورد مربوطه را روی خاطره های خود دریافت کردند و 10 دقیقه فرصت داشتند تا بازخوردها را ببینند. گروه بازخورد گفتگویی به مدت 10 دقیقه به صورت گفتگوی معلم-شاگرد بازخورد دریافت کردند. سپس گروه ها با هم مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تمامی گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل پیشرفت بهتری داشتند، که می تواند نشان از تاثیر مثبت بازخورد باشد. همچنین، نتایج تفاوت معناداری بین بازخوردها در ارتباط با ساختار زمان/وجه نشان نداد. این بدان معناست که معلمین انگلیسی می توانند از هر سه نوع بازخورد، حداقل برای خطاهای زمان/وجه در نوشتار فراگیران، استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بازخورد مستقیم، بازخورد غیرمستقیم، بازخورد گفتگویی، نوشتار زمان، وجه
  • حمدالله راوند، غلامرضا روحانی، طاهره فیروزی صفحات 33-61

    عملکرد مختلف سوالات یکی از مسایل کلیدی در ارزیابی عدالت و پایایی آزمون ها است. کنکور کارشناسی ارشد زبان انگلیسی در ایران یکی از آزمون های سرنوشت ساز محسوب می شود. از این رو عدالت در این آزمون بین گروه های مختلف شرکت کننده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که این مهم تاکنون در ارزیابی آزمون زبان انگلیسی کارشناسی ارشد در ایران بررسی نشده، پژوهش پیش رو سعی در مطالعه تاثیر جنسیت و رشته تحصیلی بر روی عملکرد متفاوت سوالات عمومی این آزمون با استفاده از روش مدلسازی معادله ساختاری دارد. به این منظور، پاسخنامه 21،642 شرکت کننده در آزمون سراسری سال 1391 با استفاده از نرم افزار ام پلاس (Mplus) تحلیل شده است. نتایج آماری تحلیل نشان داد 12 سوال در آزمون عملکردی متفاوت در بین گروه های مختلف شرکت کننده دارد. در مجموع 50 درصد از سوالات بخش گرامر، 15 درصد از سوالات بخش واژگان و 20 درصد از سوالات بخش درک مطب عملکرد متفاوتی را نشان دادند. اگرچه از این تعداد فقط 5 سوال عملا عملکردی متفاوت داشته اند. نتایج بدست آمده از این پژوهش طراحان سوالات کنکور را از وجود سوالات با عملکرد متفاوت برای گروه های مختلف شرکت کننده با توانایی یکسان آگاه می سازد. از آنجایی که شرکت و طرح این آزمون سرنوشت ساز هزینه های مادی و معنوی زیادی برای افراد در پی دارد، نیازمند این است که طراحان سوال دقت و تلاش بیشتری در جهت بهبود کیفیت آزمون های مشابه آتی داشته باشند.

    کلیدواژگان: عملکرد متفاوت سوال، پایایی در آزمون، مدلسازی معادله ساختاری
  • جلیل فتحی، سعید نورزاده صفحات 63-91

    این مطالعه به منظور بررسی تاثیرات آموزش نگارش از طریق وبلاگ بر عملکرد نگارش و اضطراب نگارش در زبان دوم انجام گردید. به علاوه دیدگاه زبان آموزان در مورد آموزش وبلاگ-محور مورد بررسی قرار گرفت. شرکت کنندگان این مطالعه 46 زبان آموز ایرانی از دو کلاس دانشگاه بودند که به طور تصادفی به گروه کنترل (21 نفر) و گروه آزمایش (25 نفر) منصوب شدند. در طول یک ترم تحصیلی به مدت 16 هفته، گروه کنترل بر اساس روش سنتی تدریس نگارش آموزش دیدند در حالیکه گروه آزمایش بر اساس آموزش وبلاگ-محور به آنها مهارت نگارش تدریس گردید. داده های مطالعه با استفاده از فعالیت های نگارشی زماندار و پرسشنامه اضطراب نگارش در زبان دوم جمع آوری گردید. همچنین مصاحبه های نیمه سازمان یافته هم اجرا گردید. نتایج نشان داد که هر چند که هر دو روش آموزش بر مهارت نگارش شرکت کنندگان تاثیر مثبت داشت، بهبود عملکرد نگارشی گروه آموزش به طور قابل توجهی بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین نتایج نشان داد که آموزش وبلاگ-محور به طور معناداری اضطراب نگارش گروه آزمایش را کاهش داد اما گروه کنترل از نظر اضطراب نگارش تغییر محسوسی نداشتند. نتایج مصاحبه های نیمه سازمان یافته هم بیانگر این بود که به طور کلی شرکت کنندگان دیدگاه مثبتی نسبت به استفاده از وبلاگ در آموزش نگارش داشتند هر چند که برخی هم دیدگاه منفی و یا تردید را ابراز داشتند. نتایج این پژوهش پیامدهای قابل توجهی هم از نظر عملی و هم نظری برای آموزش مهارت نگارش در زبان دوم دارد.

    کلیدواژگان: وبلاگ، عملکرد نگارش در زبان دوم، اضطراب، دیدگاه ها، انگلیسی به عنوان زبان دوم، ایران
  • فرشته شیرزاد، سامان عبادی صفحات 93-128

    این مطالعه به بررسی تاثیر کمک ارایه شده و بازی معمایی بر خوداتکایی در درک مطلب زبان آموزان پیشرفته انگلیسی در محیط رایانه ای پرداخته است.جامعه آماری را 50 زبان آموز پیشرفته انگلیسی از دو موسسه زبان انگلیسی در ارومیه تشکیل دادند. برای اطمینان از همگن بودن شرکت کنندگان از نظر مهارت زبان (سطح پیشرفته)، بخش خواندن آزمون مهارت دیالانگ (DIALANG) برای شرکت کنندگان برگزار شد و 40 نفر انتخاب شده به صورت کاملا تصادفی در گروه های آزمایشی کمک ارایه شده (20 نفر) و بازی معمایی (20 نفر) قرار گرفتند. سپس پرسشنامه خوداتکایی در درک مطلب که توسط عبادی و شیرزاد (در حال چاپ) طراحی و آزمایش شده بود، به عنوان پیش آزمون برگزار شد. پس از آن، فراگیران دو گروه در 3 ماه (16 جلسه) دوره آموزشی درک مطلب شرکت کردند. پس از دوره تدریس، همان پرسشنامه خوداتکایی در درک مطلب به عنوان پس آزمون داده شد. داده های حاصل با روش های آماری واریانس و کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.نتایج نشان دادکه اگرچه هردوروش کمک ارایه شده و بازی معمایی در محیط رایانه ای از پیش آزمون تا پس آزمون موفقیت آمیز بودند، اما روش کمک ارایه شده (F(1, 39) = 6.28, p = .01) موثرتر بود.

  • مینا سقای بلغاری، پرویز بیرجندی، پرویز مفتون صفحات 129-163

    در سالهای اخیر، مهارت خواندن در زبان انگلیسی تحت تاثیر جنبه اجتماعی زبان آموزی قرار گرفته است. نظریه فعالیت محور در این راستا، خواندن و درک مطلب را فعالیتی اجتماعی محور تعریف می کند که نیازمند توزیع فرآیندهای شناختی بین مدرس، زبان آموز، سایر زبان آموزان و ابزارهای مربوط است. نظر به اینکه مشارکت و تقسیم کار از محورهای اصلی نظریه فعالیت محور است، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر ارزیابی مشارکتی در توانایی خواندن و درک مطلب زبان آموزان ایرانی است. برای تحقق این هدف،60 دانشجوی سال دوم رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی بر اساس عملکردشان برروی تستهای OPT ،بخش خواندن تست تافل آی بی تی و همین طورپرسشنامه سبکهای یادگیری به عنوان شرکت کنندگان این تحقیق انتخاب شدند. ترکیبی از تحقیق کمی و کیفی در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. ابزارهای متعددی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد از جمله آزمون خواندن قبل و بعد از مطالعه، چندین پرسشنامه ویک مصاحبه. آموزش بر اساس شش عنصر نظریه فعالیت محور طراحی شد. درطول 12 هفته، فرآیند و نتیجه خواندن مشارکتی زبان آموزان خود ارزیابی، همتا ارزیابی، و مدرس ارزیابی شد. بر اساس نتایج، ارزیابی مشارکتی از دیدگاه نظریه فعالیت محور تاثیر چشمگیری برروی مهارت خواندن و درک مطلب زبان آموزان ایرانی داشت. همین طور تفاوت چشمگیری بین چهارفعالیت مشارکتی در پیشبینی توانایی خواندن زبان آموزان وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که زبان آموزان دریافت مثبتی ازتاثیر نظریه فعالیت محور و ارزیابی مشارکتی برروی مهارت خواندن در زبان انگلیسی دارند.نتایج تحقیق حاضر میتواند جایگاه خواندن به عنوان یک فعالیت اجتماعی را شفاف تر جلوه دهد.

    کلیدواژگان: نظریه فعالیت محور، ارزیابی مشارکتی، یادگیری مشارکتی، خواندن و درک مطلب
  • مهناز سعیدی، شهلا استوار، علی درخشان، برانتون شیرر صفحات 165-194

    در این مطالعه خصوصیات روان سنجی و اقتباس هنجارها برای نسخه فارسی مقیاس ارزیابی هوش چندگانه (MIDAS) برای بزرگسالان شرح داده می شود. این مقیاس پس از بررسی و تایید هم ارزی نسخه های انگلیسی و فارسی، و ترجمه و تایید سعیدی، استوار، شیرر و اصغری جعفرآبادی (2015)، برای یک نمونه 2146 نفری شامل دانش آموزان، دانشجویان دوره لیسانس ، فارغ التحصیلان، و بزرگسالان از استان های مختلف ایران اجرا شد. برای بررسی روایی و پایایی این مقیاس، از تحلیل های عاملی اکتشافی و تاییدی، ضرایب همبستگی پایایی آلفای کرونباخ (α) و نمره کل استفاده شد. تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از چرخش واریماکس، هشت مولفه اصلی را شناسایی کرد که برای 115 مورد، 21/67 درصد از واریانس اختصاص داده شد. ضریب همسانی درونی (92/0 = α ؛ از 89/0 تا 93/0) نیز بسیار بالا بود. به طور کلی، تحلیل تاییدی مفهوم اصلی MIDAS را تکرار می کند. با توجه به نتایج، پرسشنامه فارسی MIDAS بزرگسالان از خصوصیات روان سنجی خوبی در جامعه پژوهشی برخوردار است و می تواند با اطمینان به عنوان ابزاری معتبر برای ارزیابی MI در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خصوصیات روان سنجی، پرسشنامه فارسی MIDASبزرگسالان، تحلیل عاملی، پایایی، روایی
  • علیرضا احمدی صفحات 195-224

    مطالعات انجام شده در خصوص کارآیی روش های حل اختلاف نمرات ارزیابی و از جمله روش بحث گروهی در حل اختلاف نمرات حاصل از ارزیابی، نتایج متفاوتی را به دنبال داشته است. آنچه که در این مطالعات نادیده گرفته شده پتانسیل استفاده از بحث گروهی به عنوان ابزار پرورش ارزیاب و نه روش حل اختلاف نمرات ارزیابی است. پژوهش حاضر با استفاده از داده های مربوط به رفتار ارزیابی پنج ارزیاب ایرانی زبان انگلیسی به بررسی این موضوع پرداخته است. تحلیل کیفی داده ها نشان داد که روش بحث گروهی در پرورش و تربیت ارزیابان موثر بود به گونه ای که این افراد قادر بودند راحتتر، سریعتر و با اعتماد بیشتری به ارزیابی بپردازند. علاوه بر این، استفاده از این روش باعث بهبود فهم و به کارگیری معیارهای ارزیابی توسط ارزیابان شد و به آنها در تصمیم گیری منطقی تر کمک کرد. تحلیل راش چند وجهی نیزحاکی از تاثیر مثبت روش بحث گروهی بر عملکرد ارزبایان از نظر سخت گیری، ثبات در نمره دهی و استفاده از سطوح مختلف مقیاس نمره دهی داشت. یافته ها بینش ما را نسبت به پتانسیل بحث گروهی به عنوان ابزار پرورش ارزیاب خصوصا در بافتهای آموزش زبان به عنوان زبان خارجی که دسترسی به ارزیابان متخصص مانعی بر سر راه برگزاری دوره های تربیت ارزیاب است افزایش می دهد. اینکه نوع مقیاس نمره دهی چه تاثیری بر عملکرد روش بحث گروهی دارد می تواند موضوع پژوهشهای آینده باشد.

    کلیدواژگان: بحث گروهی، پرورش ارزیاب، مهارت گفتاری در زبان دوم، تحلیل راش چند وجهی، روش حل اختلاف نمرات ارزیابی
  • ساسان بالغی زاده، مریم شکوری صفحات 225-248

    این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین 5 سبک تدریس و هوش عاطفی در میان 102 مدرس ایرانی زبان انگلیسی از دانشگاه های مختلف تهران انجام شد. بدین منظور از شرکت کنندگان خواسته شد تا به دو پرسشنامه که شامل پرسشنامه ی سبک های تدریس (نسخه سوم) و پرسشنامه ی هوش عاطفی می شود، پاسخ دهند. جهت تحلیل اطلاعات از روش رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد که در میان سبک های مختلف تدریس که شامل سبک کارشناس، سبک مرجع قدرت رسمی، سبک مدل شخصی، سبک تسهیل کننده و سبک مسولیت دهنده می باشند، فقط سبک مسولیت دهنده رابطه معناداری با هوش عاطفی دارد. نتایج همچنین نشان داد که رابطه ی بین سبک مدل شخصی و هوش عاطفی قابل ملاحظه است، اگر چه از نظر آماری این رابطه معنادار نیست. یافته های این پژوهش به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: سبک های تدریس، هوش عاطفی، مدرسین زبان انگلیسی، ایرانی
  • علی دباغ، علیرضا صفائی صفحات 249-277

    پژوهش حاضر اهداف یادگیری ارایه شده در کتاب های درسی جدید ملی آموزش زبان انگلیسی ایران تحت عنوان «مجموعه پراسپکت و ویژن» را بررسی و آن ها را با اهداف ذکرشده در کتب منتشر شده در سطح بین الملل تحت عنوان «فور کرنرز» مقایسه کرده است. بدین منظور، الگوی طبقه بندی تجدیدنظرشده اهداف یادگیری بلوم به عنوان چهارچوب نظری تحلیلی مورد استفاده قرار گرفت تا به وارسی تکالیف و فعالیت های کتاب های مذکور با استفاده از یک الگوی کدگزاری محقق ساخته مبتنی بر طبقه بندی بلوم پرداخته و میزان نمایاندن مهارت های تفکر مرحله پایین (LOTS) (به خاطرآوردن، درک کردن و بکاربستن) و مهارت های تفکر مرحله بالا (HOTS) (بررسی کردن، ارزیابی کردن و خلق کردن) را بررسی نماید. پایایی ارزیاب الگوی طراحی شده فوق به منظور حصول اطمینان از صحت فرآیند پژوهش، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون آماری مجذور کای این موضوع را که مجموعه فور کرنرز در به کارگیری مهارت های تفکر مرحله پایین و مهارت های تفکر مرحله بالا به طور معناداری بیشتر و بالاتر از مجموعه پراسپکت و ویژن قرار دارد، آشکارساخت. علاوه براین، در حالی که مجموعه پراسپکت و ویژن نگرشی نامتوازن میان مهارت های تفکر مرحله پایین و مهارت های تفکر مرحله بالا نمایان ساخت، مجموعه فور کرنرز نشان دهنده توزیعی کمابیش متوازن در تکالیف و فعالیت ها بود. یافته های این پژوهش، دبیران آموزش زبان انگلیسی را از سطح شناختی کتاب ها آگاه می سازد و افزودن مطالب تکمیلی در مواقع نیاز را به آنان توصیه می کند. افزون بر این، نتایج بر اهمیت بازنگری میزان بار شناختی مجموعه پراسپکت و ویژن اشاره می کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی کتاب های درسی، اهداف یادگیری، طبقه بندی تجدیدنظر شده بلوم، مجموعه پراسپکت و ویژن، مجموعه فور کرنرز
  • اسمعیل علی سلیمی، بهنام کرمی صفحات 279-302

    کاربرد شناسی بین زبان نقش بسزایی در یادگیری زبان خارجه ایفا می کند. دانشجویان همواره در جستجوی ارتقای این توانش از طریق دروس دانشگاهی و نیز کتب مرتبط هستند. کاربرد شناسی بین زبانی به عنوان بخش جدا ناپذیر توانش ارتباطی و به عنوان هدف نهایی در یادگیری زبان مورد تاکید قرار گرفته است. مطالعه ی حاضر به بررسی مشاهدات داننشجویان رشته ی زبان انگلیسی در مورد کاربرد شناسی بین زبانی و تاثیر تمرین های کتب درسی بر شکل دهی توانش کاربرد شناسی آن ها می پردازد. بدین منظور،137 دانشجوی سال آخر رشته ی زبان انگلیسی از 12 دانشگاه دولتی براساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در رابطه با روش کار، محقق از پرسشنامه ی مشاهدات معلمان برای بررسی مشاهدات دانشجویان استفاده کرد. این پرسشنامه که اولین بار توسط جیند (2011) مورد استفاده قرار گرفته بود، دارای ضریب آلفای کرونباخ رضایت بخشی بود. همچنین مصاحبه ی نیمه ساختارمند و تجزیه و تحلیل کتب زبان انگلیسی نیز مورد استفاده قرار گرفت، علاوه بر آن تجزیه و تحلیل موضوعی در مورد مصاحبه انجام شد که به صورت ضبط صوت 560 دقیقه ای بود. کتب درسی از نظر موضوعی بررسی شدند و براساس روش تجزیه و تحلیل اسناد، موضوعات برای تفاسیر معنادار مشخص شدند تا جهت زبان شناسی یا کاربرد شناسی آن ها مورد بررسی قرار گیرد. نتایج تجزیه و تحلیل کمی (SPSS) نشان داد که دانشجویان رشته ی زبان شناسی، دانش کاربرد شناسی را به اندازه دانش زبان شناسی ضروری میدانند و برای ارتقای سطح زبان شناسی کاربردی، دانش زبان شناسی باید در نظر گرفته شود، علاوه بر آن با تجزیه و تحلیل اطلاعات کیفی (مصاحبه دانشجویان)، محقق سه کد را استخراج کرد که شامل ناکافی بودن یا کمیت اطلاعات کاربرد شناسی مناسب بودن یا کیفیت اطلاعات کاربرد شناسی و همچنین تنوع بین فرهنگی بود. به زبان دیگر، نتایج موکد این نکته بود که دانشجویان ایرانی رشته ی زبان بر این باور بودند که کتب درسی شان به ندرت اطلاعات کافی را به منظور دستیابی به توانش کاربردشناسی موثر را برای آن ها فراهم میکرد. دانشجویان همچنین تایید کردند که کتب رشته ی زبان انگلیسی فاقد اطلاعات فرا کاربرد شناسی است و بیشتر اطلاعات زبان شناسی را برای دانشجویان فراهم می کند دانشجویان به این نکته پی بردند که کتب زبان انگلیسی خیلی جامع نبوده و متون آن ها شامل دانش فرهنگی بسیار کمی است.در نهایت مقاله بر این نکته دلالت داشت که معلمان باید دانش کاربرد شناسی بیشتری را برای دانشجویان فراهم کنند و در نحوه ی تدریسشان تمرین های مربوط به کاربرد شناسی را طراحی کنند تا به ارتقای توانش دانشجویان کمک کنند.

    کلیدواژگان: تنوعات بین فرهنگی، دانش زبان شناسی، دانش کاربرد شناسی، کتب درسی
  • محمدهادی محمودی *، وحید محمدی، سمیه توفیقی صفحات 303-331

    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه احتمالی بین سه خصوصیات تاثیرگذار معلمان زبان انگلیسی شامل هوش هیجانی، تفکر انتقادی و استقلال و عملکرد دانش‌آموزان آنها در یادگیری زبان خارجی انجام شد. بدین منظور، 88 معلم زبان انگلیسی شاغل در آموزشگاه‌های خصوصی آموزش زبان خارجی، به سه پرسشنامه ضریب هوش هیجانی (بار-آن، 1997)، تفکر انتقادی معلم (اکبری، بهزادپور و دادوند، 2010) و مقیاس استقلال حرفه ای معلم (فریدمن، 1999) پاسخ گفتند. همچنین، نمرات 1266 نفر از زبان آموزان این معلمان در آزمون پایان ترم آموزشگاه زبان انگلیسی به عنوان معیار پیشرفت تحصیلی زبان دوم زبان آموزان مورد استفاده قرار گرفت و میانگین نمرات هر کلاس با نمرات معلمان زبان انگلیسی مطابقت داده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که رابطه مثبت معناداری بین تفکر انتقادی، هوش هیجانی و استقلال حرفه ای معلمان از یک طرف و عملکرد زبان آموزان زبان دوم از طرف دیگر وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چند گانه حاکی از آن بود از میان متغیرهای این مطالعه، تفکر انتقادی معلمان، پیش بینی کننده قوی‌تری برای یادگیری زبان خارجی زبان‌آموزان می‌باشد. همچنین، نتایج این مطالعه اثبات کرد که مدرک تحصیلی و جنسیت معلمان نقش تعیین کننده‌ای در سطح هوش هیجانی و تفکر انتقادی آنها دارد. یافته های این پژوهش حاکی از وجود شواهدی جهت اثبات اهمیت نقش آموزشی متغیرهای هوش هیجانی، تفکر عمیق و استقلال معلمان در عملکرد یادگیری زبان آموزان است.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تدریس با تفکر انتقادی، استقلال، پیشرفت تحصیلی زبان دوم، مدرک تحصیلی، جنسیت
  • سید محمدرضا عادل *، احمدرضا اقتصادی، فاطمه صادقی صفحات 333-375

    می توان از طریق آموزش انتقادی به رویکرد تحول گرا (فرییر، 1998) دست یافت. مطالعه پیش رو به شرح ساخت و اعتبار سنجی پرسشنامه ای جهت دستیابی به آموزش انتقادی می پردازد تا دیدگاه معلمان را درباره آموزش انتقادی در دو محیط مختلف یعنی مدارس دولتی و آموزشگاه های خصوصی مورد ارزیابی قرار دهد. در این مطالعه از طرح آمیخته استفاده شده است. در مرحله کیفی تحقیق، 15 معلم باتجربه مدارس دولتی و آموزشگاه های خصوصی شهر سبزوار، ایران، در یک مصاحبه نیمه ساختاری شرکت کردند. بر اساس نتایج حاصل از روش داده بنیاد سازه گرا و نیز پیشینه تحقیق، سازه های اصلی آموزش انتقادی شرح داده شد. سپس طی یک فرایند عملیاتی هشت سازه اساسی مربوط به آموزش زبان ارایه گردید که به شرح اصول اصلی آموزش زبان از نقطه نظر آموزش انتقادی می پردازد. در مرحله کمی تحقیق، 180 پرسشنامه معتبر که از 59 مرد و 121 زن جمع آوری شد جهت اجرای تحلیل عامل تاکیدی با استفاده از نرم افزار لیزرل 5/8 بکار گرفته شد. این امر منجر به ساخت یک ابزار با مقیاس لیکرت پنج امتیازی و اعتبار سازه رضایت بخش بر مبنای 21 سازه آموزش انتقادی حاوی 70 سوال گردید. به عنوان یک اندازه گیری معتبر، پرسشنامه آموزش انتقادی می تواند برای پژوهشگران و طراحان در حوزه آموزش زبان انگلیسی، معلمان و مدرسان زبان جهت سنجش دیدگاه فراگیران شان درباره آموزش انتقادی بسیار مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: پرسشنامه آموزش انتقادی، طرح روش تحقیق آمیخته، نظریه داده بنیاد سازه گرا، تحلیل عامل تاکیدی
|
  • Moussa Ahmadian *, Ehsan Mehri, Rozhin Ghaslani Pages 1-32

    L2 written corrective feedback has been investigated from different perspectives in SLA research (e.g. Ahmadian & Tajabadi, 2015; Bitchener & Knoch, 2010; Ferris, 2006). Taking the cognitive and sociocultural paradigms into account, the aims of the current study are twofold: Firstly, it attempts to find if corrective feedback is effective in improving the linguistic accuracy of L2 learners' tense/aspect use in writing. Secondly, it tries to measure which feedback type (direct, indirect, and negotiated) has a more significant effect on the mentioned linguistic structures. Seventy-five pre-intermediate university EFL learners were selected and asked to participate in the study; they were randomly divided into direct, indirect, negotiated feedback groups, and a control group. During six-week sessions of providing feedback on tenses/aspects, the participants were required to write diary journals on their academic life. The direct and indirect groups received feedback on their diaries, having 10 minutes time in the class to observe the feedback. The negotiated feedback group received 10 minutes one-to-one contingent feedback on the errors. After comparing the four groups, the results showed that all the treatment groups did outperform the control group which indicated that feedback was effective. Moreover, the findings showed no significant difference among the feedback types. This implies that teachers can provide any of the feedback types for learners so far as tense/aspect errors are concerned in their writing.

    Keywords: Feedback types: direct, indirect, negotiate, writing, tense, aspect
  • Hamdollah Ravand *, Gholamreza Rohani, Tahereh Firoozi Pages 33-61

    The generalizability aspect of Construct validity, as proposed by Messick (1989), requires that a test measures the same trait across different samples from the same population. Differential Item functioning (DIF) analysis is a key component in the fairness evaluation of educational tests. University entrance exam for the candidates who seek admission into master's English programs (MEUEE) at Iranian state universities is a very high stakes test whose fairness is a promising line of research. The current study explored gender and major DIF in the general English (GE) section of the MEUEE using multiple-indicators multiple-causes (MIMIC) structural equation modelling. The data of all the test takers (n=21,642) who took the GE section of the MEUEE in 2012 were analyzed with Mplus. To determine whether an item is flagged for DIF both practical and statistical significance were considered. The results indicated that 12 items were flagged for DIF in terms of statistical significance. However, only 5 items showed practical significance. The items flagged for DIF alert the test developers and users to potential sources of construct-irrelevant variance in the test scores which may call into question comparison of the test takers’ performance, especially when the tests are used for selection purposes.

    Keywords: Differential item functioning (DIF), multiple-indicators, multiple-causes (MIMIC), Structural Equation Modeling (SEM)
  • Jalil Fathi *, Saeed Nourzadeh Pages 63-91

    This study investigated the effects of blog-mediated instruction on English-as-a-foreign language (EFL) learners’ writing performance and anxiety. In addition, it aimed to probe into the EFL learners’ attitudes towards blog-mediated writing instruction. The participants of the study included forty-six Iranian EFL learners from two intact university classes, who were randomly assigned to the Control Group (N = 21) and the Experimental Group (N = 25). Over a 16-week university semester, the Control Group was taught using traditional writing instruction while the Experimental Group was taught using a blog-mediated writing course. The data were collected through two timed writing tasks, Second Language Writing Anxiety Inventory (Cheng, 2004), and semi-structured interviews. The results indicated that, although both groups benefited from their writing sessions, there was a significant difference in the positive effects of blog-mediated and traditional writing instruction on L2 writing performance, showing that the Experimental Group had a better performance on the posttest writing performance task than the Control Group. The results also revealed that the blog-mediated course reduced the participants’ L2 writing anxiety in the Experimental Group while traditional instruction did not have positive effects on reducing L2 writing anxiety in the Control Group. The data from semi-structures interviews indicated that the interviewees from the Experimental Group were generally positive about the blog-mediated writing course, with little skepticism and negativism echoed about the course. The findings offer significant implications for theory and practice on L2 writing instruction.

    Keywords: Blogs, L2 writing performance, L2 writing anxiety, attitudes
  • Fereshteh Shirzad, Saman Ebadi * Pages 93-128

    This study explored the autonomy of advanced English as a Foreign Language (EFL) learners in reading comprehension through scaffolding and jigsaw in computer-assisted and conventional contexts. After being homogenized through the reading section of DIALANG proficiency test, a total of 80 female advanced EFL learners with the age range of 21 to 45 were selected as the participants of the study. They were randomly assigned to four groups: experimental group A (scaffolding in a conventional context), experimental group B (scaffolding in a computer-assisted context), experimental group C (jigsaw in a conventional context), and experimental group D (jigsaw in a computer-assisted context). Next, the autonomy in RC questionnaire, which was designed and piloted by Ebadi and Shirzad (in press), was administered as the pretest. Then, the learners in each group took part in three months (16 sessions) autonomy in reading comprehension training courses. After the treatment, the same autonomy in RC questionnaire was administered as the posttest. One-way ANCOVA was used to analyze the quantitative data. The results revealed that although both jigsaw and scaffolding approaches were successful in both conventional and computer assisted contexts from pre-test to post-test, the scaffolding method proved more effective. Moreover, both the scaffolding and jigsaw approaches were more effective in computer-assisted environment compared to conventional contexts, with the scaffolding CA approach outperforming the jigsaw CA technique. The findings’ implications for learners, teachers, and syllabus designers are discussed in both contexts.

    Keywords: Autonomy in Reading Comprehension, scaffolding, Jigsaw, Computer-assisted Language Learning (CALL), Moodle
  • Mina Bolghari *, Parviz Birjandi, Parviz Maftoon Pages 129-163

    Reading comprehension has recently been reconceptualized in EFL reading instruction to foreground the importance of putting a social perspective on learning. Developed as a crucial aspect of Vygotskian sociocultural theory, activity theory views reading as a socially-mediated activity, for which the prerequisite cognitive processes are distributed among teacher, individual reader, other students, and artifacts (Cole & Engeström, 1993). Given that cooperation and division of labor are the central tenets of activity theory, this study aimed at investigating whether assessing cooperative learning had a decisive effect on the reading comprehension of Iranian EFL learners. To this end, 60 sophomores majoring in English translation at Islamic Azad University, Tehran Central Branch, were selected as the participants of the study. The reading instruction was geared to cooperative learning based on the elements of activity theory. Over the course of 12 weeks, both the process and products of cooperative reading were self-, peer-, and instructor-assessed. The findings indicated that assessing cooperative reading through the lens of activity theory had a significant effect on the participants’ reading comprehension. In addition, there was a statistically significant difference between the products of cooperative reading in predicting the participants’ reading comprehension posttest scores. Furthermore, the results showed that the participants held favorable perception toward activity theory-based cooperative assessment. The findings are hoped to shine a light on collective reading and highlight the need for more innovative constructivist approaches to EFL reading in Iran.

    Keywords: Activity theory, Cooperative assessment, Cooperative learning, reading comprehension
  • Mahnaz Saeidi *, Shahla Ostvar, Ali Derakhshan, Branton Shearer Pages 165-194

    This study reports psychometric properties and derivation of norms for a Persian version of the Multiple Intelligence Developmental Assessment Scales (MIDAS) for Adults. After examining and confirming equivalency between English and Persian versions, translated and validated by Saeidi, Ostovar, Shearer, and Asghari Jafarabadi (2015), the scale was administered to a sample (N = 2146), including students, undergraduates, graduates, and adults from different provinces in Iran. The participants were at least 19 years old and above (M = 29.40, SD = 2.26). Out of 2146 samples, 1103 females and 1043 were males. To examine the validity and reliability properties of the scale, exploratory and confirmatory factor analyses, Cronbach Alpha (α) reliability correlation coefficients, and corrected item-total correlations were employed. Exploratory factor analysis using varimax rotation identified eight principal components, which accounted for 67.21% of the variance for 115 items. The internal consistency coefficient (α = .92; ranging from 0.89 to 0.93) was also very high. The confirmatory analysis generally replicated the original conceptualization of the MIDAS. According to the results, the Persian-MIDAS-adults questionnaire has good psychometric properties in the research community and can be safely used as a valid tool to assess MI in Iran.

    Keywords: Psychometric properties, Persian-MIDAS-Adults, factor analysis, reliability, validity
  • Alireza Ahmadi * Pages 195-224

    The studies conducted so far on the effectiveness of resolution methods including the discussion method in resolving discrepancies in rating have yielded mixed results. What is left unnoticed in the literature is the potential of discussion to be used as a training tool rather than a resolution method. The present study addresses this research gap by exploring the data coming from rating behaviors of 5 Iranian raters of English. Qualitative analysis of the data indicated that the discussion method can serve the function of training raters. It helped raters rate more easily, quickly and confidently. Furthermore, it helped them improve their understanding and application of the rating criteria and enabled them justify their scoring decisions. Many-faceted Rasch analysis also supported the beneficial effects of discussion in terms of improvement in raters’ severity, consistency in scoring, and the use of scale categories. The findings provide insight into the potential of discussion to be used as a training tool especially in EFL contexts in which lack of access to expert raters can be an obstacle to holding training programs. The author argues for future studies to focus on how discussion may function depending on the rating scale used.

    Keywords: discussion, rater training, L2 speaking, many-faceted Rasch analysis, resolution method
  • Sasan Baleghizadeh *, Maryam Shakouri Pages 225-248

    This study investigated the relationship between five teaching styles and emotional intelligence among 102 Iranian English instructors from different universities in Tehran, Iran. To this end, the data were obtained through two phases of quantitative and qualitative data collection. To achieve quantitative data, the participants were asked to fill in two questionnaires, including the Teaching Styles Inventory (version 3.0) and the Emotional Intelligence Scale. The second phase of data collection was performed through collecting qualitative data by conducting a semi-structured interview on 10 English instructors. To analyze quantitative data, multiple regression analyses were run. Likewise, the qualitative data was analyzed through data reduction process in order to realize the instructors’ attitudes toward the different aspects of teaching styles and to find out to what extent their attitudes were similar to one another. The results demonstrated that among various teaching styles, including expert, formal authority, personal model, facilitator, and delegator, merely the delegator style had statistically significant association with emotional intelligence. Furthermore, the relationship between personal model style and emotional intelligence was considerable, though not statistically significant. The findings and their implications are fully discussed.

    Keywords: teaching styles, Emotional intelligence, English instructors, EFL, Iranian
  • Ali Dabbagh *, Alireza Safaei Pages 249-277

    The present study evaluated the learning objectives represented in the recent Iranian nation-wide ELT textbooks, i.e. Prospect and Vision series, and compared them to those in the internationally-published textbook of Four Corners. To this end, Bloom’s revised taxonomy of learning objectives was utilized as the analytical framework to scrutinize the tasks and exercises of the textbooks using a researcher-made coding scheme based on the taxonomy and investigate the extent to which they represent lower-order thinking skills (LOTS) (i.e. remembering, understanding, and applying) and higher-order thinking skills (HOTS) (i.e. analyzing, evaluating, and creating). Inter-coder reliability procedure was carried out to ensure the consistency of the scheme (Phi-coefficient =.89). Results of chi-square analysis revealed that Four Corners series dealt with LOTS and HOTS significantly more and above Prospect and Vision series. Furthermore, while Prospect and Vision series portrayed a completely imbalanced view towards LOTS and HOTS, Four Corners provided a somehow balanced representation in the tasks and exercises. The findings make the ELT teachers aware of the cognitive levels in the textbooks and recommend them to add supplementary materials when needed. Moreover, the results point to the significance of modifying the cognitive load of the Prospect and Vision series.

    Keywords: textbook evaluation_learning objectives_Bloom’s revised taxonomy_Prospect & Vision series_Four Corners series
  • Esmaeel Ali Salimi *, Behnam Karami Pages 279-302

    Interlanguage pragmatics, as an inseparable part of communicative competence, has been emphasized as an ultimate objective in language learning. This study explored the perceptions of Iranian English as a foreign language (EFL) students regarding interlanguage pragmatics and the impact of textbooks tasks on shaping their pragmatic competence. To accomplish this objective, 137 senior EFL students from 12 state universities, ranging from 23 to 28 years, were selected based on convenience sampling procedures. The researcher utilized teachers' perception questionnaires, first used by Jandt (2011), to investigate the students' perceptions. A semi-structured interview as well as a document analysis of the university English textbooks were applied. Moreover, thematic analysis was carried out regarding the interview. Themes were identified for meaningful interpretations based on a document analysis to investigate if they were either linguistically or pragmatically oriented. Results from quantitative analysis revealed that university English students specified a perception that pragmatic knowledge is as imperative as linguistic knowledge. Besides, by analyzing the qualitative data via the participants’ interviews, the researcher extracted three codes, including the inadequacy or the quantity of pragmatic information, the suitability or the quality of pragmatic information, and also cross-cultural diversities. Moreover, students acknowledged that meta-pragmatic information is lacking in ELT textbooks, and the textbooks provide learners with more linguistic resources. The findings of the study suggest that university English teachers need to provide more pragmatic knowledge and design more pragmatically oriented tasks for students in their classroom teaching to help students become pragmatically competent.

    Keywords: Cross-cultural diversities, linguistic knowledge, pragmatic knowledge, Textbooks
  • Mohammad Hadi Mahmoodi *, Vahid Mohammadi, Somaye Tofighi Pages 303-331

    This study set out to provide empirical evidence on the relationship between EFL teachers' emotional intelligence, reflectivity, and autonomy, and their students' L2 performance. The participants of this study included 88 EFL teachers who taught English at different private English teaching institutes and their students (N = 1266). First, the teachers completed three validated questionnaires: Emotional Quotient Inventory (Bar-On, 1997), Teacher Reflectivity Questionnaire (Akbari, Behzadpour & Dadvand, 2010), and Teacher Work-Autonomy Scale (Friedman, 1999). Then, their learners’ scores on their final English proficiency exams were collected as indication of their L2 performance. The results of the study revealed that there was significant positive relationship between teachers' reflectivity, emotional intelligence and autonomy, on the one hand, and their students' L2 performance, on the other. The results of multiple regression analysis showed that from among the variables of this study, reflectivity was the stronger predictor of the learners' L2 performance. In addition, the findings indicated that EFL teachers' educational degree and gender significantly affect their levels of emotional intelligence and reflectivity. The findings of this study offer evidence to substantiate teachers’ emotional intelligence, reflectivity, and autonomy as important variables in L2 teaching and confirm their instructional nature.

    Keywords: Emotional intelligence, reflective teaching, autonomy, L2 learning
  • Seyyed Mohammad Reza Adel *, Ahmadreza Egtesadi, Fatemeh Sadeghi Pages 333-375

    The transformational approach (Freire, 1998) can be achieved through critical pedagogy. The present study describes the development and validation of a questionnaire to access critical pedagogy for evaluating teachers’ perceptions of critical pedagogy in two different contexts i.e. public and private schools. This study used a mixed-method design. In the qualitative phase, 15 experienced high school teachers from public and private schools in Sabzevar, Iran, participated in a semi-structured interview. Based on the result of the constructivist grounded work and the literature review, the main constructs of critical pedagogy were described. Then, an eight-construct operationalization of language teaching was presented, describing the fundamental principles of language teaching from the point of view of critical pedagogy. In the quantitative phase, 180 valid questionnaires, obtained from 59 males and 121 females, were used to run the Confirmatory Factor Analysis using the software LISREL 8.5. This resulted in a 70-item, five-point Likert-scale instrument with satisfactory construct validity which was based on the 21 constructs of critical pedagogy. As a validated measurement, the Critical Pedagogy Questionnaire can be highly useful for the researchers and designers in the field of ELT, English teachers, and instructors to evaluate the perception of their learners on critical pedagogy.

    Keywords: Critical Pedagogy Questionnaire, Mixed-method Design, Constructivist Grounded Theory, Confirmatory Factor Analysis