فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 33 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکبر اشرفی* صفحات 1-14

    یکی از نظریه های مهم درباب نظام ولایت، نظریه ولایت فقیه است. این نظریه گرچه قبل از امام خمینی توسط علمای دیگر نیز مطرح شده بود، ولی با عملی شدن آن در نظام جمهوری اسلامی ایران در پی پیروزی انقلاب اسلامی و قرار گرفتن امام خمینی در راس آن، نظام سیاسی ویژه‎ای در ایران تاسیس شد که سابقه‎ای در عصر غیبت نداشته است. یکی از ویژگی‎های مهم این نظام سیاسی، شیوه نقش آفرینی مردم در انتخاب ولی امر است که امام خمینی با عنوان «ولی منتخب مردم» و آیت‎الله خامنه‎ای با عنوان «مردم‎سالاری دینی» از آن یاد می‎کنند. این مقاله به دنبال مطالعه جایگاه مردم در نظام ولایت در اندیشه امام خمینی و آیت الله خامنه ای است. به عنوان فرضیه چنین به نظر می‎رسد که از دیدگاه امام خمینی و آیت الله خامنه ای، مردم جایگاه تعیین کننده ای در نظام ولایت دارند و نظریه «مردم سالاری دینی» در واقع همان شکل روزآمد شده و استمرار نظریه «ولی منتخب مردم» است. بر اساس نظریه «ولی منتخب مردم» و «مردم سالاری دینی»، نقش آفرینی مردم در نظام ولایت، مستخرج از اسلام است. به این معنی که پایه و اساس حق مردم در این انتخاب، خود اسلام است و مردم سالاری دینی فقط یک قرارداد عرفی نیست، بلکه یک وظیفه‏ی دینی است که در آن مردم مسلمان، هم اصل نظام و هم حاکم اسلامی را انتخاب کرده و سرنوشت اداره کشور را به وسیله منتخبان خود در اختیار می گیرند.

    کلیدواژگان: نظام ولایت، مردم سالاری دینی، ولی منتخب مردم، امام خمینی، آیت الله خامنه ای
  • طاهره کنعانی*، نجف لک زایی صفحات 15-38

    نخستین و مهمترین هدف هر نظام سیاسی از جمله نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت ملی است . حکومت با تمام قوا و بااستفاده از تمام امکانات و رفع تمام موانع در صدد حصول این هدف حیاتی می باشد. عدم تامین امنیت ملی موجب نارضایتی عمومی و زیرسوال رفتن توانمندی نظام می شود توان و قدرت اداره کشور درجنبه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی بویژه در زمینه ء امنیت ملی موجب افزایش مقبولیت و رضایت مردم می شود و در واقع کارآمدی نظام را افزایش می دهد.سوالی که در این پژوهش در صدد پاسخ گویی به آن هستیم اینست که : شاخصه های کارآمدی درحوزه امنیت ملی از دیدگاه مقام معظم رهبری چیست ؟ برای تبیین این سوال سراغ بیانات وسخنرانی های مقام معظم رهبری رفتیم و باروش تحلیل مضمون که یکی از روش های تحلیل کیفی می باشد به بررسی و کاوش دیدگاه ایشان پرداختیم ؛ باهدف شناخت دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص شاخصه های کارآمدی درحوزه امنیت ملی . یافته های پژوهش نشان میدهد مضمون محوری بیانات مقام معظم رهبری حفظ نظام درمقابل دشمن است و بر مضامینی چون دشمن شناسی، وحدت ملی، رضایتمندی عمومی، وظیفه شناسی و احساس مسئولیت در راستای حفظ نظام تاکید داشتند.

    کلیدواژگان: امنیت، امنیت ملی، کارآمدی، مقام معظم رهبری، جمهوری اسلامی
  • محسن عزیزی*، حسین حسن زاده صفحات 39-59

    در گفتمان نوین امنیت ملی، تنها نیروی نظامی عامل تهدید کننده محسوب نمی شود، بلکه در عصر کنونی شاهد شکل گیری وجوه نرم امنیت مدرن، افزون بر وجه سنتی آن هستیم زیرا در نگرش نوپدید، رویکرد ایجابی و چند وجهی در حوزه های امنیت شکل گرفته است. اندیشمندان مکتب کپنهاگ، برای نخستین بار مفهومی نو از امنیت ارایه دادند که بر ابعاد پنجگانه از جمله بعد اقتصادی استوار است. بر همین مبنا است که دولتمردان آمریکایی برای ضربه زدن به امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، لزوما به دنبال جنگ نظامی نیستند بلکه جهت گیری اصلی آنها بر تهدید نرم، به ویژه بعد اقتصادی است. براین اساس، سیاست اقتصاد مقاومتی رویکردی برای مقابله با تحریم های اقتصادی و راهبردی امنیت ساز است. به جهت آنکه تحقیقی مستقل و یکپارچه در این باره صورت نگرفته، پرسش از تاثیر اقتصاد مقاومتی در مسیر قوام بخشی به امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مسئله ای است که نیازمند بازکاوی تا حصول پاسخی درخور است. بنابراین مقاله پیش رو با هدف کشف ابعاد تاثیرگذار اقتصاد مقاومتی بر امنیت ملی، به اولویت بندی شاخص های اقتصاد تحت تحریم پرداخته و برای تکمیل نتایج تحقیق، از روش تلفیقی و آمیخته(کمی و کیفی) جهت وزن دهی و تعیین درجه اهمیت شاخص ها استفاده شده است. یافته های تحقیق بیانگر آن است که شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد کشور، مردمی کردن اقتصاد کشور، پالایش قوانین موجود و وضع مقررات جدید، اجرای بودجه ریزی عملیاتی، اقدامات رسانه ای برای تبدیل مسئله اقتصاد مقاومتی به گفتمان ملی، اصلاح رویه های مالی از مهمترین شاخص های اقتصاد مقاومتی به منظور ارتقای امنیت ملی کشور است.

    کلیدواژگان: امنیت ملی، اقتصاد مقاومتی، جمهوری اسلامی ایران، قدرت نرم
  • امید وقوفی* صفحات 61-87

    جهان آینده،در حوزه های گوناگون، واقعیتهای متفاوتی را به همراه خواهد داشت و صدور فرهنگی انقلاب اسلامی ایران نیز شامل این واقعیت می شود. پیشران های محیطی از قبیل عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری،زیست محیطی و حقوقی و همچنین بازیگران کلیدی در دو سطح داخلی و خارجی بر آینده های صدور فرهنگی ما تاثیرگذارند.صدور فرهنگی انقلاب اسلامی ایران در جهان اسلام با عدم قطعیت های کلیدی و چالش برانگیزی مواجهه است و این مقاله به طراحی چارچوب مفهومی آینده پژوهی صدور فرهنگی انقلاب اسلامی در جهان اسلام پرداخته است و با این مدل کمک به انجام پژوهش هایی می کند که نظام ج.ا.ا را در مواجهه فعال با عدم قطعیت ها و بازیگران کلیدی هدایت می نماید.جهت گیری روش های بکار رفته در این پژوهش با تاکید بر خبرگان این حوزه آمیخته و ترکیبی از روش های کمی و کیفی است که با استفاده از روش های آینده پژوهی مانند مرور منابع، دلفی، پانل خبرگان و بهره برداری از نرم افزار اکسل تلاش نموده چارچوب مفهومی آینده پژوهی صدور فرهنگی انقلاب اسلامی در جهان اسلام را تدوین نماید.با نظر خبرگان مشارکت کننده در این پژوهش «مردم سالاری دینی»،«استکبارستیزی»،«عدالت طلبی»، «استقلال طلبی»،«آزادی خواهی»،«اتحادمسلمین»،«حمایت از مظلومان و مستضعفان»،«تکلیف گرایی»،«پیوستگی دین و سیاست»،«شهادت طلبی»،«ساده زیستی و نفی اشرافیت»،«حمایت از نهضت های آزادی بخش»،«حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی»،«حمایت از جبهه مقاومت» بعنوان مولفه های صدور فرهنگی انقلاب اسلامی مشخص شدند. جامعه هدف صدور فرهنگی نیز شامل :«سران حکومت/نهضت های اسلامی»،«نخبگان»،«مردم/ملت(مهم ترین جامعه هدف)» در سه سطح:«راهبردی»،«عملیاتی»و«تاکتیکی» تعیین شدند و در ادامه با نظرخبرگان مدل چارچوب مفهومی مشخص شد

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، آینده پژوهی، بازیگران، پیشران ها، صدورفرهنگی
  • علی عابدینی*، حسن زارعی متین، اسدالله کردنائیج، حسین عابدینی صفحات 89-112

    شهدا خود بزرگ ترین سرمایه اجتماعی کشورمان بوده اند و در حساس ترین لحظات با حضور داوطلبانه و خودجوش خود بقا و استقلال کشور را حفظ کرده اند. از طرفی فرماندهان شهید نیز که این سرمایه های اجتماعی را رهبری می کرده اند نظرات ارزشمند خود را در وصایای خویش به یادگار گذاشته اند. هدف از این مقاله تبیین الگوی سرمایه اجتماعی بر اساس وصایای فرماندهان شهید دفاع مقدس می باشد. در بررسی اسنادی، وصایای فرماندهان شهید دفاع مقدس شامل 36 وصیت نامه بررسی و سعی بر توصیف کیفی محتوای مفاهیم، شده است. پس از کدگذاری وصیت نامه ها و با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد، الگوی سرمایه اجتماعی بر اساس وصایای فرماندهان شهید دفاع مقدس طراحی گردید. در شرایط علی مفاهیمی مانند امیدواری به خداوند، هدف دار بودن، دفاع از وطن، و در شرایط پیش برنده مفاهیمی مانند احساس دین به انقلاب، تبلیغات منفی دشمنان، جنگ دشمنان با نظام، و در شرایط بازدارنده نیز فردگرایی، ناکارآمدی ارتباطی و نداشتن هدف جمعی قرار دارند که در انتخاب راهبردها تاثیر می گذارند. پدیده محوری، حضور و مشارکت داوطلبانه مردم در بزنگاه های کشور است. راهبردهای سرمایه اجتماعی را نیز راهبردهای عینی و ذهنی تشکیل می دهند. این راهبردها منجر به نتایجی شده که پیامدهای فردی همچون سکون و آرامش، لذت روحی و معنوی و پیامدهای جمعی همچون اشاعه فرهنگ غنی اسلامی در جهان و الگو شدن برای دنیا و آزادی و حمایت مستضعفین را شامل می شود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، فرماندهان شهید، وصیت نامه، دفاع مقدس، نظریه داده بنیاد
  • امیرعلی کتابی*، محمد اسماعیل نباتیان صفحات 113-130
    هدف

    شناسایی مولفه های قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است.

    روش شناسی پژوهش

    مقاله حاضر تلاش دارد با رویکردی توصیفی- تحلیلی به شناسایی عوامل و مولفه های قدرت منطقه ای بپردازد و در پی پاسخ به این پرسش است که بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و افزایش قدرت و نفوذ منطقه ای ایران و بازتاب آن در قالب حضور و افزایش عملیات نظامی برون مرزی، نقش مولفه های قدرت ملی در افزایش قدرت و نفوذ منطقه ای ایران چیست؟

    یافته ها

     بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تحمیل جنگ هشت ساله بر این مرزو بوم و عدم موفقیت کشور متخاصم، جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم کشورهای قدرتمند و دشمنی آشکار و پنهان توانست به عنوان کشوری مدعی در منطقه ظاهر شود و رفته رفته بر این ادعا افزود و با حضور در لبنان و عراق و سوریه به عنوان قدرتی فرا منطقه ای مطرح گردید و سعی دارد روزبه روز بر توانمندی، اقتدار و قدرت ملی خود در عرصه های گوناگون بیفزاید.

    نتیجه گیری

     نتایج تحقیق در مجموع نشان از اثرگذاری مثبت مولفه های قدرت ملی ایران و نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران به واسطه موقعیت ژیوپلیتیک، ذخایر با ارزش معدنی و نفت، افزایش قدرت نظامی و مولفه های هویتی و رهبری رهبران با کفایت دارد.

    کلیدواژگان: قدرت منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران، اقتدار ملی، راهبرد نظامی، ژئوپلیتیک
  • علیرضا رحیمی کیا*، جلال درخشه صفحات 131-148

    حمایتهای گسترده سازمان ملل متحد و ارگان های وابسته به آن و همچنین بنیادهای بین المللی از دامنه تشکیل سازمان های مردم نهاد تا آنجاست که قرن 21 را قرن سازمان های مردم نهاد خوانده اند. بهره برداری مدیریت شده و هدفمند از ظرفیت سازمان های مردم نهاد می تواند ابزار مناسبی برای کاهش مشکلات کشور در حوزه های مختلف از جمله امنیت اجتماعی باشد. با بررسی پیشینه فعالیت این سازمان ها در جمهوری اسلامی ایران (برنامه ها،سیاست ها و اقدامات اجرایی) در کشور مشخص می شود که فقدان الگوی درون زا در این عرصه و انتقال تقلیدی و کپی برداری شده از نمونه های غربی و نبود چهارچوب قانونی برای نظم بخشی و ایجاد انتظام در این نهادها باعث شده است تا سازمان های رسمی در شناخت و ادراک دقیق مسئولیت ها و کارکردهای این تشکلها دچار ضعف و بعضا خطا شوند. از این رو، استفاده از مدیریت راهبردی و فرایند برنامه ریزی راهبردی(آگاهی از نقاط قوت و ضعف داخل سازمان و از طرفی فرصتها و تهدیدهای موجود) نقش کلیدی در موفقیت کشور در بهره برداری از این سازمان ها ایفا می کند . این مهم در این مقاله با استفاده از نظریه کارکردگرایی ساختاری مورد بررسی و تدقیق علمی قرار گرفته و روش تحقیق مورد استفاده نیز توصیفی- تحلیلی است.

    کلیدواژگان: سازمان های مردم نهاد، کارکردگرایی ساختاری، مدیریت راهبردی، جمهوری اسلامی ایران
  • علی زارعی*، محسن بهشتی سرشت صفحات 149-177

    بررسی عملکرد نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی ادوار اول تا دهم به لحاظ کمی حکایت از آن دارد که نمایندگان هر یک از دوره های مجلس عملکرد ویژه ای نسبت به دوره های دیگر داشته اند. با توجه به اینکه بافت اجتماعی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هر دوره با تغییراتی روبه رو بوده است لذا در پژوهش حاضر تلاش شده است تا با استفاده از روش کمی و آمارهای توصیفی، به این پرسش بنیادین پاسخ دهیم که بافت اجتماعی نمایندگان بخصوص سابقه نمایندگی، حوزه انتخابیه و رشته تحصیلی نمایندگان چه تاثیری در عملکرد نظارتی آنها داشته است؟ به بیان دیگر آیا می توان تجربه نمایندگی، حوزه انتخابیه و رشته تحصیلی نمایندگان را عامل اختلاف عملکرد آنها دانست؟ یافته های پژوهش نیز حکایت از آن دارد که شاخص های مورد بررسی بنا به شرایط مختلف در عملکرد نمایندگان تاثیرگذار بوده است؛ به طوری که نمایندگان دارای سابقه نمایندگی به طور متوسط دو برابر نمایندگان بدون سابقه دارای عملکرد نظارتی بوده اند. همچنین نمایندگان تهران، مراکز استان ها و شهرستان ها هر یک متناسب با دغدغه های منطقه خود عملکرد ویژه ای در حوزه نظارت داشته اند و از نظر رشته تحصیلی نیز، نمایندگان با تحصیلات مرتبط با رشته های اقتصاد و علوم سیاسی حضور پررنگی در اعمال نظارتی داشته اند.

    کلیدواژگان: مجلس شورای اسلامی، عملکرد نظارتی، سابقه نمایندگی، حوزه انتخابیه، رشته تحصیلی
  • اکبر عروتی موفق* صفحات 179-198

    رابطه اخلاق و سیاست یکی از مسایل بسیار مهم و اساسی در علم سیاست و اخلاق کاربردی و حرفه ای است. در مورد رابطه این دو، دیدگاه های مختلفی مطرح شده است. یکی از دیدگاه های مطرح شده در مورد رابطه این دو، تبعیت سیاست از اخلاق می باشد. در این مقاله که با روش توصیفی- تحلیلی به نگارش درآمده، مولفه های سیاست اخلاقی از دیدگاه آیت الله خامنه ای مورد بررسی قرار گرفت. سوالی که نویسنده در این مقاله در صدد پاسخ به آن می باشد عبارت است از: مولفه های سیاست اخلاقی از نظر آیت الله خامنه ای کدامند؟ برای بررسی و تجزیه و تحلیل مطالب از مدل توماس اسپریگنزاستفاده شده است. هدف این مقاله بررسی آراء و نظرات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران برای ارایه الگویی از سیاست اخلاقی درحکومت مبتنی بر مردم سالاری دینی است. در دنیای امروز که اصول و مبانی هستی شناختی، معرفت شناختی و انسان شناختی سیاست متاثر از جریانات اومانیستی، سکولاریستی، پوزیتیویستی و... است، اخلاق و اصول اخلاقی در مکاتب برآمده از جریانات فوق به شدت رنگ باخته و نگاه ماکیاولیستی و مارکسیستی بر آن حاکم گردیده است، لذا ارایه مولفه های الگوی سیاست مبتنی بر اخلاق به شدت ضروری است. آیت الله خامنه ای در مکتوبات و بیانات خود با الهام از آموزه های دینی خاصه سیره نظری و عملی امام علی(ع) الگویی از سیاست مبتنی بر اخلاق ارایه می دهند.

    کلیدواژگان: سیاست اخلاقی، آیت الله خامنه ای، آموزه های دینی
  • رضا محمدی، محمد جواد هراتی * صفحات 199-217
    هدف

    این پژوهش در نظر دارد تا به آسیب شناسی موضوع و عنوان مقالات پژوهشی در حوزه ی انقلاب اسلامی بپردازد. برای این کار سه مجله مطالعات انقلاب اسلامی، پژوهشنامه انقلاب اسلامی و پژوهش های انقلاب اسلامی انتخاب شده است و درصدد است، به این پرسش پاسخ دهد که موضوع و عنوان مقالات علمی پژوهشی انقلاب اسلامی از چه وضعیتی برخوردار است؟

    روش شناسی پژوهش

     این پژوهش با استفاده از روش پژوهش ترکیبی تدوین شده که در این شیوه با استفاده از دو روش تحلیل کمی و کیفی به تبیین داده ها اقدام شده است.

    یافته ها

    درمرحله اول که از روش کمی استفاده شد، با روش آماری خی دو، تک نمونه ای در محیط نرم افزار SPSS25 به تحلیل داده های کمی پرداختیم. یافته ها بیانگر آن است که موضوع امام خمینی(ره) و رهبری انقلاب اسلامی، تعداد دویست و پنجاه مورد (2/25 درصد)، موضوع سیاسی، نظامی- امنیتی صد و چهل و سه مورد (4/14 درصد)، موضوع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی صد و پنجاه و شش مورد (7/15درصد)، موضوع سیاست خارجی و روابط بین الملل دویست و چهل و شش مورد (8/24 درصد)، موضوع مجلس، حقوق و فقه و مردم سالاری پنجاه و دو مورد (2/5 درصد)، روش ها و رهیافت های جدید صد و سه مورد ( 4/10 درصد) و سایر موضوعات چهل و دو مورد (2/4 درصد) است. مرحله دوم تبیین داده ها با روش کیفی بود.

     نتیجه گیری

     نتیجه این پژوهش نشان می دهد که از جمله مهمترین آسیب های موضوعات و عناوین مقالات، می توان به این موارد اشاره کرد: آسیب شناسی موضوع شامل، تکسویه نگاری، غفلت از موضوعات فرهنگی اجتماعی، غفلت از موضوعات مجلس و حقوق و آسیب شناسی عنوان شامل: آسیب تکراری بودن، آسیب طولانی بودن، آسیب گفتمانی را می توان برشمرد.

    کلیدواژگان: آسیب‌شناسی، مقالات علمی پژوهشی، فصلنامه‌های انقلاب اسلامی
|
  • Akbar Ashrafi * Pages 1-14

    One of the theories about the Velayat system is the theory of "Velayat _e_ Faqih". Although this theory had been put forward by other scholars before Imam Khomeini, but with its implementation in the Islamic Republic of Iran following the victory of the Islamic Revolution and imam Khomeini at its head, a special political system was established in Iran. This article seeks to study the position of people in the Velayat system in the thought of Imam Khomeini and Ayatollah Khamenei. It seems that, from the viewpoint of Imam Khomeini and Ayatollah Ali Khamenei, people have a decisive place in the Velayat system, and the theory of Imam Khomeini entitled "People's Choice Imam" is the same theory that Ayatollah Khamenei called "Religious Democracy". According to these two theories, the role of the people in the velayat system derives from Islam, and religious democracy is not just a customary contract, but a religious duty in which the people elect the Islamic ruler and decide the fate of ruling the country through their electorates. The fundamental right of the people to make this choice is Islam itself. At the same time, in the opinion of the leaders of the Islamic Revolution, the Velayat system has a fundamental difference with the liberal democracy system, the difference being that the Velayat system is based on the constitution of Islam, in which both the elective conditions and the laws for governing the country are extracted from Islam. At the same time, it is up to the people to vote and demand the principle of the Velayat system.

    Keywords: Velayat system, religious democracy, People's Choice Imam, Imam Khomeini, Ayatollah Khamenei
  • Tahere Kanani *, Najaf Lakzaee Pages 15-38

    The first and foremost purpose of any political system, including the political system of the Islamic Republic of Iran, is to provide national security . The government is committed to achieving this vital goal, using all its resources and removing all obstacles. Failure to provide national security causes public discontent and undermines system's capability in various political, economic, and social aspects, especially in the field of national security, increasing public acceptance and effectively increasing the efficiency of the system . What we are trying to answer in this study is: What are the performance indicators in the field of national security from the perspective of the supreme leader? To explain this question, we went to the supreme leader's remarks and speeches and explored their themes , which is one of the methods of qualitative analysis , with the aim of recognizing the supreme leader's view of efficiency indicators in the field of national security. The findings of the study show that the central theme of the statements of the supreme leader is to preserve the system against the enemy and emphasize themes such as anthropology, national unity , public satisfaction, conscientiousness and a sense of responsibility to maintain the system.

    Keywords: Security, National Security, Efficiency, Supreme Leader, Islamic Republic
  • Mohsen Azizi *, Hossein Hassanzadeh Pages 39-59

    In the new national and international discourse of national security, the military is not just a threat to the national security of another country, but we are seeing the development of modern security software in addition to its traditional form. In the emerging approach to national security, a positive and multifaceted approach was formed. Security scholars in the Copenhagen school for the first time introduced a new concept of security based on five dimensions, including the economic dimension. That is why American politicians and statesmen do not necessarily seek military warfare in order to undermine the national security of the Islamic Republic of Iran, avoiding war and confrontation with Iran, and their primary focus on non-threatening aspects, Especially its economic dimension. Therefore, it is imperative for a resilient economic policy to promote national security. Resistance economy policy is an approach to tackle economic sanctions and a strategy for times when a country's exports and imports are restricted. In this article, based on the opinions of the active elites in the field of resistive economics, we prioritize the economic indicators under sanctions. Mix (quantitative and qualitative) method was used to complete the results. The results showed that refining existing laws and introducing new regulations, media measures to transform the problem of resistive economics into national discourse, reforming financial procedures and regulations, implementing operational budgeting, and reforming the administrative system were the most important indicators of achieving a resilient economy. Enhancing the national security of the country.

    Keywords: National Security, resistance economy, Islamic Republic of Iran, Soft power
  • Omid Voghofi * Pages 61-87

    Environmental impacts such as political, economic, social, technological, environmental and legal factors, as well as key actors on both the domestic and foreign levels affect the future of our cultural exportation. The cultural distribution of the Islamic Revolution of Iran in the Muslim world with key uncertainties and challenges This article addresses the conceptual framework of the future study of the cultural issue of the Islamic Revolution in the Islamic world and contributes to research on the JHA system in active encounters with key uncertainties and actors. Conducting the methods used in this research with the emphasis on experts in this research This is a combination of quantitative and qualitative methods that, using futuristic methods such as resource review, Delphi, expert panel and Excel software, have tried to develop a conceptual framework for the future study of the cultural issue of the Islamic Revolution in the Islamic world. According to the experts involved in this study, religious democracy, "staunchness", "justice","independence""liberation", "union of the Muslim world," "protection of the oppressed and the oppressed, self-affirmation," "the affinity of religion" And politics "," martyrdom "," simple and neglected aristocracy", support for liberation movements support for Palestine and militant " Usurper Zionist regime, "" supporting the resistance "were identified as components of the Islamic Revolution cultural issue. The target community for cultural issuance also includes: heads of government / Islamic movements", "elites", "peoples / nations (the most important target community) at three levels: "strategic",operational" and "tactical", and in Continued with conceptual framework model reviewers.

  • Ali Abedini *, Hasan Zarei Matin, Asadollah Kordnaeij, Hossein Abedini Pages 89-112

    Martyrs were the most important social asset of our country and in the most critical moments of their voluntary presence have maintained the survival and independence of the country. Also, the martyred commanders who have led this social capital have left their valuable insights in their testaments. The purpose of this article is to explain the pattern of social capital based on the martyrs' testament. In the documentary review, testaments of martyred commanders included 36 testaments we try to qualitatively describe the content of the concepts. After coding the testaments and using the grounded theory approach, the social capital model was designed based on the testaments of martyred commanders in the Iran-Iraq war. In the Causal conditions, concepts such as Hope in God, Being purposeful, Defending the homeland, in the Advancing conditions, concepts such as The feeling of being indebted to the revolution, Negative propaganda of enemies, fighting enemies with the country and in the Deterrent conditions, Individualism, Inefficient communication and Not having a collective purpose, affect the choice of strategies. The phenomenon is voluntary presence and participation of people in the critical moments of the country. Strategies are also made up of Objective and subjective strategies. These strategies lead to Individual consequences like stillness, Spiritual and spiritual pleasure and Collective consequences such as the spread of Islamic culture in the world and Become a popular pattern for the world and It includes the freedom and support of the oppressed.

    Keywords: social capital, martyred commanders, testaments, Iran-Iraq war, grounded theory approach
  • Amirali Ketabi *, Mohammadesmail Nabatiyan Pages 113-130

    The Islamic Republic of Iran today is recognized as a powerful country in the region and is becoming international power with increasing regional influence in the form of cross-border military operations of Iraq, Syria and Lebano The Islamic Republic of Iran today is recognized as a powerful country in the region and is becoming international power with increasing regional influence in the form of cross-border military operations of Iraq, Syria and Lebanon. An Iranian who tries to maintain the existence, independence, security and prosperity of its citizens as well as to deal with foreign threatsizens as well as to deal with foreign threatsThe present article tries to identify the factors and components of regional power through a descriptive-analytical approach and seeks to answer the question that after 40 years of the victory of the Islamic Revolution and increasing the regional power of Iran and its reflection in the form of the presence and increase What is the military outsourcing role of the components of national power in increasing regional power and influence in Iran? The results of the research indicate a positive effect of the national power components of Iran and the regional influence of the Islamic Republic of Iran due to the geopolitical position, mineral and oil reserves, the increase of military strength and identity components, and the leadership of high-quality leaders.

    Keywords: Regional power, Islamic Republic of Iran, national authority, military strategy, Geopolitics
  • Alireza Rahimi Kia *, Jalal Dorakhshe Pages 131-148

    In contemporary world, non-governmental organizations in the global literature is introduced as a tool for demonstrating the power of people and as a mediator between the government and people and is of great importance. Therefore, in Islamic Republic of Iran as a democratic country, people have an important role and are of great importance. Thus, non-governmental organizations have had an important role in the victory and continuity of Islamic Republic of Iran. There are many principles regarding the democratic nature of the country and respecting people’s rights in the constitution. In the present article in which we try to study the approach of eighth and ninth government towards non-governmental, cultural, and social organizations, after expanding the conceptual framework of the research topic, we will explain the importance of the people and their role in non-governmental organizations. The research methodology of this article is descriptive-analytical and comparative and the data have been gathered from library resources. The findings of the research indicate that the victory of Islamic Revolution in 1357, change in the political structure of Iran, the advent of some signs of democratic discourse instead of absolute modernism discourse during Pahlavi era, and finally establishment republican structure, shows the start of a new era in Iran’s social and political structure; second, in comparison with the presidency of Ahmadinejhas, during the presidency of Khatami, non-governmental organizations have been reinforced and these organizations have been of great importance during the eighth government.

    Keywords: Iran, eighth, ninth governments, non-governmental organizations, civil society
  • Ali Zareei *, Mohsen Beheshti Seresht Pages 149-177

    The review of the oversight performance of the members of the Islamic Consultative Assembly during the first to tenth terms shows that the representatives of each of the parliamentary sessions have had a special performance compared to the other periods. Given that the social context of the members of the Islamic Consultative Assembly has undergone changes in each period, so in the present study we have tried to use quantitative methods and descriptive statistics to answer the fundamental question that the social context of the deputies, especially the history of representation, What effect did the election and the field of study of the deputies have on their supervisory performance? In other words, can the experience of the delegation, the constituency and the field of study of the representatives be the cause of the difference in their performance? The findings of the study also indicate that the indicators studied under different conditions have been effective in the performance of representatives, so that representatives with a history of representation have on average twice as much as representatives without experience in supervisory performance. Also, the representatives of Tehran, provincial and city centers, each in accordance with the concerns of their region, have had a special performance in the field of supervision and in terms of education, representatives with education related to economics and political science have had a strong presence in monitoring . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .. .

    Keywords: Islamic Consultative Assembly, Supervisory performance, Representation history, constituency, field of study
  • Akbar Orvati Movaffagh * Pages 179-198

    The relationship between ethics and politics is one of the most important issues in the politics of applied and professional ethics. There are different views on the relationship between the two. One of the views expressed in relation to the two is that politics is ethical. In this article, which has been written by a descriptive-analytical method, the components of ethical policy have been examined from Ayatollah Khamenei's point of view. The question the author is trying to answer in this article is: What are the components of Ayatollah Khamenei's moral policy? The Thomas Sprigens model was used to analyze and analyze the material. The purpose of this article is to examine the views and opinions of the Supreme Leader of the Islamic Revolution of Iran to provide a model of ethical policy in a state based on religious democracy. In today's world where the ontological, epistemological and anthropological principles of politics are influenced by humanist, secularist, positivist currents, ethics and ethics in schools derived from the above currents are deeply colored and Machiavellian and Marxist. It has been ruled out, so it is imperative to present the components of the ethics-based policy model. Ayatollah Ali Khamenei, in his writings and statements, is inspired by religious doctrines, especially the theoretical and practical course of Imam Ali (AS), providing a model of ethical policy.

    Keywords: Ethical Politics, Ayatollah Ali Khamenei, Religious Teachings