فهرست مطالب
نشریه مطالعات برنامه درسی آموزش عالی
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1398)
- تاریخ انتشار: 1398/12/01
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 7-39
این پژوهش با هدف،طراحی الگوی مطلوب جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شدکه از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش پژوهش،بصورت کیفی و از روش گراند تیوری وتحلیل مضمون استفاده شد.جامعه آماری پژوهش، از اعضای هییت علمی ، متخصصان آموزش عالی، مدیران ارشد، دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران روابط بین الملل ستادی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب گردید. در بخش نمونه گیری که بصورت هدفمند انجام پذیرفت، نمونه پژوهش اسناد بیش از 50 پژوهش مورد مطالعه قرار گرفت و آراء صاحبنظران بررسی شد.همچنین در بخش مطالعات میدانی با 12 نفر از متخصصان صاحب نظر در این حوزه مصاحبه عمیق بعمل آمد.در مرحله جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختارمند مبتنی بر تیوری داده بنیادو تحلیل مضمون اسناد بصورت مطالعه موجی شکل انجام گردید.روش تحلیل اطلاعات از طریق کدگذاری باز،محوری،انتخابی انجام شد.دربررسی های الگوی جذب دانشجویان خارجی، که شامل هفت متغیر، بود نتایج به شرح زیر حاصل شد. .در تبیین دیدگاه های موافق و مخالف به ترتیب،توسعه کمی و کیفی دانشگاه،اصلاح کارکردهای دانشگاهی،بین المللی سازی دانشگاهی،افزایش اعتبارات و منابع مالی دانشگاهی وفرهنگ سازی مشکلات مربوط به جهانی شدن، منحصر شدن جذب دانشجویان در جهت منافع اقتصادی (سرمایه داری آکادمیک) و ارجحیت اهداف سیاسی به اهداف آموزشی حاصل شد. در تبیین عوامل موثر بر جذب دانشجویان خارجی ساختارها، نیروی انسانی،اهداف، برنامه ها و سیاست ها، تکنولوژی، موقعیت دیپلماتیک و بازاریابی آموزشی ، در تبیین راهبرد های های جذب ، برنامه های حمایتی،عملکرد نمادین وعملکرد تنظیمی ، در تبیین رشته های مورد پذیرش دارای مزیت نسبی دانشجویان خارجی، زمینه ها،رفتارها وساختارها ،در تبیین تسهیل روند جذب دانشجویان خارجی، مزیت رقابتی، استعداد دانشگاه وآمایش سرزمین ودر نهایت در تبیین موانع جذب دانشجویان خارجی، موانع تکنولوژیکی، موانع فرهنگی، موانع پداگوژیکی، موانع سیاسی و موانع اقتصادی موثر بوده اند.
کلیدواژگان: بین المللی سازی، آموزش عالی، جذب دانشجویان خارجی، دانشگاه آزاد اسلامی -
صفحات 41-55
این پژوهش با مفروض انگاشتن تفاوت های فرهنگی بین رشته های دانشگاهی، سعی دارد تا شاخص های تدریس موءثر را با رویکردی انسانشناسانه از منظر دانشجویان رشته های مختلف بررسی نماید. بدین منظور براساس تقسیم بندی تونی بچر از دیسیپلین ها به دو دسته شهری و روستایی، 14 دانشجوی رشته فلسفه، مطالعات فرهنگی، تاریخ، علوم اجتماعی و روانشناسی عمومی (به عنوان نماینده دیسیپلین های روستایی) و 9 دانشجوی رشته مهندسی مکانیک، مهندسی نفت و مهندسی عمران (به عنوان نماینده دیسیپلین های شهری) به عنوان اطلاع رسان در این پژوهش مشارکت نمودند. نمونه گیری در این پژوهش بصورت هدفمند و با بکارگیری راهبرد نمونه گیری ملاک محور و گلوله برفی صورت گرفت. راهبرد پژوهش در مطالعه حاضر مردم نگاری آموزشی با طرح تفسیری می باشد. همچنین داده های پژوهش در چارچوب راهبرد 6 سطحی پیتر وودز تا سطح دوم (یعنی طبقه بندی و مقوله بندی) تحلیل شده و با بکارگیری دو راهبرد بازبینی اعضاء و تحلیل همگنان مورد اعتباربخشی قرار گرفتند. راهبرد جمع آوری داده ها در پژوهش حاضر نیز مصاحبه های نیمه ساختار یافته و غیر رسمی بوده و بازنمایی نتایج پژوهش به شیوه مضمونی صورت گرفته است. بر مبنای یافته های پژوهش، تدریس موثر در دیسیپلین های روستایی با شاخص هایی چون تمرکز بر منابع کلاسیک، انسان محوری، نزدیکی به زبان عوام و تاءکید بر فهم ارزشگذاری می شود. این در حالی است که تدریس موثر در دیسیپلین های شهری با ویژگی هایی چون روزآمدی، محتوی محوری، تاکید بر زبان تخصصی، و تاکید بر کاربردپذیری ارزشگذاری می شود.
کلیدواژگان: تدریس موءثر، فرهنگ رشته ای، مردم نگاری آموزشی، آموزش عالی -
صفحات 57-84
این مقاله با هدف واکاوی و توصیف فهم برنامه درسی مدرس برای تدریس در کلاس درس و نگاه پداگوژی مبتنی بر تجربه زیسته مدرسان دپارتمان برنامه درسی و پداگوژی دانشگاه بریتیش کلمبیا تدوین شده است. داده ها بر اساس یک طرح پژوهش کیفی از نوع مطالعه موردی کمک کننده با رویکرد پدیدارشناختی و به کمک مصاحبه نیمه ساختار یافته باز پاسخ جمع آوری شده اند و در تکمیل از شیوه مشاهده کلاس درس استفاده شد. تحلیل داده ها بر مبنای استقرای تحلیلی انجام گرفت. مشارکت کنندگان در این پژوهش از میان اعضای هیات علمی دپارتمان برنامه درسی و پداگوژی به شیوه هدف مند بر اساس سه ملاک رتبه استادی، تجربه تدریس و حوزه فعالیت به تعداد هفت مدرس در حوزه های نظریه پردازی برنامه درسی، برنامه درسی تربیت معلم، برنامه درسی و دانش پژوهی تربیت معلم، آموزش علوم، آموزش هنر، آموزش مطالعات اجتماعی، و آموزش عالی انتخاب شدند. یافته ها پانزده مولفه در زمینه فهم برنامه درسی و چهارده مولفه در زمینه نگاه پداگوژی را نمایان ساختند. با تامل بر یافته ها این معنا استنباط شد که فهم برنامه درسی و نگاه پداگوژی مدرسان متاثر از دو نوع پارادایم است. پارادایمی که برنامه درسی به عنوان طرح ناتمام و گفتمان پیچیده فهمیده می شود. این فهم از برنامه درسی با پداگوژی تحول درونی به کمک توسعه دید نظری، انتقادی و معنوی دنبال می شود. دیگری، برنامه درسی به عنوان طرح مدون مساله محور فهمیده می شود که از پداگوژی ساخت و فهم دانش به کمک توسعه دید انتقادی، چند صدایی و اندیشه ورزی استفاده می کند.
کلیدواژگان: برنامه درسی آموزش عالی، برنامه درسی تحولی، برنامه درسی زیسته، برنامه درسی مساله محور، پداگوژی تحولی، پداگوژی ساخت دانش -
صفحات 85-107
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل همرسانی تجربه زیسته معلمان در قالب اتوبیوگرافی با استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بود. این مطالعه با استفاده از روش پژوهش "نظریه زمینه ای" انجام شد. داده های مورد نیاز بواسطه یادداشت های میدانی دریافت شده از اجتماع گفتمانی معلمان جمع آوری شد. تحلیل داده ها طی فرایند مقایسه و پالایش مداوم آنها به شیوه استراوس و کوربین (1998) و کدگذاری های باز، محوری و انتخابی انجام شد. مجموعه داده های جمع آوری شده در قالب 116 نکته و مضمون کلیدی، 42 مفهوم و 20 مقوله سازماندهی شدند. نتایج نشان می دهند با به خدمت گرفتن مدل همرسانی اتوبیوگرافی معلمان در شبکه های اجتماعی مجازی، دانش عملی و شخصی معلمان به اشتراک گذاشته می شود و نتایجی مانند: بیان آزاد حقیقت درون، رویش اندیشه، فراخ اندیشی، پرورش همکاری، و باز سازی تجارب را در پی خواهد داشت.
کلیدواژگان: همرسانی، اتوبیوگرافی، معلمان، شبکه های اجتماعی مجازی، نظریه زمینه ای -
صفحات 109-137
هدف از پژوهش حاضر، بررسی کیفی چالش های برنامه درسی درس زبان تخصصی رشته های علوم تربیتی و راهکارهای بهبود این چالش ها بود. به این منظور، مصاحبه ای نیمه ساختارمند با 16 استاد مدرس زبان تخصصی رشته های علوم تربیتی و 19 دانشجوی تحصیلات تکمیلی شاغل به تحصیل در رشته های علوم تربیتی از چهار دانشگاه ایران (دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه شیراز) انجام گرفت. روایی صوری و محتوایی فرم مصاحبه توسط پنج نفر از متخصصان زبان تخصصی و رشته های علوم تربیتی تایید گردید. پایایی نتایج مصاحبه با استفاده از مسیر ممیزی به دست آمد به طوریکه زیربنای تیوریک، فرایند جمع آوری داده ها و فرایند تحلیل مصاحبه تایید و قابلیت اطمینان مطالعه حاصل گردید. یافته ها نشان داد که عمده چالش های برنامه درسی زبان تخصصی مربوط به عدم تحقق مهارتهای اساسی زبان در هدفها، گزینش و ارایه محتوا و نحوه ارزشیابی است. راهکار پیشنهادی پاسخگویان، تاکید بر تحقق مهارت های اساسی زبان در هدف های درس زبان تخصصی و هماهنگ سازی هدف ها با گزینش و ارایه محتوا و نحوه ارزشیابی بود. امید است که تحقق این رویه بتواند قابلیتهای پژوهشی و بالتبع توانمندیهای آموزشی دانشجویان را ارتقا بخشد و دستیابی به پیشرفتهای علمی را تسهیل نماید.
کلیدواژگان: برنامه درسی، چالش ها، راهکارها، زبان تخصصی -
صفحات 139-159امروزه وجود فرهنگ های مختلف درون جوامع و ارتباطات بین جوامع لزوم توجه به برنامه درسی جهان وطنی را افزایش داده است. برنامه درسی جهان وطنی از ارتباط بین فرهنگی جوامع، آشنایی و احترام به سایر فرهنگ ها در عین اعتقاد به ریشه های فرهنگ خودی حمایت می کند. هدف از این پژوهش حاضر، واکاوی منابع در جهت تعیین عناصر برنامه درسی میلر در برنامه جهان وطنی بود. روش پژوهش حاضر تحلیل محتوا کیفی و مبتنی بر تحلیل - استنتاجی بود. به منظور دست یابی به داده های موردنظر از روش مطالعه و بررسی متون و آثار صاحب نظران جهان وطنی استفاده شد. در مرحله بعد داده های گردآوری شده مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته و با توضیح مفاهیم و بررسی شرط های لازم به تحلیل مفاهیم و استنباط سوالات پژوهش پرداخته است. و در انتها مشخص شد که، برنامه درسی جهان وطنی در قسمت اهداف بر ایجاد روحیه همبستگی جمعی بین المللی و فرهنگی؛ روش یاددهی-یادگیری بر مباحثه گروهی، تعاملی و حل مسیله؛ محیط صمیمی، ارتباط گرا و فناورانه؛ دانش آموز را عنصری پویا، تحلیل گر و منتقد می داند؛ هم چنین بر معلم، تسهیل گر و بروز و در زمینه ارزشیابی به رویکردهای خودسنجی، دگرسنجی، استفاده از چک لیست، و آزمون مداد و کاغذی تاکید دارد.کلیدواژگان: جهان وطنی، عناصر برنامه درسی، آموزش، میلر
-
صفحات 161-185
هدف از این پژوهش، ارزیابی کیفیت درونی و بیرونی برنامه درسی کارشناسی ارشد گردشگری گرایش برنامه ریزی توسعه از دیدگاه ذینفعان میباشد. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شامل اعضای هیات علمی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دانش آموختگان (مدیران) می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر از اعضای هیات علمی، 50 نفر از دانش آموختگان و 50 نفر از دانشجویان به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. برای جمع آوری اطلاعات، از سه پرسشنامه محقق ساخته استادان، دانشجویان و دانش آموختگان استفاده شد. برای سنجش روایی پرسش نامه از روایی محتوایی استفاد شد. و با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ، پایایی پرسش نامه اعضای هیات علمی 82/0، دانشجویان 80/0 و دانش آموختگان 79/0 به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تی تک نمونه، تی مستقل، تحلیل واریانس و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج نشان دادکه از نظر دانشجویان میزان مطلوبیت عنصر منطق و مواد در سطح پایین، عنصر فعالیت های یادگیری و زمان در سطح بالا و مطلوبیت سایر عناصر در سطح متوسط می باشد.
کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت برنامه درسی، ذینفعان، رشته گردشگری گرایش برنامه ریزی توسعه -
صفحات 187-206بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها و رشته علوم تربیتی یکی از علل توجه همگان به بحث کارآفرینی است. برای تربیت دانشجویانی کارآفرین، بایستی شایستگی های کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر، دست یابی به مهمترین شایستگی های کارآفرینی و بررسی آن ها در برنامه درسی رشته علوم تربیتی بوده است. شایستگی های کارآفرینی با روش سنترپژوهی از متن مطالعات استخراج شده و پس از بررسی روایی محتوایی آن ها، در برنامه درسی رشته علوم تربیتی مورد بررسی قرار گرفت. شایستگی های کارآفرینی به چهار دسته خصوصیات فردی و زمینه ای، دانش، نگرش و مهارت کارآفرینی شد. بررسی برنامه درسی علوم تربیتی نشان داد، آموزش کارآفرینی به عنوان یک درس تخصصی فقط برای یکی از زمینه های این رشته لحاظ شده و در سایر دروس نیز توجه به شایستگی های کارآفرینی کم یا بسیار کم بوده است. با توجه به یافته های مطالعه حاضر پیشنهاد می شود، برنامه ریزان درسی، آموزش کارآفرینی را برای همه دانشجویان رشته علوم تربیتی ارایه دهند. همچنین پیشنهاد می شود، شایستگی های کارآفرینی در تدوین سایر دروس این رشته نیز مدنظر باشد.کلیدواژگان: برنامه درسی، شایستگی های کارآفرینانه، علوم تربیتی
-
صفحات 207-236
واحد تحلیل اساتید دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی96-97 بودند که ابتدا بر اساس روش شناسی کیو جهت تشکیل مجموعه کیو نمونه ای شامل 11 نفر از آن ها بر اساس شیوه نمونه گیری هدفمند تا سرحد اشباع نظری داده ها جهت مصاحبه انتخاب شدند که بیش از 100 گزاره به دست آمد که با توجه به حذف موارد تکراری و هم پوش، در نهایت 48 گزاره تایید شد، سپس بر اساس شیوه هدفمند 14 نفر از اساتید جهت بررسی کمی داده ها انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از نمودار در یک توزیع رتبه بندی نرمال از خیلی موافقم (5+) تا خیلی مخالفم (5-) برای 48 عبارت استفاده شد. جهت بررسی روایی از شیوه محتوایی و جهت بررسی پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل داده ها باتوجه به یافته های بدست آمده از مرحله کیفی، در مرحله کمی عبارات مورد نظر توسط مشارکت کنندگان ارزش گذاری شد و سپس داده ها با روش آماری تحلیل عاملی کیو با استفاده از نرم افزار آماری SPSS20 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد اساتید الزامات تحقق برنامه های درسی مبتنی بر پیامد در آموزش عالی را شامل 12 مولفه اصلی می دانند که در سه محور یادگیری اثربخش، پرورش مهارت های فردی و آموزش اثربخش طبقه بندی شد
کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه درسی مبتنی بر پیامد، روش کیو -
صفحات 237-264
در این پژوهش تلاش شد تا تجارب زیسته دانشجویان از مسئولیت پذیری اجتماعی در دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد. پژوهش به روش کیفی و با استفاده از سنت پژوهشی پدیدارشناسی انجام شده است. حوزه پژوهش دانشجویان موسسات آموزش عالی بودند که پس از شناسایی و تحلیل داده های دریافتی در نهایت13 نفر از دانشجویان عضو در تشکل ها و انجمن های دانشجویی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور و معیار اشباع نظری انتخاب شدند و مصاحبه با آن ها صورت گرفت. داده های بدست آمده با استفاده از روش کدگذاری موضوعی مورد تحلیل قرار گرفت و یافته ها در قالب کدهای باز، محوری و جایگزینی سازماندهی شد. یافته های حاصل از تجارب زیسته دانشجویان در قالب هفت مقوله اصلی (فضای حاکم بر آموزش عالی ،اصول حاکم بر آموزش عالی ،عوامل زمینه ساز مسئولیت پذیری ،درک همدلانه،نقش پذیری و مشارکت ،ارزش مداری و ساختار اجتماعی دانشگاه)و 71 مقوله فرعی دسته بندی گردید و در نهایت یافته های متناسب با هر مقوله اصلی در قالب مدل کلی و نمودار ارایه شده است.
کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، تجارب دانشجویان، دانشگاه -
صفحات 265-287
هدف از انجام این پژوهش، کشف تجارب کمال گرایانه دانشجویان دکتری دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز از برنامه های درسی آموخته شده این دانشکده بود. طرح پژوهشی در این مطالعه از نوع کیفی و روش مورد استفاده از نوع پدیدارشناسی بود. مشارکت کنندگان بالقوه این پژوهش، دانشجویان دکتری رشته های مختلف دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز بودند که با رویکرد نمونه گیری هدفمند با تکنیک معیار، تعداد 36 نفر از آن ها انتخاب گردید. روش گردآوری داده های این پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته وارایه پرسشنامه های بازپاسخ بارویکرد بافت نگارانه بود. پس از دسته بندی، کدگذاری داده ها و تحلیل مضامین صورت گرفت. یافته های این پژوهش حاکی از آن بود پیامدهای حاصل از تجارب کمال گرایی این دانشجویان در چهار مضمون سازمان دهنده سطح اول تقسیم بندی شدند که شامل اهداف خودمدار، اهداف دگرمدار، اهداف جامعه مدار و کمال گرایی منفی است. اهداف خودمدار، دگرمدار و جامعه مدار هریک دارای چهار مضمون سازمان دهنده سطح دوم شامل اهداف علمی، تحصیلی، شخصیتی-اخلاقی و حرفه ای تقسیم شدند. همچنین کمال گرایی منفی خود دارای دو مضمون سازمان دهنده سطح دوم با عناوین موانع شخصی عدم تحقق کمال و موانع تحصیلی عدم تحقق کمال تقسم بندی شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که پیامدهای حاصل از تجارب کمال دانشجویان، به طور کلی به پنج پیامد علمی، تحصیلی، حرفه ای، شخصیتی/ اخلاقی و پیامدهای منفی تقسیم بندی شدند.
کلیدواژگان: کمال، کمال گرایی، برنامه درسی اجراشده، دستاوردهای تحصیلی -
صفحات 289-308
در این مقاله، «چالش های آغازخدمت نومعلمان» در محیط مدرسه، مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحقیق نظریه مبنایی صورت گرفته و ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده است. اطلاع رسان کلیدی، 22 نومعلم دانش آموخته دانشگاه فرهنگیان با یک و دو سال سابقه خدمت بودند. از منظر نومعلمان، چالشهای آغاز خدمت نو معلمان دوره اول ابتدایی در سه طبقه «چالشهای فردی»، « چالش های حرفه ای» و « چالشهای سازمانی» طبقه بندی میشوند. چالش های فردی نومعلمان شامل تنش و اضطراب در اوایل خدمت، عدم حمایت و احساس انزوا، چگونگی سازگاری با همکاران؛ چالشهای حرفهای شامل مدیریت کلاس درس، تسلط بر محتوا و تدریس موثر، ارزیابی دانش آموزان، رفع نیازهای دانش آموزان، جلب اعتماد و سازگاری با والدین؛ و چالشهای سازمانی شامل آشنایی با مدرسه، آشنایی با رویه های مدرسه، منابع و جمعیت دانش آموزان است.
کلیدواژگان: نیازهای آغازخدمت، نومعلمان، چالش ها، آموزش ابتدایی
-
Pages 7-39
The purpose of this study was to design a desirable pattern of recruitment of international students in Islamic Azad University, which was applied in terms of purpose, applied and qualitative in terms of research method and Grand Theory and content analysis method. Statistical population of research, faculty members, experts Higher education, senior managers, international students of Islamic Azad University and international relations managers of Islamic Azad University units were selected. In the purposeful sampling section, the research sample of more than 50 research documents was studied and the opinions of the experts were reviewed. In-depth field interviews were conducted with 12 experts in this field. Data were collected using semi-structured interviews based on data theory and document content analysis in a waveform study. Data analysis was done through open, axial, selective coding. External student recruitment pattern studies, which included seven variables, were conducted. The results are as follows. In explaining the favorable and disagreeable views, respectively, on the quantitative and qualitative development of the university, on the reform of academic functions, on academic internationalization, on increasing academic credits and financial resources, and on the problems of globalization, the integration of students into economic interests (capital). Academic achievement) and the preference for political goals over educational goals. Explaining the factors influencing international student recruitment structures, human resources, goals, programs and policies, technology, diplomatic position and educational marketing, explaining recruitment strategies, support programs, symbolic performance and regulatory performance, in explaining the disciplines Admissions have the relative advantage of international students, backgrounds, behaviors and structures in explaining facilitation of international student recruitment, competitive advantage, university talent and land acquisition, and ultimately in explaining barriers to international student recruitment, technological barriers, cultural barriers, political barriers, and pedagogical barriers. Have been economically effective.
Keywords: Internationalization, Higher education, Attracting International Students, Islamic Azad University -
Pages 41-55
Taking into account disciplinary culture as a presumption, this study aims to uncover the criteria of effective teaching from the vantage point of different higher education students. Thus, a cultural anthropological approach was adopted and Becher's classification of disciplines into civil and rural was employed for selecting the participants. From the statistical population, 14 students were purposively selected from disciplines of philosophy cultural studies, history, sociology, and psychology (as representatives of rural disciplines), and 9 from disciplines of mechanical engineering, petroleum engineering, and civil engineering (as representatives of civil engineering) through networked selection as the sampling method. Methodologically, the study could be considered as interpretive educational ethnography. The research data were analyzed based on Peter Woods 6 level framework, so it continued up to level 2 (classifying and categorizing). To establish credibility, two strategies were employed including member check and peer debriefing. The necessary data were gathered by semi structured and informal interviews and represented in a thematic style. According to the findings, effective teaching in rural disciplines was characterized by features like emphasis on classic works, human relations, grassroots language, and understanding. On the other side, effective teaching in civil disciplines is valued when it takes into account features as being up-to-date, emphasis on content, professional language, and applicability.
Keywords: effective teaching, Disciplinary culture, educational ethnography, Higher education -
Pages 57-84
The present study aims to explore and explain the curriculum understanding for teaching in the classroom, and the respective pedagogy vision, based on the professors' perspectives of the curriculum and pedagogy department in UBC. The data was collected through a qualitative- case study research design using a phenomenological approach and a semi-structured interview. The data were analyzed based on analytic induction. The participants in this study were selected using a purposeful sampling based on three criteria: grade of professor, teaching experience and field of activity. Seven professors were selected, in the fields of curriculum theory, teacher education curriculum, teacher education curriculum and scholarship, science education, art education, social studies education, and higher education. The findings revealed 15 components of curriculum understanding and 14 components of pedagogy. Contemplating on the findings, it was deduced that the curriculum understanding and the pedagogy vision are affected by two different paradigms. The first paradigm which interprets curriculum as an unfinished project and a complicated conversation, based on big ideas. It pursues pedagogy of subject transformation by applying theoretical, critical and spiritual views. And the second paradigm that interprets curriculum as a problem-oriented and a developed design based on the goals. It employs the pedagogy of understanding and instructing knowledge, with critical view, based on thoughtfulness and respect for diverse voices. on thoughtfulness and respect for diverse voices.
Keywords: higher education curriculum, Transformation Curriculum, lived curriculum, Problem-Oriented Curriculum, transformation pedagogy, pedagogy of constructing knowledge -
Pages 85-107
The purpose of the present study was to design a model for sharing teachers' lived experience in the form of autobiography using virtual social networks. This study was conducted using grounded theory research method. The required data were collected by field notes from teacher discourse communities. The data analysis was performed through the process of comparison and continuous fine-tuning according to the Strauss and Corbin (1998) method and open, axial and selective encoding. The collected data were organized in the form of 116 key points and themes, 42 concepts and 20 categories. The results showed that by employing the teachers’ shared autobiographical model on virtual social networks, the practical and personal knowledge of teachers, is shared and will led to results such as the free expression of the inside truth, the development and broadening of thought, the fostering of cooperation, and the rebuilding of experiences.
Keywords: sharing, autobiography, Teachers, virtual social networks, Grounded theory -
Pages 109-137
The objective of this study was to examine the challenges of ESP (English for specific purposes) curriculum of educational sciences majors and strategies to improve them. For this purpose, a semi-structured interview was conducted with 16 ESP teachers of educational sciences and 19 postgraduate students of educational sciences majors from four Universities of Iran (Allame Tabatabai University, Shahid Beheshti University, Isfahan University and Shiraz University). The face and content validity of the interview form was confirmed by five ESP and educational sciences specialists. The reliability of the results of interview was obtained using the audit trail. The theoretical infrastructure, data collection process and analysis process was confirmed. The findings showed that the main challenge of the ESP curriculum was related to the lack of the five language skills in objectives, content selection, the strategies of teaching content and assesment of ESP curriculum. The proposed basic strategy of both respondent groups was to emphasize on the realization and strengthening of the five skills in all four elements of the ESP curriculum. It is hoped that the realization of this procedure would enhance the research and the educational capabilities of students and facilitate scientific advancement.
Keywords: Curriculum, Challenges, Strategies, ESP (English for specific purposes) -
Pages 139-159Today, the existence of different cultures within societies and communication between societies has increased the need for attention to cosmopolitan curriculum. The cosmopolitan curriculum supports the intercultural communication of societies, acquaintance and respect for other cultures while respecting the roots of insider culture. The purpose of this study was to explore resources in order to determine the elements of the Miller curriculum in the cosmopolitan program. The methodology of this study was qualitative content analysis and inference-based analysis. In order to achieve the desired data, the method of studying and reviewing the texts and works of world-wide experts was used. In the next step, the collected data is analyzed and by explaining the concepts and evaluating the necessary conditions to analyze the concepts and deductions of the research questions. In the end, it became clear that the cosmopolitan curriculum in the areas of goals to build the spirit of collective international and cultural learning; the method of teaching-learning on group discussion, interactivity and problem-solving; intimate, communicative and technological environment; the student is a dynamic element , Analyst and critic; he also emphasizes on teacher, facilitator and inclining and evaluates approaches to self-evaluation, aging, checklists, and pencil and paper tests.Keywords: Cosmopolitan, Curriculum Elements, Education, Miller
-
Pages 161-185
The purpose of this study is to assess the internal and external quality of the tourism master's curriculum in terms of development planning from the point of view of the stakeholders. The research method is descriptive survey type. The statistical population of the study consists of faculty members, master's students and graduates )managers(. Using a sampling method, 30 faculty members, 50 graduates and 50 students as sample Statistics are selected. To collect information, three researcher-made questionnaires were used by professors, students and graduates. Content validity was used to measure the validity of the questionnaire. Using Cronbach's alpha coefficient, the reliability of the faculty members' questionnaire was 0.82, 0.80 students, and 0.79 graduates. For data analysis, one-sample t-test, independent t-test, analysis of variance and Friedman test were used. The results showed that the level of utilization of the element of logic and materials in the level of students is low, the element of learning activities and time at the high level and the desirability of other elements in the moderate level. In terms of faculty members, the level of utility of the element of logic and evaluation at a low level is the goal element
Keywords: evaluation, Quality of Curriculum, Stakeholders, tourism The trend of development planning -
Pages 187-206Unemployment of graduates of universities and graduates of educational sciences is one of the reason of everyone’s attention to entrepreneurship. Entrepreneurial competencies should be considered in order to train entrepreneur students. The aim of this study was to achieve the most important competencies and to evaluate them in the curriculum of educational sciences. The entrepreneurial competencies were obtained by meta-synthesis. After evaluation of their content validity, the curriculum of educational sciences were studied. The entrepreneurial competencies are classified into four categories; individual and context characteristics, knowledge, attitudes and entrepreneurial skills. The study of curriculum of educational sciences showed that, education of entrepreneurship as a specialized lesson has been considered only for one of the four fields of this discipline and in the other lessons. According to the findings of this study, it is suggested that, curriculum planners should provide education of entrepreneurship for all students in the field of educational sciences. It is also suggested that, the entrepreneurial competencies should be considered in the modeling of other lessons of this discipline.Keywords: Curriculum, Entrepreneurial Competencies, Educational Sciences
-
Pages 207-236
The department of professor’s analysis of Isfahan university in the academic year 1396-97 for the first time used Q – method based on Q – methodology in order to create a Q – collection. A sample of 11 people was selected based on a purposeful sampling method and data was selected to the extend of theoretical saturation for the interviews. More than too statements were obtained. Then duplicated and overlapped ones were removed to confirm just 48 statements. Based on a purposeful method 14 faculty members were chosen for the quantities study to compile data from graphs in a normal ranking distribution for 48pharses T strongly agree to strongly disagree(5-) for the validity content and reliability , Cronbach alpha test was used. For data analysis with respect to the findings of the qualities stage, the statements were evaluated by the participants and data were analyzed by the analytical statistical Q – factor using spss20. The results showed that the university lecturers consider the requirements for the implication of outcome-based curriculum in higher education as 12 components which is classified as effective learning , individual skill development and effective teaching
Keywords: Higher education, outcome- based curriculum, Q-method -
Pages 237-264
In this research, we tried to study the Student's experiences from social responsibility in the university. The research was carried out qualitatively and using a phenomenological strategy.The research field was the students of higher education institutions that after identifying and analyzing the data finally 13 students from the student associations were selected using an "objective oriented criterion" sampling method and the "theoretical saturation criterion" and interviewed with them. The obtained data were analyzed using coding method and the findings were organized in the form of open, pivotal, and replacement codes.The findings of student's experiences were categorized into 7 main categories (the dominant environment of higher education , the principles governing higher education , underlie factors for responsibility , empathic understanding, role play and participation ,orbital value and university's social structure) and 71sub categories and finally ,the findings are presented in the form of a general model and diagram .
Keywords: social responsibility, Student's experiences, university -
Pages 265-287
The aim of this study was to discover the perfectionism experiences of Ph.D. Students at the faculty of education and psychology of Shiraz University from the learned curriculum at this faculty.The research project was qualitative type and method used was phenomenological. The potential participants of the study were Ph.D. students of the faculty of education and psychology of Shiraz University which 36 person were selected by meaningful sampling method with standard technique.The method of data collection in this study was a semi-structured interview with re-contextualization method.After the division the data coding was done and then using the theme analysis method. The findings indicated that the consequences of the perfectionism experiences of students in four themes of first level organizer divided into self-oriented goals, other oriented goals, socially-prescribed goals and negative perfectionism. Self-oriented,Other–oriented and Socially –prescribed goals each has four second level organizing themes: scientific goals.personality and morally goals. academic goals professional goals.Negative perfectionism also has two levels of organization of the second level: personal barriers fail to fulfill perfection,educational barriers fail to fulfill perfection. The results showed that the outcomes of the students perfectionist experience were divided into five outcomes: scientific, academic, professional, personality/ moral outcomes and negative outcomes.
Keywords: perfection, Perfectionism, learned curriculum, Educational Achievements -
Pages 289-308
The present study seeks to explore the induction challenges of beginning teachers in the school environment. As a qualitative study, this phenomenological research used semi-structured interviews for data collection. The key data for the study were collected from 22 beginning teachers graduated from Teacher Training University with one and two years of service. From the perspective of this group, the induction challenges of beginning teachers in the first primary schools were classified in three categories including: Individual challenges, professional challenges, and organizational challenges. The sources that could cause individual challenges are early-service tensions and anxieties, lack of support and isolation, and adaption with colleagues. Professional challenges could be caused by classroom management, content management and effective teaching, students’ assessment, addressing the students’ needs, trust and communicating with parents. And organizational challenges could arise from familiarity with the school, familiarity with the school practices, resources and population of students.
Keywords: induction needs, beginning teachers, Challenges, Primary Schools