فهرست مطالب

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهکامه هدایت صفا*، ناصر محمدیان روشن صفحات 1-7
    مقدمه

    از انجایی که برنج بخش بزرگی از وعده غذایی انسان را تشکیل میدهد، در معرض آلودگی به فلزات سنگین نیز قرار دارد و به دلیل آسیبهای فراوان فلزات سنگین بر بدن انسان، بسیار مهم است که جذب فلزات سنگین در دانه برنج کنترل شود لذا این تحقیق به بررسی اندازه گیری میزان آلودگی موجود در دانه برنج راتون و اصلی پرداخته و از لحاظ آلودگی به فلزات سنگین نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    2 نمونه دانه برنج رقم ایرانی گونه هاشمی تهیه شده و بعد از آماده سازی نمونه و هضم آن در آزمایشگاه با استفاده از دستگاه طیف سنج جذب اتمی AAS فلزات سنگین موجود در نمونه ها اندازه گرفته شد. از آزمون آماری دانکن نیز برای اندازه گیری واریانس جهت تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    میزان غلظت فلزات نیکل، سرب و کادمیم در نمونه برنج راتون به ترتیب (0.7، 0.18 و 0.072) میلی گرم بر کیلوگرم بوده و میزان آنها از حد تعیین شده در استاندارد تجاوز کرده است و همچنین میزان فلزات سنگین موجود در نمونه راتون نسبت به نمونه اصلی بیشتر میباشد و از نظر آلودگی نمونه ها به فلزات سنگین نیز ارتباط معنی داری مشاهده شد. همچنین هر دو نمونه در حد مجاز دریافت قابل تحمل روزانه و هفتگی طبق استاندارد WHO/FAO برای بدن انسان قرار دارند.

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر ثابت میکند که برخالف تصور عموم برنج راتون در معرض آلودگی بالاتری نسبت به برنج اصلی قرار داشته و برای بدن انسان از نمونه های اصلی خطرناکتر میباشد.

    کلیدواژگان: برنج، راتون، آلودگی، عناصرسنگین، گیالن
  • مخمدصادق ابوطالبی، سرور مصلح*، نگین مسعودی علوی صفحات 8-16
    مقدمه

    تلاش بر این است تا بدون آنکه زیانی به مردم برسد و یا از کیفیت خدمات کاسته شود، ماموریتهای اورژانس پیش بیمارستانی تا حد ممکن کاهش یابد. از طریق تعیین کردن برخی مشخصات و شرایط بیماران با نیاز آنها به خدمات اورژانس می توان به این هدف یافت. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استفاده از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی توسط بیماران ترومایی برای انتقال به بیمارستان و ارتباط آن با بعضی مشخصات بیماران ترومایی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی مقطعی است که بر روی بیماران ترومایی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان شهید بهشتی کاشان در طول مدت 10 روز متوالی انجام شده است. بیماران با روش نمونه گیری غیر احتمالی مستمر و طبق معیارهای ورود وارد مطالعه گردیدند. جهت کسب اطلاعات از یک چک لیست محقق ساخته استفاده شد. پایایی و روایی آن تعیین گردید. پژوهشگر و همکار مربوطه به شکل 24 ساعته در بخش اورژانس حضور یافته و چک لیست را کامل کردند. اطلاعات در نرم افزار SPSS نسخه شانزده وارد و آزمون های آماری مناسب صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران تحت مطالعه 28/35 بود، که از کل 400 نفر تحت مطالعه 326(7/81%) مذکر و 74 (3/18%) مونث بودند. بین نوع انتقال بیماران به بیمارستان به صورت شخصی ویا با اورژانس 115 و متغیرهای تحصیلات، مکانیسم صدمه، نوع صدمه، محل صدمه و مالتیپل تروما بودن بیمار رابطه معناداری مشاهده شد. با متغیرهای جنس و ملیت رابطه معنی داری یافت نشد. از بین متغیرهای کمی بیماران شامل سن، میزان درد بدو ورود، زمان اولین ارزیابی و زمان اولین مداخله برای بیماران تنها بین میزان درد و زمان اولین ارزیابی بیمار با نوع انتقال بیماران به بیمارستان رابطه معناداری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    مطالعات بیشتر و جامع تر درباره عوامل موثر بر نوع انتقال بیماران و ارایه یک مدل مناسب که بتواند تصمیم گیری ایمن، کارآمد و از نظر بالینی موثر را پیرامون بحث فراخواندن اورژانس و انتقال بیماران به بیمارستان ارایه دهد، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: خدمات اورژانس پیش بیمارستانی، انتقال بیماران، تروما، بیمارستان
  • ریحانه قدردان*، فرزام فرزان، سعید تابش صفحات 17-25
    مقدمه

    هدف از این پژوهش بررسی میزان رضایت سربازان از امکانات اوقات فراغت و فعالیتهای ورزشی موجود در پادگان است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر پژوهش پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است، ابزار تحقیق در این پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته بر اساس ادبیات تحقیق و مصاحبه با تعدادی از مدیران خبره پادگان میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه سربازان 18 سال و بالاتر یکی از قرارگاه های نظامی است که از سال 95-97 در این پادگان در حال انجام خدمت وظیفه هستند. نمونه گیری مورداستفاده از نوع طبقه ای تصادفی است که از میان 600 سرباز حاضر در پادگان با توجه به جدول مورگان تعداد 236 پرسشنامه توزیع شد. روایی پرسشنامه توسط جمعی از اساتید و متخصصان رشته های تربیت بدنی و مدیریت ورزشی موردبررسی قرار گرفت. برای سنجش سطح پایایی پرسشنامه پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است؛ بر این اساس ضریب پایایی سوالات پرسشنامه مقدار (0.9) برآورد شده است که مقدار قابل قبولی است.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد میزان رضایت از انجام فعالیتهای ورزشی و فراغتی در سطح پایینی قرار دارد، همچنین سربازان عنوان کرده اند که از امکانات و تجهیزات ورزشی و فراغتی پادگان بسیار کم استفاده میکنند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اینکه میزان رضایت از انجام فعالیتهای ورزشی و فراغتی در سطح پایین ارزیابی شده است بر این اساس پیشنهاد میشود کیفیت فعالیتهای فراغتی و ورزشی بهبود یابد. همچنین ایجاد تمهیداتی در راستای افزایش اوقات فراغت موجب افزایش فعالیتهای ورزشی در این اوقات و درنهایت موجب سلامت فردی و اجتماعی خواهد شد.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، امکانات ورزشی، پادگان، سرباز
  • محمد سعیدزاده، فریبا اسدی*، ملیحه رام صفحات 26-32
    مقدمه

    در هر نظام آموزشی، هدف از آموزش یادگیری است. یکی از بهترین شاخص هایی که می توان از آن برای دستیابی به این هدف استفاده کرد، پیشرفت تحصیلی است در دنیای امروز  ایجاد توانایی خلاقیت و آفرینندگی در فراگیران و موضوع پیشرفت تحصیلی در اکثر کشورهای دنیا از جمله موضوعاتی است که فکر و اندیشه محققان زیادی را به خود مشغول داشته است. این مطالعه با هدف ارتباط سنجی خلاقیت با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان علوم پزشکی بیرجند در سال 1396 انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 95-96 بودند که 324 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه خلاقیت سلطانی استفاده شد و معدل کل دانشجویان بعنوان معیار بررسی پیشرفت تحصیلی استفاده شد. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 18 با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه تعداد 200 دانشجوی دختر و 124 نفر دانشجوی پسر مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد 234 نفر از آنها در سن زیر 22 سال بودند، نتایج نشان داد بین خلاقیت با پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد (37/0=r). براساس نتایج این مطالعه بین نمره خلاقیت براساس دانشکده تفاوت معناداری وجود نداشت ولی بین پیشرفت تحصیلی بر اساس دانشکده محل تحصیل و جنسیت تفاوت  معنی داری بدست آمد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    به دلیل رابطه بین خلاقیت و پیشرفت تحصیلی، برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی توانمند ساز در خصوص روش های اثربخش تدریس برای استادان در سطح دانشگاه در جهت استفاده از روش های تدریس خلاق پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: خلاقیت، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان
  • مهدی بصیری مقدم، حسن ایرانی، حسین عجم زیبد، مرتضی نجات* صفحات 33-38
    مقدمه

    ایمنی بیمار یکی از جنبه های حیاتی در ارتقاء کیفیت مراقبت و عامل تعیین کننده سلامت بیماران است. در واقع ایمنی، پیشگیری از ایجاد حوادث و خطاهای ناخواسته برای بیماری است که تحت مراقبت سیستم بهداشتی - درمانی قرار می گیرد. خطاهای کارکنان درمان از شایعترین اتفاقات در سیستم های بهداشتی - درمانی جوامع است. مطالعه حاضر با هدف ارتباط اهمال کاری پرستاران بیمارستان علامه بهلول گنابادی با ایمنی بیمار انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است که در سال 1397بیمارستان علامه بهلول گنابادی با استفاده از نمونه گیری سرشماری بر روی 201 پرستار که دارای معیار ورود پژوهش بودند انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه اهمال کاری و پرسشنامه ایمنی بیمار بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. از ضریب همبستگی اسپیرمن برای مشخص کردن ارتباط بین متغیرها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمره اهمال کاری پرستاران 18/35 و میانگین نمره ایمنی بیمار 26/112 می باشد. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین اهمال کاری پرستاران و ایمنی بیمار یافت شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه مشخص شد که اهمال کاری پرستاران بیمارستان علامه بهلول گنابادی ایمنی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد بطوری که هر چه میزان اهمال کاری پرستاران کمتر شود، ایمنی بیماران ارتقا می یابد.

    کلیدواژگان: اهمال کاری، ایمنی بیمار، پرستار
  • الهه موسوی، اکرم اعرابی*، مرضیه عادل مهربان، سهیلا مژده صفحات 39-47
    مقدمه

    کار تیمی در بین مراقبین سلامت برای افزایش کیفیت خدمات و ارایه مراقبت های ایمن و موثر اهمیت دارد. اتاق عمل نیز به عنوان محیطی که افراد با تخصص های مختلف در آن کار میکنند نیازمند کار تیمی مناسب است. هدف از این مطالعه تعیین چگونگی کار تیمی و عوامل مرتبط با آن از دیدگاه مراقبین سلامت در اتاق عمل می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی می باشد که نمونه و جامعه مورد مطالعه آن 217 نفر از مراقبین سلامت شامل جراح، رزیدنت، متخصص بیهوشی، کاردان یا کارشناس اتاق عمل و کاردان یا کارشناس بیهوشی در اتاق عمل های 9 بیمارستان آموزشی شهر اصفهان در ایران می باشند که به روش نمونه گیری سهمیه ای و طبقه ای وارد مطالعه شدند.  ابزار گردآوری داده ها در پژوهش حاضر پرسشنامه «پرسش نامه ارزیابی تیم» (Team Assessment Questionnaire)  و یک پرسش نامه محقق ساخته بود که پایایی و روایی آنها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اندازه گیری شده است. اطلاعات در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.

    یافته ها

    از 217 نمونه 132 نفر زن و 85 نفر مرد بودند. میانگین و انحراف معیار سن افراد 9/34 و 61/0 بود. متوسط نمره کارتیمی در این پژوهش 05/2 ± 67/194 بود، که با توجه به سیستم نمره دهی تعیین شده برای پرسشنامه در این مطالعه قوی ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    میزان کار تیمی در میان مراقبین سلامت در اتاق عمل قوی و نسبتا قوی بود. اما اختلاف نمره های گروه های مختلف مراقبین سلامت با هم نشان دهنده تفاوت درک افراد از رفتارهای مرتبط با کار تیمی است. عوامل مرتبط با کار تیمی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند شامل، سیستم پاداش، پیشرفت تکنولوژی و یادگیری روش های نوین در اتاق عمل بودند که هر سه ارتباط معنی دار با نمره حاصل از کار تیمی داشتند.

    کلیدواژگان: اتاق عمل، کار تیمی، مراقبین سلامت
  • محمد براتی، عبدالرضا صلاحی مقدم* صفحات 48-52
    مقدمه

    آموزش واحد انگل شناسی برای دانشجویان علوم پزشکی خصوصا دانشجویان علوم آزمایشگاهی و پزشکی از حساسیت ویژهای برخوردار است. لذا هدف از این مطالعه تبیین تجارب به منظور بهبود کیفیت آموزش واحد عملی انگل شناسی دانشجویان علوم آزمایشگاهی به ویژه جلسه آموزش انجام تستهای آزمایشگاهی بر روی نمونه مدفوع میباشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش روش ارزیابی دانشجویان نه بر اساس پرشسنامه؛ بلکه بر اساس مشاهده و رتبه بندی استاد بوده است. بدون شک اهداف فرعی این پرسشنامه تحقق یافته و وجود پرسشنامه ضرورت نداشته است.

    نتایج

    استفاده از کود حیوانی در مقایسه با مدفوع انسانی نتایج رضایت بخشی داشت به طوری که دانشجویان در ردیف اول آزمایشگاه حضور یافته و تعداد افرادی از انجام آزمایش امتناع کردند، کاهش یافت. آثار تنش در صورت و رفتار و گفتار دانشجویان دیده نمیشد. دو دانشجو به صورت داوطلبانه در روند انجام آزمایش همکاری کردند و همه دانشجویان پس از الزام به انجام کار، پروسه محوله را انجام دادند.

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه از نظر مشاهده و رتبه بندی استاد تجربه موفقی در راستای جایگزینی کود حیوانی در برخی از جلسات انگل شناسی عملی و ایجاد فضای آموزشی مناسب ارایه مینماید. همچنین امید است با این روش گامی موثر در جهت رفع خطرات جدی کار با مدفوع بیماران و پیشگیری از تخریب دیدگاه دانشجویان از آینده شغلی خود برداشته شود.

    کلیدواژگان: واحد عملی، انگل شناسی، دانشجویان
  • اسحاق مرادی، مهناز صلحی، اسماعیل فتاحی*، زهره سهرابی، حدیث براتی صفحات 53-56

    تعیین شاخص هایی جهت علم سنجی و ارزشیابی محققان در محیط های آکادمیک آموزشی، یکی از مسایل چالش برانگیز می باشد (1). این شاخص ها می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف و متفاوتی از جمله زمینه ای که در آن فعالیت ارزشیابی صورت می گیرد، تعریف گردد. یکی از این شاخص ها که در حال حاضر به وفور در محیط های آکادمیک حتی جهت گزینش اعضای محققان و هیات علمی مورد استفاده قرار می گیرد، شاخص H-indexمی باشد که همراه با نقدها و مباحث زیادی از طرف موافقان و مخالفان آن بوده است. این شاخص گرچه در برخی حوزه های مرتبط به علم سنجی می تواند کمک کننده باشد اما مورد اجماع همه جامعه علمی درگیر با آن نیست (2). بنابراین، جهت شفاف سازی این موضوع، نقدهایی را که می تواند بر این شاخص وارد باشد، لیست نموده ایم. H-Index، یکی از شاخص های ارزیابی علمی محققان است که میزان تاثیرگذاری آن ها را در پیشبرد علم نشان می دهد.  H-indexیا شاخص H، اولین بار توسط Jorge E. Hirsch که یک فیزیک دان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است به عنوان ابزاری جهت ارزیابی کیفی تحقیقات علمی پژوهشگران ارایه شد. این شاخص برای یک محقق، عبارت است از H تعداد مقاله ارایه شده توسط وی، که به هر کدام حداقل H بار استناد شده باشد (3). ولی این شاخص دارای محدودیت هایی نیز است که آن را به عنوان یک شاخص ارزیابی، زیر سوال می برد. مهم ترین این نقدها، شامل این موارد می باشد:1-مشکل محققان فعال در یک حوزه علمی محققانی که در یک حوزه خاص فعالیت دارند، احتمالا، دارای H کمتری باشند چون تعداد استاناداتشان کمتر می شود و برعکس، محققانی که در حوزه های مختلف فعالیت دارند با احتمال بالای ارجاعات و در نتیجه بالا رفتن شاخص H خود مواجه هستند. 2-تفاوت در  H ثبت شده در نمایه اسکالر و نمایه اسکوپوس مقدار این شاخص در اسکالر بالاتر از اسکوپوس است لذا مشخص نیست که کدام یک بهتر است که، معیار سنجش قرار گیرد. 3-در نظر نگرفتن سهم هر یک از نویسندگان این شاخص بدون توجه به ترتیب نویسندگان، برای همگی به یک میزان استناد قایل می شود در حالی که ممکن است سهم و نقش هر یک از نویسندگان در تدوین مقاله، متفاوت باشد. 4-مشکل خودارجاعی نویسنده می تواند با ارجاع به تحقیقات گذشته خود، تعداد استنادات و در نتیجه شاخص H خود را بالا ببرد. گرچه محدودیت هایی در این زمینه وجود دارد اما نویسنده می تواند، به تنهایی ارجاع مقاله خود را بالا ببرد. 5-عدم بررسی متن و محتوای ارجاعات این شاخص با بررسی نکردن متن ارجاعات، می تواند سوگیری ایجاد نماید به عنوان نمونه، در یک مقاله ممکن است به مقالات زیادی استناد شده باشد، اما از بسیاری از مقالات،  فقط یک یا دو جمله ذکر شود. 6-محدود بودن شاخص به تعداد مقالات منتشر شده توسط محقق این محدودیت، این مشکل را می تواند ایجاد نماید که اگر یک محقق تعداد محدودی مقاله داشته باشد، ولی به دفعات بسیار ارجاع داده شده باشند، شاخص H بالایی نخواهد داشت و بالعکس، اگر یک محقق مقالات زیادی داشته باشد و به هر کدام چند استناد شده باشد، احتمال دارد شاخص H وی بالا برود. 7-عدم در نظر گرفتن رشته های مختلف علمی با درجات ارجاع مختلف رشته های مختلف علوم، دارای ظرفیت های متفاوتی از نظر ارجاع و زمینه تحقیق دارند لذا نمی توان برای همگی یک نسخه تجویز کرد و این شاخص این مورد را در نظر نمی گیرد. 8-تفاوت میزان این شاخص در پایگاه های مختلف داده شاخص های H محاسبه شده در پایگاه های مختلف می تواند تفاوت قابل توجهی با هم داشته باشد. این تفاوت می تواند از عواملی مانند تفاوت در بازه زمانی انتشار مقالات برای محاسبه شاخص و نیز تفاوت در پوشش مقالات، ناشی گردد. 9-عدم در نظر گرفتن کیفیت مقالات ارجاعی به دلیل فرمول محاسبه H-index که تعداد کمی مقالات اهمیت دارد لذا این احتمال وجود دارد که کیفیت مقالات چندان در نظر گرفته نشود. 10- در نظر نگرفتن میزان قوی یا ضعیف بودن مقالات از نظر شواهد با توجه به هرم شواهد، مطالعات سیستماتیک ریویو در بالاترین سطح می باشند ولی ممکن است این نوع مطالعه با یک مطالعه در سطح پایین از نظر اختصاص این شاخص به خود در یک سطح و یا حتی پایین تر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: شاخص H، دانشگاه، ارزشیابی
|
  • Mahkame Hedayatsafa*, Naser Mohammadian Roshan Pages 1-7
    Introduction

    Today ascertaining the healthiness of rice and providing healthy rice seeds are of prime importance. In these days we need to know about food health and establish a safe system of production. But unfortunately, wrong agricultural practices yield undesirable results. Therefore, this study aimed to investigate the amount of rice contamination in the main samples and ratoon.

    Materials and Methods

    This paper concerns the biological effects of pollution on whole rice seeds and investigates two types of rice, namely ratoon and main grain with Atomic Absorption Spectroscopy technique. Also we analyzed the measured parameters using ANOVA for mean comparison in SPSS using DUNCAN tests.

    Results

    Accumulation of heavy metals (Cd, Cr, Ni, Hg, Pb, and As) in the rice grain is reported at different levels. The investigation confirmed that the level of heavy metals in ratoon grain is higher than in main grains. For example, the accumulation of Ni, Pb, and Cd respectively were equal to 0.7, 0.18, and 0.072 mg/kg in ratoon grains, and they were higher than FAO/WHO and ISIRI limits for the allowed heavy metals values in rice.

    Conclusion

    According to the findings, unlike the conception of the public, ratoon grain is polluted more than the main grain. Therefore, since rice is the staple food of a large human population, it is extremely important to prevent heavy metal absorption, making it safe for consumption.

    Keywords: Heavy metals, Rice seeds, Cd, As, Ni, Pb, Cr, Hg
  • MohammadSadegh Aboutalebi, Sorour Mosleh*, Negin Masoudi Alavi Pages 8-16
    Introduction

    An effort is being made to reduce pre-hospital emergency missions as much as possible without any harm to people and reduce the quality of services. This can be achieved by determining some characters and conditions of patients with their need for emergency services.  The purpose of the present study was to determine the rate of Emergency Medical Services (EMS) use for transportation to hospital by trauma patients and that relation with some traumatic conditions.

    Methods and Materials: 

    This study is a descriptive cross-sectional study that has performed on traumatic patients referred to emergency department of Shahid Beheshti hospital in ten days consecutively. Patients recruited to study with continuous non-probability sampling and according to entrance criteria. One self-created checklist was used for data collecting. The validity and reliability of this checklist were determined. The researcher and related colleague presented in 24 hours in emergency department and filled the checklist. The data analysis was conducted using SPSS software, version 16.

    Results

    The average age of the participants was 35.2 that from 400 patients entered to this study 326 (81.7%) were male and 74 (18.3%) were female. There are significant relations between the kind of transportation by EMS or personal vehicle and patient variables of education, injury mechanism, injury kind, injury location and multiple trauma. There are no significant relations with sex and nationality. From quantitative variables such as age, pain rate at admission, the time of first assessment and the time of first intervention for patients, there are significant relations between the kind of transportation to hospital and pain rate and the time of first assessment.

    Discussion and Conclusion

    It is necessary to performing further and comprehensive studies about effective factors on kind of transportation and providing appropriate model for safe and effective decision practically around the call of EMS and patient transportation.

    Keywords: Emergency medical services, Hospitals, Transportation of Patients, Trauma
  • Reyhane Ghadrdan*, Farzam Farzan, Saeid Tabesh Pages 17-25
    Introduction

    The purpose of this study was to assess the soldiers’ satisfaction with leisure facilities and sportive activities in the garrison.

    Materials and Methods

    The present research is a survey and purposeful study. The research tool in this study is a researcher-made questionnaire based on reviewed literatures and an interview with some of the garrison expert’s managers. The survey community consists of all soldiers aged 18 or over from a military base, who are in charge of serving the garrison from the year ranged from 2018-2016. The random sampling method was used to collect 236 questionnaires from 600 soldiers in the garrison according to the Morgan table. The validity of the questionnaire was evaluated by a group of professors and specialists in nursing and sport management. To determine the reliability level of the questionnaire, Cronbach’s alpha coefficient was used using spss software; accordingly, the reliability coefficient of the questionnaire was estimated to be 0.9 (0.9), which is an acceptable value.

    Results

    The results showed that the level of satisfaction with sports and leisure activities was low, and soldiers reported that they used very little exercise equipment and tools.

    Conclusion

    Considering the low level of satisfaction with leisure activities, it is suggested to improve the quality of leisure activities. Also, making arrangements to increase leisure time will increase the activity of sports in these times and ultimately personal and social health.

    Keywords: Leisure, sports facilities, garrison, soldier
  • Mohammad Saeidzadeh, Fariba Asadi*, Malihe Ram Pages 26-32
    Introduction

    In each educational system, the purpose of learning is learning. One of the best indicators that can be used to achieve this goal is academic achievement. In today’s world creating creativity, creativity in learners and the subject of academic achievement in most countries around the world are among the issues that have led many scholars thinking to engage themselves. The purpose of this study was to evaluate the relationship between creativity and academic achievement in medical students of Birjand University of Medical Sciences in 1396.

    Materials and Methods

    The present study was a descriptive correlational study. The statistical population consisted of all students studying at Birjand University of Medical Sciences in the academic year 2017. 324 students were selected by stratified sampling. Soltani’s  creativity questionnaire was used to collect data and total average score of students was used as a criterion for assessing academic achievement. Data were analyzed by SPSS.18 using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and ANOVA test.

    Results

    In this study, 200 female students and 124 male students were studied. The results showed a significant positive correlation between creativity and students’ academic achievement (r = 0.37). Based on the results of this study, there was no significant difference between the score of creativity regarding the faculty, but there was a significant difference between academic achievement based on the school of education and gender (P <0.05).

    Conclusion

    Due to the relationship between creativity and academic achievement, it is suggested to hold workshops and empowerment training courses on effective teaching methods for university professors in order to use creative teaching methods.

    Keywords: Creativity, Academic achievement, Students
  • Mehdi Basiri Moghadam, Hasan Irani, Hosein Ajam Zibad, Morteza Nejat* Pages 33-38
    Introduction

    Patient safety is one of the critical aspects in improving the quality of care and determining the health of patients. In fact, safety is the prevention of the occurrence of unintended accidents and errors for the patients under the care of the health system. Errors of health care workers are one of the most common occurrences in the health systems. The aim of this study was to investigate the relationship between Procrastination of nurses with patient safety in Allameh Bohlol Gonabadi Hospital.

    Materials and Methods

    This study is a descriptive-analytical study which was done in 2019 at Allameh Bohlol Gonabadi Hospital using census sampling on 201 nurses who met the inclusion criteria. Data collection tools included: demographic information questionnaire, procrastination questionnaire and patient safety questionnaire. Data were analyzed using SPSS software version 22 at the significant level of 0.05. Spearman correlation coefficient was used to determine the relationship between the assessed variables.

    Results

    The results showed that the mean score of nursing neglect was 35.18 and the average patient safety score was 112.26. There was also a statistically significant relationship between nurses procrastination and patient safety.

    Conclusion

    According to the results of the study, it was found that nurses procrastination alternates the patient’s safety so that the less nurses’ procrastination improves patients’ safety.

    Keywords: Procrastination, Patient Safety, Nurse
  • Elahe Mousavi, Akram Aarabi*, Marzieh Adel Mehraban, Soheila Mojdeh Pages 39-47
    Introduction

    Effective healthcare team among healthcare providers is important to improve the quality of services and to provide safe and effective care. The purpose of this study was to evaluate the of healthcare team work and its related factors in operating room

    Methods and Materials:

     The current study is a descriptive-analytic study and the study population consisted of 217 healthcare providers who work in operating rooms of nine educational hospitals in Isfahan, Iran. For gathering data in this study, two assessment tools including a researcher designed questionnaire and a Team Assessment Questionnaire (TAQ) had been used. Finally, healthcare providers were divided into five groups according to the scoring system.

    Results

    From 217 samples, 132 were female and 85 were male. The mean of age were 34.9 respectively. The mean score of the teamwork in this study was 194.67 ± 2.05; which according to the scoring system of questionnaire it was considered strong for this study.

    Conclusion

    Healthcare providers in the operating rooms mostly had a strong or relatively strong teamwork score. But the difference between the various groups inside operating room team represents different perception about the healthcare team behaviors. The results of this study also indicated that the advancement of technology, learning new methods and rewards system are factors influencing the teamwork in the operating room

    Keywords: Operating Room, Healthcare team, Healthcare providers
  • Mohammad Barati, Abdoreza Salahimoghaddam* Pages 48-52
    Introduction

    Medical parasitology courses are highly sensitive to medical students, especially students in laboratory and medical sciences. Therefore, the aim of this study is Expression of experiences to improve the quality of a practical parasitology course for Students of Laboratory Sciences, especially the training session of laboratory tests performed on stool.

    Methods

    In this research, the method of student evaluation is based not only on journals but also on the basis of observation and ranking of the professor. Undoubtedly, the objectives of this questionnaire have been fulfilled and the existence of a questionnaire has not been necessary.

    Results

    The use of animal manure in comparison with human stools had satisfactory results, so that the students were in the first row of the laboratory and the number of people refusing to do the test was reduced. The effects of stress on the face and behavior of students were not seen. The two volunteers collaborated in the process of conducting the test, and all the students completed the process.

    Conclusion

    This study provides qualitative and successful experience in replacing animal manure in some practical parasitological sessions and creating an appropriate educational environment. It is also hoped that this method will be effective in removing the risk of working with patients ‘stools and preventing the destruction of students’ perspective of their career prospects.

    Keywords: Practical course, Parasitology, Students
  • Eshagh Moradi, Mahnaz Solhi, Esmaeil Fattahi*, Zohreh Sohrabi, Hadis Barati Pages 53-56

    The use of scientometric indicators to evaluate scholar articles and scientist in academic settings is one of the most challenging topics.(1) These indicators can be influenced by diverse and different factors, including the context in which the assessment activity is performed to measure the productivity and publications of the scientist or scholar. One of these indicators, which is currently used extensively in academic environments for the boost and selection as a scholar or faculty members, is The H-index, which has been accompanied by many critics and controversies between supporters and opponents. Although this index can be helpful in some areas related to scientometric it is not the consensus of all scientific community involved with it.(2) So, for the sake of clarity, we list the criticisms that can be made on this index H-Index is one of the researcher’s scientific evaluation indicators that display their impact on scientific advancement. The H-index was first proposed by Jorge E. Hirsch, a physicist at the University of Southern California, as a tool for the qualitative assessment of researchers. This index for a researcher is H, the number of articles presented by him, each of which has been cited at least H times.(3) But this index also has some limitations that make it an indicator of evaluation. The most important of these reviews include:1.The problem of active scholars in a scientific field  Sometime Researchers working in a particular context might to become low H index, because their number of citations is lower, and reverse, researchers working in different domains have a higher probability of referrals and thus higher H indexes. sometimes this also depends on the context in which the paper has been cited. 2. Different metrics in Google Scholar and Scopus profile The value of this index in Scholar is higher than Scopus, so it is not clear which one is better to be the benchmark.     3. Not considering the contribution of each of the authors This index, regardless of the order of the authors, is allotted to each other, while the contribution and role of each of the authors may vary in the compilation of the article. 4.Self-citation problem By referring to his past research, the author can increase the number of citations and, as a result, his H index. Although there are some limitations in this regard, the author can only refer to his article. 5. The failure to consider checking the text and content of citations This index can due to bias by not looking at the reference text. For example, in some paper, many articles may be cited, but from many articles, just one or two sentences or specialized word are mentioned. 6. Limit index to the number of articles published by the researcher This limitation can lead to this problem that if a researcher has a limited number of articles, but has been frequently referred to, the H index will not be high, and vice versa, if a researcher has many papers and each has multiple citations, index H might rise. 7. The failure to consider various scientific disciplines with different degrees of referrals Different disciplines of science have different capacities in terms of referral and research field, therefore, they cannot be prescribed for all, and this index does not consider this item. 8.The difference in the rate of this indicator in different databases The H indexes calculated at different bases can have a significant difference. This difference can be attributed to factors such as the difference in the time frame for the publication of articles to calculate the index and also the difference in the coverage of articles. 9. Failure to consider the quality of reference papers Due to the H-index calculation formula, which is important for a few articles, it is likely that the quality of the articles will not be taken into account. 10. Not considering the strength or weakness of the papers for Pyramid of Evidences According to the Pyramid of Evidence, systolic rejection studies are at the highest level, but this study may be at a level or even lower level with a low-level study. In addition, there are scholars with high impact factors and hundreds of publications without any applied research.

    Keywords: H-index, University, Evaluation