فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 17
|
  • الناز ایمان زاده، محمدرضا اسماعیلی*، رضا نیکبخش صفحات 1-12
    هدف

    پژوهش حاضر، با هدف اثر بخشی راهبرد یاددهی- یادگیری حل مساله در تدریس تربیت بدنی بر تربیت حرکتی دانش آموزان پایه هفتم انجام شد.

    روش

    این تحقیق به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود و روش تحقیق آن نیمه تجربی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر پایه هفتم شهرستان سراب و کلیه معلمان ورزش در سال تحصیلی 96-97 بود، که طبق گزارش اداره آموزش و پرورش شهرستان سراب 706 دانش آموز و 46 معلم ورزش بود. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند-تصادفی تعداد 84 نفر از دانش آموزان دختر و پسر پایه هفتم انتخاب گردیدند که به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (22 نفر دختر و 22 نفر پسر) و دو گروه کنترل (20 نفر دختر و 20 نفر پسر) تقیسم شدند که بعد از انجام 12 جلسه تمرین 65 دقیقه ای با استفاده از راهبرد یاددهی- یادگیری حل مساله از آزمودنی ها مجددا آزمون نهایی به عمل آمد. روش گرد آوری داده ها به صورت مشاهده ای و پرسشنامه ای بود. روایی محتوایی پرسشنامه ، توسط 5 نفر از صاحب نظران تایید و پایایی درونی با ضریب آلفای کرونباخ، 80/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آماری توصیفی و نیز استنباطی شامل آنکوا و آزمون لون استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که که بین گروه آزمایش و کنترل، از لحاظ راهبرد یاددهی- یادگیری حل مساله در ابعاد شناختی، عاطفی، آمادگی جسمانی و مهارتی درس بسکتبال تفاوت معنادار وجود دارد. اما متغیر جنسیت در ابعاد تربیت حرکتی معنی دار نیست.

    نتیجه گیری

    بنابراین نقشه های از قبل آماده شده، موجب بهبود نگرش نسبت به معلم و کلاس می شود پس معلمین ورزش و مربیان مدارس باید در جهت پیشبرد اهداف آموزشی از این راهبرد یاددهی- یادگیری بیشتر بهره ببرند.

    کلیدواژگان: روش یاددهی- یادگیری حل مساله، بعد شناختی، بعد عاطفی، بعد آمادگی جسمانی، بعد مهارتی، تربیت حرکتی
  • سجاد پاشایی*، محمدرسول خدادادی، فاطمه عبدوی، علی سالمی، میر داود حسینی صفحات 13-25
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین، میزان استفاده از ابزارهای ارتباطی فناوری اطلاعات (تلفن همراه، اینترنت، اینستاگرام و تلگرام) با افسردگی دانش آموزان منطقه آزاد ماکو، بود.

    روش

    پژوهش حاضر، از نوع همبستگی و با توجه به هدف از نوع کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان نوجوان 17 تا 18 سال تشکیل دادند که، 265 نفر بصورت تصادفی طبق جدول مورگان انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه های، استفاده آسیب زا تلفن همراه، جنار و همکاران(2007) با 6 گویه؛ استفاده از اینترنت؛ یانگ (1998) با 3 گویه؛ افسردگی نوجوانان؛ کوتچر (2002) با 6 گویه؛ پرسش نامه محقق ساخته میزان استفاده از شبکه های اجتماعی با 6 گویه، در قالب مقیاس لیکرت و پنج گزینه ای استفاده گردید. تحلیل داده ها نیز با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری Smart PLS انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد، ارتباط مستقیم و معنی داری بین میزان استفاده از ابزارهای ارتباطی فناوری اطلاعات (تلفن همراه، اینترنت، اینستاگرام و تلگرام) و افسردگی نوجوانان منطقه آزاد ماکو، وجود داشت(0/001>P).

    نتیجه گیری

    استفاده از اینترنت، موبایل و شبکه های مجازی به دلیل جذابیت های کاذبی که برای کاربران ایجاد می کند، سبب از بین رفتن ارتباطات رو در رو شده و باعث درونگرا شدن افراد می شود به این ترتیب افراد کم کم از ارتباطات مستقیم دوری می کنند، در نهایت عامل افسردگی و تنهایی آن ها می شود.

    کلیدواژگان: ابزارهای ارتباطی، فناوری اطلاعات، افسردگی، منطقه ازاد ماکو
  • فریبرز اصل مرز*، علی اصغر غلامی، سلمان شادیوند صفحات 26-37
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، تاثیرگذاری دو نهاد اساسی خانواده و مدرسه و معنادهی رابطه متقابل آن دو در ارتقاء سلامت اجتماعی شدن زندگی دانش آموزان بود.

    روش

    طرح پژوهشی این مطالعه به شیوه کیفی و به روش تحلیل محتواء است که در دو سطح توصیف و تبیین در دبیرستان های دخترانه دولتی رضوان، زینب و پروین شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام به تعداد 334 دانش آموز دختر در سال تحصیلی 98- 1397 انجام گرفت که 30 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته و مشاهده استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های برخی محققان، بین ارزش های اجتماعی خانه و مدرسه و معنادهی رابطه این دو به ارتقاء سلامت اجتماعی در زندگی دانش آموز، تضاد بالایی مشاهده شده است و چنین بر می آید که تضاد ارزشی و عدم هم نوایی دانش آموز با خانه و مدرسه به نفع دیگری تمام نمی شود، بلکه موجب روی گردانی و دل سردی دانش آموزان، هم از خانه و هم از مدرسه می گردد. از این رو تعامل خانه و مدرسه می تواند از دیدگاه جامعه شناختی، به عنوان یکی از مهم ترین و موثرترین راه های کاهش تضاد بین خانه و مدرسه در جهت ارتقاء سلامت دانش آموز، مورد توجه جدی و نگرش عمیق و کاربردی قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    نتیجه این تعامل، تاثیرات مثبت و فواید تربیتی و آموزشی بسیاری است که در معنادهی به ارتقاء سلامت زندگی اجتماعی دانش آموز و آینده او، فوق العاده نقش آفرین است.

    کلیدواژگان: خانواده، مدرسه، معنادهی، سلامت اجتماعی، دانش آموزان
  • سپیده فرج پور نیری* صفحات 38-47
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف پیش بینی نگرش مثبت و منفی به رفتار بزهکارانه بر اساس فرسودگی تحصیلی، اضطراب، استرس و افسردگی در دانش آموزان پسر دبیرستانی انجام شد.

    روش

    پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مشغول به تحصیل در دبیرستان های پسرانه شهرستان نیر در سال تحصیلی 97-1396بود. 120 نفر از این افراد با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده و به پرسشنامه های نگرش به رفتار بزهکارانه فضلی (1389)، مقیاس فرسودگی تحصیلی مسلش (2002) و مقیاس استرس، اضطراب و افسردگی لوینبند و لوینبند (1995) (DASS-42) پاسخ دادند. داده ها با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در سطح معناداری 05/0 مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که فرسودگی تحصیلی و افسردگی (01/0>p) و اضطراب (05/0> p) به طور معکوس با نگرش منفی و به طور مستقیم با نگرش مثبت به رفتار بزهکارانه همبستگی داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که فرسودگی تحصیلی، اضطراب و افسردگی درمجموع قادر به تبیین 24 درصد واریانس نگرش مثبت و 16 درصد از واریانس نگرش منفی به رفتار بزهکارانه بودند.

    نتیجه گیری

    فرسودگی تحصیلی، اضطراب و افسردگی در دانش آموزان پسر دبیرستانی بر طرز نگرش به رفتار بزهکارانه تاثیرگذار است. با توجه به یافته های حاضر، لازم است در برنامه ریزی های آتی در باب نگرش به رفتار بزهکارانه به نقش فرسودگی تحصیلی، افسردگی و اضطراب نیز توجه شود.

    کلیدواژگان: بزهکاری، فرسودگی تحصیلی، افسردگی، استرس، اضطراب، دانش آموزان
  • امین باقری کراچی*، محمد مهدی رزمجو صفحات 48-55
    هدف

    هدف این تحقیق مقایسه خود تنظیمی در دانش آموزان علاقه مند به بازی های رایانه ای بر حسب سبک بازی، محل بازی ، سابقه بازی و میزان ساعت انجام بازی در روز بود.

    روش

    روش این تحقیق توصیفی، از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان منطقه بهارستان 2(شهرستان های تهران به تعداد 12184 بود که یک نمونه372 نفری از میان آنها به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد. برای اندازه گیری خود تنطیمی از پرسشنامه بوفارد (1995) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ه با کمک آزمون آماری کراسکال والیس با استفاده از نرم افزار Spss23 در سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین خود تنظیمی یادگیری دانش آموزان بر حسب سبک های بازی های رایانه ای ، سابقه بازی های رایانه ای و میزان ساعت استفاده از بازی های رایانه ای در روز تفاوت معناداری وجود داشت (05/0 p<) ،اما بین خود تنظیمی یادگیری دانش آموزان بر حسب محل بازی رایانه ای تفاوت معناداری یافت نشد (14/0 p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق دست اندرکاران بایستی نسبت به شناسایی بازی های رایانه ای بویژه سبک آنلاین گسترده مجاز و غیر مخرب که می تواند به افزایش مهارت خودتنظیمی دانش اموزان کمک کند اقدام کنند و آنرا در قالب بسته های آموزشی در اختیار والدین و دانش آموزان قرار دهند. همچنین در مورد میزان ساعت بازی های رایانه ای در روز بایستی فرهنگ سازی شود.

    کلیدواژگان: بازی رایانه ای، خود تنظیمی، سبک بازی
  • علی هراتیان*، محمد پیری صفحات 56-67
    هدف

    تصمیمات مالی اتخاذشده توسط دانشجویان دردوره دانشجویی تاثیر بسیاری بر وضعیت مالی آنها پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه دارد. همچنین موقعیت مالی دانشجویان در دانشگاه می تواند عملکرد دانشگاهی آنها را تحت تاثیر قرار داده و بر توانایی آنها برای تکمیل دوره دانشگاهی اثرگذار باشد. این پژوهش درپی بررسی دانش، نگرش و رفتارمالی در سوادمالی دانشجویان بود.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان دانشگاه ملایر در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری در سال تحصیلی 1397-98 بودند که تعداد 415 نمونه از ایشان به روش طبقه بندی مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss در سطح معناداری 05/0 با استفاده از آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون لجستیک، یو من ویتنی و کروسکال والیس انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین دانش با نگرش مالی و نگرش با رفتارمالی همبستگی مثبتی برقرار بود و این ابعاد اثر مستقیمی بر سطح سوادمالی دانشجویان دارند و دراین میان رفتارمالی بیشترین سهم اثر گذاری را به خود اختصاص داد. همچنین اثرگذاری جنسیت به عنوان عامل تمایز در سطح سوادمالی و در ابعاد دانش و رفتارمالی دانشجویان تایید گردید (001/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بین دانش و نگرش و همچنین نگرش و رفتار همبستگی مثبتی وجود دارد اما بین دانش و رفتارمالی هیچگونه همبستگی و ارتباطی مشاهده نگردید. این نتایج بیان می کند که صرف کسب دانش مالی نمی تواند منجر به بهبود رفتارمالی دانشجویان گردد.

    کلیدواژگان: دانش مالی، رفتارمالی، سوادمالی، نگرش مالی، دانشجویان
  • زهرا نفر*، فاطمه سادات فاطمی، فائزه نفر صفحات 68-79
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی مفاهیم اخلاقی به دانش آموزان در کتاب های درسی پایه پنجم و ششم مقطع ابتدایی انجام شد.

    روش

    برای دستیابی به اهداف پژوهش از روش تحلیل محتوا در دو گام استفاده شد. در گام اول به صورت کیفی، روش تحلیل محتوای عرفی یا استقرایی برای شناسایی مقوله ها به کار گفته شد. در گام دوم، پس از دستیابی به مقوله ها، به صورت کمی و نظام مند و عینی، به بررسی مقوله ها پرداخته شد. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کتاب های فارسی (خوانداری)، مطالعات اجتماعی، هدیه های آسمان و علوم تجربی سال تحصیلی 1398-1399 پایه پنجم و ششم ابتدایی که شامل 8 جلد کتاب بود نمونه گیری در این پژوهش به شیوه ی نظری انجام شد و ملاک دسته بندی دروس، وجود محتوای اخلاقی در ساختار دروس کتاب در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داده است که متاسفانه چیدمان مفاهیم اخلاقی در کتب درسی موردتوجه قرار نگرفته است و از میان 12 مفهوم اخلاقی، تنها «تفکر»، «رفتار نیک»، «همکاری» موردتوجه قرارگرفته است و سایر مفاهیم از نظر تعداد تکرار و تنوع چینش در پایه های مختلف فاقد کارایی لازم هستند.

    نتیجه گیری

    پژوهشگران حوزه تعلیم و تربیت و اخلاق، باید به بررسی دوباره ی محتواهای اخلاقی کتاب های درسی پرداخته و نحوه ی ارایه این مفاهیم را بررسی کنند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کتاب های درسی، دوره ابتدایی، مفاهیم اخلاقی
  • یاور محمدی*، مرزبان ادیب منش صفحات 80-91
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای کتاب فیزیک پایه دهم با استفاده از نظریه نمایش اجزای دیوید مریل انجام شد.

    روش

    روش پژوهش مقاله حاضر اسنادی و مبتنی بر تحلیل محتوا با رویکرد کمی و کیفی بود و جامعه آماری آن تمام فصول کتاب فیزیک پایه دهم بود. برای جمع آوری داده ها از چک لیست استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که: در ارایه محتوا توجه لازم به تمام انواع مختلف محتوا (حقایق، مفاهیم، اصول و روش کار) مبذول شده است اما بیشتر ارزیابی های صورت گرفته از سطوح مختلف عملکردی مربوط به سطوح عملکردی یادآوری و کاربرد است و سطح عملکرد کشف و ابداع به ندرت ارزیابی شده است. مولفین کتاب در عرضه محتوای آموزشی از بیشتر انواع ارایه های اولیه، بجز تعمیم سوالی، استفاده کرده اند و اریه محتواهای آموزشی را با انواع مختلف ارایه های ثانویه تقویت کرده اند.

    نتیجه گیری

    با مقایسه نتایج پژوهش و اهادف مدنظر مولفین کتاب نشان داد که کتاب نقد عمده وارد بر کتاب عدم استفاده از تعمیم سوالی و عدم ارزیابی از سطح عملکرد کشف و ابداع است که این رویه با شایستگی های مورد انتظار از فراگیر، که در ابتدای کتاب درسی ذکر شده است، مغایر می باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، نظریه نمایش اجزای مریل، کتاب فیزیک پایه دهم
  • حسن مومنی*، سمانه لعله ئی، سجاد مومنی صفحات 92-107
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سرمایه روان شناختی بر مشارکت ورزشی دانش آموزان انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و از نظر نوع، کاربردی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان متوسطه دوره دوم شهرستان دهلران در سال تحصیلی 98-1397بودند که بر اساس جدول مورگان 360 نفر به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های سرمایه روان شناختی لوتانز (2007) و پرسشنامه انگیزه مشارکت ورزشی گیل(1983) بودند که اعتبار آن با روش صوری و پایایی آن نیز بر اساس آلفای کرونباخ 86/0 حاصل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از معادلات ساختاری و با نرم افزار Amos انجام شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد میانگین سرمایه روان شناختی 88/3 و مشارکت ورزشی 09/3 می باشد که در حد متوسط قرار دارند. نتایج همبستگی حاکی از رابطه مثبت و معنادار همه ابعاد دو متغیر با هم بود. همچنین نتایج معادلات ساختاری با نرم افزار Amos حاکی از این بود که سرمایه روان شناختی می تواند به میزان 64/0= R2 و 01/0≥P مشارکت ورزشی را پیش بینی نماید. با توجه به اینکه ضریب استاندارد رابطه برابر با 64/0 و معنادار است بنابراین متغیر سرمایه روان شناختی بر مشارکت ورزشی تاثیر مثبت داشت.

    نتیجه گیری

    پیامدهای سلامت ورزش محور و مشغولیت فیزیکی دانش آموزان در عصری که فضای مجازی بر تمام حوزه های زندگی سایه افکنده است نقش بسزایی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، مشارکت، ورزش، دانش آموزان
  • سارا ضیافر، فاطمه علیجانی* صفحات 108-117
    هدف

     هدف پژوهش حاضر بررسی پیش بینی اعتیاد به اینترنت در نوجوانان شهر قزوین بر اساس مسئولیت پذیری و سبک های دفاعی بود.

    روش

     روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی و همین طور از نظر نوع داده کمی بود. جامعه آماری تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر قزوین در سال تحصیلی 99 -1398 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای، تعداد 325 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت (یانگ، 1996)، مسئولیت پذیری (کالیفرنیا، 1948) و سبک های دفاعی (اندرز و همکاران، 1993) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS20 در دو بخش توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام) در سطح معناداری 05/0 انجام پذیرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که مسئولیت پذیری با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی؛ مکانیسم های دفاعی رشد یافته با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی و با مکانیسم های دفاعی رشد نایافته و روان آزرده رابطه مثبت داشت. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد مسئولیت پذیری به همراه مکانیسم های دفاعی رشد یافته و مکانیسم های دفاعی روان آزرده می تواند 10% واریانس اعتیاد به اینترنت را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

     اعتیاد با تاثیر شخصیت وظیفه شناس و سبک های دفاعی رشد یافته و اختلالات محور I و II رابطه  دارد و  افراد با شخصیت وظیفه شناس با سبک های دفاعی رشد یافته اعتیادی کمتری به اینترنت دارند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، مسئولیت پذیری، سبک های دفاعی، دانش آموزان دختر
  • اعظم خطیبی*، مهناز رجبی فر صفحات 118-132
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه میان سرمایه فرهنگی و کیفیت زندگی خانواده ها با سلامت اجتماعی دانش آموزان در شهر مریوان انجام گرفت.

    روش پژوهش

    روش پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان دوره متوسطه شهر مریوان در سال تحصیلی 97 -1396 بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 375 نفر محاسبه شد. روش نمونه گیری پژوهش حاضر، نمونه گیری نسبتی و چند مرحله ای بود. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های سرمایه فرهنگی بوردیو(1973)، سلامت اجتماعی کییز و شاپیرو (2004)، کیفیت زندگی WHO سازمان جهانی بهداشت(2016) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه با استفاده از نرم افزار spss22 در سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد آلفای کرونباخ به دست آمده برای همه متغیرهای تحقیق، بالای 70/0 بود. هم چنین بین سرمایه فرهنگی (362/0= r و 000/0= sig) و کیفیت زندگی (625/0= r و 000/0= sig) و پایگاه اقتصادی- اجتماعی خانواده (235/0= r و 001/0= sig) با سلامت اجتماعی فرزندان رابطه معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتیجه نهایی نشان داد که با تغییر در سرمایه فرهنگی و کیفیت زندگی خانواده ها می توان میزان تغییر در سلامت اجتماعی فرزندان را پیش بینی کرد. درواقع سرمایه فرهنگی و کیفیت زندگی خانواده ها نقش تعیین کننده ای در سلامت اجتماعی دانش آموزان دارد و سلامت اجتماعی به شدت به آن وابسته است و به دلیل نقش مهم دو متغیر سرمایه فرهنگی و کیفیت زندگی در سلامت اجتماعی اعضای خانواده به ویژه فرزندان که عضوی از جامعه دانش آموزی هستند، مسیولین تربیتی و خانواده ها باید شرایط لازم را برای تقویت این دوعنصر فراهم آورند.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، کیفیت زندگی، سلامت اجتماعی، رضایت از زندگی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی
  • ناصر کمالپورخوب، خسرو نظری* صفحات 133-145
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سکوت سازمانی در تعهد سازمانی و تمایل به ترک خدمت انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل 700 نفر از مدیران و کارشناسان استان کهگیلویه و بویراحمد بودند که 248 نفر از آنها بر اساس جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. برای جمع آوی داده ها از پرسش نامه های سکوت سازمانی ون داین و همکاران (2003)، تعهد سازمانی آلن و مایر (1990) و ترک خدمت مایر کیم و همکاران (2007) با ضریب پایایی 72/.، 91/. و 85/. به ترتیب استفاده گردید. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل مسیر و مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart-PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که سکوت دوستانه بر تعهد سازمانی تاثیر مثبت و معناداری داشت، درحالیکه تاثیر سکوت تدافعی بر تعهد سازمانی تایید نشد. اما سکوت مطیع تآثیر معناداری بر تعهد سازمانی داشت و باعث ماندن کارکنان در سازمان شد. از بین مولفه های سکوت سازمانی، سکوت دوستانه بیشترین تاثیر را بر تمایل به ترک خدمت داشت. سکوت تدافعی و مطیع به ترتیب تاثیر کمتری بر تمایل به ترک خدمت در بین کارکنان داشت.

    نتیجه گیری

    توجه به سکوت دوستانه و شناسایی نقاط مثبت و منفی آن می تواند به مدیران و سیاست گذاران سازمانی کمک تا جهت توسعه سازمان و برای افزایش تعهد سازمانی و کاهش تمایل به ترک خدمت کارکنان به مولفه های سکوت سازمانی و آوای سازمانی توجه بیشتری نشان دهند.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، تعهد سازمانی، تمایل به ترک خدمت
  • افسانه ایمن ارشادی، کلثوم نامی* صفحات 146-155
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر ارزیابی فعالیت های پرورشی مدارس ابتدایی مبتنی بر سند تحول بنیادین بود.

    روش

     روش تحقیق حاضر توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه مربیان و معاونین پرورشی مدارس ابتدایی ناحیه یک شهر بندرعباس که 131 نفر بودند و از روش سرشماری کامل استفاده شد،  جهت گردآوری داده ها از فرم ارزیابی فعالیت های پرورشی مدارس ابتدایی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش استفاده شد، که روایی محتوایی آن مورد تایید خبرگان امر قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 83/0 برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 در سطح معناداری 0.05 و با استفاده از آزمون t تک نمونه ای انجام شد.

    یافته ها

     نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل سوال ها نشان داد که وضعیت اجرای بهار معرفت ،گرو های دوستی به رنگ خدا، عملکرد توانمند سازی ، برگزاری هفته تربیت اسلامی و مناسب های ملی،توسعه و تجهیز کتابخانه ها، ، انس با قرآن و  عترت ، برگزاری جشن شکوفایی، برگزاری مسابقات قرآنی و مناسبت های ولایی مبتنی بر سند تحول بنیادین در سطح مطلوب قرار دارد و وضعیت آموزش عملی نماز، پیوند مسجد، مدرسه و خانواده، عملکرد امام جماعت و اجرای ساعت اقامه نماز مبتنی بر سند تحول بنیادین در مدارس ابتدایی ناحیه یک شهر بندرعباس در سطح مطلوب قرار نداردp<0.005))

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های پژوهش فعالیت های فوق برنامه من جمله فعالیت های فوق برنامه ورزشی، مذهبی، هنری، اردو، و بازدید، علمی و پژوهشی و تشکل های دانش آموزی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: فعالیت های پرورشی، مدارس ابتدایی و سند تحول بنیادین
  • حسین دهقان*، برزو مروت صفحات 156-169
    هدف

     هدف از انجام این پژوهش بررسی زمینه  و عوامل موثر خانوادگی(سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی) بر انتخاب رشته دانش آموزان بود.

    روش

     روش مطالعه در این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه واقع در منطقه 8 تهران در سال 95- 1394 بودند. جمعیت نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و طبقه ای، متناسب با جنسیت شامل 355 نفر از دانش آموزان، با رعایت نسبت جنسی 178نفر پسر و 177نفر دختر بود ند.  ابزار سنجش، پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور برآورد پایایی ابزار سنجش از پیش آزمونی با جامعه آماری30 نفر بهره گرفته  شد و نتایج از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد و پایایی 0/8 بدست آمد. به منظور توصیف اطلاعات به دست آمده از فراوانی، درصد فراوانی، میانگین وشاخص پراکندگی انحراف معیار استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از آماره های همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس بهره گرفته شد.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که عوامل موثر خانوادگی (سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی) در بین دانش اموزان رشته های مختلف تفاوت معناداری داشت(p<0.05)

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های تحقیق بین متغیرهای سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی با انتخاب رشته دانش آموزان رابطه وجود دارد و تغییر در هریک از آنها موجب تغییر در انتخاب رشته دانش آموزان می گردد.

    کلیدواژگان: زمینه های خانوادگی، انتخاب رشته، مقطع دبیرستان، دانش آموزان
  • سمیه اکبری*، امید مهنی صفحات 170-179
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین یادگیری سازمانی با کیفیت تدریس معلمان مدارس شهر بندرعباس انجام شد.

    روش

    تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث ماهیت توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان زن و مرد مقطع متوسطه دوم شهر بندرعباس به تعداد 800 نفر در سال تحصیلی98 -1397 تشکیل داد. جهت تعیین تعداد نمونه آماری از جدول کرجسی و مورگان (1970) استفاده شد و با توجه به تعداد جامعه آماری تعداد افراد نمونه آماری پژوهش 261 نفر تعیین گردید. با توجه به این که جامعه آماری شامل دو گروه زن و مرد بود برای انتخاب نمونه آماری پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. جهت گردآوری داده های تحقیق نیز از پرسشنامه کیفیت تدریس کوشی (1392) و یادگیری سازمانی نیف (2001) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss ویراست 20 در  سطح معنی داری 05/0 و با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد.

    یافته ها

     یافته های پژوهش نشان داد که بین یادگیری سازمانی با کیفیت تدریس معلمان رابطه معناداری وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که از بین متغیرهای نه گانه وارد شده به مدل مورد نظر متغیرهای فرهنگ یادگیری سازمانی، کار گروهی، اشتراک دانش، رهبری مشارکتی، توسعه شایستگی کارکنان به صورت مثبت و معناداری توانستند کیفیت تدریس معلمان مدارس را پیش بینی کنند.(P<0.001)

    نتیجه گیری

    طبق یافته های پژوهش  یادگیری سازمانی در مدارس موجب می شود که الگوهای ذهنی جدید و گسترده ای در میان معلمان پرورش یابد و آنها می آموزند که چطور با یکدیگر بیاموزند.

    کلیدواژگان: کیفیت تدریس، یادگیری سازمانی، معلمان، مدارس
  • محمدامین امینی هرندی، محمد مهدی رشیدی* صفحات 180-197
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف شناسایی و استخراج ابعاد کلیدی و مولفه های شایستگی موردنیاز مدیران بازار سرمایه، تجزیه وتحلیل سیستم های توسعه شایستگی های این مدیران و نهایتا ارایه مدل مفهومی شاخص های مدیران بازار سرمایه بود.

    روش

     این تحقیق به صورت آمیخته در دو بعد کیفی و کمی انجام شد که در بعد کیفی جامعه آماری نخبگان و متخصصان مرتبط با رشته مدیریت در بازار بورس اوراق بهادار تهران بودند که از سوابق اجرایی در سطوح تصمیم گیری برخوردار بودند  این گروه برای انجام بخش کیفی پژوهش انتخاب و در فرایند مصاحبه شرکت کردند و از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و تعداد 26 نفر به عنوان مصاحبه شونده انتخاب شد و برای تحلیل داده های کیفی پژوهش از طریق تحلیل محتوا استفاده شد و در بعد کمی جامعه آماری شامل کلیه مدیران فعال در بورس اوراق بهادار تهران که حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 225 نفر مدیر بدست آمد و از طریق پزسشنامه داده ها جمع آوری گردید سپس با نرم افزار SPSS و SLS سوالات پژوهش تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

     بر این اساس پس از مطالعه ادبیات و تجزیه و تحلیل آماری مدل شایستگی مدیران بازار سرمایه شامل سه بعد و 26 مولفه بوده که بعد دانش و مهارت عمومی شامل مولفه های تفکر استراتژیک، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پروژه، مدیریت تعارض، مدیریت دانش، تفویض اختیار، تصمیم گیری، یادگیری و توسعه فردی، نتیجه گرایی و مدیریت تغییر و تحول است، بعد دانش و مهارت تخصص شامل مولفه های مدیریت سیستم ها و فرایندهای مالی، مدیریت برنامه های مالی استراتژیک، برنامه ریزی مالی و بودجه بندی، ارزیابی سرمایه گذاری، تجزیه و تحلیل هزینه منفعت، مدیریت هزینه و درآمد، ممیزی و حسابرسی و تضمین پاسخگویی مالی بوده و بعد فردی و شخصیتی شامل مولفه های مدیریت بر خود، اعتماد به نفس، برون گرایی، تفکر خلاق، اعتمادسازی، انعطاف پذیری و سازگاری، تفکر سیستمی، اخلاق و تعهد می باشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به اهمیت بازار سرمایه و همچنین شایستگی های مدیران برای موفقیت، مدل مذکور برای تصمیم گیرندگان و مشاوران به منظور انتخاب مدیران در بازار سرمایه کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: شایستگی ها، مدل های شایستگی، مدیران بازار سرمایه
  • خدانظر شهنوازی*، سیمین اصغری نژاد صفحات 198-210
    هدف

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین مدیریت مشارکتی با رویکرد معلمان به تدریس در مدارس مقطع ابتدایی شهرستان نیک شهر بود.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان نیک شهر بود که با توجه به محدود بودن جامعه آماری کل جامعه مبنای نمونه قرار گرفت. این تحقیق از نظر هدف جزو تحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت و روش جزو تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی می باشد. ابزار جمع آوری داده ها در این تحقیق دو پرسشنامه مدیریت مشارکتی و پرسشنامه رویکرد معلمان به تدریس بود که از پایایی و روایی قابل قبول برخوردارند. 

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادکه بین مدیریت مشارکتی با رویکرد محلم محوری به تدریس در مدارس مقطع ابتدایی شهرستان نیک شهر رابطه منفی و معنادار وجود داشت اما رابطه مدیریت مشارکتی با رویکرد دانش آموز محوری به تدریس مثبت و معنادار بود. 

    نتیجه گیری

    همچنین مشخص شد هریک از ابعاد مدیریت مشارکتی به تفکیک با رویکرد معلم محوری به تدریس رابطه منفی و معنادار و با رویکرد دانش آموز محوری به تدریس رابطه مثبت و معنادار داشتند.

    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، رویکرد تدریس، رویکرد معلم محور، رویکرد دانش آموز محور
|
  • Elnaz Eimanzadeh, MohammadReza Esmaieli*, Reza Nikbakhash Pages 1-12
    Purpose

    The present study investigated the effect of problem-solving teaching-learning strategy on Physical education teaching on seventh grade students' motor training.

    Method

    The purpose of this research was applied research and its research method is quasi-experimental. The statistical population included all male and female students in seventh grade of Sarab city and all sport teachers in the school year of 97-96. According to the Sarab County Department of Education, there were 706 students and 46 sports teachers. Using purposive-random sampling method, 84 males and female seventh grade students were selected randomly into two experimental groups (22 girls and 22 boys) and two control groups (20 girls and 20 boys), were divided. After 12 sessions of 65 minutes training, the subjects were tested again using the problem-solving learning-learning strategy. Data were collected by observation and a questionnaire. Content validity of the questionnaire was confirmed by 5 experts and Cronbach's alpha coefficient was 0.80. Descriptive and inferential statistical methods including ANCOVA and Levon test were used for data analysis.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of teaching-problem solving strategy in cognitive, emotional, physical fitness and skill of basketball lessons. But the gender variable in the dimensions of motor training is not significant.

    Conclusion

    Therefore, pre-prepared maps improve teacher and classroom attitudes so that sport teachers and school coaches should use this teaching-learning strategy to further their educational goals.

    Keywords: Problem solving teaching- learning method, Cognitive dimension, Emotional dimension, Physical, skill readiness dimension, Motor training
  • Sajjad Pashaie*, Mohammad Rasol Khodadadi, Fatemeh Abdavi, Ali Salemi, Mir Davod Hoseini Pages 13-25
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the relationship between the use of information technology communication devices (mobile phones, Internet, Instagram and Telegram) with depression in students in the Mako Free Zone.

    Method

    The present study was of correlational type and applied according to the purpose. The statistical population of the study consisted of adolescent students aged 17 to 18 years, of whom 265 were randomly selected according to Morgan's table. To collect data from questionnaires, harmful use of mobile phones, Jenaar et al. (2007) with 6 items; use of the Internet; Yang (1998) with 3 items; adolescent depression; Kotcher (2002) with 6 items The researcher-made questionnaire was used to measure the use of social networks with 6 items, in the form of a Likert scale and five options. Data analysis was also performed using Smart PLS structural equation modeling method.

    Results

    The findings showed that there was a direct and significant relationship between the use of information technology communication tools (mobile, Internet, Instagram and Telegram) and depression in adolescents in the Mako Free Zone (P <0.001).

    Conclusion

    The use of the Internet, mobile phones and virtual networks, due to the false attractions it creates for users, causes the loss of face-to-face communication and causes people to become introverted. In this way, people gradually avoid direct communication. It ultimately causes depression and loneliness.

    Keywords: Communication tools, information technology, depression, Mako free zone
  • Fariborz Aslmarz*, Ali Asghar Gholami, Salman Shadivand Pages 26-37
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of the two basic institutions of the family and the school and the meaning of their relationship in the socialization health upgrade of the students life.

    Method

    The research design this study qualitative and to The method of content analysis is that in two levels of description and explanation in girls high schools Rezvan, Zeynab and Parvin Abdanan city of Ilam Province to quantity 334 girl student in 2018-19 educational year Was performed that from this them 30 People were selected as the sample. Semi-structured interview and observation were used to collect is data.

    Results

    According to the findings of some researchers, between of social values family and school and social health upgrade and meaning of the relationships between the two in the life of a student, is a conflict and it follows that the values conflict and lack of conformance student with family and school not the benefit of another, Rather, it causes students to become discouraged and discouraged, both at home and at school. Hence, the interaction between home and school can be considered seriously and practically from a sociological perspective as one of the most important and effective ways of reducing the conflict between home and school in the direction of student health upgrade.

    Conclusion

    The result of this interaction is the positive impacts and many educational and educational benefits that play an important role in the meaning of the student health upgrade of social life and his or her future.

    Keywords: Family, School, Meaning, Social Health, Students
  • Sepideh Farajpour Niri* Pages 38-47
    Purpose

    This study aimed to predict positive and negative attitudes to delinquent behavior based on academic burnout, anxiety, stress, and depression in high school male students.

    Methodology

    The research method was descriptive-correlational, and the statistical population included all students studying in male high schools in the Nair city in the academic year 2017-18. One hundred twenty of them were selected by the cluster sampling method and answered the questionnaires of attitude toward delinquent behavior Fazli (2010), Maslach Burnout Inventory (2002) and Lovibond, Lovibond of stress, anxiety, and depression scale (1995) (DASS-42). Data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression methods.

    Findings

    The result showed that academic burnout and depression (p <0.01) and anxiety (p <0.05) were inversely correlated with a negative attitude to delinquent behavior and directly related to a positive attitude to delinquent behavior. The results of multiple regression analysis also showed that academic burnout, anxiety, and depression were able to explain 24% of the variance of positive and 16% of negative attitude toward delinquent behavior.

    Conclusion

    Academic burnout, anxiety, and depression in high school male students affect attitudes toward delinquent behavior. Given the present findings, it is necessary to consider the role of academic burnout, depression, and anxiety in future planning to reduce the attitude toward delinquent behavior.

    Keywords: delinquency, Academic Burnout, Depression, Stress, Anxiety, Students
  • Amin bagheri kerachi*, Mohammad Mehdi Razmjoo Pages 48-55
    Purpose

    The purpose of this study was to compare self-regulation among students interested in computer games based on the style of play, the place of play, the history of the game, and the hours of playing the day.

    Methodology

    The method of this descriptive - comparative type. The statistical population of this research was elementary school students in Baharestan2, a sample of 372 of them selected through multi-stage cluster sampling. Bouffard questionnaire (1995) was used to measure self-regulation.

    Findings

    There was a significant difference between students self-regulatory based on computer game styles, computer games history and hours of computer games usage per day(P< .05), But there was no significant difference between self-regulatory learning of students according to the location of the computer game(P< .14). Data analysis was performed using Kruskal-Wallis statistical test.

    Conclusion

    According to the results of the research, schools should take action to identify non-destructive computer games that can help students to improve their self-regulation skills. Provide it to parents and students in the form of educational packages. Students should be justified on the amount of computer gaming hours per day.

    Keywords: Computer Games, self-regulation, style of play
  • Ali Haratian*, Mohammad Piri Pages 56-67
    Purpose

    The financial decisions made by students during the student period have a great impact on their financial situation after graduating from university. Also, the financial position of students in the university can affect their academic performance and affect their ability to complete the university course. This study sought to examine the knowledge, attitude and financial behavior in students' literacy.

    Methodology

    This study was descriptive-correlational. The statistical population of this study was Malayer University students in three bachelors, masters and doctoral degrees in the academic year of 2018-19, of which 415 samples were selected by staged classification method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data analysis was performed using SPSS software at a significance level of 0.05 using Spearman correlation tests and logistic regression, UM Man Whitney and Croscalwalis.

    Findings

    The results of the relationship between knowledge with financial attitude and attitude with financial behavior had a positive correlation and these dimensions have a direct effect on the level of students' financial literacy. The influence of gender was also confirmed as a factor of differentiation in the level of literacy and in the dimensions of students' knowledge and financial behavior (P <0.001).

    Conclusion

    Based on the results, there is a positive correlation between knowledge and attitude, as well as attitude and behavior, but there was no correlation between knowledge and financial behavior. These results suggest that financial knowledge alone cannot improve students' financial behavior

    Keywords: Financial Knowledge, Financial Behavior, Financial Literacy, Financial Attitude, Students
  • Zahra Nafar*, Fatemeh Sadat Fatemi, Faezeh Nafa Pages 68-79
    Purpose

    The aim of this study was to identify moral concepts in students in the fifth and sixth grade textbooks of elementary school.

    Methodology

    Content analysis was used in two steps to achieve the objectives of the research. In the first step, qualitatively, the method of analyzing conventional or inductive content was used to identify categories. In the second step, after accessing the categories, the categories were reviewed quantitatively, systematically and objectively. The statistical population of this study, all Persian books (reading), social studies, gifts of heaven and experimental sciences in the academic year 1398-1399, fifth and sixth grades of elementary school, which included 8 volumes of books, sampling in this research was done theoretically and the criterion of classification, existence Moral content was considered in the structure of textbook lessons.

    Results

    Unfortunately, the alignment of ethical concepts in textbooks has not been addressed and of the 12 ethical concepts, only "thinking", "good behavior", "cooperation" has been considered.

    Conclusion

    Other concepts are inefficient in terms of the number of repetitions and variations in alignment at different bases.

    Keywords: Content analysis, Curriculum, elementary school, ethical concepts
  • Yawar Mohammadi, *Marzban Adibmanesh Pages 80-91
    Purpose

    The aim of this research was content analysis of tenth grade physics textbook in the field of mathematics and physics using Merrill’s component display theory.

    Methodology

    The research method was documentary and was done based on content analysis which uses both quantitative and qualitative analysis, and its statistical society was tenth grade physics textbook . Check list method was used to collect the corresponding data.

    Results

    Our results showed that: in presenting the content the enough attention has been devoted to the different types of contents (facts, concepts, rules and presedure), but the find-performance has not been evaluated enough and the textbook doesn’t contain any inquisitory generality. The authors has been used the most of the primary presentations, except inquisitory generality, and enhance the structural contents using the secondary presentations.

    Conclusion

    Comparing our results with the purposes of the textbook showed that the main criticism is that has not utilize inquisitory generality and has not evaluated the find-performance. This procedure was unlike the is unlike the competencies, mentioned in its introduction, which must be gained by the student.

    Keywords: Content analysis, Merrill’s component display theory, tenth grade physics textbook
  • Hassan Momeni*, Samaheh Laleyi, Sajad Momeni Pages 92-107
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of psychological capital on student sports participation.

    Methodology

    The present research method was a descriptive correlation and applied in terms of type. The statistical population included high school students of the second year of Dehloran city in the academic year of 2018-19, which according to Morgan table, 360 people were selected as the sample size and random sampling method. The instruments used were the Luthans Psychological Capital Questionnaire (2007) and the Gil Sports Participation Motivation Questionnaire (1983), the validity of which was obtained by the formal method and its reliability based on Cronbach's alpha of 0.86. Data analysis was performed using structural equations with Amos software.

    Results

    Data analysis showed that the average psychological capital is 3.88 and the sports participation is 3.9, which is in the average. The correlation results showed a positive and significant relationship between all dimensions of the two variables. Also, the results of structural equations with Amos software indicated that psychological capital could predict sports participation at the level of R2 = 0.64 and P <0.01. Given that the standard coefficient of the relationship is equal to 0.64 and significant, so the variable of psychological capital had a positive effect on sports participation.

    Conclusion

    The consequences of athletic health and students' physical engagement play a significant role in an age where cyberspace has overshadowed all areas of life.

    Keywords: Psychological Capital, Participation, Sports, Students
  • Sara Ziafar, Fatemeh Alijani* Pages 108-117
    Purpose

     The Purpose of the present study was to investigate the prediction of Internet addiction in adolescents in Qazvin based on responsibility and defensive styles.

    Methodology

     The research method was descriptive-correlational in terms of applied data collection method and quantitative data type in terms of data type. The statistical population of all high school students in Qazvin was in the academic year of 2019-20. Using the stepwise cluster sampling method, 325 people were selected as the sample size. Internet addiction questionnaires (Yang, 1996), Responsibility (California, 1948) and Defense Styles (Anders et al, 1993) were used to measure the variables studied. The analysis of the information obtained from the implementation of the questionnaires was performed through SPSS20 software in two descriptive and inferential sections (Pearson correlation, step-by-step regression).

    Results

     The results showed that responsibility is negatively associated with Internet addiction. Growing defense mechanisms are negatively associated with Internet addiction and have a positive relationship with underdeveloped and psychotic defense mechanisms. Also, the results of step-by-step regression analysis showed that responsibility along with developed defense mechanisms and psychologically impaired defense mechanisms can explain 10% of Internet addiction variance.

    Conclusion

     Addiction is associated with the influence of conscientious personality and developed defensive styles and disorders I and II, and people with conscientious personality with less developed defensive styles are less addicted to the Internet.

    Keywords: Internet addiction, responsibility, defensive styles, Female students
  • Azam Khatibi*, Mahnaz RajabiFar* Pages 118-132
    Purpose

    This study was conducted to investigate the relationship between cultural capital and family quality of life with students' social health in Marivan.

    Methodology

    Research: The present research method was survey and correlational. The statistical population included all high school students in the city of Marivan in the academic year 2017-18. The sample size was calculated using the Cochran's formula of 375 people. The sampling method of the present study was relative and multi-stage sampling. Bourdieu's Cultural Capital Questionnaire (1973), Keys and Shapiro's Social Health (2004), WHO Quality of Life, World Health Organization (2016) were used to collect data. Data analysis was performed using Pearson correlation method and multiple regressions using SPSS22 software at a significance level of 0.05.

    Results

    The research findings showed that Cronbach's alpha for all research variables was above 0.70. Also between cultural capital (r = 0.362 and sig = 0.000) and quality of life (r = 0.625 and sig = 0.000) and the socio-economic base of the family (r = 0.2355 and 0.001) = sig) There was a significant relationship with children's social health.

    Conclusion

    The final result showed that by changing the cultural capital and quality of life of families, the rate of change in children's social health can be predicted. In fact, the cultural capital and quality of life of families play a decisive role in the social health of students, and social health is highly dependent on it. They are a student community, and education officials and families must provide the necessary conditions to strengthen these two elements

    Keywords: cultural capital, quality of life, social health, life satisfaction, socio-economicstatus
  • Nasser Kamalpour Khoob, Khosrow Nazari* Pages 133-145
    Purpose

    The present study was conducted to investigate the role of organizational silence in organizational commitment and willingness to leave the service.

    Methodology

     The method of the present study was descriptive-correlational. The statistical population consisted of 700 managers and experts from Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Provinces, of which 248 were selected based on Morgan's table by stratified random sampling. To summarize the data from the organizational silence questionnaires of Van Diane et al. (2003), the organizational commitment of Allen and Meyer (1990) and the resignation of Meyer Kim et al. (2007) with a reliability coefficient of 72%, 91% And 85% Used in order, In order to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov tests, path analysis and structural equation modeling were used with Smart-PLS software.

    Finding

    The results showed that friendly silence had a positive and significant effect on organizational commitment, while the effect of defensive silence on organizational commitment was not confirmed. But obedient silence had a significant effect on organizational commitment and kept employees in the organization. Among the components of organizational silence, friendly silence had the greatest impact on the tendency to leave the service. Defensive and submissive silence had a lesser effect on employees' willingness to leave, respectively.

    Conclusion

    Paying attention to friendly silence and identifying its positive and negative points can help managers and policy makers to pay more attention to the development of the organization and to increase organizational commitment and reduce the desire to leave the service of employees to the components of organizational silence and organizational voice.

    Keywords: Organizational Silence, Organizational Commitment, Willingness to Quit
  • Afsaneh Iman Ershad, Kolsum Nami* Pages 146-155
    purpose

    The purpose of the present study was to evaluate the developmental activities of elementary schools based on a document of fundamental change.

    Methodology

    The present research method was descriptive-survey. The statistical population, including all educators and deputy principals of primary schools in the first district of Bandar Abbas, which was 131 people, and the full census method was used to collect data from the evaluation form of primary school activities based on the document of fundamental change in education. Its content validity was confirmed by experts and its reliability was estimated to be 0.83 using Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was performed using SPSS22 software at a significance level of 0.05 and using a single sample t-test.

    Results

    The results of the analysis of the questions showed that the status of the implementation of the Spring of Knowledge, friendship groups in the color of God, performance of empowerment, holding Islamic Education Week and national events, development and equipping of libraries, The Quran and Atrat, the celebration of prosperity, the holding of Quranic competitions and provincial occasions based on the document of fundamental change are at the desired level, and the situation of practical prayer training, the connection of mosque, school and family, the performance of Imam Jamaat and the performance of prayer based on the document of transformation Basic in primary schools in the first district of Bandar Abbas is not at the desired level (p <0.005).

    Conclusion

    According to the research findings, extracurricular activities, including sports, religious, artistic, camp, and visiting, scientific and research activities, and student organizations have a significant impact on students' academic achievement.

    Keywords: Extracurricular Activities, Elementary Schools, Fundamental Reform Document
  • Hossein Dehghan*, Borzoo Morovat Pages 156-169
    Purpose

    The aim of this study was to investigate family contexts on student choice.

    Method

    The study method in this study was descriptive-analytical. The statistical population of this study included all high school students located in District 8 of Tehran in 2015-16 and the sample population included 355 students with sexual intercourse, 178 boys and 177 people. It was a girl. The sampling method was cluster-type and gender-appropriate. The measurement tool was a researcher-made questionnaire. 0.8 = obtained. In order to describe the obtained information, frequency, frequency percentage, mean and scattering of standard deviation were used. Pearson correlation statistics and variance analysis were used to test the hypotheses.

    Results

    The findings showed that effective family factors (economic capital, cultural capital and social capital) were significantly different among students of different fields.

    Conclusion

    According to the research findings, there is a relationship between the variables of economic capital, cultural capital and social capital with the choice of the field of students and the change in each of them causes a change in the choice of the field of students.

    Keywords: family backgrounds, field selection, high school, students
  • Somayeh Akbari*, Omid Mehni Pages 170-179
    Purpose

    The present study tries to examine the relationship between organizational learning and quality teaching of teachers’.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose and descriptive in nature and correlational. The statistical population of the study consisted of all male and female secondary school teachers in Bandar Abbas with 800 people in the 2018-19 academic year. To determine the number of statistical sample, Krejcie and Morgan table (1970) was used and according to the number of statistical population, the number of statistical sample of the study was 261 people. Due to the fact that the statistical population consisted of two groups of men and women, the stratified random sampling method was used to select the statistical sample of the study. In order to collect research data, Kevashi Teaching Quality Questionnaire (2013) and Neeff Organizational Learning (2001) were used. Data analysis was performed using SPSS software version 20 software at a significance level of 0.05 and using statistical tests of Pearson correlation coefficient and multiple regressions.

    Results

    It showed that there is a significant relationship between organizational learning and quality teaching teachers’. Other results indicated that the culture of organizational learning, teamwork, knowledge sharing, participative leadership, and employee competence development could positively and significantly predict teachers’ teaching quality of teachers at schools (P <. 0.001)

    Conclusion

    According to the findings of the study, organizational learning in schools causes new and extensive mental patterns to be developed among teachers and they learn how to learn together.

    Keywords: Quality Teaching, Organizational Learning, Teachers’, School
  • Mohammad Amin Amini Harandi, Mehdi Rashidi* Pages 180-197
    Purpose

    The aim of this study was to identify and extract the key dimensions and components of competency needed by capital market managers, analysis and analysis of competency development systems of these managers and finally provide a conceptual model of capital market managers indicators.

    Methodology

    This study was conducted in two qualitative and quantitative dimensions. In the qualitative dimension, the statistical population of elites and specialists related to management were in the stock market of Tehran Stock Exchange who had executive records in decision-making levels. Qualitative research was selected and participated in the interview process. Targeted sampling method was used and 26 people were selected as interviewees. To analyze qualitative data, the research was used through content analysis and in a quantitative dimension, statistical population including all Active managers in the Tehran Stock Exchange, the sample size of which was obtained through the Cochran's formula of 225 managers and collected through a data encyclopedia, were then analyzed by SPSS and SLS software.

    Findings

    According to the literature and statistical analysis, the competency model of capital market managers includes three dimensions and 26components, which include general knowledge and skills, including components of strategic thinking, human resource management, project management, conflict management, Knowledge management is the delegation of authority, decision-making, personal learning and development, consequentialism and change management, then knowledge and expertise skills include components of systems management and financial processes, strategic financial program management, program یب Financial and budgeting, investment evaluation, costbenefit analysis, cost and revenue management, audit and financial assurance, and individual and personality dimensions including self-management components, self-confidence, external Capitalism is creative thinking, building trust, flexibility and adaptability, systemic thinking, ethics and commitment.

    Conclusion

    Therefore, considering the importance of the capital market as well as the competencies of managers for success, the mentioned model is used for decision makers and consultants in order to select managers in the capital market.

    Keywords: Competencies, Competency Models, Capital Market Managers
  • Khodanazar Shahnavazi*, Simin Asgharinejad Pages 198-210
    Purpose

    The purpose of this research was to examine the relationship between participatory management and teachers' approach to teaching in elementary schools in Nikshahr city.

    Methodology

    The statistical population of this research included all elementary school teachers in Nikshahr city, which was used as the basis of the sample due to the limited statistical population. This research is one of the applied researches in terms of its purpose, and in terms of its nature and method, it is one of the correlational descriptive researches. The tools of data collection in this research were two participatory management questionnaires and teachers' approach to teaching questionnaires, which have acceptable reliability and validity.

    Findings

    The results of data analysis showed that there was a negative and significant relationship between participatory management and the student-centered approach to teaching in elementary schools in Nikshahr, but the relationship between participatory management and the student-centered approach to teaching was positive and significant. .

    Conclusion

    It was also found that each of the dimensions of collaborative management separately had a negative and meaningful relationship with the teacher-centered approach to teaching and a positive and meaningful relationship with the student-centered approach to teaching.

    Keywords: Participatory Management, Teaching Approach, Teacher-Oriented Approach, Student-Oriented Approach