فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال هفتم شماره 1 (بهار 1399)

مجله طب اورژانس ایران
سال هفتم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/11
  • تعداد عناوین: 41
|
  • مجید صمصامی، جواد زبرجدی باقرپور*، محمدرضا نیک شعار، سهیل باقریان لمراسکی صفحه 1
    مقدمه

     بزوار مواد هضم نشده ای هستند که به علل مختلف در دستگاه گوارش باقی مانده اند و باعث بروز علایم و عوارض متنوع می شوند. یکی از عوارض نادر بزوار انسداد روده است که در این مطالعه بررسی شده است. 

    روش کار

     این مطالعه بصورت بررسی موارد(case series) در بازه زمانی 2 ساله از سال 1395 الی 1397 کلیه بیمارانی که با تشخیص انسداد روده باریک در بیمارستان امام حسین (ع) تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند و پاتولوژی نهایی بزوار بوده است وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک و آزمایشگاهی و یافته های حین عمل در این بیماران مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

     از تعداد 19 بیمار، 12 بیمار (63%) زن و 7 بیمار (37 %) مرد بودند. میانگین سنی بیماران2± 84/63 سال بود,15 بیمار در فصل زمستان و پاییز و 4 بیمار در بهار و تابستان مراجعه کرده بودند.بیماری های همراه شامل دیابت (42%)،سابقه جراحی معده (15%)،کم کاری تیرویید (5%) بود.مواد خارج شده شامل خرمالو (47%)، مواد نامعلوم (38%)، انار(10%)،مو (5%)بود شایع ترین علایم بالینی شامل درد شکم (87%)، تهوع و استفراغ (80%)، عدم دفع گاز و مدفوع (60%) بود. در معاینه بالینی یافته ها شامل دیستانسیون شکم(85%)، صداهای روده ای کاهش یافته (52%) تندرنس شکمی(48%) وDRE رکتوم خالی (45%).در آزمایشات یافته ها شامل لکوسیتوز(78%)، اسیدوز متابولیک (42%)، ازتمی پره رنال (32%) بود. شایع ترین محل های انسداد شامل 100 سانتی متری انتهایی ایلیوم 68.42% (13 بیمار)، ژژنوم 21% (4 بیمار)، معده و روده باریک همزمان 10.52%(2 بیمار).از این تعداد 13 بیمار(68 %) تحت انتروتومی برای خارج سازی بزوار و6 بیمار(31%) تحت دوشیدن بزوار قرار گرفتند. تمامی بیماران پس از طی سیر بهبودی از بیمارستان مرخص شدند. 

    نتیجه گیری

     بزوار یکی از علل نسبتا نادر انسداد روده باریک میباشد. در بیمارن مسن و دارای فاکتورهای زمینه ای برای بزوار و همچنین شرح حال مصرف اخیر میوه های با پتانسیل تشکیل بزوار در فصول پاییز و زمستان میتواند در تشخیص انسداد ناشی از بزوار کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: بزوار، انسداد روده باریک
  • حمید کریمان، علی شهرامی، سعیده نیک انجام* صفحه 5
    مقدمه

    بستری مجددبه عنوان پذیرش دوباره در بیمارستان در یک دوره زمانی خاص با یا بدون برنامه جراحی یا دارویی قبلی تعریف می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی علل بستری مجدد بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس طراحی شده است.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی گذشته نگر بر روی بیماران بستری مجدد مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع)، تهران، ایران، طی سال 1398 و به روش نمونه گیری تصادفی انجام شده است.

    یافته ها

    240 مورد با میانگین سنی 84/20 ± 47/50 سال مورد بررسی قرار گرفتند (6/59 درصد مرد، 9/82 درصد متاهل). 4/60 درصد بیماران مدت زمان بستری کمتر از یک روز، 5/22 درصد بین 1 تا 5 روز، 5/7 درصد بین 5 تا 10روز، و 6/9 درصد بالای 10 روز داشتند. 7/61 درصد دارای سابقه بیماری خاص،که اکثر آن ها (23 درصد) دارای سابقه بیماری قلبی و 3/38 درصد بدون سابقه بیماری بودند. شایعترین علل بستری مجدد به ترتیب عود مجدد بیماری (7/21)، پایدار ماندن درد (9/17 درصد) و تشخیص ناصحیح (8/5 درصد) بود. بین سن (26/0 = p)، جنس (0/24 = p)،میزان تحصیلات (26/0 = p)،وابستگی به مواد مخدر (77/0 = p)،ساعت ترخیص بیماران در مراجعه اول (0/55 = p) و علت بستری مجدد رابطه آماری معناداری وجود نداشت. در حالی که بین نحوه ترخیص بیماران در مراجعه اول و علت بستری مجدد رابطه آماری معناداری وجود داشت(0/02 = p).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که شایعترین علل بستری مجدد به ترتیب عود مجدد بیماری، پایدار ماندن درد و تشخیص ناصحیح بودند. بیشتر بیماران را مردان متاهل در بازه سنی 30 تا 60 سال و بدون تحصیلات دانشگاهی تشکیل می دادند ارتباط معنی داری بین نحوه ترخیص در مراجعه اول و علت بستری مجدد یافت شد.

    کلیدواژگان: بستری مجدد، ریسک فاکتور، بیماران
  • غلامرضا فرید اعلایی، آرمان لطیفی، رضا پیوندی*، علی افکاری، زهرا محمدی صفحه 7
    مقدمه

     ترومای ناشی از تصادفات رانندگی، به عنوان شایع ترین نوع تروما مطرح است. هدف از این مطالعه بررسی دو ساله تصادفات جاده ای محور مراغه _ هشترود  از نظر علل و عوامل مرتبط و منجر به تصادف است. 

    روش کار

     این یک مطالعه توصیفی گذشته نگر است. شرکت کنندگان شامل تمامی مصدومان اعزام شده ناشی از تصادفات محور مراغه-هشترود در دو سال متوالی  95 و 96 به بیمارستان امیرالمومنین (ع) مراغه است. نمونه گیری به روش آسان انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز با نرم افزار spss نسخه 19 انجام گرفت. 

    یافته ها

     پرونده 150 مصدوم بررسی شد. تصادفات در جوانان و مردان بیشتر رخ می دهد. عدم توجه به قوانین راهنمایی رانندگی و اختلال توجه و تمرکز مهمترین  عامل منجر به تصادفات ثبت گردیده است. 

    نتیجه گیری

     عامل انسانی مهمترین علت حوادث ترافیکی می باشد که بیشتر به دلیل عدم رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و خواب آلودگی رخ می دهد.

    کلیدواژگان: تروما، حوادث، حوادث ترافیکی، وسیله نقلیه
  • علی تفضلی مقدم، مریم بحرینی* صفحه 8
    مقدمه

     ایران به لحاظ شیوع مصرف مواد مخدر آمار قابل توجهی به خود اختصاص داده است و این معضل گریبانگیر جامعه سالم در کنار افراد مبتلا می شود.

    یافته ها

     مصرف اپیوم بر مبنای عللی نظیر تمایلات سنتی بعنوان مسکن یا در برخی بیماری های مزمن شیوع داشته است. همچنین، مسایل جغرافیایی و فرامرزی مانند وضعیت همسایه های ایران در این امر دخیل بوده اند. سیاستهای قانونی و افزایش قیمت اپیوم زمینه ساز ایجاد ناخالصی در فراورده های اپیوییدی جهت تقویت سودآوری آن شده است. یکی از پرمصرف ترین ناخالصی ها سرب می باشد که منجر به مسمومیت فزاینده با سرب در میان مصرف کنندگان اپیوم شده است.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به افزایش قابل توجه موارد مسمومیت با سرب که ممکن است شدیدا ناتوان کننده باشد، انتظار می رود در آینده شاهد مطالعات با کیفیت، نتیجه گیری و ارایه راهکارهای پیش گیرانه و تشخیصی موثر در این زمینه باشیم.

    کلیدواژگان: اعتیاد، سرب، مخدر، مسمومیت
  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 9

    بیانیه مشترک :ICC-WHO فراخوان بخش خصوصی بی سابقه برای اقدام برای مقابله با COVID-19 در یک تلاش هماهنگ برای مقابله با همه گیری بیماری کروناویروس، اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) توافق کرده اند که با همکاری نزدیک برای اطمینان از جدیدترین و مطمین ترین اطلاعات و راهنمایی های مناسب به جامعه تجارت جهانی برسند. همه گیر یبیماری COVID-19 یک اورژانس بهداشت و سلامت جهانی است که نیاز به اقدام فوری موثر دولت ها، افراد و مشاغل دارد. همه مشاغل در به حداقل رساندن احتمال انتقال و تاثیر بر جامعه نقش اساسی دارند. اقدام زود هنگام، جسورانه و موثر باعث کاهش خطرات کوتاه مدت برای کارمندان و هزینه های بلند مدت برای مشاغل و اقتصاد خواهد شد. برای کمک به این تلاش جمعی، ICC مرتبا مشاوره به روز شده ای را به بیش از 45 میلیون مشاغل خود ارسال خواهد کرد تا مشاغل در همه جا بتوانند اقدامات صحیح و آگاهانه ای را برای محافظت از کارگران، مشتریان و جوامع محلی خود انجام دهند و به تولید و توزیع منابع ضروری کمک کنند.ICC همچنین با پیمایش بخش خصوصی شبکه جهانی، برای ترسیم پاسخ تجارت جهانی در برابر طغیان بیماری کورونا ویروس، به تقویت جریان اطلاعات کمک خواهد کرد. این عمل مشاغل را ترغیب به اتخاذ رویکردهای محتاطانه مناسب و تولید داده ها و بینش های جدید برای حمایت از تلاش های دولت ملی و بین المللی می کند.

  • رسول سلیمی*، ابراهیم جلیلی، نرگس ادوای، زهرا صناعی صفحه 10
    مقدمه

    آسیب به سر یکی از بزرگ ترین دلایل مرگ و ناتوانی در اثر آسیب است. با توجه به صنعتی شدن و فراهم آمدن امکانات تفریحی و ورزشی روزافزون در شهرها و روستاها، این مشکل نیز نسبت به گذشته در کودکان افزایش داشته است. لذا این مطالعه به منظور بررسی یافته های سی تی اسکن در کودکان مراجعه کننده به بخش اورژانس با ترومای مینور سر انجام گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه مقطعی، کلیه کودکان ترومای سر مینور که به بخش اورژانس بیمارستان بعثت همدان طی... تا... مراجعه نموده بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند، از نظر متغیرهای دموگرافیک، علت و پیامدهای تروما و یافته های سی تی اسکن سر مورد بررسی قرار گرفتند. داده های گردآوری شده در چک لیست محقق ساخته ثبت و با نرم افزارSPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    248 نفر، با میانگین سنی 30/4 ± 38/5 سال مورد بررسی قرار گرفتند (8/63 درصد پسر). سقوط (0/69 درصد) و تصادفات (6/20 درصد) به ترتیب دو علت اصلی ترومای سر بودند. بیشتر یافته های سی تی اسکن در کودکان تحت سی تی اسکن به دنبال ترومای مینور سر طبیعی (9/89 درصد) بود و بیش ترین یافته غیر طبیعی مربوط به شکستگی (4/4 درصد) بود. اکثر بیماران (8/75 درصد) با حال عمومی خوب از اورژانس ترخیص شده بودند و 21 بیمار (5/8 درصد) در سایر بخش ها بستری شدند. بیش تر کودکان(7/88 درصد) GCS طبیعی داشتند. پیامد نهایی بیمار با علت آسیب و GCS بیمار ارتباط معنادار داشت (0/01>p). همچنین یافته های سی تی اسکن با GCS بیماران ارتباط معنادار داشت (0/01>p).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شایع ترین علت آسیب سقوط بوده است. در اکثر بیماران GCS و سی تی اسکن طبیعی گزارش شد. شایع ترین یافته غیر طبیعی نیز شکستگی بود. یک ارتباط معنادار بین پیامد نهایی بیمار با علت آسیب و GCS وجود داشت. همچنین GCS بیماران نیز با یافته های سی تی اسکن مرتبط بود.

    کلیدواژگان: جراحت سر، توموگرافی، خدمات پزشکی اورژانس، کودک
  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 11

    سخنرانی مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری رسانه ای درباره COVID-19 مارس 2020. صبح بخیر، بعد از ظهر بخیر و عصر بخیر، هر کجا که هستی. هر روز به نظر می رسد که COVID-19 به یک نقطه عطف جدید و غم انگیز می رسد. اکنون بیش از 210،000 مورد به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است و بیش از 9000 نفر جان خود را از دست داده اند. هر زندگی از دست رفته یک فاجعه است. انگیزه ما این است که کنار هم باشیم و هر کاری را برای جلوگیری از انتقال و نجات جان انسان ها می توانیم انجام دهیم. ما همچنین باید موفقیت های خود را جشن بگیریم. دیروز، ووهان برای اولین بار از زمان شروع شیوع بیماری هیچ مورد جدیدی را گزارش نکرد. ووهان این امید را به سایر نقاط جهان می دهد که حتی شدیدترین وضعیت ممکن قابل کنترل است. البته، باید احتیاط کنیم، شرایط می تواند برعکس شود. اما تجربه شهرها و کشورهایی که این ویروس را عقب رانده و کنترل کرده اند، پیام امید و شجاعت را به سایر نقاط جهان می بخشد. هر روز، ما در مورد این ویروس و بیماری ناشی از آن بیشتر می آموزیم. داده های بسیاری از کشورها نشان می دهد که افراد زیر 50 سال تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند بستری را تشکیل می دهند. امروز برای جوانان پیامی دارم: شما شکست ناپذیر نیستید. این ویروس می تواند هفته ها شما را در بیمارستان بستری کند و یا حتی شما را بکشد. حتی اگر بیمار نشوید، انتخاب هایی که در مورد رفت و آمدتان می کنید می تواند در حیات و یا مرگ اشخاص دیگر موثر باشد. من سپاسگزارم که بسیاری از جوانان این کلمه را پخش می کنند و نه ویروس را. همانطور که گفتم همبستگی کلید شکست COVID-19 است، نه تنها همبستگی بین کشورها، بلکه بین گروه های سنی. با تشکر از شما برای توجه به خواست ما برای همبستگی، همبستگی، همبستگی.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمیدرضا توحیدی نیک، حمید سوری، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 12

    پنج قدم برای عقب راندن کرونا ویروس؛ سازمان جهانی بهداشت و فیفا برای تجهیز جامعه فوتبال برای مقابله با COVID-19 اقدام مشترکی را آغاز کردند ژنو، 23 مارس 2020. فیفا، هییت مدیره بین المللی فوتبال و سازمان بهداشت جهانی (WHO) با راه اندازی یک برنامه آگاهی بخش جدید به رهبری فوتبالیست های مشهور جهان، برای مبارزه با COVID-19 از همه مردم در سراسر جهان خواسته است تا پنج مرحله مهم را برای جلوگیری از شیوع بیماری را دنبال کنند. کمپین "ارسال پیام برای عقب راندن کروناویروس" پنج گام مهم را برای افرادی که به دنبال حفظ سلامتی خود در راستای توصیه های سازمان جهانی بهداشت (شستن دستها، آداب سرفه، عدم لمس صورت، رعایت فاصله جسمی و ماندن در خانه) هستند را ارتقاء و بهبود می بخشد.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمیدرضا توحیدی نیک، حمید سوری، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 13

    چگونه برای پاسخ COVID-19 بودجه اختصاص دهید؟ مروری بر مکانیسم اختصاص بودجه در کشورهایی که شدیدا تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته اند 25 مارس 2020، ژنو. پاندمی COVID-19 برای اطمینان از توانایی یک پاسخ جامع، در قدم اول به بودجه عمومی کافی نیاز دارد. اولویت بندی مجدد در خصوص هزینه های عمومی به منظور تقویت اقتصاد و سیستم بهداشت و درمان نیاز به اقدام به موقع رهبران دولت و یک فضای پشتیبانی دولتی دارد. کشورهایی که بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته اند، با توجه به مدیریت مالی عمومی (PFM) و سیستم های نظارتی، رویکردهای مختلفی در مورد تخصیص بودجه اتخاذ کرده اند. جهت مقابله با این محدودیت مالی پیش آمده تطبیق دادن بودجه ها (به عنوان مثال وام ها) به منظور در نظر گرفتن محدودیت های جدید اقتصادی و مالی ضروری می باشند. همچنین تصمیم گیری سریع در مورد هزینه نیز لازم است. هر کشوری باید برای اختصاص بودجه جهت پاسخ به کرونا ویروس، فرآیندهای خاصی را توسعه دهد. برای آگاهی از نحوه اختصاص بودجه در کشورهایی که ممکن است در آینده نزدیک درگیر همه گیری شوند، خلاصه ای از رویه های مشاهده شده در خصوص نحوه اختصاص بودجه در برخی از کشورهای تحت تاثیر گرفته در زیر ارایه می شود، باهدف اطلاع رسانی به سایر کشورها برای پاسخ به سه سوال اساسی: 1- اقدامات فوری که با بودجه موجود قابل انجام است، چیست؟ 2- نحوه تامین بودجه از طریق انجام اصلاحات در قوانین مالی؟ 3- برای تسریع در اختصاص بودجه و تزریق آن به خط مقدم چه کاری می توان انجام داد؟

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 14

    مطالب علمی و اخبار از سایت سازمان جهانی بهداشت؛ سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل هایی را برای کمک به کشورها جهت حفظ خدمات بهداشتی ضروری در طول اپیدمی کرونا ویروس منتشر کرد 30 مارس 2020.همه گیری COVID-19 دستگاه های بهداشتی تمام کشورها را در سراسر جهان تحت فشار قرار داده است. تقاضای فزاینده به مراکز بهداشتی و کارکنان مراقبت های بهداشتی، برخی از دستگاه های بهداشتی را تحت الشعاع قرار داده و بعضا ناتوان نموده است و این مسئله ممکن است منجر به عملکرد ناکافی و غیر موثر برخی مراکز شود. تجارب طغیان های قبلی ثابت کرده است که وقتی دستگاه های بهداشتی تحت الشعاع قرار بگیرند، حتی مرگ ومیر ناشی از بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و یا سایر گونه ها نیز می تواند به طرز چشمگیری افزایش یابد. در طول شیوع بیماری ابتلا در سال 2015-2014، افزایش تعداد مرگ ومیر ناشی از سرخک، مالاریا، اچ آی وی/ایدز و سل، ناشی از نارسایی های سیستم بهداشتی بیش از مرگ ومیر ناشی از ابتلا بود.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمیدرضا توحیدی نیک، حمید سوری، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 15

    مطالب علمی و اخبار از سایت سازمان جهانی بهداشت. انجمن بین المللی ناشران (IPA)، سازمان جهانی بهداشت و UNICEF برای حمایت از کودکان و نوجوانان درقرنطینه، به مناسبت روز جهانی کتاب کودک، طرح "Read the World" را معرفی کردند. 2 آوریل 2020 IPA بزرگترین فدراسیون جهانی انجمن های ناشران است. نویسنده جرونیمو استیلتون، کار خلاقانه خواندن کتاب ویژه کودکان را در گیر و دار همه گیری COVID-19 شروع کرد. نویسندگان محبوب کتاب های کودکان، به این عمل خلاقانه و زیبا پیوستند و شروع به خواندن چکیده کتاب های خود برای میلیون ها کودک و جوان که در حال حاضر در قرنطینه اند، کردند. طرح Read the World همکاری بین انجمن بین المللی ناشران (IPA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و یونیسف است.

  • خسرو ایازی، جواد زبرجدی باقرپور*، حامد طهماسبی، بهزاد نعمتی هنر صفحه 16

    کاتتریزاسیون ورید فمورال برای انجام دیالیز یکی از شایع ترین دسترسی های وریدی است. عوارض مختلفی از جمله خونریزی و آسیب های شریانی و فیستول شریانی وریدی برای این روش گزارش شده است. یکی از عوارض نادر ولی کشنده این روش هماتوم رتروپریتونیال ناشی از آسیب دیواره ورید است. مهمترین نکته در پیشگیری از ایجاد این عوارض تکنیک مناسب قرار دادن کاتتر است. در این مطالعه ما به معرفی یک مورد مرگ ناشی از عارضه بسیار نادر و بالقوه کشنده این تکنیک یعنی هماتوم رتروپریتونال می پردازیم.

    کلیدواژگان: کاتتریزاسیون ورید فمورال، هماتوم رتروپریتوئن
  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمیدرضا توحیدی نیک، حمید سوری، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 17

    مطالب علمی و اخبار از سایت سازمان جهانی بهداشت انجمن بین المللی ناشران (IPA)، سازمان جهانی بهداشت و UNICEF برای حمایت از کودکان و نوجوانان درقرنطینه، به مناسبت روز جهانی کتاب کودک، طرح "Read the World" را معرفی کردند. 2 آوریل 2020. IPA بزرگترین فدراسیون جهانی انجمن های ناشران است. نویسنده جرونیمو استیلتون، کار خلاقانه خواندن کتاب ویژه کودکان را در گیر و دار همه گیری COVID-19 شروع کرد. نویسندگان محبوب کتاب های کودکان، به این عمل خلاقانه و زیبا پیوستند و شروع به خواندن چکیده کتاب های خود برای میلیون ها کودک و جوان که در حال حاضر در قرنطینه اند، کردند. طرح Read the World همکاری بین انجمن بین المللی ناشران (IPA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و یونیسف است. نماینده IPA در این جلسه گفتند: "این ها همه اتفاقات ناخواسته ای برای همه مان است و اثرات روانی- اجتماعی قرنطینه طولانی مدت و فاصله های اجتماعی هنوز دیده و درک نشده است. " وی گفت: "ما باید در حال حاضر از سلامت روانی خود، به ویژه از ذهن جوانان مراقبت ویژه ای داشته باشیم. IPA به دنبال این است که با نزدیک کردن نویسنگان محبوب کودکان و خود کودکان لحظاتی با دغدغه های کمتری را در این روزهای سخت برای خانواده ها فراهم آورد.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، آرمیتا شاه اسماعیلی، حمید سوری، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 18

    مطالب علمی و اخبار از سایت سازمان جهانی بهداشت سخنان آغازین مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری رسانه ای درباره COVID-19 10 آوریل 2020. در سطح جهان، در حال حاضر نزدیک به 5/1 میلیون مورد تایید شده و بیش از 92 هزار مرگ در اثر ابتلا به COVID-19 به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. در هفته گذشته، ما شاهد روند تدریجی کاهش در برخی از کشورهای اروپایی که سخت درگیر بودند، مانند اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه بودیم. من خوشحال شدم که دوستم بوریس جانسون دیگر در بخش مراقبت های ویژه نیست. بهترین آرزوها را نه تنها برای بوریس بلکه برای تمام کسانی که با این مشکل مواجه هستند دارم. در همین زمان، ما شاهد شتاب ابتلا نگران کننده ای در کشورهای دیگر بودیم. در آفریقا، ما شاهد گسترش ویروس در مناطق روستایی هستیم. اکنون شاهد خوشه هایی از موارد بیماری و شیوع در بیش از 16 کشور جهان هستیم.

  • فریبرز سنگین آبادی*، کوروش اخباری، محمد سلطانپورعلیشاهی صفحه 19
    مقدمه

    تنظیم حجم مایعات داخل عروقی در بیماران با جراحت های شدید و یا بستری در بخش مراقبت های ویژه امری دشوار و حیاتی است. این مطالعه با هدف؛ تعیین میزان حساسیت تشخیصی سونوگرافی داپلر شریان کاروتید در کفایت درمان شوک در مقایسه با کاتتر ورید مرکزی در بیمارستانهای کوثر و توحید سنندج در سال 97 اجرا شد.

    روش کار

    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 112 نفر بیمار با تشخیص شوک هیپوولمیک (ناشی از سپسیس و...) در بیمارستان توحید و کوثر سنندج در فاصله زمانی 6 ماهه اول سال 1397 مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تعیین شدت جریان شریان کاروتید در ابتدای مطالعه با توجه به نبود دستگاه سونوگرافی پرتابل از دستگاه اکو پرتابل استفاده گردید و پس از تهیه دستگاه سونو پرتابل توسط مراکز ادامه مطالعه با دستگاه سونو پرتابل صورت گرفت. جامعه آماری شامل؛ بیماران پذیرش شده با تشخیص شوک هیپوولمیک (ناشی از سپسیس) در بیمارستان توحیدوکوثر سنندج در فاصله زمانی 6 ماهه اول سال 1397 بودند، بیماران ترومایی و شوک کاردیوژنیک و شوک ناشی از آمبولی وسیع ریه وارد طرح نشدندودرضورتیکه در طی مطالعه تشخیص های فوق برای بیمار مطرح میگردید بیمار از مطالعه خارج می شد. جهت گردآوری داده ها پس از آموزش اولیه رزیدنت طب اورژانس توسط همکار رادیولوژیست در تمام بیمارانی که با تشخیص شوک هیپوولمیک بستری می شدند اقدام به ثبت مشخصات بیمار از جمله سن، جنس و سپس ثبت فشار خون به وسیله فشار سنج جیوه ای، ثبت ضربان قلب بیمار به وسیله سمع قلب در فاصله زمانی یک دقیقه و ثبت قطر داخلی شریان کاروتید مشترک در حالت سیستول توسط دستگاه سونوی داپلر طبق اصول علمی صورت گرفت. سپس درمان بیمار از طریق روش استاندارد مرسوم با استفاده از کاتتر ورید مرکزی انجام و در هر بار تجویز مایع اندازه گیری شدت جریان شریان کاروتید مشترک محاسبه و با روش موجود مقایسه می شد. کفایت درمان زمانی تایید می شد که فشار ورید مرکزی بعد از مایع درمانی در محدوده 8 تا 15 قرار می گرفت. برای تحلیل فرضیات با توجه به نرمال بودن توزیع داده های کمی، از "t.test مستقل" و :ضریب همبستگی پیرسون" و جهت بررسی رابطه متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد. برای محاسبه حساسیت و ویژگی از فرمولهای مربوطه استفاده شد. نرم افزار آماری spss v,22 بود. با توجه به اینکه مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بوده صرفا در کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی کردستان به تایید رسیده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد؛ 60/45 % زن و میانگین سن جمعیت مورد مطالعه 82/10±88/75 سال بود. میانگین و انحراف معیار نتایج فشار ورید مرکزی قبل و بعد از شوک درمانی به ترتیب: 65/0±12/6 و 37/1±88/7 بود. میانگین قطر شریان و شدت جریان قبل از درمان و بعد از بلند کردن پا به ترتیب : 65/0± 92/6 ،48/1±37/7 و 81/1±33/8 بود. میزان حساسیت، اختصاصیت و دقت به ترتیب؛ 0/65 %، 0/70 % و 0/74 % بود. دیگر نتایج مطالعه نشان داد بین یافته های کاتتر وریدی و سونوگرافی داپلر بعد از شوک درمانی همبستگی معنادار مثبت وجود دارد(r=0,288, p=0.002).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما حاکی از حساسیت و اختصاصیت نسبتا قابل قبول سونوگرافی داپلر در کفایت درمان است اما برای تایید آن مطالعات بیشتری در این خصوص توصیه می شود.

    کلیدواژگان: حساسیت، اختصاصیت، سونوگرافی داپلر، شوکه یپوولمیک
  • محسن عباسی، زهرا سبزه نوقابی، عباس عبادی*، مریم مقیمیان صفحه 20
    مقدمه

    در حال حاضر با توجه به محدودیت منابع مالی سیستم خدمات بهداشتی درمانی نیز به عنوان یک صنعت، نیاز به ارایه خدمات حیاتی بدون کوچک ترین هدر رفت زمان و منابع دارد و یکی از این موارد تهیه وسایل و تجهیزات برای ارایه خدمات می باشد. این مطالعه با هدف مدت زمان در دسترس قرارگیری وسایل و تجهیزات برای ارایه خدمت به بیماران مراجعه کننده به بخش CPR بیمارستان حضرت رسول اکرم شهر تهران انجام شد و همچنین مشکلات مربوط به هر دو سیستم داروخانه و دستگاه اتوماتیک فروش بررسی شد. 

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بوده که در سال 1397 در بخش CPR اورژانس بیمارستان رسول اکرم دانشگاه علوم پزشکی ایران بر روی بیمارانی (حجم نمونه 200 نفر برآورد شد) که نیاز به خدمات اورژانسی داشتند انجام شد. مدت زمان در دسترس قرارگیری وسایل و تجهیزات در دو گروه روش تهیه از داروخانه و با استفاده از دستگاه اتوماتیک فروش اندازه گیری شد. 

    نتایج

    میانگین مدت زمان صرف شده برای دریافت لوازم از زمان نیاز به آن با سیستم داروخانه 167 ثانیه درحالی که با روش دستگاه تحویل خودکار 3/28 ثانیه طول کشید که این اختلاف معنادار بود (p-value<0,001). از نقاط ضعف این سیستم؛ متصل نبودن به HIS بیمارستان، وسایل ناکافی، شلوغی CPR، شارژ نبودن دستگاه و نبود کارت RFID بود. 

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد استفاده از این دستگاه برای تحویل وسایل در اورژانس موجب افزایش سرعت انجام کار می شود و وجود دستگاه برای سایر بخش های اورژانس و کاربرد آن برای تحویل دارو را نیز ضروری دانستند.

    کلیدواژگان: دستگاه فروش اتوماتیک، RFID، CPR، مدیریت زمان
  • مصطفی علوی مقدم، مجید شجاعی، سعید قناعت پیشه صفحه 21
    مقدمه

     خونریزی شدید ناشی از تروما در صورت عدم تشخیص و عدم درمان صحیح و به هنگام پیامدهای ناگواری در پی خواهد داشت. در مطالعه حاضر در مورد شواهد نقد شده در زمینه توصیه های درمانی اولیه در بیماران ترومایی دچار خونریزی شدید در اورژانس در قالب یک مطالعه مروری نظام مند پرداخته شد. 

    روش کار

    این مطالعهاز نوع مروری نظام مند در مورد شواهد نقد شده در زمینه توصیه های درمانی اولیه در بیماران مولتیپل ترومایی دچار خونریزی شدید در اورژانس بود. پس از نوشتن PICO برای سوال های بالینی مطالعه، جستجو برای یافتن مقاله های اصیل در پایگاه های Tripdatabase،PubMed, Cochrane  ،Google Scholar  محدود به زبان انگلیسی و در محدوده زمانی2000  تا 2018 و با استفاده از کلمات کلیدی Multiple Trauma، Hemorrhage، Emergency ، Therapy، صورت گرفت. در این مطالعه برای بررسی کیفی مقالات از فلوچارت پریزما استفاده گردید. شواهد به دست آمده بر اساس سطح بندی آکسفورد طبقه بندی شدند. 

    نتایج

     از میان 502 مقاله حاصل از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی ، 44 مقاله با توجه به معیارهای پژوهش، جهت ارزیابی نهایی انتخاب شدند. نتایج مطالعات مورد بررسی ، اثرات مطلوب به کارگیری  احیای محدود مایعات  با رویکرد هیپوتانسیون، استفاده از تورنیکت، انتقال خون زودهنگام، تجویز ترانس آمین و فاکتورهای انعقادی (فیبرینوژن و فاکتور 7) در  بیماران ترومایی دچار خونریزی شدید در اورژانس با شرایط خاص را نشان داد.

    نتیجه گیری

     بر اساس این مطالعه مروری نظام مند، به کارگیری  احیای محدود مایعات  با رویکرد هیپوتانسیون، تورنیکت، ترانس آمین، انتقال خون زودهنگام، ترانس آمین و فاکتورهای انعقادی (فیبرینوژن و فاکتور 7) در بیماران مولتیپل ترومایی با شرایط خاص دچار خونریزی توصیه می شوند.

    کلیدواژگان: مولتیپل تروما (trauma Multiple)، خونریزی (Hemorrhage)، درمان (Emergency treatment)، درمان (Therapy)
  • مصطفی علوی مقدم، محمد سیستانی زاد، آرامش شمس*، ربابه قدسی قاسم آبادی صفحه 22
    مقدمه

     تداخل دارویی به عنوان یکی از مهمترین زیر مجموعه های اشتباهات دارویی می تواند منجر به واکنش های ناخواسته در بیماران شود. با توجه به افزایش میزان تداخل دارویی و عوارض ناشی از آن؛ این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و الگوی تداخل دارویی در بیماران بستری در بخش اورژانس انجام شده است. 

    روش کار

    این مطالعه به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه شامل بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) طی مدت 6 ماه از فروردین سال 1397تا آخر شهریور بودند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی552 بیمار بستری در بخش اورژانس انتخاب و میزان تداخل دارویی موجود در پرونده بالینی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. 

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 05/20±51/58 سال بود. توزیع جنسی نشان داد که 4/54% مرد بودند. براساس تعداد بیمار–روز ثبت شده 2/34%  افراد هیچ گونه تداخل دارویی نداشتند. تعداد کل تداخل دارویی ثبت شده 1139 مورد بود؛ که بیشترین این تعداد مربوط به گروهC  و کمترین آن مربوط به گروه  Xو A می باشد. 50% افراد دو تداخل دارویی و کمتر و 75%افراد 4 و کمتر را تجربه کرده اند. میانگین روزهای بستری 15/6±63/7 روز می باشد. در نهایت 8/90% از بیماران بهبود و 2/9% فوت کردند. 

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج مطالعه حاضر تنها 2/34 درصد از بیماران هیچگونه تداخل دارویی نداشتند. تعداد کل تداخل دارویی ثبت شده 1139 مورد بود که بیشترین میزان مربوط به گروهC  و کمترین آن مربوط به گروه X و A می باشد. بین تعداد اقلام دارویی مصرفی با مدت زمان بستری، پیامد نهایی و احتمال بروز تداخل دارویی رابطه معنی داری  مشاهده شد. همچنین بین تداخل دارویی نوع دی و ایکس با میزان مرگ و میر بیماران رابطه معنی داری وجود داشت.

    کلیدواژگان: زمان بستری، تداخل دارویی، عوارض جانبی دارو، بخش اورژانس
  • علی شهرامی، حمیدرضا حاتم آبادی، مانی یوسفوند، کامران صفا* صفحه 23
    مقدمه

    افزایش سریع و روزافزون هزینه های بخش سلامت در سراسر جهان متخصصین اقتصادی، مدیران و پزشکان را در راستای یافتن شیوه هایی نوین برای محدودسازی هزینه هابه چالش کشیده است. در بین اجزای مختلف سیستمهای سلامت،خدمات بیمارستانی عمده ترین عامل رشد هزینه در بسیاری از کشورها است. این مطالعه با هدف مقایسه بار مالی و تعداد خدمات ارایه شده قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در مراکز درمانی امام حسین، لقمان و شهدا انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی آینده نگراست که با استفاده از داده های سال های 1392 و 1394 انجام شد. جامعه آماری پژوهش, بخش اورژانس بیمارستان های امام حسین، لقمان و شهدای تجریش شهر تهران بوده است. روش نمونه گیری مطالعه به روش سرشماری بوده و داده های پژوهش از طریق اطلاعات پرونده بیماران موجود در بخش حسابداری و مالی بیمارستان جمع آوری گردید. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSSنسخه 19 استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که طرح تحول نظام سلامت بر میانگین هزینه خدمات ارایه شده بین بخشی بیمارستان های مورد مطالعه تاثیر ندارد(P > 0,05) اما میانگین هزینه های اورژانس بیمارستان امام حسین (P = 0.009)و لقمان(P = 0.02) بعد از طرح تحول سلامت, افزایش یافته است.همچنین در مقایسه متوسط تعداد خدمات ارایه شده در بخش اورژانس قبل و بعد از طرح تحول، تنها در بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع), افزایش مشاهده شد (P = 0.048).

    نتیجه گیری

    طرح تحول نظام سلامت, هزینه کل خدمات ارایه شده در بخش اورژانس بیمارستان های مورد مطالعه را افزایش داده است, اما به طور کلی بر میانگین تعداد خدمات ارایه شده موثر نبوده است.

    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، بار مالی، بخش اورژانس، مقیاس ارزش نسبی
  • ابراهیم قربانی، امین دوستی ایرانی، مجتبی صداقت، سید هادی میرفضائلیان*، محمد جلیلی صفحه 24
    مقدمه

    اورژانس یکی از مهمترین بخش های بیمارستان است وکیفیت ارایه خدمات در آن بسیار مهم است. طب اورژانس به عنوان قیم اصلی این بخش رشته ی چند وجهی است و با رشته های تخصصی دیگر در تعامل است. تضمین کارایی علمی و عملی پزشکان این بخش از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر موفقیت آکادمیک دستیاران طب اورژانس پرداخته شده است.

    روش کار

    این مطالعه با هدف تعیین شاخص های پیش بینی کننده موفقیت دستیاران طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تهران در کسب صلاحیت بالینی لازم در پایان دوره دستیاری به روش همگروهی گذشته نگر انجام شده است. ابتدا با جستجوی الکترونیکی، شاخص ها از متون مقالات بیرون آورده شد. لیست استخراج شده در جلسه ای با حضور تعدادی از اساتید با سابقه مسولیت آموزشی مورد بحث قرار داده شده و تکمیل گردید. لیست تکمیل شده در جلسه ای مورد بررسی قرار گرفتن و 27 معیار به صورت لیکرت 5 سطحی در پرسشنامه نهایی قرار داده شد. این پرسشنامه، برای متخصصین فارغ التحصیل که 150 نفر بودند حضورا و یا به صورت اینترنتی ارسال گردید. میزان پاسخ دهی دستیاران (response rate) ثبت گردید. نمرات گواهینامه دستیاران سال آخر که سالانه به دانشکده ارسال می شود و از عدد 150 احتساب می گردد به عنوان نتیجه نهایی عینی عملکرد علمی دستیاران از آرشیو دانشگاه استخراج گردید.

    نتایج

    [S1] 150 دستیار طب اورژانس که در سالهای 91 تا 97 فارغ التحصیل شده بودند وارد مطالعه شدند. از این میان، 95 نفر پرسشنامه را تکمیل کردند. در بین این افراد، 54 نفر مرد و 55 نفر متاهل بودند. 40,35% متاهلین دارای فرزند و 67.27 % ایشان همسر شاغل داشتند. 68.42% پاسخ دهندگان در طول دوره دستیاری ساکن تهران بودند و 58.95% رفاه مالی مناسبی داشتند. 23 نفر سابقه فعالیت جدی هنری و 36 نفر سابقه جدی ورزشی داشتند. 5 نفر رشته را بدلیل مردودی در بیش از سه سال به اتمام رسانده اند. در بررسی رگرسیونی چندگانه و با حذف اثرات متغیرهای مخدوش کننده، انتخاب به عنوان دستیار برتر دارای بیشترین ارتباط (r=7.89 P=0.001) و پس از آن فعالیتهای هنری (r=4.58 P=0.03)، فاصله زمان فراغت از تحصیل تا شروع دستیاری بود(r=1.53 P=0.004). با شدت ارتباط کمتر، سن و رتبه کنکور هر دو به شکل معکوس با نمره آزمون گواهینامه ارتباط داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که از میان شاخص های مورد بررسی دستیار برتر بودن، بیشترین ارتباط مستقیم و معنی دار با موفقیت آکادمیک داشت. در این مطالعه همچنین، ارتباط بین فعالیتهای هنری، فاصله فراغت از تحصیل تا شروع دستیارای رابطه مستقیم و معنی دار و سن و رتبه کنکور سراسری معکوس و معنی دار است.

    کلیدواژگان: طب اورژانس، دستیار، موفقیت، پیش بینی، ارزیابی تحصیل
  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، آرمیتا شاه اسماعیلی، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 25

    بیانیه عمومی برای همکاری در توسعه واکسن COVID-19 در 31 دسامبر سال 2019، سازمان بهداشت جهانی از تعدادی از موارد پنومونی با علت ناشناخته کشف شده در شهر ووهان، استان هوبی چین مطلع شد. مقامات چینی SARS-CoV-2 را به عنوان ویروس ایجاد کننده در 7 ژانویه سال 2020 معرفی کردند، و سازمان بهداشت جهانی در 11 فوریه سال 2020، بیماری را کروناویروس 2019 (COVID-19) نامگذاری کرد. به عنوان بخشی از پاسخ سازمان بهداشت جهانی به طغیان، یک طرح تحقیق و توسعه (R&D) برای تسریع در توسعه تشخیص، واکسن و درمان برای این کروناویروس جدید فعال شد. با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی، گروهی از متخصصان با تخصص های متنوع در تلاش هستند تا واکسن های ضد COVID-19 را تولید کنند. این گروه از همه افراد دعوت می کند تا توصیه های لازم را بکار ببرند تا از انتقال ویروس COVID-19 جلوگیری شود. این گروه همچنین از همه به خاطر اعتماد به جامعه علمی تشکر می کند.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، آرمیتا شاه اسماعیلی، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 26

    یک جهان: باهم در خانه" 18 آوریل 2020 . برنامه "یک جهان باهم در خانه"، از شبکه های تلویزیونی اصلی به صورت آنلاین در تاریخ شنبه 18 آوریل از ساعت 17:00 (زمان لس آنجلس) پخش خواهد شد. این کنسرت مجازی که توسط سازمان بهداشت جهانی و سازمان Global Citizen برگزار شده است، افرادی را که تحت تاثیر بیماری COVID-19 قرارگرفته اند، جمع می کند تا اقدامات معناداری را برای محافظت از سلامت و حمایت از پاسخ جهانی به COVID-19 انجام دهند. همچنین از کارکنان شجاع مراقبت های بهداشتی که فداکاری را در خط مقدم انجام می دهند، تجلیل و پشتیبانی به عمل خواهد آورد. با همکاری و کمک بسیاری از هنرمندان در سطح دنیا این رویداد جهانی انجام خواهد شد. هنرمندان و ورزشکارانی که در این برنامه حضور خواهند داشت شامل: آلانیس موریست، آندره بوچلی، بیلی جو آرمسترانگ از گرین روز، برنا پسر، کریس مارتین، دیوید بکهام، التون جان، ادریس و سابینا البا، ج بالوین، جان لژند، کیسی موسراووی، کری واشنگتن، لنگ لنگ، لیززو، مالوما، پل مک کارتی، پریانکا چوپرا جوناس، شاهرخ خان و استیوی واندر هستند.

  • کورش اعتماد، محمدحسین پناهی، حمید سوری، آرمیتا شاه اسماعیلی، حمید شریفی، مریم شکیبا، سید سعید هاشمی نظری صفحه 27

    سخنرانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری رسانه ای درباره کرونا ویروس 20 آوریل 2020. اول از همه، من می خواهم برای همه کسانی که دیروز عید پاک را جشن گرفتند، از جمله کشور خودم اتیوپی، تبریک بگویم. امروز نخستین روزی است که کنفرانس مطبوعاتی ما در همه زبان های رسمی سازمان ملل متحد تفسیر می شود: عربی، چینی، فرانسوی، روسی و اسپانیایی و به زودی ما زبان هندی را شروع خواهیم کرد. ما می خواهیم سازمان ملل متحد خود را، واقعا سازمان ملل متحد کنیم، واقعا چند جانبه و از طریق زبان های بیشتر و ارتباط با همه دنیا. من می خواهم از همه روزنامه نگاران از سراسر جهان استقبال کنم، من از شما دعوت می کنم به هر یک از شش زبان سازمان ملل سوال بپرسید - البته فعلا، و ما همچنان به نشر زبان های بیشتری ادامه خواهیم داد. من می خواهم از تمام از نوازندگان، طنزپردازان و نوع دوستانی که به برگزاری موفق کنسرت "یک جهان، با هم در خانه" در روز شنبه کمک کردند تشکر کنم. بسیار فروتن، تمام جامعه سازمان جهانی بهداشت از حمایت هایی که بیش از 8 ساعت زمان برد، بسیار سپاسگزار هستند. این رویداد بیش از 127 میلیون دلار برای حمایت از چندین سازمان در پاسخ به COVID-19، از جمله 55 میلیون دلار برای صندوق پاسخ به همبستگی سازمان جهانی بهداشت جمع آوری کرد.

  • مجید صمصامی، جواد زبرجدی باقرپور *، خسرو ایازی، آرش محمدی توفیق، بهزاد نعمتی هنر، حامد طهماسبی، سید محمد رفیعی صفحه 28

    گسترش جهانی کرونا ویروس و گزارش های متعدد نشان دهنده تغییر در علایم این ویروس و اضافه شدن علایم گوارشی به بخش مهمی از علایم تشخیصی این ویروس شده است.شایع ترین علایم گوارشی شامل بی اشتهایی و تهوع و استفراغ و درد شکم میباشد. با توجه به استرس فیزیولوژیک بسیار زیاد جراحی، تصمیم گیری در مورد انجام عمل جراحی در بیماران مبتلا به این ویروس با درد شکم و معاینه شکمی مثبت چالش جدیدی برای پزشکان و کادر درمانی است.در این مطالعه ما به معرفی 3 بیمار مبتلا به کرونا ویروس که با علایم درد شکم و معاینه شکمی مثبت از نظر پریتونیت تحت عمل جراحی قرار گرفتند و یافته های نرمال در عمل جراحی داشتند و عمل جراحی باعث افزایش مرگ و میر شد،میپردازیم

    کلیدواژگان: COVID-19
  • امیر رضا عابدی *، سعید منتظری، محمد مهدی فروزانفر، صالح غیاثی صفحه 29

    پیلونفریت آمفیزماتو یک اورژانس اورولوژی است که نیاز به اقدام فوری پزشکی دارد. این بیماری یک عفونت تولیدکننده گاز است که پارانشیم کلیه را درگیر می کند و تهدیدکننده حیات است. در این مطالعه یک بیمار 35 ساله افغان را گزارش کرده ایم که با تب خفیف، ایکتر، درد شکمی، تهوع و استفراغ، سوزش ادرار و علایم انسدادی ادراری به اورژانس مراجعه کرده بود که در آزمایشات به عمل آمده کراتینین 4/5 و بیلی روبین 4/10 میلی گرم در دسی لیتر و ترومبوسیتوپنی داشت. برای بیمار  سی تی اسکن شکم و لگن انجام شد که گاز داخل پارانشیم کلیه راست داشت و با تشخیص پیلونفریت آمفیزماتو به اتاق عمل رفت و سیستوستومی و نفرکتومی اورژانس شد. بیمار یک هفته بعد با حال عمومی خوب مرخص شد. دو ماه بعد سیستوگرام و رتروگراد یورتروگرام به عمل آمد که  تنگی طولانی مجرای قدامی داشت که یورتروپلاستی  با گرافت بوکال انجام گردید.

    کلیدواژگان: Jaundice
  • محمد مهدی فروزانفر، بهروز هاشمی، کامران حیدری، فرزین کی نیا* صفحه 30
    مقدمه

    با توجه به مشکلات تهیه خون، هزینه فراوری خون، عوارض مصرف خون الزام به رعایت اندیکاسیون تزریق خون اهمیت زیادی دارد و باید احتیاطات لازم برای تزریق خون صورت پذیرد. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی معیارهای دریافت فراورده های خونی و عوارض آن در بیماران مراجعه کننده به اورژانس انجام شده است. 

    روش کار

     این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و مقطعی انجام گرفت. تمامی بیماران نیازمند به دریافت فراورده های خونی مراجعه کننده به بیمارستان های امام حسین و شهدای تجریش طی مدت 36 ماه از فروردین سال 1395 تا اسفند سال 1397 بررسی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیست محقق ساخته، شامل ویژگی های جمعیت شناختی، اندیکاسیون تزریق و عوارض ترانسفوزیون بود. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار آماری spss نسخه 18 شد و با استفاده از آزمونهای مجذور کای و دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد. 

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 20.05 ± 43.51 سال بود . توزیع جنسی نشان داد که %61.5 مرد بودند. نتایج نشان داد که میزان فراورده خون مصرفی در کل بیماران 161.309±2041.48 واحد و در بخش اورژانس 52.056±410.89 واحد بود. گروه خونی O و AB به ترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانی بود. از نظر اندیکاسیون تزریق، تروما بیشترین فراوانی را داشت. بین میزان سلول خونی فشرده رزرو شده و مصرفی در بخش اورژانس 62.105±375.25 واحد، پلاسمای تازه منجمد رزروی و مصرفی [1] 28.238±123.33واحد، بین میزان پلاکت خون[2] رزروی و مصرفی 21.313±71.533 واحد و برای کرایوپرسیپیتات[3] به طور متوسط 12.069±53.78 واحد تفاوت مشاهده شد. از نظر عوارض جانبی نیز لرز (22 مورد) بیشترین فراوانی را داشت. نتایج نشان داد که اختلاف بین میانگین رزرو سلول خونی فشرده [4] در سال 1395 و 1396 معنی‌دار بود (P=0.029). همچنین میانگین رزرو پلاکت‌ در سال های 1395 و 1397 اختلاف معنی داری داشت (P=0.031).

     نتیجه‌گیری

    رزرو خون باید بر اساس دستورالعمل مشخصی انجام شود و کنترل کمی و کیفی در زمینه رزرو و مصرف خون در مراکز درمانی امری لازم می باشد. همچنین کاهش تعداد واحدهای تزریقی غیرضروری به بیماران می تواند یکی ازعوامل موثر در کاهش میزان خطرات تزریق خون باشد.

    کلیدواژگان: فراورده های خونی، عوارض تزریق خون، رزرواسیون خون، اندیکاسیون های تزریق خون
  • میثم کلائی، اکرم ثناگو، باقر پهلوان زاده، لیلا جویباری* صفحه 31
    مقدمه

     با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در ایران و جهان و بالطبع افزایش درخواست اورژانس از جانب این گروه سنی، بررسی نگرش به سالمندی درکارکنان فوریتهای پزشکی به عنوان یک ضرورت مطرح می گردد. هدف از این پژوهش تعیین نگرش به سالمندی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان فوریت های پزشکی  بوده است. 

    روش کار

     در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، مقطعی، کارکنان فوریت های پزشکی استان گلستان  با روش تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه نگرش نسبت به سالمندان کوگان (Kogan) و برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS  نسخه 18 و آزمون های تی-دو نمونه‌ای، من-ویتنی، تحلیل واریانس و آزمون کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0>P  استفاده شد. برای بررسی نیکویی برازش مدل از شاخص های  CFI، TLI،RMSEA  و WRMR و از نرم‌افزار Mplus7.2 استفاده گردید. 

    یافته ها

    میانگین نمره نگرش کارکنان فوریت های پزشکی نسبت به سالمندی مثبت بوده است. بین نگرش مثبت به سالمندی با وضعیت تاهل (007/0=P)، قومیت (018/0=P) و مدرک تحصیلی (026/0=P) و شهر محل خدمت (001/0=P) ارتباط معنی دار وجود داشت. نگرش منفی نسبت به سالمندی در کارکنان فوریت های پزشکی شهری به طور معنی داری بیشتر از کارکنان فوریت های پزشکی جاده ای بوده است (046/0=P). با افزایش سن (006/0=P) و تعداد سال های اشتغال در فوریت های پزشکی (043/0=P)، نمره نگرش مثبت به سالمندی افزایش یافت. پرسنل با قومیت ترکمن از نظر نمره تعصب (نگرش منفی) دارای امتیاز کمتری نسبت به پرسنل با قومیت فارس بودند (046/0=P). میانگین نمره تعصب نسبت به سالمندان در پرسنل فوریت های پزشکی مجرد به طور معنی داری بیشتر از پرسنل متاهل بود (01/0=P). 

    نتیجه گیری

     نگرش کلی کارکنان فوریت های پزشکی استان گلستان نسبت به سالمندی مثبت بوده است. افزایش سن و تعداد سال های اشتغال فرد در فوریت های پزشکی نیز در نگرش مثبت و منفی به سالمندی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سالمندی، نگرش پرسنل بهداشتی، اورژانس ها، مطالعات مقطعی، ایران
  • محمدرضا کریمی نژاد، محمد منوچهری فر *، حمیدرضا حاتم آبادی، علی ارحمی دولت آبادی، محمد مهدی فروزانفر صفحه 32
    مقدمه

     سونوگرافی عصب بینایی ممکن است به شناسایی فشار داخل مغزی بیماران کمک نماید. باتوجه به اهمیت تشخیص زودتر بیماران جهت انجام اقدامات درمانی اخیرا استفاده از روش های غیرتهاجمی بیشتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی صحت تشخیص CVA ایسکمیک از هموراژیک با استفاده از سونوگرافی عصب اپتیک در بیماران CVA انجام شده است.

    روش کار

     این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی انجام گرفت. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 212 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های امام حسین، لقمان و شهدای تجریش در سال 1397 انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات چک‌لیست محقق ساخته که شامل ویژگی‌های دموگرافیک، ویژگی‌های بالینی بیماران و اطلاعات مربوط به قطر عصب بینایی با استفاده از پرونده بیماران و نتایج حاصل سونوگرافی جمع آوری شد. نتایج حاصل از تخمین میانگین قطر غلاف عصب چشم با یافته‌های حاصل از گزارش سی‌تی اسکن مغزی به عنوان استاندارد طلایی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در نهایت با استفاده از آزمون‌های آماری شاخص‌های مربوط به حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و همچنین دقت سونوگرافی در تشخیص سکته ایسکمیک و هموراژیک محاسبه شد.

    نتایج

     نتایج مطالعه نشان داد که از بین افراد شرکت کننده در مطالعه 163 نفر سکته ایسکمیک و 56 نفر سکته هموراژیک داشتند. میانگین قطر عصب اپتیک در افراد شرکت کننده در مطالعه در گروه با سکته ایسکمیک 35/0±26/5 و در گروه هموراژیک 51/0±80/5 بدست آمد (001/0 = p). میزان حساسیت و ویژگی به ترتیب (34/91-28/80) 50/86 و (19/78-19/52) 07/66 درصد بدست آمد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نقطه برش 5/5 میلی متر برای قطر سونوگرافیک عصب اپتیک حساسیت و ویژگی 50/86 و 07/66 درصد و صحت 81 درصد (متوسط) در تشخیص سکته ایسکمیک و هموراژیک دارد. بنابراین استفاده از این روش می تواند به عنوان یک روش غیرتهاجمی در تشخیص سکته ایسکمیک و هموراژیک مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، سکته مغزی ایسکمیک، سکته مغزی هموراژیک، سونوگرافی عصب اپتیک
  • مهرداد تقی زاده، لطیف گچکار، هومن بهرامی مطلق، کامران حیدری، محمدرضا منصورپور* صفحه 33
    مقدمه

    چرخش بیمار در حین انجام گرافی قفسه سینه یکی از علل مهم کاهش کیفیت و دقت تصویر است. لذا این مطالعه با هدف محاسبه صحت اندازه گیری طول استخوان های کلاویکل در تشخیص چرخش بیمار در رادیوگرافی قفسه سینه طراحی و انجام شد.

    روش‌ کار

    در این مطالعه تشخیصی، گرافی های قفسه سینه 435 فرد مراجعه‌کننده به بیمارستان لقمان حکیم به سه روش استاندارد (توسط رادیولوژیست)، اندازه گیری طول استخوانهای کلاویکل (توسط دستیار طب اورژانس)، و معیار چشمی (توسط متخصص طب اورژانس) از نظر چرخش بررسی شد و اطلاعات از طریق درج در چک لیست ثبت شد و حساسیت، اختصاصیت، ارزش پیش گویی کنندگی مثبت و منفی دو روش اخیر در مقایسه با معیار استاندارد در تشخیص چرخش بیمار محاسبه شد.

    یافته‌ها

    روش اندازه گیری طول کلاویکل دارای حساسیت 9/88% ، ویژگی 6/97%، ارزش اخباری مثبت 4/99%، و ارزش اخباری منفی 8/67% و دقت 6/90% و روش چشمی دارای حساسیت 9/66% اختصاصیت 4/71% ارزش پیش گویی کنندگی مثبت 7/90% و ارزش پیشگویی کنندگی منفی 1/34% و دقت8/67% در مقایسه با روش استاندارد در تعیین وجود یا عدم وجود چرخش در قفسه سینه می باشند.

    نتیجه‌گیری

    در مجموع یافته های مطالعه ی ما حاکی از آن بود که استفاده از روش اندازه گیری طول کلاویکل تفاوت چندانی در تشخیص چرخش کلاویکل در مقایسه با روش استاندارد ندارد و می توان به عنوان یک جایگزین در این خصوص از آن بهره برد.

    کلیدواژگان: کلاویکل، رادیوگرافی توراسیک، دقت تشخیصی، واریاسیون مشاهده گر
  • علی شهرامی، حمیدرضا حاتم آبادی* علی ماهر، فراز زندیه صفحه 34
    مقدمه

    کسورات بیمه ای بیمارستان ها علاوه بر این که مبالغ قابل توجهی از منابع و درآمدهای بیمارستانی را هدر داده و توان مالی بیمارستان را کاهش می دهند، از طریق افزایش هزینه هایی که بیمار باید پرداخت کند بار مالی فزاینده ای را نیز به بیمار تحمیل می نماید. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای وضعیت کسورات بیمه قبل و بعد از اجرای نظام ارتقاء بهره وری در بیمارستان های لقمان و امام حسین(ع) تهران انجام شده است.

    مواد و روش کار

    یک مطالعه توصیفی – مقطعی با اهداف کاربردی که در بیمارستان های لقمان حکیم و امام حسین (ع) تهران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده بر اساس صورت جلسه های سازمان بیمه بر روی 310 پرونده انجام شده است و کسورات اعمال شده از سوی سازمان بیمه ای در سال 1396 به عنوان کسورات بیمه ای قبل از اجرای طرح ارتقاء بهره وری و در سال 1397 به عنوان کسورات بیمه ای بعد از اجرای طرح ارتقاء بهره وری اسخراج و با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و روش های آمار توصیفی و میانگین و آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    . نتایج تجزیه تحلیل داده ها نشان داد که میانگین کسورات بیمه تامین اجتماعی شامل ویزیت پزشک (P=0.007)، حق العمل پزشک (P=0.00)، کسور دارو (P=0.011)، کسور آزمایشگاه (P=0.00) و میانگین کسور کل (P=0.00) در بیمارستان امام حسین (ع) بعدا از اجرای طرح ارتقاء بهره وری نسبت به قبل از اجرای آن تفاوت آماری معناداری داشته است که این تفاوت نشان دهنده افزایش میزان کسورات بیمه ای بعد از اجرای طرح ارتقاء بهره وری بوده است. در حالی که میزان کسورات بیمه ای لوازم مصرفی بیمار تفاوت معناداری را قبل و بعد از اجرای طرح ارتقاء بهره وری نشان نداده است (P=0.38). همچنین میانگین کسورات بیمه تامین اجتماعی شامل کسور لوازم و دارو (P=0.002) و میانگین کسور کل (P=0.004) در بیمارستان لقمان حکیم بعدا از اجرای طرح ارتقاء بهره وری نسبت به قبل از اجرای آن تفاوت آماری معناداری داشته است که این تفاوت نشان دهنده افزایش میزان کسورات بیمه ای بعد از اجرای طرح ارتقاء بهره وری بوده است در حالی که میزان کسورات لوازم مصرفی بیمار به جز دارو تفاوت معناداری را قبل و بعد از اجرای طرح ارتقاء بهره وری نشان نداده است (P=0.38). نتایج تجزیه و تحلیل میزان کسورات بیمه خدمات درمانی هم در بیمارستان امام حسین (ع) (P=0.81) و هم در بیمارستان لقمان حکیم (P=0.10) نشان داد که میزان کسورات بیمه ای بعدا از اجرای طرح ارتقاء بهره وری نسبت به قبل از اجرای آن تفاوت آماری معناداری را نشان نداده است.

    نتیجه گیری

    طرح ارتقاء بهره وری نه تنها تاثیری بر کاهش میران کسورات بیمه ای نداشته است بلکه سبب افزایش میزان کسورات در کسورات صادره از سوی بیمه برخی از صندوق های بیمه ای شده است.

    کلیدواژگان: کسورات بیمه ای، بیمارستان، نظام ارتقاء بهره وری
  • حمیدرضا سعیدی بروجنی، حمیده مشعلچی، طیبه ماه ور*، بهمن صادقی، مینا جمشیدی صفحه 35
    مقدمه

    اسکن توموگرافی کامپیوتری یک وسیله ارزشمند برای تشخیص موارد غیر طبیعی در مغز و یا نخاع می باشد زیرا در نمایش این بافتها دقت بالایی دارد. باتوجه به اهمیت موضوع، محقق برآن شده است تا با بررسی فراوانی سی تی اسکن های غیر ضروری انجام شده جهت بیماران ترومایی از انجام غیرضروری این اقدام تشخیصی جلوگیری و از آسیب های احتمالی و بار مالی آن جهت بیمار و بیمارستان جلوگیری بعمل آورد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی نمونه ها از بیمارانی که بدلیل ترومای جمجمه و با سطح هوشیاری 15 به اورژانس مراجعه نموده بودند و برای آنان سی تی اسکن مغزی درخواست شده بود به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. دلایل درخواست سی تی اسکن جمجمه از پزشک درخواست کننده از طریق مصاحبه در هنگام درخواست این پروسیجر، مورد پرسش قرار گرفت و طبق پرسشنامه علایم بالینی و مشخصات دموگرافیک نیز ثبت شد.

    یافته ها

    8/81 درصد (121 نفر) از بیماران سی اسکن طبیعی داشتند و بعد از آن شکستگی جمجمه و هماتوم آن بیشترین درصد عارضه بعد از تروما را نشان دادند. همچنین نتایج نشان داد که در8/60 درصد(90 نفر) موارد گرفتن سی تی اسکن جهت مستند سازی مسایل قانونی بوده و 9/14 درصد (22 نفر) از آنها به دلیل اصرار خود بیمار و غیر ضروری بوده است و تنها 6/17 درصد (26 نفر) از درخواست ها به درخواست پزشک ارشد بوده است که همگی نشان می ‌دهند انجاک سی تی اسکن همیشه ضروری نمی باشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، 2/18 درصد از سی تی های انجام شده برای بیماران با ترومای خفیف سر دارای حداقل یک یافته پاتولوزیک بودند. شکستگی استخوان جمجمه و تشکیل هماتوم داخل جمجمه ای شایع ترین یافته پاتولوژیک در سی تی اسکن بیماران مبتلا به ضربه خفیف سر بود . به دلیل بالا بودن نتایج سی تی اسکن طبیعی، جهت کاهش دریافت میزان اشعه در بیماران و کاهش میزان سی تی اسکن های غیر ضروری پیشنهاد می شود که معیارهی سخت گیرانه تر و دقیق تری برای درخواست سی تی اسکن تنظیم شود.

    کلیدواژگان: سی تی اسکن، ترومای خفیف جمجمه، سطح هوشیاری 15
  • الهام خلیلی فرد *، غلامرضا معصومی، رضا مصدق، فاطمه محمدی، مهدی رضایی صفحه 36
    مقدمه

    مطالعاتی که در زمینه مرگ‌ومیر انسان‌ها و بیماری‌ها و صدماتی که موجب از دست رفتن زندگی افراد می‌گردد، یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را در تعیین و ارزیابی اثربخشی نظام سلامت دارند. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان مرگ‌ومیر بیمارستانی و علل و عوامل دخیل در آن در بیمارستان آموزشی درمانی فیروزگر صورت ‌گرفت.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی و گذشته‌نگر از اول فروردین سال 1392 تا اسفند سال 1396 در بیمارستان فیروزگر تهران انجام شد. به همین منظور پرونده بالینی کلیه بیماران فوت‌شده در اورژانس، در فاصله زمانی مذکور موردمطالعه قرار گرفت. اطلاعات دموگرافیک و علل فوت استخراج و داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از نرم‌افزار 25 SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    تعداد 1065 مورد فوت شده در دوره 92 تا 96 مورد قرار گرفتند. سپسیس (02/24%)، ایست قلبی- ریوی خارج بیمارستان (46/20%)، سندرم کرونری حاد (48/19%)، تروما (تصادف و سقوط) (78/17%)، نارسایی چند ارگانی (08/7%)، خونریزی مغزی (8/6%) و آمبولی ریه (38/4%) علل اصلی مرگ‌ومیر بیمارستانی بودند.

    نتیجه‌گیری

    شیوع بالای عللی همچون سپسیس و تروما به عنوان علت مرگ در بخش اورژانس، اهمیت کنترل و پیشگیری این مشکلات را نشان می‌دهد که با تجهیز اورژانس بیمارستان فیروزگر و برنامه‌ریزی مناسب بتوان امید به زندگی بیماران مراجعه‌کننده به این بیمارستان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: مرگ ومیر
  • رضا جلیلی خشنود، مهرداد صدیقی*، عادل ابراهیم پور، سید مجتبی نکوقدم، میثم جعفری کافی آبادی صفحه 37

    شیوع پنومونی ناشی از  COVID- 19در دسامبر2019 در شهر ووهان چین گزارش شد و اولین مورد گزارش شده آن درایران 29 بهمن ماه 1398 در شهر قم شناسایی شد . تظاهرات اولیه این بیماری طیف گسترده ای ازموارد بدون علامت تاعفونت متوسط دستگاه تنفسی فوقانی تا پنومونی کشنده است. درکناراین همه گیری می دانیم که مصرف سیگارسبب ساپرس کردم سیستم ایمنی و تشدید فعالیت های التهابی در ریه می شود وازطرفی اثرات منفی سیگار درجراحی های ترومای ارتوپدی برکسی پوشیده نیست.دراین مطالعه اطلاعات مربوط به31 بیماربا ترومای ارتوپدی ودرگیری  با  COVID-19  توسط  پرسشنامه  جمع آوری  شده  که  از این  تعداد 17 بیمار با سابفه مصرف سیگار و 14 بیمار بدون سابقه مصرف سیگار بوده اند که  در دو گروه دسته بندی و مورد بررسی قرارگرفته اند . در نهایت به این نتیجه رسیده  شده که هر چند بررسی انجام شده در مورد این 31 بیمارارتباط معناداری بین دو گروه سیگاری وغیرسیگاری با ترومای ارتوپدی مشاهده نشد ولی به نظرمی آید که بیماران سیگاری با ترومای ارتوپدی در طول بستری وجراحی و پس ازجراحی نیاز به توجه بیشتری دارند تا دچارعوارض کوتاه مدت کمتری شوند و ممکن است در شرایط مساوی ازهر بیماراحتمال طولانی تر شدن بستری بیماران سیگاری بیشتراز غیرسیگاری باشد .

    کلیدواژگان: تروما، سیگار، ارتوپدی، جراحی، کرونا
  • حسین علیمحمدی، علی شهرامی، بهروز اسلامی* صفحه 38
    مقدمه

    هدف اصلی برنامه نظام تحول سلامت، حمایت مالی از شهروندان در برابر هزینه های سلامت، سامان دهی خدمات بیمارستانی و ارتقای کیفیت آن و دسترسی عادلانه مردم به خدمات درمانی بود. لذا مطالعه حاضر به مقایسه میزان رضایتمندی بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) بعد از " برنامه تحول نظام سلامت" پرداخته است.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی در بیمارستان امام حسین (ع) وابسته به دانشگاه شهید بهشتی انجام گرفته که طی آن سرفصلهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت در خصوص رضایتمندی در قالب یک پرسشنامه از 2000 نفر از بیماران و یا همراهان آنها مورد پرسش و آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    بیشترین رضایتمندی از خدمات بخش اورژانس در خصوص ارزش های پزشکی و اخلاقی در اورژانس بود و پس از آن به ترتیب رضایتمندی ها از قسمت حمایت در هنگام خدمات و پس از خدمات، تصورات کلی، محصولات و خدمات و نهایتا وفاداری بود. در پروسه درمانی بخش اورژانس ، خدمات ارایه شده و کارهایی که برای درمان انجام می گیرد را می توان در دو بخش فیزیکی و انسانی تقسیم نمود که میزان رضایتمندی در بخش فیزیکی به طور معنا داری بیشتر از بخش انسانی است که توجه به این امر نیز میتواند در بهبود شرایط کمک شایانی نماید.

    نتیجه گیری

    به طور کلی بعد از اجرای طرح تحول، فعالیتهای انسانی، رضایت بیماران را کمتر در پی داشته که می توان کمبود نیرو، کمبود آموزشهای مناسب، شلوغی اورژانس و گاها اشتباهات انسانی و یا اهمال از سوی کادر درمانی را از دلایل آن دانست و شاخصهای هزینه ها و کاهش سریع درد را نیز از مهمترین مواردی دانست که باعث افزایش رضایتمندی کلی شده بودند.

    کلیدواژگان: بخش اورژانس، برنامه تحول نظام سلامت، رضایتمندی بیماران
  • زینب رستگار، غلامرضا معصومی *، سید محمد حسینی کسنویه، محمدرضا یاسین زاده، حمیدرضا خانکه صفحه 39
    مقدمه

    بخش اورژانس بیمارستانی از پرحجم‌ترین و حساس‌ترین بخش‌ها در هر بیمارستان است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و یکی از پرخطرترین بخش‌های درمانی محسوب می‌شود. طب اورژانس تمرین طب در یک جایگاه حاد و تحت حاد است. یک پزشک اورژانس آموزش‌دیده نه‌تنها قادر است تروما را رهبری کند، بلکه همچنین می‌تواند اکثر مسایل حاد و غیر حاد قابل‌تصور دیگر را رهبری نماید. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر حضور متخصص طب اورژانس بر بالین بیماران مراجعه‌کننده در اورژانس بیمارستان‌های هفت‌تیر، فیروزگر و رسول اکرم طراحی و انجام گردید. نتایج حاصل از این مطالعه می‌تواند در برنامه‌ریزی به‌منظور آموزش پزشکان طب اورژانس در بیمارستان‌های مذکور نقش مهمی ایفا کند.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه از 30 بیمار مراجعه‌کننده به اورژانس‌های بیمارستان‌های رسول اکرم و شهدای هفتم تیر و فیروزگر در سال 1396، به‌صورت یک مصاحبه نظام‌مند خواسته شد که نحوه حضور متخصص طب اورژانس را بر بالین خود را بیان نمایند. همچنین با 20 نفر از کارکنان بیمارستان‌های مذکور در مورد شرایط اورژانس قبل و بعد از استقرار طب اورژانس مصاحبه به عمل آمد. اطلاعات حاصل توسط نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

    در مصاحبه با بیماران، آنان بیان کردند که 15/46% توسط پزشک، 76/30% توسط دانشجو و 07/23% توسط پرستار ویزیت شده‌اند، که نشان‌دهنده این است که هیچ‌یک از آنان اطلاع نداشتند که متخصص طب اورژانس آنان را ویزیت کرده است. 16/46% بیان کردند که در زمان مناسب ویزیت شده‌اند و 84/53% از آنان ناراضی بودند و اظهار داشتند که در زمان مناسب برای معاینه و ویزیت بر بالین آنان حاضر نشده‌اند. 92/76% از نحوه برخورد راضی و 08/23% از آنان ناراضی بودند. 57/54% از نحوه معاینه و شرح‌حال گیری راضی و 43/45% از آنان ناراضی بودند. 45/66% از کیفیت تشخیص و اقدامات درمانی راضی و 55/33% از آنان ناراضی بودند. ازنظر 26/44% بیماران، وضعیت رسیدگی مناسب و ازنظر 74/55% بیماران وضعیت رسیدگی نامناسب بود. همچنین مهم‌ترین مزایای استقرار طب اورژانس ازنظر کارکنان کاهش مرگ‌ومیر بیماران در اورژانس، سرعت در تعیین تکلیف بیماران، کاهش مشاوره‌های تخصصی، انجام دستورالعمل‌ها توسط متخصص طب اورژانس، کاهش زمان ماندگاری بیماران در اورژانس و افزایش رضایت بیماران بوده است.

    نتیجه‌گیری

    حضور متخصصین طب اورژانس باعث بهبود کیفیت خدمات درمانی و افزایش میزان رضایت بیماران است و با ارجاع درست و به‌موقع بیماران به بخش‌های مربوطه در زمان و هزینه درمان صرفه‌جویی می‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌شود استقرار طب اورژانس در تمامی واحدهای اورژانس بیمارستانی کشور انجام گیرد، و برای آشنایی بیشتر افراد جامعه با این رشته نیز آگاهی‌رسانی‌های لازم انجام شود.

    کلیدواژگان: متخصص طب اورژانس، بالین بیماران، واحد اورژانس
  • رسول سلیمی*، ابراهیم جلیلی، نرگس ادوای، زهرا صناعی صفحه 40
    مقدمه

    آسیب به سر یکی از بزرگ ترین دلایل مرگ و ناتوانی در اثر آسیب است. با توجه به صنعتی شدن و فراهم آمدن امکانات تفریحی و ورزشی روزافزون در شهرها و روستاها، این مشکل نیز نسبت به گذشته در کودکان افزایش داشته است. لذا این مطالعه به منظور بررسی یافته‌های سی‌تی‌اسکن در کودکان مراجعه کننده به بخش اورژانس با ترومای مینور سر انجام گرفت.

    روش‌ها

    در این مطالعه مقطعی، کلیه کودکان ترومای سر مینور که به بخش اورژانس بیمارستان بعثت همدان طی... تا... مراجعه نموده بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند، از نظر متغیرهای دموگرافیک، علت و پیامدهای تروما و یافته های سی تی اسکن سر مورد بررسی قرار گرفتند. داده های گردآوری شده در چک لیست محقق ساخته ثبت و با نرم افزارSPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

     248 نفر، با میانگین سنی 30/4 ± 38/5 سال مورد بررسی قرار گرفتند (8/63 درصد پسر). سقوط (0/69 درصد) و تصادفات (6/20 درصد) به ترتیب دو علت اصلی ترومای سر بودند. بیشتر یافته های سی‌تی‌اسکن در کودکان تحت سی‌تی‌اسکن به دنبال ترومای مینور سر طبیعی (9/89 درصد) بود و بیش ترین یافته غیر طبیعی مربوط به شکستگی (4/4 درصد) بود. اکثر بیماران (8/75 درصد) با حال عمومی خوب از اورژانس ترخیص شده بودند و 21 بیمار (5/8 درصد) در سایر بخش ها بستری شدند. بیش تر کودکان(7/88 درصد) GCS طبیعی داشتند. پیامد نهایی بیمار با علت آسیب و GCS بیمار ارتباط معنادار داشت (01/0>p). همچنین یافته های سی تی اسکن با GCS بیماران ارتباط معنادار داشت (01/0>p).

    نتیجه‌گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شایع ترین علت آسیب سقوط بوده است. در اکثر بیماران GCS و سی تی اسکن طبیعی گزارش شد. شایع ترین یافته غیر طبیعی نیز شکستگی بود. یک ارتباط معنادار بین پیامد نهایی بیمار با علت آسیب و GCS وجود داشت. همچنین GCS بیماران نیز با یافته های سی تی اسکن مرتبط بود.

    کلیدواژگان: جراحت سر، توموگرافی، خدمات پزشکی اورژانس، کودک
  • مصطفی بسکابادی*، مهدی دوست پرست صفحه 41
    مقدمه

    تکنیک‌های داده‌کاوی از جمله الگوریتم‌های درخت تصمیم برای مدل سازی و پیش بینی افراد در معرض خطر ابتلا به کووید 19 می‌تواند مفید باشد. هدف اصلی این مطالعه، تخمین ریسک مرگ افراد به واسطه بیماری کووید 19 با استفاده از الگوریتمCART و بر اساس عوامل موثر است.

    روش کار

    این پژوهش از نوع تحلیلی بوده و تمام افراد بیمار کووید 19 که در سایت Kaggle از طریق دانشگاه جانز هاپکینگ جمع آوری شده است، استخراج گردید. تعداد کل بیماران برابر 26031 نفرازکشورهای مختلف است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماریJMP نسخه 13 انجام شده است. در بخش مدل‌سازی از الگوریتم درخت تصمیم گیری و مدل درخت رگرسیون و طبقه بندی (CART) استفاده شده است.

    یافته‌ها

    نتایج مدل رگرسیون و طبقه بندی درختی نشان می‌دهد که از متغیرهای کمی به ترتیب اهمیت سن، زمان بستری تا نتیجه، فاصله شروع علایم تا نتیجه آزمایش و فاصله بستری تا نتیجه آزمایش و از متغیر کیفی جنسیت در نتیجه درمان بیماران موثر می‌باشند. باتوجه به تحلیل کلمات، به ترتیب علایم تب، سرفه، گلودرد، خستگی، ضعف، سردرد، لرز و آب ریزش بینی در این بیماری برای افراد بیشترین فراوانی را داشته است.

    نتیجه گیری

    دقت مدل برازش داده شده با توجه به سطح زیر منحنی راک، برابر 1/94 درصد برای داده های آزمایشی و 1/91 درصد برای داده ‌های آموزشی تعیین شده است.

    کلیدواژگان: درخت رگرسیون و طبق بندی، ویروس کووید 19، داده کاوی، منحنیROC
|
  • Majid Samsami, Javad Zebarjadi Bagherpour*, Mohamad Reza Nikshoar, Soheil Bagherian Lemraski Page 1
    Introduction

    Bezoar are undigested substances that have remained in the gastrointestinal tract for various reasons. One of the rare complications of bezoar which has been studied in this cases seriesis gastrointestinal obstruction.

    Methods

    This study performed in Imam Huossein Hospital in Tehran.In this study all patients with diagnosis of small bowel obstruction who underwent surgery with bezoar as final pathology were enrolled, over a period of 2years from 2015 to 2017.Demographicand laboratory data and intraoperative findings were evaluated and analyzed in these patients.

    Results

    There was 19 patients that 12 of them were female and 7 were male.The mean age of the patients was 63.84 years.15patients were referred in winter and autumn and 4 patients in spring and summer.Associated diseases include diabetes (42%),history of abdominal surgery (15 %),and hypothyroidism(5%).Extracted materials include persimmon (47%),unknown substances (38%),pomegranate (10%),hair (5%).The most common clinical symptoms include abdominal pain (87%),nausea and vomiting (80%),inability to gas passage or defecation.In physical examination findings were abdominal distention (85 %),decreased bowel sounds(52%),abdominal tenderness (48%),empty rectum in DRE (45%).Laboratory findings include leukocytosis (78%),metabolic acidosis (42 %),pre-renal azotemia (32 %).The most common sites of obstruction were last 100 cm of ileum (13 patients),jejunum (4 patients),both gastric and small intestine concurrent (2 patient).Of these patients,68% (13 patients) underwent enterotomy to remove bezoar and milking applied to 6 patients (32%).

    Conclusion

    Bezoar is one of the relatively rare causes of small bowel obstruction. In elderly patients with underlying factors for Bezoar, as well as recent history of fruit consumption with potential to form Bezoar in autumn and winter can be helpful in detecting obstruction caused by Bezoar.

    Keywords: Bezoar, bowelobstruction, cases series, abdominal pain, acute abdomen
  • Page 2

    To forecast the COVID-19 epidemic trend in Iran, a set of dynamic models were created. In these models, the effect of climate and community behavior change on the reproductive number is modeled. A baseline scenario is also defined as letting the epidemic grow naturally, with no prevention/control interventions. Different levels of intervention are also defined based on the extent of population isolation. Outcomes of each scenario on the number of infected cases are computed. Modeling results shows that if effective isolation occurs in 10% of the population, 307,000 individuals will be infected with COVID-19 in Iran by May 20, 2020. For an isolation rate of 25%, started since March 10, 2020, cumulative number of deaths will be 13,450 individuals by May 20, 2020. If preventive efforts can reach a 32% effective isolation rate, a considerable decrease in the number of new cases would be expected during April and May, and the total number of deaths would decrease to 8,630. If the isolation rate increases to 40%, the total number of infected individuals is expected to be 6,030 individuals. It should be acknowledged that this model predicts the number of deaths of all COVID-19 cases, including those who will not be confirmed as COVID-19, because of non-testing or death prior to COVID-19 identification. This serious health issue requires both long-term and short-term planning and arrangements. Social distancing, and identification and isolation of suspected and confirmed cases are believed to be the most important and effective control measure, and should be strengthened soon. For further details on the methodology and results of these models, please visit:

  • Page 3

    To forecast the COVID-19 epidemic trend in Iran, a set of dynamic models were created. In these models, the effect of climate and community behavior change on the reproductive number is modeled. A baseline scenario is also defined as letting the epidemic grow naturally, with no prevention/control interventions. Different levels of intervention are also defined based on the extent of population isolation. Outcomes of each scenario on the number of infected cases are computed. Modeling results shows that if effective isolation occurs in 10% of the population, 307,000 individuals will be infected with COVID-19 in Iran by May 20, 2020. For an isolation rate of 25%, started since March 10, 2020, cumulative number of deaths will be 13,450 individuals by May 20, 2020. If preventive efforts can reach a 32% effective isolation rate, a considerable decrease in the number of new cases would be expected during April and May, and the total number of deaths would decrease to 8,630. If the isolation rate increases to 40%, the total number of infected individuals is expected to be 6,030 individuals. It should be acknowledged that this model predicts the number of deaths of all COVID-19 cases, including those who will not be confirmed as COVID-19, because of non-testing or death prior to COVID-19 identification. This serious health issue requires both long-term and short-term planning and arrangements. Social distancing, and identification and isolation of suspected and confirmed cases are believed to be the most important and effective control measure, and should be strengthened soon. For further details on the methodology and results of these models, please visit:

  • Page 4

    After detection of the first confirmed cases of COVID-19 in Iran, the National Committee on COVID-19 Epidemiology in Ministry of Health and Medical Education was established. This Committee is official source of gathering, analyzing, and reporting the COVID-19 data in Iran. The data of all sources in the country including, medical care monitoring center (MCMC), Hospitals’ Information Systems (HIS), Laboratory portal, the data of the center for communicable disease control (MOH), as well as the data from community health centers are integrated and used in this regards. This factsheet contain daily situation report on coronavirus disease (covid-19) in Iran; March 23, 2020.

  • Hamid Kariman, Ali Shahrami, Saeedeh Nikanjam* Page 5
    Introduction

    Readmission is defined as a patient being admitted to the hospital again within a specific period, with or without previous surgery or medication program. The current study was designed with the purpose of assessing causes of readmission to emergency department.

    Methods

    This study is a retrospective cross-sectional study that was performed on patients who were readmitted to emergency department of Imam Hossein Hospital, Tehran, Iran, in 2019 using random sampling.

    Results

    240 cases with the mean age of 50.47 ± 20.84 years were evaluated (59.6% male, 82.9% married). 60.4% of patients had a length of hospital stay less than one day, in 22.5% cases length of hospital stay was between 1 and 5 days, in 7.5% between it was 5 and 10 days, and in 9.6% cases it was more than 10 days. 61.7% had a history of special diseases, most of them (23%) had a history of heart disease and 38.3% had no history of disease. The most common causes of readmission were recurrence of disease (21.7%), persistence of pain (17.9%) and incorrect diagnosis (5.8%). There was no statistically significant relationship between age (p = 0.26), sex (p = 0.24), level of education (p = 0.26), drug addiction (p = 0.77), or time of discharge in the first visit (p = 0.55) and cause of readmission. However, there was a significant relationship between type of discharge (with physician’s opinion/against medical advice) in the first visit and the reason for readmission (p = 0.02) .

    Conclusion

    The Results showed that the most common causes of readmission were recurrence of disease, persistence of pain and incorrect diagnosis, respectively. Most of the patients were married men between the ages of 30 and 60 years without college education. There was a significant relationship between the type of discharge in the first visit and the cause of readmission.

    Keywords: Patient readmission, emergency service, hospital, Re-visit, Overcrowding
  • Page 6

    After detection of the first confirmed cases of COVID-19 in Iran, the National Committee on COVID-19 Epidemiology in Ministry of Health and Medical Education was established. This Committee is official source of gathering, analyzing, and reporting the COVID-19 data in Iran. The data of all sources in the country including, medical care monitoring center (MCMC), Hospitals’ Information Systems (HIS), Laboratory portal, the data of the center for communicable disease control (MOH), as well as the data from community health centers are integrated and used in this regards. This factsheet contain daily situation report on coronavirus disease (covid-19) in Iran; March 25, 2020.

    Keywords: Hospital Mortality, Health Information Exchange
  • Gholamreza Faridaalaee, Arman Latifi, Reza Peyvandi*, Ali Afkari, Zahra Mohammadi Page 7
    Introduction

    Trauma related to car accidents are among the most common type of trauma. The purpose of this study was to investigate the two-year road accidents of Maragheh-Hashtroud in terms of causes and factors lead to accidents.

    Method

    This is a retrospective descriptive study. Sample size includes all patients with traffic accident in 2017 and 2018 consecutive years hospitalized in Amiralmomenin Hospital of Maragheh, Iran. Convenient Sampling was done. Data were analyzed using SPSS version 19.

    Result

    150 injured cases were investigated. Accidents occur more often in young people and men. Failure to pay attention to traffic rules and attention and concentration disorder is the most important cause of accidents.

    Conclusion

    The human factor is the most important cause of traffic accidents, which occurs mostly due to non-observance of traffic rules and drowsiness.

    Keywords: trauma, accident, traffic accident, motor vehicle
  • Ali Tafazoli Moghadam, Maryam Bahreini* Page 8
    Introduction

    The prevalence of opium consumption has known to be significant in Iran which involves healthy individuals other than associated patients.

    Results

    The consumption of opium resulted from several factors such as traditional beliefs on its analgesic effects or in some chronic illnesses. Furthermore, the geographic situation of problematic neighbors is a culprit for this issue. Legislative measures and increased opium costs have led to the adulteration of opium. Lead is one of the most frequently used adulterants which has significantly led to opium lead intoxication.

    Conclusion

    The increasing number of patients with lead poisoning is a concern that raise the need to perform high-quality studies and to provide effective preventive and diagnostic guidelines.

    Keywords: Addiction, Intoxication, Lead, Opium
  • Rasoul Salimi*, Ebrahim Jalili, Narges Advai, Zahra Sanaei Page 10
    Introduction

    Head trauma is one of the major causes of death and disability from traumatic injuries. Due to industrialization and increased recreational and sports facilities in cities and villages, this problem has increased in children. Considering to the importance of brain scanning results of patients with traumatic brain injury and their relation to the symptoms and mechanisms of head trauma, this study was performed to investigate the results of CT scan in children with head trauma in emergency department Besat Hospital of Hamadan.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, all children with head trauma referred to the emergency department of Hamadan Besat hospital were evaluated for demographic variables, cause and outcome of trauma and CT scan results. The collected data were recorded in a researcher-made checklist and analyzed by SPSS 22 software.

    Results

    In this study 248 persons with mean age of 5.38 ± 4.30 years were evaluated which 63.8 percent of them were male. Falling down (69 percent) and accidents (20.6 percent) were the two main causes of head trauma, respectively. Most CT scans results in children with head trauma were normal (89.9 percent) and the most abnormal results were fractures (4.4 percent). Most patients (75.8 percent) were discharged from the emergency department with good condition and 21 patients (8.5 percent) were admitted to other wards. Most of children (88.7 percent) had normal GCS. The patient's final outcome was significantly correlated with the cause of injury and the patient's GCS (P-value<0.01). Also, CT scan findings were significantly correlated with GCS of patients (P-value <0.01).

    Conclusion

    In this study falling down was the most common cause of trauma. Most patients had normal GCS and CT scan. The most common abnormal finding was fracture. There was a significant relationship between patient's final outcome with the cause of injury and GCS. GCS of patients was also correlated with CT scan findings.

    Keywords: Head Injuries, Tomography, Emergency Medical Services, Child
  • Mohammad Aghaali, Alireza Amanollahi, Neda Izadi, Sajjad Rahimi, Zahra Sedaghat Page 11

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: COVID-19
  • Mohammad Aghaali, Zahra Jafari, Mahmoud Hajipour, Sajjad Rahimi, Sahar Sotoude, Zahra Sedaghat Page 12

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: COVID-19
  • Omid Aboubakrzade, Alireza Amanollahi, Saber Amirzade, Elham Bazmi, Zahra Sedaghat, Tahere Aliniya Page 13

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: COVID-19
  • Mohammad Aghaali, Alireza Amanollahi, Sajjad Rahimi, Elahe Salarpour, Zahra Sedaghat Page 14

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: COVID-19
  • Mohammad Aghaali, Mahmoud Hajipour, Zahra Khorrami, Sajjad Rahimi, Sahar Sotoude Page 15

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: COVID-19
  • Khosro ayazi, Javad zebarjadi bagherpour*, Hamed tahmasbi, Behzad nematihonar Page 16

    Femoral vein catheterization is one of the most common venous accesses for dialysis. Various complications such as bleeding and arterial damage and arterio venous fistula have been reported for this procedure. One of the rare but fatal complications of this procedure is retroperitoneal hematoma due to damage to the vein wall. The most important point in preventing these complications is the proper technique in placement of the catheter. In this study, we introduce a case of death from a very rare and potentially fatal complication of this technique, retroperitoneal hematoma.

    Keywords: Femoral vein catheterization, retroperitoneal hematoma
  • Mohammad Aghaali, Mahmoud Hajipour, Zahra Khorrami, Sajjad Rahimi, Sahar Sotoude Page 17

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: Coronaviruses
  • Mohammad Aghaali, Anis Ashraf Ganajvi, Alireza Amanollahi, Elham Bazmi, Sajjad Rahimi Page 18

    A number of researchers from the Epidemiology Department of the School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Kerman University of Medical Sciences have attempted to provide us with information related to the novel coronavirus.

    Keywords: Coronaviruses
  • Fariborz SanginAbadi*, Koorosh Akhbari, Mohammad Soltanpoor Alishahi Page 19
    Introduction

    Adjustment of vascular fluid volume in patients with severe injuries or admission to intensive care unit is difficult and vital. The aim of this study was to determine the diagnosticsensitivity of carotid artery Doppler ultrasonography in determining the adequacy of shock therapy compared to central venous catheter in hospitals of Sanandaj in 2018.

    Methods

    In a descriptive-analytical study, 112 patients with hypovolemic shock (due to sepsis and ...) were evaluated in Tohid and Koswar Hospitals, Sanandaj from March to September 2018. To determine the flow intensity of carotid arteries, initially an echo device was used to collect the data since a portable ultrasonography device was not available but when it became available, the study was performed using portable ultrasonography devices. The study population included patients with hypovolemic shock (due to sepsis) presenting toTohid and Kowsar hospitals, Sanandaj during 6 months.Trauma patients and those with cardiogenic shock and embolism-related shock were excluded. After the initial training of an emergency medicine resident by a radiologist, forall patients diagnosed with hypovolemic shock, the patient's characteristicsincluding age, sex, blood pressure according topressure gauge Mercury, heart rate perminute and inner diameter of the common carotid artery insystolic mode based onDoppler ultrasound were recorded. Then, the patient was treated based on the standard procedure using central venous catheter, and each time the fluid was administered, the flow intensity of the of the common carotid artery was calculated using the measured diameter and compared with the present method/Central venous catheter.The adequacyof treatment was confirmed when central venous pressure reached 8 to 15after fluid therapy. Considering the normal distribution of quantitative data,"independent t-test" and "Pearson correlation coefficient" were used to analyze the hypotheses; and Chi-square test was used to evaluate the correlation between qualitative variables. Sensitivity and specificity were calculated using theirrespective formulas. The statistical software used was SPSS v.22. The study was approved by the ethics committee of Kurdistan University of Medical Sciences.

    Results

    The results showed that 45.60% were female and the mean age of the population was 75.88 ± 10.82 years. The mean and standard deviation of the central venous pressure before and after shock therapy was6.12 ± 0.65 and 7.88 ± 1.37, respectively. The mean diameter of the artery and flow intensity before and after lifting the foot were 6.92 ± 0.65, 7.37 ± 1.48 and 8.33 ± 1.81, respectively. Sensitivity, specificity and accuracy were 65.0%, 70.0% and 74.0%,respectively. Other results of the study showed that there was a significant positive correlation between findings of intravenous catheter and Doppler ultrasonography after treatment (r = 0.288, p = 0.002).

    Conclusion

    The results of our study indicated that the sensitivity and specificity of Doppler ultrasonography were somehow acceptable in determining the adequacy of treatment, but more studies are recommended to confirm this.

    Keywords: Sensitivity, Specificity, Ultrasonography, Doppler, Shock
  • Mohsen Abbasi, Zahra sabzeh Noughabi, Abbas Ebadi*, Maryam Moghimian Page 20
    Introduction

    Currently, due to the limitedfunding of the health care system as an industry, it is necessary to provide vital services without the least waste of time and resources, and one of these is the provision of equipment for the provision of services. The aim of this study was to determinethe availability of equipment for serving patients referred to the CPR department of Hazrat Rasoul-e-Akram Hospital in Tehran, as well as the problems associated with any pharmacy system and automated inventory system.

    Method

    This descriptive cross-sectional study was performed on emergency patients in the CPR department of Rasoul-e-Akram Hospital of Iran University of Medical Sciences during the year 1397 (sample size 200) that needed emergency services. The availability time of equipment was measured intwo groups by the pharmacy method and using the automatic sales mechanism .

    Results

    The average time taken to receive supplies from the time it took with the pharmacy system was 167 seconds, while it took 28.3 seconds with the automatic inventory system,which was a significant difference (p-value <0.001). The weaknesses of this system were: lack of connectivity to the Hospital HIS, inadequate equipment, crowded CPR, device charging, and lack of RFID cards .

    Conclusion

    The results showed that the use of this device for delivery of the equipment in the emergency ward increased the speed of the work, and the availability of the device for other emergency departments and its use for delivery of medication was also necessary

    Keywords: Automatic Inventory System, RFID, CPR, Time Management
  • Mostafa Alavi Moghaddam, Majid Shojaie, Saied Ghanatpisheh* Page 21
    Introduction

    Multiple trauma may cause major bleeding will result in adverse clinical outcomes in the absence of proper and on time initial management in emergency department. In the present study, we aimed to synthesis the critical appraised evidences for initial management of patients with multiple trauma and major bleeding in emergency department.

    Methods

    This was a systematic review study. Following formulating of PICOs for clinical questions in the study, Search strategy selected to gather related evidences in Google scholar, Pubmed, Cochrane, and Trip database in English language from original articles, between 2008 to 2018.The key words were “Multiple trauma, hemorrhage, emergency treatment, therapy”. The Prisma flowchart was used to check the quality of evidences. The strength of evidences reported according to Oxford classification.

    Results

    Out of 502 articles, 44 original articles were selected for final evaluation based on the search strategy criteria. Results indicated the favorable effects and safety of permissive hypotension resuscitation, using tourniquet, applying early blood transfusion, prescription of transamine, fibrinogen and factor VII on clinical outcomes of patients with multiple trauma and major bleeding in the emergency room.

    Conclusion

    Based on the study, applying permissive hypotension resuscitation, tourniquet, early blood transfusion, prescription of transamines fibrinogen and factor VII in special patients with multiple trauma and major bleeding in emergency department are recommended.

    Keywords: Emergency treatment, Multiple trauma, Hemorrhage, Therapy
  • Mostafa Alavi Moghaddam, Mohammad Sistani Zad, Aramesh Shams*, Ghodsi Ghasem Abadi Page 22
    Introduction

    Drug interactions, as one of the most important subsets of medication errors, can lead to adverse reactions in patients. Considering the increase in drug interactions and their consequences, this study aimed to evaluate the frequency and pattern of drug interactions in patients admitted to the emergency department of a university affiliatedhospital.

    Methods

    This was a cross-sectional study. The study population consisted of patients referring to the Emergency Department of Imam Hossein Hospital from Aprilto the end of September 2018. 552 patients hospitalized in the emergency department of Imam Hossein Hospital were selected via random sampling and the rate of drug interactions reported in their medical profile was evaluated.

    Results

    The mean age of these patients was 58.51 ± 20.05 years. Sex distribution evaluation showed that 54.4% were male. Based on the number of patients-days recorded, 34.2% had no drug interactions. The total number of interactions recorded was 1139, the highest number of which belonged to group C and the lowest number belonged to group X and A. 50% of people experienced two or less drug interactions and 75% of people experienced 4 or less drug interactions. Mean hospitalization days were 7.63 ± 6.15 days. Finally, 90.8% of patients recovered and 9.2% died.

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, only 34.2% of the patients had no drug interactions. The total number of interactions recorded was 1139, the highest number of which belonged to group C and the lowest number belonged to group X and A. There was a significant correlation between the number of administered drugswith duration of hospitalization, final outcome and the probability of drug interactions. In addition, there was a significant correlation between type D and X drug interactions with mortality rate in patients.

    Keywords: Length of Stay, Drug interactions, Drug-Related Side Effects, Adverse Reactions, Emergency Service, hospital
  • Ali Shahrami, Hamidreza Hatamabadi, Mani Yousefvand, Kamran Safa* Page 23
    Introduction

    Health systems today form one of the largest sectors of the world's economy. Increasing the rapidly growing costs of health care worldwide. Economic experts have challenged managers and doctors and nurses to find new ways to limit costs. The aim of this study was to compare the financial burden of services provided in the emergency department before and after implementation of the health system evolution plan in Imam Hossein، Loghman and Shohada hospitals.

    Methods

    The present study was multicentric analytical، before-after study، and using data from 2013 to 2015، one year before (2013) and one years after (2015) the implementation of the Health system evolution plan will be done. The statistical population is the emergency department of Imam Hossein، Loghman and Shohada Hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran. The sampling method is census. For analytical study used by SPSS software version 19.

    Results

    The findings of this study showed that the health system evolution plan does not affect the average cost of services provided in hospitals (P> 0.05)، but the mean of costs of services provided in emergency department of Imam Hossein (P = 0.009) and Loghman (P = 0.02) hospital have statistical significance definition. Also، the comparison of the average number of services provided in the emergency department of Imam Hossein hospital before and after the health system evolution plan، there was significant (P = 0.048).

    Conclusion

    The health system evolution plan has been effective on the cost of services provided in the emergency department، but، on average of services provided in the emergency department has not been effective.

    Keywords: Health system evolution plan, financial burden, emergency department, relative value scale
  • Ebrahim Ghorbani, Mojtaba Sedaghat, Amin Doosti-Irani, Hadi Mirfazaelian*, Mohammad Jalili Page 24
    Introduction

    Emergency is one of the most important departments of the hospital and its quality of service is very important. Emergency medicine is a multidisciplinary specialty and interacts with other specialties. Ensuring the scientific and practical efficacy of emergency physicians is of paramount importance. This study examines the factors affecting residents’ academic success.

    Methods

    This historical cohort study was performed aiming to determine the indices predicting success among emergency medicine residents in Tehran University of Medical Sciences in gaining clinical competence by the end of their residency program. Initially, variables were extracted through a literature review and the list was discussed and completed in a session where a number of professors with experience of educational responsibilities were present. 27 criteria were included in the final questionnaire and werescored using a 5-point Likert scale. The questionnaire was sent to 150 graduated residents and response rate was recorded. Residents’ graduation score, which is given on the scale of 150, was considered as the indicator of academic success.

    Results

    A total of 150 emergency medicine graduates were enrolled in the study. Of these, 95 completed the questionnaire. Fifty four were male and 55 were married. 40.35% of the married participants had children and 67.27% of their spouses had a job at the time. 68.42% of the participants lived in Tehran throughout their residency program and58.95% declared no financial problems. Twenty three had a history of serious artistic activities and 36 had a history of serious sport activities. 5 had finished the program in more than 3 years due to being failed. In the multiple regression analysis, after eliminating confounding factors, being selected as the top resident had the strongest correlation (r=7.88 P=0.001) with their certification exam scores. This was followed by artistic activity (r=4.58 P=0.03), gap between medical school graduation to residency (r=1.53, P=0.004). In addition, age (r=-.96 P=0.046), and university entrance exam rank (r=-0.0027 P=0.002) had reverse correlation with their certification exam scores.

    Conclusion

    The results of this study showed that among the studied indices, being the top resident had the most significant direct correlation with academic success. The study also found that academic success had a significant direct relationship withartistic activities and gap between medical school graduation and residency, anda significant reverse correlation with age followed by university entrance examrank.

    Keywords: Emergency Medicine, Internship, Residency, AcademicSuccess, Educational Measurement, Clinical competence
  • Majid Samsami, Javad zebarjadi bagherpour *, Khosro Ayazi, Arash Mohammadi Tofigh, Behzad Nematihonar, Hamed Tahmasbi, Seyed Mohammad Rafie Page 28

    The global spread of coronavirus 2019 (SARS-CoV-2) and various reports indicate a change in the symptoms caused by the virus and gastrointestinal symptoms becoming an important part of the diagnostic symptoms of the virus. The most common gastrointestinal symptoms include anorexia, nausea, vomiting, and abdominal pain. The probable cause of abdominal symptoms in these patients is the presence of the virus in the digestive system and stimulation of the immune system, followed by the release of inflammatory mediators leading to manifestation of symptoms in this part of the body, causing symptoms of peritoneal irritation. Due to the high physiological stress of surgery, deciding on surgery in patients infected with the virus, who have abdominal pain and a positive abdominal examination is a new challenge for physicians and medical staff. In this study, we introduce three patients with COVID-19 who underwent surgery due to abdominal pain and a positive abdominal examination for peritonitis but had normal findings in surgery, and surgery increased mortality.

    Keywords: COVID-19
  • Amir Reza Abedi*, Saeed Montazeri, Mohammad Mehdi Forouzanfar, Saleh Ghiasy Page 29

    Emphysematous pyelonephritis (EPN) is a urologic emergency, which needs immediate medical attention. It is a life-threatening gas-producing infection affecting the renal parenchyma. In this study, we present a 35-year-old male Afghan patient, who was admitted to the Emergency department with low-grade fever, jaundice, abdominal pain, nausea and vomiting, burning urine, and obstructive urinary symptoms. His laboratory data showed serum creatinine 5.4 mg/dl, bilirubin 10.4 mg/dl and thrombocytopenia. Abdominopelvic computed tomography (CT) scan showed gas in the right renal parenchyma and the patient was sent to the operation room with diagnosis of EPN and emergency cystostomy and nephrectomy were performed. The patient was discharged one week later in good condition. Voidingcystogram and retrograde urethrogram were scheduled and performed 2 months later, which revealed long anterior urethral stricture. Anterior urethroplasty with buccal graft was successfully performed later.

    Keywords: Pyelonephritis, jaundice, drainage, nephrectomyCASE REPORT
  • Mohammad Mahdi Forouzanfar, Behrooz Hashemi, Kamran Heydari, farzin keynia* Page 30
    Introduction

     Due to blood supply problems, the cost of blood processing, and the complications of blood transfusion, it is very important to observe the indications for blood transfusion. In addition, necessary precautions should be taken for blood transfusion. Therefore, this study was performed to evaluate the criteria for receiving blood products as well as transfusion complications in patients referring to the emergency department. 

    Methods

     This study was a descriptive-analytical and cross-sectional study. All patients who referred to Imam Hossein and Shohadaye Tajrish Hospitals and needed to receive blood products during 36 months from April 2016 to March 2018 were evaluated. The data collection tool was a researcher-made checklist that included demographic characteristics, injection indication, and transfusion complications. After collection, the data were entered into SPSS statistical software version 18 and analyzed using Chi-square and Fisher's exact tests. 

    Results

     The mean age of patients was 43.51 ± 20.05 years. Sex distribution showed that 61.5% were male. The results showed that the amount of blood products consumed was 2041.28±161.309 units for all patients and 410.89±52.056 units in the emergency department. O and AB blood groups had the highest and lowest frequencies, respectively. In terms of injection indication, trauma was the most common. A difference was observed between the amounts of reserved and consumed products in the emergency department: 357.25±62.105 units for packed cells, 123.33±28.238 units for fresh frozen plasma, 71.533±21.313 units for blood platelets, and 53.78±12.069 units for cryoprecipitate. In terms of complications, shivering (22 cases) was the most common. The results showed that the difference between the mean reserve of compressed blood cells in 2016 and 2017 was significant (P = 0.029). There was also a significant difference between reserved platelete units in 2016 and 2018 (P=0.031). 

    Conclusion

     Blood reservation should be done according to specific instructions, and quantitative and qualitative control in the field of blood reservation and consumption in medical centers is necessary. Also, reducing the number of unnecessary injections of blood product units to patients can be one of the effective factors in reducing the complications of blood transfusion.

    Keywords: Blood transfusion, blood component transfusion, transfusion reaction, emergency service, hospital, blood banks
  • Meysam Kalaei, akram sanagoo, Bagher Pahlavanzadeh, Leila Jouybari* Page 31
    Introduction

     Due to the increase in the elderly population in Iran and the world and, of course, the increase in the number of emergency service requests by this age group, the study of the attitude towards old age among the emergency medical staff is considered as a necessity. The aim of this study was to determine the attitude towards aging and related factors in medical emergency staff. 

    Methods

     In this descriptive-analytical, cross-sectional study, medical emergency staff of Golestan province were studied using census method. To collect data, the Kogan’s Attitudes Towards Older People Questionnaire was used and to analyze the data, SPSS v.18 and sample T-2 tests, Mann-Whitney, analysis of variance, and Kruskal-Wallis tests were applied at the significance level of P-value <0.05. To evaluate the goodness of fit of the model, CFI, TLI, RMSEA, and WRMR’ indices were used via the Mplus7.2 software. 

    Results

     The average score (Mean) of medical emergency staff’s attitudes towards the elderly was positive. There were significant relationships among positive attitude towards aging with marital status (P=0.007), ethnicity (P=0.018), degree of education (P=0.026) and the city of employment (P=0.001). Negative attitudes towards aging among urban emergency medical staff were significantly higher than road emergency medical staff (P=0.046). With increase in age (P=0.006) and the number of years of employment in medical emergencies (P=0.043), the score of positive attitudes towards aging increased. Personnel with Turkmen ethnicity had lower scores than personnel with Fars ethnicity in terms of prejudice score (P= 0.046). The mean score of prejudice against the elderly in single emergency medical personnel was significantly higher than married personnel (P=0.01). 

    Conclusion

    The overall attitude of the emergency medical staff of Golestan province towards aging was positive. Increase in the age and number of years of employment in medical emergencies has also been effective in creating positive attitudes towards old age.

    Keywords: ging, Attitude of Health Personnel, Emergencies, Cross-Sectional Studies, Iran
  • Mohammadreza Kariminejad, Mohammad Manouchehrifar *, Hamidreza Hatamabadi, Ali Arhami Dolatabadi, Mohammad Mehdi Frouzanfar Page 32
    Introduction

    Ultrasonography of the optic nerve might help in detecting patients’ high intracerebral pressure. Given the importance of early diagnosis for implementing therapeutic measures, non-invasive methods have received a great deal of attention among researchers, recently. The present study investigated the accuracy of optic nerve ultrasonography in differentiation of ischemic and hemorrhagic strokes in patients with cerebrovascular accident (CVA).

    Methods

    The present study was a descriptive analytical one. Through convenience sampling, 212 patients visiting Imam Hossein, Loghman, and Shohadaye Tajrish hospitals in 2018 were selected. The data gathering tool was a researcher-designed checklist, which consisted of demographics, clinical characteristics of the patients, and information about optic nerve diameter. Data were extracted from medical files and ultrasonography reports of the patients. The results obtained through estimating the diameter of the optic nerve sheath were analyzed in comparison with cerebral computed tomography (CT) scan findings as the golden standard. Finally, using statistical tests, sensitivity, specificity, positive/negative predictive value, and accuracy of ultrasonography in differentiating ischemic and hemorrhagic CVA were calculated.

    Results

    Among the participants, 163 had ischemic CVA and 56 had hemorrhagic CVA. The mean diameter of optic nerve among the participants was 5.26±0.35 in the ischemic CVA group and 5.80±0.51 in the hemorrhagic CVA group (p=0.001). In addition, sensitivity and specificity were 86.50% (95% CI: 80.28%-91.34%) and 66.07% (52.19%-78.19%), respectively.

    Conclusion

    The results of the present study showed that in the cut-off point of 5.5, the ultrasonographic diameter of the optic nerve sheath had a sensitivity and specificity of 86.50% and 66.07%, respectively, and a mean accuracy of 81% in differentiation of ischemic and hemorrhagic CVA. Therefore, this method can be used as a non-invasive method in differentiation of ischemic and hemorrhagic CVA.

    Keywords: Stroke, Ischemia, Hemorrhage, Ultrasonography, Optic Nerve
  • Mehrdad Taghizadeh, Latif Gachkar, Hooman Bahrami Motlagh, Kamran Heydari, Mohammadreza Mansurpur* Page 33
    Introduction

    Patient rotation during chest x-ray is one of the important causes of decreased image quality and accuracy. Therefore, this study was designed and performed to calculate the accuracy of measuring the length of clavicle bones in detection of patient rotation during chest radiography.

    Methods

    In this diagnostic study, chest radiographs of 435 patients referring to Loghman Hakim Hospital were investigated for rotation via three

    methods

    standard method (by a radiologist), measurement of clavicle bones (by emergency medicine resident), and visual method (by emergency medicine specialist). The information was recorded in a checklist and sensitivity, specificity, and positive and negative predictive values of the last two methods were calculated in comparison with the standard method for detecting patient rotation.

    Results

    In comparison with the standard method, the method of measuring the length of the clavicle had a sensitivity of 88.9%, specificity of 97.6%, a positive predictive value of 99.4%, a negative predictive value of 67.8%, and an accuracy of 90.6%. The visual method had a sensitivity of 66.9%, a specificity of 71.4%, a positive predictive value 90.7%, a negative predictive value 34.1%, and an accuracy of 67.8% compared to the standard method in determining the presence or absence of chest rotation.

    Conclusion

    Overall, the findings of our study indicated that the accuracy of clavicle length measurement method is not much different from that of the standard method in detection of patient rotation and can be used as its replacement in this regard.

    Keywords: Clavicle, radiography, thoracic, diagnostic imaging, observer variation
  • Ali Shahrami, Hamidreza Hatamabadi, Ali Maher, Faraz Zandiyeh* Page 34

    Introduction Hospital insurance deductions, in addition to wasting significant amounts of hospital resources and revenues and reducing hospital financial capacity, also impose additional financial burdens on the patient by increasing the costs that patient has to pay. Therefore, the present study aims to compare the status of insurance deductions before and after the implementation of productivity promotion system in Loghman and Imam Hossein (AS) hospitals in Tehran.

    Methods

    A descriptive-cross-sectional study with practical purposes conducted in Loghman Hakim and Imam Hossein (AS) hospitals in Tehran by random sampling classification based on the minutes of the insurance organization's meetings on 310 cases and deductions applied by the organization. Insurance in 1396 as insurance deductions before the implementation of the productivity promotion plan and 1397 as insurance deductions after the implementation of the productivity promotion plan and using spss 26 software and descriptive and average statistics methods and The independent T test has been analyzed.

    Result

    The results of data analysis showed that the average social security insurance deductions include doctor's visit (P = 0.007), doctor's fee (P = 0.00), drug deduction (P = 0.011), laboratory deduction (P = 0.00) and average total deduction. (P = 0.00) in Imam Hossein (AS) Hospital, after the implementation of the productivity improvement plan, there was a statistically significant difference compared to before its implementation, which showed an increase in insurance deductions after the implementation of the productivity improvement plan. However, the amount of insurance deductions for patient consumables did not show a significant difference before and after the implementation of the productivity improvement plan (P = 0.38). Also, the average social security insurance deductions including equipment and drug deductions (P = 0.002) and the average total deductions (P = 0.004) in Loghman Hakim Hospital after the implementation of the productivity improvement plan had a statistically significant difference compared to before its implementation. It has been shown that the increase in insurance deductions after the implementation of the productivity promotion plan, while the amount of deductions for patient supplies other than medicine has not shown a significant difference before and after the implementation of the productivity promotion plan (P = 0.38). The results of the analysis of health service insurance deductions in both Imam Hossein Hospital (P = 0.81) and Loghman Hakim Hospital (P = 0.10) showed that the amount of insurance deductions later than the implementation of the productivity improvement plan compared to before Its implementation has not shown a statistically significant difference.

    Conclusion

    The productivity improvement plan has not only had no effect on reducing the amount of insurance deductions, but has also increased the amount of deductions in deductions issued by social security insurance.

    Keywords: Insurance deductions, hospital, productivity promotion system
  • Hamidreza Saeidi Boroujeni, Hamideh Mashalchi, Tayyebeh Mahvar*, Bahman Sadeghi, Mina Jamshidi Page 35
    Introduction

    Computed tomography (CT) scan is a valuable tool for diagnosis of abnormalities in brain or spinal cord as it has a high resolution in these tissues. Considering the importance of this subject, the researchers have aimed to evaluate the frequency of unnecessary CT scans performed for trauma patients in order to prevent unnecessary use of this diagnostic modality to avoid imposing probable side effects and financial burden on both the patient and the hospital.

    Methods

    In this cross-sectional study, through simple random sampling, participants were selected from fully conscious (Glasgow Coma Scale (GCS)=15) patients who presented to the emergency department with head trauma and underwent brain CT scan. The reasons for ordering a brain CT scan were recorded through an interview with the in-charge physician at the time of ordering this procedure, and clinical signs and demographic characteristics of the patients were also recorded using a questionnaire.

    Results

    121 (81.8%) of the patients had normal CT scan, and skull fracture and hematoma were the most frequent complications found after trauma. The results also showed that in 90 (60.8%) cases, CT scan was ordered for documentation and legal purposes, and for 22 (14.9%) cases it was ordered because the patient had insisted and it was not deemed necessary by the in-charge physician, and only 26 (17.6%) were requested by the senior physician, which indicates that CT scans are not always necessary.

    Conclusion

    According to the results of this study, 18.2% of the CT scans performed on patients with mild head trauma showed at least 1 pathologic finding. Skull fracture and formation of intracranial hematoma were the most common pathologic findings in the CT scans of patients following mild head trauma. Due to the high frequency of normal CT scan results, in order to reduce the amount of radiation in patients and decrease the number of unnecessary CT scans, it is suggested to plan more strict criteria for ordering CT scans.

    Keywords: Tomography, X-Ray Computed, Craniocerebral Trauma, Consciousness
  • Elham khalilifard *, Golamreza Masoumi, Reza mosaddegh, Fatemeh Mohammadi, Mahdi Rezai Page 36
    Introduction

     Studying the causes of mortality plays the most important role in determining and evaluating the health system's effectiveness. Accordingly, this study aimed to identify the causes of death in the emergency department for planning and providing appropriate facilities to reduce mortality rate in patients. 

    Methods

     This cross-sectional observational study was conducted in the Firoozgar Hospital, Tehran from April 2013 to March 2017. The clinical records of all patients who died in the emergency department through the study period were studied. The extracted demographic characteristics and causes of death were analyzed using SPSS-25 software. 

    Results

     In the last 5 years, sepsis (24.02%), out-of-hospital cardiac arrest (20.46%), acute coronary syndrome (19.48%), trauma (accidents and falls from a height) (17.78%), multi organ dysfunction (7.08%), intracranial hemorrhage (6.8%) and pulmonary embolism (4.38%) were the main causes of mortality in hospitals. 

    Conclusion

     Sepsis, out-of-hospital cardiac arrest, ACS, trauma, multi organ dysfunction, intracranial hemorrhage and pulmonary embolism are the main causes of mortality in hospitals. The high prevalence of death causes, such as sepsis and trauma indicate that such causes should be controlled and prevented, so that by equipping the emergency departments and proper planning, life expectancy can be increased

    Keywords: Mortality, Causes of Death, Emergency Department, Firoozgar Hospital
  • Reza jalili khoshnoud, Mehrdad Sadighi *, Adel Ebrahimpour, zahra zolghadr, Sayyed mojtaba Nekooghadam, meisam jafari kafiabadi Page 37
    Introduction

     The pneumonia outbreak caused by COVID-19 was reported in December 2019 in Wuhan, China. In Iran, the first case of this outbreak was reported on February 20, 2017, in Qom. Primary manifestations of this disease range from asymptomatic cases to moderate infection of the upper respiratory tract and fatal pneumonia. In addition, we are aware that smoking suppresses the immune system and intensifies inflammatory responses in the lungs. On the other hand, the negative effects of smoking on orthopedic trauma surgeries are not subtle and neglectable. 

    Methods

     In the present study, data of 31 orthopedic trauma patients with COVID-19 was collected by means of a questionnaire. Studied patients were classified into two groups of smokers and non-smokers: 17 had a history of smoking and 14 had no previous history of smoking. 

    Result

     The mean age of the 31 studied patients was 48.41 years, with a minimum of 17 and a maximum of 96 years. The mean age was 43.35 (with the standard deviation of 20.59) years in smokers and 54.57 (with the standard deviation of 22.69) years in non-smokers. Mean age was 56.6 (with the standard deviation of 19.33) years in patients with cough and 40.75 (with the standard deviation of 22.02) years in patients who did not cough. Evaluating need for ICU admission and oxygen therapy showed that 35.3% (6 cases) of smokers and 14.3% (2 cases) of non-smokers needed ICU and 70.6% (12 cases) of smokers and 64.3% (9 cases) of non-smokers needed oxygen therapy. We also found that the mean duration of hospitalization after the surgery was 3.5 (with the standard deviation of 3.37) days in non-smokers and 8.58 (with standard deviation 13/13) days in smokers. 

    Conclusion

     According to the results of this article, trauma patients who coughed had a significantly higher average age, but other clinical symptoms were not significantly related to the age of the patients. Although no significant relationship was observed between smoking and orthopedic trauma, the need for ICU and oxygen after surgery as well as time interval between corona diagnosis and surgery were higher in the smoking group in comparison to the non-smoking group. It seems that smoker COVID-19 patients with orthopedic trauma need more attention during hospitalization and surgery as well as after surgery in order to reduce short-term complications and in similar conditions, they may be more likely than non-smokers to have a longer duration of hospitalization. However, more studies with larger sample size and longer follow-up time are required to further evaluate the detrimental effects of smoking.

    Keywords: Wounds, injuries, smoking, orthopedicprocedures, surgery, COVID-19
  • Hossein Alimohammadi, Ali Shahrami, Behrouz Eslami* Page 38
    Introduction

    The main goal of health system reform plan, was to provide financial support for health costs of citizens, organize hospital services and improve their quality, and provide fair access to health care. Therefore, this study aimed to evaluate patients’ satisfaction in emergency department (ED) of Imam Hossein Hospital, Tehran, after health system reform plan implementation in Iran.

    Methods

    The study was performed in Imam Hossein Hospital, affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Satisfaction of 2000 patients or their relatives was evaluated using a questionnaire designed based on topics announced by the Ministry of Health for evaluating patient satisfaction.

    Results

    The highest rate of satisfaction from emergency services in the ED belonged to medical and ethical principles. Other studied topics were ranked in the following order: support during and after providing services, overall perception, products and services, and loyalty. In the treatment processes carried out in ED, services provided and preparations made for treatment can be evaluated from physical and emotional aspects, and the satisfaction in the physical aspect is significantly higher than the emotional aspect. Taking this into account can be of great help in improvement of the conditions.

    Conclusion

    Overall, after the implementation of health system reform plan, patients have been less satisfied with emotional aspect of treatment, which could be due to lack of personnel, lack of proper training, ED overcrowding, and sometimes human errors or negligence of staff. Price indices and rapid reduction of pain were among the most important items that increased overall satisfaction.

    Keywords: Emergency service, hospital, health care reform, patient satisfactionORIGINAL ARTICLE
  • Zeinab Rastegar Chupani, Gholamreza Masoumi*, Mohammad Hosseini kasnavi, Mohammad Reza Yasinzade, Hamid Reza Khankeh Page 39
    Introduction

    Emergency department is one of the most voluminous and most sensitive part of hospital departments, which is of particular importance and one of the most dangerous medical departments. A trained emergency physician not only will be able to guide trauma, but also can handle most other acute and non-acute issues imaginable. The aim of this study was to determine the presence of an emergency medical specialist on the bedside of patients referred to the emergency department of hospitals. The obtained results can play a significant role in planning for training physician and play important role in emergency departments of Rasool Akram, Shahdadi Haftom Tir and Firoozghar Hospitals.

    Materials and Methods

    In this study, 30 patients referred to the emergency department of Rasool Akram, Shahdadi Haftom Tir and Firoozghar Hospitals in 2018 were asked to provide a structured interview to determine the presence of a specialist in emergency medicine at their clinic. Also, 20 personnel of these hospitals, were interviewed about the condition of the emergency departments, before and after the establishment of emergency medicine. Data were analyzed by SPSS software.

    Results

    In interviews with patients, they stated that 46.15% were visited by the doctor, 30.76% by student and 23.07% by the nurse, indicating that none of them knew that the specialist Emergency medicine has visited them. 16.66% stated that they were visited at the right time and 53.44% were dissatisfied and they reported that they did not attend the clinic at the right time for proper examination. 76.92% were satisfied with the procedure and 23.08% were dissatisfied. 54.57% were satisfied with the review and 42.43% of them were dissatisfied. 66.45% of the diagnostic quality and therapeutic measures were satisfied and 33.55% were dissatisfied. 44.26% of cases were in good condition and 55.74% were inappropriate. Also, the most important advantages of establishing emergency medicine in terms of personnel was reduction in patient mortality in emergency department, speed in disposition of patients, reducing expert advice, performing procedures by an emergency medicine specialist, reducing the patient's time in the emergency department and increasing patient satisfaction.

    Conclusion

    The presence of emergency medicine specialists improves the quality of health care services and increases patient satisfaction. By timely and accurate referral of patients to the relevant departments, time and cost of treatment are saved. Therefore, it is suggested that the establishment of emergency medicine in all emergency medical units of the country, And, for the community of people to become more familiar with this field, the necessary knowledge is also needed.

    Keywords: Emergency Medicine Specialist, Patient Clinic, Emergency DepartmentORIGINAL ARTICLE
  • Rasoul Salimi *, Ebrahim Jalili, Narges Advai, Zahra Sanaei Page 40
    Introduction

     Head trauma is one of the major causes of death and disability from traumatic injuries. Due to industrialization and increased recreational and sports facilities in cities and villages, this problem has increased in children. Considering to the importance of brain scanning results of patients with traumatic brain injury and their relation to the symptoms and mechanisms of head trauma, this study was performed to investigate the results of CT scan in children with head trauma in emergency department Besat Hospital of Hamadan. 

    Methods

     In this descriptive-analytical study, all children with head trauma referred to the emergency department of Hamadan Besat hospital were evaluated for demographic variables, cause and outcome of trauma and CT scan results. The collected data were recorded in a researcher-made checklist and analyzed by SPSS 22 software. 

    Results

     In this study 248 persons with mean age of 5.38 ± 4.30 years were evaluated which 63.8 percent of them were male. Falling down (69 percent) and accidents (20.6 percent) were the two main causes of head trauma, respectively. Most CT scans results in children with head trauma were normal (89.9 percent) and the most abnormal results were fractures (4.4 percent). Most patients (75.8 percent) were discharged from the emergency department with good condition and 21 patients (8.5 percent) were admitted to other wards. Most of children (88.7 percent) had normal GCS. The patient's final outcome was significantly correlated with the cause of injury and the patient's GCS (P-value<0.01). Also, CT scan findings were significantly correlated with GCS of patients (P-value <0.01). 

    Conclusion

     In this study falling down was the most common cause of trauma. Most patients had normal GCS and CT scan. The most common abnormal finding was fracture. There was a significant relationship between patient's final outcome with the cause of injury and GCS. GCS of patients was also correlated with CT scan findings.

    Keywords: Tomography, Head Injuries, Emergency Medical Services
  • Mostafa Boskabadi *, Mahdi Doostparast Page 41
    Introduction

    Data mining techniques, including decision tree algorithms can be used for modeling and identifying those at risk of developing COVID-19. The main goal of this study is estimating the risk of death of patients due to COVID-19, using the classification and regression tree (CART) algorithm based on the observed effective factors.

    Methods

    This paper is an analytical study and the data of all patients with COVID-19 registered on the Kaggle site through Johns Hopkins University, was extracted. There was a total of 26,031 records from various countries. Data analysis was performed using JMP statistical software version 13. In the modeling section, decision tree algorithm and CART model were used.

    Results

    The results of the classification and regression tree showed that among quantitative variables, age, the interval between hospitalization and result, the interval between onset of symptoms and test result, and the interval between hospitalization and test result, and the qualitative variable of gender were the most important factors affecting the outcome of patient treatment, respectively. According to the analysis of words, fever, cough, sore throat, fatigue, weakness, headache, chills, and runny nose, respectively, were the most common symptoms among patients with this disease.

    Conclusion

    The accuracy of the fitted model was shown to be 94.1% for experimental data and 91.1% for educational data using the area under the receiver operating characteristic (ROC) curve.

    Keywords: Decision trees, algorithms, COVID-19, severe acute respiratory syndrome coronavirus 2, data mining, ROC curve