فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات محیطی هفت حصار
پیاپی 31 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم فرهادیان، سینا رزاقی اصل*، کاوه شکوهی دهکردی صفحات 5-14

    مدارس سبز نوع جدید مدارس می باشند که در آن ها مصرف انرژی های تجدید پذیرکمتر از مدارس معمولی است. در این مدارس با افزودن پوسته های سبز مانند بام های سبز هیدروپونیک، علاوه برافزایش ارتباط دانش آموزان با طبیعت، میزان مصرف انرژی کاهش پیدا می کند. ازآنجایی که شناخت اولویت انواع این بام ها در اقلیم های مختلف، باعث کارکرد بهینه این بام ها از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی می شود؛ لذا در پژوهش حاضر باهدف پیشنهاد بهترین بام سبز در مدارس سبز از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی حرارتی در اقلیم سرد دو نمونه بام سبز هیدروپونیک مدولار و گسترده به عنوان انواع متداول بام سبزدر مدارس از نظر مقاومت حرارتی و دمای فضای زیر بام بایکدیگر مقایسه شدند، روش پژوهش ترکیبی از دو روش محاسبات عددی پیرامون مقاومت حرارتی هر دو بام و شبیه سازی یک مدرسه سبز استاندار با دو نمونه بام سبز گسترده و مدولار به کمک نرم افزار انرژی پلاس 8 است. در خلال تحقیق، یافته ها حاکی از آن بودند که مقاومت حرارتی بام سبز هیدروپونیک گسترده بیشتر از نمونه بام مدولار است (26506>6/7272)؛ همچنین درجه حرارت فضای زیر این بام در کاربری آموزشی در سرد ترین ماه برابر 9.08 است که تقریبا 6 درجه گرم تر از کاربرد بام سبز مدولار است؛ لذا، بام سبز هیدروپونیک گسترده عملکرد حرارتی بهتری از نمونه مدولار ازنظر صرفه جویی در انرژی برای مدارس سبز در آب وهوای سرد ایران دارد.

    کلیدواژگان: بام سبز هیدروپونیک گسترده، بام سبز هیدروپونیک مدولار، پتانسیل حرارتی، مدارس، اقلیم سرد ایران
  • فرهاد کاروان، غلامرضا طلیسچی*، طاهره حق طلب صفحات 15-22

    دانشجویان دارای استعدادهای بالقوه ای هستند که این استعدادها باید توسط خود و یا راهنمایان آموزشی شناخته شده تا از آن ها بهره برداری صحیح به عمل آید. به این منظور لازم است، روش های آموزشی، یاددهی و یادگیری مناسب، جهت ارتقاء آن ها موردبررسی قرار گیرد. آموزش صحیح می تواند فراگیران طراحی را در مسیری مشخص و درست قرار داده؛ همچنین موجبات ارتقاء قدرت طراحی آنان را فراهم سازد. این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوالات است؛ که آموزش معماری مبتنی بر کارگاه می تواند توانایی طراحی دانشجو را بالا ببرد؟ آموزش معماری مبتنی بر کارگاه می تواند توانایی فراشناختی دانشجو را افزایش دهد؟ روش این تحقیق، پژوهشی عمل نگر مبتنی بر طرح نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون بود. جهت انجام پژوهش از آزمون فراشناخت حالتی جهت سنجش تحلیل شناختی در چهار بعد آگاهی، راهبرد شناختی، برنامه ریزی و بررسی خود و از آزمون طراحی محقق ساخته جهت سنجش قدرت طراحی استفاده شد. بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت که روش آموزش معماری مبتنی بر کارگاه می تواند به ارتقای کیفی سطح طراحی کمک نماید و قدرت تحلیل فراشناخت دانشجو را نیز افزایش دهد.

    کلیدواژگان: آموزش معماری مبتنی بر کارگاه، پژوهش عمل نگر، توانایی فراشناختی، طراحی، دانشجویان معماری
  • سحر اسماعیل پور همدانی، اسماعیل شیعه* صفحات 23-32

    تخریب اموال عمومی به عنوان یکی از مشکلات شهرهای امروز در فضاهای عمومی شهری می باشد. تمایلات تخریب گرایانه متاثر از عوامل درونی و شخصیتی شکل می گیرد و چگونگی موقعیت مکان بر امکان بروز تخریب گرایی موثر می باشد. در میان شاخص های مکان، کاربری زمین یکی از عوامل موثر بر وقوع تخریب گرایی می باشد. پیرامون نقش شاخص کاربری زمین، زیر معیار چگونگی سازگاری کاربری، مطلوبیت کاربری، ظرفیت کاربری، وابستگی کاربری و شدت فعالیت در فضاهای شهری عمومی موردبررسی قرارگرفته است. تحقیق توصیفی تحلیلی است که به روش همبستگی، به بررسی نسبت متغیرها می پردازد. متغیرها بر اساس مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات پیشین انتخاب شده است. گردآوری داده ها از طریق مشاهدات میدانی و برداشت های حضوری و پرسش نامه می باشد. راهبرد مورداستفاده نمونه مطالعه، پارادایم اثباتی و از نوع تحقیق علی پس از وقوع است. نمونه مطالعه منطقه دو شهرداری همدان می باشد. پرسش نامه ها بین 387 نفر از افراد ساکن و مراجعه کنندگان منطقه دو شهرداری همدان توزیع شده و مشاهدات میدانی و برداشت های حضوری جمع آوری شده از 283 کد محل در فضاهای عمومی شهری نمونه مطالعه، مورد تجزیه وتحلیل آماری قرارگرفته است.نتایج حاکی از آن است که زیر معیار سازگاری کاربری ها بالاترین میانگین رتبه و اثربخشی، زیر معیار شدت فعالیت، مطلوبیت کاربری ها، وابستگی کاربری ها و ظرفیت کاربری ها به ترتیب بالاترین میانگین رتبه و اولویت را به خود اختصاص داده اند. انتظار می رود نسبت به این عوامل، در برنامه ریزی و طراحی شهری در راستای کنترل و تعدیل تمایلات تخریب گرایانه و امکان بروز این گرایش در فضاهای عمومی شهری توجه بیش تری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: تخریب گرایی، کاربری زمین، سازگاری کاربری، شدت فعالیت، مطلوبیت کاربری، وابستگی کاربری، ظرفیت کاربری
  • سارا مرادبیگی، امید دژدار* صفحات 33-42

    «ایده پردازی در طراحی»، در آموزش معماری اهمیت زیادی دارد. در آتلیه ها طبق روال، قبل از شروع طراحی به دانشجویان توصیه می شود چند نمونه موردی انجام شده مرتبط با موضوع، ببینند و بررسی کنند. در اسکیس نمونه موردی، همان محرک بصری است. هدف تحقیق حاضر، تحلیل رابطه کیفیت محرک بصری ارایه شده به دانشجویان و بازخورد آن در ایده پردازی و افزایش خلاقیت آن ها است. بر این اساس ابتدا در خصوص فرآیند طراحی و چگونگی تصویرپردازی ذهنی، کلیاتی ارایه شده و سپس نقش محرک بصری بر اسکیس های دانشجویی بررسی شده است. جامعه آماری، دانشجویان درس مقدمات طراحی معماری 2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام است، در قالب 3 گروه، به سه طریق موضوع اسکیس را دریافت کردند. اول بدون محرک بصری، دوم با محرک بصری و در حالت سوم با محرک بصری با غنای بیشتر. نتایج تحقیق نشان داد، دانشجویانی که محرک بصری با غنای بیشتر را دریافت کردند خلاقیت بالاتر و نتایج بهتری در کار خود داشتند. همچنین ایرادات ترسیمی آن ها نیز کمتر بود. روش تحقیق از نوع تحقیقات کمی و بنیادی و ابزار گردآوری داده ها مشاهده مستقیم بوده و نتایج با استفاده از نرم افزار  SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت و پایایی و روایی آن سنجیده شد.

    کلیدواژگان: کیفیت بصری، ایده پردازی، خلاقیت، اسکیس معماری
  • مرجان اعتمادفروغی*، مهدی شریفی، محمدرضا عراقچیان صفحات 43-54

    نورگیرها یا چاه های نور، بخشی جدایی ناپذیر از طراحی ساختمان هایی با بر کم و عمق زیاد، به حساب می آیند. طراحی این نورگیرها در مناطق مختلف بر اساس ضوابط خاصی انجام می گیرد. در ضوابط موجود در همدان صرفا به ابعاد این نورگیرها و نسبت مساحت نورگیر به ارتفاع بنا جهت طراحی نورگیر اکتفا گردیده است. هدف این پژوهش بررسی صحت عملکرد نورگیرهای طراحی شده بر اساس ضوابط موجود در شهر همدان و برآورد ابعاد بهینه نورگیر، جهت دستیابی به روشنایی موردنیاز فضا و در نتیجه کاهش مصرف انرژی الکتریکی جهت روشنایی است. برای دستیابی به این هدف ابتدا مطالعاتی در زمینه نور روز، انرژی خورشیدی، مشخصات اقلیمی منطقه و استانداردهای موجود در زمینه روشنایی انجام شد. سپس سه ساختمان به عنوان نمونه موردی انتخاب شده و در چهار فصل سال، روشنایی دریافتی در فضاهای مشرف به نورگیر، بوسیله لوکس متر، برداشت شد و بر اساس مطالعات صورت گرفته، میزان روشنایی به دست آمده تحلیل شد. در مرحله بعدی با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز، ابعاد نورگیر، مدل سازی شده جهت دستیابی فضا به روشنایی استاندارد، تغییر داده شد و در مرحله آخر با تغییر پارامتر ارتفاع، ابعاد بهینه نورگیر برای ساختمان های یک تا نه طبقه توسط نرم افزار تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که ضوابط موجود در همدان، کارآمد نبوده و دریافت نور این سامانه، به طور کافی انجام نمی گیرد و ابعاد جدیدی در این تحقیق معرفی گردید.

    کلیدواژگان: نور روز، نور طبیعی، انرژی خورشیدی، نورگیر سقفی، چاه نور
  • معصومه محمدنژاد سیگارودی*، رضا پرویزی، مریم دانش شکیب صفحات 55-74

    با توجه به رشد فزاینده جمعیت و کمبود زمین های بدون معارض، الگوی تولید مسکن در شهرها تغییر کرده است و در قالب مجتمع های مسکونی گسترش یافته که موجب کاهش تعاملات اجتماعی ساکنین شده است. فضای عمومی یک مجتمع مسکونی اگر از طراحی مناسب برخوردار باشد، می تواند به عرصه هایی برای تعامل ساکنین مبدل گردد. روش تحقیق به صورت ترکیبی بوده. در انجام این پژوهش ابتدا به جمع آوری پیشینه تحقیق درباره فضاهای عمومی مجتمع های مسکونی و تعاملات اجتماعی در آن پرداخته شد. با توجه به متغیرهای استخراجی از پیشینه تحقیق فرضیه ها نوشته شدند. برای متغیرهای مستقل و وابسته تحقیق، معیارها و زیرمعیارها مشخص گردید. سپس هر زیرمعیار بر روی معیار جهت سنجش فرضیه ها و تعاملات اجتماعی پرسیده شد و به این ترتیب سوال های پرسشنامه جهت آزمون spss و pls مشخص گردیدند. حجم نمونه 398 نفر محاسبه گردید. پرسشنامه ها در شهر لاهیجان (محل قرارگیری سایت) توزیع شدند و تحلیل فضای مجتمع مسکونی و سایت از طریق نرم افزار  SPACE SYNTAXو DEPTH MAP صورت گرفت. نتایج نشان دادند پارامترها (تنوع، خوانایی، چارچوب فیزیکی، قابلیت زیست محیطی، ایمنی، تسهیلات) در ناحیه قبول فرضیه تحقیق و تاثیر مثبت بر ارتقاء تعاملات اجتماعی ساکنین داشتند که معیار ایمنی بیشترین تاثیر را داشت. و برخی دیگر (عناصر کالبدی و سلسله مراتب) در ناحیه رد فرضیه تحقیق برآورد شد. و طبق داده ها راهکارهای طراحی بیان شد. براساس تحلیل های صورت گرفته با روش چیدمان فضایی (space syntax) و نرم افزار UCL DEPTH MAP  دریافتیم این فضای شهری از دسترسی، امنیت و خوانایی مناسبی برخوردار بود و از آنجایی که خوانا بودن، لزوم وجود امنیت و داشتن دسترسی های مناسب از معیارهای لازم برای برقراری تعاملات اجتماعی بیشتر بود، نتیجه گرفتیم که سایت برای طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد افزایش تعاملات به درستی مکان یابی شده بود. و همچنین با تحلیل های صورت گرفته برای پلان های مجتمع مسکونی دریافتیم که مجتمع به کمک فضاهای عمومی خود، مکانی مناسب برای برقراری تعاملات اجتماعی مهیا ساخت.

    کلیدواژگان: فضای عمومی، تعاملات اجتماعی، مجتمع مسکونی، فضاهای شهری، پلان های مجتمع مسکونی
  • اسماعیل قاسمی*، علی اصغر مهاجرانی، منصور حقیقیان صفحات 75-83

    این مقاله با هدف بررسی و شناخت نقش عوامل اجتماعی و محیط نهادی بر توسعه کارآفرینی در شهرستان فسا تدوین گردیده است. جامعه آماری تحقیق کلیه افرادی هستند که ظرف 5 سال گذشته در شهرستان فسا در بخش کشاورزی کسب وکار جدیدی را ایجاد نموده اند. چارچوب نظری تحقیق نظریات رابرت پوتنام، فرانسیس فوکویاما در باب شبکه های اجتماعی و نظریه پیوندهای قوی ضعیف مارک گرانووتر و نظریات داگلاس نورث است. همچنین از دیدگاه های دیده بان جهانی کارآفرینی (GEM) به عنوان مبنای نظری برای متغیر وابسته (توسعه کارآفرینی کشاورزی) بهره گرفته شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 288 نفر که با استفاده از نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب گردیده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شده است. اجرای آزمون رگرسیون بین متغیرها نشان داد، متغیر اعتماد اجتماعی (15/.)، پیوند اجتماعی (19./.)، مشارکت اجتماعی (11/.)، حمایت اجتماعی (19/.)، کیفیت قوانین و حقوق مالکیت (19/.)، ثبات سیاسی دولت (20%) و کیفیت خدمات عمومی (64%) بر توسعه کارآفرینی کشاورزی موثر می باشند. همچنین آزمون همبستگی پیرسون وجود رابطه بین متغیرهای مستقل فوق و متغیر وابسته توسعه کارآفرینی کشاورزی در سطح 99 درصد را تایید می نماید. رگرسیون چندگانه نشان داد مولفه های اجتماعی قادر به پیش بینی (29%) درصد و مولفه محیط نهادی (28%) از تغییرات کارآفرینی کشاورزی می باشند. در بین متغیرهای اجتماعی بیشترین تاثیر متعلق به متغیر حمایت اجتماعی و در بین متغیرهای محیط نهادی، متغیر ثبات سیاسی بیشترین توان پیش بینی تغییرات متغیر توسعه کشاورزی را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، اعتماد اجتماعی حمایت های اجتماعی، پیوندهای اجتماعی، محیط نهادی شهرستان فسا
|
  • Pages 5-14

    Green schools are a new type of school, in which the use of renewable energy is less than that of conventional schools. In this regard, nowadays, adding green layers to the roof of schools, in addition to increasing the Students' communication with nature, energy saving has improved in these spaces. However, to improve energy saving yield, the priority of these types of roofs in different climates must be identified by scientific investigations. So, the present research has studied two- extensive and modular hydroponic green roofs as common types of green roofs in green schools. For archiving to aims of this research, it has made use of the two methods of numerical computation and simulation method with the help of Energy Plus software8 as a credible software in the field of energy analysis in the buildings. The steps of this investigation have been as follows: In the first step, the heat resistance of two modular and extensive hydroponic green roof have been extracted by numerical calculations.  And In the second step, two green roofs have been simulated for a green school in Shahrekord as one of the oldest cities in Iran. In the following, the results of thermal resistance of the two samples of hydroponic green roofs which are resulted from numerical calculations and also the indoor temperature which is extracted from the simulated schools in the coldest and hottest months of the year have been compared separately in each step. Generally, results of extracted from findings have shown that. the extensive Hydroponic green roof has better thermal resistance in comparison with modular hydroponic green roofs, and also simulations by energy plus software have represented that, the temperature of the space under extensive Hydroponic green roof is closer to the comfort conditions in the cold seasons.

    Keywords: Extensive Hydroponics Green Roof, Modular Hydroponics Green Roof, Thermal Potential, Schools, Cold, Dry Climate of Iran
  • Pages 15-22

    Proper training can put design learners in the right direction. It also enhances the power of drawing. Objective of this study was the effectiveness of architectural studio-based learning on increasing drawing power and metacognition abilities of students. This research seeks to answer these questions: Can architectural studio-based learning increase student design ability? Can architectural studio-based learning increase metacognition abilities? The method of this research was a quasi- experimental design with pre-test, post-test based on action research. The population was all students from Azad Islamic University of Hamedan in Architecture Studio course. To do research was used from metacognition test in four dimensions: Awareness, Cognitive Strategy, Planning and Check yourself and from Drawing test. The students randomly (15 person in each group) assigned to the experimental group and control group. Used experimental methods After Group of Eight meeting them and also used from Kolmogorov- Smirnoff test and Leven test for presumption calculation and for Hypothesis analysis from MANOVA. Results showed that architectural studio-based learning have been effective in increasing designing power and there are significant differences between the two groups. Also Results of this research indicated the importance of architectural studio-based learning on metacognition abilities in four dimensions: Awareness, Cognitive Strategy, Planning and self-evaluation. In addition, Architectural training based on studios can increase power of drawing in Architecture students and also can help to these students in presentation designing and drawing. Although most of the learning problems is reason of cognition disabilities in students. architectural studio-based learning is one of the cognition strategies that can influence on cognition ability and analytical; and lead to academic achievement.

    Keywords: architectural studio-based learning, Action Research, Metacognition Ability, Design, Architecture Students
  • Pages 23-32

    Vandalism is one of the problems of cities today in urban public spaces. Vandalism tendencies are shaped by intrinsic and personality factors. And how the location of the location affects the likelihood of vandalism. Among the landmarks, land use is one of the factors affecting the occurrence of degradation. The role of land use index has been examined under the criterion of land use compatibility, land use desirability, land use capacity, land use dependency and activity intensity in public urban spaces. The research is a qualification- analytic one that examines the proportion of variables by correlation method. The variables are selected based on library studies and prior research. Data were collected through field observations and in-person observations and questionnaires. Case studies are two municipalities of Hamadan. The questionnaires were distributed among 387 residents and clients of the two municipalities of Hamadan, and field observations and face - to - face surveys collected from 283 codes in the urban public spaces of the study sample were statistically analyzed. The results indicate that sub-criterion of land use compatibility has the highest average rank and effectiveness, and after that index of activity intensity, land use desirability, land use dependency, and land use capacity respectively are important. It is expected that more attention will be paid to these factors in urban planning and design to control and mitigate destructive tendencies and the likelihood of this occurrence in urban public spaces.

    Keywords: Vandalism, Land use, User adaptability, Activity intensity, Utility, User dependency, User Capacity
  • Pages 33-42

    "Design Idea" is very important in architectural education and a lot of research has been done in this field. In the ateliers, students are advised to look at and review a few examples of design-related issues before starting architectural design. The case of student sketching is a visual stimulus. The purpose of the present study was to analyze the relationship between the quality of visual stimuli provided to students and their feedback on their ideas and enhance their creativity. Based on this, we first provide some insights into the design process and how mental imagery is used by the mind to interfere with images and then examine the role of visual stimuli on student sketches. The statistical population, which includes students of the Architecture Design course of the 2 Islamic Azad University of Ilam Branch, received their Skyscraper in three groups. The first with no visual stimulus, the second with visual stimulus and the third with more rich visual stimuli. The results showed that students who received more enriched visual stimuli had higher creativity and better results in their work. Their drawbacks were also less frequent. The research method was quantitative and fundamental research and data gathering tool was direct observation and the results were evaluated by SPSS software and its reliability and validity were measured.

    Keywords: Visual Quality, Conceptualization, Creativity, Sketch of Architecture
  • Pages 43-54

    Skylights or light wells are an integral part of the design of low- and high-depth buildings. The design of these skylights in different areas is based on specific criteria. According to Hamedan's criteria, only the dimensions of these skylights and the ratio of skylight area to height of the skylight are enough to design skylights. The purpose of this study was to evaluate the accuracy of skylights designed according to the existing regulations in Hamadan city and to estimate the optimum skylight dimensions to achieve the required space illumination and thus reduce the electrical energy consumption for illumination. To achieve this goal, studies were first conducted on daylight, solar energy, climate characteristics of the area, and standards on lighting. Then three buildings were selected as samples and in four seasons of the year, the illumination received in the spaces overlooking the skylight was harvested by a lux meter. Based on the studies, the amount of illumination was analyzed. Next, using simulator software, the dimming dimensions, modeled to achieve standard illumination, were modified. Finally, by changing the height parameter, the optimum dimensions of the skylight for one- to nine-story buildings were determined by the software. The results of this study showed that the existing criteria in Hamadan were not efficient and the light received by this system was not sufficiently implemented and new dimensions were introduced in this study.

    Keywords: Day Light, Natural Light, Solar Energy, Skylight, Light Well
  • Pages 55-74

    Due to the increasing population growth, the lack of uncontrolled land in cities, the pattern of housing production in cities has gradually changed and has expanded into residential complexes to respond to housing demand, which has The social interaction of residents has been diminishing. The public space of a high-rise residential complex, if designed appropriately for residents' gatherings, can be transformed into areas for interaction and exchange, providing physiological and psychological comfort, enhancing the sense of belonging, creating security, vitality, and so on. The purpose of this study was to identify the factors affecting the quality of the public space of the complex and finally to provide solutions to make the public space more desirable that could meet the needs of people of different age groups with the measures mentioned in the research. And enhance residents' social interactions. The research method was combined. In doing this research, we first collected the research background on public spaces of residential complexes and social interactions in it. According to the extracted variables from the research background, the hypotheses were written. For the independent and dependent variables of the research, criteria, and sub-criteria were identified through reference to the articles and references. Then, each sub-criterion was asked on the criterion for measuring the hypotheses and social interactions. The sample size was 398 persons. Since the design was done in Lahijan city of Gilan province, the questionnaires were distributed in Lahijan city as well as analysis of residential and site complex space through SPACE SYNTAX software and DEPTH MAP software. The results showed that the parameters (diversity, readability, physical framework, environmental capability, safety, facilities) in the area of ​​acceptance of the research hypothesis had a positive and significant effect on the promotion of social interactions of Lahijan residents, and safety criterion had the most impact on promoting Lahijan residents' social interactions. And others (physical and hierarchical elements) were estimated in the rejection area of ​​the research hypothesis. The priority order of the hypotheses is as follows: 1) Safety 2) Physical framework 3) Facilities 4) Environmental capability 5) Variety 6) Legibility. And according to the data, design solutions were expressed. Based on the analysis and analysis using the space syntax method and UCL DEPTH MAP software, we found that this urban space had good accessibility, security, and readability, and since being readable, it was necessary to have security and accessibility. More than met the criteria needed for social interaction, we concluded that the site was properly positioned to design a residential complex with an increased interaction approach As well as analyzing residential complex plans, we found that access planning, visual interconnection, depth of space and connections between components were well observed in the complex plans and public space and overall this residential complex was able to The help of their public spaces provided a convenient place for social interaction.

    Keywords: Public Space, Social Interactions, Residential Complex Plans
  • Pages 75-83

    This article aims to investigate the role of social and institutional factors on agricultural entrepreneurship development in Fasa city. The statistical population of the study is all those who have started a new business in the agricultural sector of Fasa in the last 5 years. The theoretical framework of Robert Putnam's theories of research is Francis Fukuyama on social networks and Mark Granowert's weak link theory and Douglas North's theories. Agriculture) has been exploited. The sample size was 288 people were selected using Cochran formula by systematic random sampling. Data were collected using a questionnaire and SPSS and AMOS software were used for data analysis. Social trust (0.15), Social bond (0.19), Social participation (0.11), Social support (0.19), Quality of laws and ownership (0.19), Political stability (0.20) and the quality of public services (64%) are effective in the development of agricultural entrepreneurship. The Pearson correlation test also confirmed the relationship between the above independent variables and the dependent variable of agricultural entrepreneurship development at 99% level. Changes in entrepreneurship are agricultural. Among the social variables the most influence belongs to the variable of social support and among the variables of the institutional environment, the variable of political stability has the most predictable of the variables of agricultural development variable.

    Keywords: Agricultural Entrepreneurship, Social Trust, Social Support, Social Links, Fasa County Institution