فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:22 Issue: 4, 2019

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:22 Issue: 4, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/08/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محبوبه برجیان فرد، سیروس چوبینه*، رحمان سوری، زهره مظاهری صفحات 173-180
    اهداف

    مسیر پیام رسان JAK/STAT یکی از مسیرهای درگیر در فرآیند هایپرتروفی است که توسط خانواده اینترلوکین 6 فعال می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مسیر JAK/STAT در هایپرتروفی فیزیولوژیک قلبی ناشی از تمرینات استقامتی بود.

    مواد و روش ها

    در پژوهش تجربی حاضر، 16 سر رت نر بالغ هشت هفته ای از نژاد ویستار به دو گروه 8تایی کنترل و تمرین استقامتی تقسیم شدند. گروه تمرین استقامتی به مدت 8 هفته و پنج روز در هفته تمرین کردند. 48ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، رت ها تشریح شدند. قلب خارج و میزان هایپرتروفی آن با ارزیابی نسبت وزن قلب به وزن بدن، ضخامت بطن چپ و مساحت کاردیومیوسیت ها مشخص شد. میزان بیان ژن های CT1، gp130، JAK2 و STAT3 قلب با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (Real time-PCR) اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل و در سطح معنی داری 05/0 ارزیابی شدند.

    یافته ها

    شاخص های ارزیابی هایپرتروفی نشان داد که نسبت وزن قلب به وزن بدن در گروه تمرین به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (0/0001≥p). رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین نیز افزایش معنی دار ضخامت بطن چپ و اندازه کاردیومیوسیت ها در گروه تمرین را نشان داد (0001≥P). اما میزان بیان ژن های CT1 (0/174=P)، gp130 (0/054=P)، JAK2 (0/423=P) و STAT3 (0/062=P) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

     با توجه به عدم تفاوت معنی دار بیان ژن های مسیر JAK/STAT در پی هشت هفته تمرین استقامتی در مقایسه با گروه کنترل به نظر می رسد این مسیر نقش محافظتی در قلب داشته ولی احتمالا نقش بارزی در هایپرتروفی فیزیولوژیک قلب ندارد.

    کلیدواژگان: هایپرتروفی قلب، فعالیت ورزشی، رت بالغ
  • سید مهدی سیداحمدیان، شیرین جلیلی، هادی شیرزاد*، مجید صادقی زاده صفحات 181-187
    اهداف

    مواد اکسیداتیو، مولکول های واکنش پذیر شیمیایی و محصول جانبی متابولیزم اکسیژن محسوب می شوند. استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از کشنده ترین مکانیزم های موثر در سمیت فلزات سنگین نظیر سرب مطرح شده است. از آنجا که کورکومین جزء فعال زردچوبه و دارای خواص زیادی از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی است، پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر شیر و شیر حاوی نانوکورکومین بر میزان سمیت سرب و تعیین غلظت موثر نانوکورکومین در مهار سمیت سرب انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در پژوهش حاضر، رده سلولی Huh7-1x-ARE-luc که یک زیست حسگر حساس به مواد اکسیدانی است، در تیمار با غلظت 30میکرومولار سرب به عنوان یک اکسیدان قوی قرار گرفت. سپس روی رده سلولی مذکور، اثر آنتی اکسیدانی شیر کم چرب و پرچرب (20، 40 و 80میکرولیتر)، نانوکورکومین در غلظت های آنتی اکسیدان (4 و 8میکرومولار) و همچنین تیمار همزمان با ترکیب این دو آنتی اکسیدان با استفاده از تکنیک لوسیفراز (Luciferase assay) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     براساس نتایج حاصل از آنالیزهای آماری، مشخص شد که در مقایسه با خاصیت آنتی اکسیدانی شیر، ترکیب شیر و نانوکورکومین (ترکیب 30میکرومولار سرب، 20میکرولیتر شیر و 4میکرومولار نانورکورمین) نسبت به شیر فاقد نانوکورکومین (ترکیب 30میکرومولار سرب و 80میکرولیتر شیر) قادر به کاهش چشمگیر سمیت سرب در غلظت های پایین شیر به ترتیب با شدت نور ساطع شده برابر با 12666 و 34000 بود.

    بحث و نتیجه گیری

     شیر حاوی نانوکورکومین اثر آنتی اکسیدانی به مراتب قوی تری از شیر دارد و در نهایت ترکیب نانوکورکومین با شیر به طور چشمگیری سمیت سرب را خنثی کرده است.

    کلیدواژگان: زیست حسگر Huh7-1x-ARE-luc، سرب، نانوکورکومین، شیر، سنجش لوسیفرازی
  • زینب محمدی، نسیم حیاتی رودباری، کاظم پریور، مژده صالح نیا* صفحات 189-196
    اهداف

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات لیزوفسفاتیدیک اسید (LPA) در محیط کشت بافت تخمدان انسانی بر مرفولوژی و نیز رگ زایی با تغییر در بروز فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) پس از پیوند بود.

    مواد و روش ها

     در مطالعه تجربی حاضر، بافت تخمدان از افراد تغییر جنسیتی (8 نفر) جمع آوری شد و سپس به صورت قطعات کوچک (98 قطعه) بریده شد و بعد از انجماد- ذوب به مدت 24ساعت در دو گروه در غیاب و حضور LPA کشت و سپس به 13 موش اشعه گاما زده شده پیوند شدند. بعد از دو هفته برای مطالعه بافت ها از نظر مورفولوژی از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین استفاده شد و پروتئین VEGF از طریق ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. بیان ژن VEGF نیز با Real time RT-PCR ارزیابی شد.

    یافته ها

    ساختار بافت های پیوندی طبیعی و فولیکول ها در مراحل مختلف تکوینی و با اندازه های مختلف در تمامی گروه های مورد مطالعه قابل مشاهده بود. در مطالعات مولکولی میزان بیان ژن VEGF در گروه تیمار با LPA افزایش معنی داری در مقایسه با گروه بدون تیمار داشت (0/05<P). واکنش مثبتی برای آنتی بادی VEGF در دیواره عروق خونی موجود در بافت استرومای تخمدان به صورت رنگ سبز در همه گروه ها دیده شد.

    نتیجه گیری

     به کارگیری LPA در کشت بافت تخمدان انسانی قبل از پیوند می تواند باعث افزایش بروز ژن VEGF مرتبط به آنژیوژنز در بافت پیوندی شود.

    کلیدواژگان: لیزوفسفاتیدیک اسید، رگ زایی، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، کشت در شیشه، تخمدان، زنوگرافت
  • پریسا مقدم، فاطمه خدیوی درخشان* صفحات 197-202
    اهداف

    جداسازی و شناسایی باکتری های نمک دوست تولید کننده آنزیم آسپاراژیناز از دریاچه ارومیه و تاثیر غلظت های مختلف نمک و دما بر میزان آسپاراژیناز ترشحی.

    مواد و روش ها

    برای جداسازی باکتری های تحمل کننده نمک و نمک دوست، نمونه های آب و لجن دریاچه ارومیه در محیط های MH  و SWN کشت داده شدند. سپس قدرت ترشح آسپاراژیناز جدایه ها در محیط M9  نمکی بررسی شد. میزان ترشح جدایه ها در غلظت های نمکی 10، 20، 30، و 40 درصد و دماهای 30، 35، 37، 45، و 50 درجه سانتی گراد بررسی شد. دو جدایه با توان ترشح آسپاراژیناز بالا پس از رنگ آمیزی گرم، از طریق توالی یابی ژن 16SrRNA شناسایی شدند.

    یافته ها

    از 57 جدایه بدست آمده، 10 جدایه دارای توان ترشح آسپاراژیناز بوده و 2 جدایهA2  و A3 به عنوان جدایه های برتر انتخاب شدند. جدایه A3  در دمای 35 درجه سانتی گراد و غلظت 10 درصدی نمک بزرگترین هاله (54 میلی متر) و جدایه A2 در دمای 35 درجه سانتی گراد و غلظت 40 درصد نمک بزرگترین هاله (52 میلی متر) را ایجاد کرده اند. بر اساس نتایج بررسی مولکولی ژن 16SrRNA، جدایه A2 شباهت 9/98 درصدی به سویه هالوموناس الونگاتا و جدایه A3 شباهت 100 درصدی به باسیلوس آریابهاتای را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    باکتری های جدا شده از دریاچه ارومیه منبع بالقوه ای از آنزیم آسپاراژیناز می باشند. از فعالیت بالای هالوموناس الونگاتا و باسیلوس آریابهاتای می توان به منظور تولید آنزیم آسپاراژیناز استفاده نمود که ممکن است دارای آسپاراژیناز با اثرات جانبی کمتر برای مصارف بالینی باشد.

    کلیدواژگان: آسپاراژیناز، ضد سرطان، نمک دوست، دریاچه ارومیه
  • مهسا بایمانی، محمدجواد مختاری* صفحات 203-210
    هدف مطالعه

    درمان ترکیبی سرطان موثرتر از استفاده از یک دارو تنها برای درمان سرطان می باشد. در این مطالعه، ما اثرات ضد سرطانی دکسوروبیسین و دکسوروبیسین در ترکیب با نانوذرات اکسید روی را روی سلول های MCF-7 سرطان پستان بررسی کردیم.

    مواد و روش ها

    سلول های MCF-7 در محیط کشت RPMI1640 کشت داده شدند. تعداد سلول های زنده و فعالیت آنزیم دهیدروژناز میتوکندریایی با استفاده از سنجش MTT  برای 24، 48 و 72 ساعت ارزیابی و IC50 تعیین شد. RNA استخراج شد و سپس cDNA ساخته شد. پرایمر های اختصاصی برای ژن های INXS و TBP با استفاده از نرم افزار اختصاصی طراحی شد. میزان بیان ژن INXS در مقایسه با ژن مرجع  TBP با استفاده از روش Real-Time PCR  بررسی شد.

    یافته ها

    بیان ژن INXS در سلول های MCF-7 تیمار شده با دکسوروبیسین در 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 93/7، 71/1 و  19/0 و در سلول های تیمار شده با دکسوروبیسین و نانوذرات اکسید روی در زان های 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 81/1، 34/6 و 96/15 تغییر یافت.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه نشان داده شد که تیمار همزمان دکسوروبیسین با نانوذرات اکسیدروی  در غلظت پایین (125/3 و 25/6 میکرومولار) می تواند موجب مرگ سلول بیشتری نسبت به دکسوروبیسین تنها شود. این ممکن است به دلیل تسهیل ورود دکسوروبیسین به سلول در حضور نانوذرات اکسید روی باشد.

    کلیدواژگان: دکسوروبیسین، نانوذره اکسید روی، سرطان پستان، INXS، LncRNA
  • سحر روزبهی، سیمین داداش زاده، رضا حسن ساجدی* صفحات 211-220
    هدف

    کورکومین، یک ترکیب پلی فنولی آبگریز است و دارای طیف گسترده ای از کاربردهای بیولوژیکی از جمله درمان سرطان می باشد.اما کاربرد برجسته آن در معالجه سرطان به دلیل حلالیت و فراهمی زیستی ضعیف محدود شده است. سیکلودکسترین ها نانوکپسول های طبیعی تشکیل شده از واحد های گلوکزی هستند، یکی از خصوصیات آنها ایجاد کمپلکس با مولکول های مهمان آبگریز در نانو حفره خود می باشد. در این مطالعه، به منظور بهبود حلالیت، فراهمی زیستی و اثربخشی کورکومین، کمپلکس های گنجایشی β-سیکلودکسترین-کورکومین تهیه و اثر آن روی سلول های سرطانی و نرمال بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ابتدا کمپلکس های β-سیکلودکسترین-کورکومین توسط روش فریزدرای تهیه و تشکیل این کمپلکس ها توسط طیف سنجی فلویورسانس بررسی شد. سپس بازده انکپسولاسیون کورکومین در β-سیکلودکسترین در هر غلظت محاسبه گردید. بعد از بررسی رهایش کورکومین از  β-سیکلودکسترین در دماهای مختلف، میزان تاثیرگذاری این کمپلکس ها روی سلول های سرطانی و سالم با استفاده از آزمون MTT بررسی شد.

    یافته ها

    بازده کپسوله سازی کورکومین در β-سیکلودکسترین 32/1±92/33 درصد است. مطالعات طیف سنجی فلویورسانس تشکیل یک کمپلکس گنجایشی پایدار را تایید کرد. نتایج نشان داد، رهایش کورکومین از β-سیکلودکسترین در شرایط دمایی سلول های سرطانی (°C 42) نسبت به سلول های سالم و دمای محیط بیشتر است. نتایج آزمون MTT نشان داد که کورکومین کپسوله شده در β-سیکلودکسترین اثر مهارکنندگی چشمگیری نسبت به کورکومین آزاد بر تکثیر سلول های سرطانی دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج، شواهد قابل قبولی در مورد اثر بازدارنده تکثیر سلولی کمپلکس های β-سیکلودکسترین-کورکومین، روی رده های سرطانی نشان داد در حالی که اثر قابل توجهی روی سلول های سالم مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: کورکومین، β-سیکلودکسترین، کمپلکس های گنجایشی، سرطان
  • کیوان حجازی*، سید رضا عطارزاده حسینی، مهرداد فتحی، محمد مسافری ضیاءالدینی صفحات 221-227
    هدف

    آدیپونکتین به طورعمده توسط بافت چربی تولیدمی شود و تنها آدیپوکاینی است که رابطه عکس باتوده چربی بدن دارد.هدف از مطالعه حاضراثرهشت هفته تمرین هوازی باشدت متوسط وبالا برسطوح سرمی آدیپونکتین و شاخص های مقاومت به انسولین رت های نرچاق بود.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه تجربی،تعداد24 سررت نرچاق نژاد ویستار (وزن 250 الی300 گرم، نمایه توده بالای 30 گرم برسانتیمتر مربع) به سه گروه تمرین هوازی با28 متردردقیقه (شدت متوسط)،گروه تمرین هوازی با شدت 34  متردردقیقه (شدت بالا) و گروه کنترل تقسیم شدند.تمرین هوازی شامل: هشت هفته تمرین هوازی روی نوارگردان، تعدادجلسات تمرینی 5 جلسه درهفته به مدت زمان 60  دقیقه درروزاجراشد.ازتی همبسته و تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA) برای بررسی به ترتیب تفاوت میانگین های بین گروهی استفاده شد. از آزمون تعقیبی توکی جهت مقایسه دو به دو گروه ها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    سطوح آدیپونکتین سرمی گروه های تمرین هوازی با شدت متوسط (04/0=p) و بالا (04/0=p) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافت. هم چنین تفاوت معنی داری بین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و بالا بر سطوح آدیپونکتین سرمی مشاهده نشد (00/1=p). علاوه بر این سطح گلوکز و انسولین سرمی گروه های تمرین هوازی با شدت متوسط  و بالا نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، اما این تغییرات معنی دار نبود (05/0<P). شاخص مقاومت به انسولین گروه های تمرین هوازی با شدت متوسط (01/0=p) و بالا (01/0=p) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری یافت.

    نتیجه گیری

    به نظرمی رسد اجرای تمرین هوازی با هر دو شدت متوسط و بالا احتمالا می توانداثربخشی بهتری بر پیشگیری از چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی داشته باشد.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین هوازی، آدیپونکتین، شاخص مقاومت به انسولین
|
  • M. Borjian Fard, S. Choobineh*, R. Soori, Z. Mazaheri Pages 173-180
    Aims

    The JAK/STAT signaling pathway is activated by an interlacing-6 family of proteins and plays a crucial role in the hypertrophy process. Also, examining the role of this pathway in cardiac physiological hypertrophy derived by endurance training was the ultimate aim of this research.

    Material & Methods

    16 adult male Wistar rats (age,  weeks) were used in this research. The rats were selected at random and assigned to one of two groups: Control and endurance training groups (8 rats in each group). Endurance training groups’ rats trained 8 weeks, 5 days/week. 48 hours after the last session, the rats were euthanized. The cardiac tissue was separated and cardiac hypertrophy was measured through considering heart weight to body weight ratio, left ventricle wall thickness, and cardiomyocytes area. In addition, expression levels of CT1, gp130, JAK2, and STAT3 genes were measured by real-time PCR. Finally, the data were analyzed by the independent t-test. Differences were considered significant at p<0.05.

    Findings

    The endurance training group had a significant increase in the heart weight to body weight ratio compared with the control group (p≤0.0001). Moreover, analyses performed by staining with Hematoxylin Eosin, shown that the training group had significant increases in the thickness of the left ventricle (p≤0.0001). Yet, measuring expression levels of studied genes revealed that there were no significant differences between the training group and the control group expression levels (CT1: P=0.174, gp130: P=0.054, JAK2: P=0.423, STAT3: P=0.062).

    Conclusion

    Expression profiling in the training group performed after 8 weeks of training, revealed that the expression levels of genes involved in JAK/STAT pathway genes were not changed significantly. These findings suggest that despite the protective role, the JAK/STAT pathway may not play a crucial role in physiological cardiac hypertrophy.

    Keywords: Cardiac Hypertrophy, Exercise, Adult Rat
  • S.M. Seyed Ahmadian, Sh. Jalili Sh., Hadi Shirzad*, M. Sadeghizadeh Pages 181-187
    Aims

    Oxidative substances are chemically reactive molecules and a byproduct of oxidative metabolism. Oxidative stress is one of the most lethal mechanisms in the toxicity of heavy metals such as lead. Since curcumin is an active ingredient in turmeric and has many properties, including antioxidant properties, the present study was conducted to evaluate the effect of milk and milk containing nano-curcumin on lead toxicity and to determine the effective concentration of nano-curcumin in controlling lead toxicity.

    Materials & Methods

    In the present study, the Huh7-1x-ARE-luc cell line, a biosensor of oxidative stress, was treated with 30μM of lead as a strong oxidant. Then the antioxidant effect of low-fat and high-fat milk (20, 40, and 80μL), nano-curcumin in antioxidant concentrations (4 and 8μM) and simultaneous treatment with the combination of these two antioxidants was tested using Luciferase assay.

    Results

    Based on statistical analyses, the combination of milk and nano-curcumin (combination of 30μM lead, 20μL milk and 4μM nano-curcumin) was able to significantly reduce lead toxicity at low concentrations of milk compared to the milk without nano-curcumin (combination of 30μM lead and 80μL milk), with RLU of 1266 and 34000, respectively.

    Discussion & Conclusion

    Nano-curcumin reveals a stronger antioxidant effect compared to milk, and ultimately, the combination of nano-curcumin and milk greatly neutralizes lead toxicity.

    Keywords: Huh7-1x-ARE-luc Biosensor, Lead, Nano-Curcumin, Milk, Luciferase Assay
  • Z. Mohammadi, N. Hayati Roodbari, K. Parivar, M. Salehnia* Pages 189-196
    Aims

    The aim of the present study was to evaluate the effects of lysophosphatidic acid (LPA) supplementation of human ovarian tissue culture media on the morphology of tissue and alteration in angiogenesis by expression of vascular endothelial growth factor (VEGF) after transplantation.

    Materials & Methods

    In the present experimental study, the human ovarian tissues (n=8) after collection from female-to-male transsexual people, were cut into small fragments (n=98). Then, vitrified-warmed and cultured 24 hours in two groups in the presence and absence of LPA, and finally they were transplanted to γ-irradiated mice (n=13). After two weeks the morphology of tissues was studied by hematoxylin and eosin staining and VEGF protein was detected by immunohistochemistry. The expression of VEGF gene was evaluated by real time RT-PCR.

    Results

    The morphology of both transplanted tissues was well preserved and follicles at different developmental stages were seen in all studied groups. Significantly a higher expression of VEGF gene was observed in the LPA-treated group compared to the non-treated once (p<0.05). Several blood vessels were shown positive reactions for VEGF antibody as green color in stroma of ovarian tissue sections in all studied groups.

    Conclusion

    Supplementation of human ovarian tissue culture media with LPA before transplantation could increase the expression of VEGF gene related to angiogenesis.

    Keywords: Lysophosphatidic Acid, Angiogenesis, Vessel Endothelial Growth Factor, In Vitro Culture, Ovary, Xenograft
  • Parisa Moghadam, Fatemeh Khadivi Derakhshan* Pages 197-202
    Aims

    Isolation and identification of saline bacteria producing Asparaginase from Urmia Lake and effect of different salt concentrations and temperature on Asparaginase production.

    Materials and Methods

    The water and mud samples from Urmia Lake were cultivated in MH and SWN media for isolation of salt tolerant bacteria. Then, the Asparaginazase production rate was investigated in saline M9. The Asparaginazase production rate by isolates was investigated in diferent saline concentration (10, 20, 30, 40%) and temperatures (30, 35, 37, 45, 50˚C). Two isolates with high production rate of Asparaginase were selected, and were identified by PCR amplification and 16SrRNAs sequencing.

    Findings

    In present study 57 isolates were obtained which 10 isolates showed Asparaginase production. Among these, 2 isolates (A2 and A3) were selected as superior isolates. The isolate A3 was showed largest halo (54 mm) in 35˚C and 10% salt concentration. Moreover, the isolate A2 was showed largest halo (56 mm) in 35˚C and 40% salt concentration. The 16SrRNAs sequencing showed that the A2 isolate was similar 98.9% to the Halomonas elongata strain, and the A3 isolate was similar 100% to the Bacillus aryabhattai strain.

    Conclusion

    The bacteria isolated from Urmia lake are potential source of Asparaginase enzyme. The H. elongate and B. aryabhattai strains isolated from Urmia lake can be used to production of Asparaginase without side effects for cancer patients.

    Keywords: Asparaginazase, Halophile, Anticancer, Urmia Lake
  • Mahsa Baimani, MohammadJavad Mokhtari* Pages 203-210
    Purpose

    The combined therapy of cancer is more effective than using a single drug to treat cancer. In this study, we investigated the anticancer effects of doxorubicin and doxorubicin in combination with zinc oxide nanoparticles on the MCF-7 breast cancer cells.

    Materials and Methods

     MCF-7 cells were cultured in RPMI1640 medium. The number of viable cells and the activity of mitochondrial dehydrogenase enzyme were evaluated by MTT assay for 24, 48 and 72 hours and IC50 was determined. RNA was extracted and then cDNA was synthesized. Specific primers for the INXS and TBP genes were designed using proprietary software. The expression level of INXS gene was compared to TBP reference gene using Real-Time PCR method was assessed.

    Results

    The expression of the INXS gene in doxorubicin-treated MCF-7 cells at 24, 48 and 72 hours was 7.93, 1.71 and 0.19, respectively, and in doxorubicin-treated cells with Zinc oxide nanoparticles was changed 1.81, 6.34 and 15.96 at 24, 48 and 72 hours, respectively.

    Discussion

    in this study, it has been shown that simultaneous treatment with doxorubicin and Zinc oxide nanoparticles at low concentration (3.125 and 6.25) can cause more cell death than doxorubicin treatment alone. This may be due to the facilitation of doxorubicin entry into the cell in the presence of zinc oxide nanoparticles.

    Keywords: Doxorubicin, Nanoparticles zinc oxide, Breast cancer, INXS, LncRNA
  • Sahar Roozbehi, Simin Dadashzadeh, Reza Hassan Sajedi* Pages 211-220
    Aims

    Curcumin (CUR) is a hydrophobic polyphenol compound and possesses a wide range of biological applications including cancer therapy. However, its prominent application in cancer treatment is limited due to poor solubility and bioavailability. Cyclodextrins (CDs) as natural nanocapsules are comprised of glucose units. One of the characteristics of them are created complex with hydrophobic guest molecules in nanopores. In this study, in order to improve the solubility, bioavailability and efficacy of CUR, we have prepared β-cyclodextrin-curcumin (β-CD-CUR) inclusion complexes and its effect on cancer and normal cells was examined.

    Materials & Methods

    In this study, first β-CD-CUR complexes were prepared using freeze-drying method and formation of these complexes were characterized by fluorescence spectroscopy. The encapsulation efficiency of CUR in β-CD was calculated for each concentration. After investigating the release of CUR from β-CD at different temperatures, therapeutic effects of β-CD-CUR inclusion complexes for cancer and normal cell lines were evaluated by MTT assay.

    Findings

    The CUR encapsulation efficiency in β-CD was 33.92 ± 1.32%. Fluorescence spectroscopic studies confirmed formation of stable inclusion complex. The results also showed that CUR release from β-CD was higher in thermal conditions of cancer cells (42 ° C) than in normal cells and ambient temperatures. The results of MTT assay showed that encapsulated CUR in β-CD had a significant inhibitory effect on proliferation of cancer cells compared to free CUR.

    Conclusion

    results provided acceptable evidence for cell proliferation inhibition of β-CD-CUR complexes on cancer cells.  There were no adverse effects detected for normal cells.

    Keywords: Curcumin, β-cyclodextrin, Inclusion complexes, Cancer
  • Keyvan Hejazi*, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Mehrdad Fathei, Mohammad Mosaferi Ziaaldini Pages 221-227
    Aims

     Adiponectin is mainly produced by adipose tissue and there is an inverse relationship between circulating adiponectin levels and metabolic syndrome, obesity, and cardiovascular disease. The aim of this study was to investigate the effects of eight weeks aerobic training with moderate and high intensities on serum levels of adiponectin and insulin resistance index in obese male rats.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 24 adult obese male Wistar rats (weight: 250 to 300 gr, BMI >30g/cm2) divided into three groups: aerobic training with 28 m/min (MI=moderate intensity), aerobic training with 34 m/min (HI=high intensity) and, (C=control) group. All training groups carried out exercise training for 8 weeks (5 sessions per-week for 60 min per session). Data were analysis with one way ANOVA to determine the intra and difference between groups and for post hoc test was Tukey test.

    Findings

    The levels of adiponectin in MI group (p=0.04) and HI (p=0.04) rather than C group increased. Moreover, there is no differences between eight weeks aerobic training with MI and HI groups on adiponectin levels (p=1.00). The levels of FBS and insulin in MI and HI groups rather than C group reduced; in the other hand this change were not significant (p>0.05). The levels of insulin resistance index in MI group (p=0.01) and HI (p=0.01) rather than C group reduced significantly.

    Conclusion

    It seems that both of the aerobic training has a better effected on prevention of obesity and cardiovascular disease.

    Keywords: Obesity, Aerobic training, Adiponectin, Insulin Resistance Index