فهرست مطالب

جاده - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1399)

فصلنامه جاده
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محسن ابوطالبی اصفهانی*، امیرمسعود رحیمی، سهیلا سعیدی صفحات 1-16

    تقاطع ها عامل تعیین کننده ظرفیت شبکه حمل و نقل بوده و هر گونه اختلالی نظیر تصادفات در آن ها باعث کاهش شدید ظرفیت خواهد شد. وقوع تصادفات در تقاطعات به دلیل همگرا شدن جریان های ترافیکی از آمار قابل توجهی برخوردار است. هدف این پژوهش بررسی عوامل اثرگذار بر تصادفات فوتی تقاطع ها است. به همین منظور داده های هندسی، ترافیکی، فوتی و وضعیت کنترل 65 تقاطع شهر اصفهان استخراج و در نرم افزار SPSS22  تحلیل شدند. این تحلیل با استفاده از مدل سازی لگاریتم خطی پواسون، لگاریتم خطی دوجمله ای منفی و رگرسیون خطی صورت گرفت. اصول مربوطه و کنترل مربوط به صحت کاربرد آن ها نیز بررسی شد. نتایج حاصل از پژوهش برتری مدل دوجمله ای منفی نسبت به دو مدل دیگر را نشان داد و مشخص شد 5 متغیر از جمله تعداد فاز در تقاطع، وجود دوربین، عرض معبر، عرض خط گردش به چپ و حجم عبوری مستقیم از جمله متغیرهای تاثیرگذار بر ایمنی است.

    کلیدواژگان: تحلیل آماری، تصادفات فوتی، تقاطع‌های چراغ‌دار، مدل پواسون، مدل دوجمله‌ای منفی
  • محمدرضا سلیمانی کرمانی* صفحات 17-40

    سطح آستانه مقاومت لغزشی(TL) فرایندی است که به طور گسترده در مدیریت روسازی بکار می رود تا حداقل مقاومت لغزشی اندازه گیری شده را به طور استاندارد به عنوان آستانه برای فعال سازی تعمیر و نگهداری هر بخش از روسازی که دارای مقاومت لغزشی کمتری نسبت به این آستانه باشد، جهت ایمنی رانندگی در سطح مرطوب و خطرناک را تعیین نماید. روش های مختلفی جهت تعیین سطح آستانه مقاومت لغزشی در کشورهای مختلف (بسته به شرایط اقلیمی آنها) به کار گرفته می شود. تعیین دقیق آستانه مقاومت لغزشی دارای اهمیت فراوان است و همچنین اجرای به موقع آن باعث جلوگیری بسیاری از تصادفات می گردد. تا کنون روش های تک نقطه ای مختلفی جهت تعیین آستانه مقاومت لغزشی در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار گرفته است از جمله: روش سه نقطه روی منحنی، روش کل کشوری، گروه بندی نمودار درختی و سلسله مراتبی و... از آنجایی که اندازه گیری تک نقطه ای مقاومت لغزشی برای نشان دادن عملکرد مقاومت لغزشی در یک سطح روسازی دقیق نیست. لذا، این محدودیت عمده مدل های تک نقطه ای را می توان با استفاده از مدل های مقاومت لغزشی دو پارامتری یعنی مدل مقاومت لغزشی Penn State و مدل شاخص اصطکاک بین المللی PIARC(IFI) ، مدل کل کشوری CRR-SN برطرف کرد. مدلNUS  یکی از آخرین مدل هایی است که بطور دقیق تر جهت تعیین آستانه  استفاده شده و به کارگیری هریک از انها در این مقاله مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: سطح آستانه، آستانه مقاومت لغزشی، تصادفات، شاخص اصطکاک بین المللی
  • امیراسماعیل فروهید*، سهند علیزاده صفحات 41-50

    هدف از علایم ترافیکی اطمینان از حرکت ایمن، قابل پیش بینی، کارآمد و مرتب رانندگان است. اشتباه در تشخیص تابلوی راهنمایی می تواند عواقب و پیامدهای ناگواری را به همراه داشته باشد. برای مثال بدفهمی در خصوص تشخیص تابلوهای هشداری می تواند سبب شود که راننده پیام هشداردهنده لازم را دریافت نکند. در تحقیق پیش رو یک جامعه آماری متشکل 768 نفر در گروه های مختلف مورد بررسی قرار داده شد. تمام تابلوهای اخباری، انتظامی و هدایت مسیر به تفکیک قرار داده شده و از 768 نفر تعیین شده پرسش هایی از قبیل درک، شناخت و آشنایی از تابلوها سوال  گردید و درک اصلی افراد از تابلوهای سوال شده و مشکلات تابلوها با توجه به پاسخ سوالات معلوم گردید. با استفاده از این روش درک و آشنایی هر کدام از طبقات نسبت به تابلوها معلوم گردیده که در نتیجه بهترین نوع تابلوهای قابل درک معلوم می شود. در این پژوهش به وسیله پرسشنامه ی تعیین شده به قابلیت تشخیص تابلوها توسط رانندگان پرداخته شد تا میزان شناخت آن ها از تابلوهای راهنمایی و رانندگی به تفکیک مورد ارزیابی قرار گیرد. برای این منظور گروه های مختلف رانندگان بر حسب سن، مدرک تحصیلی، سابقه رانندگی و جنسیت پس از پاسخ به سوالات به روش آمارگیری از طریق نرم افزار SPSS تفکیک لازم صورت گرفت. با توجه به نتایج حاصل مشخص گردید که افزایش تحصیلات با تشخیص انواع تابلوهای راهنمایی ارتباط مستقیم دارد، سابقه رانندگی با تشخیص انواع تابلوهای راهنمایی ارتباط معکوس دارد، ضریب همبستگی پیرسون برآورد شده برای پاسخ درست و غلط افراد براساس تحصیلات 0.56می باشد، یعنی با افزایش تحصیلات پاسخ ها درست افزایش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: رانندگان، گواهینامه، آماری، پرسشنامه
  • میلاد حنیفه*، پوریا قاسمی صفحات 51-58

    پروژه هایی که از سوی راه آهن جمهوری اسلامی ایران به صورتEPC  به شرکت های پیمانکاری واگذار می گردند از جمله پروژه های مهم در کشور ایران می باشد. در این میان مشکلات موجود در فازهای مختلف این پروژه از جمله فاز مهندسی، فاز تدارکات و فاز اجرا در فاکتورهای اصلی پروژه ها یعنی زمان پروژه، هزینه پروژه و کیفیت پروژه بسیار بحث برانگیز بوده و ارایه راهکارهایی برای آنها بسیار حایز اهمیت است. در این پژوهش پس از شناسایی عوامل ایجاد تاخیرات در پروژه های ریلی ای پی سی کشور، نسبت به الویت بندی آنها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی اقدام خواهد شد. معمولا بسیاری از پروژه های عمرانی کشور همراه با تاخیر هستند و این تاخیرات، اثرات بسیاری را به همراه دارد. افزایش زمان تکمیل پروژه، افزایش هزینه های پروژه، عدم رسیدن به کیفیت موردنیاز از جمله عواقب بروز تاخیر است. این مشکلات می تواند موجب ایجاد اختلاف نظر بین ذی نفعان پروژه شده و همگی مستلزم صرف زمان، هزینه و انرژی می باشند. بنابراین شناسایی و الویت بندی عوامل ایجاد تاخیرات در پروژه های خطوط ریلی از ضرورت های اجرای این تحقیق است. خلاهای تحقیقاتی موجود در اینگونه پژوهش ها، ضرورت های اجرای این تحقیق را نمایان می سازد.

    کلیدواژگان: تأخیر، خطوط ریلی، ای‌پی‌سی
  • شبیر ارشدنژاد*، محمدجواد عرب صفحات 59-66

    یکی از پارامترهای بسیار مهم در تحلیل پایداری شیب نهایی معادن و یا تونل ها، پارامترهای مقاومتی سنگ بکر نظیر مقاومت فشاری است. خواص فیزیکی سنگ مانند تخلخل و چگالی به عنوان یکی از پارامترهای فیزیکی در سنگ و تاثیرگذار بر مقاومت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو برقراری رابطه میان خواص فیزیکی و مقاومت سنگ می تواند راهکاری ابتکاری و آسان جهت تخمین مقاومت  مکانیکی سنگ ها باشد. در این مقاله سعی شده با انجام آزمایش های ساده صحرایی و برقراری رابطه میان آن ها فرمولهایی ارایه شوند که انجام آزمایش های آزمایشگاهی پر هزینه و وقت گیر که گاهی در صحرا ممکن نیست، با آزمایش های ساده جایگزین گردد. این آزمایش ها بر روی 37 نمونه سنگ آهن مگنتیت با تخلخل و چگالی های متفاوت برای هر آزمایش انجام پذیرفته است. نمونه ها از معدن سرویان نزدیک دلیجان تهیه شده اند. نتایج آزمایش ها دوبه دو با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته تا تاثیر آن ها بر یکدیگر مشخص گردید. در نهایت با ترکیب دو متغیر تخلخل و چگالی به صورت یک متغیر مستقل، معادله ای لگاریتمی با ضریب همبستگی 89/0 پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: تخلخل، چگالی، بار نقطه‌ای
  • محمدرضا عدل پرور*، محمدحسین تقوی پارسا صفحات 67-79

    گسترش استفاده از ماشین های حفاری مکانیزه تونل در پروژه های تونل سازی باعث استفاده روزافزون از سگمنت های پیش ساخته بتنی شده است. امکان استفاده از بتن الیافی به عنوان یک جایگزین برای بتن مسلح شده با آرماتور با توجه به بهبود عملکرد بتن با الیاف و همچنین صرفه اقتصادی آن، موضوعی مطرح در مهندسی عمران است. آرماتورهای مسلح کننده در برابر تنش های نقطه ای سگمنت های بتنی، مانند نیروهای اعمالی متمرکز که در طول مراحل ساخت به سگمنت وارد می شود، موثرند. از طرفی بتن های الیافی در برابر تنش های گسترده مانند تنش هایی که ناشی از فشار زمین و آب زیرزمینی به سازه وارد می شود، عملکرد بهتری دارند. به دلیل وجود هر دو نیروی متمرکز و گسترده، سگمنت های پیش ساخته تونل می تواند به صورت ترکیبی از آرماتور و الیاف ارایه شود. در این پژوهش، با توجه به روش مطرح شده در دستورالعمل  ACI 544.7R به مدل سازی با روش تیر-فنر به صورت دوبعدی در نرم افزار SAP2000 و طراحی سازه تونل سگمنتی تحت بارهای گذرا و مراحل تولید سگمنت، بارهای گذرا در مراحل ساخت و بارهای دایمی در مرحله بهره برداری پرداخته شده است. با توجه به مشخصات پروژه درنظرگرفته شده و بارهای اعمالی بر آن، سگمنت بتنی با 5/0 درصد الیاف فولادی به تنهایی پاسخگوی بارهای وارده نبود و از آرماتور برای جبران مقاومت استفاده شد و سگمنت بتنی پیش ساخته با ترکیب آرماتور و الیاف فولادی برای طراحی پیشنهاد شد. در نهایت مدل پیشنهادی منجر به کاهش 30 درصدی مصرف آرماتورهای فولاد گردید.

    کلیدواژگان: بتن الیافی، تونل، سگمنت‌ پیش‌ساخته بتنی، روش تیر-فنر
  • علیرضا ماهپور*، عبدالرضا رضایی ارجرودی صفحات 81-92

    یک ورودی ضروری برای فرآیند برنامه ریزی حمل ونقل میزان تقاضای سفر در قالب ماتریس مبداء- مقصد است. روش های مرسوم برای دسترسی مستقیم به این ماتریس که مبتنی بر انجام مصاحبه و آمارگیری در محل های مشخص بوده، پرهزینه و زمان بر هستند. از این رو به منظور روش های ریاضی مبتنی بر آمار شهودی مانند حجم ترافیک در معابر شبکه روز به روز محبوبیت بیشتری در مطالعات حمل ونقل پیدا کرده اند. این روش ها به این صورت تعریف می شوند که با در دست داشتن یک ماتریس مبداء- مقصد اولیه و نیز اطلاعات جریان ترافیک مشاهده شده فعلی در تعدادی از معابر شبکه، به دنبال برآورد ماتریسی هستند که با داشتن کمترین فاصله از ماتریس اولیه، در صورت تخصیص به شبکه، حجم های مشاهده شده را بازتولید کند. از آن جا که روش های مرسوم در دست یابی به این ماتریس که مبتنی بر انجام مصاحبه و آمارگیری در محل هستند، پرهزینه و وقت گیر بوده و موجبات مزاحمت برای مردم را در پی دارند، روش های ریاضی مبتنی بر آمار مشاهده شده (مانند شمارش حجم عبوری از معابر شبکه) روز به روز گسترش بیشتری پیدا می کنند. در این پژوهش روش های برآورد ماتریس مبداء- مقصد را به لحاظ عملکرد شبکه می توان به شبکه های شلوغ و خلوت تقسیم و ویژگی های هریک بررسی و ارایه شده است.

    کلیدواژگان: روش‌های تخمین ماتریس مبداء- مقصد، شبکه‌های خلوت، شبکه‌های شلوغ، طبقه‌بندی
  • غلامرضا محمدی، روزبه دبیری* صفحات 93-112

    تثبیت خاک روشی است که در راهسازی به منظور بهبود توانایی باربری مصالح بکار می رود. از سوی دیگر، حجم روز افزون مواد و زباله های شهری به ویژه نخاله های حاصل از تخریب ساختمان ها و بافت های فرسوده شهری مشکلات فراوانی را در شهرهای بزرگ به وجود آورده اندهمچون مساله زیست محیطی که در اثر دفع غیر اصولی و غیر فنی این مصالح پدید آمده است. نخاله های ساختمانی شهرهای بزرگ نشان می دهد که آجر و بتن دو ماده اصلی تشکیل دهنده آنها هستند. در این تحقیق، تاثیر سنگدانه آجر رسی بر روی میزان توانایی باربری خاک رسی بمنظور کاربرد در لایه های روسازی بررسی گردید. بدین منظور،  سنگدانه آجر رسی با درصد های (5، 10، 15 و 30) با خاک رس مخلوط شد. همچنین برای بررسی رفتاری ژیوتکنیکی مصالح مخلوط از آزمون های آزمایشگاهی تک محوری، نسبت باربری کالیفرنیا (CBR) و برش مستقیم در دو حالت خشک و اشباع و نفوذپذیری در ارتفاع متغیر براساس استاندارد ASTM بهره گرفته شد. در حالت اشباع میزان درصد تورم در نمونه های مخلوط اندازه گیری شد. نتایج حاصل ازمطالعه نشان می دهد که افزودن سنگدانه های آجر رسی به خاک رسی به طور محدود سبب تغییر ساختار و بافت نمونه ها از حالت ریزدانه به سمت درشت دانه شده است. به موجب آن، با حضور 30 درصد سنگدانه آجری در خاک رس، افزایش میزان توانایی باربری، کاهش میزان تورم و افزایش نفوذپذیری بوقوع پیوسته است. همچنین، با توجه به نتایج امکان کاربرد مصالح مخلوط در لایه های روسازی خاک بستر و زیراساس فراهم شده است.

    کلیدواژگان: رس، سنگدانه آجر، لایه‌های روسازی راه، آزمایش نسبت باربری کالیفرنیا (CBR)، تورم
  • سینا غلامی، سید مهدی سجادی*، علی شهنواز صفحات 113-128

    یکی از انواع وسایل نقلیه که نقش بسزایی در میزان تصادفات ترافیکی در ایران دارد وسایل نقلیه سنگین می باشند. مطابق با آمار های موجود یکی از انواع وسایل نقلیه ای که منجر به ایجاد بیش از 8 درصد از تصادفات ترافیکی می گردند وسایل نقلیه سنگین می باشند که حدود 15 درصد از مرگ و میر ناشی از تصادفات را به خود اختصاص داده است. همچنین مطابق با آمار های موجود عامل 70 درصد از تصادفات ترافیکی در ایران انسان می باشد، بنابراین، رانندگان وسایل نقلیه سنگین می توانند بسیار تاثیرگذار در ایجاد تصادفات باشند.در این تحقیق با مشخص شدن تاثیر خطای انسانی رانندگان وسایل نقلیه سنگین بر روی میزان تصادفات سعی می گردد خطاهای اصلی شناسایی گردد و مشخص شود که کدام خطا بیشترین تاثیر را بر روی تصادفات دارد و همچنین رابطه بین خطاها و تعداد تصادفات بیان می گردد.جامعه آماری در این پژوهش رانندگان وسایل نقلیه سنگین می باشند و منطقه مورد مطالعه جاده قدیم محور زنجان-قزویندر سال 1397 است. نتایج نهایی نشان می دهند که می توان با استفاده از یک مدل ریاضی برگرفته شده از پارامتر های عدم رعایت قانون، مشکلات روحی و روانی و خستگی راننده میزان تصادفات را پیش بینی نمود. یا به عبارت دیگر افزایش یا کاهش به میزان یک واحد از پارامتر های مذکور می توانند میزان تصادفات را در مسیر مورد مطالعه افزایش یا کاهش دهند.

    کلیدواژگان: تصادفات، وسایل نقلیه سنگین، رفتار رانندگان، رگرسیون ساده و چند متغیره خطی
  • فرهاد شاکری شمسی*، محمدسعید منجم، حمید دهقان بنادکی، علی محمد باغ ‌علیشاهی صفحات 129-140

    امروزه با افزایش روز افزون وسایل نقلیه به معابر شهری تداخل های زیادی در محل تقاطعات رخ می دهد. از این رو توجه به احداث و یا اصلاح تقاطعات به ویژه تقاطعات غیرهمسطح که در سال های اخیر رونق زیادی یافته است ضروری به نظر می رسد. از طرفی با توجه به هزینه های بالای پروژه های عمرانی انتخاب تقاطعی که اصلاح آن مشکل ترافیکی کل شبکه را حل کند از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مقاله سعی شده است تا با ایجاد روشی جهت دسته بندی و اولویت بندی تقاطعات غیرهمسطح، دید جامع تری برای طراحان و مسوولین فراهم گردد تا بتوانند تخصیص بودجه و اولویت زمانی مناسبی جهت احداث و یا اصلاح آن ها فراهم کنند؛ چراکه بهبود و توسعه تقاطع غیرهمسطحی که از لحاظ هندسی و ترافیکی ضعف دارد نه تنها کارایی آن تقاطع را بالا می برد بلکه منجر به بهبود کارایی بالای کل شبکه بزرگراهی می شود. پس از بررسی تقاطعات مورد نظر، روشی تحت عنوان TOPSIS با وزن دهی آنتروپی شانون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در ادامه شاخص های هندسی و ترافیکی تعریف شدند. سپس به عنوان مطالعه موردی تقاطعات غیر هم سطح سیستمی بزرگراه شهید همت تهران که 14 مورد می باشند دسته بندی و اولویت بندی گردیدند. از نتایج مشاهده می شود از بین تقاطعات موجود در هر دسته، تقاطعی که چپگرد جهتی و یا راستگرد محافظت شده با طول باند کاهش و افزایش سرعت بالا را داشته باشد از اولویت بالاتری برخوردار است.

    کلیدواژگان: بزرگراه، تقاطع غیر هم‌سطح، شاخص ترافیکی، شاخص هندسی، TOPSIS
  • محسن مصطفی*، آیدین پارساخو صفحات 141-153

    جاده های جنگلی پایه اصلی انجام عملیات حفظ، احیا و بهره برداری از منابع طبیعی می باشند. این تحقیق به منظور شناسایی نقاط تخریب شده، ارایه راهکار و ‏همچنین زمان بندی انجام عملیات حفاظت و نگهداری در جاده اصلی و جاده های شماره 1، 2 و 3 سری یک طرح جنگل داری شصت کلاته در ‏شهرستان گرگان به انجام شد. ابتدا جاده های مورد مطالعه پس از بازدید به صورت صد درصد مورد آماربرداری قرار گرفتند، مشکلات و نواقص بخش های رو سازی، ابنیه فنی، قوس های افقی ثبت گردید، همچنین نقاط لغزشی، رانشی و فرسایشی که برای جاده ایجاد مشکل می نمودند ثبت و سپس روش مرمت مورد برای هر نوع ناهنجاری جاده مشخص گردید. نتایج نشان داد که نشست و پوشش ‏انبوه گیاهی روی جاده ها از مهم ترین معضلات جاده ها در بخش روسازی بود، همچنین وجود نقاط لغزشی، فرسایشی و درختان مانع دید در محل قوس های افقی از دیگر مشکلات موجود در جاده های مورد مطالعه بود. در نهایت برای بهبود و تعمیر هر کدام از خرابی های ‏به وجود آمده برنامه های بازسازی سالانه و دوره ای تعریف شد.

    کلیدواژگان: اطلاعات مکانی، جاده‌ جنگلی، خرابی روسازی
|
  • Mohsen Aboutalebi Esfahani *, Amir Masoud Rahimi, Sohila Saeidi Pages 1-16

    Intersections are a factor in determining the capacity of the transportation network, and any disruptions such as accidents in them will result in a severe capacity reduction. Accident crashes at intersections are significant due to the convergence of traffic flows. The purpose of this study is to investigate the factors affecting fatal accidents. For this purpose, geometric, traffic, fatality and control status data of 65 intersections of Isfahan city were extracted and analyzed in SPSS22 software. This analysis was carried out using Poisson linear logarithmic modeling, negative binomial linear logarithmic and linear regression. The results showed the superiority of the negative binomial model to the other two models, and it was found that 5 variables including the number of phases at the intersection, the presence of the camera, the width of the line, the width of the left-turning lane and the straight transit volume, are among the variables that affect safety.

    Keywords: Fatal accidents, Signalized Intersections, statistical analysis, Poisson model, negative binomial model
  • Mohammad Reza Soleymani Kermani * Pages 17-40

    Skid resistance threshold (TL) is a method that is widely used in road pavement management as a minimum standard for activating the maintenance of each section of the pavement with less resistance to skidding than this threshold. Different methods are used to determine the threshold level of skid resistance in different countries (depending on their climatic conditions). Determining the precision of the skid resistance threshold is important, and its timely implementation will prevent many accidents. So far, various methods have been used to determine the threshold of skid resistance in different countries of the world, including: the three-point curve method, the statewide method and hierarchical tree grouping, etc. A single-point measure of skid resistance is not acurate to show the skid resistance performance on a surface of the pavements. Therefore, this major limitation of single-point models can be remedied using the two-parameter slip resistance models, the Peen State slip resistance model, the PIARC International Friction Index (IFI) model and the CRR-SN nationwide model. The NUS model is one of the latest models to be used more precisely for threshold determination. The application of each of these is analyzed in this paper.

    Keywords: Threshold Level, Slip Resistance Threshold, Accidents, International Friction Index
  • Amir Esmael Forouhid*, Sahand Alizadeh Pages 41-50

    In this study, investigate a statistical population division based on age, gender, education and time of getting the driving license. Seven hundred sixty-eight persons were asked perceptible, recognition-acquaintance questions about all traffic signs including regulatory, warning, and guide ones. Utilizing this method reveals both basic understanding of individuals and sign’s flaws. Moreover, it discloses the level of familiarity to signs in different groups of people and as a result, the best types of comprehensible traffic signs. In the following, through precise questionnaire look into the driver’s quality perception of signs in order to assess every single indication. Different groups of driver divided into age, education, time of getting the driving license and gender answer to questions, then SPSS software demonstrate valuable results. For instance, higher education has a direct relationship with better knowing signs while driving experience works inversely. Pearson Correlation Coefficient for the education term is 0.56 for right and wrong answers; it means more education increases right answers.

    Keywords: Drivers, License, Statistical, Precise Questionnaire
  • Milad Hanifeh *, Pourya Ghasemi Pages 51-58

    The projects that the Islamic Republic of Iran Railways, in the form of EPC, is entrusted to parent company companies are among the most important projects in Iran. In the meantime, the problems in the various phases of the project, including the engineering phase, the procurement phase, and the implementation phase, are very controversial in the project's main factors, such as project time, project cost, and project quality, and it is very important to provide solutions for them. In this research, after identifying delays in Iranian Railways projects, their hierarchical analysis will be applied to their prioritization. Usually many of the country's development projects are delayed, and these delays have many effects. Increasing project completion time, increasing project costs, not achieving the required quality, including the consequences of delay. These problems can cause disagreements between project stakeholders and all require time, cost and energy. Therefore, identifying and prioritizing delays in rail project projects is a prerequisite for the implementation of this research. The research gaps in these studies reveal the need for this research.

    Keywords: delay, Railways, Airways
  • Shobeir Arshadnejad *, Mohammad Javad Arab Pages 59-66

    Compressive and tensile strength of intact rocks are very important to evolution of rock slope stability and tunnels analysis. The physical properties of rock such as porosity and density as physical parameters of the rock that affects strength, are of utmost importance. Finding a relationship between the physical properties and strength of rock may be innovative and easy method to estimate the mechanical strength of rocks. In this paper, conducting simple field tests and establishing relationships between them, it has been tried to present relations for replacing simple tests with costly and time-consuming laboratorial test in the field. The tests are conducted on 37 samples of magnetite iron ore with different densities for each test. Samples have collected Sarvian Mine, near Delijan. Then, the tests were compared pairwise in order to determine their effects and obtain their relationships. The experimental model was a relationship with 0.89 correlation coefficient.

    Keywords: porosity, Density, point load index
  • Mohammad Reza Adlparvar *, Mohammad Hossein Taghavi Parsa Pages 67-79

    The extension of used tunneling mechanized drilling machines (TBMs) in tunneling projects has led to the increased use of prefabricated concrete segments. The use of fiber concrete as a substitute for concrete reinforced concrete with regard to the improvement of concrete fiber performance and its cost-effectiveness is a subject in civil engineering. Arming reinforcements are effective against the stresses of concrete segments, such as concentrated forces that enter the segment during the construction process. On the other hand, fiber reinforced concrete is able to perform well against widespread stresses such as stresses caused by ground pressure and underground water. Due to the presence of both concentrated and extensive force, the pre-fabricated tunnel segments can be presented as a combination of reinforcement and fiber. In this research, according to the method presented in the ACI 544.7R instruction, the two-dimensional beam-spring modeling in the SAP2000 and the design of the structure of the tunnel under the transient loads and the segment's production stages, the transient loads in the steps Construction and permanent loads have been dealt with in the exploitation phase. According to the specifications of the project and the load applied to it, the concrete segment with 0.5% of the steel fibers alone was not responsive to the loads involved and the reinforcement was used to compensate for the resistance and the prefabricated concrete segment with the combination of reinforcement and steel fibers for designing it was proposed. Finally, the proposed model led to a 30% reduction in steel reinforcement consumption.

    Keywords: Fiber concretes, tunnels, concrete prefabricated segments, beam-spring method
  • Alireza Mahpour *, Abdolreza Rezaeei Arjroudi Pages 81-92

    Form of the source-destination matrix Conventional approaches to accessing this matrix An essential input to the transportation planning process is the amount of travel demand in the directly, based on interviews and surveys in specific locations, are costly and time consuming. Hence, for the sake of mathematical methods based on intuitive statistics such as the volume of traffic in the network passages are becoming more and more popular in transportation studies. These methods are defined by having a source-primary-destination matrix as well as the current traffic flow information observed in a number of network paths, resulting in matrix estimation with the least distance from the primary matrix. , When allocated to the network, reproduce the observed volumes. Because conventional methods of obtaining this matrix that are based on interviewing and surveying are expensive, time consuming and annoying to people, the mathematical methods based on the observed statistics (such as the volume of network passage counts) ) Are expanding day by day. In this research, the source-destination matrix estimation methods can be divided into crowded and backbone networks in terms of network performance and the characteristics of each are presented.

    Keywords: Origin-Destination Matrix Estimation Methods, Uncongested Networks, Classification
  • Gholam Reza Mohammadi, Rouzbeh Dabiri * Pages 93-112

    Soil stabilization is a useful method for improving materials in pavement construction layers. On the other side, the increasing volume of municipal waste and residues materials especially debris of building destruction and urban exhausted tissues have caused many problems in mega cities such as environmental issues due to incorrect disposal of waste material.  Construction wastes in large urban cities show that brick and concrete are two main constituent materials. In this research, effects of clay brick aggregates on bearing capacity of clayey soils for application in pavement layers was studied. For this purpose, clay brick aggregates in 5, 10, 15 and 30 percentage mixed with clay. Also, for evaluating geotechnical behavior of mixture materials some tests were performed such as uniaxial strength, California bearing ratio (CBR), direct shear (in dry and saturate conditions) and falling head permeability. In saturate position, swelling potential of specimens was measured. Results of this study showed which add clay brick aggregates in clayey soil limited change in structure and texture of mixed specimens creates. So that, structure of aggregates mixture is inclined from fine to granular condition. Whereby, with adding 30% clay brick aggregates in clay, bearing capacity and permeability increased and swelling decreased. Also, with considering results possibility to use mixed materials in subgrade and subbase pavement layers have been prepared.

    Keywords: Clay, Brick aggregate, Pavement layers, California Bearing Ratio (CBR), Swelling
  • Sina Qolami, Seyed Mahdi Sajjadi *, Ali Shahnavaz Pages 113-128

    One of a variety of vehicles that plays a significant role in traffic accident in Iran is heavy vehicles. According to available statistics, more than 8% of whole traffic accidents has been created by heavy vehicles which accounting for about 15% of deaths from accidents. As well as according to current statistics, the reason of 70 percent of traffic accidents in Iran are human, so heavy vehicle drivers can be very effective in causing accidents. In this research, the main human errors of heavy vehicle drivers have been identified by determining the impact of each human error on the rate of accidents, then it is determined which error has the most impact on crashes, as well as the relationship between errors and the number of accidents. The statistical population in this study is heavy vehicle drivers and the case study region is the main road of Zanjan-Qazvin in 2018. The final results show that using a mathematical model derived from law non-compliance parameters, psychological problems and driver fatigue can predict the amount of accidents. In the other words, increasing or decreasing to one unit of the parameters can increase or decrease the number of accidents in the case study path.

    Keywords: Accidents, Heavy Vehicles, drivers' behavior, Simple, Linear Multivariate Regression
  • Farhad Shakeri Shamsi *, Mohammad Saeid Monajjem, Hamid Dehghan Banadaki, Ali Mohammd Baghalishahi Pages 129-140

    Nowadays, with the increase in the number of vehicles on urban roads, a lot of interferences happen in the intersections. Therefore, it seems necessary to pay more attention to the construction or modification of the intersections, especially the interchanges, which have flourished in recent years. On the other hand, given the high costs of construction projects, it is essential to select an intersection in which its modification could address the whole network traffic problem adequately. The development and improvement of non-interconnected intersections with poor geometries and traffics not only improves the efficiency of the intersection but also improves the efficiency of the entire highway network. Therefore, in this paper, a method for classification and prioritization of the intersections is proposed to provide a more comprehensive vision for the planners and governments. This method helps them in the budget allocations and time priorities definitions of the construction or modification project efficiently. Herein, after reviewing the intersections, the TOPSIS method called is employed to analyze the Shannon entropy weights. Next, the geometric and traffic indicators are defined. Then, as a case study, the non-level intersections of Shahid Hemmat highway in Tehran (14 cases) are categorized and prioritized. The results show that a left-handed or right-handed protected intersection with the bandwidth of decrease and increase of the high speeds has a higher priority.

    Keywords: Highway, Interchange, geometric index, traffic index, TOPSIS
  • Mohsen Mostafa *, Aidin Parsakhoo Pages 141-153

    Forest Roads are the main element of recovering, conserving and harvesting of natural resources. The current research has down in order to spatial locating qualitative characteristics of road pavement and schedule conservation and maintenance projects in main road, 1, 2, 3 roads in ShastKalateh Forestry plan, Gorgan, Iran. First all of the roads were sampled 100% defects of Pave, Technical Buildings, Horizontal curve were recorded. As well as, Landslide and Erosion point that make the problem were recorded then restoration methods were determined. Results showed in pavement part, slump and vegetation cover on the travel way were the important problem of roads. In addition Landslide and Erosion and trees in Horizontal curve were the other dilemmas of the roads. Subsequently, annual and Periodic reconstruction schedules have been recommended. In addition Landslide and Erosion and trees in Horizontal curve were the other dilemmas of the roads. Subsequently, annual and Periodic reconstruction schedules have been recommended.

    Keywords: Patial Information, Forest Road, Pavement deconstruction