فهرست مطالب

برنامه ریزی و توسعه گردشگری - پیاپی 31 (زمستان 1398)

نشریه برنامه ریزی و توسعه گردشگری
پیاپی 31 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی رمضان زاده لسبویی*، روزبه میرزایی، رقیه قنبری صفحات 39-53

    افزایش علاقه گردشگران به طبیعت گردی طی سالهای اخیر، چشم انداز روشنی برای گسترش اکوتوریسم در کشور ما است. برای بقای این نوع گردشگری، وفاداری مهمترین مولفه برای بررسی است. اما گسترش بازار و پیشبرد وفاداری در گردشگران به عواملی بستگی دارد. از کیفیت خدمات، کیفیت زیبایی شناسی، تجربه مثبت می توان به عنوان محرک های اصلی وفاداری در گردشگری مبتنی بر جنگل نام برد. نوار سبز شمالی کشور مستعد گردشگری مبتنی بر طبیعت است. منطقه مورد مطالعه، جزو جنگلهای انبوه سوادکوه در استان مازندران است. این جنگلها به دلیل صعب العبور بودن از دسترس گردشگران و همچنین تخریب در امان مانده است. و زیبایی و جذابیت خاص خود را دارد. به دلیل نزدیک بودن به شهر تهران و فاصله کوتاه، اغلب مورد توجه گردشگران تهرانی قرار می گیرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی مولفه های کیفیت زیبایی شناسی، کیفیت خدمات، تجربه مثبت بر وفاداری منطقه است. ر

    کلیدواژگان: وفاداری، کیفیت خدمات، کیفیت زیبایی شناسی، تجربه مثبت، سوادکوه
  • سحر ندایی طوسی*، علیرضا فرخنده کیش صفحات 55-72

    در عصر جهانی شدن، توسعه خوشه های خلاق فرهنگی-گردشگری به مثابه یکی از پیشران های اصلی توسعه فضایی و رقابت پذیری منطقه ای معرفی شده است؛ موضوعی که در ایران مغفول واقع شده و یا کم تر بدان پرداخته شده است. در این راستا و برمبنای مدل توسعه خوشه ای پورتر و لینگل، پژوهش کوشیده است با استفاده از روش مصاحبه عمیق با دست اندرکاران صنعت سینمایی و نیز آمیخته پژوهی مطالعات اسنادی، پیامدهای فضایی خوشه های فرهنگی-گردشگری را با تاکید بر خوشه ی رسانه ای بر توسعه منطقه ای کلان شهر تهران مورد واکاوی قرار دهد؛ سپس برای تقویت آثار مثبت خوشه های فرهنگی بر توسعه منطقه ای، از طریق مدل مکان گزینی، به پیشنهاد مکان بهینه بپردازد. گام نهایی نیز به پیشنهاد الزامات و راهکارهای برنامه ریزانه و ارزش افزا برای اثرگذاری صنعت سینما بر توسعه فضایی و رقابت پذیری تهران اختصاص یافته است. به عنوان دستاورد پژوهش، رقابت پذیری منطقه کلان شهری تهران به واسطه شهرک های سینمایی برمبنای تحقق کامل الزامات و اصول خوشه های خلاق فرهنگی و نیز مکان یابی صحیح میسر خواهد شد. به عنوان خروجی مدل مکانی، شهرستان تهران با اختلاف بسیار بالا به عنوان اولویت اول استقرار و درون آن اراضی عباس آباد و فرودگاه قلعه مرغی به عنوان اولویت های برتر مکانی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: خوشه های گردشگری-فرهنگی، رقابت پذیری منطقه ای، شهرک سینمایی، منطقه کلان شهری تهران
  • نرگس وزین*، فاطمه زمانی صفحات 73-95

    صنایع دستی یکی از اقلامی است که توسط گردشگران بعنوان سوغات خریداری می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای عوامل موثر بر رفتار خرید صنایع دستی بین گردشگران داخلی و خارجی شهر اصفهان است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق گردشگران داخلی و خارجی شهر اصفهان می باشند. براساس فرمول کوکران، 247 گردشگر داخلی و 149 گردشگر خارجی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است، که روایی آن توسط متخصصان بررسی و پایایی نیز با آلفای کرونباخ (0.837) تایید شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های t تک نمونه ای، t مستقل و یومن ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد مهمترین عوامل موثر بر رفتار خرید صنایع دستی برای گردشگران داخلی، عامل کیفیت (4.22) و برای گردشگران خارجی، عامل اصالت (4.10) بوده است. بررسی تفاوت عوامل موثر بر رفتار خرید صنایع دستی بین گردشگران داخلی و خارجی با آزمون t مقایسه ای نشان داد در خصوص تاثیر عوامل اصالت، قیمت و منحصر به فرد بودن تفاوت معنادار نبود. در خصوص عوامل موقعیت، حمل آسان، ارزش کاربردی و نگرش برای گردشگران خارجی مهمتر بوده است. عامل کیفیت و تجربه نیز برای گردشگران داخلی مهمتر بوده است.

    کلیدواژگان: رفتار خرید، سوغاتی، صنایع دستی، گردشگران، شهر اصفهان
  • مهدی حسام*، حسن اروجی صفحات 97-114

    افزایش تعداد گردشگران در سراسر جهان، ضرورت برنامه ریزی برای ترویج و توسعه بوم گردی به منظور به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی گردشگری و به حداکثر رساندن منافع اجتماعی و اقتصادی در مقصدهای گردشگری را افزایش داده است. با توجه به ضرورت حاضر، در این مقاله به شناسایی و ارزیابی کانون های بومگردی استان گیلان پرداخته شده است. مطالعه حاضر از نوع تحلیلی است و گرداوری داده ها به روش پیمایشی از طریق پرسشنامه و مشاهدات میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه گردشگران ورودی به استان گیلان می باشند که تعداد 384 نفر نمونه آماری از طریق فرمول کوکران جهت بررسی انتخاب شدند. همچنین نظرات 37 نفر از کارشناسان و متخصصان نیز از طریق پرسشنامه جمع اوری و تحلیل شد. جهت تحلیل داده های بدست آمده حاصل از پرسشنامه از آزمونهای آماری و روش اولویت بندی کوپراس استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد منطقه ییلاقی ماسوله و قلعه رودخان فومن درمجموع دارای سطح نسبتا بالایی در حوزه بومگردی قرار دارند و در اولویت های بعدی نیز آبشار شیطان کوه و بام سبز لاهیجان و غیره در اولویت دوم قرار دارند. در اولویت آخر نیز مناطق حفاظت شده مثل لوندیل، مرداب استیل و فضاهایی روستایی مانند گیلگمش، مرزدشت و غیره قرار دارند.

    کلیدواژگان: گردشگری، بوم گردی، کانون های بومگردی، استان گیلان
  • حمدالله سجاسی قیداری*، حمید شایان، امین فعال جلالی صفحات 115-132

    صاحبان اقامتگاه های بوم گردی به عنوان متولیان اصلی امر گردشگری مسئولیت های زیادی در کسب و کار و ارایه خدمات منطبق با استانداردهای زیست محیطی به گردشگران دارند. بر این اساس هدف این مطالعه بررسی مسئولیت پذیری زیست محیطی صاحبان اقامتگاه های بوم گردی روستایی می باشد. بنابراین جامعه آماری در پژوهش حاضر 27 صاحب اقامتگاه بوم گردی در استان خراسان رضوی می باشد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش انجام توصیفی تحلیلی است. نتایج نشان داد که بطور کلی مسئولیت پذیری زیست محیطی در بین صاحبان اقامتگاه های بوم گردی مورد مطالعه از سطح ایده آلی (بالاتر از سطح متوسط 3) برخوردار است. بر اساس نتایج t دو نمونه ای مشخص شد توجه صاحبان اقامتگاه ها به روستاییان نسبت به گردشگران بیشتر بوده است. همچنین بر طبق آزمون همبستگی مشخص شد بین مسئولیت پذیری زیست محیطی و میزان اشتغال ایجاد شده، درآمد، تعداد گردشگران و درجه اقامتگاه ارتباط معنادار وجود دارد. در نهایت در آزمون رگرسیون خطی مشخص شد که متغیرهای سن، تحصیلات و سطح درآمد صاحبان اقامتگاه های بوم گردی بر میزان مسئولیت پذیری زیست محیطی آن ها اثرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، مسئولیت پذیری، کسب و کار گردشگری، گردشگری مسئولانه، اقامتگاه بوم گردی
  • محسن علیزاده ثانی*، فریده انوری، فاطمه جمالی صفحات 133-146
    هدف پژوهش حاضر اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در برابر رفتارهای مقابله ای گردشگران در هنگام شکست خدمات می باشد. این تحقیق جزء پژوهش های کاربردی بوده و از نوع پژوهش های توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش گردشگران شهر بابلسر در بازه زمانی تابستان سال 1398 می باشد و داده های پژوهش از طریق نمونه گیری تصادفی نظام مند از 401 نفر جمع آوری شد. برای سنجش متغیرها از پرسش نامه های استاندارد استفاده شد و پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه مستقل استفاده شد. در این مطالعه، رفتارهای مقابله ای مختلف در هنگام مواجهه با شکست خدمات که توسط گردشگران بکار می روند، مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که نوع رفتار مقابله ای مورد استفاده مشتریان، بسته به شدت ادراک آنان از شایستگی کارکنان ارایه دهنده خدمات متفاوت می باشد. یافته ها نشان داد که در هنگام شکست خدمات، ادراک از شایستگی کارکنان بر رفتار مقابله ای تخاصمی گردشگران تاثیر منفی و معنی داری دارد، بعبارت دیگر گروهی که ادراک بالایی از شایستگی کارکنان داشتند نسبت به گروهی که ادراک پایین تری داشتند کمتر از رفتارهای مقابله ای انتقام و اجتناب و بیشتر از استراتژی گذشت استفاده می کردند.
    کلیدواژگان: شکست خدمات، رفتار مقابله ای، شایستگی، گردشگر
  • یزدان شیرمحمدی*، اسحاق جلالیان، زینب هاشمی باغی، سعید ترکاشوند صفحات 147-161

    جشنواره ها را می توان ابزاری مقرون به صرفه برای توسعه جاذبه های گردشگری و فعالیت های تفریحی در حال توسعه یک مقصد در نظر گرفت. به کارگیری فرهنگ و اجرای رویدادهای فرهنگی، همواره عاملی پیشرو در حوزه های بازاریابی گردشگری و فرهنگی یک مقصد است. در این پژوهش به بررسی مولفه های ساختاری، برند رویداد، مکان رویداد و رویداد فرهنگی بر تصویر کلی که شامل تصویر شناختی و تصویر عاطفی پرداخته شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق در زمره ی تحقیقات توصیفی پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش، گردشگران شهر کرج می باشد. تحلیل های آماری نیز با استفاده از نرم افزار اس، پی اس، اس و آموس انجام و در آزمون تحلیل مسیر فرضیه ها نیز از روش رگرسیونی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های ساختاری، برند رویداد، مکان رویداد و رویداد فرهنگی بر تصویر شناختی تاثیر مثبت و معناداری دارد، همچنین مولفه های ساختاری و برند رویداد بر تصویر عاطفی تاثیرگذار است، مکان رویداد و رویداد فرهنگی بر تصویر عاطفی بی تاثیر می باشد و تصویر شناختی و تاثیر عاطفی نیز بر تصویر کلی تاثیر مثبت و معناداری دارد. تصویر عاطفی از تصویر شناختی بر تصویر کلی اثرگذارتر می باشد.

    کلیدواژگان: مولفه های ساختاری، برند رویداد، مکان رویداد، رویداد فرهنگی، تصویر کلی
  • فریده کمری*، سید محمدرضا حسینی، صید مهدی ویسه، محمودرضا مستقیمی صفحات 181-195

    گردشگری یکی از پویاترین فعالیت های اقتصادی عصر حاضر است که در توسعه پایدار نقش مهمی دارد. گردشگری فرهنگی یکی از انواع گردشگری است که طیف وسیعی از گردشگران را در بر می گیرد و به دلیل نقش مهم آن در حفظ فرهنگ و تاریخ اجتماعات مختلف شایسته توجه ویژه ای است. هدف از انجام تحقیق حاضر طراحی مدل پنجره فرصت کارآفرینانه در گردشگری فرهنگی ایران می باشد. روش تحقیق مورد استفاده آمیخته اکتشافی است که در بخش کیفی از استراتژی نظریه برخاسته از داده ها و در بخش کمی از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق خبرگان و در بخش کمی کارشناسان دفاتر گردشگری و حوزه کارآفرینی می باشند. ابزار تحقیق مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بوده است. موضوع اتکاپذیری تحقیق توسط محقق رعایت شده و برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. روش آماری در مرحله کمی مدل یابی معادلات ساختاری بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که عوامل اصلی مدل شامل عوامل علی، بسترساز، مداخله گر، راهبردها و پیامدها با ابعاد خاص خود هستند.

    کلیدواژگان: پنجره فرصت، کارآفرینی، گردشگری، گردشگری فرهنگی، داده بنیاد
  • سید خلیل سیدعلی پور*، سیده زهرا صدر صفحات 197-217

    هدف اصلی این تحقیق نقش فضاهای مجازی در آشنایی و تصویر ذهنی گردشگران خارجی در سفر به ایران می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این تحقیق گردشگران خارجی هستند که از ایران بازدید می کنند. به روش نمونه گیری در دسترس نمونه ای مشتمل بر 200 نفر از این افراد در نظر گرفته شد و پرسشنامه استاندارد منگ و چوی (2016)، بین این افراد توزیع گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شد. نتایج نشان داد که وب گردی و استفاده از شبکه های اجتماعی بر ارزیابی احساسی تاثیر معناداری دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد استفاده از شبکه های اجتماعی و ارزیابی احساسی بر تصویر ذهنی گردشگران خارجی تاثیر دارد ولی وب گردی بر تصویر ذهنی گردشگران خارجی تاثیرگذار نمی باشد. در این تحقیق به بررسی نقش فضاهای مجازی در آشنایی و تصویر ذهنی گردشگران خارجی در سفر به شهر تهران پرداخته می شود، تا این پژوهش بتواند راهکارهایی را به منظور جذب گردشگران خارجی داشته باشد.

    کلیدواژگان: فضاهای مجازی، تصویر ذهنی، گردشگران خارجی، سفر به ایران
  • سید فخرالدین فخرحسینی*، یوسف عیسی زاده روشن صفحات 219-232

    ضرورت توجه به توان رقابتی مقاصد گردشگری معلول فضای رقابتی به وجودآمده در صنعت گردشگردی بین المللی است. هدف اصلی بسیاری از مقاصد گردشگردی دنیا، افزایش توان رقابتی است که منجر به حفظ و افزایش سهم بازار می شود. از این رو پژوهش حاضر سعی کرده با استناد به تئوریهای نوین رقابت-پذیری در صنعت گردشگردی ایران با استفاده از رویکرد MCDM هیبریدی، به ارزیابی عوامل موثر در بهبود رقابت پذیری در این صنعت و ارایه راهکارهای مناسب برای آن می پردازد. با توجه به تعدد معیارهای ارزیابی کمی و ماهیت فازی بودن معیارهای کیفی، لذا در این پژوهش، به منظور ارزیابی و انتخاب راهکارهای مناسب از یک رویکرد ترکیبی MCDM هیبریدی مبتنی بر فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و ویکور فازی استفاده شده است. نمونه آمای پژوهش را 15 نفر از خبرگان و متخصصان مرتبط با صنعت توریسم ایران تشکیل داده اند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، معیارهای اصلی در این تحقیق چارچوب قانونی، محیط کسب و کار و زیرساخت و منابع انسانی و فرهنگی می باشند که هر یک به نوبه خود شامل زیرمعیارهایی می باشند. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که در بین عوامل موثر بر بهبود رقابت پذیری، افزایش کیفیت مقاصد گردشگریبالاترین اولویت را داشته است.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، صنعت گردشگری، مقاصد گردشگری، رویکرد MCDM هیبریدی
|
  • Rozbeh Mirzaei, Roghayeh Ghanbari Pages 39-53

    Increasing the interest of tourists in nature tourism in recent years is a clear vision for the development of ecotourism in our country. For the survival of this type of tourism, loyalty is the most important component of the survey. But the expansion of the market and the promotion of loyalty to tourists depend on factors. The quality of services, the quality of aesthetics, and positive experience can be cited as the main drivers of loyalty in forest-based tourism. The northern bar of the country is prone to nature-based tourism. The studied area is one of the most popular forests of Savadkou in Mazandaran province. The main objective of this research is to study the components of the quality of aesthetics, service quality, positive experience on loyalty of the region. The research method is descriptive and analytical and in terms of its purpose. .

    Keywords: Loyalty, service quality, aesthetic quality, positive experience, education
  • Sahar Nedae Tousi *, Alireza FarkhondehKish Pages 55-72

    In today's age of Globalization, cluster development in general and the development of creative cultural-tourism clusters in particular have been introduced to be the main part of spatial development and regional competitiveness.The creative cultural cluster,is dominated by small and medium-sized cultural and creative enterprises, specialized arts and new media practices, which can be referred to the activities, innovative and creative cultural and artistic institutions that which has a geographical neighborhood and spatial focus by forming the overflows of knowledge and innovation, it will bring about the development and competitiveness of enterprises and the regions. In this regard, based on Porter and Lingel cluster development model, the present study has tried to use the social survey method in a deep interview with the cinema industry and also the related literature study to investigate the spatial implications of cultural-artistic clusters with an emphasis on media cluster for exploring Tehran regional development; in addition, in order to reinforce the positive effects of cultural clusters on regional development, it proposes an optimal location through a location model. The final step was devoted to proposing requirements and cost-effective strategies for influencing the cinema industry on spatial development and competitiveness of Tehran& apos; s metropolitan area

    Keywords: Tourism-Cluster clusters, Regional competitiveness, Cinematic township, Tehran metropolitan area
  • Narges Vazin *, Fatemeh Zamani Pages 73-95

    The purpose of this study is to compare the factors affecting on handicrafts shopping behavior between domestic and foreign tourists in Isfahan city. The research method is descriptive and analytic. The statistical sample is 396 tourists (domestic 247, foreign 149). The survey data-collecting tool is a researcher-designed questionnaire. The questionnaire reliability is measured through Cronbach Alpha (0.837). The data were analyzed using one-sample T test, Independent Sample T test, and Mann-Whitney U test. The results indicated that all factors had a positive influence on handicrafts shopping behavior of tourists. In addition, the most important factor affecting on the handicraft shopping behavior for domestic tourists was quality factor, and for domestic tourists was authenticity factor. The results of Independent Samples T-test showed that there weren't difference in the effects of authenticity, price and uniqueness factors between domestic and foreign tourists, 4 factors of situational factor, portability, utility value, attitude about handicrafts were more important for foreign tourists than domestic tourists, and 2 factors of quality and experience were more important for domestic tourists. The study will be useful for the artisans and suppliers in the tourism and handicraft industry to improve their business performances.

    Keywords: Purchasing behavior, Souvenir, Handicraft, Tourists, Isfahan City
  • Hasan Oroji Pages 97-114

    The increasing number of tourists around the world has increased the need for planning for ecotourism development, in order to minimize the environmental impact of tourism and to maximize the social and economic benefits of tourism in destinations. Due to the necessity of present study, this paper has identified and evaluated of ecotourism destinations in Guilan Province. The present study is an analytical one and the data collection was done through survey through questionnaire and field observations. The statistical population is all tourists entering Guilan province. 384 persons were selected through Cochran formula and available sampling method. The opinions of 37 experts were also collected and analyzed through a questionnaire. Statistical tests and copras prioritization method were used to analyze the data obtained from the questionnaire. The results show that Masuleh and Fouman ghale roodkhan have relatively high levels of ecotourism and the second priorities are the Lahijan Sheytan Kuh Waterfall and Bam-e Sabz, Anzali Wetland and Coastal Boulevard and Gisoom. In the last priority are protected areas such as Lavandvil, Steil Lagoon, Siah Keshim and rural areas such as Gilgamesh, Marzdasht, and so on.

    Keywords: Tourism, Ecotourism, Ecotourism destinations, Guilan province
  • Hamid Shayan, Amin Faal Jalali Pages 115-132

    The owners of ecolodges as the main caretakers of tourism have a lot of responsibilities in business and providing services in accordance with environmental standards to tourists. Therefore, the purpose of this study is to investigate the environmental responsibility of the owners of rural ecosystems. Therefore, the statistical population of the present study is 27 owners of ecolodges in Khorasan Razavi province. Based on the results of the two-sample t -tests, it was found that the villagers had more attention than the tourists. According to the correlation test, there was a significant relationship between environmental responsibility and employment (direct, indirect, local and non-local), income, number of tourists, and degree of residence. This means that the more employment created and the higher the income, the more homeowners will feel more responsible. Finally, linear regression test revealed that the variables of age, education and income level of the eco-dwellers had an impact on their environmental responsibility.

    Keywords: Tourism Development, Responsibility, tourism enterprise, Responsible tourism, ecolodge
  • Farideh Anvari, Fatemeh Jamali Pages 133-146
    The purpose of the present study is to adopt a preventive approach to tourists' coping behaviors during service failure. This research is an applied research and descriptive-survey. The statistical population of this study was tourists of Babolsar in summer of 2019 and the data were collected through systematic random sampling from 401 people. To test the research hypotheses, mean comparison test of two independent populations was used. In this study, different coping behaviors were examined when faced with the service failure experienced by tourists, and it was found that the type of coping behaviors used by customers depending on their perceptions of the competency of service providers are different. findings showed that perceptions of employees' competency had a significant negative effect on tourists' antagonistic coping behavior during service failure, in other words, those with a higher perception of employees' competency were less likely to use revenge and avoidance coping behaviors and more likely to use a forgiving strategy than those with a lower perception.
    Keywords: Service failure, Coping behavior, Competency, Tourist
  • Yazdan Shirmohammadi *, Isaac Jalalian, Zainab Hashemi Baghi, Saeed Torkashvand Pages 147-161

    Festivals can be considered as an affordable tool for developing tourist attractions and recreational activities for tourism destination. The use of culture and cultural events has always been a leading factor in the areas of tourism and cultural marketing. In this research, we examine the structural components, event brand, event location and cultural event on a general picture that includes cognitive image and emotional image. This paper is applied research in terms of its purpose of research and in terms of research method, it is a descriptive survey. The population of the study is tourists in Karaj. Statistical analyzes were performed using SPSS, and Amos software, and the regression method was used to test the hypothesis path analysis. The findings showed that structural components, event brand, event location and cultural event had a positive and significant effect on cognitive image. Also, the structural components and event brand affect the emotional image. The event location and cultural event do not affect the emotional image. And the cognitive image and emotional impact on the overall image have a positive and significant effect and the emotional image of the cognitive image on the overall image is more effective

    Keywords: structural components, event brand, event location, cultural event, general picture
  • Farideh Kamari *, Sayed MohammadReza Hossini, Seidmehdi Veiseh, MahmoodReza Mostaghimi Pages 181-195

    Today,newculturaltourismfocusesontheintegrationofproductionandconsumptionandbuildsrelationships betweensuppliersan consumers.Tourismisoneof the most dynamic economic activities of the modern era that plays an important role in sustainable development. Currently, tourism has become one of the most important components of economic development and prosperity in most countries. Cultural tourism is one of the types of tourism that encompasses a wide range of tourists and deserves special attention due to its important role in preserving the culture and history of different communities. The purpose of the present study is to design a model of entrepreneurial window of opportunity in Iranian cultural tourism. The research method used is mixed-exploratory. In the qualitative part, data-driven theory (based on open and axial coding) and in the quantitative part, the descriptive-survey method is used. The statistical population of the research is experts and specialists. In the quantitative section, the research population is the staff and experts of tourism offices and some experts in entrepreneurship field. The research tool is semi-structured interview and researcher-made questionnaire (extracted from interview texts). The statistical method at the quantitative stage is structural equation modeling. The research findings show that the main factors of the model include causal, contextual, and confounding factors, strategies, and outcomes with their specific effects.

    Keywords: window of opportunity, Entrepreneurship, Tourism, cultural tourism, grounded theory
  • Seyede Zahra Sadr Pages 197-217

    The main objective of this research is the role of virtual spaces in the familiarity and mental image of foreign tourists traveling to Iran. This research is in terms of its purpose and in terms of collecting descriptive-survey information. The statistical population of this study is foreign tourists visiting Iran. A sample of 200 individuals was considered as a sampling method and the Standard Mang and Choi Questionnaire (2016) were distributed among these individuals. To analyze the data, SPSS and PLS software were used. The results showed that Web surfing and the use of social networks have a significant effect on emotional evaluation. The results also showed that the use of social networks and emotional assessment has an impact on the mental image of foreign tourists, but web browsing does not affect the mental image of foreign tourists.

    Keywords: virtual spaces, mental image of foreign, Tourists, travel to Iran
  • Seyed Fakhredin Fakhrehosseini *, Yousef Isazadeh Roshan Pages 219-232

    The main aim of the world's tourism destinations is to increase the competitive power that leads to maintain and increase of market share. Therefore, this study evaluate the effective factors in improving the competitiveness of the Iran's tourism industry provide suitable solutions for it, using the hybrid MCDM approach. In this study, we have used a hybrid MCDM hybrid approach based on the fuzzy hierarchy process and Fuzzy Vocabulary to evaluate and select appropriate solutions. Sample research sample has been compiled by 15 experts related to the Iran's tourism industry. According to studies, the main criteria in this study are the legal framework, the business environment and infrastructure and human and cultural resources, also each of which in turn includes sub-criteria. The results of this study indicate that among the factors influencing competitiveness improvement, the increase of the quality of tourism destinations has been the highest priority.

    Keywords: Competitiveness, Tourism Tourism, Tourist destinations, Fuzzy MCDM Approach