فهرست مطالب

تحقیقات مالی - پیاپی 57 (بهار 1399)

نشریه تحقیقات مالی
پیاپی 57 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی ابراهیم نژاد، سید مهدی برکچیان، امین کریمی* صفحات 1-26
    هدف

    در این پژوهش، الگوی درون روزی معامله در بورس تهران و نقش معامله گران با اطلاعات نهانی در شکل گیری آن بررسی می شود.

    روش

    برای این منظور، نخست الگوی درون روز چهار متغیر حجم، ارزش معاملات، دامنه تغییرات قیمت و بازده با استفاده از داده های پرتواتر بررسی شد، سپس نقش معامله گران مطلع از اطلاعات نهانی در شکل گیری چنین الگوهایی آزمون شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که حجم و ارزش معاملات از الگوی  شکل و دامنه تغییرات قیمت از الگوی  طی روز پیروی می کنند. همچنین، بر اساس فرضیه معامله با اطلاعات نهانی، معامله گران با اطلاعات نهانی، به دلیل پرهیز از افشای اطلاعات خود، به طور معمول از معاملات با حجم متوسط استفاده می کنند که این موضوع در بورس تهران تایید شده است. به علاوه، فرضیه معامله با اطلاعات نهانی به صورت درون روز رد می شود؛ زیرا بیشتر این نوع معامله گران در تمام ساعت های بازار از حجم های متوسط استفاده می کنند که می تواند نشان دهنده عمق کم بازار سهام ایران باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر برای سیاست گذاران و برنامه ریزان بازار سرمایه ایران بیانگر این موضوع است که مکث یا توقف در بازار، روی رفتار معامله گران تاثیر مستقیم دارد و ریسک معامله برای آنها را افزایش می دهد. از طرفی، برای معامله گرانی که در حجم های بزرگ خرید و فروش می کنند یا از روش های معاملات الگوریتمی کمک می گیرند، توجه به این الگوها زمانی که اثر قیمتی کمترین است، کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: الگوی درون روز معاملات، معامله با اطلاعات نهانی، ریزساختار بازار، اثر قیمتی، مشاهده های پرتواتر
  • سعید فلاح پور، حامد طبسی* صفحات 27-43
    هدف

    پس از بحران مالی سال 2008، فعالان و پژوهشگران علوم مالی به اندازه گیری و مدل سازی ریسک بیش از پیش توجه نشان داده اند. از جمله سنجه هایی که برای اندازه گیری ریسک به آنها توجه شده، ریزش مورد انتظار است. هدف از این پژوهش ارایه مدلی جدید به منظور برآورد ریزش مورد انتظار است. مدل ارایه ‎شده، مدلی ترکیبی با استفاده از نظریه ارزش فرین است که از داده های درون روزی نیز بهره می جوید.

    روش

    روش استفاده شده در این پژوهش دارای دو گام است. گام نخست به برازش مدل معرفی شده و مدل های جایگزین با استفاده از داده های بورس تهران می پردازد و در گام دوم مدل های برازش شده پس آزمایی می شوند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهند که مدل فراتر از آستانه شرطی مولتی فرکتال که از داده های درون روزی بهره می جوید، در مقایسه با مدل های جایگزین نظیر فراتر از آستانه شرطی گارچ در برآورد ریسک بازار عملکرد بهتری داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که استفاده از نظریه ارزش فرین و داده های درون روزی موجب بهبود برآورد ریسک بازار شده است.

    کلیدواژگان: پس آزمایی، داده های درون روزی، ریزش مورد انتظار، مدل فراتر از آستانه، مدل نوسان مولتی فراکتال
  • علی لطفی، محمد کاشانی پور*، حسین عبده تبریزی، سام سوادکوهی فر صفحات 44-68
    هدف

    تضمین رفتار عادلانه و منصفانه با سهام داران، مسیر رسیدن به بازار کارا، منصفانه و شفاف را هموار می سازد. هدف از این پژوهش، بررسی کفایت و پیاده سازی مقررات مرتبط با اصل رفتار عادلانه و منصفانه با صاحبان سهام از سوی ناشران است.

    روش

    در این پژوهش، پس از بررسی اصل 17 سند «اهداف و اصول مقررات گذاری اوراق بهادار» آیسکو در خصوص رفتار عادلانه و منصفانه با صاحبان سهام، چارچوب مقرراتی ایران و ایالات متحده با استانداردهای این اصل تطابق داده شد. در این فرایند، ضعف های مقررات موجود نمایان شده است. در ادامه پژوهش با استفاده از رویکرد کمی و ابزار پرسش نامه و طراحی آزمون فروض، میزان پیاده سازی قوانین و مقررات موجود بررسی شده است.

    یافته ها

    سه مضمون کلیدی که در سند آیسکو بر آنها تاکید شده، عبارت اند از: حقوق اساسی سهام داران، گزارش دهی معامله های موثر بر کنترل و گزارش دهی دارندگان اطلاعات نهانی. مهم ترین ضعف ساختاری مقررات در حوزه ناشران، بی توجهی به معامله های است که به تغییر کنترل و گزارش دهی این گونه معامله ها منجر می شود. در حالی که در قوانین و مقررات ایالات متحده، الزام های سخت گیرانه و دقیقی در خصوص ردیابی و گزارش دهی این گونه معامله ها وجود دارد. همچنین به طور کلی، دامنه و گستردگی افشای مورد درخواست در ایالات متحده بیش از ایران است.

    نتیجه گیری

    در پیاده سازی قوانین و مقررات موجود در حوزه حقوق اساسی سهام داران در همه بخش ها، به جز تخصیص سود تقسیمی مجمع، پیاده سازی قوانین و مقررات تایید شد. اما در بخش گزارش دهی دارندگان اطلاعات نهانی، مشکل های جدی وجود داشته و این فرضیه به همراه فرضیه های فرعی مربوطه هیچ یک تایید نشدند.

    کلیدواژگان: حقوق سرمایه گذاران، مقام ناظر، گزارش دهی، ناشر اوراق بهادار
  • مسلم پیمانی فروشانی*، امیرحسین ارضا، مهدی صالحی، احمد صالحی صفحات 69-89
    هدف

    سرمایه گذاران برای کسب بازده متناسب با ریسک در پی پیش بینی قیمت سهام هستند. یکی از روش های پیش بینی، استفاده از نمودارهای شمعی است که به دلیل سادگی در بین تحلیلگران رواج زیادی دارد. بر این اساس در این پژوهش به بررسی سودآوری این نمودارها در شرایط مختلف می پردازیم.

    روش

    بدین منظور از داده های مربوط به قیمت های روزانه سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی 15سال از آبان 1382 تا آبان 1397 استفاده شده است. میزان بازدهی و درصد موفقیت سرمایه گذاری بر اساس 13 نمودار شمعی مختلف در دو افق زمانی 1 و 10روزه و در شرایط مختلف صعودی و نزولی و حالت های مختلف گردش معامله ها اندازه گیری شده است.

    یافته ها

    بدون مدنظر قرار دادن روند یا گردش معامله ها، شمع فروش در دوره نگهداری 1روزه و شمع های خرید در دوره نگهداری 10روزه، بیشترین بازدهی را (بیش از هزینه های معامله ها) به همراه دارند. با بررسی نمودارها در روندهای صعودی و نزولی، عملکرد نمودارها افزایش خواهد یافت. همچنین با در نظر گرفتن گردش معامله ها، بهترین بازدهی، مربوط به شمع خرید در روند صعودی و در گروه شرکت های با ارزش معامله های متوسط و دوره نگهداری 10روزه است. از سوی دیگر، نتایج پژوهش دلیلی بر توصیه به اتخاذ دیدگاه کوتاه مدت در دوره های نزولی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، سرمایه گذاران می توانند بر مبنای افق زمانی مد نظر خود و بر اساس شرایط صعودی و نزولی و از بین شرکت های با گردش معامله های مختلف از الگوی منتخب ذکرشده برای کسب بازدهی در بورس اوراق بهادار تهران استفاده کنند.

    کلیدواژگان: نمودارهای شمعی، بورس اوراق بهادار تهران، تحلیل تکنیکال
  • سامان قادری، مهدی شهرازی* صفحات 90-109
    هدف

    با توجه به اینکه بورس اوراق بهادار تهران بازاری کامودیتی محور است، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر نامتقارن شاخص قیمت جهانی کامودیتی ها بر بازده سهام ایران در رژیم های کم بازده و پر‏بازده است.

    روش

    برای این منظور، از داده های ماهانه طی دوره‏ زمانی 1387-1398 و روش چرخشی مارکوف با احتمالات انتقال متغیر زمانی (رویکرد بیزین) استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس مدل بهینه‏ خودرگرسیون چرخشی مارکوف دو رژیمی‏ MSIH(2)-AR(1)، رژیم اول فاز کم بازده و رژیم دوم فاز پربازده شناسایی می شود. علاوه بر این، یافته های پژوهش نشان می دهد که در رژیم کم بازده، یک درصد افزایش در‏ قیمت کامودیتی ها، به افزایش 343/0 درصد در بازده سهام منجر خواهد شد؛ اما در رژیم پربازده، یک درصد افزایش در قیمت کامودیتی ها، به افزایش 133/1 درصد در بازده سهام می انجامد. در این راستا، مساوی نبودن دو ضریب در دو رژیم توسط آزمون والد نیز تایید شد. همچنین، ماندگاری در رژیم کم بازده سهام حدود دوازده ماه و در رژیم پر‏بازده سهام حدود شش ماه است.

    نتیجه گیری

    اثر رشد قیمت کامودیتی ها بر بازده بازار سهام در ایران نامتقارن است. در مقایسه با رژیم پربازده سهام، ماندگاری در رژیم کم بازده سهام بیشتر است. این پژوهش استفاده از شاخص قیمت کامودیتی ها را به عنوان شاخص اخطاردهنده تغییر رژیم‏ بازده سهام برای سرمایه گذاران پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: قیمت کامودیتی ها، بازده سهام، انتقال رژیم ها، رویکرد بیزین چرخشی مارکوف
  • ولی لطفی، مهدی مرادی*، حسین میرزایی، لورانس انویه صفحات 110-130
    هدف

    هدف اصلی در این مقاله شناسایی عوامل موثر بر ادوار تجاری در ایران از میان شاخص های بازار مالی به عنوان نمونه تسهیلات و سپرده بانک ها (از بازار پول) و شاخص قیمت سهام (از بازار سرمایه) است.

    روش

    ابتدا با استفاده از فیلتر هودریک پرسکات، ادوار تجاری استخراج شدند. در ادامه، مدل مارکوف سوییچینگ وقفه بهینه برای آن برآورد شده و پس از آن، حقایق آشکارشده ادوار تجاری، شامل شاخص های هم حرکتی، تغییرپذیری نسبی و پایداری آنها طی چرخه ها میان متغیرهایی از بازار مالی مقایسه شدند. برای تشخیص هم گرایی، از آزمون هم جمعی جوهانسون استفاده کردیم. در نهایت، تخمین مدل به روش تصحیح خطای برداری (VECM) انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج برآورد مدل مارکوف سوییچینگ نشان داد که متوسط چرخه های رونق و رکود به ترتیب 92/53928 و 51/13787- است. دوره های رونق بیش از سه دوره و دوره های رکود بیش از ده دوره طول کشید. بنابراین، هرچند شدت دوره های رونق بیشتر بود، اما طول این دوره ها کمتر به دست آمد. شاخص های ارزیابی شده از حقایق ادوار تجاری نشان داد تنها متغیری که می تواند علت ادوار تجاری باشد، سپرده های غیردیداری بانک هاست. آزمون جوهانسون نیز هم گرایی متغیرها در بلندمدت را تایید می کند.

    نتیجه گیری

    مدل تصحیح خطای مرتبط با رابطه تعادلی، نشانگر آن است که ضریب تصحیح خطا برابر 81/0- برآورد شده، بدین معنا که در هر دوره 81 درصد از عدم تعادل های موجود در یک دوره، در رابطه ذکرشده در دوره بعد تعدیل می شود. بنابراین تعادل با سرعت به سمت تعادل بلندمدت حرکت می کند.

    کلیدواژگان: ادوار تجاری، بازارهای مالی، مدل تصحیح خطای برداری، فیلتر هودریک پرسکات، مدل مارکوف سوئیچینگ
  • سید محمدحسن هاشمی کوچکسرایی، ایمان داداشی*، محمود یحیی‎ زاده فر، حمیدرضا غلام نیا روشن صفحات 131-147
    هدف

    پیش بینی ارزش شرکت توسط سهام داران، در برآورد آنها از ریسک، بازده و قیمت سهام شرکت تاثیرگذار است. هدف این پژوهش تبیین عوامل موثر بر ارزش شرکت با استفاده از معیارهای عملکردی و حاکمیتی و نیز، پیش بینی ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای کمک به تصمیم گیری مدیران و سرمایه گذاران است.

    روش

    برای تبیین عوامل موثر بر ارزش شرکت، از الگوریتم حداقل زاویه گام به گام و برای پیش بینی ارزش آتی شرکت از روش قانون گرای کارت و روش غیرخطی فرایند گوسی استفاده شد. بدین منظور، اطلاعات 208 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره هفت ساله 1390 تا 1396 جمع آوری شد. در گام نخست این پژوهش، معیارهای عملکردی و حاکمیتی به عنوان معیارهای اولیه مدنظر قرار گرفت و در گام دوم به روش متغیرگزینی لارس، متغیرهای اثرگذار مشخص شدند و در نهایت از الگوریتم های پیش بینی کننده ارزش شرکت بهره برده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، معیارهای عملکردی برای تبیین ارزش شرکت در مقایسه با معیارهای حاکمیتی توانایی بیشتری دارند و همچنین، نتایج دیگر پژوهش حاکی از قدرتمندی روش های داده کاوی برای پیش بینی ارزش شرکت به ویژه روش غیرخطی فرایند گوسی به الگوریتم قانون گرای کارت است.

    نتیجه گیری

    از آنجا که حاکمیت شرکتی و کمیته حسابرسی در بورس ایران در ابتدای راه خود است و فعالان حاضر در بورس اوراق بهادار از نحوه عملکرد آنها اطلاع چندانی ندارند، به نظر می رسد که محتوای اطلاعاتی داده های عملکردی برای سرمایه گذاران بیشتر از معیارهای حاکمیتی باشد. از بین معیارهای حاکمیتی فقط تمرکز مالکیت قدرت تبیین ارزش شرکت را دارد که دلیلی بر انگیزه و توانایی کافی سهام داران عمده برای نظارت بر مدیر و افزایش کارایی شرکت است.

    کلیدواژگان: ارزش شرکت، معیار عملکردی، معیار حاکمیتی، هوش مصنوعی
|
  • Ali Ebrahimnejad, Seyed Mahdi Barakchian, Amin Karimi * Pages 1-26
    Objective

    Itradayn patterns of trading volume, size, return, and volatility in the Tehran Stock Exchange (TSE) have been investigated using high frequency data from 2008 to 2015.

    Methods

    First, the daily patterns of the four variables namely, trade volume, trade value, price volatility range, and returns in stocks have been investigated using high-frequency data. Then, the role of insider information in formation of the given patterns has been examined.

    Results

    Our results indicate that trading value and volume follow a J-Shaped pattern , whereas absolute return exhibits an L-Shaped behavior . Our findings are consistent with the existing studies which document an increase in trading value and volume as well as absolute return. However, unlike the existing literature, we do not find a U-Shaped pattern in returns, and no statistically significant difference in returns is found throughout the trading hours. To examine the behavior of informed traders, we examine midsize trades and, consistent with the predictions of Barclay and Warner’s (1993) stealth-trading hypothesis, we find that they have higher price impact compared to other trade sizes. However, our findings do not support the intraday stealth trading pattern, as insiders prefer to trade in low and medium trade size to avoid revealing their information. This may be due to the low liquidity of the TSE.

    Conclusion

    The findings of this study may show policymakers and planners in the Iranian capital market that halts in the stock market can directly affect traders and increase their transaction risks. Meanwhile, traders who are planning to buy or sell stock in large volumes can use the patterns provided in this paper to understand when the price effect is at its lowest point, and this can help them execute their transactions more efficiently.

    Keywords: Intraday pattern, Insider trading, Market Microstructure, Price impact, High frequency data
  • Saeed Fallahpour, Hamed Tabasi * Pages 27-43
    Objective

    After the financial crisis in 2008, market practitioners and financial researchers began to attach more importance to risk measurement and modeling. Expected shortfall is recognized risk measures in financial literature.

    Methods

    By the estimation of expected shortfall as a coherent risk measure, and by use of conditional extreme value theory and combining new volatility measures, this research attempts to introduce a new model for risk measurement. Intraday data has been used in this research in order to estimate mentioned risk measures.

    Results

    The results show that in comparison with alternative models, such as GARCH conditional peak over threshold models, multifractal conditional peak over threshold models, which utilize intraday data, perform better in risk estimation. In addition, the use of extreme value theory brings about more favorable results in risk estimation. In this research, we use a new back-testing models in order to back-test expected shortfall.

    Conclusion

    The use of the normal distribution function for the disruption components to estimate the expected drop has not been successful, and has led to an estimate of the low risk category. The use of Student's t-distribution in estimating risk measures has been acceptable, although in some cases it has led to an estimate of high risk. Considering extreme value theory of value in the above models has in most cases led to improved model performance. This means that it has moderately adjusted the estimates of the upper hand and the estimates of the.

    Keywords: Back-testing, Expected shortfall, Intraday data, Multifractal Volatility Model, Peak-over Threshold Model
  • Ali Lotfi, Mohammad Kashanipour *, Hossein Abdoh Tabrizi, Sam Savadkouhifar Pages 44-68
    Objective

    Ensuring fair and equitable treatment of shareholders can pave the way for an efficient, fair and transparent market. The purpose of this study is to examine the adequacy and implementation of the regulations related to fair and equitable transactions between shareholders and issuers.

    Methods

    In this study, principle 17 of IOSCO Objectives and Principles of Securities Regulationon Fair and Equitable Treatment of Shareholders are reviewed, and the analysis showed that the Iran-US regulatory framework is in line with the standards of this principle. In this process, the weaknesses of the existing regulations appear. In the following, with a quantitative approach, using the questionnaire tool and designing the hypothesis test, the extent of implementation of the existing rules and regulations has been investigated.

    Results

    The three key themes highlighted in the IOSCO document are: fundamental rights of shareholders, reporting of transactions affecting the control and reporting of inside information holders. The most important structural weakness of the regulations in this field, is neglecting the transactions affecting the control of the company. While US regulations have precise requirements for tracking and reporting such transactions. In general, the extent of disclosure in US is more than Iran.

    Conclusion

    In implementing the existing laws and regulations, in the area of ​​fundamental rights of shareholders, except for the payment of dividend, implementation of laws and regulations was approved in other sectors. However, there were serious problems in the reporting of insiders, and none of these hypotheses were confirmed with the relevant sub-assumptions.

    Keywords: Shareholders rights, regulator, Reporting, Issuer
  • Moslem Peymany Foroushany *, Amir Hossein Erzae, Mehdi Salehi, Ahmad Salehi Pages 69-89
    Objective

    Investors are always trying to predict stock prices in order to earn returns proportional to risk. One way to predict price is using candlestick charting which is common among analysts mainly due to its simplicity. So in this research we examine its profitability in different conditions.

    Methods

    For this purpose, daily stock price data of companies listed in Tehran Stock Exchange during 15 years from October 2003 to October 2018is used to calculate returns and winning rates of investment based on thirteen different candlestick charts in two horizon times of one day and ten days in different conditions of uptrends and downtrends for different turnover values.

    Results

    The research findings show that regardless of the trend or trading turnover, the sell candlestick, when holding for one day, and the buy candlestick, when holding for ten days, have the highest returns (more than transaction costs). By examining candlesticks in uptrends and downtrends their performance will improve. Buy candlestick in uptrends for companies with medium turnover value has the best return when holding for ten days if we consider the trading turnover value. The results of the research can also be considered as a recommendation for adopting a short-term outlook in the bearish periods.

    Conclusion

    Based on the findings, investors can use the mentioned patterns to gain returns in the Tehran Stock Exchange based on their preferred time horizon, as well as ascending and descending conditions among the companies with different trading turnover value.

    Keywords: Candlestick charts, Tehran Stock Exchange Market, Technical Analysis
  • Saman Ghaderi, Mahdi Shahrazi * Pages 90-109
    Objective

    The commodities especially oil, wheat and iron have key role in economy because of they are the main components of many common goods in human lives. An increases or a decrease in the commodity prices affects the economies all over the world. Despite the importance of commodity prices, only few studies have emphasized their impact on stock prices. This study contributes to the empirical literature about the relationships between stock and commodity markets. Given that the Tehran Stock Exchange is a commodity-based market, the purpose of this study is to investigate the effect of world commodity price on Tehran stock returns.

    Methods

    In this study, the monthly data of stock market during the period of 2009–2019 were used by applying Markov switching model with time-varying transition probabilities (MS-TVTP).

    Results

    Based on the results, model MSIH (2)-AR (1) has been chosen as the optimal model. In the estimated model, the first regime determines the lower stock return and the second regime determines the higher stock return, and transmission probabilities in two models represent the persistence of first regime in the stockmarket of Iran. In addition, results show that one percent increase in commodity price will lead to 0.343 percent increase in stock return, but in the higher Stock return regime, lead to a 1.133 percent increase in stock returns. In this regard, the inequality of the two coefficients in the two regimes has confirmed by the Wald test. Also, expected duration in lower stock return regime is about 12 months and in higherstock regime is about 6 months.

    Conclusion

    This study illustrates the asymmetric effect of commodity priceon stockreturn in various regimes in Iran. It indicates that lower stock return regime is more stationary. Therefore, this study proposes to use the commodity price index as a warning indicator of a change in the stock return regime for investors.

    Keywords: Commodity price, Return stock, Transition of regimes, Bayesian approach of Markov Switching Method
  • Vali Lotfi, Mehdi Moradi *, Hossein Mirzaei, Lorence Anvieh Pages 110-130
    Objective

    The main objective of this paper is to identify the factors affecting the business cycle in Iran through analyzing financial market indicators including, money supply, loans and deposits of banks (from the money market), and the stock price index (from the capital market).

    Methods

    First, using Hodrick Prescott filter, we extract the business cycles. Then, Markov Switching model estimates the optimal interrupt, and then revealed facts regarding the business cycle, including the momentum indicators, their relative variability, and their stability throughout the cycles between the variables of the financial market are compared. We used the Johansson coincidence test to recognize co integration. Finally, the model estimation is performed using Vector Error Correction Model (VECM).

    Results

    The evaluated indices, regarding various facts about business cycles, show that money supply and loans are the two variables that can result in the mentioned cycles. The Johansen test and the Wald test respectively confirm the relation between the variables in both the long-term and short-term. Meanwhile, the variance analysis table shows that money supply and loans, each respectively cause, 13% and 9% of business cycles' fluctuations.

    Conclusion

    The results show that the stock market does not affect business cycles and its fluctuations. Meanwhile, the estimated error correction term in the model for the money market and business cycle variables is -0.55. This shows that every year 55% of imbalances present in the aforementioned relations are corrected in the following year. Hence, the equilibrium quickly moves towards a long-term equilibrium.

    Keywords: Business Cycle, financial market, Hodrick Prescott filter, Markov Switching Model, vector error correction model
  • Seyed Mohammad Hasan Hashemi Kochaksaraei, Iman Dadashi *, Mahmood Yahyazadehfar, Hamid Reza Gholamnia Roshan Pages 131-147
    Objective

    The purpose of this research is to explain the price of share using performance variables, management system and audit committee, as well as forecasting the price of share to help decision makers and investors.

    Methods

    For this purpose, the information about 208 listed companies in Tehran Stock Exchange, during 2010-2017, have been extracted and analyzed using the linear and nonlinear method of Gaussian process.

    Results

    Preliminary research results show that performance criteria are more capable of explaining stock prices compared to governance criteria. The results also indicate the high power of machine learning methods for predicting the price of companies' stocks. The latter is especially true for the nonlinear Gaussian process, which has also proven to perform better than the CART or the lasso algorithms.

    Conclusion

    Since corporate governance and the audit committee are two governing bodies of the stock exchange in Iran, and the stock market participants are not aware of how they operate, it seems that the performance information content is better for investors than governance measurements. Among the non-financial criteria, ownership concentration is the only factor that is able to explain the price of share of the company, and it can be argued that major shareholders have the motivation and ability to supervise the manager and increase the company's performance.

    Keywords: Company value, Performance Criteria, corporate governance Criteria, Machine learning method