فهرست مطالب

Teaching English Language - Volume:14 Issue: 33, Winter and Spring 2020

Teaching English Language
Volume:14 Issue: 33, Winter and Spring 2020

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 1-29

    تحقیقات پیشین در زمینه برساخت هویتها در متون سیاسی و رسانه ای عمدتا محدود میشود به مطالعه استراتژیهایی که مجریان سیاست در گفتارشان استفاده میکنند. اما عاملان سیاست بجهت اینکه از قدرت یکسان در استفاده از کلام گفتاری و نوشتاری خود برخوردار نیستند، ممکن است از استراتژیهای مختلفی برای برساخت هویت دیگران استفاده کنند. این تحقیق به بررسی استراتژیهایی که سیاسیون مختلف انگلیسی و فارسی برای برساخت هویت دیگران در گفتار و نوشتار خود استفاده میکنند میپردازد. تعداد 66 متن انگلیسی و فارسی که توسط سه گروه از سیاسیون مختلف  (شامل مجریان سیاست، گزارشگران سیاسی و محققین سیاسی) تولید شده بود بطور تصادفی انتخاب شدند. سپس بر اساس روش تحقیق تحلیل انتقادی کلام که توسط ودک  (2001 ، 2007، 2009) ارایه شد، تعداد و نوع استراتژیهای  استفاده شده برای برساخت مثبت یا منفی هویتهای دیگران مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از تحلیل انتقادی کلام در گفتارها و نوشتارهای مربوطه و همچنین آزمونهای  خی (کا اسکویر) نشان داد که هم به لحاظ کمیت و هم کیفیت عاملین سیاسی مختلف انگلیسی و فارسی استراتژیهای متفاوتی برای برساخت هویتهای دیگران استفاده میکنند. عاملان فارسی بمراتب بیشتر از  عاملان انگلیسی از استراتژیهای ضمنی، غیر مستقیم، پوشیده، بینام و گنگ برای صحبت در مورد دیگران استفاده میکنند. کاربرد نتایج این تحقیق برای تهیه و تدوین مطالب درسی وطراحی برنامه های آموزش زبان  جهت بالا بردن آگاهی دانشجویان در سطح پیشرفته مورد بحث قرار گرفت.

    کلیدواژگان: هویت، استراتژی کلامی، متون رسانه ای، متون انتقادی، متون سیاسی
  • صفحات 31-70

    ایجاد پوشه کار پنجره ای را می گشاید به سمت شیوه هایی که مدرسان زبان انگلیسی در پی به کارگیری آن برای ارزشیابی روند رشد مهارت نگارشی و یادگیری فراگیران می باشند. هدف از  اجرای  این نوآوری آموزشی در پژوهش فعلی،  ارتقا تعاملی پویا بین معلم و فراگیر در ارایه و دریافت بازخورد اصلاحی نوشتاری بوده است.  به این منظور، دانشجویان دو کلاس نگارش پیشرفته در مطالعه حاضر شرکت کردند و هر کلاس در معرض یک مدل پوشه کار (توسعه ای - فعال برایWorking Portfolio Group و نمایشی برای Showcase Portfolio Group) قرار گرفتند، در حالیکه بازخوردهای اصلاحی نوشتاری را از منابع بازخورد سه گانه: از خود به خود (خودارزیابی/ ویراستاری)، از طرف هم کلاسی و توسط معلم (در دونوع غیر مستقیم- جامع / مستقیم- متمرکز) دریافت می کردند. هر دو گروه بر اساس برآورد میانگین عملکردشان در "آزمون نگارش انگلیسی تافل" با نمراتی که از درس نگارش ترم قبل (دستور زبان پیشرفته و جمله نویسی) کسب کرده بودند به سه سطح مهارت علمی ضعیف، متوسط و قوی تقسیم شدند. نوشته های جمع آوری شده برای نشان دادن روند متفارتی که آنها از بازخوردهای اصلاحی نوشتاری بهره برده بودند تجزیه و تحلیل شد. یافته های به دست آمده نشان داد که فراگیران گروه مدل پوشه کار توسعه ای- فعال نسبت به این سبک تاثیر پذیری و پیشرفت  نگارشی بیشتری داشتند تا دانشجویان گروه مدل پوشه کار نمایشی که ارزشیابی معلم را با تاخیر دریافت کرده بودند. پس از بحث راجع به نتایج حاصله، پیشنهاداتی در ارتباط با شیوه های به کارگیری بازخورد برای بهبود کیفیت نگارش و تقویت یادگیری از طریق مهارت نگارش ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مدلهای ایجاد پوشه کار، بازخورد اصلاحی نوشتاری، منابع و انواع بازخورد نوشتاری، سطح مهارت علمی فراگیران، بهبود کیفیت نگارش
  • صفحات 71-90

    این مطالعه به بررسی تاثیر سوگیری مصاحبه کنندگان بر نمرات حاصل از ازریابی عملکرد متقاضیان تصدی منسب آموزگاری زبان انگلیسی می پردازد. بدین منظور ابتدا 100 متقاضی کار در یکی از آموزشگاه های زبان انگلیسی  انتخاب شدند. در مرحله ی بعد و با استفاده از آزمون سنجش مهارتهای خوانداری، نوشتاری و شنیداری داوطلبانی با مهارتهای خواندن، نوشتاری و شنیداری بسیار قوی و ضعیف از مطالعه حذف شدند. در نهایت 30 نفر در این مطالعه شرکت  و در دو مرحله توسط مصاحبه کنندگان مرد و زن مصاحبه شدند.تستهای توصیفی و همبستگی جهت انالیز داده ها استفاده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که  مصاحبه کنندگان مرد نمرات بالاتری را برای متقاضیان زن نسبت به سطح مهارتی آنان در نظر گرفته اند. علاوه بر این، مصاحبه کنندگان مرد نمرات بالاتری برای داوطلبان جذاب و زیبا در نظر گرفته بودند.

    کلیدواژگان: مصاحبه شفاهی، سوگیری مصاحبه کنندگان، متقاضیان تدریس زن و مرد
  • صفحات 91-117

    این پژوهش کوششی بوده است تا تاثیر یادگیری زبان های انگلیسی، فرانسه و عربی را به عنوان زبانهای خارجی، بر بکارگیری دشواژه های فارسی در نوشتاروگفتار روزانه فراگیران ایرانی بررسی کند. علاوه بر تاثیر جنسیت، این مطالعه دامنه های معنایی دشواژه های به کار رفته را مورد بررسی قرار داده و میزان و نوع استفاده از دشواژه های فارسی را توسط فراگیران پیشرفته زبانهای خارجی مختلف مقایسه کرده است. بدین منظور 46ایرانی ناآشنا به زبانهای خارجی (گروه بلوک) و46 فراگیر انگلیسی، 46 فراگیر فرانسه و 46 فراگیر عربی هرگروه شامل23 زبان آموز مرد و 23 زبان آموز زن (گروه تیمار) ازموسسات آموزش زبان های خارجی وبرخی دانشگاه های در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه استفاده از دشواژه ها و تکالیف گفتاری و نوشتاری فارسی به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند و طبقه بندی دشواژه های Qanbar (2011) به عنوان چهارچوب نظری این مطالعه انتخاب شد. نتایج نشان دادند که اکثر فراگیران یادگیری زبان خارجی را به عنوان عاملی موثر بر بکارگیری دشواژه ها درزبان اول میشناختند. باتوجه به یافته ها، شرکت کنندگان گروه بلوک و فراگیران زبان عربی به ترتیب بیشترین وکمترین فراوانی دشواژه را درگفتار ونوشتارخود داشتند. فراگیران انگلیسی بیشتربن و فراگیران  عربی کمترین میزان استفاده از دشواژه های فارسی را در تکالیف گفتاری و نوشتاری خود نشان دادند. همچنین، فراگیران زبانهای خارجی به طرزچشمگیری دشواژه های بیشتری درنوشتارشان نسبت به گفتارشان استفاده کردند. "عبارات کاملا منع شده" پرکاربردترین دشواژه ها را درگفتمان فراگیران انگلیسی و فرانسه بودند و درحالیکه فراگیران مرد دشواژه های بیشتری نسبت به فراگیران زن در گفتمان خود به کار بردند

    کلیدواژگان: دشواژه، فراگیران پیشرفته زبان های خارجی، دامنه های معنایی دشواژه ها، گفتمان زبان اول
  • صفحات 119-152

    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر آزمونFCE  بر کتب درسی  و مواد آموزشی آمادگی آزمون از منظر معلمان و یادگیرندگان می پردازد. بدین منظور پنجاه معلم FCE و پنجاه یادگیرنده FCE از موسسات زبان مختلف تهران انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده های کمی، از پرسشنامه سنجش کتب و مواد آموزشی آزمون  FCE  استفاده شد. پس از آن مصاحبه ای ساختار یافته با ده معلم FCE و ده یادگیرنده FCE انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که کتب درسی و مواد آموزشی آزمون FCE  موارد مورد نیاز آزمون را از نظر محتوا، آزمون، وظایف، و فعالیتها منعکس کرده است؛ همانطور که شرکت کننذگان در دوره های آمادگی آزمون FCE  بر موارد مورد نیاز آزمون و مهارتهای اساسی متمرکز بودند. نتایج حاصل از آزمون یو من ویتنی (Mann-Whitney U Test) به طور قابل توجهی نشان داد که تفاوت معناداری بین ادراک کل تاثیر آزمون بر کتب درسی یادگیرندگان و معلمان وجود دارد. با توجه به نقش محوری معلمان در آماده سازی یادگیرندگان در امتحان واقعی FCE، آنها درک عمیق تری در مورد الزامات مورد نیاز آزمون FCE ، ساز و کار، و اهداف آن داشتند. با این وجود، یادگیرندگان نظرات خاص خود را در مورد آزمون FCE  و تاثیر آن بر کتب درسی FCE  داشتند. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که تاثیر آزمون بر کتب درسی آزمون FCE  مثبت می باشد.

    کلیدواژگان: آزمونFCE، کتب درسی و مواد آموزشی آمادگی آزمونFCE، ادراک یادگیرندگان، ادراک معلمان، تاثیر آزمون بر کتب درسی
  • صفحات 153-182

    تی پی اس یک فعالیت آموزشی مبتنی بر همکاری می باشد که ابتدا توسط فرانک لایمن از دانشگاه مریلند در سال 1981پیشنهاد شده است. از این فعالیت می توان برای کمک به دانش آموزان در جهت ایجاد ایده‌های فردی، بحث و اشتراک گذاری با دیگران در گروه های کوچک استفاده نمود. تمایل به برقراری ارتباط را می توان بدین صورت تعریف کرد: " تمایل ارادی یک شخص به مشارکت فعالانه در امر برقراری ارتباط در یک موقعیت مشخص که می تواند بسته به مخاطب (ها)، موضوع و زمینه ی مکالمه در میان دیگر متغیرهای موقعیتی احتمالی متفاوت باشد" (کانگ، 2005، ص .(291 طرح استفاده شده، روش ترکیبی در نمونه آماری کوچک بود و در موسسه زبان کیش اجرا شد. بدین منظور، نه زبان آموز خانم شرکت کردند. ضبط صدا و پرسشنامه ی تمایل به برقراری ارتباط طی پنج جلسه استفاده شد. مشخص شد که تعداد نوبت ها وانقطاع‌ها مابین گروه ها و طی جلسات در حال نوسان بود، اما گرایش اصلی به صورت افزایشی بود. علاوه بر این، در پرسشنامه، نظر زبان آموزان در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون امیدوارکننده تر بود. در نهایت، نتایج تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که تمایل به برقراری ارتباط زبان آموزان در جلسه پنجم به طور معناداری بیشتر از عملکرد آن ها در جلسه اول بود. در پایان به تعدادی از کاربردهای کلاسی اشاره شده است.

    کلیدواژگان: تی پی اس، تمایل به ارتباط، تحلیل مکالمه
  • صفحات 183-211

    به خاطر اهمیت نقش هوش چندگانه در یادگیری زبان دوم که مورد تایید مطالعات موجود می باشد، برخی از محققین حیطه منظور شناختی خواستار مطالعه سهم انواع هوش چندگانه در توسعه توانش منظورشناختی شده اند (تاگوچی و روور، 2017).  بنابراین، مطالعه حاضر تلاش کرده است رابطه بین هوش چندگانه زبان آموزان زبان دوم و دانش منظورشناختی آنها در زمینه کنش های کلامی را بسنجند. نمونه آماری شامل 124 زبان آموز زبان انگلیسی که بر اساس عملکردشان در آزمون بسندگی میشیگان از بین 206 نفر زبان آموز از دو دانشگاه دولتی انتخاب شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. جمع آوری داده ها در دو گام پیاپی انجام شد. نخست، پرسشنامه هوش چندگانه مکینزی (1999) دربرگیرنده 90 سوال توسط مشارکت کنندگان پر شد و سپس آزمون چندگزینه‌ای کنش های کلامی دربرگیرنده تقاضا، معذرت‌خواهی، ردتقاضا، شکایت، تعریف و تمجید/ و پاسخ به تعریف و تمجید به زبان آموزان داده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه نشان داد که چهار نوع هوش شامل هوش های منطقی، بین فردی، کلامی، و بینافردی پیش بینی کننده های معنی دار دانش کنش های کلامی بودند، اما پنج هوش دیگر شامل هوش طبیعی، موسیقی، وجود شناسی، فضایی، و جنبشی پیش بینی کننده های معنی دایر نبودند. نتایج این تحقیق می تواند برای معلمان زبان خارجه که می خواهند دانش منظورشناختی زبان‌آموزان شان را با توجه به انواع هوش های چندگانه آنها توسعه دهند، مفید است.

    کلیدواژگان: توانش منظورشناختی، تفاوت های بین فردی، هوش چندگانه، کنش های کلامی، زبان خارجه
  • صفحات 249-271

    پیامک‌ها همانند دیگر کارکردهای تلفن‌‌های همراه به مشترکان امکان ارسال و دریافت پیام الفبای عددی را همراه با تصویرنگارها فراهم می‌سازد. گفتمان پیامک‌ها توصیف‌گر نوعی تعامل هستند که بین ابعاد دیداری  نوشتاری واقع می‌شود. این پژوهش با کاربرد سه متغیر موضوع سخن، عاملان سخن و شیوه‌ی بیان در مدل نشانه‌شناسی اجتماعی زبان هلیدی در یک پیکره‌ی زبانی مشتمل بر 2440 پیامک گردآوری شده از 122 دانشجوی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به بررسی این مضوع می‌پردازد که چگونه گفتمان پیامک‌ها از ابعاد زبانشناسی اجتماعی اثر می‌پذیرد. در این راستا، پیامک‌ها به لحاظ تعامل اجتماعی موجود در بدنه تحلیل و طبقه‌بندی می‌شود. یافته‌ها نشان داد که پیامک‌هایی که از طریق تلفن همراه رد و بدل می‌شود از نوع غیرهمزمان با سیاق خاص خود هستند که دلایل منظورشناسی برای شکل‌گیری این نوع سیاق وجود دارد، چراکه کاربران از هر دو محتوای نوشتاری و گفتاری برای شکل دهی چنین ساقی استفاده می‌کنند.

    کلیدواژگان: پیکره، سیاق، مدل نشانه شناسی اجتماعی، زبان، پیامک
  • صفحات 273-307

    توافقی گسترده‌ در خصوص تعریف عملیاتی ساختار استقلال در درک مطلب انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی وجود ندارد، زیرا ابزاری مشخص برای توصیف کمی مقدار آن در دست نیست. بنابراین، تحقیق پیش رو قصد دارد یک پرسشنامه استقلال فراگیر در درک مطلب را طراحی کرده و روایی آن را انجام دهد: موارد پیشنهادی زمینه- محور هستند. در این مطالعه، مشاوره با ادبیات مربوطه و نظرات کارشناسان (در حوزه) " انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی  بینش بسیار ارزشمندی را برای محققان جهت ساخت یک مدل پنج قسمتی برای  " استقلال در درک مطلب انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی فراهم نمودند. هردو روش تجزیه و تحلیل داده‌های اکتشافی و تاییدی برای بررسی روایی و پایایی موارد بسترسازی شده در مدل پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفتند.  نتایج به دست آمده، پینشهای جدیدی برای کارشناسان، برنامه ریزان درسی و معلمان زبان انگلیسی مطرح می‌کند تا  دانش‌آموزانی مستقل در مهارت درک مطلب پرورش دهند. همچنین این نتایج در ترغیب دانش‌آموزان در معرض خطر برای پیش برد فعالانه مهارت‌های درک مطلب  در کلاس‌های خواندن امیدوار کننده می‌باشد.

    کلیدواژگان: استقلال فراگیر، طراحی پرسشنامه استقلال در درک مطلب زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی، درک مطلب پایایی
  • صفحات 309-339

    این پژوهش، که به دنبال یک رویداد انتقادی در کلاس درس زبان انجام شد، بر اساس مدل سرمایه گذاری داروین و نورتون (2015) و تحلیل روایی از تجارب یادگیری دو زبان آموز ایرانی با سطوح مختلف سرمایه گذاری در یادگیری زبان صورت پذیرفته است. بر اساس یافته ها، موفقیت و استمرار در یادگیری زبان در مراحل مختلف زندگی این دو زبان آموز، نه تنها به سرمایه گذاری آنان در امر یادگیری بستگی داشت، بلکه با میل و انگیزه ی آنان نسبت به یادگیری نیز مرتبط بود. علاوه بر این، سرمایه های عاطفی و احساسی نیز در تعیین موفقیت یا شکست زبان آموزان در امر یادگیری موثر شناخته شدند. همچنین، ثابت شد که مفهوم "کاهش انگیزه" قادر به توضیح از دست دادن انگیزه در مرحله ی خاصی از فرآیند یادگیری یکی از زبان آموزان نیست. در پایان، مدلی در ارتباط با اثرات متقابل میل به یادگیری، انگیزش و سرمایه گذاری در حوزه ی زبانشناسی کاربردی طراحی و ارایه گشت.

    کلیدواژگان: سرمایه، هویت، سرمایه گذاری، انگیزش، میل به یادگیری
  • صفحات 341-363

    فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبانی خارجی ممکن است علاقه ای به نگارش نداشته باشند وحتی ممکن است در فعالیتهای نگارشی ضعیف عمل کنند که این تا حدی ناشی از انگیزه ای است که به این فعالیت ها دارند. این تحقیق به بررسی تاثیر سه درجه از پیچیدگی فعالیت های نگارشی بر اساس ابعاد معطوف به منبع بر انگیزه فعالیت فرا گیران زبان انگلیسی پرداخته است. شرکت کنندگان 64 فراگیر سطح میانی زبان انگلیسی در یک موسسه آموزش زبان انگلیسی در شهر بانه از استان سنندج ایران بودند که به صورت تصادفی آنها را به سه گروه پیچیدگی کم، پیچیدگی متوسط و پیچیدگی بالا تقسیم کردیم. هر گروه بعد از انجام فعالیت های نگارشی پرسشنامه انگیزه فعالیت را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که ارتباط درک شده که بعدی از انگیزه فعالیت است در گروه پیچیدگی متوسط نسبت به دو گروه دیگر بیشتر است. بعد دیگری از انگیزه فعالیت که وضعیت عاطفی نامیده می شود نیز در گروه پیچیدگی متوسط نسبت به دو گروه دیگر بیشتر بود زیرا شرکت کنندگان وضعیت عاطفی مثبتی را بعد از انجام فعالیت از خود نشان دادند. بر اساس یافته های این پژوهش و با در نظر گرفتن فراگیران سطح میانی زبان انگلیسی پیشنهاد می شود که معلمان زبان انگلیسی فعالیت های نگارشی با درجه پیچیدگی متوسط را در برنامه های فعالیت محور خود بگنجانند زیرا فراگیران نسبت به انجام این گونه فعالیت ها انگیزه دارند.

    کلیدواژگان: نگارش انگلیسی به عنوان زبان خارجی، انگیزه، پیچیدگی فعالیت، آموزش زبان فعالیت محور، انگیزه فعالیت
  • صفحات 365-394

    هدف این مطالعه بررسی چالش های موجود در تدریس زبان تخصصی به دانشجویان پزشکی بود. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه با 140 دانشجوی پزشکی جمع آوری شد. یافته ها نشان داد دروس زبان تخصصی حاضر نیازهای دانشجویان پزشکی را به خوبی براورده نمیکند و دانشجویان ترجیح میدادند که هر چهار مهارت زبانی در کلاس مورد توجه قرار گیرد. به علاوه، دانشجویان از منابع و روش تدریس موجود راضی نبودند و علاقه بیشتری به رویکردهای بصری و چندرسانه ای داشتند. درمورد اساتید زبان تخصصی، نتایج نشان داد اگرچه دانشجویان بطورکلی از آنها راضی بودند، برخی از نکات ضروری که انتظار میرود اساتید زبان تخصصی در نظربگیرند مانند درنظر گرفتن نیاز دانشجویان، معرفی سبک کلامی مورد استفاده در جامعه ی تخصصی، تمرین ژانرهای زبانی پزشکی و ارایه ی منابع آموزشی و کمک آموزشی مناسب مورد توجه واقع نمیشد. دانشجویان هم چنین اذعان داشتند محدودیت زمانی، تعداد کم واحدهای درس زبان تخصصی، نحوه ی توزیع واحدها و کلاس های ناهمگون موارد دیگری بودند که مانع رسیدن به اهداف دروس زبان تخصصی میشد. درنتیجه با درنظر گرفتن چالش های موجود در کلاس های زبان تخصصی، توجه بیشتری باید به طرح درس داشت، استفاده موثر از تکنولوژی پیشنهاد میشود و انتظار میرود اساتید از ساعات دروس تخصصی استفاده بهینه داشته باشند.

    کلیدواژگان: زبان تخصصی، نیازسنجی، تکنولوژی، دانشجویان پزشکی، چالش های تدریس
|
  • Forouzan Rezaei *, Reza Ghafar Samar, Gholamreza Kiany Pages 1-29

    Previous research on identity construction in political and media discourse is mostly limited to the study of strategies employed by politicians in their spoken discourse. However, different political agents, by way of assuming different degrees of power, may employ different strategies for the construction of others' identities. This study is set to investigate how political agents differ in the strategies they employ for the linguistic construction of identities across cultures: English and Persian. A total number of 66 English and Persian texts, produced by three groups of political agents (actors, reporters & researchers) were randomly selected. Then, following Wodak's (2001, 2007, 2009) critical discourse analysis approach, they were analyzed in terms of the quality and quantity of the strategies proposed for positive/negative representation of others. The results of the critical discourse analyses as well as Chi-square tests of statistical significance indicated qualitative/quantitative differences in the type and frequency of discourse strategies employed by English and Persian agents. Persian agents tended to be more indirect, covert and anonymous than their English counterparts by using more implicit strategies for other representation. The implications are drawn for material development and designing teaching programs to raise advanced level students' awareness of the relevant discourse strategies for other representation.

    Keywords: Identity, Discourse Strategy, media discourse, critical discourse, political discourse
  • Mojgan Hamidnia, Saeed Ketabi *, Zahra Amirian Pages 31-70

    Keeping portfolio opens a window on the way teachers try to assess students' writing improvement and learning capacity. Implementing this curricular innovation, the present study was an attempt to grow tutor-student dynamic involvement in giving/receiving written corrective feedback (WCF). To this end, two intact classes of EFL university students participated, each experiencing a distinct portfolio-keeping model (working vs. showcase) while receiving WCF from triadic sources (self, peer, & tutor) and varying tutor feedback types (indirect-unfocused vs. direct-focused).  Students' performance on "TOEFL Test of Written English"andtheir grades in the previous writing course, namely "Advanced Grammar and Sentence Writing"were averaged out for both groups (Working Portfolio Group/WPG and Showcase Portfolio Group/ SPG) to assign them as low-, medium- and high-proficiency L2 writers. Written products kept in their portfolios were examined to see how differently the participants benefited from WCF sources/types. The findings revealed that WPG participants were more responsive to the working portfolio model than those in SPG who received delayed tutor evaluation in showcase portfolio approach. The article concludes with some pedagogical implications on how to use feedback to improve the quality of revised written texts and to support learning through writing.

    Keywords: Portfolio-keeping Models, Written Corrective Feedback (WCF), Written Feedback Sources, Types, L2 Learners' Proficiency Level, Writing Improvement
  • Ali Hosseini, Nasrin Shokrpour * Pages 71-90

    Utilizing the scores obtained from a teacher entrance test used in an English language institute as a means of selection, the researchers selected 100 out of 121 female teacher candidates to participate in this study. Furthermore, a reading, writing, and listening test was administered to the candidates to exclude those candidates with low and high proficiency. Based on the results obtained from the tests, the number of participants decreased to 30 and they were requested to come in for oral interviews; they were those who were interviewed twice by two different groups of male and female raters. The results analyzed through correlational analysis and descriptive statistics indicated that the interview scores of the teacher candidates, as measured by the first group of female raters () was in high correlation with those in class performance (p). However, there was no correlation both between the interview scores of the female teacher candidates (), assessed by the male raters and their in class performance (P) and the () - () pair. It can be concluded that rater bias might have had an effect on the Iranian female teacher candidate's test scores. The subjects were also divided into attractive and unattractive groups and further assessed by the fourth and fifth group of female and male raters to indicate whether female sex appeal affects the test scores or not. The results showed that the mean differences between the AF-AM (attractive female-attractive male) pairs were significant although the mean differences between the NAF-NAM (nonattractive female-non-attractive male) (P=.05, t=1.131) were not significant.

    Keywords: Correlational analysis, Oral Interview, Rater Bias, t-test
  • MohammadSaber Khaghaninejad *, Alireza Ahmadi, Tanaz Shegeft Pages 91-117

    This study investigated if learning a foreign language like English, French or Arabic was effective on the learners' use of first language (Persian) taboos in their daily written and spoken discourse. More than the possible effect of learning a foreign language, the gender of learners, the language they were learning and the semantic domain to which the employed taboos belonged were scrutinized. To this end, a control group (46 Iranians unfamiliar with foreign languages) and three experimental groups (advanced learners of English, French & Arabic) were selected randomly and recruited for a researcher-made questionnaire and a set of Persian speaking and formal/informal writing tasks. Participants believed that language learning affects L1 taboo words usage; this was attested in their oral and written productions. It was found that control participants and Arabic learners had the highest and the lowest rate of taboo words usage, respectively. Moreover, participants used more taboos in their written than spoken productions. The absolute forbidden words and neutral taboo words were the most common semantic domains for English/French and Arabic learners, respectively. Male participants used more taboos compared with females while English and Arabic learners had the highest and the lowest taboo usage rates, respectively.

    Keywords: Advanced foreign language learners, First language discourse, Semantic domains, Taboo words
  • Masoomeh Estaji *, Hajar Alikhani Pages 119-152

    This study has focused on the washback effect of the First Certificate in English (FCE) exam on textbook and preparation materials from teachers' and learners' perspectives. To this end, 50 FCE teachers and 50 FCE learners were selected from various language institutes in Tehran. To collect the quantitative data, FCE Textbook Materials Evaluation Questionnaire was employed. Subsequently, structured interviews were conducted on a sample of 10 FCE teachers and 10 FCE learners. The obtained results revealed that FCE preparation textbooks and materials reflected the exam requirements in terms of contents, test-tasks, and activities; as the participants relied on the exam requirements and the underlying skills in FCE preparation courses. More significantly, the results of Mann-Whitney U test indicated that there was a significant difference between the total washback perception of the learners and teachers. Considering the axial role of the teachers in preparing the learners for the real FCE exam, they had more in-depth understanding regarding the FCE exam requirements, mechanism, and objectives. Meanwhile, the learners had their own opinions in perceiving the FCE test and its textbook washback effects. Generally, the study indicated the existence of positive FCE textbook washback effect.

    Keywords: FCE exam, FCE Textbooks, Course Materials, Learners' Perceptions, Teachers' Perceptions, Textbook Washback Effect
  • Mohammad Zohrabi *, Hassan Jafari Pages 153-182

    Think-pair-share (TPS) is a collaborative teaching activity first proposed by Frank Lyman of the University of Maryland in 1981. It can be used to help learners form individual ideas, discuss, and share with others in small groups. Willingness-to-communicate (WTC) can be defined as "an individual's volitional inclination towards actively engaging in the act ofcommunication in a specific situation, which can vary according to interlocutor(s), topic, and conversational context,among other potential situational variables" (Kang, 2005, p. 291). The adopted design for this study was a mixed-methods one in a small sample size and was conducted in Kish Language Institute. For this purpose, nine upper-intermediate female learners participated in the study. During five sessions, voice recording and a willingness-to-communicate questionnaire were used. It was found out that the number of turn-takings and interruptions fluctuated between groups during sessions, but the main inclination was toward elevation. Furthermore, in terms of the questionnaire, learners' perceptions were more promising in posttest in comparison with the pretest. Finally, the results of the statistical analyses revealed that the willingness-to-communicate of EFL learners in fifth session was significantly higher than their performance in the first session. At the end, some classroom implications are provided.

    Keywords: Conversation Analysis, Think-Pair-Share, Willingness-To-Communicate
  • Abdullah Sarani *, Ali Malmir Pages 183-211

    Because of the important role of multiple intelligences (MIs) in learning a second/foreign langue (L2) as supported by the existing second language acquisition (SLA) literature, some pragmatic scholars have asked for studying their contribution to pragmatic competence (e.g., Taguchi & Roever, 2017). Accordingly, the present investigation has attempted to examine the relationship between L2 learners’ multiple intelligences and their speech-act pragmatic performance. A sample of 124 EFL students who were selected from an initial sample of 206 learners at two Iranian state universities based on their scores on the Michigan Test of English Language Proficiency (MTELP) took part in this study. The data collection procedure was done in two subsequent phases. First, McKenzie's (1999) multiple intelligences (MI) survey including 90 items was filled out by the participants. Then, a validated 50-item multiple-choice discourse completion test (MDCT) including five frequent English speech acts (requests, apologies, refusals, complaints, and compliments/compliment responses) was administered. Data analysis using multiple regression revealed that four of the intelligence including logical, interpersonal, verbal, and intrapersonal intelligences were significant predictors of L2 learners' speech-act pragmatic knowledge. Among these four intelligences, verbal intelligence was the strongest followed by interpersonal, intrapersonal, and logical intelligences. However, five other intelligences (i.e., naturalistic, musical, existential, visual, & kinesthetic intelligences were not significant predictors of L2 pragmatic performance). These findings can have some pedagogical implications for EFL teachers in helping their learners develop their speech-act pragmatic knowledge based on their MIs.

    Keywords: Individual Differences, multiple intelligences, Pragmatic competence, L2 Speech Acts
  • Mahmood Maniati, Amir Mashhadi, Saeed Khazaie * Pages 249-271

    A text messaging service, among other functions of mobile phones, allows mobile phone subscribers to send and receive alphanumeric characters and emoticons. The discourse of the text messages characterizes a kind of interaction, mostly on the boundary between verbal and visual communication. Adopting Halliday's Socio-semiotic Model of Language, this study considered three register variables of filed, mode, and tenor in a text message corpus comprising 2440 text messages collected from 122 medical students at Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences to investigate how the discourse of text message can be affected by the sociolinguistic dimensions of the context of language use. To that end, text messages were analyzed and categorized in term of the social interaction that constituted the content of the messages. The findings revealed that mobile phone text messaging is an asynchronous mode of communication which is characterized with particular register variables, and there are also pragmatic reasons in addition to the technical restrictions for the creation of this register as its users actively and selectively make use of the resources of spoken and written discourses in constructing the message.

    Keywords: Corpus, Register analysis, Socio-semiotic Model of Language, Text Message
  • Fereshteh Shirzad, Saman Ebadi* Pages 273-307

    There is not a widespread agreement on the operational definition of the construct of English as a Foreign Language (EFL) autonomy in reading comprehension (RC) because there is not an established tool to quantitatively describe its proportion. Therefore, the current investigation intends to design a learner autonomy questionnaire in reading comprehension and undertake its validation; the proposed items are context-specific. In this study, consultation with the relevant literature and the views of EFL experts provided the researchers with invaluable insights to construct a five-component-model for the definition of autonomy in EFL RC. Both exploratory and confirmatory data analysis procedures were utilized to check the validity and reliability of the contextualized items in the proposed model. The findings put forth new insights for the practitioners, curriculum developers, and EFL teachers to make students autonomous in reading comprehension skills. The results are also promising in motivating the at-risk students to actively develop reading comprehension skills in the reading classes.

    Keywords: Learner Autonomy, Learner Autonomy questionnairedevelopment in EFL Reading Comprehension, Reading Comprehension, Validation
  • Rahele Mavaddat*, Seyyed Ayatollah Razmjoo Pages 309-339

    This study, prompted by a critical incident within the language classroom, is based on Darvin and Norton's (2015a) model of investment and an analysis of narratives of two Iranian EFL learners with different levels of investment in their language learning. The findings revealed that success in and continuity of language learning in different phases of participants' lives depended not only on their investment in language learning but also on their willingness to learn the language and motivation for it. Furthermore, emotional and temporal kinds of capital were found significant in determining participants' success or failure in language learning. Additionally, the concept of demotivation was proved inadequate for explaining one of the participants' loss of motivation for language learning over a particular period of time. Finally, a model was designed concerning the interactive effects of willingness to learn, motivation, and investment in applied linguistics.

    Keywords: capital, identity, investment, motivation, willingness to learn
  • Mohammad Azizi, Javad Gholami* Pages 341-363

    English as a Foreign Language (EFL) learners may not appreciate writing and even perform poorly in writing tasks partly due to what feelings they harbor toward such tasks. This study explored the relative effects of three degrees of writing task complexity based on resource directing dimensions of complexity on EFL learners' task motivation. Participants were 64 intermediate EFL learners at a language school in Baneh, Kurdistan, Iran, and were randomly assigned to one of the three groups: low complexity group, medium complexity group, and high complexity group. After completing the tasks, they filled in a task motivation questionnaire. The results showed that perceived relevance as a dimension of task motivation was higher in medium complexity group. With respect to emotional state as another dimension of task motivation, medium complexity task motivated participants more than low and high complexity tasks, because the participants showed a positive emotional state after doing it. Based on the findings and regarding intermediate EFL learners, it is recommended that writing tasks with a medium degree of complexity should be incorporated into task-based syllabuses by EFL teachers because of learners' task motivation toward these tasks.

    Keywords: EFL Writing, Motivation, Task Complexity, Task-BasedLanguage Teaching, Task Motivation
  • Sadegh Khalili, Mohammad Hassan Tahririan* Pages 365-394

    This study set out to examine the main challenges of teaching English for specific purposes (ESP) to medical students regarding their current foreign language needs, lacks, and preferences. Data were collected through questionnaires and interviews with 140 medical students. The findings indicated that in terms of language skills and tasks, the current English for medical purposes (EMP) courses do not meet the needs of medical students and the participants preferred ESP courses that emphasize all the four language skills. Moreover, they were not satisfied with the presented materials and methodology and favored approaches that deploy visual and multimedia modes of presentation. In the case of ESP teachers, it was found that even though the students were mainly satisfied with their ESP teachers, some significant points that are expected to be followed in ESP courses including considering students' needs and difficulties, introducing target discourse communities, practicing relevant genres, providing supplementary materials, and using authentic materials were not taken into account by ESP practitioners. Students also noted other factors, such as limited time, the number of credit hours, the way credits are distributed, and heterogeneous classes, which get in the way of achieving the goals and objectives behind EMP courses. In conclusion, concerning various challenges in ESP classes, more attention should be paid to the course design, technology can be utilized effectively, communicative approaches can be applied, and efficient use of time needs to be considered.

    Keywords: ESP, Needs Analysis, Technology, Medical Students, TeachingChallenges