فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1399)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سعید گودرزی*، نورالدین الله دادی صفحات 1-24
    مقدمه

    احساس امنیت، پدیده ای چند بعدی است که در صورت نبود آن در میان افراد یک جامعه، توسعه جامعه امری غیرممکن خواهد بود. یکی از پیش شرط های به وجود آمدن احساس امنیت، وجود احساس برابری در میان افراد جامعه است.در این تحقیق به بررسی عوامل مرتبط با احساس امنیت با تاکید بر احساس نابرابری پرداخته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، پیمایش مقطعی است. جامعه آماری تحقیق، افراد 18 سال به بالای استان لرستان هستند که به روش خوشه ای چند مرحله ای، تعداد 384 نفر از آنها انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه بوده است.

    یافته ها

    میانگین احساس نابرابری پاسخگویان 80/2 و میانگین احساس امنیت آنها 93/2 (از دامنه 1 تا 5) بوده است. یافته ها نشان می دهند که متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات، نوع نگرش به عملکرد پلیس، سرمایه اجتماعی، میزان دینداری، میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی، احساس نابرابری و ابعاد آن با احساس امنیت ارتباط داشته اند. نتایج تحلیل چند متغیری نیز نشان می دهند به جز شش متغیر مستقل وضعیت تاهل، تحصیلات، نوع نگرش به عملکرد پلیس، سرمایه اجتماعی، میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی و احساس نابرابری، سایر متغیرها به دلیل داشتن واریانس مشترک از معادله رگرسیون خارج شده اند. این متغیرها 544/0 از واریانس احساس امنیت را تبیین کرده اند.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد میزان احساس نابرابری و احساس امنیت در استان لرستان در حد متوسطی بوده است.همچنین مهم ترین متغیر مستقل در تبیین متغیر وابسته، احساس نابرابری بوده است. از این رو می توان گفت، افزایش احساس برابری افراد جامعه می تواند نقش موثری بر افزایش احساس امنیت آنها داشته باشد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، احساس نابرابری، سرمایه اجتماعی، میزان دینداری
  • حمیدرضا ماهیدشتی، اسماعیل احمدی مقدم*، محمد قصری، سید ابوالحسن بتولی صفحات 25-50
    مقدمه

    یکی از مهم ترین نگرانی های بازسازان صحنه جرم قتل، وجود تهدیداتی است که در مراحل مختلف بازسازی صحنه جرم فراروی آنان است، که به منظور شناسایی این تهدیدات این پژوهش با هدف واکاوی تجربه زیسته تهدیدات فراروی بازسازی صحنه جرم قتل و ارایه راهکارهای پیشگیرانه انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با روش پدیدارشناسی انجام پذیرفت. جامعه موردمطالعه این پژوهش، کلیه مطلعان کلیدی در زمینه موضوع موردپژوهش بود. با استفاده از نمونه گیری هدفمند و نظری، 21 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. ابزار مورداستفاده برای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه ی باز، مصاحبه عمیق انفرادی و یادداشت برداری میدانی بود. داده ها بر اساس الگوی هفت مرحله ای کلایزی، تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که تهدیدات تجربه شده و فراروی بازسازان صحنه جرم قتل در یک الگوی سه مرحله ای دسته بندی شدند که شامل تهدیدات قبل از بازسازی صحنه جرم، تهدیدات حین بازسازی صحنه جرم و تهدیدات بعد از بازسازی صحنه جرم می باشند.

    نتیجه گیری

    شناسایی و دسته بندی تهدیدات فراروی بازسازان صحنه جرم قتل سبب می گردد تا با اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای، بازسازی صحنه جرم قتل با حداقل میزان ریسک و تهدید و با حداکثر میزان امنیت و موفقیت پایان پذیرد.

    کلیدواژگان: جرم، صحنه جرم، بازسازی، تهدیدات، پدیدارشناسی
  • کاظم مجتبایی، مهرداد نوابخش*، علیرضا کلدی، قادر زارع مهدوی صفحات 51-70
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین مولفه‌های تامین کننده ساختار امنیت اجتماعی در هر جامعه ، مقوله انسجام و یکپارچگی اجتماعی است . بدین معنا که همگان برای حفظ جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، هدفی مشترک داشته باشند . هدف این پژوهش بررسی تغییر انسجام اجتماعی ناشی از مهاجرت در شهر قم می باشد
    روش
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آمیخته است . که در آن از دو روش مصاحبه ساختار یافته با 30 نفر از افراد خبره و پرسشنامه محقق ساخته به تعداد 384 نفر از افراد بالای 18 سال ساکن در قم به عنوان حجم نمونه و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده و سپس از آن‌ها خواسته شد با توجه به هر شاخص ، نظر خود را در یک طیف پنج‌گزینه‌ای بیان کنند .
    یافته ها
    بر اساس یافته های تحقیق از شاخص های مربوط به انسجام اجتماعی شامل : همکاری بین‌ افراد و گروه‌ها ، تقویت یا تضعیف خرده‌فرهنگ‌ها ، تعهد اجتماعی بین افراد ، همرنگ‌شدن باورهای افراد ، همبستگی در سلایق و ذایقه‌های افراد ، تغییر در دیدگاه افراد با قومیت‌های مختلف ، شیوع وصلت در میان افراد با قومیت‌های مختلف ، میزان وابستگی فرهنگی ، جدایی‌گزینی قومیتی . تنها تغییر در دیدگاه افراد با قومیت‌های مختلف و جدایی‌گزینی قومیتی برای سکونت ، در وضعیت مناسبی قرار داشته و مابقی شاخص ها از وضعیت مناسبی برخوردار نبودند .
    نتیجه گیری
    از مجموع 9 شاخص مربوط به مشارکت اجتماعی 7 شاخص آن در وضعیت مطلوبی قرار ندارند . بی توجهی به آن تنش های سیاسی و اجتماعی و قومی را فراهم می سازد .
    کلیدواژگان: مهاجرت، انسجام اجتماعی، ساختار و نظم اجتماعی، شهر قم
  • علی کریمی خوزانی*، نورمحمد رضایی، سید امیر رضا نجات، نادر کوهی صفحات 71-100
    مقدمه

    امروزه، یکی از مهم ترین دغدغه های پلیس در سرتاسر جهان، اثربخشی و کارآمدی در مدیریت بحران های اجتماعی است. بنابراین در این پژوهش با استفاده از نظر خبرگان، الگوی اخلاق حرفه ای پلیس در مراحل سه گانه مدیریت بحران تهیه و اعتبارسنجی شود.

    روش

    این پژوهش به شکل توصیفی- تحلیلی انجام شد. به همین منظور، 35 نفر از خبرگان علمی و عملیاتی نیروی انتظامی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با آنان مصاحبه نیمه‎سازمان‎یافته انجام که منجر به شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های الگو شد و در پایان، پس از تهیه و نهایی سازی پرسشنامه به روش دلفی، از آنان درخواست شد که پرسشنامه پژوهش را تکمیل کنند.

    یافته ها

    الگوی اخلاق حرفه ای پلیس در مراحل سه‎گانه پیش، حین و پس از وقوع بحران های اجتماعی از منظر خبرگان دارای شش مولفه و 29 شاخص می باشد. بیشترین میانگین، متعلق به مولفه های اقدامات پیشگیرانه و آمادگی مواجه با بحران، و کمترین میانگین، متعلق به مولفه اقدامات قهری با رعایت ملاحظات حرفه ای است. همچنین، خروجی نرم‎افزار Smart-Pls نشان داد الگوی اخلاق حرفه ای پلیس در مراحل مدیریت بحران از منظر خبرگان مورد تایید می باشند.

    نتیجه گیری

    پلیس در مراحل سه گانه مدیریت بحران، لازم است هنجارهای خاصی را مبتنی بر مسئولیت حرفه ای خود مورد توجه قرار دهد. برای مثال، در مرحله پیش از وقوع بحران نسبت به تهیه گزارش های هشدارگونه به مقامات و سازمان های مسیول و... بپردازد. در مرحله وقوع بحران به استفاده از فنون مسالمت آمیز و بکارگیری اقدامات قهری با رعایت ملاحظات خاص پرداخته و در آخرین مرحله، نسبت به رفع نیازهای ترمیمی جامعه و سازمان خود بپردازد. کلیدواژه ها: اعتبارسنجی، بحران، مدیریت بحران، اغتشاش، اخلاق حرفه ای، پلیس.

    کلیدواژگان: اعتبارسنجی، بحران، مدیریت بحران، اغتشاش، اخلاق حرفه ای، پلیس
  • غلامرضا مرادی سیاسری، سارا کشگر، روح الله سالار، عباس قبادی صفحات 101-122
    زمینه و هدف

    امنیت از موضوعاتی است که از گذشته تا کنون همواره از اهمیت بسیار زیادی در بین جوامع انسانی برخوردار بوده است، وجود امنیت و نفوذ آن در عمق احساس و افکار افراد جامعه از جمله متغیرهایی است که برای انسان مدرن آرامش و اطمینان را به ارمغان می آورد. هدف این پژوهش عوامل موثر بر احساس امنیت فعالیت های ورزشی بانوان در پارک های شهر تهران بوده است.

    روش شناسی

    این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و از منظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل بانوان مشارکت کننده در برنامه های ورزشی تهران که در پارک های تهران می باشد. در این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس خوشه ای چند مرحله ای انجام شده است که بر این اساس تعداد 126 نفر از پارک های مختلف شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته ،که روایی آن از طریق خبرگان و پایایی آن با استفاده از روش آلفا کرونباخ 82 درصد برآورده شده است. بمنظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد عوامل زیادی در احساس امنیت فعالیت های ورزشی بانوان در پارک های شهر تهران تاثیر مثبت مستقیم دارد .ازطرفی احساس امنیت جانی ، احساس امنیت اجتماعی و احساس امنیت اخلاقی از عوامل مهم در فعالیت های ورزشی بانوان در پارک های شهر تهران تاثیر مستقیم متوسط به بالادارند و احساس امنیت مالی بر فعالیت های ورزشی بانوان در پارک های شهر تهران بی تاثیر است . میزان تاثیر گذاری احساس امنیت جانی از احساس امنیت اخلاقی بالاتر است .

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، ورزش بانوان، فعالیت های ورزشی، شهر تهران
  • مراد عباسی*، علیرضا کرد صفحات 123-148
    مقدمه

    هر چند فضای مجازی دارای کارکرد دوسویه(مثبت و منفی)است. ولی می تواند ابزار مناسبی برای توسعه تعاملات و منزلت اجتماعی پلیس باشد که تحقیق حاضر با هدف ارایه راهکارهایی جهت ارتقاء منزلت اجتماعی ناجا با استفاده از ظرفیت های این فضای صورت گرفته است.

    روش

    در این تحقیق از روش کیفی نظریه زمینه ای استفاده و داده ها از طریق مصاحبه جمع آوری گردید. میدان پژوهش شهرستان های غرب استان تهران می باشد و با دوازده نفر از غیروابسته به ناجا و ده نفر از کارکنان ناجا مصاحبه صورت گرفت. برای یافتن راهکارهایی جهت ارتقاء منزلت اجتماعی ناجا، ابتدا تلاش شد تا شرایط اساسی را که حضور موثر ناجا در فضای مجازی را تضمین می کنند مورد کاوش قرار گیرند و سپس به فعالیت ها، عملیات ها و استراتژی های مهمی پرداخته شود که ناجا با استفاده از آنها می تواند منزلت اجتماعی خود را ارتقاء بخشد. در مجموع از تحلیل داده های به دست آمده موجب استخراج نه مقوله محوری شد که برخی تعیین کننده شرایط و برخی نیز مشخص کننده استراتژی ها می باشند.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که ناجا با خلاقیت در فضای مجازی، ایجاد جامعه مجازی مشترک و رفع موانع تعامل سازنده در فضای مجازی می تواند زمینه را برای ارتقاء منزلت اجتماعی خود فراهم کند.

    نتیجه گیری

    به موجب نتایج حاصل از این تحقیق، استراتژی هایی هم چون خشونت زدایی، جذابیت، خبرگی و مهارت کارکنان، رونمایی از دستاوردها، اعتمادسازی و اسطوره سازی، نقش حیاتی در ارتقاء منزلت اجتماعی ناجا به وسیله فضای مجازی دارند.

    کلیدواژگان: منزلت اجتماعی، فضای مجازی، خلاقیت مجازی، خشونت زدایی، ناجا
  • منصوره دسترنج*، محسن دیانت صفحات 149-172
    مقدمه

    خانواده به عنوان نهاد اصلی در حوزه پیشگیری از ارتکاب جرم، مسئولیت خطیری عهده دار است. ارتکاب جرم می تواند تهدیدها و آسیب هایی را در ابعاد مختلف امنیتی ایجاد کند. لذا، این پژوهش با هدف بررسی نقش عوامل خانوادگی در پیشگیری از ارتکاب جرم در بین جوانان با تاکید بر امنیت اجتماعی انجام شده است.

    روش

    جامعه آماری تحقیق شامل جوانان 18 تا 29 سال ساکن شهر بندرعباس می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 350 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه طراحی شده توسط محقق استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برابر 723/0 است.. جهت بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون های T، تحلیل واریانس و رگرسیون چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین پیشگیری از ارتکاب جرم با تحصیلات، تحصیلات والدین، وضعیت اقتصادی، سن، میزان استفاده از رسانه های جمعی، نیاز اجتماعی، امنیت اجتماعی و نگرش دینی وجود دارد. در تحلیل رگرسیون گام به گام، پس از وارد شدن همه متغیرها، در نهایت، شش متغیر نیاز به حمایت، رسانه های جمعی، امنیت اجتماعی، نیاز به تعلق، سن، نگرش دینی وارد معادله رگرسیون شد و با توجه به مقدار ضریب تعین (R2)، این متغیرها 5/27 درصد از تغییرهای متغیر وابسته را تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    از آنجا که عوامل خانوادگی در تقویت و کنترل جرم نقش دارند، خانواده ها باید با مدنظر قرار دادن این موارد و تلاش برای رفع آنها، از دامنه جرایم بکاهند. همچنین، میزان جرایم به شدت تحت تاثیر میزان امنیت در جامعه است؛ لذا هر اندازه در جامعه شرایط امنیت یافته تری حاکم باشد، میزان موفقیت در پیشگیری از جرم بیشتر می شود. کلیدواژه ها: خانواده، جرم، پیشگیری از ارتکاب جرم، امنیت اجتماعی، جوانان.

    کلیدواژگان: خانواده، جرم، پیشگیری از ارتکاب جرم، امنیت اجتماعی، جوانان
  • محمد احمدآبادی*، رضا بیگدلو صفحات 173-196
    مقدمه

    فرقه های نوظهور و جنبش‎های نوپدید دینی که در ایران «جمنا» خوانده می شوند، به مجموعه فرقه ها و گروه هایی اطلاق می شود که با عضوگیری از اقشار مختلف اجتماعی و به‎ویژه جوانان، در زمینه معنویت و عرفان های جدید فعالیت می کنند. این پژوهش به هدف شناخت مهمترین پیامدهای امنیتی انتظامی این فرقه ها انجام شد.

    روش

    تحقیق حاضر به روش تحلیلی- توصیفی و با استفاده از تحلیل محتوای اسناد صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    فرقه های نوظهور دینی به خاطر تعارض در ارزش ها و هنجارها با دین رسمی و نظم اجتماعی، نظم و امنیت اجتماعی را دچار اختلال می سازند. فرق به خاطر سرسپردگی به رهبر و سازمانی ویژه، در ابتدا، با ارزش ها و هنجارهای اجتماعی دچار تعارض شده و زمینه را برای بسیاری از جرایم و بزه های اخلاقی و اجتماعی فراهم می سازند.

    نتیجه گیری

    جنبش های فکری نوین، آن‎هم با اصول اعتقادی و مسلکی التقاطی، اصولا خارج از چارچوب حمایت های قانونی اند. این فرقه ها، گاه تار و پود یک کشور را در هم ریخته و مشکلات عدیده ای بر سر راه پیشرفت آن فراهم می سازند. اتخاذ راهکارهای اساسی در مقابل جنبش های فکری نوظهور، ضروری است. شناسایی زمینه ها، عوامل و کانون های تهدید و اتخاذ راهکارهای مناسب امنیتی و اطلاعاتی در جهت مقابله با آن ها، طراحی روش و نظامی جامع برای احیاء و پیاده سازی ارزش های دینی و اجتماعی، پیش بینی سازوکارهای موثر امنیتی و نظارتی و ... از جمله اقدامات بازدارنده نیروی انتظامی در مواجهه با این فرقه‎ها می‎تواند باشد. کلیدواژه‎ها: فرقه‎های نوظهور دینی، فرقه، معنویت، امنیت، نظم اجتماعی.

    کلیدواژگان: فرقه های نوظهور دینی، فرقه، معنویت، امنیت، نظم اجتماعی
  • محمدعلی مهدوی ثابت، محمد آشوری، منصور رحمدل، علی دستور* صفحات 197-222
    مقدمه

    رویکرد سنتی به جرایم کودکان به‎طور عام و جرایم موادمخدر به‎طور خاص، عمدتا مبتنی بر اقدامات تنبیهی بوده که از سوی نظام قضایی و ضابطان قضایی اعمال می‎شده است. با این حال، رویکردهای جدید، بر مشارکت اجتماعی و پیشگیری اجتماعی تاکید دارند. پیشگیری اجتماعی هم در سطح تقنینی، هم در سطح قضایی و هم در سطح اجرایی، از جرایم موادمخدر کودکان بر ارتقای توانمندی کودکانی که بیشترین امکان ارتکاب جرایم در مورد آن ها وجود دارد، تاکید می‎کند.

    روش

    تحقیق حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی انجام شده است؛ بدین صورت است که رویکردهای سیاست جنایی ایالات متحده آمریکا، کانادا و ایران در پیشگیری اجتماعی از جرایم کودکان مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است. در پایان، ضمن توجه به هر یک از این رویکردها و مطالعه منابع آن ها، نقاط ضعف در این خصوص ارایه شده است.

    یافته ها

    یافته ها در تحقیق حاضر نشانگر این موضوع است که پیشگیری اجتماعی از جرایم کودکان، هم در ایالات متحده و هم در کانادا و ایران، در سه سطح پیشگیری «جامعه‎محور»، «خانواده‎محور» و «مدرسه‎محور» دنبال می‎شود.

    نتیجه‎گیری

    نتایج حاصل از تحلیل یافته ها نشان می‎دهد که در سیاست جنایی ایالات متحده، برنامه های پیشگیرانه اجتماعی مانند آموزش مهارت‎های اجتماعی کودکان، مدیریت مدرسه، مدیریت کلاس‎های درس، بازسازماندهی سطوح مدارس یا کلاس‎های آن ها و افزایش خودکنترلی که از رفتارهای شناختی یا روش‎های دستوری رفتاری دنبال می‎شود. در کانادا نیز برنامه های پیشگیری از جرایم کودکان مانند مراقبت‎های روزانه از کودکان و آموزش مهارت‎های والدین همراه با کودکان صورت می‎پذیرد. در ایران نیز برنامه های پیشگیری در سطح مدارس، خانواده، نهادهای دینی، و از طریق سازمان‎ها و نهادهای فرهنگی اجتماعی متولی و مشارکت‎های اجتماعی و سمن‎ها اجرا می‎شود.

    کلیدواژگان: پیشگیری اجتماعی، جرایم مواد مخدر، کانادا، ایالات متحده آمریکا، ایران، کودک
|
  • Saeid Goudarzi *, Nooraldin Alahdadi Pages 1-24

    Abstract

    Introduction

    A security feeling is a multidimensional phenomenon that would not be possible without the security feeling among individuals within a society, development of society will be impossible. One of the prerequisites for creating a security feeling is the feeling of equality among individuals in society. This study investigates factors related to security feeling with emphasis on inequality feeling.

    Method

    This research is applied in terms of purpose, and in terms of method is cross-sectional survey. The statistical population of the research consisted of individuals over 18 years old in Lorestan province who were selected by multistage cluster sampling method. Questionnaire was also used for data collection.

    Findings

    The mean feeling of inequality was 2.80 and the mean security feeling was 2.93 (range 1 to 5). Findings show that variables such as age, gender, marital status, education, type of attitude towards police performance, social capital, amount of religiosity, use of mass media, inequality feeling and its dimensions were related to security feeling. The results of multivariate analysis also show that except for six independent variables, marital status, education, attitude to police performance, social capital, use of mass media, and on inequality feeling, other variables were excluded from the regression equation due to common variance. These variables explained 0.544 of the variance of security feeling.

    Conclusion

    This research showed that amount of inequality feeling and security feeling in Lorestan province was moderate. Also, the most important independent variable in explaining the dependent variable was the inequality feeling. Therefore, it can be said that increasing the equality feeling of individuals in society can have an effective role in increase their security feeling.

    Keywords: security feeling, inequality feeling, social capital, Amount of Religiosity
  • Hamidreza Mahidashti, Esmaeil Ahmadi Moghaddam *, Mohammad Ghasri, Seyed Abolhassan Batoli Pages 25-50
    Introduction

    One of the main concerns of crime scene reconstructors is the threat posed to them at various stages of the reconstruction of the crime scene. That, in order to identify these threats, and apply security and preventive strategies and actions, the need for research in this area is evident.

    Method

    The present study was conducted with a qualitative approach and phenomenological method. The study population was all key informants in the field of study. Using purposive and theoretical sampling, 21 individuals were selected. Sampling continued until theoretical saturation. The tools used for data collection included open-ended questionnaire, in-depth interview and not-taking. Data were analyzed based on a seven-step Colaizzi method.

    Findings

    The findings showed that the threats experienced and confronted by crime scene reconstructors were categorized into a three-step pattern that including threats before the reconstruction of the crime scene, threats during the reconstruction of the crime scene, and threats after the reconstruction of the crime scene.

    Conclusion

    Identifying and classifying the threats against the reconstructors of the crime scene of homicide will lead to with preventive and coping actions, crime scene reconstruction of homicide should be done with the least risk and threat, and finally, the crime scene reconstruction of homicide ends with maximum success. Based on the findings, it is suggested that the results of the research be presented in different ways, such as holding in-service training classes to those executors of the reconstruction of the crime scene.

    Keywords: Crime, Crime scene, Reconstruction, Threats, phenomenology
  • Ali Karimi Khozani *, Noormohammad Rezaee, Amir Reza Nejat, Nader Kohi Pages 71-100
    Introduction

    Today, one of the most important concerns of police around the world is the effectiveness and efficiency of social crisis management and what can be most helpful in this area is the attention to professional ethics. Therefore, in this study, we tried to develop and validate the professional ethics model of police in three phase of crisis management by using the experts' opinion.

    Method

    This study was descriptive-analytical. For this purpose, 35 police scientific and operational experts were selected through purposeful sampling and semi-structured interviews were conducted which resulted in identification of dimensions, components and model indicators. At the end, after preparing and finalizing the questionnaire by Delphi method, they were asked to complete the research questionnaire.

    Findings

    The model of police professional ethics in the three phase of crisis management (pre-crises, crises respond and post-crises) has six components and 29 indicators from the experts' point of view. According to the experts, the average of the components of police professional ethics in crisis management phases shows that the highest average belongs to the components of Preventive actions and Crisis Preparedness, and the lowest average belongs to the component of coercive actions with professional considerations. Also Smart-Pls software output showed that the coefficients of significance of the model were higher than 1.96, indicating that the validity of all six factors in the model of police professional ethics in crisis management phases was confirmed by experts.

    Conclusion

    The results of the study showed that the model had an acceptable validity and it was necessary for the police in the three phases of crisis management to consider certain norms based on their professional responsibility. For example, in the pre-crisis phase, preparing alert reports to the authorities and other responsible authorities. In the crisis respond, used peaceful tactics and used the coercive actions with special consideration. Lastly, address the healing needs of the community and police organization.

    Keywords: Validation, Crisis, crisis management, Riot, Professional Ethics, Police
  • Gholamreza Moradi Siasari, Sarah Kashgar, Ruhollah Salar, Abbas Ghobadi Pages 101-122
    Background and Objective

    Security is one of the issues that has always been very important among human societies from the past. Brings. The purpose of this study was to determine the factors affecting the security of women's sports activities in the parks of Tehran.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method. The statistical population of the study includes women participating in sports programs in Tehran, which are in the parks of Tehran. In this study, using multi-stage cluster sampling method available, it is possible that 126 people from different parks in Tehran were selected as the sample. In order to collect the data, a researcher-made questionnaire was developed, the validity of which was assessed through experts and its reliability using the 82% Cronbach's alpha method. A sample T-test was used to analyze the data. Results and

    Conclusions

    The results show that many factors have a direct positive effect on women's security in women's sports activities in Tehran's parks. The city of Tehran has a moderate to high direct impact, and the feeling of financial security has no effect on women's sports activities in the parks of Tehran. The effectiveness of the sense of life security is higher than the sense of moral security.

    Keywords: Social security feeling, women's sports, sports activities, Tehran
  • Morad Abasi *, Alireza Kurd Pages 123-148
    Introduction

    Although virtual space has two-sided effects (positive and negative), but could be a conducive instrument to expand relations and increase social prestige of NAJA. The current study was conducted to indicate methods how to increase social prestige of NAJA using virtual space.

    Method

    the grounded theory as a qualitative method was used for this research. Unlike quantitative methods that has statistical society and use numerical analysis, the process of gathering data in research field using this method is based on theoretical and purposeful sampling and non-numerical analysis. Thus in this study researchers used the late-mentioned samplings in research field to collect data via interviews until they reached the point of theoretical saturation. The research field was western cities of Tehran province and twelve non-related people plus ten personnel of NAJA were interviewed. The findings of this research are the output of three layers coding of raw data; open coding, axial coding and selective coding.

    Findings

    the findings indicate that NAJA can prepare the situation for increasing its social prestige by creativity in virtual space, creating a common virtual space, and removing obstacles in the way of useful interaction in virtual space.

    Conclusion

    based on the findings of this research, some strategies like non-violent depictions, attractiveness, expertise and skillfulness of personnel, presenting the achievement, trust-making relations, and mythologizing could have a pivotal role in increasing social prestige of NAJA via virtual space.

    Keywords: social prestige, Virtual Space, virtual creativity, non-violent depictions, Naja
  • Mansooreh Dastranj *, Mohsen Dianat Pages 149-172
    Introduction

    Family as the main institution in the field of prevention of criminal is responsible serious liability. Committing a crime can create threats and damages in various aspects of security.Therefore,the present article was done in order to review family factors role in preventing crime among youth with on emphasis on societal security.

    Method

    N=350 including 18-29 youth of Bandarabbas city. The respondents have been selected through using cochran formula. A questionnaire developed by the researcher has been used for this purpose. And after being approved by the relevant professors and experts it was distributed among the relevent respondents. The questionnaire relaibility was calculated through using cronbachs alpha (0/723). Descriptive and deductive method was used for analyzing the achieved statistics and hypotheses were tested through using spss. T test, One Way Anova, Regression was used to consider and review the research hypotheses.

    Finding

    The results indicated that there is significant relationship between education, parental education, economic status, age, mass media use, social needs, societal security and preventing crime. On the contrary, the relationship between religious attitudes, family factors, housing status and crime prevention was not confirmed. In the step-wise regression, after entering all the variables, ultimately six variables need support, mass media, societal security, need to belong, age, religious attitudes remained in the equation and totally explained 27/5 percent of the variance of dependent variable.

    Conclusion

    Because family factors are involved in the reinforcement and control of crime, families should reduce their crime by considering these cases and trying to eliminate them. Also, crime rates are strongly influenced by the level of security in the community, Therefore, the more secure the situation in society, the greater the success in crime prevention.

    Keywords: family, Crime, Crime Prevention, Societal Security, Youth
  • Mohammad Ahmadabadi *, Reza Bigdelou Pages 173-196

    Emerging sects and emerging religious movements in Iran, called Jamna, refer to a set of sects and groups that recruit members from different walks of life, especially young people, to work in the field of spirituality and new mysticism. This study aims to answer the question of what are the most important security-disciplinary consequences of these sects and how can the challenges arising from them be managed in the field of security and law enforcement issues.

    Method

    The present study was performed using analytical-descriptive method and using content analysis of documents. Findings of the research: Emerging religious sects are disrupting social order and security due to conflicts in values ​​and norms with official religion and social order. Differences in devotion to the leader and the particular organization initially conflict with social values ​​and norms, and provide the basis for many moral and social crimes and offenses.

    Conclusion

    In general, new sects or intellectual movements, with eclectic doctrinal and professional principles, are fundamentally outside the framework of legal protections. These sects and movements, or other similar currents, have at times disrupted the fabric of a country or created many problems for its progress. It is necessary to take basic measures and strategies against emerging sects and intellectual movements. Identifying the grounds, factors and centers of threat and adopting appropriate security and intelligence solutions to deal with them, designing a comprehensive military and military method for reviving and implementing religious and social values, anticipating effective security mechanisms And monitoring the development and expansion of socio-cultural activities of law enforcement units can be among the deterrent measures of law enforcement in the face of these sects

    Keywords: Emerging religious movements, sect, Spirituality, Security, Social Order
  • Mohammad Ali Mahdavi Sabet, Mohammad Ashori, Mansur Rahmdel, Ali Dastoor * Pages 197-222

    Background and

    Purpose

    The traditional approach to juvenile delinquency in general and drug offenses in particular, has been largely based on punitive measures imposed by the judiciary and judicial officers. However, new approaches emphasize social participation and social prevention. Social prevention, both at the legislative and judicial levels, as well as at the executive level of children's drug offenses, emphasizes the empowerment of children who are most likely to commit crimes.

    Method

    The present study was conducted with a descriptive-analytical approach; in this way, the criminal policy approaches of the United States, Canada, and Iran in the social prevention of children's crimes have been assessed and evaluated. In this regard, it is presented.

    Results

    The findings in the present study indicate that social prevention of juvenile delinquency in both the United States and Canada and Iran is pursued at three levels: comprehensive prevention and family-centered prevention and school-based prevention.

    Conclusions

    The results of the analysis of the findings show that in US criminal policy, social prevention programs such as teaching children's social skills, school management, classroom management, reorganizing school or classroom levels and increasing self-control of behaviors Cognitive or behavioral grammatical methods are followed. In Canada, there are programs to prevent child crimes, such as day-to-day child care and parent-child skills training. In Iran, prevention programs are implemented at the level of schools, families, religious institutions, and through responsible organizations and cultural and social institutions and social partnerships and organizations.

    Keywords: social prevention, Drug Crimes, Canada, USA, Iran, child