فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 39 (زمستان 1398)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 39 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پیام سرابی*، فردین پرویزی، کیوان کاکابرایی صفحات 9-26
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی همه گیرشناسی اختلالات روان پزشکی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه بود.

    روش

    روش پژوهش، توصیفی - زمینه یابی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویانی که در سال تحصیلی 97-1396 در دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرمانشاه مشغول به تحصیل بوده اند را تشکیل می داد. تعداد حجم نمونه شامل 597 نفر بود، که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند. همه آزمودنی ها با پرسشنامه بالینی چندمحوری میلون - 3 (MCMI-III) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از روش آماری مجذور کای (X2) به کار برده شد.

    یافته ها

    نتایج این بررسی نشان داد، شیوع انواع اختلالات روان پزشکی در جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرمانشاه 16/31 درصد می باشد، که این میزان شیوع در زنان 20/36 درصد و در مردان 73/26 بوده است. اختلالات اضطراب، شخصیت مرزی، وابستگی به دارو و شخصیت ضداجتماعی به ترتیب با 86/3، 85/2، 85/2 و 18/2 درصد، شایع ترین اختلالات روان پزشکی در جمعیت دانشجویی بودند. در مجموع 24/14 درصد افراد حداقل از یک اختلال روان پزشکی رنج می برده اند؛ همچنین در زمینه بررسی متغیرهای دموگرافیک، بالاترین شیوع مربوط به گروه سنی 28 سال به بالا با 32/17 درصد، و افراد مجرد با 44/10 درصد بود. بررسی ارتباط شیوع اختلالات روان پزشکی و جنسیت افراد نشان داد که بین جنسیت و ابتلا به اختلالات شخصیت مرزی، اضطراب، افسردگی دایم، استرس پس ازضربه و افسردگی اساسی ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>p)؛ اما بین جنسیت و ابتلا به دیگر اختلالات، اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که حداقل 30 درصد جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرمانشاه، نیازمند خدمات بهداشت روان هستند؛ بنابراین لازم است تحقیقات بیشتر در رابطه با سبب شناسی و رفع آن، زمینه بهداشت روانی در خانواده از طریق آموزش عمومی و تخصصی در کلینیک های سرپایی، مراکز مشاوره دانشگاه ها، رسانه های گروهی، و مدارس فراهم گردد.

    کلیدواژگان: همه گیرشناسی، اختلال های روان پزشکی، دانشجویان
  • فاطمه همایون، حسین بقولی* صفحات 27-38
    هدف

    از پژوهش حاضر مقایسه آمیختگی فکر- عمل و کنترل توجه در افراد مبتلا به اختلال وسواسی-جبری و افسردگی بود.

    روش

    پژوهش از نوع پس رویدادی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه افراد مبتلا به اختلال وسواسی-جبری و افسردگی مراجعه کننده به کلینیک های روان پزشکی و درمانگاه های تخصصی اعصاب و روان شهر شیراز بودند که از طرف متخصصین تشخیص اختلال وسواسی-جبری یا افسردگی اساسی دریافت کردند. نمونه مورد مطالعه شامل 30 بیمار مبتلا به اختلال وسواسی-جبری و 30 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی بود که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از ابزا رهای مقیاس تجدیدنظر شده آمیختگی فکر- عمل و مقیاس کنترل توجه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آمیختگی فکر-عمل اخلاقی در افراد مبتلا به افسردگی و آمیختگی فکر-عمل احتمال برای دیگران و خود در افراد مبتلا به اختلال وسواسی- جبری بیشتر بود. بعلاوه، بین گروه های وسواسی-جبری و افسردگی از لحاظ کنترل توجه و ابعاد آن تفاوت معنی داری وجود نداشت؛ از سوی دیگر با توجه به میانگین ها هر دو گروه کنترل توجه کمی داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش اهمیت نقش آمیختگی فکر- عمل و کنترل توجه در شکل گیری و گسترش اختلالات وسواسی- جبری و افسردگی را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: آمیختگی فکر- عمل، کنترل توجه، اختلال وسواسی-جبری، افسردگی اساسی
  • فهیمه فداکار داورانی، مریم سیفی، سمیه کاظمیان* صفحات 39-50
    هدف

    پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مرور زندگی با منظر سهم گذاری بر بهبود عملکرد خانواده و الگوهای ارتباطی زنان باردار در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب بود.

    روش

    در این مطالعه روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان باردار شهر سرپل ذهاب است که بحران زلزله کرمانشاه را تجربه کرده بودند. از میان آنان تعداد 24 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده دردو گروه مساوی (12 نفره) جایگزین شدند..آزمودنی های هر دو گروه پرسشنامه عملکرد خانواده (FAD) و پرسشنامه الگوهای ارتباطی زوجین کریستنسن و سالاوای (CPQ) را در مرحله پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. گروه آزمایش طی 10 جلسه درمانی 90 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) تحت مداخله مرور زندگی با منظر سهم گذارانه قرار گرفتند و با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلی کوواریانس استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش به طور معنی داری در الگوهای ارتباطی و عملکرد خانواده بیش از گروه کنترل است. به عبارتی می توان گفت که درمان مرور زندگی با منظر سهم گذاری به طور معنی داری موجب بهبود الگوهای ارتباطی (زیر مقیاس های سازنده متقابل، توقع /کناره گیری و اجتناب متقابل) و عملکرد خانواده در مرحله پس آزمون شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از اقدامات مداخله در بحران به دنبال سوانح، نه تنها به ارتقاء سلامت روان بازماندگان کمک می کند بلکه نقشی مثبت در کاهش مشکلات جسمانی و روانشناختی که در دوران پس از سانحه افزایش می یابند، دارند.

    کلیدواژگان: بحران زلزله، زنان باردار، مرور زندگی، سهم گذاری، عملکرد خانواده، الگوهای ارتباطی
  • عباس روحانی*، یعقوب هارونی صفحات 51-62
    هدف

    پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی گروه درمانی به شیوه درمان متمرکز برشفقت، بر شفقت خود بیماران مرد مولتیپل اسکلروزیس شهراصفهان بود.

    روش

    در این مطالعه که یک کار نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری در دسترس و از مردان مراجعه کننده به انجمن ام اس انتحاب شد که از میان آنها تعداد 30 نفر به طور تصادفی، به دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در مرحله ی پیش آزمون به منظور سنجش میزان شفقت خود، از پرسشنامه شفقت خود استفاده شد. گروه آزمایش تحت درمان متمرکز بر شفقت طی 8 جلسه ی 90 دقیقه ای قرار گرفت و گروه کنترل، هیچ گونه درمانی دریافت نکرد. در مرحله پس از آزمون پرسشنامه فوق روی هر دو گروه مجددا اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس کواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش به خوبی نشان داد که در مرحله پس آزمون، نمره شفقت خود گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معنا داری افزایش یافت. بنا براین گروه درمانی، درمان متمرکز بر شفقت در افزایش شفقت خود در مردان مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج بر اهمیت کاربرد این مداخلات در شفقت خود افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و ارایه افق های جدید در مداخلات بالینی بیماران تاکید دارد.

    کلیدواژگان: درمان متمرکز بر شفقت، گروه درمانی، شفقت خود، بیماری مولتیپل اسکلروزیس
  • مهسا شکوری، مریم بهبانی، شهناز بشکوه، هادی هاشمی رزینی* صفحات 63-78
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش فراشناخت، طرحواره هیجانی و ذهن خوانی در تمایز بین افسردگی یک قطبی و دوقطبی با تکیه بر رویکردهای شناختی است.

    روش

    پژوهش حاضر به طرح های علی - مقایسه ای تعلق دارد. جامعه آماری را کلیه افراد مبتلا به افسردگی یک قطبی و اختلال دوقطبی بیمارستان روان پزشکی رازی در سال 1398 تشکیل می دادند. بر اساس معیارهای ورود و خروج، به روش نمونه گیری در دسترس، 65 بیمار در گروه بالینی و 40 نفر در گروه شاهد انتخاب شدند. هر سه گروه با مقیاس باورهای فراشناختی ولز (MCQ، 1997)، مقیاس طوحواره هیجانی لیهی (LESS، 2002) و آزمون ذهن خوانی به وسیله چشم ها بارون- کوهن (RMET، 2001) مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس، داده ها در برنامه SPSS.v21 با استفاده از تحلیل واربانس چندمتغیره و تحلیل تابع تشخیص تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد بین سه گروه از نظر متغیرهای فراشناخت (42/34=F، 000/0=P)، طرحواره هیجانی (23/58=F، 000/0=P) و ذهن خوانی (02/13=F، 000/0=P) تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P). با استفاده از تحلیل تابع تشخیص دو تابع شکل گرفت که ارزش ویژه آن ها دو گروه بهنجار و بالینی و یک قطبی و دوقطبی را از هم تفکیک می کند. ماتریس ساختار دو گروه بهنجار و بالینی از طریق متغیر شرم و گناه (321/0=FC) به خوبی قابل تشخیص هستند. همچنین، در تمایز بین افسردگی یک قطبی و اختلال دوقطبی باورهای نگرانی منفی (405/0=FC) و پذیرش احساسات (310/0=FC) نقش مهمی در تشخیص این دو اختلال از یکدیگر دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت عوامل شناختی نقش مهمی در ابتلا به افسردگی یک قطبی و دوقطبی دارند و بر اساس آن می توان افراد مبتلا را از افراد عادی متمایز کرد. مضامین نظری و کاربردی نتایج در پژوهش حاضر مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: فراشناخت، طرحواره هیجانی، ذهن خوانی، افسردگی یک قطبی، اختلال دوقطبی
  • نیکتا غلامی باکر، داوود معنوی پور* صفحات 79-86
    هدف

    دستیابی کانال های اضطراب در مدل درمانی روان درمانی فشرده و کوتاه مدت در مراجعان روندی طولانی است، و هدف از این پژوهش ساخت آزمونی جهت شناسایی کانال های اضطراب ناهشیار در بیمار با روش روان درمانی فشرده و کوتاه مدت است.

    روش کار

    این آزمون برای اولین بار بر اساس بنیان های نظریه ISTDP ساخته شد و توانایی مشخص کردن کانال های سه گانه اضطراب ناهشیار را دارد. نحوه نگارش و مقیاس بندی این آزمون با طیف لیکرت است.جامعه آماری، دانشجویان شهر تهران بوده که با روش نمونه گیری غیر تصادفی در سال 1395 انجام شده است، نوع پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی می باشد.

    یافته ها

    این آزمون به درستی می تواند هریک از کانال های اضطراب را در بین گروه نمونه مشخصکند. در این روش اعتبار پرسش نامه سنجش اضطراب از طریق آلفای کرونباخ برابر 80/0 به دست آمده. روایی سازه پرسش نامه با تحلیل عاملی بررسی شد، مقدار کفایت نمونه برداری (kmo) برابر 833/0 بود.

    بحث و نتیجه گیری

    برای ساخت این آزمون سه گویه در نظر گرفته شد،آشوب شناختی، عضلات صاف، عضلات مخطط که در راستای اجرای تحلیل عاملی و بررسی همبستگی درونی آزمون، عامل یکم: 4 سوال شامل سوال های 19 20، 21، 22 با این عامل همبستگی بالا داشته که بیانگر آشوب شناختی است. عامل دوم: 7 سوال شامل سوال های 1، 4، 11، 12، 13، 14، 15 همبستگی بالایی با این عامل دارند که اضطراب ناهشیار در عضلات صاف است. عامل سوم: 5 سوال شامل سوال های 2، 5، 6، 7، 17 با این عامل همبستگی بالا داشته، بیانگر اضطراب ناهشیار در عضلات مخطط است. طبق تحقیقات که در این مورد به عمل آوردیم و میزان دسترسی که به مقالات داخلی و خارجی داشتیم تا کنون آزمونی با این عنوان ساخته نشده است.

    کلیدواژگان: سنجش اضطراب، عضلات مخطط، عضلات صاف، آشوب شناختی
  • فاطمه کافی نیا، هادی فرهادی* صفحات 87-98
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری گروهی بر مهارت های ارتباطی و اعتیاد به اینترنت دانش آموزان شهر اصفهان بود.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری 45 روزه بود. جامعه آماری پژوهش تمام دانش آموزان مقطع دوم متوسطه دبیرستان های اصفهان بود که تعداد 40 نفر از دانش آموزانی که واجد ملاک های ورود به پژوهش بودند، به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار داده شدند (20 دانش آموز در گروه آزمایش و 20 دانش آموز در گروه کنترل). ابزار: ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه اعتیاد به اینترنت (یانگ، 1996) و پرسشنامه مهارت های ارتباطی (کویین دام، 2004) بود. سپس گروه آزمایش مداخله درمانی شناختی رفتاری گروهی را نه جلسه 90 دقیقه ای در طی دوماه و نیم به صورت هفته ای یک جلسه در طی دو ماه و نیم دریافت کردند. در حالی که گروه گواه از دریافت این مداخله بی بهره بود. سپس از افراد هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. مرحله پیگیری نیز پس از 45 روز اجرا شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و استخراج داده های خام، تجزیه و تحلیل داده های حاصل از این پژوهش توسط نرم افزار (SPSS) ورژن 23 با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که درمان شناختی رفتاری گروهی بر اعتیاد به اینترنت و مهارت های ارتباطی دانش آموزان در مراحل پس آزمون و پیگیری اثر معنادار دارد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش به نظر می رسد که با درمان های شناختی رفتاری می توان اعتیاد به اینترنت دانش آموزان را کاهش و مهارت های ارتباطی آنها را افزایش داد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، مهارت های ارتباطی، درمان شناختی رفتاری
|
  • Payam Sarabi *, Fardin Parvizi, Keivan Kakabaraee Pages 9-26
    Aim

    The purpose of this study was to investigate the epidemiology of psychiatric disorders in students of Islamic Azad University of Kermanshah.

    Method

    The research method was descriptive-survey. The statistical population consisted of all students who were studying in Islamic Azad University of Kermanshah in the academic year 2017-2018. The sample size consisted of 597 individuals who were selected by stratified random sampling. All subjects were assessed using the Millon Clinical Multiaxial Inventory - 3 (MCMI-III). Data were analyzed using Chi-square (X2).

    Results

    The results of this study showed that the prevalence of psychiatric disorders in the student population of Kermanshah Islamic Azad University was 31.16%, of which the prevalence was 36.20% in Women and 26.73% in men. Anxiety disorders, borderline personality, drug dependence and antisocial personality were 3.86, 2.85, 2.85, and 2.18% respectively, the most common psychiatric disorders in the student population. In general, 14.24% of people suffered from at least one psychiatric disorder; Also in the study of demographic variables, the highest prevalence was in the age group of 28 years and above with 17.32%, and single subjects with 10.44%. The relationship between the prevalence of psychiatric disorders and the gender of individuals showed a significant relationship between gender and borderline personality disorders, anxiety, Major depressive, post-traumatic stress and major depression (p <0.05); but between sex and infection There were no significant differences in other abnormalities (p <0.05).

    Conclusion

    The findings of this study indicate that at least 30% of the student population of the Islamic Azad University of Kermanshah need mental health services; Therefore, further research on etiology and its remediation needs to be provided in the field of family mental health through public and specialized education in outpatient clinics, university counseling centers, group media, and schools

    Keywords: Epidemiology, Psychiatric Disorders, Students
  • Fatemeh Homayoun, Hossein Bagholi * Pages 27-38
    Aim

    The purpose of the present research was to compare thought-action fusion and attentional control in patients with obsessive-compulsive disorder and depression.

    Method

    Method of this research was ex post facto. Statistical population of this study were all peoples with OCD and depression who came to psychiatric clinics and hospitals in Shiraz and they were diagnosed with OCD or MDD by psychiatrists. The research sample consisted of 30 patients with OCD and 30 patients with MDD who were selected by purposive sampling method. The Thought-Action Fusion Sacle (TAFS) and Attentional Control Scale (ACS) were used to gather data. Data were analyzed by Multivariate Analysis of Variance (MANOVA). Results showed that TAF moral and TAF (likelihood-others and likelihood-self) had higher levels in MDD and OCD respectively. Moreover, there was no significant difference between OCD and MDD groups in attentional control, on the other hand both groups had low attentional control according to means.

    Conclusion

    The results of this study indicated the importance of thoughtaction fusion and attentional control in formation and development of OCD and MDD disorders.

    Keywords: Thought- action fusion, attentional control, obsessive-compulsive disorder, major depression disorder
  • Fahimeh Fadakar Davrani, Maryam Seifi, Somayeh Kazemian * Pages 39-50
    Aim

    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of life-saving treatment with sharing perspective on family function improvement and communication patterns in pregnant women in earthquake-prone area.

    Methods

    The population of this study is all pregnant women who have experienced earthquake crisis. All pregnant women in the field were divided into two groups of 12 in experimental and control groups. The experimental group participated in training sessions. Before and after the sessions, both pre-test and post-test groups were compared and compared with the control group. The research tool was a Family Functioning Questionnaire and Couples Communication Questionnaire which was used in this study. Data were analyzed by covariance method.

    Results

    The findings showed that the mean scores of the post-test in the experimental group were significantly higher in the communication and family functioning patterns than the control group. In other words, sharing life-cycle treatment with the sharing perspective significantly improved communication patterns (cross constructive subscales, expectation / withdrawal, and mutual avoidance) and family functioning in the posttest stage.

    Conclusion

    The results of disaster intervention interventions not only help to improve the mental health of survivors but also have a positive role in reducing the physical and psychological problems that are increasing in the post-traumatic period.

    Keywords: Earthquake crisis, Pregnant women, Life review, Sharing, Family functioning, Communication patterns فهیمه
  • Abbas Rouhani *, Yaghoub Harouni Pages 51-62
    Aim

    This study aimed to investigate the effectiveness of group therapy based on compassion-focused therapy, on increasing self-compassion in male patients diagnosed with multiple sclerosis in Isfahan.Using A pretest-posttest quasi experimental Design, this study was conducted with an experimental group and a control group.

    Method

    for study was chosen with available sampling from the male patients who came to MS society and among them a group of 30 patients was randomly divided into a experimental group and a control group of 15 individuals. In the pretest stage, Beck’s questionnaire of self-compassion was used. The experimental group of compassion-focused therapy received 8 90-minute sessions and the control group received no treatment. In the post-test, the questionnaire was administered to both groups again. And the data were analyzed using variance and covariance method.

    Results

    The results demonstrated that in the post-test stage, score of self-compassion of the experimental group increased significantly compared to the control group. Therefore, group therapy which was based on compassion-focused therapy have been effective in increasing self-compassion in men with Multiple Sclerosis.

    Conclusion

    The results emphasize the importance of these interventions in the treatment of self-compassion of people with multiple sclerosis and also put emphasis on presenting new horizons in clinical interventions.

    Keywords: compassion-focused therapy, group therapy, self-compassion, multiple sclerosis
  • Mahsa Shakoori, Maryam Behbani, Shahnaz Bashkooh, Hadi Hashemi Razini * Pages 63-78
    Aim

    This study aimed to study the role of metacognition, emotional schemas and mind reading in a distinction between bipolar and unipolar depression based on a cognitive approach.

    Method

    A causal-comparative study was used in this research. The statistical population of this research includes all patients with bipolar and unipolar depression disorder of Razi Psychiatry Hospital in 2019. Based on inclusion and exclusion criteria, 105 persons (40 in control and 65 in clinical groups) were selected via the available sampling method. For data collection, were administered for every 3 groups the reading the mind in BaronCohen eyes tests (RMET, 2001), Leahy emotional schema scale (LESS, 2002) and meta-cognitive beliefs questionnaire of wells (MCQ, 1997). Then, the data was performed in program SPSS version 21 using multivariate analysis of variance (MANOVA) and discriminant function analysis.

    Results

    The results of the MANOVA test revealed that there was a significant difference between the three groups in metacognition (F=34.42, P=0.000), emotional schemas (F=58.23, P=0.000), and mind reading (F=13.02, P=0.000). Two functions formed by using the discriminant function analysis that their eigenvalues distinguished control from clinical groups and unipolar from bipolar. Structure matrix of control and clinical groups are recognizable from shame and guilt (FC=0.321). Also, in a distinction between unipolar and bipolar, negative beliefs concern (FC=0.405) and acceptance of feelings (FC=0.310) have an important role in the diagnosis of these disorders. Concluded: Based on results, cognitive Factors have important role in suffering from bipolar and unipolar depression and it can discriminate disordered peoples and normal ones. Theoretical and practical implications of the presented results are also discussed.

    Keywords: metacognition, emotional schemas, mind reading, unipolar depression, bipolar disorder
  • Nikta Gholami Baker, Davood Manavipor * Pages 79-86
    Aim

    Reaching to anxiety channels in intensive short-term psychotherapy has very long time process, therefore we make anxiety test with this therapy.

    Materials and methods

    This test made for the first time base on Habib Davanloo’s theory, that have ability to specify anxiety channels. The method writing and scaled the test modeled on the Young schema test. statistical society is population of student in Tehran that was conducted by random sampling in 1395.

    Results

    To make the test three variables were considered, Cognitive chaos, smooth muscle, striated muscles In line with the implementation of factor analysis and internal consistency test, , The first factor: 4 questions, including questions 19, 20, 21, 22 with the high correlation factor, which represents the cognitive chaos, The second factor: 7 questions, including questions 1, 4, 11, 12, 13, 14, 15 are highly correlated with the cause of the smooth muscle is unconscious anxiety, The third factor: 5 questions, including questions 2, 5, 6, 7, 17 have a high correlation with this factor, expresses anxiety is unconscious in skeletal muscle.

    Discussion

    Anxiety can properly test each of the channels, anxiety, cognitive disturbances, smooth muscle, skeletal muscle is identified among students in Tehran.

    Keywords: Anxiety, striated muscle, smooth muscle, cognitive disturbances
  • Fatemeh Kafnia, Hadi Farhadi * Pages 87-98
    Aim

    The objective of the present study was to investigate the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy on communicative skills and internet addiction of the students in the city of Isfahan.

    Method

    The research method was quasi-experimental with pretest, posttest, control group and forty-five-day follow-up period. The research population included all forty second grade high school students in Isfahan high schools who featured the criteria to be included in the study and were selected through purposive sampling and randomly replaced into experimental and control groups (20 students in the experimental group and 20 in the control group). The applied instruments in the present study included internet addiction questionnaire (Yang, 1996), communicative skills questionnaire (Queen Dam, 2004). Then the experimental group received nine ninety-minute sessions of group cognitive-behavioral therapy interventions once a week during two-and-a-half months while the control group didn’t receive such interventions. Afterwards, the people in both groups took the posttest. The follow-up stage was administered after 45 days. After collecting questionnaires and extracting raw data, the data analysis from the study was conducted via SPSS23 software through descriptive statistics and repeated measurements ANOVA methods.

    Result

    The results of the study showed that group cognitive-behavioral therapy has significant effect on internet addiction, communicative skills of the students at the posttest and follow-up stages (p<0.001).

    Conclusion

    According to the findings of the study it seems that through cognitive-behavioral therapy, the students’ internet addiction can be decreased and their communicative skills can be increased

    Keywords: Internet addiction, communicative skills, group cognitive-behavioral therapy